ניתוח הסגל 26/27

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ניתוח הסגל 26/27

הודעהעל ידי A.Parker » 22 ספטמבר 2026, 21:59

נראה לי שזה מצדיק דיון נפרד...

אתחיל מהשורה התחתונה: בעיני זו מכבי השלמה והטובה ביותר שנבנתה פה בשנים האחרונות (כולל בשנים של BBB שהתברר שפגעו בול בכמה שחקנים). זה כמובן לא הרבה כשמשווים לעונות לא טובות ברובן, אבל השנה למעט בעיה מבנית של מחסור בגו טו גאי, אין כמעט בעיות מהותיות בסגל בעיני.

גארדים: אני אוהב מאודדד את מדר. החוזה שלו כמובן מוגזם, אבל הוא יכול להפוך לשחקן יורוליג לגיטימי פלוס בעיני, בטח כשנשחק בהיכל. מאיפה אני פחות מחזיק ככוכב, אבל הוא מכניס הרבה חכמה ותרומה בהרבה אספקטים + קטש נלחם עליו וזה אומר הרבה. קלארק שחקן שאני מאוד אוהב וסוף סוף הוא פרץ בחצי השנה של העונה שעברה. הוא לחלוטין יכול לתת עוד קפיצה קטנה ובתקווה שיהפוך לגו טו גאי כשההתקפה תקועה. וואלאס הימור אבל מושכל בעיני. קשה להתרשם בינתיים מהמשחקים שלו, אבל הוא כן נראה פיזי מאוד וגם די אתלט. יש מצב שאם יעשה שינוי פאזה ויתרכז בחדירות על פני זריקות הוא יהפוך לשחקן איכותי מאוד. יחד עם ג'ונדי, יש קו אחורי מסקרן שמנם חסר 2 מובהק, אבל מהיר, אתלטי, חכם ולראשונה זה הרבה שנים גם הגנתי מאוד.

פורוורדים: קולסון הנשמה חזק וכבר כיף לראות שמשחקים עליו בפוסט אפ. מיותר להסביר כמה הוא תורם ושהוא מגוון. בריסט קצת אוברייטד לטעמי, אבל הגנה חזקה וריבאונד הוא מביא תמיד, לרוב גם קליעה, ואולי ישתפר עוד השנה (בכל מקרה כמחליף זה מספיק). הורד חווה עונה חלשה בעיני ורק בפלייאוף התעורר. גם בהכנה הוא לא נראה מחובר ואני מקווה שזה נטו תקופה כי האיכויות שלו ידועות. אני מאודדדד מחזיק מליף, שחקן חכם מאוד שתורם בכל אספקט. מזכיר לי מאוד את כספי בחכמת המשחק. בנוסף יש את ריימן שנותן הגנה וקליעה טובה ואת לביא שהוא אינסטנט סקורר שיכול לתרום גם ביורוליג. סך הכל אחלה עמדות, כולל שחקנים שיכולים לשחק ב- וב-5.

סנטרים: זה אמנם קרה במזל, אבל סוף סוף סנטר נורמלי. אוהב מאוד את ת'ייס, למרות גילו. מגוון מאוד, חכם, שומר מעולה ועם טונה ניסיון. סורקין מעולה התקפית אבל אני מקווה שיתאפס על עצמו כבר בהגנה ובריבאונד, כי אין שום משמעות לתרומה בצד אחד כשבכל התקפה מקבילה קולעים עליך סל ישיר או עקיף. בייקוט נראה בכלל 4 והוא לא מספיק טוב כנראה, אבל אני מוכן לסבול אותו כגבוה חמישי ולאור היכולת של ליף לתת דקות טובות כסנטר.

התחזית שלי: בהנחה שחוזרים לארח בישראל באיזור נוב-דצמ, יחד עם הקסמים של קטש, הקבוצה הזאת עושה כנראה פלייאין, במצב טוב ממקומות 7-8. קשה לנבא מיקום מדויק בגלל סוגיית האירוח, וזה תלוי כמובן ביכולת של קבוצות נוספות בבטן הטבלה, אבל סך הכל אני אופטימי.
A.Parker

Re: ניתוח הסגל 26/27

הודעהעל ידי גל גל » 22 ספטמבר 2026, 23:16

חסר לי אתלטיות ו גודל בעמדה 5

חסר לי אינסטנט סקורר בעמדה 2

חוץ מזה הכל מצויין.
מכבי 2026
קלארק מדר פאיולה
ווקר,וושינגטון,דיבה
קולסון,בריסט,ריימן
הורד,ליף,לביא
הולמס סורקין ריברו
גל גל

הודעהעל ידי my man » 22 ספטמבר 2026, 23:46

עמדה 2 לא קיימת. לא יודע איך אפשר להגיד על הסגל הזה שהוא מאוזן
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי מרסר » 23 ספטמבר 2026, 01:05

מכבי חייבת גארד יוצר, יהיו משחקים שיהיה קשה לגארדים לעשות סל ופה נכנס הקלעי הזה שיכול לעשות סל מכלום, בייקוט לדעתי מיותר היו צריכים להביא סנטר יותר אתלטי וחזק פיזית.
מרסר

הודעהעל ידי cifkcv » 23 ספטמבר 2026, 03:28

חסר גארד בעמדה 2 בעיניי.
היטיבו לתאר את זה בדאבל דריבל -אנחנו קבוצה שיכולה ותקלע הרבה אבל לא קבוצה קליעה.
עמדות 3-4 מצוינות. עמדה 5 יכולה להספיק.
אני לא חושב שזה סגל ברמה בולדווין בראון קולסון שהיה פה.
או לא רמת הסגל שהיה בעונת הקורונה שהיה עושה פיינל פור בעיניי אם העונה הייתה ממשיכה.
אבל בחלט סגל טוב ועם קטש ואולי אולי אמן יחזרו המשחקים לישראל אפשר בהחלט לפנטז על עונה מיוחדת.
cifkcv

הודעהעל ידי עידן » 23 ספטמבר 2026, 09:15

סורי, אני מתקשה להתלהב מהסגל.

אני לא תופס ממדר כמו שתופסים ממנו פה. חובת ההוכחה עליו, וזו חתיכת הוכחה. עד כה במשך שנים הוא לא הוכיח שהוא שחקן יורוליג ברמה טובה. הלוואי ויקפוץ ב-10 רמות, אבל אני מתקשה לראות את זה קורה. קלארק גם הוא חייב לעשות קפיצת מדרגה נוספת במקביל כדי שיהיה סיכוי למשהו.

כמו שנאמר פה כבר - חסר גארד נוסף ובעיקר חסר סקורר.

עמדות 3-4 אני מסכים שהן אחלה.

עמדת הסנטר חלשה שוב. כל עוד בייקוט לא יעשה קפיצה מטורפת, אנחנו נהיה בעונה נוספת של סנטר וחצי - תייס בגלל גילו המתקדם וסורקין בגלל שהוא קיים רק בצד אחד של המגרש.

הסגל על הנייר טוב מזה של שנה שעברה, אבל יש כרגיל יותר מידי חוסרים וסימני שאלה ויותר מידי דברים שצריכים לקרות ולהתחבר. אני מהמר על מקומות 8-12, והלוואי שהקבוצה כולה תדהים לטובה.
עידן

הודעהעל ידי Mitelka » 23 ספטמבר 2026, 12:29

סגל עמוק, רחב, טוב, אך חסר איכויות. סנטר מאסיבי מתחת לסל, אינסטנט סקורר.
עם ביתיות וקטש הגאון אנחנו עושים פלייאוף.
בלי הביתיות, נלך לאיזורי הפלייאין. אולי יתעשתו וגם תוך כדי עונה יצליחו להתחזק.

אנחנו נקום וניפול על ביתיות קודם כל וגם על פציעות ויכולת התאוששות וסתימת חורים. תגובות מהירות, חיזוקים נקודתיים, התאמות. אם לא נגיב לפציעות של חודש בחוץ ללונדברג/קלארק/הורד/תייס אנחנו נהיה בבעיה ומכבי מסורתית מגמגת שקורה משהו שמצריך תגובה מהירה.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Neo » 23 ספטמבר 2026, 16:11

חסר 2 סקורר שמגיע גם לא מעט לקו העונשין . שגם יכול ליצור לעצמו ולאחרים בדקות קשות ......זה נורא ברור
סוג של לוני ווקר אבל שפוי וצלול

להרבה אוהדים יש ציפיות רבות מוולאס , אז תעצרו בצד .וולאס שחקן נחמד מאוד , שומר טוב , יהיו משחקים שהוא גם יוריד לא מעט ריבאונד אבל הוא לא יוצר כמעט כלום + תנו לו עוד חודשיים להתרגל למשחק באירופה . לפעמים נראה שהוא לא מבין עד הסוף מה קורה סביבו ... סבלנות .
הוא לא ה2 שמכבי הייתה זקוקה לו , זה לא אשמתו .
Neo

הודעהעל ידי JarJarBinx » 23 ספטמבר 2026, 18:01

לא יודע אם חסר 2. אצל קטש זה לא עובד ככה, הוא צריך קומבו גארדים שהם לא קלעים נטו.
כן חסר סקורר להתקפות תקועות.
בקו אחורי מדר אוברייטד כרגע ברמת יורוליג, עד שיוכיח אחרת. התקווה היא המשך קו עלייה של קלארק, הוא יכול לצמוח למה שחסר.
פורוורדים - פה הכל סבבה.
סנטרים זה עדיין חולשה בעיני. לא יודע מה נקבל מבייקוט. תייס - זה שחקן בן 35 שישחק יותר דקות ממה שהיה בשנים קודמות. סיכון גדול וסיכוי לאכזבה. אני גם לא בטוח כמה הוא בדיוק הסגנון שמתאים למכבי. סורקין זה כוכב בהתקפה וחור שחור בהגנה וריבאונד.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 ספטמבר 2026, 18:16

JarJarBinx כתב:לא יודע אם חסר 2. אצל קטש זה לא עובד ככה, הוא צריך קומבו גארדים שהם לא קלעים נטו.
בקו אחורי מדר אוברייטד כרגע ברמת יורוליג, עד שיוכיח אחרת. התקווה היא המשך קו עלייה של קלארק, הוא יכול לצמוח למה שחסר.
פורוורדים - פה הכל סבבה.
סנטרים זה עדיין חולשה בעיני. לא יודע מה נקבל מבייקוט. תייס - זה שחקן בן 35 שישחק יותר דקות ממה שהיה בשנים קודמות. סיכון גדול וסיכוי לאכזבה. אני גם לא בטוח כמה הוא בדיוק הסגנון שמתאים למכבי. סורקין זה כוכב בהתקפה וחור שחור בהגנה וריבאונד.

מסכים עם הניתוח
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Gevaudan » 23 ספטמבר 2026, 21:22

JarJarBinx כתב:לא יודע אם חסר 2. אצל קטש זה לא עובד ככה, הוא צריך קומבו גארדים שהם לא קלעים נטו.
פורוורדים - פה הכל סבבה.

למכבי אין גארד עם קליעה מספיק יציבה משלוש כדי להעניש הגנות ולפתוח את המגרש.
תקראו לזה קומבו, תקראו לזה 2, זה באמת לא משנה.

איפה, קלארק, וואלאס ומדר לא הוכיחו לאורך הקריירה שהם קלעי 40% יציבים מהשלוש.
שלא לדבר על ג'ונדי שכבר שנים בצניחה, פה מצוי החוסר בעיניי. לא בטוח שקלארק ידע לתת את זה.

לכן הסיפור עם ארמוני ברוקס בקיץ היה פספוס כ"כ גדול.
היה מביא בדיוק את מה שחסר בעמדה הזו לצד עוד קשיחות ועוד אתלטיות.
מרגיש שהיה ב-ballpark שלנו והיו צריכים להתאבד על זה יותר.

גם לגבי הסנטרים אני מאוד חלוק. ברור שיכול להיות טוב יותר, אבל אני לא חושב שיש לנו שם בעיה כמו שמנסים לצייר.

ת'ייס שיחק בעונה האחרונה שלו במונאקו 20.5 דקות בממוצע. זה פחות או יותר מה שהוא יקבל גם במכבי.
רומן לא הולך לרדת מ-15 דקות לערב בגלל ת'ייס. זה לא מסתדר לא עם ההיררכיה שנבנית סביבו ולא עם סגנון המשחק שקטש מנסה לייצר עם הגבוהים.

היתרון הוא שאנחנו יודעים די טוב מה נקבל משניהם והפעם רומן עולה מהספסל כגבוה משלים.
ת'ייס מוסיף לנו יותר קשיחות בצבע ויותר ריבאונדים (חולשה ידועה של רומן).

בייקוט אכן לא ברור. לכאורה יש לו את כל הנתונים הפיזיים להצליח.
הוא ארוך, גדול, די זריז ביחס לגודל שלו, מוסר לא רע מקו הבסיס ועם יד רכה מהעונשין.
הרכות מתחת לסל והשבלוניות הורסות לו כל פוזשן. אני מניח שזה לא ישתפר בהרבה, אבל בשביל ה-5 דק' שנצטרך אותו לערב ביורוליג, אני לא חושב שצריך יותר מדי מלכתחילה.

אני בהחלט הייתי מעדיף את פרננדו ורישון (נניח) על פני ת'ייס ובייקוט, אבל אני גם לא בטוח שעמדה 5 כזו חלשה כמו שמנסים לצייר.
Gevaudan

הודעהעל ידי Mitelka » 23 ספטמבר 2026, 21:31

הבאסה עם בייקוט גם אם נניח בצד עונת בכורה רעה בפנר, זה שהוא לגמרי 4.5. ואנחנו לא צריכים 4 בכלל, והיינו צריכים 5 חזק יותר ודומיננטי יותר.

בסיטואציה הנוכחית הוא פשוט מיותר ויצטרך לעשות המון כדי להצדיק את המיקום שלו.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי גל גל » 23 ספטמבר 2026, 22:13

לדעתי בעיקר השנה השתדרגנו לא רק בעומק.

גם בניסיון יורוליג.
יש במכבי המון שחקנים עם הרבה ניסיון יורוליג.
השחקן היחיד שלא שיחק ביורוליג זה תכלס וואלאס ( אני לא מחשיב את האנטר ועבו)

לונדברג דיבה קולסון תייס על תקן הוטרנים
המון ניסיון גם ברמות הגבוהות, זה חשוב מאוד בטח במשחקים שבאמת חשובים.
מכבי 2026
קלארק מדר פאיולה
ווקר,וושינגטון,דיבה
קולסון,בריסט,ריימן
הורד,ליף,לביא
הולמס סורקין ריברו
גל גל

הודעהעל ידי Avi1508 » 24 ספטמבר 2026, 00:37

אני גם בדעה שיש לנו סגל טוב לעונה הקרובה
לא לחינם מכבי מסומנת בהרבה מאתרי הספורט האירופים כקבוצה בעלת הסיכוי הגדול ביותר להיות הסוס השחור של היורוליג

לגבי עמדת הסנטר - ת׳ייס בן 34 (לא 35) ולדעתי יש לו עוד שנתיים לתרום ברמות הגבוהות והוא שחקן מאוד פיזי, ולגבי בייקוט זה נכון שהוא יותר 4.5 אבל צריך לזכור שמצד שני טי ג׳יי ליף הוא גם 4.5 וזה די מאזן את העמדה,
עמדות 3-4 מצוינות ואין מה להוסיף,
עמדות 1-2 חסרות גארד זר שכנראה גם יגיע באמצע העונה, ורק נשאר לקוות שזה לא יהיה מאוחר מדי, ועדיין אני חושב שזה קו אחורי לא רע וגם מצפייה במשחקים של קיטון וואלאס בnba אני חושב שעוד נופתע ממנו ולדעתי הוא יותר דומה לבריסט מאשר לדאוטין,
בנוסף מכבי בנו קבוצה שמצד אחד היא מנוסה ועם הרבה שחקנים אירופים וכאלו שאתה יודע מה תקבל מהם כמו לונדברג, הורד, ת׳ייס, קולסון, סורקין, ג׳ונדי ווויל ריימן ומצד שני יש לנו שחקנים שעדיין לא הגיעו לתקרה שלהם כמו קלארק, מדר, וואלאס, בריסט, ליף, בייקוט וגור לביא
Avi1508

הודעהעל ידי felix_r » 24 ספטמבר 2026, 01:02

נכון, חסר עוד גארד, כי יש פציעות.

לא חייבים דווקא 2.
כשזכינו ביורוליג בפעם האחרונה לא היה לנו 2 אמתי. היו לנו שני קומבו-גארדים סקוררים רייס והיקמן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי JarJarBinx » 24 ספטמבר 2026, 11:31

אני בעיקר מקווה שסוף סוף תהיה למכבי קבוצה גם בהגנה. מדר על פני בלאט והתוספת של וואלאס ותייס אמורים לעזור, גם אם סורקין עוד שם.
נמאס משנים של קבוצה רכה, רוצה לראות מכבי אגרסיבית שוב.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי ankram » 24 ספטמבר 2026, 11:36

my man כתב:עמדה 2 לא קיימת. לא יודע איך אפשר להגיד על הסגל הזה שהוא מאוזן

פנר לקחה יורוליג עם עמדה 1 לא קיימת ועמדה 5 לא קימת , אני חושב שאנו בשלים לדבר על כדורסל ללא עמדות קבועות ושחקנים שיודעים לתפקד רק בעמדה אחת.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 24 ספטמבר 2026, 11:43

אני לא חושב שחסר כלום חוץ מגיבוי לעמדות הגארד במקרה של פציעות. 8 זרים , 4 ישראלים מובילים (ים סורקין ליף וג'ונדי) , זה כל מה שאפשר שרשום למשחק ,הגיבוי של זר לעמדות הגארד, גור, ריימן , האנטר ועבו , ימתינו לשעת כושר.
אם יש עוד זר בעמדות הגארד כפי שהרבה מציינים זאת שצריך לרשום. אז במקרה של בריאות (הלוואי) מדובר על 9 זרים ו3 ישראלים , את מי תושיבו מחוץ ל 12? את הקפטן? את ליף?
דילמה לא פשוטה. זה גם לדעתי מה שהוביל את קטש להסתפק ברוסטר הזה ולא לעבות אותו , זה לא פשוט בכלל.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי my man » 24 ספטמבר 2026, 11:45

ריימן תמיד ריימן זה שצריך להיות בחוץ
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי עידן » 30 ספטמבר 2026, 23:21

מתי הגיוני לפתוח את ת'רד המחשבות לעונת 27/28?

כי כבר עכשיו אין לי חשק לצפות בחבורה הזו שמשוטטת על המגרש.
עידן

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider], Google [Bot] ו־83 אורחים