Dperk כתב:yiffy- זה מה שאמרו הרפובליקנים, אבל המחנה של אובאמה לחץ לקבל את ההחלטה ה"נכונה מבחינה מוסרית" ולסייע למורדים כנגד הרודן הנורא שטובח בבני עמו. וחוץ מזה, זה שאובמה דמוקרטי ולא רפובליקני, לא אומר שאין בעלי הון שהוא קשוב אליהם.
יכול להיות, אבל אובמה באמת היה רוצה לסיים את מעשי הזוועה הוא היה יכול לנסות לגבש קואליציה ולהסיר את ההתנגדות של רוסיה וסין, או לגרום למחאה חריפה מאוד כנגדם. כרגע פשוט נראה שזה לא מעניין אותו יותר מדי.
בנוגע לפסקה האחרונה אני די מסכים איתך, חוץ מההבנה של אובמה עד כמה חשוב למנוע גרעין מאיראן, אבל ישנו גם העניין של היתר לישראל לפעול בעצמה כאשר נראה לה שפעולה כזאת היא צורך קיומי. התרשמתי שאובמה מתנגד לאפשרות הזו מסיבות מוסריות ומחוסר רצון להסתכן בהבערה של המזרח התיכון, שעשויה לגרור גם את ארצות הברית למלחמה. ואילו רומני לדעתי יהיה הרבה יותר פתוח בנושא זה.
אור - 1. זה נותן אישור לאסד לשלוח חיילים לטבוח ולהתעלל באוכלוסיה אזרחית? יש מחלוקת על כך שמתבצעים בסוריה פשעי מלחמה מצד אסד וצבאו? על כך שאסד הוא רודן דיקטטורי השולט בעם שאינו רוצה בו? בעיניי התערבות בסוריה שקולה להתערבות ביוגוסלביה או ברואנדה.
2. יכול להיות, אבל אותו דבר לא היה נכון גם ללוב?
1. אני ממש לא מתכוון לרמוז שלאובמה אין קשר לאינטרסים. להיפך - אני לא חושב שהייתה פעולה אחת משמעותית שהוא נקט בה שלא היו קשורים אליה גם אינטרסים (כמו כל נשיא אחר). מה שכן, אני חושב שבמרבית המקרים האינטרס והתוצאה הרצויה והראוייה היו מגולמים באותה מדיניות.
2. סוריה הייתה נושא חם מאוד בכל השנה הזאת. היה לחץ עצום על רוסיה וסין בעידוד של ארה"ב וזה לא שינה. אני האחרון שיצדיק העלמת עין על מה שקורה בסוריה אבל מבחינה דיפלומטית זה מבוי סתום שאין ממנו יציאה עד שסוריה תחליט בעצמה שהיא יורדת מהעסק. אולי עכשיו, עם התדרדרות סיכוייו של אסד לשרוד, יהיו תמורות בעניין.
3. אני, בניגוד אליך, חושב שגם אם אובמה התנגד בהתחלה לתקיפה באיראן וגם אם לא, בשלב הזה הוא מבין שאין דרך אמיתית להניא את ישראל מהתקיפה. מה שיפה בויכוח הזה בינינו הוא שעוד כמה חודשים יהיה קצת יותר קל לדעת מי העריך נכון.
שאלתי שאלה מקודם ולא קיבלתי תשובה מאף אחד. מישהו כאן באמת נערך ליום שאחרי ולחודשים שאחרי ברמה האישית? אני מרגיש שאף אחד לא באמת חושב על הדברים הללו ונערך בצורה אחראית ורצינית. אולי אנשים בעלי אמצעים כבר מתכננים את נתיב המילוט שלהם, אבל לרובנו המכריע שיישאר כאן כדאי שתהיה תוכנית (מעבר להישמעות להוראות פיקוד העורף), לא כך?