הזוי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הזוי

הודעהעל ידי jol9 » 02 ספטמבר 2012, 17:50

עכשיו הראו בערוץ 2 את הכתבה על אלכס אברבוך. האמת שרציתי להתייחס לזה גם בפורום שלנו כבר לפני...

אני לא מצליח להבין את המדינה הזאת. מדובר בספורטאי הכי גדול בהיסטוריה של ישראל. לא מיקי, ולא יוסי, ולא דורון, ולא פרידמן.
אף אחד מהם לא היה נציג בכיר של מלכת האתלטיקה, שהביא שתי מדליות זהב באליפות אירופה ומדליית כסף באליפות עולם.

אפשר להמשיך ולפאר את ההישגים של אברבוך, אבל בשורה התחתונה, הספורטאי האדיר הזה נשאר ללא פרנסה, ונאלץ ללכת ללשכת התעסוקה ממש בקרוב.
תארו לעצמכם את מוחמד עלי, או קארל לואיס, או יוסיין בולט בעוד 15 שנה, פונים בעקבותיו של אלכס. האם זה הגיוני? האם אין שום דבר שבו הספורטאי הזה יכול לתרום לספורט
הרקוב שלנו? האם לא עדיף להעיף איזה עסקן עלוב או מסדר קונוסים בשביל למצוא תקציב למשכורת מכובדת בשבילו??

איך זה הגיוני שכל נגד תחזוקה פורש מהצבא בגיל 45, מקבל פנסיה שמנה וגם עובד כמחסנאי בשביל לסגור את הפינה, וספורטאי על, צריך לקבץ "נדבות", לחפש עבודה כפועל פשוט,
והוא לא זכאי לקבל שום דבר מהמדינה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: הזוי

הודעהעל ידי rc4991 » 02 ספטמבר 2012, 18:16

באמת בושה שככה מתייחסים לספורטאים שלנו,במיוחד אלה שלא מענפי הכדורגל והכדורסל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 02 ספטמבר 2012, 20:36

rc4991 כתב:באמת בושה שככה מתייחסים לספורטאים שלנו,במיוחד אלה שלא מענפי הכדורגל והכדורסל

בכדורסל וכדורגל הם מרוויחים מספיק כדי לא לעבוד כל החיים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אלמוג » 03 ספטמבר 2012, 05:03

אני לא מבין מה אתם רוצים. הוא(אברבוך) והחדשות מציגים את זה שאין כסף וככה אתם רואים את זה.
למעשה הוא פשוט עשה עבודה די גרועה, לא הגיש מסמכים(עזבו שהוא איחר את המועד, הוא בכלל לא כתב דוח"ות) והוא לא התאים. גם מארדונה נכשל כמאמן, ולא משנה כמה הזדמנויות קיבל - הוא מאמן זוועה, ומדובר באחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה העולמית.
אז אם אתם מחפשים סיבות לכשלונות שלנו באולימפיאדה האחרונה, יש מצב שאברבוך אחד מהם. כי אני לא זוכר שהוא הצליח לקדם איכשהו את הענף, לא שלו(קפיצה), ולא את האטלטיקה באשר היא. הענף היה ונותר רקוב, פרט להצלחה האישית שלו בעבר. העובדות מדברות בעד עצמם, ישראל ואברבוך נכשלו.
אחלה שהוא ידע לקפוץ במוט, אבל זה לא אומר שהוא מתאים לניהול כלשהו בענף, ובאמת את זה אני אומר עם כל הכבוד והערכה לאברבוך.
אז אם מחפשים מישהו שלא יכתוב דוחו"ת ומסקנות, ולא יבצע את העבודה שהוגדרה לו, אז אפשר לשלם לו הרבה פחות מאשר לאברבוך - או פשוט לסגור את התקן ולהעביר את זה למישהו שגם ככה לא הכי עסוק, כ"נאמן".

לי יותר הזוי ומפריע שחייל נותן 3-4 שנים למדינה בסיירת מטכ"ל, משתחרר, והמקסימום שהוא יכול לעשות זה להרוויח 35 לשעה באבטחה בעיר העתיקה בירושלים.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי התנין » 03 ספטמבר 2012, 06:51

אלמוג כתב:לי יותר הזוי ומפריע שחייל נותן 3-4 שנים למדינה בסיירת מטכ"ל, משתחרר, והמקסימום שהוא יכול לעשות זה להרוויח 35 לשעה באבטחה בעיר העתיקה בירושלים.

אה, ואם הוא לא היה בסיירת מטכ''ל, אלא סתם שרף שלוש שנים מהחיים בתותחנים? שתלך לעזאזל המדינה הזאת.
התנין

הודעהעל ידי אלמוג » 03 ספטמבר 2012, 08:48

התנין כתב:
אלמוג כתב:לי יותר הזוי ומפריע שחייל נותן 3-4 שנים למדינה בסיירת מטכ"ל, משתחרר, והמקסימום שהוא יכול לעשות זה להרוויח 35 לשעה באבטחה בעיר העתיקה בירושלים.

אה, ואם הוא לא היה בסיירת מטכ''ל, אלא סתם שרף שלוש שנים מהחיים בתותחנים? שתלך לעזאזל המדינה הזאת.

זה חל על כולם, משייטת 13 ועד ג'ובניק בקרייה שעושה יומיות, ועדיין נותן 3 שנים מחייו למדינה. לא לומד, לא עובד ומרוויח כסף(לרוב).
סתם נתתי דוגמא קיצונית.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי felix_r » 03 ספטמבר 2012, 09:21

למה? הוא יכול לאמן שכירי חרב של ברוני הסמים בקולומביה בכסף טוב!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 03 ספטמבר 2012, 14:56

אלמוג כתב:אני לא מבין מה אתם רוצים. הוא(אברבוך) והחדשות מציגים את זה שאין כסף וככה אתם רואים את זה.
למעשה הוא פשוט עשה עבודה די גרועה, לא הגיש מסמכים(עזבו שהוא איחר את המועד, הוא בכלל לא כתב דוח"ות) והוא לא התאים. גם מארדונה נכשל כמאמן, ולא משנה כמה הזדמנויות קיבל - הוא מאמן זוועה, ומדובר באחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה העולמית.
אז אם אתם מחפשים סיבות לכשלונות שלנו באולימפיאדה האחרונה, יש מצב שאברבוך אחד מהם. כי אני לא זוכר שהוא הצליח לקדם איכשהו את הענף, לא שלו(קפיצה), ולא את האטלטיקה באשר היא. הענף היה ונותר רקוב, פרט להצלחה האישית שלו בעבר. העובדות מדברות בעד עצמם, ישראל ואברבוך נכשלו.
אחלה שהוא ידע לקפוץ במוט, אבל זה לא אומר שהוא מתאים לניהול כלשהו בענף, ובאמת את זה אני אומר עם כל הכבוד והערכה לאברבוך.
אז אם מחפשים מישהו שלא יכתוב דוחו"ת ומסקנות, ולא יבצע את העבודה שהוגדרה לו, אז אפשר לשלם לו הרבה פחות מאשר לאברבוך - או פשוט לסגור את התקן ולהעביר את זה למישהו שגם ככה לא הכי עסוק, כ"נאמן".

לי יותר הזוי ומפריע שחייל נותן 3-4 שנים למדינה בסיירת מטכ"ל, משתחרר, והמקסימום שהוא יכול לעשות זה להרוויח 35 לשעה באבטחה בעיר העתיקה בירושלים.

אז מה, שיילך לעבוד כשומר במסעדה??
לא כל אחד מתאים להיות מנהל. החוכמה היא למצוא איפה אפשר לנצל את הכישורים שלו, וברוך השם יש לו.
אולי לעבוד עם ילדים ונוער, אולי לשמש כיועץ מקצועי בתחום האתלטיקה (ולא רכז או מנהל) וכו'.

זה לא ששילמו לו כ"כ הרבה... כל מתכנת מתחיל מרוויח יותר.

מי שמשתחרר אחרי צבא הוא בחור צעיר שהכל עוד לפניו. הוא הולך ללמוד ואין לו (בדר"כ) משפחה לפרנס. מה עוד אתה רוצה לעשות עם חבר'ה שאין להם שום הכשרה פרט
להכשרה עם נשק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 03 ספטמבר 2012, 17:23

מסכים עם יוני. אפשר למצוא לו תפקיד שיתאים לכישוריו. זה לא שיש לנו עודף של ספורטאים ברמה שלו (במיוחד באתלטיקה) שיכולים לעבוד ולכוון את החברה הצעירים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 ספטמבר 2012, 17:26

מישהו פה בדק לאחרונה כמה מאמן אתלטיקה בישראל מרוויח? עדיף לו כבר לחתום בלשכה...
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 03 ספטמבר 2012, 17:27

misha כתב:מסכים עם יוני. אפשר למצוא לו תפקיד שיתאים לכישוריו. זה לא שיש לנו עודף של ספורטאים ברמה שלו (במיוחד באתלטיקה) שיכולים לעבוד ולכוון את החברה הצעירים.

אפילו להיות אחראי על תכנית ספורט בשביל תלמידים בבתי ספר, או תלמידים מצטיינים בספורט בבתי ספר, או תלמידים מצטיינים באתלטיקה או כל דבר כזה.
אפשר לשלב אותו עם אדם מוכשר כמו מולי אפשטיין או גלעד ויינגרטן, שיביא את היכולות והידע המקצועי שלו, יחד עם הידע העצום שלהם.

צריך קצת לחשוב ולמצוא. לא מדובר כאן בכדורסלן או כדורגלן שמבטיח לעצמו את העתיד בכמה שנות קריירה, וגם לא מדובר כאן באדם שהתנהל באופן לא אחראי עם הכסף שלו.
פשוט עצוב הסיפור הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 ספטמבר 2012, 17:28

MTA2311 כתב:מישהו פה בדק לאחרונה כמה מאמן אתלטיקה בישראל מרוויח? עדיף לו כבר לחתום בלשכה...

אבל זאת בדיוק הנקודה, שהוא מעדיף להרוויח את הגרושים שהוא מרוויח, אבל להתעסק במשהו שהוא מבין.
תכלס, הוא גם יכול ללכת לפוליטיקה לאיזו מפלגה של ליברמן או משהו... אבל נראה לי שכולנו נעדיף לראות אותו מתעסק בדברים שהוא היחידי בישראל (יחד עם קוסטה מאטוסביץ')
שחווה אותם בתחום האתלטיקה (גמרים באולימפיאדות ובאליפויות עולם).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 06 ספטמבר 2012, 08:16

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 08:28

אח"כ מתלוננים למה אין ספורטאים וספורט כאן...

ילדים רואים שפרט לכדורסל וכדורגל אין באמת תמורה, ובטניס קשה מאוד להגיע למשהו מבלי למשכן את הנשמה של ההורים.

הבעיה היא שגם בכדורסל ובכדורגל אנחנו צונחים צניחה חופשית אל מול מה שהיה לפני כעשור כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אלמוג » 07 ספטמבר 2012, 07:55

jol9 כתב:
אלמוג כתב:אני לא מבין מה אתם רוצים. הוא(אברבוך) והחדשות מציגים את זה שאין כסף וככה אתם רואים את זה.

לא כל אחד מתאים להיות מנהל. החוכמה היא למצוא איפה אפשר לנצל את הכישורים שלו, וברוך השם יש לו.
אולי לעבוד עם ילדים ונוער, אולי לשמש כיועץ מקצועי בתחום האתלטיקה (ולא רכז או מנהל) וכו'.

מי שמשתחרר אחרי צבא הוא בחור צעיר שהכל עוד לפניו. הוא הולך ללמוד ואין לו (בדר"כ) משפחה לפרנס. מה עוד אתה רוצה לעשות עם חבר'ה שאין להם שום הכשרה פרט
להכשרה עם נשק?

שילך לעבוד כשומר במסעדה, או שיעשה מה שהוא צריך להתפרנס. זה לא ענייני.
הוא יודע לקפוץ מצויין במוט, כל מה שקשור בתפקידים ניהולים ואימונים, הוא פשוט חלש. הוא לא עושה מה שמבקשים ממנו בכלל, ובעיקר הוא ואתם רק מזכירים את ההישגים שלו בעבר, כאילו יש לזה קשר ליכולות שלו כיועץ\מאמן\טייס קרב.
זה לא עובד ככה פשוט.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי felix_r » 07 ספטמבר 2012, 08:38

אלמוג כתב:
jol9 כתב:

להכשרה עם נשק?

הוא יודע לקפוץ מצויין במוט, כל מה שקשור בתפקידים ניהולים ואימונים, הוא פשוט חלש. הוא לא עושה מה שמבקשים ממנו בכלל, ובעיקר הוא ואתם רק מזכירים את ההישגים שלו בעבר, כאילו יש לזה קשר ליכולות שלו כיועץ\מאמן\טייס קרב.
זה לא עובד ככה פשוט.

סליחה, אבל בוא ונביט בדברים מזווית קצת אחרת:

האם לישראל יש הצלחות באתלטיקה קלה ב 60 השנים האחרונות? כלום. חוץ מכמה עולים מברה"מ כמו אברבוך או דני קרסנוב לפניו, שהביאו את יכולתם מחו"ל, לא היה לנו כלום ושום דבר. הצבר האחרון שהמצטיין באתלטיקה היה רוגל נחום (קפיצה משולשת), שגם הוא אף פעם לא זכה בשום מדליה (לא אולימפית, לא עולם ולא אירופה). לא סתם בכל אולימפיאדה אתה שומע את השדרים נזכרים באסתר רוט-שחמורוב שהגיעה לגמר אולימפי בריצת 100 מטר באולימפיאדת מונטריאול בפאקינג 1976 !! וזה לא שהיא לקחה מדליות. לא. אתה מבין עד כמה נמוכה הרמה של ישראל באתלטיקה?

מה זה אומר? מבחינתי זה אומר חדמשמעית שאת כל אנשי האיגוד אתה יכול לזרוק לזבל ואף אחד לא ירגיש בחיסרונם! אברבוך לא יודע לאמן? ומי כן יודע? אם מישהו פה יודע, אז למה מאז קום המדינה לא היה לנו אף אתלט מצטיין בזירה הבינלאומית (אני מדבר על אלה שגדלו ואומנו בארץ)?

אתה יודע מה? כשאברבוך עמד על הפודיום במינכן עם מדליית הזהב וברקע מתנגנת התקווה (בשנת ה 30 לרצח הספורטאים האולימפיים שלנו בדיוק שם במינכן ), ירדו לי דמעות, לא יכולתי להחזיק את עצמי. אני בטוח שהיו עוד אלפים רבים בישראל שהרגישו כמוני. מבחינתי רק על זה מגיע לו שהמדינה תשלם לו קיצבה עד סוף ימיו!

אלכס אברבוך:

תמונה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2012, 09:37

אלמוג כתב:
jol9 כתב:

להכשרה עם נשק?

זה לא עובד ככה פשוט.

אז למה בוגר סיירת מטכ"ל לא יכול ללכת לעבוד כשומר במסעדה, וזה הזוי בעיניך יותר?

פליקס אמר דברים מאוד נכונים. אתלטיקה זה לא שייט ולא ג'ודו. אתלטיקה היא מלכת הספורט. אתה לא מדבר כאן על איזה כדורגלן סוג ג' שעבר בליגת העל באיזו קבוצת תחתית, אלא על אדם שהיה במשך קרוב לעשור, בטופ של הטופ של המקצוע שלו. התרומה שלו למדינה לא פחותה בעיניי מאף בוגר סיירת מטכ"ל, אף מפקד סיירת מטכ"ל וגם לא מאנשי תרבות וקולנוע שמצליחים בשנים האחרונות.

אתמול קופמן אמר שבאוקראינה, מדליסט אולימפי, מקבל קצבה של 100 אלף דולר לשנה עד סוף חייו!!! אצלינו, כל מיני נגדי מטבח וחימוש, פורשים בגיל 40 וזוכים לפנסיה גבוהה מאוד.
כל ח"כ זבלי שנכנס לכנסת באיזו קומבינה, מקבל גמולים ופנסיות, גם אם הם בוגדים ומחבלים, או מחבלים יהודים מחוץ לחוק.

צריך להיות כאן מאמץ משותף מצד אברבוך ומשרד הספורט, שיאפשר לו לעבוד ולהתקיים בכבוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 ספטמבר 2012, 09:51

תשמע, לדעתי ההשוואה לחיילים היא בכלל לא במקום. חיילים משתחררים מהצבא בגיל צעיר בלי משפחה על הראש ויש להם זמן ללמוד ולרכוש מקצוע לחיים. אתה לא יכול לבקש מאברבוך שבגיל 40 יתחיל את חייו מחדש כמו ילד בן 21.

חוץ מזה אי אפשר גם לומר שלאברבוך אין מקצוע/השכלה. לפני שעלה לארץ הוא עבד ברוסיה כמורה לחינוך גופני בבית ספר. לא יודע מה החוק אומר בארץ, אבל ברוסיה אתה לא יכול להיות מורה לחינוך גופני מבלי שלמדת חינוך גופני במכללה או באוניברסיטה. לכן אני לא רואה שום סיבה בעולם שהוא לא יכול להיות מאמן אתלטיקה. ד""א , אברבוך התחיל את הקריירה לא כקופץ מוט אלא התחרה בקרב-רב, ואפילו היה אלוף אירופה עד גיל 23 בקרב-רב . ככה שאין שום ספק שהוא מבין באתלטיקה (לא רק בקבוצה במוט)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 ספטמבר 2012, 12:06

התרומה שלו לא פחותה מתרומה של חייל או מפקד בסיירת מטכל? לא נסחפת קצת?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2012, 13:52

felix_r כתב:תשמע, לדעתי ההשוואה לחיילים היא בכלל לא במקום. חיילים משתחררים מהצבא בגיל צעיר בלי משפחה על הראש ויש להם זמן ללמוד ולרכוש מקצוע לחיים. אתה לא יכול לבקש מאברבוך שבגיל 40 יתחיל את חייו מחדש כמו ילד בן 21.

חוץ מזה אי אפשר גם לומר שלאברבוך אין מקצוע/השכלה. לפני שעלה לארץ הוא עבד ברוסיה כמורה לחינוך גופני בבית ספר. לא יודע מה החוק אומר בארץ, אבל ברוסיה אתה לא יכול להיות מורה לחינוך גופני מבלי שלמדת חינוך גופני במכללה או באוניברסיטה. לכן אני לא רואה שום סיבה בעולם שהוא לא יכול להיות מאמן אתלטיקה. ד""א , אברבוך התחיל את הקריירה לא כקופץ מוט אלא התחרה בקרב-רב, ואפילו היה אלוף אירופה עד גיל 23 בקרב-רב . ככה שאין שום ספק שהוא מבין באתלטיקה (לא רק בקבוצה במוט)

אני לא התחלתי את ההשוואה לחיילים. גם לדעתי זה לא במקום ולא קשור.

לא קרב רב אלא קרב 10. בכל אופן, מה שאברבוך יודע באתלטיקה ובספורט בלבד, אין אחד בארץ שיודע. אף אחד לא התחרה ברמות האלה באתלטיקה, אף אחד לא היה צריך
להתרכז לפני קפיצה מכריעה, לתכנן תכנית אימונים של אתלט ברמה הזאת, לתכנן תכנית תחרויות, להתכונן לאולימפיאדה, להתכונן לאליפות העולם וכו'.

ציינתי את מולי אפשטיין ואת גלעד ויינגרטן כמומחים בתחום, אבל הידע שלהם הוא תאורטי בלבד, כי הם לא עמדו על קו ההרצה בעצמם, הרגישו את מבט העיניים של 50 אלף צופים עליהם,
היו צריכים לתכנן שונה את ההרצה בגלל הרוח או הגשם וכו'. אלה דברים שרק הוא עשה ויודע, ואת זה הוא יכול לתת גם מבלי להיות "מנהל טוב".
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים