MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:התרומה שלו לא פחותה מתרומה של חייל או מפקד בסיירת מטכל? לא נסחפת קצת?
בוודאי שכן. אנחנו אמנם מדינת צבא, אבל יש כאן עוד כמה דברים חוץ מזה. מדע, תרבות, ספורט, כלכלה, יחסי חוץ, ספרות, חינוך והשכלה ועוד.
אלה דברים שלא קשורים לצבא, וראשוני המומחים בתחומים אלה, בוודאי שתורמים למדינה לא פחות מחיילים וגנרלים.
לא הייתי רוצה לחיות במדינה שכל גיבורי התרבות שלה הם אלופים ורמטכ"לים.
אנחנו מדינת צבא כי אנחנו מוקפים באוייבים. כשאתה חי בסכנה קיומית כל יום, דברים כמו אתלטיקה, ותרבות מתגמדים. חיילים בסיירת מטכל( ובהרבה מאוד מקומות אחרים), שמרו על החיים שלנו כל כך הרבה פעמים, ולנו לא היה מושג אפילו איפה, איך ומתי. אני יודע שאני נשמע קצת שטוף מוח או קלישאתי, אבל אני באמת מאמין בזה.
במדינה כמו אוקראינה, הספורט יכול להיות באותו מעמד וחשיבות כמו הצבא, אצלנו לא.
אפשר לשאול מה עשית בצבא?( סקרנות נטו).
אבל עובדה שבכל שנה ושנה מדברים על קיצוץ בתקציב הביטחון. למה? כי אנשים מבינים שאחרת, שום דבר במדינה הזאת לא יתקדם, אלא רק יילך אחורה.
קח לדוגמא אפילו את מערכת כיפת ברזל. המערכת הזאת פותחה על אף התנגדותם של חלק נכבד ביותר מגורמי הצבא המקצועיים. בדיעבד התברר שזוהי מערכת
מצילת חיים.
זה אומר שאותם אנשי צבא בכירים שהתנגדו למערכת הזאת - טעו ובגדול. אותם אנשי צבא בכירים, שמקבלים משכורות עתק ופנסיות שמנות, לא רק שלא היו חתומים על הצלת חיים, אלא להיפך - הם יכלו
להיות חתומים על אובדן חיי אדם.
תחשוב כמה החלטות רעות כאלה כן התקבלו, ואנחנו לא מודעים להן.
זה אומר, שלא כל שקל שהולך למשרד הביטחון הוא הכרחי.
וזה מתחבר במדוייק לדיון שלנו. אמנם חייל בסיירת מטכ"ל, או מפקד בסיירת מטכ"ל, או לצורך העניין מפקד סיירת מטכ"ל עצמה, הם אנשים ראויים ביותר, שעושים עבודה קשה ונהדרת,
אבל הם לא היחידים שחשובים. מבחינתי כל הרשימה שמניתי באחד הפוסטים לפני, היא חשובה מאוד גם כן. לא יודע אם פחות או יותר, אבל חשובה.
ד"א 1 עוד דבר אחד ששכחתי למנות באותה הרשימה, הוא היחס של המדינה לאוכלוסיות החלשות שלה, כמו ניצולי שואה וקשישים, נכים וכו'.
ד"א 2 שירתתי בבסיס שמכשיר חיילים בטירונות בסיסית. אם אתה מחיל המודיעין (נכון?), אז יש מצב שעברת גם בבסיס הזה. הייתי מ"כ וסמל של טירונים כאלה.