הבחירות בארצות הברית

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הבחירות בארצות הברית

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ספטמבר 2012, 06:58

כמו שבטח שמתם לב, העניינים בארצות הברית מתחממים לקראת הבחירות ויש הרבה דברים מעניינים לדון בהם.
מה אתם חושבים על הקדנציה של אובאמה?
מה אתם חושבים על רומני?

נפתח בציטוט של אובאמה מאתמול: "אנחנו מיאמי היט, רומני הוא ג'רמי לין".
אני מקווה שהוא היה מסומם כשהוא אמר את זה, זאת בטח לא תהיה הפעם הראשונה...
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: הבחירות בארצות הברית

הודעהעל ידי felix_r » 06 ספטמבר 2012, 07:42

MTA2311 כתב:כמו שבטח שמתם לב, העניינים בארצות הברית מתחממים לקראת הבחירות ויש הרבה דברים מעניינים לדון בהם.
מה אתם חושבים על רומני?

הציטוט הוא לא מאתמול, הוא מסתובב כבר שבוע באתרי הכדורסל דווקא :D
משום מה הוא הגיע באיחור לישראל.

לדעתי, אמירה לא ממש חכמה של אובמה וזאת מכמה סיבות:

1) קודם כל ציבור הבוחרים יכול להזכר לא רק באליפות של מיאמי, אלא גם בסיפור "הבגידה" של לברון בקליבלנד, ולהשוות אותו לסיפורו של אובמה עצמו, אשר עד לפני שנים מספר היה מוסלמי הדוק, אבל פתאום הפך לנוצרי כאשר הפוליטיקה דרשה זאת.

2) הזילזול הזה בג'רמי לין יכולה לפגוע ביחסים שלו עם כל קהילת המהגרים, שרובה ככולה הצביעה בעדו בבחירות הקודמות.

3) לאובמה יש מזל גדול, שג'רמי לין הספיק לעבור הקייץ מניו יורק ליוסטון, אחרת ניו יורק לא היתה סולחת לו. ניו יורק אף פעם לא שוכחת אמירות כאלה. ואף מועמד לא היה רוצה לאבד את העיר הכי גדולה בארה"ב
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Dperk » 06 ספטמבר 2012, 10:14

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:כמו שבטח שמתם לב, העניינים בארצות הברית מתחממים לקראת הבחירות ויש הרבה דברים מעניינים לדון בהם.
מה אתם חושבים על רומני?

הציטוט הוא לא מאתמול, הוא מסתובב כבר שבוע באתרי הכדורסל דווקא :D
משום מה הוא הגיע באיחור לישראל.

לדעתי, אמירה לא ממש חכמה של אובמה וזאת מכמה סיבות:

1) קודם כל ציבור הבוחרים יכול להזכר לא רק באליפות של מיאמי, אלא גם בסיפור "הבגידה" של לברון בקליבלנד, ולהשוות אותו לסיפורו של אובמה עצמו, אשר עד לפני שנים מספר היה מוסלמי הדוק, אבל פתאום הפך לנוצרי כאשר הפוליטיקה דרשה זאת.

2) הזילזול הזה בג'רמי לין יכולה לפגוע ביחסים שלו עם כל קהילת המהגרים, שרובה ככולה הצביעה בעדו בבחירות הקודמות.

3) לאובמה יש מזל גדול, שג'רמי לין הספיק לעבור הקייץ מניו יורק ליוסטון, אחרת ניו יורק לא היתה סולחת לו. ניו יורק אף פעם לא שוכחת אמירות כאלה. ואף מועמד לא היה רוצה לאבד את העיר הכי גדולה בארה"ב

בלי לקרוא הכל בעיון כי רק עכשיו התעוררתי: אובאמה היה מוסלמי הדוק עד לפני מספר שנים? מאיפה המידע? ממש לא, אובאמה אף פעם לא התנהל כמוסלמי.
Dperk

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 ספטמבר 2012, 13:43

מה שהגעי מגעיל אותי באובמה ב-3 וחצי השנים האחרונות זה זה שכל קהילת ה''סלבים'' עוקבת אחריו
חולים לו על התחת בלי לראות שהוא לא תרם דבר וחצי דבר לעולם
הוא יותר מעוניין בלהיות סלב מאשר בלהיות נשיא

אתם זוכרים שהוא קיבל פרס נובל לשלום על זה שהוא ר-צ-ה שלום? בואו לא נתייחס לזה שהמצב גרוע יותר מאי פעם..נותנים עכשיו פרסי נובל על רצון לדברים? אתם יודעים כמה פרסי נובל לשלום ורפואה אני אמורה לקבל כי רציתי שימצאו תרופות למחלות ושלום עולמי?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 15:00

אנחנו לא באמת יודעים מה הוא תורם לעולם ומה לא. אנחנו חיים כאן ולא שם.
על פרס הנובל אין ממש מה לשפוט אותו - הוא לא ביקש את הפרס, אלא קיבל אותו. הבעיה במקרה הזה היא אצל נותני הפרס ולא אצל מקבלו.

אני חושב שאם כבר, אז את פרס הנובל הוא קיבל על זה שהצליח להיבחר ולהיות הנשיא השחור הראשון בהיסטוריה של ארה"ב.

אני חושב שכשאנחנו מדברים על הנושא - מי טוב לנו כנשיא, אנחנו צריכים לבחון את זה בשני אספקטים מאוד גדולים:
1. עד כמה הפעולות שהוא עושה, מיטיבות איתנו (ישראל). האם הוא מקדם את תהליך השלום, האם הוא מכריח אותנו לבצע דברים בניגוד לרצוננו, ואילו דברים אלה, האם הוא דואג
לאינטרס הלאומי והביטחוני שלנו וכו'.
2. עד כמה הנשיא הזה טוב לכלכלת ארה"ב בפרט ולכלכלת העולם בכלל

לי אישית אין תשובה ברורה לשני הנושאים האלה. התחושה היא שהנשיא הזה לא הכי ידידותי לישראל, או במילים אחרות, היו ידידותיים ממנו. האם זה משפיע עלינו מאוד? אני לא יודע.
הסוגייה האירנית, היא סוגייה קריטית, וזה יתפתח בזמן הקרוב כנראה, ונוכל לדעת יותר.
בנושא הכלכלה אני באמת לא יודע. ארה"ב חוותה משבר עמוק ועצום, ולא נראה לי שהיא התאוששה לגמרי, אבל היא בדרך. האם זה בזכות אובאמה? לא יודע. באמת שאין לי את המידע בשביל להחליט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ספטמבר 2012, 15:27

1.מה זאת אומרת אנחנו לא יודעים מה הוא תורם לעולם? אנחנו חלק מהעולם. אם כבר, אנחנו לא יודעים מה הוא תורם לארצות הברית כי אנחנו לא חיים שם, וזה גם לא מעניין אף אחד פה.
2. אף אחד לא אמר שהוא ביקש את הפרס, ויחד עם זאת, זה לא הופך את זה ללא מגוחך.
3. יש קטגוריה בפרסי הנובל שקשורה לצבע עור, או התגברות על גזענות? הוא קיבל פרס נובל לשלום, בלי אף סיבה נראית לעין.
4.האם הוא מקדם את תהליך השלום? לא , האם הוא מכריח אותנו לבצע דברים בניגוד לרצוננו? כן, אילו דברים? התנחלויות, כספים לרשות, מיתון בתגובה הצבאית לנוכח איומי תמ"ס מהרצועה וממצרים ועוד.
5. עד כמה הוא טוב לכלכלה בארצות הברית ? תשאל אמריקאי ממוצע.
אין ספק שהוא לא מת על ראש הממשלה שלנו, וגם אם אני לא תומך בביבי( ואני לא), אני לא רוצה שהנשיא הנבחר של ארצות הברית, שהיא בעלת הברית הכי משמעותית שלנו(understatement of the year), לא יסתדר עם ראש הממשלה שלי. טוב זה בטוח לא.

לנושא איראן אני לא רוצה להתייחס, כבר אמרתי הרבה יותר מדי בפורום הזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2012, 16:03

MTA2311 כתב:1.מה זאת אומרת אנחנו לא יודעים מה הוא תורם לעולם? אנחנו חלק מהעולם. אם כבר, אנחנו לא יודעים מה הוא תורם לארצות הברית כי אנחנו לא חיים שם, וזה גם לא מעניין אף אחד פה.
2. אף אחד לא אמר שהוא ביקש את הפרס, ויחד עם זאת, זה לא הופך את זה ללא מגוחך.
3. יש קטגוריה בפרסי הנובל שקשורה לצבע עור, או התגברות על גזענות? הוא קיבל פרס נובל לשלום, בלי אף סיבה נראית לעין.
4.האם הוא מקדם את תהליך השלום? לא , האם הוא מכריח אותנו לבצע דברים בניגוד לרצוננו? כן, אילו דברים? התנחלויות, כספים לרשות, מיתון בתגובה הצבאית לנוכח איומי תמ"ס מהרצועה וממצרים ועוד.
5. עד כמה הוא טוב לכלכלה בארצות הברית ? תשאל אמריקאי ממוצע.
אין ספק שהוא לא מת על ראש הממשלה שלנו, וגם אם אני לא תומך בביבי( ואני לא), אני לא רוצה שהנשיא הנבחר של ארצות הברית, שהיא בעלת הברית הכי משמעותית שלנו(understatement of the year), לא יסתדר עם ראש הממשלה שלי. טוב זה בטוח לא.

לנושא איראן אני לא רוצה להתייחס, כבר אמרתי הרבה יותר מדי בפורום הזה.

התכוונתי כמובן שאנחנו לא יודעים מה הוא תורם לארה"ב... לאמריקאים איכפת מעצמם, ובצדק, ולכן מה הוא עושה למעננו או למען העולם, פחות חשוב להם.

כמו שאמרתי, ישנם 2 פרמטרים מרכזיים לנו, בכל מה שקשור לארה"ב - היחסים עם ישראל והכלכלה. אני לא בטוח האם אחד חשוב מהשני.
כי שני העניינים משפיעים עלינו באופן ישיר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 08 ספטמבר 2012, 06:21

יש! נושא כלבבי. פוליטיקה אמריקאית היא אחד הדברים האהובים עליי :)

הישגי אובמה בקצרה: ביטוח בריאות לכל אזרחי ארה"ב לראשונה בהיסטוריה תוך העברת רפורמה שמחייבת חברות ביטוח להעניק פוליסה לאנשים עם תנאים מוקדמים, הצלת תעשיית הרכב האמריקאית שעמדה לפשוט את הרגל וכעת משגשגת, העברת חוקי פיקוח על הבנקים אחרי משבר הבועה, הסרת חוקי "אל תשאל, אל תספר" מהצבא אשר מאפשרים להומואים לשרת, חיסול בן-לאדן, הורדת קדאפי, סיום המלחמה בעיראק, עצירת הידרדרות המיתון וייצוב המשק, מינוי שתי נשים (יהודיה מהגרת מרוסיה ולטינו-אמריקאית) לבית המשפט העליון.

כשלונות אובמה בקצרה: אבטלה עדיין גבוהה באופן יחסי (8.3%), החוב האמריקאי הולך ותופח, דירוג האשראי של ארה"ב הורד באחת מחברות דירוג האשראי, הפילוג בין שתי המפלגות הוא מהחמורים בהיסטוריה, אין אסטרטגיה ברורה בסוריה, אין התקדמות במו"מ בין ישראל לרש"פ, סטירת לחי מצלצלת מרוסיה וסין אחרי ניסיונות לחזר אחריהן בתחילת הכהונה.

יחס לישראל: שנתיים ראשונות - יחס קר. אובמה מנסה לכפות על ישראל עמידה בהתחייבות ההקפאה במסגרת הסדר מפת הדרכים של בוש. בהתחלה ביבי זורם, אח"כ כבר לא. ארה"ב מאיימת בלחץ וזה לא עוזר. שנתיים שניות - שינוי כיוון (אולי בגלל בחירות אמצע הקדנציה). אובמה נוזף באבו-מאזן על המהלכים באו"ם ועוצר חלק מהמימון למוסדות הרש"פ (בגלל זה ככה"נ אבו-מאזן החליט לאחרונה שלא לבקש שוב מעמד של מדינה). תרגילים צבאיים משותפים הכי גדולים בהיסטוריה יוצאים לפועל וארה"ב מממנת עלויות של סוללות כיפת ברזל נוספות מאלו שהסכימה קודם לכן. המצב כיום: בעייתי. מצד אחד, אובמה זנח לחלוטין את הניסיונות ללחוץ על ישראל בגזרת הפלסטינים (לפחות לקדנציה זו) וביבי שקט. מצד שני, יש התנגשות ברורה סביב איראן - אובמה רוצה למצות את הדיפלומטיה וביבי מרגיש שאיראן מוליכה את העולם שולל.
*לא ברור אם איראן היא כשלון או הצלחה של אובמה. נדע בעוד כמה חודשים יותר טוב.

הסיכויים של אובמה לזכות בבחירות: לכאורה לא רעים. בסקר הכללי (ה-Popular vote) המצב יחסית מאוזן אבל אובמה נהנה מיתרון קטן אך משמעותי של 30 אלקטורים בספירה האלקטורלית המשוערת. אם אובמה יבטיח זכייה בכמה מדינות דמוקרטיות באופן מסורתי (ויסקונסין, מישיגן, ניו-האמפשייר ואיווה) ויגרוף שוב מדינות דרום שהצביעו לו ב-08' (נבאדה, קולורדו) הוא ינצח בלי שום קשר למה יקרה במדינות המתנדנדות הגדולות והחשובות ביותר (פלורידה, אוהיו, וירג'יניה וצפון קרוליינה). אם הוא יפסיד אחת או שתיים מהמדינות המוזכרות בהתחלה, זכייה באחת מהמדינות הגדולות גם תסדר אותו. אובמה כרגע נהנה מהובלה דחוקה בפלורידה וגם באוהיו (שלפני שבועיים ממש התנדנדה לכיוונו והיום יותר מאוזנת). בוירג'יניה יש תיקו וירטואלי ובצפון-קרוליינה רומני מוביל בטיפה.

הימור שלי: אובמה לוקח. יחד עם זאת, הוא צריך לקוות שדוחות התעסוקה שייצאו עד הבחירות לא יהיו עגומים מדי. כיום הם תלויים יותר מהכל ממידת אי-הוודאות של משבר החוב האירופאי, ולכן זה ממש לא בשליטתו של אובמה. תקיפה באיראן ככה"נ תשפר את הסיכוי של אובמה לזכות בגלל אפקט "ההתגודדות סביב הדגל". זו אגב, הסיבה שלדעתי ביבי בכל זאת יחכה עם זה עד אחרי הבחירות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2012, 07:25

יפתח.... היה שווה שפדרר יפסיד בשביל לקבל את סקירה הזאת... :-)

כל מה שכתבת מאוד מעניין, ומחדש בשבילי, אבל לא התייחסת לנושא אחד פעוט... רומני. מה אתה יכול לספר עליו (וקח בחשבון שרוב האנשים לא יודעים כלום)?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2012, 08:09

יפתח שכחת את נושא המהפכות בעולם הערבי. כמו כולם הוא לא צפה אותן, אבל הוא התמודד איתן בצורה לא טובה ועכשיו זה כבר ברור שכולנו נשלם על זה בעתיד הקרוב וברחוק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 09 ספטמבר 2012, 16:11

בסקירת הכשלונות של אובמה, נשכח הטיפול המאוד כושל בדליפת הנפט הענקית במפרץ מקסיקו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 ספטמבר 2012, 17:20

רומני הוא ימני הקורץ לימין הקיצוני.
דעותיו דומות הרבה יותר לאילו של רון פול, מאשר לאילו של ג'ורג' בוש הבן או של ניוט גריגוויץ' ההזוי.
אם אני הייתי אמריקאי, הייתי עושה הכל בכדי שרומני לא יהיה נשיא.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ספטמבר 2012, 17:56

חביב אורנג'ד כתב:רומני הוא ימני הקורץ לימין הקיצוני.
דעותיו דומות הרבה יותר לאילו של רון פול, מאשר לאילו של ג'ורג' בוש הבן או של ניוט גריגוויץ' ההזוי.
אם אני הייתי אמריקאי, הייתי עושה הכל בכדי שרומני לא יהיה נשיא.

אפשר לדעת מה גורם לך להגיד שהוא קורץ לימין הקיצוני, כשבעיני אנשי המפלגה שלו הוא לא שמרן מספיק?
מה אובאמה עשה בקדנציה הזאת, חוץ מלרכוב על העובדה שהוא שחור, שגורם לך לחשוב שמגיע לו להיבחר שוב?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 10 ספטמבר 2012, 07:19

טוב, התעכבתי מעט בתגובה שלי (לצערי) אבל עכשיו אדבר מעט על רומני:

למי שלא מכיר, וילארד מיט רומני היה מושל מדינת מסצ'וסטס בעבר. מדובר באדם מורמוני, בן לאיש עסקים עשיר כקורח שהיה מושל מדינת משיגן.

רומני מתמודד עם בעיה כפולה. מצד אחד, הוא נתפס כליברלי ומתון מדי בעיני אנשי המפלגה הרפובליקנית ובעיקר קהל "מסיבת התה". תוכנית הבריאות שאובמה העביר בקונגרס הינה זהה אחד לאחד לתוכנית שרומני עיצב והעביר במסצ'וסטס בזמן שהיה מושל וכעת הוא נמצא במצב הפרדוקסלי בו הוא צריך להסביר מדוע תוכנית זו אינה טובה. בנוסף, הוא גם תומך בהפלות במקרים של אונס. מצד שני, בעיני הציבור האמריקאי הוא נתפס כילד עשירים המנותק מהמצוקות היומיומיות של האמריקאי הפשוט. ארה"ב היא אמנם אומה המאמינה בזכויות הפרט ובממשלה קטנה, אך הציבור גם סולד מאנשים אליטיסטיים - ימין או שמאל - ורומני, שמעולם לא ידע מחסור, משלם כעת את המחיר.

ברמת האישיות מיט רומני הוא הגדרת המילה סולידי. הוא אמנם גבוה ונאה אך כריזמטי פחות מאובמה ואין סביבו התלהבות רבה בציבור הרפובליקני, לא רק בגלל התדמית המתונה. יחד עם זאת, הוא גם לא "קוקו" כמו חלק מהאנשים שיצא לנו לראות בפריימריז הרפובליקניים ולרוב לא נכשל בלשונו. המזל הגדול שלו הוא שהאגף הימני של המפלגה הרפובליקנית כל כך שונא את אובמה, עד שהוא מוכן לצאת עם רומני למלחמת חורמה בדמוקרטים חרף מגרעותיו (זה לא היה המצב עם מקיין)

בצד האלקטורלי לרומני יש שני יתרונות עיקריים: הראשון הוא שהוא לא צריך להיאבק על מדינות כמו אינדיאנה (שמקיין הפסיד) ומיזורי (שמקיין ניצח בקושי) כי הפעם הם די בטוחות בכיס של הרפובליקנים. השני הוא שמפקד האוכלוסין שנעשה ב-10' ושינה את כמות האלקטורים שכל מדינה מקבלת פעל לטובת הרפובליקנית והעניק להם 5 אלקטורים נוספים "חינם" בשל גידול האוכלוסיה במדינות אדומות רבות. יחד עם זאת, יש לו גם כמה בעיות קשות. ראשית, הוא קיווה שפנסילבניה, מדינה דמוקרטית באופן מסורתי ועתירת אלקטורים, תהיה פתוחה לחלוטין. לצערו, הסקרים מראים שזה לא המצב. שנית, הוא נאלץ לחיות במציאות בה מדינות הרוקי (ניו-מקסיקו, קולורדו ונבאדה) הפכו לדמוקרטיות לחלוטין אחרי שהיו רפובליקניות במשך שנים. ניו-מקסיקו תהיה ככה"נ של אובמה ובשתיים האחרות הפער הוא לא אדיר אך סביר.

עושה רושם שעל מנת לנצח רומני יזדקק לכל ארבעת המדינות הגדולות (פלורידה, אוהיו, וירג'יניה וצפון קרוליאנה) ובנוסף להשחיל איכשהו את ויסקונסין (אולי בזכות העובדה שהסגן שלו הוא חבר קונגרס משם). הסיכויים שזה יקרה הם לא מאוד גדולים. אובמה מוביל בדוחק ב-3 הגדולות הראשונות וייתכן שהוועידה הדמוקרטית, אשר נערכה בשארלוט, צפון קרולאינה, תקטין את הפער גם שם. יחד עם זאת, 57 יום זה הרבה זמן ועוד המון דברים יכולים לקרות.

תשובות לכמה נקודות שעלו כאן:
MTA2311 - המהפכות בעולם הערבי אינם נושא שעומד כ"כ על סדר היום בפוליטיקה האמריקאית. מלכתחילה נושאי חוץ הם בעלי חשיבות פחותה לעומת הכלכלה והביטוח הרפואי, ונושאי החוץ החשובים הם עיראק, אפגניסטן, אל-קעידה, סין ורוסיה בחשיבות ראשונית ואיראן והסכסוך הישראלי-פלסטיני בחשיבות משנית. כמו כן, אין קונצנזוס בציבור האמריקאי שהטיפול של אובמה באביב הערבי היה כישלון.
felix_r - כתם הנפט אכן היה כישלון, אך מעטים זוכרים את זה ובכל מקרה זה לא ממש מעניין את הציבור האמריקאי ערב הבחירות. אם כבר, מחירי הנפט הגבוהים הם משהו שמאיב על הסיכויים של אובמה להיבחר.
חביב אורנג'ד - לרומני דווקא יש תדמית מתונה יחסית. הוא היה אחד המועמדים המתונים בפריימריז של הרפובליקנים אם לא המתון שבהם, ובוודאי שבכל הקשור לדימוי ציבורי הוא מתון יותר מגינגריץ'. יחד עם זאת, פול ריאן, חבר הקונגרס שהוא בחר בתור הסגן שלו, הוא כן קיצוני בתוכניותיו הכלכליות והתקציב שהוא הגיש לבית הנבחרים קיצץ לחלוטין את מעט הרווחה ושירותי הבריאות שהאמריקאים מקבלים היום מהממשלה והפך אותם ל"תוכניות קופון".

ולסיום - ציטוטים של מיט רומני (בהקשר של העושר והניתוק):
1. "אני אוהב לפטר אנשים" - מנסה להסביר למה זה לא טוב שיש הרבה עובדי ממשלה, ועל הדרך יוצא קצת בוס מניאק.
2. "תתחילו עסק! אם אין לכם כסף ואתם חייבים, לוו כסף מההורים שלכם" - מיט רומני נותן לסטודנטים טיפים להתחלת עסקים ושוכח שיש אחוז גדול של אנשים שלא יכולים ללוות כסף מההורים שלהם.
3. "לא אכפת לי מהעשירים מאוד ולא אכפת לי מהעניים מאוד" - רומני מנסה למצב את עצמו כמגן על מעמד הביניים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ספטמבר 2012, 14:49

הציבור האמריקאי תמיד היה מרוכז בעיקר בעצמו, אבל בכל זאת, לא כל יום מתלקחת כזאת מהפכה באיזור שנחשב ליציב מבחינה שלטונית. גם אם הכלכלה יותר מעניינת אותם, גם אובאמה לא מכחיש היום שלמהפכות האלה יש השפעה גדולה על העולם המערבי, ועל ארצות הברית בפרט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2012, 17:27

MTA2311 כתב:הציבור האמריקאי תמיד היה מרוכז בעיקר בעצמו, אבל בכל זאת, לא כל יום מתלקחת כזאת מהפכה באיזור שנחשב ליציב מבחינה שלטונית. גם אם הכלכלה יותר מעניינת אותם, גם אובאמה לא מכחיש היום שלמהפכות האלה יש השפעה גדולה על העולם המערבי, ועל ארצות הברית בפרט.

אני חושב שכל ציבור מרוכז קודם כל בעצמו. גם אנחנו, גם האמריקאים, גם היפנים וגם כל האחרים.
פשוט כשאתה שם על המאזניים ביטוח בריאות טוב לך וחמשפחתך, או את ההתערבות בפוליטיקה הפנימית של מדינות ערב, אז ברור במה תבחר, ובמה יבחר כל אזרח סביר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ספטמבר 2012, 17:41

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:הציבור האמריקאי תמיד היה מרוכז בעיקר בעצמו, אבל בכל זאת, לא כל יום מתלקחת כזאת מהפכה באיזור שנחשב ליציב מבחינה שלטונית. גם אם הכלכלה יותר מעניינת אותם, גם אובאמה לא מכחיש היום שלמהפכות האלה יש השפעה גדולה על העולם המערבי, ועל ארצות הברית בפרט.

אני חושב שכל ציבור מרוכז קודם כל בעצמו. גם אנחנו, גם האמריקאים, גם היפנים וגם כל האחרים.
פשוט כשאתה שם על המאזניים ביטוח בריאות טוב לך וחמשפחתך, או את ההתערבות בפוליטיקה הפנימית של מדינות ערב, אז ברור במה תבחר, ובמה יבחר כל אזרח סביר.

אני חושב שבארצות הברית הבועה גדולה יותר מבשאר העולם המערבי. אולי זה המרחק הפיזי, אולי זאת היהירות, אבל בסופו של דבר האנשים שגרים בעיירות הקטנות( שמרכיבות את ארצות הברית בסופו של דבר), לא כל כך יודעים מה קורה מחוץ לצפון אמריקה. אם במהדורת חדשות שלנו, חלק נכבד שמור לענייני החוץ, אצלם הדגש על הפן הזה קטן יותר. בסופו של דבר זה התפקיד של הנשיא להתעסק גם בדברים שנראים לאמריקאים כפחות חשובים, אבל בפועל משפיעים עליהם מאוד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 10 ספטמבר 2012, 21:41

jol9 כתב:

זה נכון, אבל יש הבדל בין מדינה למדינה. יש מדינות שלא מנהלות מדיניות חוץ אקטיבית, ויש כאלה שכן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2012, 07:21

אובמה פתח פער בעקבות הוועידה הדמוקרטית וחרף נתוני האבטלה (שאמנם ירדו ל-8.1% אבל בעיקר בגלל אנשים שיצאו משוק העבודה). יכול מאוד להיות שהוא יהיה חייב לביל קלינטון לא מעט בסוף הסיפור הזה.

למה כדאי לצפות:
-עימותים - כאשר הבחירות צמודות יש להם חשיבות גדולה. אובמה אמנם נואם בחסד, אבל בעימותים הוא בינוני פלוס. הילארי הביסה אותו בפריימריז לפני 4 שנים ומול מקיין היה לו מזל שגם הסנאטור הזקן מאריזונה הוא לא מתעמת ברמה בינלאומית. רומני, כל בכל מקום, היה סולידי מאוד בעימותים עד עכשיו. היו לו כמה מעידות קטנטנות, אבל גם עימות אחד מוצלח במיוחד שעזר לו לבלום את ההתקדמות של ניוט גינגריץ' על חשבונו.
-דו"חות אבטלה - נותר רק הפרסום של דו"חות ספטמבר ואוקטובר, אך כיוון שאוקטובר יפורסם רק 3-4 ימים לפני הבחירות, אפשר להניח שהדו"ח של ספטמבר הוא המשמעותי ביותר שנותר. בינתיים אובמה מצליח לשמור על גובה חרף אבטלה של מעל 8%. יכול להיות שזה אומר שרק דו"ח גרוע במיוחד יזיז במשהו את המספרים שלו, אבל גם יכול להיות שהציבור ימאס דווקא לאחר עוד שורה סבירה ותו לא.

מדינה לשים אליה לב: אוהיו. סקר של סוכנות PPP מצביע שלאובמה יש הובלה של 5% שם, אך חברה זו מזוהה עם הדמוקרטים וממה שאני ראיתי יש תמיד פער בין מה שהיא אומרת למה שהרבה סוכנויות אחרות אומרות. אף מועמד רפובליקני בהיסטוריה של ארה"ב מעולם לא זכה בבחירות בלי לזכות באוהיו, וגם הפעם קשה לי לדמיין תסריט שבו אובמה זוכה באוהיו ומפסיד בספירה הכללית. לפיכך, שווה לעקוב אחריה :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ספטמבר 2012, 16:37

רומני:" הפלסטינים מחוייבים להשמדת ישראל" , "הבעיה הפלסטינית תישאר בלתי פתורה".
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים