המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:כמו שבטח שמתם לב, העניינים בארצות הברית מתחממים לקראת הבחירות ויש הרבה דברים מעניינים לדון בהם.
מה אתם חושבים על הקדנציה של אובאמה?
מה אתם חושבים על רומני?
נפתח בציטוט של אובאמה מאתמול: "אנחנו מיאמי היט, רומני הוא ג'רמי לין".
אני מקווה שהוא היה מסומם כשהוא אמר את זה, זאת בטח לא תהיה הפעם הראשונה...
felix_r כתב:MTA2311 כתב:כמו שבטח שמתם לב, העניינים בארצות הברית מתחממים לקראת הבחירות ויש הרבה דברים מעניינים לדון בהם.
מה אתם חושבים על הקדנציה של אובאמה?
מה אתם חושבים על רומני?
נפתח בציטוט של אובאמה מאתמול: "אנחנו מיאמי היט, רומני הוא ג'רמי לין".
אני מקווה שהוא היה מסומם כשהוא אמר את זה, זאת בטח לא תהיה הפעם הראשונה...
הציטוט הוא לא מאתמול, הוא מסתובב כבר שבוע באתרי הכדורסל דווקא![]()
משום מה הוא הגיע באיחור לישראל.
לדעתי, אמירה לא ממש חכמה של אובמה וזאת מכמה סיבות:
1) קודם כל ציבור הבוחרים יכול להזכר לא רק באליפות של מיאמי, אלא גם בסיפור "הבגידה" של לברון בקליבלנד, ולהשוות אותו לסיפורו של אובמה עצמו, אשר עד לפני שנים מספר היה מוסלמי הדוק, אבל פתאום הפך לנוצרי כאשר הפוליטיקה דרשה זאת.
2) הזילזול הזה בג'רמי לין יכולה לפגוע ביחסים שלו עם כל קהילת המהגרים, שרובה ככולה הצביעה בעדו בבחירות הקודמות.
3) לאובמה יש מזל גדול, שג'רמי לין הספיק לעבור הקייץ מניו יורק ליוסטון, אחרת ניו יורק לא היתה סולחת לו. ניו יורק אף פעם לא שוכחת אמירות כאלה. ואף מועמד לא היה רוצה לאבד את העיר הכי גדולה בארה"ב
MTA2311 כתב:1.מה זאת אומרת אנחנו לא יודעים מה הוא תורם לעולם? אנחנו חלק מהעולם. אם כבר, אנחנו לא יודעים מה הוא תורם לארצות הברית כי אנחנו לא חיים שם, וזה גם לא מעניין אף אחד פה.
2. אף אחד לא אמר שהוא ביקש את הפרס, ויחד עם זאת, זה לא הופך את זה ללא מגוחך.
3. יש קטגוריה בפרסי הנובל שקשורה לצבע עור, או התגברות על גזענות? הוא קיבל פרס נובל לשלום, בלי אף סיבה נראית לעין.
4.האם הוא מקדם את תהליך השלום? לא , האם הוא מכריח אותנו לבצע דברים בניגוד לרצוננו? כן, אילו דברים? התנחלויות, כספים לרשות, מיתון בתגובה הצבאית לנוכח איומי תמ"ס מהרצועה וממצרים ועוד.
5. עד כמה הוא טוב לכלכלה בארצות הברית ? תשאל אמריקאי ממוצע.
אין ספק שהוא לא מת על ראש הממשלה שלנו, וגם אם אני לא תומך בביבי( ואני לא), אני לא רוצה שהנשיא הנבחר של ארצות הברית, שהיא בעלת הברית הכי משמעותית שלנו(understatement of the year), לא יסתדר עם ראש הממשלה שלי. טוב זה בטוח לא.
לנושא איראן אני לא רוצה להתייחס, כבר אמרתי הרבה יותר מדי בפורום הזה.
חביב אורנג'ד כתב:רומני הוא ימני הקורץ לימין הקיצוני.
דעותיו דומות הרבה יותר לאילו של רון פול, מאשר לאילו של ג'ורג' בוש הבן או של ניוט גריגוויץ' ההזוי.
אם אני הייתי אמריקאי, הייתי עושה הכל בכדי שרומני לא יהיה נשיא.
MTA2311 כתב:הציבור האמריקאי תמיד היה מרוכז בעיקר בעצמו, אבל בכל זאת, לא כל יום מתלקחת כזאת מהפכה באיזור שנחשב ליציב מבחינה שלטונית. גם אם הכלכלה יותר מעניינת אותם, גם אובאמה לא מכחיש היום שלמהפכות האלה יש השפעה גדולה על העולם המערבי, ועל ארצות הברית בפרט.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:הציבור האמריקאי תמיד היה מרוכז בעיקר בעצמו, אבל בכל זאת, לא כל יום מתלקחת כזאת מהפכה באיזור שנחשב ליציב מבחינה שלטונית. גם אם הכלכלה יותר מעניינת אותם, גם אובאמה לא מכחיש היום שלמהפכות האלה יש השפעה גדולה על העולם המערבי, ועל ארצות הברית בפרט.
אני חושב שכל ציבור מרוכז קודם כל בעצמו. גם אנחנו, גם האמריקאים, גם היפנים וגם כל האחרים.
פשוט כשאתה שם על המאזניים ביטוח בריאות טוב לך וחמשפחתך, או את ההתערבות בפוליטיקה הפנימית של מדינות ערב, אז ברור במה תבחר, ובמה יבחר כל אזרח סביר.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:הציבור האמריקאי תמיד היה מרוכז בעיקר בעצמו, אבל בכל זאת, לא כל יום מתלקחת כזאת מהפכה באיזור שנחשב ליציב מבחינה שלטונית. גם אם הכלכלה יותר מעניינת אותם, גם אובאמה לא מכחיש היום שלמהפכות האלה יש השפעה גדולה על העולם המערבי, ועל ארצות הברית בפרט.
אני חושב שכל ציבור מרוכז קודם כל בעצמו. גם אנחנו, גם האמריקאים, גם היפנים וגם כל האחרים.
פשוט כשאתה שם על המאזניים ביטוח בריאות טוב לך וחמשפחתך, או את ההתערבות בפוליטיקה הפנימית של מדינות ערב, אז ברור במה תבחר, ובמה יבחר כל אזרח סביר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים