ראיון עם סופו בישראל היום

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ראיון עם סופו בישראל היום

הודעהעל ידי rc4991 » 16 ספטמבר 2012, 08:20

מקאדו 3 כתב:ראיון מרתק עם סופו נשמע קצת פגוע אומנם אבל מדגיש שמאוד אהב את מכבי ואת האנשים בארץ , אגב הוא ירוויח השנה 600 אלף דולר ... כשהתחליפים הם פופס ושארמאדיני שאני לא מזלזל בהם אבל... אני לא מבין למה מיהרו לוותר עליו במיוחד כשמהכתבה הזו מבינים שהוויתור נבע בעיקר כי חשבו על מארי'ץ שהוא שחקן פחות טוב בהרבה מסופו חבל מאוד מבחינתי .

אם הוא באמת מרוויח 600 אז כבר ממש חבל שלא השארנו אותו
ככה היה לנו אפילו מספיק כסף בשביל עוד סנטר בכיר וסופו היה מתפקד כנשק לא קונבציונאלי שמשגע הגנות ומשפיע על כל המשחק
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 ספטמבר 2012, 13:37

עכשיו כבר ברור לכולם( אני מקווה), שהוא היה פצוע שנה שעברה, ושהוא באמת בקושי יכל לתפקד. היו פה כאלה שחשבו שזה סתם תירוץ ליכולת הלא טובה שלו, וחבל שזה מה שיזכרו ממנו. אני מקווה שפופס ייתן 60% ממה שסופו נתן כשהוא היה כשיר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי BJ#3 » 16 ספטמבר 2012, 13:50

לא אוהב את האופי שלו. חוץ מזה שמקצועית הוא בכלל לא היה להיט. שמח שעזב.
BJ#3

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 16 ספטמבר 2012, 14:03

BJ#3 כתב:לא אוהב את האופי שלו. חוץ מזה שמקצועית הוא בכלל לא היה להיט. שמח שעזב.

אתה כנראה לא ראית אותו בעונה הראשונה ובשליש הראשון של השניה עד שנפצע בברך , לא היה להיט ? נבחר לחמישיית העונה והיה אחד הברגים המרכזיים של מכבי המפתיעה של אותה עונה אם לא המרכזי שבהם .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי ori b » 17 ספטמבר 2012, 09:35

ותודה לאדריאטית...
ori b

הודעהעל ידי misha » 17 ספטמבר 2012, 17:16

הראיון המלא למי שפספס: http://www.israelhayom.co.il/site/newsl ... 16.09.2012
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yzafrir » 17 ספטמבר 2012, 20:53

זה לא חוכמה לומר היום אחרי שברור לנו שפופס הוא המחליף של סופו שחבל שלא השארנו אותו . הרי ברור שאם היינו יודעים שזה יהיה המצב אז היינו מתפללים שישאר....
סופו לצד סנטר שני איכותי וגבוהה יכל להיות אפשרות מצויינת אבל מכבי לא יכלה לאפשר זאת מבחינה כלכלית כנראה...לפחות זה מה שסברו בהנהלה בהתחלה עד שהבינו שאין ברירה ואין סנטרים איכותיים בפחות מ-500K....
מי שנראה מצויין במשחק הוא קיצ'ן שמנווט את המשחק בצורה יפה מאוד..בכלל פאו בנו קבוצה מעניינת עם גארדים מצויינים והרבה תלוי במאמן שלהם אבל יש להם פוטנציאל להגיע רחוק...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 ספטמבר 2012, 22:50

yzafrir כתב:זה לא חוכמה לומר היום אחרי שברור לנו שפופס הוא המחליף של סופו שחבל שלא השארנו אותו . הרי ברור שאם היינו יודעים שזה יהיה המצב אז היינו מתפללים שישאר....
סופו לצד סנטר שני איכותי וגבוהה יכל להיות אפשרות מצויינת אבל מכבי לא יכלה לאפשר זאת מבחינה כלכלית כנראה...לפחות זה מה שסברו בהנהלה בהתחלה עד שהבינו שאין ברירה ואין סנטרים איכותיים בפחות מ-500K....
מי שנראה מצויין במשחק הוא קיצ'ן שמנווט את המשחק בצורה יפה מאוד..בכלל פאו בנו קבוצה מעניינת עם גארדים מצויינים והרבה תלוי במאמן שלהם אבל יש להם פוטנציאל להגיע רחוק...

איזה שחקן יותר טוב מסופו יכולנו להביא? מאריץ'? פרוביץ'? וויוקאס?
היינו צריכים להתפלל שיישאר בכל מצב. מדובר בסנטר שהוביל אותנו לגמר היורוליג... אני גם לא מסכים שחייבים סנטר כל כך דומיננטי לידו. בעונה הראשונה הסתדרנו מצויין כשלידו היה "רק" הנדריקס שנתן עונה חלשה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 ספטמבר 2012, 11:47

סופו לא היה צריך להשאר במכבי כי המאמן לא רצה אותו.
זהו, אין יותר מה להוסיף בעיניין.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 18 ספטמבר 2012, 11:48

חביב אורנג'ד כתב:סופו לא היה צריך להשאר במכבי כי המאמן לא רצה אותו.

+1
כנ״ל מאצ׳באן..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ספטמבר 2012, 12:59

המאמן גם לא רוצה את ליאור. נעיף גם אותו?
איפה עובר הגבול? המאמן לא יכול לקבל את כל מה שהוא רוצה, וגם להנהלה יש say בבניית הסגל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 ספטמבר 2012, 13:12

MTA2311 כתב:המאמן גם לא רוצה את ליאור. נעיף גם אותו?

זה לא נכון. בלאט התראיין ואמר שהסיבה שהוא כיבכול לא רצה את ליאור לא היתה מקצועית, אלא בגלל שהוא חשב שהבאתו של ליאור מויטוריה תהיה מהלך מסורבל שיעלה הרבה כסף. לדבריו, ההנהלה הפתיעה אותו בכך שהיא היתה מוכנה ללכת לכזה מהלך והוא אף הודה לה על זה.

MTA2311 כתב:איפה עובר הגבול? המאמן לא יכול לקבל את כל מה שהוא רוצה, וגם להנהלה יש say בבניית הסגל.

אני כבר באמת לא יודע מה רוצים כאן.
מצד אחד, כל שני וחמישי מבקרים את ההנהלה וחוששים שהיא תתערב יותר מדי בעיניניו של המאמן.
מצד שני, כאשר איזשהו שחקן בעל שם שהאוהדים אוהבים מוזכר בהקשרה של מכבי, גם כאשר המאמן בפירוש לא מעוניין בו, אז פתאום גם לההנהלה צריך להיות 'say' בעיניין.
מאניה דיפרסיה...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ספטמבר 2012, 13:27

חביב אורנג'ד כתב:

זה לא נכון. בלאט התראיין ואמר שהסיבה שהוא כיבכול לא רצה את ליאור לא היתה מקצועית, אלא בגלל שהוא חשב שהבאתו של ליאור מויטוריה תהיה מהלך מסורבל שיעלה הרבה כסף. לדבריו, ההנהלה הפתיעה אותו בכך שהיא היתה מוכנה ללכת לכזה מהלך והוא אף הודה לה על זה.

MTA2311 כתב:איפה עובר הגבול? המאמן לא יכול לקבל את כל מה שהוא רוצה, וגם להנהלה יש say בבניית הסגל.

מצד אחד, כל שני וחמישי מבקרים את ההנהלה וחוששים שהיא תתערב יותר מדי בעיניניו של המאמן.
מצד שני, כאשר איזשהו שחקן בעל שם שהאוהדים אוהבים מוזכר בהקשרה של מכבי, גם כאשר המאמן בפירוש לא מעוניין בו, אז פתאום גם לההנהלה צריך להיות 'say' בעיניין.
מאניה דיפרסיה...

אני לא מדבר על מה שבלאט אמר, או לא אמר בקשר להחתמה של ליאור. לא קשה לראות שהוא לא מאוד מעריך אותו כשחקן, ולמרות שההנהלה הביאה אותו בהמון כסף, בלאט לא חושש לייבש אותו על הספסל במאני טיים. להזכירך, בלאט גם הצהיר בתקשורת לא פעם שהוא רצה גם את סופו. זה כבר די ברור שאי אפשר להתייחס למה שהוא אומר בתקשורת בצורה רצינית.
לא נראה לי שיש פה מישהו שחושב שלמאמן בקבוצת ספורט כלשהי היום, יש בלעדיות בבניית הסגל. למאמן יש רשימה, הוא מציג אותה בפני ההנהלה, קרי, מקבלי ההחלטות, ושם פחות או יותר נגמר התפקיד שלו( הוא יכול לעזור במומ במידת הצורך, אבל לא יותר). כמובן שהמצב האופטימלי, הוא בניית קבוצה המורכבת אך ורק משחקנים שהמאמן רצה ב100 אחוז, אבל כשיש יוצאי דופן כמו סופו, שהוביל את הקבוצה לגמר היורוליג, או מצ'באן, שאנשים שהידע שלהם בכדורסל גדול משל שנינו חושבים שהוא הולך להיות הדבר הבא באירופה, אז בהחלט לא יקרה אסון גדול אם ההנהלה תחליט להחתים אותם כביכול בניגוד לדעתו של בלאט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 ספטמבר 2012, 13:32

MTA2311 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

מאניה דיפרסיה...

אני לא מדבר על מה שבלאט אמר, או לא אמר בקשר להחתמה של ליאור. לא קשה לראות שהוא לא מאוד מעריך אותו כשחקן, ולמרות שההנהלה הביאה אותו בהמון כסף, בלאט לא חושש לייבש אותו על הספסל במאני טיים. להזכירך, בלאט גם הצהיר בתקשורת לא פעם שהוא רצה גם את סופו. זה כבר די ברור שאי אפשר להתייחס למה שהוא אומר בתקשורת בצורה רצינית.
לא נראה לי שיש פה מישהו שחושב שלמאמן בקבוצת ספורט כלשהי היום, יש בלעדיות בבניית הסגל. למאמן יש רשימה, הוא מציג אותה בפני ההנהלה, קרי, מקבלי ההחלטות, ושם פחות או יותר נגמר התפקיד שלו( הוא יכול לעזור במומ במידת הצורך, אבל לא יותר). כמובן שהמצב האופטימלי, הוא בניית קבוצה המורכבת אך ורק משחקנים שהמאמן רצה ב100 אחוז, אבל כשיש יוצאי דופן כמו סופו, שהוביל את הקבוצה לגמר היורוליג, או מצ'באן, שאנשים שהידע שלהם בכדורסל גדול משל שנינו חושבים שהוא הולך להיות הדבר הבא באירופה, אז בהחלט לא יקרה אסון גדול אם ההנהלה תחליט להחתים אותם כביכול בניגוד לדעתו של בלאט.

בלאט רצה את אליהו בקבוצה. היתה לא את האפשרות להשאר עם כדיר (אותו הוא גם רצה), אבל בסופו של דבר הוא נשאר עם ליאור.
זה שהוא מייבש אותו או לא מייבש אותו לא קשור לנושא.

את סופו בלאט לא רק שלא רצה, אלא הוא רצה שלא יהיה בקבוצה.
למכבי היתה את האפשרות לממש עליו אופציה לעוד עונה, וגם אחר כך, היו עוד הזדמנוויות להחתימו על חוזה חדש, אבל בלאט עמד על זה שזה לא יקרה.
זהו, אין יותר מה להוסיף בדיון.
בלאט רצה שסופו ישאר בחוץ וזאת כבר סיבה מספקת מדוע הוא לא היה צריך להיות כאן.
זה שהוא אהוב על האוהדים, לא הופך אותו למקרה יוצא דופן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ספטמבר 2012, 13:49

בלאט לא אוהב את ליאור אליהו כשחקן. אין בכלל טעם להיכנס לדיון הזה. כבר שנתיים שמסוף שלב הטופ 16 הדקות של ליאור יורדות לסביב ה15 למשחק. אתה באמת רוצה להגיד לי ששחקן שהמאמן רוצה בקבוצה משחק רק 15 דקות, במאני טיים של העונה?
ההבדל בין סופו לליאור, הוא היחס של ההנהלה למצב. את שניהם פדרמן רצה בקבוצה, אבל את ליאור הוא החתים על חוזה עצום וארוך טווח, בתור הישראלי הבכיר, וזה שאמור להוביל את הקבוצה, בעוד שהחוזה של סופו נגמר השנה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2012, 15:23

אני לא יודע אם זה כזה חוק מחייב וחד משמעי, לגבי מי שהמאמן רוצה ומי לא.
כלומר יכולים להיות יוצאים מן הכלל הזה, למשל שחקנים שכבר חתומים בקבוצה לפני שהמאמן הגיע, או שחקנים שהקבוצה רוצה באופן אסטרטגי (למשל, ישראלים, דרוזים, צ'רקסים,
או כל דבר אחר בסגנון).

בNBA הדברים הרבה יותר ברורים - שם יש GM שבונה את הקבוצה לפי חזון מסויים, עליו הוא מסכים עם ההנהלה. למאמן בדר"כ אין say בנושא, למעט מאמני על כמו פיל ג'קסון, פופוביץ' ודומיהם.
באירופה ההגדרות הן פחות ברורות.

אני לא חושב שיש כאן קשר למי שהאוהדים אוהבים או לא.

מה שכן, במקרה של בלאט, שהוא מאמן חזק מאוד ודומיננטי מאוד במערכת של מכבי, רצוי ליצור סביבת עבודה, שבה לבלאט יש משקל גדול יותר בהחלטות, מה שלא בהכרח חייב
להתקיים במקרה של מאמנים אחרים שהיו בעבר ויהיו בעתיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 ספטמבר 2012, 15:54

MTA2311 כתב:בלאט לא אוהב את ליאור אליהו כשחקן. אין בכלל טעם להיכנס לדיון הזה. כבר שנתיים שמסוף שלב הטופ 16 הדקות של ליאור יורדות לסביב ה15 למשחק. אתה באמת רוצה להגיד לי ששחקן שהמאמן רוצה בקבוצה משחק רק 15 דקות, במאני טיים של העונה?
ההבדל בין סופו לליאור, הוא היחס של ההנהלה למצב. את שניהם פדרמן רצה בקבוצה, אבל את ליאור הוא החתים על חוזה עצום וארוך טווח, בתור הישראלי הבכיר, וזה שאמור להוביל את הקבוצה, בעוד שהחוזה של סופו נגמר השנה.

לא מבין למה את מנסה לקשור את אליהו לסיפור. אם בלאט לא היה רוצה אותו, הוא היה זורק אותו, בדיוק כמו שהוא עשה עם כדיר.

בכל אופן, ליאור אליהו לא קשור לסיפור לזה.
את סופו בלאט לא רצה והוא אף התעקש על זה שהוא לא יהיה כאן - זאת הסיבה מדוע הוא לא היה צריך להיות כאן העונה.
זהו, אין יותר מה להרחיב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ספטמבר 2012, 16:04

חביב אורנג'ד כתב:
MTA2311 כתב:בלאט לא אוהב את ליאור אליהו כשחקן. אין בכלל טעם להיכנס לדיון הזה. כבר שנתיים שמסוף שלב הטופ 16 הדקות של ליאור יורדות לסביב ה15 למשחק. אתה באמת רוצה להגיד לי ששחקן שהמאמן רוצה בקבוצה משחק רק 15 דקות, במאני טיים של העונה?

לא מבין למה את מנסה לקשור את אליהו לסיפור. אם בלאט לא היה רוצה אותו, הוא היה זורק אותו, בדיוק כמו שהוא עשה עם כדיר.

את סופו בלאט לא רצה והוא אף התעקש על זה שהוא לא יהיה כאן - זאת הסיבה מדוע הוא לא היה צריך להיות כאן העונה.
זהו, אין יותר מה להרחיב.

ליאור מייצג שחקן שבלאט לא אוהב ולא רוצה, והוא עדיין נשאר בקבוצה. במה הוא שונה מסופו לצורך העניין?
אתה באמת חושב שאת ליאור אפשר להעיף כמו שהעיפו את כדיר? פדרמן החתים אותו בעצמו( על זה אין עוררין), על חוזה עתק, בתור הישראלי המוביל. אין מה להשוות אותו לכדיר. בסופו של דבר, מאמן לעולם לא יקבל את בדיוק את מה שהוא רוצה. סופו הוא שחקן מוכח, שלקח את המועדון הזה לגמר היורוליג. בלאט לא רוצה אותו? לגיטימי, אבל גם הוא טועה, וכשזה קורה אני מצפה מההנהלה שתדע להתערב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 ספטמבר 2012, 16:10

MTA2311 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

זהו, אין יותר מה להרחיב.

ליאור מייצג שחקן שבלאט לא אוהב ולא רוצה, והוא עדיין נשאר בקבוצה. במה הוא שונה מסופו לצורך העניין?
אתה באמת חושב שאת ליאור אפשר להעיף כמו שהעיפו את כדיר? פדרמן החתים אותו בעצמו( על זה אין עוררין), על חוזה עתק, בתור הישראלי המוביל. אין מה להשוות אותו לכדיר. בסופו של דבר, מאמן לעולם לא יקבל את בדיוק את מה שהוא רוצה. סופו הוא שחקן מוכח, שלקח את המועדון הזה לגמר היורוליג. בלאט לא רוצה אותו? לגיטימי, אבל גם הוא טועה, וכשזה קורה אני מצפה מההנהלה שתדע להתערב.

זה פשוט לא נכון.
ליאור הוא שחקן ישארלי מוביל שכבר שנתיים ברציפות פותח בחמישיה של מכבי והגיע לכאן כחלק מהחזרת הצביון השיראלי - מהלך בו בלאט מאוד תמך והתגאה. זאת כבר סיבה מדוע הוא צריך להשאר במועדון וכבר הבדל תהומי בינו לבין סופו.

בודאי שבלאט יכל להעיף אותו כמו שהוא העיף את כדיר (שאגב, זכה להרבה פחות דקות משחק מליאור אליהו שאותו הוא כביכול לא רצה) והדבר גם היה חוסך למועדון הרבה מאוד כסף.

סופו הוא שחקן זר יקר מאוד בו בלאט לא היה מעוניין ובגלל זה הוא לא היה צריך להיות כאן. שוב, אין מה להרחיב.
חוץ מזה, אם אתה טוען שליאור יובש ולא זכה לקרדיט מבלאט, תאר לך מה היה קורה עם סופו. כבר ראינו מה קורה כששחקן יווני קצת מתבכיין ואיך פתאום מהלך כזה גורם לכולם לצדד במאמן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 ספטמבר 2012, 16:55

חביב אורנג'ד כתב:סופו לא היה צריך להשאר במכבי כי המאמן לא רצה אותו.

למרות שהיה מאד כואב לקרוא את הראיון ולחוש את הפספוס הגדול, אני מסכים עם כל מילה.

הרי בינינו, רובנו פה פרקליטים נלהבים של הגישה שדוגלת בלתת למאמן יד חופשי בנושא המקצועי שכולל בין היתר בחירת שחקנים,
אז עכשיו יש מקרה קלאסי כזה שאומנם הוא נגד דעתנו האוהדים, וצריך לדעת לכבד אותו (ואני אומר את זה למרות שאני חושב שסופו עדיף עשרות מונים על הסנטרים שהביאו לכאן). בסופו של דבר את הברכות במקרה של הצלחה והביקורות במקרה של כישלון בלאט יקבל.

אפשר רק לתהות ולהרהר מה גרם לבלאט לוותר על סנטר כ"כ דומיננטי בהתקפה (כשהוא בריא ובכושר הוא היה משנה לגמרי את המשחק) תמורת שחקן שנופל על עמדות 4-5 ולא בדיוק להיט התקפי. אני בטוח שהכל כל ונפל על ההגנה של סופו.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־31 אורחים