מלפפונים - קרייג סמית' מועמד לעבור על פי וואלה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים AGAIN?

הודעהעל ידי שמשון הגיבור » 27 ספטמבר 2012, 07:45

er79 כתב:אבי סגל מחזק בישראל היום את דובי פיק, וטוען שמלקולם תומאס על הכוונת של מכבי

נראה טיפוס חביב ומתלהב..
http://www.youtube.com/watch?v=wd6KwsleD_0

לא חזק במיוחד, אתלטי וקפיצי עם יכולת חסימה. יכול להשתלב בסגנון של לחץ וריצה אבל משאיר את מכבי בלי מאסה רצינית מתחת לסל.
בסרטון הזה יש הרבה סלים בפוסט אבל נראה שכולם במשחק מעבר ולא עומד.
שמשון הגיבור

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2012, 08:06

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
אני חושב שאתה קצת מזלזל באינטלגנציה של אותם אוהדים, שכן אותם אוהדים טענו דקה לאחר פרסום הידיעה על החתמתו של שרמאדיני, שראוי היה
אילו היה חותם ליותר משנה או שנה + אופציה.
אני גם לא זוכר אף אחד כאן מתלונן על גובה החוזה שלו. זה נשמע לי יותר כמו המצאה.

קודם כל, זה לא אני שטבעתי את המושגים "עוד לא קרע זוג נעליים" ו"שחקן מוכח".
אם על שחקן כמו ג'קסון יכולים לומר את אותם דברים, אז אפשר לומר את אותו הדבר גם על שרמדיני, למרות שהוא שיחק ביורוליג יותר זמן.
בשורה התחתונה, שרמדיני הוא שחקן שמסתובב באירופה כבר הרבה זמן ובשום מקום עוד לא פרץ. גם בעונה האחרונה, שהיתה הטובה ביותר שלו עד כה, הוא לא באמת כיכב, אלא בסה"כ היתה לו תקופה טובה ביורוליג, שגם אחריה וגם לפניה הוא לא הבריק. בליגה האיטלקית הוא היה לא יותר סביר והעמיד בה ממוצעים מאוד פושרים (בניגוד להיקמן אגב) וגם בנבחרת גיורגיה הוא היה די בינוני. נוסף על הכל, הוא סיים את העונה פצוע.
בקיצור, היו הרבה סיבות מדוע קבוצות לא רצו להחתים אותו והוא לא הוכיח באופן חד-משמעי (אם בכלל) שהוא ראוי לחוזה כמו שהוא מקבל במכבי וגם לא הוכיח שהוא בכלל מתאים להיות שחקן מוביל.

בנוגע למה שנאמר עליו, תבדוק את הלינקים הבאים:
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2526385
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/373/307.html
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2542247
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/378/196.html

jol9 כתב:כמו שנאמר כאן, אופציה לא משאירה בקבוצה שחקנים באמת מבוקשים, וכנראה שסמית' הוא לא "באמת" מבוקש, ולכן הוא נשאר.
שחקנים כמו אליהו, לאנגפורד ואחרים שעזבו, למרות שהיתה להם אופציה, היו באמת מבוקשים באירופה.

וסופו גם לא היה מבוקש?

בכל אופן, לא רק שאופציה שניתנת לקבוצה היא דבר חזק, היא חזקה הרבה יותר מחוזה לטווח ארוך.
ברמה החוזית - מימוש אופציה אינו מאפשר יציאה ונועלת את השחקן - בדיוק מה שכולם כ"כ רוצים פה.
ברמה האימפרית - שחקנים שעליהם לקבוצה היתה אופציה (והיא גם מומשה), אף פעם לא עזבו. דוקא אילו שכן היו חתומים לחוזים ארוכים, נטו יותר לעזוב (כמו הלרפין, פארקר, סולומון). היו גם מקרים של שחחקנים שהיה להם חוזה לעונות נוסופות ואילו זאת היתה מכבי שבחרה שלא להמשיך איתם ונאלצה גם לשלם להם פיצויים (כמו עם לימונד ועם ביינום).

במקרה של לגנפורד, למכבי לא היתה אופציה לעוד עונה, אלא אופציה שתשאיר איתו רק בתנאי שלא ימצא חוזה בקבוצה אחרת בפרק זמן שסוכם עם הצדדים. אני לא יודע עם זה מה שיש לשרמדני, אבל אני כן יודע שמה שהיה עם לנגפורד הוא מקרה די חריג.
שוב, צריכים לברר מה בדיוק אומר החוזה של שרמדיני, אם זו אכן אופציה שניתנה לקבוצה, כמו במקרה של סופו, אז הוא סגור ונעול ותלוי רק במכבי.
שוב2, אופציות כאלו הן יותר חזקות מחוזה לשנתיים.
בנוגע לאילהו, לו בכלל לא היתה אופציה. היה לו סעיף יציאה לNBA או ליורוליג והוא בחר לממש אותו.

אוקיי. בעניין האופציה שכנעת אותי. נקווה רק שמה שיש לשרמדיני זאת באמת אופציה של הקבוצה.

לגבי כל מה שכתבת בחלק הראשון של הפוסט, יש לי תחושה שבתחילת העונה אתה בוחר לעצמך איזה 2-3 שחקנים ומצדד בהם כאילו אין מחר, ומנגד 2-3 אחרים שמבחינתך
לא ניתן לפרגן להם.
ככה היקמן הפך אצלך למינימום סטיב נאש, למרות שכבר די ברור שהוא לא יהיה סטיב נאש, ומנגד אתה לוקח שחקן, שדווקא מתאים לכל ההגדרות שאתה כ"כ אוהב,
כמו שחקן צעיר לפני פריצה, כשרוני וכו', ולא מצליח למצוא מילה אחת טובה להגיד עליו, למרות שעד עכשיו הוא השחקן המצטיין של מכבי בהכנה.

זה ממש לא מובן לי, כי שרמדיני יש אחד באירופה, או אולי עוד 2-3 שחקנים מהסוג הזה, ועם הפוטנציאל הזה, בעוד היקמנים מסתובבים בכמויות, כולל בליגה שלנו, ועדיין אתה
בוחר להאדיר את האחד ולהוריד את השני...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tomerp » 27 ספטמבר 2012, 08:08

הייתי מחתים את תומס הזה ל 3 שנים(שנה ראשונה אופציה של מכבי,שנה שנייה יציאה לnba).....הוא צעיר,יכולת דדרור לא רעה לגובה שלו,יודע לשחק בפוסט,חצי מרחק סביר....
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
PG: כרס פול(כרס מיותר מדי פול),מורן רוט
SG:חנוכי, קובי(מהפורום)
SF: קרמבו, ד"ר לב רון
PF: אליהו ,בוש(ה)
C: שרמאן(הטנק),יניב
tomerp

הודעהעל ידי התנין » 27 ספטמבר 2012, 08:12

יוני, אני חושב שצריך לראות עוד איך שרמדיני יראה במהלך העונה. העובדה היחידה היא שהאוהדים יצאו מפרופורציות לאחר שלושה משחקי אימון. למרות הרושם החיובי בהחלט שהוא מותיר, בד''כ דברים כאלה באים בהדרגה, וקשה לי להאמין שהוא יעשה את הקפיצה מטוב למדהים תוך קיץ אחד. יכול להיות שמה שראינו זה עדיין ניצוצות, ומיהרנו לשבח.
התנין

הודעהעל ידי קודי » 27 ספטמבר 2012, 08:16

tomerp כתב:הייתי מחתים את תומס הזה ל 3 שנים(שנה ראשונה אופציה של מכבי,שנה שנייה יציאה לnba).....הוא צעיר,יכולת דדרור לא רעה לגובה שלו,יודע לשחק בפוסט,חצי מרחק סביר....

רוצה לראות סרטי יוטיוב של יניב גרין וג'ף פוט? אחרי שתראה אותם לא תחתים אותם ל-3 שנים כמו את תומאס אלא ל-8 שנים לפחות...
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2012, 08:19

התנין כתב:יוני, אני חושב שצריך לראות עוד איך שרמדיני יראה במהלך העונה. העובדה היחידה היא שהאוהדים יצאו מפרופורציות לאחר שלושה משחקי אימון. למרות הרושם החיובי בהחלט שהוא מותיר, בד''כ דברים כאלה באים בהדרגה, וקשה לי להאמין שהוא יעשה את הקפיצה מטוב למדהים תוך קיץ אחד. יכול להיות שמה שראינו זה עדיין ניצוצות, ומיהרנו לשבח.

אתה צודק. אבל על שרמדיני דיברנו עוד בקיץ, לפני שראינו אותו במדי מכבי. אני לא אומר שאנחנו חוזים בנייט האפמן החדש, אבל הציפייה של כולנו היא שהוא ימשיך את קו ההתקדמות
שלו מהשנים האחרונות, כאשר הפך להיות סנטר יורוליג לגיטימי לחלוטין.
האם שחקן עם נתוני הפתיחה שלו שווה את הסכום אותו הוא מקבל? לדעתי שווה ועוד איך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tomerp » 27 ספטמבר 2012, 08:28

קודי כתב:
tomerp כתב:הייתי מחתים את תומס הזה ל 3 שנים(שנה ראשונה אופציה של מכבי,שנה שנייה יציאה לnba).....הוא צעיר,יכולת דדרור לא רעה לגובה שלו,יודע לשחק בפוסט,חצי מרחק סביר....

רוצה לראות סרטי יוטיוב של יניב גרין וג'ף פוט? אחרי שתראה אותם לא תחתים אותם ל-3 שנים כמו את תומאס אלא ל-8 שנים לפחות...

יש לו ממוצעים בקולג' של שחקן שצריך להבחר בסיבוב הראשון של הדראפט,ואני מופתע שהוא לא נבחר...
השנה בליגת הקיץ ניפק 11 נק ו12 ריב ואסיסט.
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
tomerp

הודעהעל ידי rc4991 » 27 ספטמבר 2012, 08:36

jol9 כתב:
התנין כתב:יוני, אני חושב שצריך לראות עוד איך שרמדיני יראה במהלך העונה. העובדה היחידה היא שהאוהדים יצאו מפרופורציות לאחר שלושה משחקי אימון. למרות הרושם החיובי בהחלט שהוא מותיר, בד''כ דברים כאלה באים בהדרגה, וקשה לי להאמין שהוא יעשה את הקפיצה מטוב למדהים תוך קיץ אחד. יכול להיות שמה שראינו זה עדיין ניצוצות, ומיהרנו לשבח.

אתה צודק. אבל על שרמדיני דיברנו עוד בקיץ, לפני שראינו אותו במדי מכבי. אני לא אומר שאנחנו חוזים בנייט האפמן החדש, אבל הציפייה של כולנו היא שהוא ימשיך את קו ההתקדמות
שלו מהשנים האחרונות, כאשר הפך להיות סנטר יורוליג לגיטימי לחלוטין.
האם שחקן עם נתוני הפתיחה שלו שווה את הסכום אותו הוא מקבל? לדעתי שווה ועוד איך.

בדיוק,אנחנו לא מתרשמים ממנו רק על סמך שלושת המשחקים האלה
עבורי הוא נותן את מי שציפיתי ממנו וכבר שנתיים אני חושב שהוא סנטר מצויין שצריך לחתום פה על חוזה ארוך טווח
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 27 ספטמבר 2012, 08:38

tomerp כתב:
קודי כתב:

יש לו ממוצעים בקולג' של שחקן שצריך להבחר בסיבוב הראשון של הדראפט,ואני מופתע שהוא לא נבחר...

זה תלוי באיזה קולג' ובאיזה אזור ודרג. בכל מקרה, שחקן עם ממוצעים טובים לא סתם לא נבחר בדראפט. לגבי ליגת הקיץ - אנחנו כבר מזמן יודעים שהיא לא אינדיקציה לכלום.
דבר נוסף שכותב היום אבי סגל הוא שיכול להיות שמכבי תחליט לחכות עד לסיום מחנות ה-NBA (בעוד כחודש) - כמה צפוי...
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי שמשון הגיבור » 27 ספטמבר 2012, 08:38

tomerp כתב:
קודי כתב:

ממש לא בוחרים בדראפט לפי ממוצעים. זה בחור בלי סייז, ובתור 4 בליגה הוא נופל בהרבה פרמטרים מפאוור-פורוורדים אחרים בקטגוריה שלו.
הוא כן חוסם טוב יחסית, זה הפלוס הגדול שלו.
שמשון הגיבור

הודעהעל ידי rc4991 » 27 ספטמבר 2012, 08:39

tomerp כתב:
קודי כתב:

הוא לא נבחר כי ממה שקראתי הוא טווינר בעמדות הפורוורד כשמצד אחד אין לו קליעה משלוש ומצד שני אין לו את הפיזיות הדרושה לעמדה 4
אני לא חושב שיהיה חכם להביא שחקן שלא מספיק פיזי בשביל להיות 4 ב-NBA,השאלה היא עד כמה הוא יפצה על כך בדרכים אחרות?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 27 ספטמבר 2012, 08:41

refael כתב:לפי הראיון של דני פדרמן ביציע העיתונות מכבי מתלבטת על איזה סנטר להביא לקבוצה ויש שתי אפשרויות:
סנטר אתלטי שיתאים לשיטת הלחץ שמכבי מנסה לעשות או סנטר יותר גדול ומאסיבי שיהיה מתחת לסל וישלים את מה שחסר לשארמאנדיני וגיימס.
רלו שתי האופציות,על מה הייתם הולכים?

על השחקן המאסיבי,אלא אם האתלטי הרבה יותר טוב ממנו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי tomerp » 27 ספטמבר 2012, 08:53

אז רגע,איזה שחקן חופשי אתם רוצים לראות פה?
-קניון מרטין?
-אוקור?
-דריק בראון?
-דונטה גרין?
-בן וואלאס?
-אנדרסן?
-שון וויליאמס?

ויש עוד .......רק תגידו מי אתם רוצים(כמובן בגבולות התקציב)
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
tomerp

הודעהעל ידי שמשון הגיבור » 27 ספטמבר 2012, 08:55

קיי-מארט חופשי?
אם הוא במסגרת התקציב אז זה יכול להיות אדיר (הבעיה שהוא נפצע כל הזמן..)
שמשון הגיבור

הודעהעל ידי tomerp » 27 ספטמבר 2012, 09:01

שמשון הגיבור כתב:קיי-מארט חופשי?

אף קבוצה לא רוצה אותו, זאת יכולה להיות החתמת השנה באירופה.
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
tomerp

הודעהעל ידי שמשון הגיבור » 27 ספטמבר 2012, 09:11

tomerp כתב:
שמשון הגיבור כתב:קיי-מארט חופשי?

אף קבוצה לא רוצה אותו, זאת יכולה להיות החתמת השנה באירופה.

לסנטר המאסיבי יש שם מעניין אחר: אדי קרי. לא יודע מה מצבו הבריאותי אבל הוא מפלץ.
שמשון הגיבור

הודעהעל ידי קודי » 27 ספטמבר 2012, 09:24

refael כתב:לפי הראיון של דני פדרמן ביציע העיתונות מכבי מתלבטת על איזה סנטר להביא לקבוצה ויש שתי אפשרויות:
סנטר אתלטי שיתאים לשיטת הלחץ שמכבי מנסה לעשות או סנטר יותר גדול ומאסיבי שיהיה מתחת לסל וישלים את מה שחסר לשארמאנדיני וגיימס.
רלו שתי האופציות,על מה הייתם הולכים?

הייתי הולך קודם כל על השחקן הכי טוב שאפשר למצוא - בין אם הוא מהסוג הראשון או השני. לכן גם פופס היה החתמה סבירה בסיטואציה אליה הגיעה מכבי, כשלא היו כמעט סנטרים סבירים בשוק (אולי למעט פרוביץ, שבאמת אין לי מושג איך פופס הועדף על פניו).
באופן כללי ובהנחה שיש מועמדים ברמה דומה משני הסוגים, הייתי הולך על סנטר גדול ומאסיבי ולא על פורוורד מוסב אתלטי (או "חרגול" בשפה של שחף). הסיבה היא שאולי הפורוורד האתלטי מתאים יותר ללחץ ולמשחק מהיר, שמכבי תשחק אותו כנראה לא מעט, אבל כבר ראינו בעבר (ונראה גם בעתיד) שמשחק לחץ וריצה ללא הפסקה הוא יעיל מאוד ואפילו דורסני נגד קבוצות חלשות ובינוניות אבל לא יעיל לחלוטין נגד קבוצות יורוליג טובות. בסופו של דבר הסנטר הזה הוא זה שאמור להיות ההבדל בין טופ 16 לבין רבע גמר או אפילו פיינל פור ולא הלחץ ומשחק הריצה יביאו את מכבי למקומות האלה. נגד קבוצות כמו ברצלונה, ריאל, פאו, אולימפיאקוס, צסק"א והטורקיות הטריק הזה לא יהיה יעיל ומכבי תצטרך לשחק הרבה מאוד סט-אופנס יעיל, ואת זה אפשר לעשות בצורה טובה יותר עם סנטר אמיתי ולא עם עוד חרגול מקפץ. הבעיה היא שאני לא רואה בשוק סנטרים כאלה וגם לא יהיו אחרי המחנות ולכן לדעתי השאלה הזו די מיותרת ומצב השוק מכתיב לקחת את הסוג החרגולי. הדבר החשוב גם בסוג שחקן כזה הוא שלפחות יהיה מדובר בשחקן פיזי שמסוגל לתת גוף מול סנטרים אירופאים.
קודי

הודעהעל ידי קודי » 27 ספטמבר 2012, 09:32

דוח סקאוטינג על מלקולם תומאס:
http://www.nbadraft.net/players/malcolm-thomas
קודי

הודעהעל ידי שמשון הגיבור » 27 ספטמבר 2012, 09:45

קודי כתב:דוח סקאוטינג על מלקולם תומאס:
http://www.nbadraft.net/players/malcolm-thomas

קיצר לי הוא נראה כמו SF בכלל.
שמשון הגיבור

הודעהעל ידי Mta_atic » 27 ספטמבר 2012, 09:45

לפי ספורט 5 מכבי פנתה למלקולם תומאס והציעה לו חוזה לעונה + אופציה
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 29897.html
סמל אישי של המשתמש