המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Mta_atic כתב:ידידנו חד העין עופר שלח רץ לכנסת במסגרת הרשימה של יאיר לפיד.
סיכוי לא רע (במידה ויקבל מקום סביר) שנפסיק לשמוע אותו מפרשן את משחקי מכבי
http://news.walla.co.il/?w=//2573975
MTA2311 כתב:ליברמן.
MTA2311 כתב:ליברמן.
Holiday_Armadillo כתב:אפילו לא מתכוונת לדבר על הבחירות האלה כי זה בדיחה
נקבל בדיוק את אותה ממשלה שדופקת את מעמד הביניים ודואגת לחרדים לפני כולם..נמאס לי כבר מהמדינה המזו**נת הזאת
אתה עובד יותר? מס הכנסה יוריד לך יותר ככה שידאגו שלא תוכל חס וחלילה ''להתעשר'' אבל להעלות אוכל יעלו, להוריד מוצרים מפיקוח יורידו, להעלות חשמל\מים\ארנונה\שכר דירה יעלו
נהיה מחניק לחיות פה
אם הייתה לי אפשרות רצינית וממשית לעזוב לחו''ל הייתי עושה את זה מזמן
jol9 כתב:MTA2311 כתב:ליברמן.
אני בהתלבטות מתמדת בעניין שלו.
אני מצביע כבר מ-98, ועד עכשיו לא הצלחתי לשים שום פתק בקלפי פרט לפתק של הליכוד (למעט טעות אחת גורלית כשבחרתי באולמרט, שלא תחזור עוד לעולם).
תמיד יש לי את ההתלבטות האם ללכת הפעם עם ליברמן, או שלתת את הקול לביבי בתקווה שיהיה ראש ממשלה ויצרף את ליברמן.
מצד שני, הבעיה שלי עם ביבי זה הקואליציה שהוא עושה עם שס. אני חושב שהוא מפסיד לא מעט קולות בעניין הזה ממצביעים ממעמד הביניים שכן רוצים אותו
ורואים בו כמנהיג היחיד שרלוונטי.
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:אפילו לא מתכוונת לדבר על הבחירות האלה כי זה בדיחה
נקבל בדיוק את אותה ממשלה שדופקת את מעמד הביניים ודואגת לחרדים לפני כולם..נמאס לי כבר מהמדינה המזו**נת הזאת
אתה עובד יותר? מס הכנסה יוריד לך יותר ככה שידאגו שלא תוכל חס וחלילה ''להתעשר'' אבל להעלות אוכל יעלו, להוריד מוצרים מפיקוח יורידו, להעלות חשמל\מים\ארנונה\שכר דירה יעלו
נהיה מחניק לחיות פה
אם הייתה לי אפשרות רצינית וממשית לעזוב לחו''ל הייתי עושה את זה מזמן
את צודקת.... הבעיה היא שלטעמי אם יהיה לנו כאן שלטון מופקר, פופוליסטי וסוציאליסטי מבית היוצר של שלי, אז יהיה עוד הרבה יותר גרוע,
וכשאני מתכוון גרוע, אני מתכוון למלחמה למשל. הערבים כבר הוכיחו, שכשהם מזהים אנשים לא מנוסים ולא מתאימים בתפקידי מפתח, הם נותנים בראש.
עובדה שעם נתניהו בשתי הקדנציות שלו, המצב הביטחוני הוא טוב, ואני אומר את זה כתושב הדרום שסובל מגראדים וקסאמים לפרקים.
עם השורה התחתונה שלך אני מסכים לגמרי. אני גם מנסה לחפש הזדמנות כזאת בשביל לקחת את אשתי ואת הילדה ולראות קצת איך זה החיים בחו"ל.
Mta_atic כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:ליברמן.
אני מצביע כבר מ-98, ועד עכשיו לא הצלחתי לשים שום פתק בקלפי פרט לפתק של הליכוד (למעט טעות אחת גורלית כשבחרתי באולמרט, שלא תחזור עוד לעולם).
תמיד יש לי את ההתלבטות האם ללכת הפעם עם ליברמן, או שלתת את הקול לביבי בתקווה שיהיה ראש ממשלה ויצרף את ליברמן.
מצד שני, הבעיה שלי עם ביבי זה הקואליציה שהוא עושה עם שס. אני חושב שהוא מפסיד לא מעט קולות בעניין הזה ממצביעים ממעמד הביניים שכן רוצים אותו
לדעתי ליברמן הוא לא אלטרנטיבה ראויה לליכוד או בכלל למפלגת ימין כלשהי שאמורה להתמודד על הנהגת המדינה הזו.
הוא בונה קריירה על אמירות קוטביות, כאלה שאנשים אוהבים מאד לשמוע אבל יש סיכוי קטן שיתקימו.
מבחינתי לא הייתי רוצה לתת לפירומן להנהיג את המדינה בדיוק כמו שלא הייתי רוצה לראות פלקטים כמו יאיר לפיד או איזה בובה ממרץ יושבים על כסא ראש הממשלה.
מנהיגות צריכה לבוא עם אחריות, ממלכתיות וראייה קולקטיבית של העם על כל חלקיו. לצערי לישראל ביתנו ולליברמן בפרט אין זה.
לגבי ש"ס - שלא יהיו לך אי הבנות, כל עוד ש"ס תקבל את ה-7-8 מנדטים שלה היא עדיין תיהיה גורם די משמעותי בהכרבת הקואליציה.
אתה תקבל אותם בממשלה גם אם ליברמן יבחר, וגם אם שלי יחימוביץ או יאיר לפיד יברחו להנהגת המדינה.
כל מי שמנסה למכור לנו כאילו הוא לא יצעד עם ש"ס יד ביד הוא גונב דעת (כולל הגברת ציפי לבני שבנתה קריירה שלמה על השנאה לש"ס וביקרה תדיר את הכנסתם לקואליציה, כשהיא עצמה הציעה להם הצעות נדיבות מאד כשחיזרה אחריהם טרם שהוטלה על ביבי מלאכת הרכבת הממשלה).
MTA2311 כתב:Mta_atic כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:ליברמן.
לדעתי ליברמן הוא לא אלטרנטיבה ראויה לליכוד או בכלל למפלגת ימין כלשהי שאמורה להתמודד על הנהגת המדינה הזו.
הוא בונה קריירה על אמירות קוטביות, כאלה שאנשים אוהבים מאד לשמוע אבל יש סיכוי קטן שיתקימו.
מבחינתי לא הייתי רוצה לתת לפירומן להנהיג את המדינה בדיוק כמו שלא הייתי רוצה לראות פלקטים כמו יאיר לפיד או איזה בובה ממרץ יושבים על כסא ראש הממשלה.
מנהיגות צריכה לבוא עם אחריות, ממלכתיות וראייה קולקטיבית של העם על כל חלקיו. לצערי לישראל ביתנו ולליברמן בפרט אין זה.
לגבי ש"ס - שלא יהיו לך אי הבנות, כל עוד ש"ס תקבל את ה-7-8 מנדטים שלה היא עדיין תיהיה גורם די משמעותי בהכרבת הקואליציה.
אתה תקבל אותם בממשלה גם אם ליברמן יבחר, וגם אם שלי יחימוביץ או יאיר לפיד יברחו להנהגת המדינה.
כל מי שמנסה למכור לנו כאילו הוא לא יצעד עם ש"ס יד ביד הוא גונב דעת (כולל הגברת ציפי לבני שבנתה קריירה שלמה על השנאה לש"ס וביקרה תדיר את הכנסתם לקואליציה, כשהיא עצמה הציעה להם הצעות נדיבות מאד כשחיזרה אחריהם טרם שהוטלה על ביבי מלאכת הרכבת הממשלה).
על אילו אמירות מדובר? אשמח לדוגמאות.
קראת את המצע שלו פעם? דווקא מבחינה מדינית הפיתרון שהוא מציע הוא הכי ריאלי, למרות שאני מניח שחלק נכבד מהמצביעים שלו, לא בהכרח מסכימים איתו.
מבין כל הפוליטיקאים+ העיתונאים שיתמודדו בבחירות, ליברמן הוא היחיד שאני מזהה גרם של אותנטיות ואמינות במה שהוא אומר. פירומן? אמירה פופוליסטית.
Mta_atic כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:ליברמן.
Mta_atic כתב:יש לא מעט אמירות כאלה שלו, לדוגמא:
ההצעה של ליברמן "להפריד בין יהודים לערבים, כמו בקפריסין" (כולל ערביי ישראל שהם בעצם אזרחי המדינה)
כמו"כ אמירות בנושא תשלום קנס על אי שירות בצ"ל או מניעת חינוך חינם מילדים שהוריהם לא שירותו בצבא.
איומים כלפי מצרים בהפצצת סכר אסואן, וכו' וכו'.
יש מצביעי ימין שיסכימו גם עם האמירות הללו.
הבעיה נובעת בדיוק ממה שכתבתי לעיל':
מדובר באמירות שגם אם הן נכונות הן קוטביות וחלק מהן (אלו הביטחוניות) אמורות להיאמר בחדרי חדרים במקום בפרסום פומבי שתכליתו יחסי ציבור.
ראש ממשלה בישראל לא אמור להתבטא בצורה כזו שיוכלה לשרוף גשרים בין עמים ובין אוכלוסיות.
כמו שכתבתי: "מנהיגות צריכה לבוא עם אחריות, ממלכתיות וראייה קולקטיבית של העם על כל חלקיו"
Mta_atic כתב:יוני,
אני לגמרי בעד שלליברמן יהיה מקום בממשלה כי הוא גורם חשוב בגוש הימין. לא על זה דיברתי.
דיברתי יותר על ראיה של ליברמן וישראל ביתנו בתור מפלגת שלטון - דבר שבעיניי לא מתאים.
לגבי ש"ס, בשונה מהתפיסה שרווחת בציבור ומקבלת רוח גבית מהתקשורת, לדעתי ש"ס ממש לא אשמה בתחלואי החברה (לפחות לא ברוב מה שמייחסים לה).
בסה"כ מדובר במפלגה שלרוב קיבלה תפקידים חשובים בממשלה. השרים שלה בסה"כ עושים עבודה טובה ביחס לקולגות שלהם ממפלגות אחרות.
אריאל אטיאס למשל, בתפקידו הקודם כשר התקשורת עשה עבודה לעילא ולעילא.
גם אלי ישי כשר פנים מתפקד בסדר בסה"כ.
קח בחשבון שממשלה שלא תצרף את המפלגות החרדיות (ש"ס + יהדות התורה - ביחד מעל עשרה מנדטים) תצטרך כנראה לבלוע גלולה שיכלה להתברר כלא פחות מרה בדמות מפלגות שמאל, שכידוע הם לא בדיוק הצטיינו בחיבה שלהם להשקפת עולם פוליטית/כלכלית ימנית, והמשמעת הקואליציונית שלהם מוטלת בספק.
הסידור עם המפלגות החרדיות אמור להיות נוח לממשלה מסיבה פשוטה - הבקשה העיקרית שלהם נוגעת לגיוס תלמידי הישבות, דבר שממילא לא יתבצע מבחינה טכנית ע"י הממשלה (בין אם מכיוון שצה"ל לא ערוך לקלוט מסה כזו של אנשים שלרובם יצטרכו לתת הקלות ת"ש מפה ועד יפן, ובין אם מכיוון שהחרדים יעדיפו לשבת בכלא מאשר להתגייס, וגם בזה הצבא והמדינה לא יוכלו לעמוד).
Mta_atic כתב:MTA2311 כתב:Mta_atic כתב:jol9 כתב:חתי לשים שום פתקMTA2311 כתב:ליברמן.
אני מצביע כבר מ-98, ועד עכשיו לא הצל בקלפי פרט לפתק של הליכוד (למעט טעות אחת גורלית כשבחרתי באולמרט, שלא תחזור עוד לעולם).
על אילו אמירות מדובר? אשמח לדוגמאות.
קראת את המצע שלו פעם? דווקא מבחינה מדינית הפיתרון שהוא מציע הוא הכי ריאלי, למרות שאני מניח שחלק נכבד מהמצביעים שלו, לא בהכרח מסכימים איתו.
מבין כל הפוליטיקאים+ העיתונאים שיתמודדו בבחירות, ליברמן הוא היחיד שאני מזהה גרם של אותנטיות ואמינות במה שהוא אומר. פירומן? אמירה פופוליסטית.
יש לא מעט אמירות כאלה שלו, לדוגמא:
ההצעה של ליברמן "להפריד בין יהודים לערבים, כמו בקפריסין" (כולל ערביי ישראל שהם בעצם אזרחי המדינה)
כמו"כ אמירות בנושא תשלום קנס על אי שירות בצ"ל או מניעת חינוך חינם מילדים שהוריהם לא שירותו בצבא.
איומים כלפי מצרים בהפצצת סכר אסואן, וכו' וכו'.
יש מצביעי ימין שיסכימו גם עם האמירות הללו.
הבעיה נובעת בדיוק ממה שכתבתי לעיל':
מדובר באמירות שגם אם הן נכונות הן קוטביות וחלק מהן (אלו הביטחוניות) אמורות להיאמר בחדרי חדרים במקום בפרסום פומבי שתכליתו יחסי ציבור.
ראש ממשלה בישראל לא אמור להתבטא בצורה כזו שיוכלה לשרוף גשרים בין עמים ובין אוכלוסיות.
כמו שכתבתי: "מנהיגות צריכה לבוא עם אחריות, ממלכתיות וראייה קולקטיבית של העם על כל חלקיו"
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים