בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי Mta_atic » 11 אוקטובר 2012, 06:14

MTA
גם דיין אמר "נכה אותם שוק על ירך" ויש עוד אינספור דוגמאות לאמירות כאלה, השאלה היא על רקע איזו תקופה הם נאמרו.
בתקופה של רבין, דיין ושמיר היה רבה יותר מקובל להתבטא בצורה כזו, היום אם תשים לב היחידים שמתבטאים ככה הם הערבים, אנשי הימין הקיצוני (מרזל, בן גביר) וליברמן.
לא סתם ליברמן נתפס כאדם קיצוני גם בעולם, והקדנציה שלו כשר חוץ לא הייתה בדיוק להיט, חלק מכך נבע מהסיבה הזו.
שלא תבין לא נכון - אני יכול למצוא את עצמי מסכים עם חלק מהאמירות שהוא משחרר, אבל חושב שהן צריכות להאמר בפורומים אחרים או בדרכים אחרות כי כשהן נאמרות בדרך שהן נאמרות הן יותר מזיקות מאשר מועילות.

לגבי נושא הגיוס - אסביר לך בדיוק מה הבעיה שאני רואה.
כשבא אדם ומציע להתנות חינוך של ילדים בגיל הרך בקריטריון של שירות צבאי של הוריהם זה עוול משווע ואנטי דמוקרטי בעיני.
יש לא מעט חתכי אוכלוסיה שלא משרתים בצבא מסיבותיהם שלהם, אבל עובדים ומשלמים מיסים למדינה.
מדוע האנשים האלה צריכים להיות מופלים בהטבות שהמדינה נותנת, שממומנות מכספי משלם המיסים, כלומר הכספים שהם בעצם משלמים למדינה?
מדוע בכלל צריך לרדת לחייהם של ילדים קטנים וליצור חיץ ביניהם?

בכלל, לגבי שלילת זכויות בגין אי גיוס - מדובר בצעד שיזיק יותר מאשר יועיל.
כשאתה נמצא דמוקרטית אתה חייב להיות עם אצבע על הדופק, שלילת זכויות מבן אדם זה צעד שאמור להיות קיצוני כי אי קיום חוק לא מפקיע את זכויות האזרח שלך.
יש דרך לטפל במשתמטים מהצבא במסגרת החוק - לגרום להם לא לקבל זכויות במדינה שהם אזרחים בה זה לא אחת מהם.
בכלל, אני בדעה שצריך לתגמל את אלו ששירתו בצבא במקום לגרוע מאלו שלא.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2012, 07:16

אלמוג כתב:רק לא ביבי. מצידי זהבה גלאון האנטישמית ולא ביבי.

הלוואי ואולמרט ירוץ, אם לא אז בעייה, יתכן שאני אצביע ללפיד, ולא רק בגלל שאשמח יותר לא לשמוע את הסתום-עין משדר אותנו.

אולמרט? אם אולמרט אז אני מציע לו לבנות את הנבחרת הבאה:
הירשזון, קצב, דרעי, רמון, בני סלע, בניזרי ועוד כמה אנשים ממשפחות הפשע כדי שיהיה גיוון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אלמוג » 11 אוקטובר 2012, 07:28

jol9 כתב:

הלוואי ואולמרט ירוץ, אם לא אז בעייה, יתכן שאני אצביע ללפיד, ולא רק בגלל שאשמח יותר לא לשמוע את הסתום-עין משדר אותנו.

הירשזון, קצב, דרעי, רמון, בני סלע, בניזרי ועוד כמה אנשים ממשפחות הפשע כדי שיהיה גיוון.

נו באמת...
תמשיך להצביע למי שגונב ממך כסף בצורה "חוקית" (ביבי והממשלה שלו), תמשיך לחשב את העלות של כל נסיעה שלך באוטו, אולי עדיף לנסוע 3 שעות באוטובוסים מאשר חצי שעה באוטו, כי אין לך כסף לדלק, תמשיך להצביע למי שהפקיר את הדרום ולא מוכן לשחרר תקציב לקניית מערכת כיפת ברזל(אה, זה גם אותו אחד שהתנגד בעבר לקניית הכיפות), תמשיך להצביע למי שהוריד את ההרתעה הישראלית לריצפה, למי שגרם לחור בינלאומי בהחלטות שגויות במרמרה ועם מבחוח. למי שנותן לג'יהאד העולמי לפרוח ברצועת עזה, ולחמאס להיות אירגון פוליטי תמים.

אני אצביע למי ששלח את סוכני המוסד לחיסולי מדעניים איראנים, למי שהשמיד את הכור בסוריה, למי שיצא ל 2 מבצעים (וזה שמלחמת לבנון השנייה הייתה חלשה, רק הביא לנו כאפה לפנים וגרם לצבא להתחזק ולצאת מהשחצנות בו הוא מצוי) נועזים, ולמי שלא גנב מאיתנו כל גרוש שהיה לנו על מיסים.

אבל מה, בוא נבחר באחרון, כי לפני 15 שנה הוא פעל בצורה לא הכי ישרה(שנופחה בתקשורת, ראה ערך החלטת בית המשפט) ובכלל הוא לא היה רוה"מ באותה תקופה.

נחש מה, גם אני שהייתי צעיר יותר עשיתי שטויות.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2012, 08:47

אלמוג כתב:
jol9 כתב:

נו באמת...
תמשיך להצביע למי שגונב ממך כסף בצורה "חוקית" (ביבי והממשלה שלו), תמשיך לחשב את העלות של כל נסיעה שלך באוטו, אולי עדיף לנסוע 3 שעות באוטובוסים מאשר חצי שעה באוטו, כי אין לך כסף לדלק, תמשיך להצביע למי שהפקיר את הדרום ולא מוכן לשחרר תקציב לקניית מערכת כיפת ברזל(אה, זה גם אותו אחד שהתנגד בעבר לקניית הכיפות), תמשיך להצביע למי שהוריד את ההרתעה הישראלית לריצפה, למי שגרם לחור בינלאומי בהחלטות שגויות במרמרה ועם מבחוח. למי שנותן לג'יהאד העולמי לפרוח ברצועת עזה, ולחמאס להיות אירגון פוליטי תמים.

אני אצביע למי ששלח את סוכני המוסד לחיסולי מדעניים איראנים, למי שהשמיד את הכור בסוריה, למי שיצא ל 2 מבצעים (וזה שמלחמת לבנון השנייה הייתה חלשה, רק הביא לנו כאפה לפנים וגרם לצבא להתחזק ולצאת מהשחצנות בו הוא מצוי) נועזים, ולמי שלא גנב מאיתנו כל גרוש שהיה לנו על מיסים.

אבל מה, בוא נבחר באחרון, כי לפני 15 שנה הוא פעל בצורה לא הכי ישרה(שנופחה בתקשורת, ראה ערך החלטת בית המשפט) ובכלל הוא לא היה רוה"מ באותה תקופה.

נחש מה, גם אני שהייתי צעיר יותר עשיתי שטויות.

דווקא ביבי לא גונב בצורה חוקית.
אמנם יוקר המחייה עלה, אבל זה לא משהו חדש וזה לא תהליך שנוצר בזמן שלטון הליכוד.
מנגד, לי באופו אישי נוספו כמה מאות שקלים בכל חודש בגלל נקודות המס לאבות לילדים עד גיל 3, בגלל הורדת עלויות הסלולר ובקרוב גם בגלל חוק חינוך חובה
חינם מגיל 3.

ד"א אני נוהג ברכב ליסינג, ועלות הליסינג עלתה מאוד מאוד בתקופתו של אולמרט כשעברו החוקים על עליית המיסוי, ככה שלהגיד שהוא לא העלה מיסים או לא גנב
מאיתנו זה לא ממש נכון.

לגבי הביטחון - עובדתית המצב עם ביבי הרבה יותר טוב ושקט בשתי הקדנציות שלו. בקדנציה הראשונה שלו הוא נכנס בעת קשה ביותר עם פיגועים נוראיים
ובתקופה שלו היה שקט יחסי, כאשר מיד עם הגעת ברק לשלטון, כל העניין חזר ביתר שאת.
כנ"ל בקדנציה השניה. הוא נכנס אחרי 2 מערכות שהיו בתקופת אולמרט, ובמצב ביטחוני קשה בדרום, והיום המצב הרבה יותר טוב.
מה שמעניין זה שביבי לא היה צריך לעשות פעולות צבאיות רחבות בשביל זה, ולכן או שמדובר בעניין של מזל או בעניין של מדיניות.
מבחינתי בכל אופן, ביבי מנצח את אולמרט בנוקאאוט בכל מה שקשור בעניין הביטחוני (ואני מזכיר לך שעופרת יצוקה יצאה לדרך אחרי שהפגיזו את שדרות, ישובי עוטף
עזה ואת אשקלון ללא הפסקה, בלי שום התערבות של הממשלה עד למבצע).

בכל אופן, זה לא שעכשיו הכל טוב. ממש לא, ויש הרבה עבודה. מה שבטוח זה שאסור לתת את השלטון לכל מיני סוציאליסטים שיגרמו לאבטלה של 20%,
או לאנשים חסרי ניסיון שיכולים להיכנס למלחמה לא נחוצה או לאסונות אחרים.
לטעמי גם לאדם כמו אולמרט שגם כשל כראש ממשלה וגם הורשע בעבירות מרמה אסור לתת את השלטון, ואני מקווה שהוא יתמודד, כי זה לא יחליש את ביבי,
אלא את הגוש המרכזי-שמאלי שכולל את שלי, לפיד, מופז ואולי גם ציפי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אלמוג » 11 אוקטובר 2012, 09:31

ביבי הוא הגנב הכי גדול במדינה. הוא שתה לנו את החיים.
השתחררתי מהצבא בשנה שעברה, ואין לי מושג באיזה גיל תיהיה לי דירה משלי(אלא אם בא לי לנדוד לדרום ולחיות בצל הקאסמים), מתי לעזאזל אני אוכל להחזיק אוטו נורמאלי בלי לבכות על כל אגורה של דלק.
תראה את המחירים של חבית בנזין בתקופה של ביבי ושל אולמרט - המחיר אותו מחיר. לגבי המחיר שאתה משלם היום לעומת אז, אין לי מה להרחיב.
ולא נכנסתי בכלל למוצרי הטבק והאלכהול, למוצרי המזון וכו'.
העובדתית שלך שהמצב שקט היא מגוחכת ותמימה. כל תושב בדרום נתון לסכנת מוות מיידית בכל רגע, עצם היותו שם. הסיבה שאין הסלמות זה שהדרום חוטף, אף אחד לא נפגע בניסים הולכים וחוזרים והמון מזל, וביבי לא עושה כלום. מתישהו חלילה עלול להיגמר להם המזל בדרום ורקטה תפגה בבית ותחסל משפחה שלמה. ואז תדבר איתי על שקט יחסי.
בנוסף בחרת להתעלם מההתחזקות המטרידה של הג'יאהד ברצועת עזה, בגלל "השקט העובדתי", ועל חימוש החמאס. יש להם כוח עצום כרגע, והם רק מתחזקים. ושוב הכל בגלל החולשה הפתאטית של הממשלה שלנו, שמתירה את דמנו בכל יום ויום שעובר.
ומישהו אמר משהו על זה שאיראן בשלהם? אני לא בטוח שאולמרט היה מזניח את זה כמו ביבי 4 שנים , ורק הולך עם תמונות של פצצה לכנסים באום. יש מצב טוב שהוא היה מעלים את האיום הזה מאיתנו- אבל זה משהו שלעולם לא נדע.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי felix_r » 11 אוקטובר 2012, 10:53

אלמוג כתב:ביבי הוא הגנב הכי גדול במדינה. הוא שתה לנו את החיים.
השתחררתי מהצבא בשנה שעברה, ואין לי מושג באיזה גיל תיהיה לי דירה משלי(אלא אם בא לי לנדוד לדרום ולחיות בצל הקאסמים), מתי לעזאזל אני אוכל להחזיק אוטו נורמאלי בלי לבכות על כל אגורה של דלק.
תראה את המחירים של חבית בנזין בתקופה של ביבי ושל אולמרט - המחיר אותו מחיר. לגבי המחיר שאתה משלם היום לעומת אז, אין לי מה להרחיב.
העובדתית שלך שהמצב שקט היא מגוחכת ותמימה. כל תושב בדרום נתון לסכנת מוות מיידית בכל רגע, עצם היותו שם. הסיבה שאין הסלמות זה שהדרום חוטף, אף אחד לא נפגע בניסים הולכים וחוזרים והמון מזל, וביבי לא עושה כלום. מתישהו חלילה עלול להיגמר להם המזל בדרום ורקטה תפגה בבית ותחסל משפחה שלמה. ואז תדבר איתי על שקט יחסי.
בנוסף בחרת להתעלם מההתחזקות המטרידה של הג'יאהד ברצועת עזה, בגלל "השקט העובדתי", ועל חימוש החמאס. יש להם כוח עצום כרגע, והם רק מתחזקים. ושוב הכל בגלל החולשה הפתאטית של הממשלה שלנו, שמתירה את דמנו בכל יום ויום שעובר.
ומישהו אמר משהו על זה שאיראן בשלהם? אני לא בטוח שאולמרט היה מזניח את זה כמו ביבי 4 שנים , ורק הולך עם תמונות של פצצה לכנסים באום. יש מצב טוב שהוא היה מעלים את האיום הזה מאיתנו- אבל זה משהו שלעולם לא נדע.

עובדתית דווקא העמדה שלך תמימה.

אשמת הממשלה במחירי הדלק היא חלקית בלבד. אז נכון יש מס די גבוה על הדלק, אבל עיקר ההתיקרות שלו נגרמו על ידי:
א) הסנקציות על איראן (אחת הספקיות הגדולות של נפט בעולם)
ב) "האביב הערבי". תמיד כשיש בלגן במדינות ערב, מחירי הדלק עולים, כי מדינות ערב הן ספקיות של נפט.
ג) בצורת גדולה בארה"ב. מחיר התירס עלה ב 50% . איך זה קשור? כי מתירס מייצרים דלק חילופי. ככה זה, כשאין תחלופה זולה, מחיר המוצר עולה.

דירה? אפשר לחשוב, שאצל ממשלות הקודמות היית משתחרר מהצבא ותוך שנתים-שלוש קונה דירה בתל-אביב או לפחות באשדוד. נו באמת... עליית המחירים הגדולה נגרמה בגלל הקיפאון הטוטאלי בשוק הבניה בתחילת שנות ה 2000. שכונות שלמות של בניינים חדשים, שנבנו בתקופת התנופה הגדולה של העליה מחבר העמים בשנות ה 90, עמדו ללא קונים, והמחירים היו בריצפה. אז הרבה קבלנים פשוט הפסיקו לבנות בתי מגורים לשכבת הביניים, והתחילו להתעסק בפרויקטים קטנים של בניני יוקרה במרכז הארץ, שם תמיד יש ביקוש... בשנה שנתים האחרונות עקב הביקוש הרב שנוצר יש שוב תנופה רבתית בבניה, ובשנים הקרובות המחירים שוב ירדו (אולי לא בתל-אביב וירושלים שם המחירים לעולם רק עולים, אבל בשאר חלקי הארץ)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Sabonis » 11 אוקטובר 2012, 11:48

לא יודע עדיין למי אצביע, אבל מה שכן לדעתי יש מספר נושאים שצריכים להיות בראש סדר העדיפויות לבחירות הקרובות:

1. שינוי צורת השלטון- השלטון במדינה כעת הוא "מיעוטוקרטיה". הוא במסווה של דמוקרטיה, אלא שהשלטון אימפוטנט לחלוטין, ולא מסוגל לבצע שום תהליך משמעותי.
הסיבה לכך נעוצה בעובדה שקיומן של הקואליציות תלויות במפלגה קטנה בעלת מנדטים בודדים אך חיונית להשגת רוב (כבר נוכחנו לדעת שממשלת אחדות היא לא פיתרון לכלום), ולכן אותן מפלגות מסרסות את כוחו של השלטון ויכולות להביא להפלת השלטון על כל החלטה שלא מוצאת חן בעיניהן (ע"ע חרדים).
כל עוד זוהי צורת השילטון ימשיכו לקום פה ממשלות (לא משנה ימין/שמאל) שלא מסוגלות להניע פה שום תהליך משמעותי, בעיקר בתחומי הפנים.

2. שתי מדינות לשני עמים- אני רואה את עצמי כמרכז- ימין, אבל לדעתי מי שחי עדיין באשליה של מדינה אחת הוא או ימין קיצוני או שמאל קיצוני. שני הצדדים האלה, בפעולות שלהם יגרמו למצב קטסטרופלי של מדינת כלל אזרחיה.
מצד אחד השמאל הקיצוני, שרואה במדינת אפרטהייד, והיה שמח לראות כאן מדינת כלל אזרחיה ללא שום סממן יהודי, ומצד שני הימין הקיצוני שיוצר בשטח את התנאים למדינת כלל אזרחיה באמצעות המאחזים.
ההתנחלויות שצריכות להשאר הן הגושים הגדולים (גוש עציון, אריאל וכו'), בכל השאר אין לנו מה לחפש. הן רק יוצרות סיטואציה בלתי הפיכה, שלא תאפשר בעתיד הפרדה בין ערביי יו"ש למדינה יהודית.

3. כלכלית- נתינת יתרון אמיתי ומשמעותי לאנשים במדינה שנושאים בנטל, עשו צבא, משרתים במילואים, משלמים מיסים בענייני דירות, מיסים וכו', ופגיעה משמעותית באלה שלא. מצדי שהחרדים, לא יעבדו ולא יתגייסו. כנ"ל הערבים. אבל שיכאב להם מאוד בכיס ולא יזכו לשום פריבלגיות.
הבעיה שכיום גם מימין וגם משמאל תלויים במפלגות החרדיות להקמת ממשלה, זה לא יקרה. ושוב זה מחזיר אותנו לצורת השלטון שמעניקה לחרדים הרבה יותר כוח מהאחוז שלהם באוכלוסייה.
Sabonis

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2012, 12:31

יוקר המחייה אכן גבוה מאוד, ובעקבות המחאה הדברים החלו לזוז ואז גוועו.
הנושא הזה אכן צריך להיות מטופל וכמו שסבוניס ציין, צריכות לעבור רפורמות שמקילות על מעמד הביניים.
זה משהו שקרה באופן חלקי בקדנציה הזאת, אבל זה לא מספיק.
מנגד, אני לא זוכר שבתקופת אולמרט היו כאן מחירים של ארה"ב. ממש לא. עדיין הכל היה יקר, רק אולי קצת פחות.

אני יכול שוב לחזור על העובדה שאצלי באופן אישי (וכנראה גם אצל עוד כמה מאות אלפים) נוספו עוד כמה מאות (700-800) ש"ח פנויים בכל חודש
בגלל הרפורמות שהעבירו כתוצאה מדו"ח טרכטנברג. זה לא מספיק, אבל זה יותר ממה שהיה תחת ממשלת אולמרט.

לגבי דירה, פליקס ענה לך, ואני מצטרף. היום גם משפחה עם שני בני זוג עובדים תתקשה לרכוש דירה ראשונה. זאת עובדה.
אבל זה היה ככה כבר הרבה מאוד שנים. תכלס, רק בארץ דירה זה משהו שחייבים שיהיה. באירופה מליוני אנשים חיים נהדר גם ללא רכישת דירה.
אולי עם הזמן ישתנה כאן משהו, אבל אני מאמין שזה יהיה בגלל כוחות השוק, ולא ממשלה כזאת או אחרת.

חוץ מזה, למה שאני כבעל דירה, ארצה שמחירי הדירות יירדו בצורה משמעותית? הרי ככה, אני מפסיד את ערך הדירה שלי. על אחת כמה וכמה כשמדובר
באנשים שמחזיקים דירות להשכרה.
כלומר, זה לא בדיוק שחור או לבן, שכולם רוצים שמחירי הדירות יירדו משמעותית.

לגבי המצב הביטחוני - כתושב הדרום אני לא מקבל בהבנה אדם שאומר לי שהתחושה שלי היא מגוחכת ותמימה. אני חי שם, לא אתה ואלה התחושות
שלי ולא שלך, ולי יש תינוקת שאני צריך לדאוג לה ולא לך, לכן העמדה שלי היא העמדה הנכונה בעניין הזה, בלי שום ספק (אני מדבר על תחושה).
כיפת הברזל זה כלי פסיכולוגי נהדר, שפותח והוטמע ע"י ממשלת ביבי (למרות שהקרדיט על ההתחלה הולך לעמיר פרץ), ורוב תושבי הדרום מוקירים את זה.

אתה כנראה כבר לא זוכר שבתקופת שרון-אולמרט התחילו לירות על שדרות, וירו במשך 8 שנים ברציפות. גם אשקלון היתה נתונה להפגזות חוזרות ונשנות
עד אותו מבצע מצויין "עופרת יצוקה".
תחת נתניהו היו סבבים. בדר"כ קצרים ולא מאוד משמעותיים. נכון שיש סכנה, ויש פחד וכשיש אזעקות אז הכל משותק, אבל היום המצב הרבה יותר
טוב ממה שהיה, בלי השוואה בכלל.
ולמה אתה אומר שביבי לא עושה כלום? כל הזמן יש תקיפות ופעילות פרואקטיבית, רק התקשורת שלנו לא ממש שמה את זה בפרונט של החדשות,
אלא אם יש הסלמה וגראדים.

לגבי ההתחזקות של הג'יהאד, אין לי האמת מושג בנושא. אני לא יודע לחלק אותם לג'יהאד, חמאס, פתאח או ווטאבר. בשבילי כולם אותו חרא. כולם יורים, כולם רוצים
להשמיד אותנו, כולם רוצים להתחמש וכולם לא יהססו להשתמש בכל מה שעומד לרשותם כנגדינו.
ד"א בנושא ההתחמשות של המחבלים, זה משהו שקורה לכולם. החיזבאללה התחמש אחרי יציאת צה"ל מלבנון ועד למלחמת לבנון הבזיונית השניה, החמאס התחמש
ומתחמש כל הזמן בין הסבבים, וכך גם ארגוני הטרור האחרים.
סה"כ ממשלת נתניהו עושה את מה שהיא יכולה - שומרת על הגבול הימי והאווירי, ובונה גדר שתשמור גם על הגבול היבשתי.

ובנושא האחרון - איראן. אז כאן הדעה שלך היא התמימה. איראן היתה קיימת גם בתקופתו של אולמרט, ואת פיתוח יכולות הגרעין שלהם הם החלו עוד הרבה
לפני ביבי.
מה שאולמרט לא עשה אז, ביבי עושה היום - מעלה את זה לתודעת הציבור והמנהיגות העולמית, והתוצאה הישירה של זה היא סנקציות כלכליות שפוגעות באיראן.

לתקוף באיראן זה אחד הדברים הכי מסוכנים שיכולים להיות, והאמירה שלך שהקאובוי אולמרט כבר היה מטפל בהם ומעלים את הבעיה, היא אחת האמירות הכי הזויות
שאפשר לחשוב עליהן. אני מזכיר לך שאולמרט לא היה מסוגל להחזיר חייל שבוי שנמצא 30 ק"מ קו אווירי מהגבול. ואני מזכיר גם שאולמרט לא היה מסוגל לטפל בחיזבאללה
שנמצאת ממש כאן בצפון ללא מלחמה שנוהלה באופן מחפיר וגרמה לאבידות גדולות ומיותרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2012, 15:23

Mta_atic כתב:MTA
גם דיין אמר "נכה אותם שוק על ירך" ויש עוד אינספור דוגמאות לאמירות כאלה, השאלה היא על רקע איזו תקופה הם נאמרו.
בתקופה של רבין, דיין ושמיר היה רבה יותר מקובל להתבטא בצורה כזו, היום אם תשים לב היחידים שמתבטאים ככה הם הערבים, אנשי הימין הקיצוני (מרזל, בן גביר) וליברמן.
לא סתם ליברמן נתפס כאדם קיצוני גם בעולם, והקדנציה שלו כשר חוץ לא הייתה בדיוק להיט, חלק מכך נבע מהסיבה הזו.
שלא תבין לא נכון - אני יכול למצוא את עצמי מסכים עם חלק מהאמירות שהוא משחרר, אבל חושב שהן צריכות להאמר בפורומים אחרים או בדרכים אחרות כי כשהן נאמרות בדרך שהן נאמרות הן יותר מזיקות מאשר מועילות.

לגבי נושא הגיוס - אסביר לך בדיוק מה הבעיה שאני רואה.
כשבא אדם ומציע להתנות חינוך של ילדים בגיל הרך בקריטריון של שירות צבאי של הוריהם זה עוול משווע ואנטי דמוקרטי בעיני.
יש לא מעט חתכי אוכלוסיה שלא משרתים בצבא מסיבותיהם שלהם, אבל עובדים ומשלמים מיסים למדינה.
מדוע האנשים האלה צריכים להיות מופלים בהטבות שהמדינה נותנת, שממומנות מכספי משלם המיסים, כלומר הכספים שהם בעצם משלמים למדינה?
מדוע בכלל צריך לרדת לחייהם של ילדים קטנים וליצור חיץ ביניהם?

בכלל, לגבי שלילת זכויות בגין אי גיוס - מדובר בצעד שיזיק יותר מאשר יועיל.
כשאתה נמצא דמוקרטית אתה חייב להיות עם אצבע על הדופק, שלילת זכויות מבן אדם זה צעד שאמור להיות קיצוני כי אי קיום חוק לא מפקיע את זכויות האזרח שלך.
יש דרך לטפל במשתמטים מהצבא במסגרת החוק - לגרום להם לא לקבל זכויות במדינה שהם אזרחים בה זה לא אחת מהם.
בכלל, אני בדעה שצריך לתגמל את אלו ששירתו בצבא במקום לגרוע מאלו שלא.

אני לא מסכים איתך לגבי ההתבטאויות שלו, ואני חושב שנעשה לו פה עוול גדול על ידי התקשורת. אבל אתה החלטת שהוא קיצוני מדי, לכן אני לא רואה טעם לנהל את הדיון הזה.

אני דווקא חושב שהצעת החוק שלו היא ביטוי לדמוקרטיה, ובטח שלא שוללת אותה. עיקרון היסוד בדמוקרטיה, הוא השוויון, וכשאוכלוסיות שלמות בחברה לא מתגייסות, יש פה פגיעה נוראית בעיקרון השוויון.
הגיוס לצבא במדינת ישראל, הוא בגדר חוק, וכאשר אתה מפר חוק, אתה צריך להיענש, גם במחיר של שלילת זכויות. כשאתה עושה עבירה פלילית, נשללת ממך חירות התנועה(כלא), או הזכות לקניין(קנסות, עיקולים), לכן אין מניעה בפגיעה בזכויות ,כאשר אנשים מפרים את החוק ולא מתגייסים.
ד"א, את חינוך החינם מגיל 3, היה אפשר לאשר בגדר תגמול לאלה שכן שירתו, כנל את ההטבות הרכישת דירה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אלמוג » 11 אוקטובר 2012, 16:28

felix_r כתב:

עובדתית דווקא העמדה שלך תמימה.

אשמת הממשלה במחירי הדלק היא חלקית בלבד. אז נכון יש מס די גבוה על הדלק, אבל עיקר ההתיקרות שלו נגרמו על ידי:
א) הסנקציות על איראן (אחת הספקיות הגדולות של נפט בעולם)
ב) "האביב הערבי". תמיד כשיש בלגן במדינות ערב, מחירי הדלק עולים, כי מדינות ערב הן ספקיות של נפט.
ג) בצורת גדולה בארה"ב. מחיר התירס עלה ב 50% . איך זה קשור? כי מתירס מייצרים דלק חילופי. ככה זה, כשאין תחלופה זולה, מחיר המוצר עולה.

דירה? אפשר לחשוב, שאצל ממשלות הקודמות היית משתחרר מהצבא ותוך שנתים-שלוש קונה דירה בתל-אביב או לפחות באשדוד. נו באמת... עליית המחירים הגדולה נגרמה בגלל הקיפאון הטוטאלי בשוק הבניה בתחילת שנות ה 2000. שכונות שלמות של בניינים חדשים, שנבנו בתקופת התנופה הגדולה של העליה מחבר העמים בשנות ה 90, עמדו ללא קונים, והמחירים היו בריצפה. אז הרבה קבלנים פשוט הפסיקו לבנות בתי מגורים לשכבת הביניים, והתחילו להתעסק בפרויקטים קטנים של בניני יוקרה במרכז הארץ, שם תמיד יש ביקוש... בשנה שנתים האחרונות עקב הביקוש הרב שנוצר יש שוב תנופה רבתית בבניה, ובשנים הקרובות המחירים שוב ירדו (אולי לא בתל-אביב וירושלים שם המחירים לעולם רק עולים, אבל בשאר חלקי הארץ)

מחיר חבית הנפט ב2007 (אולמרט) 2011(ביבי) היה כמעט זהה ולחודשים מסויימים אף שווה, רק שבשנים הנוכחיות יש לך ראש ממשלה שמאוד מאוד חשוב לו לשמור על הקואליציה שלו, ולכן צריך להעביר כסף לדוסים, וכמובן שהערבים מרוויחים מזה מאותם סיבות.
בנוסף ב 2008 הייתה ירידה מטורפת במחירי הדלק, אבל פה בארץ המובטחת המחירים עלו.
את השטויות של מחירי הנפט שלא ימכרו לי. ביבי עושק לנו את החיים ולא בצדק ועוד משקר במצח נחושה שמחירי חביות הנפט בעולם כל הזמן עולים- אז ככה, הם כל הזמן עולים כי שכחו לעדכן אותנו שהם ירדו ב 2008 למחיר ריצפה, ואז תיפסו בהדרגה, אז בהדרגה הזו, המחירים עולים, זה לא שקר אמיתי, רק הסתרת עובדות... אבל אין לי ציפיות מזה כמובן, כי הזיכרון הישראלי הוא מהקצרים בעולם, וכולם יתייחסו אך ורק לחודשים האחרונים, או שלא יטרחו לבדוק כמה כסף הם שילמו, כי בכאילו עלו מחירי הדלק. ביבי מיצר לנו גרף של מחירים שעולה בצורה קבועה לאורך הציר, מה שממש ממש לא נכון...

בקשר לדיור, רק נקודה למחשבה:
תראה את הניקוד לדירה- חייל משוחרר הוא במצב הכי עלוב שיש(אחרי משתמט שלא מתכוון להתחתן ולהביא ילדים בגיל 18-20). המרוויחים? שוב- הדוסים וערביי ישראל.
אם נתעלם מהדוסים כי זה מיצא את עצמו(משום מה מתעלמים מכמה שערביי ישראל חיים על חשבוננו) - פאקינג לערבי בן 24 שהתחתן בגיל 18, הביא כמה ילדים, יש סיכוי הרבה יותר גבוה לחיים הרבה יותר טובים, במדינת היהודים 'עלק' הזו, מאשר קצין שהשתחרר משייטת 13 בגיל 24.
ניקוד לזכאות שעוזר לחיילים משוחררים עלק.

jol9
ההבדל בין שרון לנתניהו, ששרון ניסה לעשות באמת משהו, והאמין בו(ההתנתקות). עצם זה שזה היה כישלון זה משהו אחד, אבל הוא באמת ניסה לעשות משהו.
ביבי נתניהו לא עושה כלום. הוא הבטיח להרוס את חמאס, החמאס חזק מאי פעם. הבטיח לדאוג לאיום האיראני, האיראנים הפכו לאיום גדול מאי פעם. ביבי ללקח את כל מה שאולמרט צבר מבחינת ההרתעה הישראלית בעופרת יצוקה, קימט אותה וזרק לפח. אה וכמובן שאיך לא, שיחרר 1000 מחבלים תמורת חייל, בניגוד לרצונו האמיתי, כי אישתו לחצה עליו, והוא גם על הדרך רצה להיפטר ממחאת הדיור. אבל לא היה אכפת לי שישחרר את המחבלים תמורת גלעד, אבל לא שזה בא נגד הדעה של ראש השב"כ וראש המוסד הקודם(תמיר פרדו היה בעד), ומול הדעה האישית שלו עצמו, רוה"מ ישראל. אבל שוב, הוא ילך בניגוד למה שהוא רואה כטוב, הכל בשביל הקלפי.
בקשר לכל הזמן תקיפות... ישראל תוקפת כל הזמן מגרש את אותו מגרש אימונים של חמאס שהוא נטוש בלילה, וחולות להרתעה. אתה מוזמן להכנס לפורום חמאס לקרוא כמה שהם מבודרים מהעניין הזה.
ולא אמרתי כלום ל כמות המסתננים בתקופה של נתניהו, שלקח לו כמה אונסים טובים של בנות ישראל האומללות, בשביל להבין שהוא צריך לעשות משהו.

בקשר לכיפת ברזל, לייחס את ההישג הזה לנתניהו זו יריקה בפרצוף למי שדאגו לכם באמת- ממשלת אולמרט. אותו ביבי התנגד נחרצות לכיפת ברזל בגלל הערכת העלות שלה(אתה אולי שוכח כמה כתבות בעיתונאים היו נגד זה, כי כל טיל הוא יקר ביחס לרקטה ובלה בלה בלה).
ביבי רק קיבל את המערכות האלו, וזה לא ממש היה תלוי בו כי זה הוזמן לפני שנבחר. אבל מאז הוא לא הזמין שום מערכת, למעשה אם מחר מתחילה מלחמה, הסוללות האלו עוזבות אותכם ואתם חשופים שוב לטילים(ובמלחמה ישוגרו המון טילים לדרום, ושוב נתפלל לניסים במדינת היהודים). כי כמובן שמערכות האלו עוברות למרכז, לשמירה על יעדים אסטרטגים. אבל כמובן, ביבי חלילה לא יקח כסף הפעם קצת מהדוסים והערבים, או חלילה חלילה יכניס את התקציב של המדינה למינוס לתקופה מסויימת וירכוש עוד סוללות.
ולמה לו בעצם? אתם נותנים שירו עליכם, ועדיין נשארים נאמנים לו. היה כלכך עלוב לשמוע היום בבוקר שראשי המועצות - חוף אשקלון, שדרות, אשכול וקריית מלאכי אמרו שהם תומכים בביבי בבחירות. פשוט לא להאמין כמה שאנשי הדרום יכולים להיות פראיירים(ומצטער שאני מתבטא נגדם ככה, זה בא נטו מאכפתיות ודאגה אל כל תושבי הדרום. מתירים את דמם במדינה הזו וכולם שותקים כאילו כלום)
ונחש מה? ביבי יבחר שוב, והגשם של הרקטות מעזה ימשיך לטפטף עליכם לפחות בשלוש שנים הבאות, ויש מצב שעוד כמה ערים יתווספו אליכם במערכה.. אני מקווה שיש לתושבי יבנה ורחובות מרחבים מוגנים תקינים.
בהצלחה לראש ממשלת החלם, בנימין נתניהו.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי yiffy » 11 אוקטובר 2012, 18:03

אני אקפוץ למים ואביע גם את הדעה שלי.

הקדנציה הזו של בנימין נתניהו הייתה מכה קשה לאזרחי מדינת ישראל ובעיקר למעמד הביניים הנושא בנטל מבחינה כלכלית. הוא מעוניין להטיב בכל מחיר עם עשירי מדינת ישראל ע"י הפחתות מיסים מיותרות והזויות במס ההכנסה של המאיון העליון ואז מגלגל את העלות על מדינת ישראל באמצעות מיסי הדלק והמע"ם. הוא מנסה לטעון שהוא המבוגר האחראי ושאין ארוחות חינם אבל הוא מגיש על בסיס יומיומי ארוחות חינם למאיון העליון והחשבונית לציבור. גם החוקים שנועדו לפגוע במעמד הנמוך שמנסה להתקרב למעמד הבינוני כמו ההקלות על חברות עובדי הקבלן וכוח האדם להעסיק מבלי להעניק תנאים סוציאליים הן שערורייתיות. לא נותר מלבד להזיל דמעה ולהזדהות עם הישראלים הפטריוטיים והיקרים שנותנים את הנשמה בעמודות שרבים מאיתנו לא היו שוקלים בכלל תמורת שכר זעום ותנאים שערורייתיים שבמקרים רבים גם מסכנים את הבריאות שלהם.

יוני ,ההקלות על הורים לגילאי 3 זה ממתק נחמד, אבל אתה חייב לזכור שזה מנוגד לדפוס המסורתי של ביבי (לפיו ההקלות במיסים צריכות לבוא קודם כל לעשירים ואז ההון שהם יצברו יחלחל מעצמו לעניים), שהוא נדחק לצד הזה לאחר לחץ ציבורי סוציאל-דמוקרטי כבד ושמפלגות רבות (ביניהם גם שלי שאתה כל כך מתעב) היו הולכות לצעד הזה ולמקומות נוספים כדי להקל עליך ועל המעמד הבינוני העשוק.

ביטחונית - אני מסכים בדיוק עם Sabonis וכלל לא מפתיע אותי שאדם שמגדיר את עצמו מרכז-ימין מתבטא כך. some of my best friends are ימנים-מרכזיים וזו גם התחושה שלהם. בכלל, אני חושב שיש גם הרבה אנשי ציבור במפלגות הימין כמו הליכוד וישראל ביתינו (ובבקשה חדל לנסות לצייר את הליכוד כמפלגת מרכז-ימין, זה מביך) מרגישים כך גם כן אבל חוששים בצדק שהבעת תמיכה בעמדות כאלו תפגע בסיכוייהם להיבחר גבוה ברשימה הארצית. בעבר הייתי שמאלני אידיאליסטי, היום אני ממש לא שם. הסבל הפלסטיני לא נעלם מעיני, אבל אני מאמין באמת ובתמים שמנהיגיהם לאורך השנים אחראים אליו במידה רבה הרבה יותר ממנהיגי ישראל. האינטרס הישראלי הלאומי, הביטחוני והכלכלי הטהור הוא לגמור עם הפארסה שנקראת מפעל ההתנחלויות (להוציא הגושים הגדולים) ולהציל אותנו מהתוהו ווהו שמחכה לנו עוד 30 שנה מבחינה דמוגרפית.

איראן - הנושא היחיד שבו אני לא ממהר לבקר את ביבי. לא בגלל שאני מסכים איתו, אלא בגלל שאני באמת מרגיש שיש יותר מדי גורמים במשוואה מכדי שאוכל לגבש דעה אבסולוטית שאני שלם איתה לגבי הנושא. מסיבה זו, ותוך יציאה מנקודת הנחה שהוא יודע דברים שאני לא, הוא נהנה מבחינתי מחמת הספק. יתר על כן, אני לא בטוח שהביקורת שמשמיעים אנשים כמו יחימוביץ' ולפיד מעידה על כך שאם היו שם במקומו הם היו נוהגים אחרת.

לגבי הבחירות - האמת שאני לא בטוח. עד לא מזמן הייתי לחלוטין מאחורי שלי. עכשיו זה מתערער. ככל שהזמן עובר אני מרגיש שההתייצבות שלה לצד ההתנחלויות היא לא ניסיון לזכות בנקודות אצל הימנים הסוציאליסטיים (כפי שחשבתי בהתחלה) אלא עמדה אמיתית. אם זה המצב אז זה רע מאוד. לא בטוח שמאל קטן עדיף על שמאל גדול שהוא לא באמת שמאל. בנוסף, גם החיבה המופגנת שלה לחרדים (שנראית לי הזויה לחלוטין) וההגנה הנמרצת על איגודי העובדים הבעייתיים מאוד חורעים לי. החלופה המתבקשת היא מר"צ שהיא גם מפלגה סוציאל-דמוקרטית אך גם כזו שלא פוסלת את השוק החופשי, מתנגדת לוועדי העובדים, אגרסיבית כלפי החרדים ולוחמת בהתנחלויות. הבעיה היא שהיא שמאלנית מדי עבורי, ואני מוצא את עצמי לא אחת מזדעדע לשמוע פעילים שלה מדברים. יאיר לפיד לא בא בחשבון - מאסתי באמירות חלולות ואני מניאק אם הוא לא ישב בסוף בקואליציה ביחד עם ביבי והחרדים.

לבסוף - נקודה קטנה. לדעתי ערביי ישראל הם המגזר המפוספס ביותר במדינת ישראל. הם משכילים הרבה יותר מהחרדים והם מביאים הסכמה מהוססת לביצוע שירות לאומי שיעזור לייצב את המגזר שלהם. הם סובלים מדעות קדומות וממנטליות בדלנית שמונעות מהם להשתלב בחברה. אותם מיסים שהם לא משלמים נובעים מזה שמעסיקים ישראלים נמנעים מלהעסיק אותם בעבודות סדירות ולכן הם פונים לשוק השחור והפנימי שלהם. אם היו מועסקים בעבודות מכניסות במרכז הארץ, לא הייתה להם אפשרות להעלים מס. לצערי, אני לא רואה איך הפוליטיקה הישראלית תעשה משהו עבורם. העבודה מנומנמת מאוד בכל מה שקשור אליהם, ש"ס הייתה בעדם רק בתקופה של אריה דרעי, על הימין של ביבי וליברמן אין בכלל מה לדבר ואפילו הח"כים שלהם מתעסקים הרבה יותר בפופוליזם זול מאשר בזכויות ובצרכים שלהם. לבסוף, הם בעצמם משתתפים בבחירות בישראל באחוזים נמוכים מאוד ועל כן קשה להם לקדם את מעמדם. פשוט חבל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2012, 18:26

גם הימין של היום( אפילו ליברמן האיום), וגם השמאל, תומכים בגישה של שתי מדינות לשני עמים. השאלה היא, למי יהיו ביצים לבצע את זה. לשלי? ללפיד את שלח? לביבי?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 11 אוקטובר 2012, 20:52

MTA2311 כתב:גם הימין של היום( אפילו ליברמן האיום), וגם השמאל, תומכים בגישה של שתי מדינות לשני עמים. השאלה היא, למי יהיו ביצים לבצע את זה. לשלי? ללפיד את שלח? לביבי?

העברה של ערביי ישראל לרשות הפלסטינית עם ביתיהם זו לא אמונה בשתי מדינות לשני עמים. מעבר לרעיון המבריק הזה, ליברמן מעולם לא תמך בשתי מדינות לשני עמים, אלא בעיקר עסק בלשרוף את מעט הגשרים הסדוקים שנותרו בדרך לשלום באמצעות ניסיון להביא לפיטורי אבו-מאזן, שלכל ברור שהוא הגורם הפרגמטי ביותר בהנהגה הפלסטינית נכון להיום.

מה שכן, ליברמן כן הוכיח שהוא מסוגל להיות פרגמטי בנושאי הסכסוך, בעיקר בתקופה של ההקפאה של הבנייה בהתנחלויות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2012, 21:04

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:גם הימין של היום( אפילו ליברמן האיום), וגם השמאל, תומכים בגישה של שתי מדינות לשני עמים. השאלה היא, למי יהיו ביצים לבצע את זה. לשלי? ללפיד את שלח? לביבי?

העברה של ערביי ישראל לרשות הפלסטינית עם ביתיהם זו לא אמונה בשתי מדינות לשני עמים. מעבר לרעיון המבריק הזה, ליברמן מעולם לא תמך בשתי מדינות לשני עמים, אלא בעיקר עסק בלשרוף את מעט הגשרים הסדוקים שנותרו בדרך לשלום באמצעות ניסיון להביא לפיטורי אבו-מאזן, שלכל ברור שהוא הגורם הפרגמטי ביותר בהנהגה הפלסטינית נכון להיום.

מה שכן, ליברמן כן הוכיח שהוא מסוגל להיות פרגמטי בנושאי הסכסוך, בעיקר בתקופה של ההקפאה של הבנייה בהתנחלויות.

וואלה? מעניין שזה מה שהסקת מהמצע שלו.
אני באופן אישי הייתי בהרצאה של ליברמן, ושמעתי אותו מדבר על ויתורים נרחבים בדמות הקמת מדינה פלסטינית על 50 אחוז משטחי יהודה ושומרון.
הרעיון המבריק הזה, הוא הסיכוי הכי טוב שלך לשלום. הגיע הזמן שתשלים עם זה.
אבו מאזן הכי פרגמטי? גם אם באמת מדובר באדם הכי פרגמטי בהנהגה הפלסטינית(ואף אחד מאיתנו לא יודע מי ומה יבואו במקומו), לא יכול להיות שאתה חושב שאפשר לנהל עם הבדיחה המהלכת הזאת מומ. אומר משהו על הפרטנר שלך, לא?
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 11 אוקטובר 2012, 21:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Sabonis » 11 אוקטובר 2012, 21:22

זו בדיוק הסיבה שבעיניי ריבוי מפלגות המרכז (עם הנטיות הקלות ימינה ושמאלה) הוא בזבוז כספים ופגיעה בכוחו של האזרח הממוצע והשפוי.
אין הבדל מהותי בין המצע הביטחוני של קדימה, יש עתיד, העבודה ואפילו ישראל ביתנו. לכולם ברור שבסופו של דבר צריכים להשאר גושי ההתנחלויות, ושתי מדינות לשני עמים.
כנ"ל לגבי הנושא החברתי והכלכלי. קרי, השיוויון בנטל, גיוס חרדים וערבים וכו', מענקים, נקודות בדיור ציבורי, מיסים וכו'.
כל זה עושה את הרצון של אולמרט ולבני להקים עוד (!!) מפלגה אבסורד ומגוחך.
אבל מה, הפלגנות וכל המשחקים הקואליציונים יוצרים פה יותר מדי מפלגות בגודל בינוני, שמסרסות אחת את השנייה. כל אחד רוצה להיות מנהיג- יחימוביץ', לבני, אולמרט, ברק, לפיד.
Sabonis

הודעהעל ידי yiffy » 11 אוקטובר 2012, 21:55

MTA2311 כתב:
yiffy כתב:

אני באופן אישי הייתי בהרצאה של ליברמן, ושמעתי אותו מדבר על ויתורים נרחבים בדמות הקמת מדינה פלסטינית על 50 אחוז משטחי יהודה ושומרון.
אבו מאזן הכי פרגמטי? גם אם באמת מדובר באדם הכי פרגמטי בהנהגה הפלסטינית(ואף אחד מאיתנו לא יודע מי ומה יבואו במקומו), לא יכול להיות שאתה חושב שאפשר לנהל עם הבדיחה המהלכת הזאת מומ. אומר משהו על הפרטנר שלך, לא?

אבו-מאזן הוא הגורם הכי פרגמטי בהנהגה שם נקודה. על אם הוא פרטנר אמיתי לשלום או לא אפשר לדבר עד מחר אבל זו לא הנקודה שאליה אני מתייחס וזה גם לא הדיון. ליברמן הוא הגורם היחיד בממשלה הזו שמנסה לערער את היציבות הפוליטית של הגורם הכי מתון בהנהגה הפלסטינית וזה בפירוש אומר משהו על מידת העניין שלו בפתרון שתי מדינות לשני עמים.

הצעה של 50% משטחי איו"ש היא נדיבה? קשה לי להגיב על ההערה הזו בלי להישמע מזלזל או לא נחמד אז אני לא אעשה את זה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2012, 22:08

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:
yiffy כתב:

אבו-מאזן הוא הגורם הכי פרגמטי בהנהגה שם נקודה. על אם הוא פרטנר אמיתי לשלום או לא אפשר לדבר עד מחר אבל זו לא הנקודה שאליה אני מתייחס וזה גם לא הדיון. ליברמן הוא הגורם היחיד בממשלה הזו שמנסה לערער את היציבות הפוליטית של הגורם הכי מתון בהנהגה הפלסטינית וזה בפירוש אומר משהו על מידת העניין שלו בפתרון שתי מדינות לשני עמים.

הצעה של 50% משטחי איו"ש היא נדיבה? קשה לי להגיב על ההערה הזו בלי להישמע מזלזל או לא נחמד אז אני לא אעשה את זה.

אתה יודע מי המועמדים העיקריים לעלות לשלטון אחרי אבו מאזן? אני לא. הדבר היחיד שאני יודע, הוא שכל עוד עבאס ישאר יו"ר הרשות, לא יקרה פה כלום, ודווקא הרצון של ליברמן לראות אותו מפנה את מקומו(או מחזיר את נשמתו לאללה), מוכיח שהוא יותר מכולם, רוצה לראות פה פתרון.
היה לו מאוד נוח(כמו שנוח להרבה פוליטיקאים אחרים), לקבל את אבו מאזן, ובכך להמשיך בסטטוס קוו.

ההצעה של 50 אחוז, היא זמנית בלבד. מדובר על גבולות זמניים שבהם הפלסטינים יוכלו להתקיים כמדינה עצמאית, כשבמקביל מתקיים מו"מ על שטחים שנויים במחלוקת, וסוגיות ליבה אחרות, כשהמטרה הסופית היא להגיע למצב של שתי מדינות, כשהגבולות מבוססים על גבולות 67( עם שינויים כמובן). זה לפחות מה שהוא אומר. אני מאמין לו, ומסכים איתו. אתה לא? אין לגיטימי מזה, רק אל תזרוק לאוויר אמירות כמו "העברה של ערביי ישראל לרשות הפלסטינית עם ביתיהם", שהן שקריות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 12 אוקטובר 2012, 06:14

סליחה? מי בדיוק הוא אדריכל העברת שטחי המשולש לראשות הפלסטינית אם לא ליברמן?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אלמוג » 12 אוקטובר 2012, 10:49

yiffy כתב:סליחה? מי בדיוק הוא אדריכל העברת שטחי המשולש לראשות הפלסטינית אם לא ליברמן?

ומה בדיוק רע בהעברת שטחי המשולש מישראל? אם אני לא טועה, בעצמך רשמת למעלה שצריך להתמודד עם הבעייה הדמוגרפית שמתחילה להיווצר לנו במדינה, ואני אוסיף ואומר לפני שיהיה פיצוץ ומלחמת אזרחים בין יהודים לערבים, כי מתישהו לאחד הצדדים ימאס- ויהיה פיצוץ השאלה מתי, איך ולמי היד העליונה.
זו דרך נפלאה להתמודד עם הבעייה, וגם לרצות את הפלשתינאים, ולזרז את השלום איתם.

ערביי ישראל צריכים להפסיק לרקוד על שתי חתונות. או שהם ישראלים והם ממלאים את כל החובות שלהם במדינה, כולל תמיכה במדינה, עשיית צבא, ועזרה מיגור הטרור של אחיהם הפלשתינאים, או שהם בוחרים בצד הפלשתינאי.
המצב הנתון הזה לא יכול להימשך, נמאס לי לראות זיקוקים בכפרים ליד לאחר פיגוע(למשל בבורגס), לשמוע שתפסו מרגלים בשם החיזבאללה ומעבירי נשק, בהיותם אזרחים ישראלים, ואז יום אח"כ לשמוע שהם לא מוכנים להיות חלק מהרשות. את המדינה הזו אנחנו הקמנו מכלום, שאנשים עזבו את כל חייהם וכל מה שהיה להם ועלו לארץ, הגיע הזמן שגם הם יזיזו עניינים ויעזרו לפלשתין העתידית להיבנה.
במקרה הזה, זה כן שחור או לבן, א' או ב', איך שתקרא לזה - או שהם ישראלים ולצידה של ישראל, או שהם פלשתינאים.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2012, 11:16

מדובר בלא יותר מ150 אלף ערבים ישראלים(מתוך משהו כמו מיליון, לאחר שמנקים קבוצות אתניות ואיזורים לא רלוונטיים). תעמוד בפניהם דילמה קשה, אבל לגיטימית. גם בשביל לקבל אזרחות בארצות הברית צריך להישבע אמונים למדינה ולדגל, וזה מה שהם יצטרכו לעשות בשביל לשמור על אזרחותם. אני מסכים שהקונספט של שלילת האזרחות הוא שנוי במחלוקת, אבל זאת האופציה הטובה ביותר.
לאחר שתקום מדינה פלסטינית, זה אבסורד לשמור על ערים בעלות רוב ערבי תחת ריבונות ישראל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים