בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אוקטובר 2012, 18:34

אני לא רוצה את יחימוביץ' כמקבלת החלטות ביטחוניות/חשובות אבל לא כדאי שתהיה בממשלה מפלגה שדואגת למעמד הביניים ולשכבות החלשות?
הרי על זה מאות אלפי אנשים הפגינו בקיץ שעבר ונראה(תקנו אותי אם אני טועה)שזו התפיסה של העבודה עוד לא הפני שהתחילה המחאה(כך שהם לא מנסים לרכב על הגל ובאמת חושבים כך)
האם העבודה לא יכולה לשבת במששלה ולדאוג לרווחת וכלכלת הציבור ביחד עם נתניהו שיקבל את ההחלטות החשובות והביטחוניות?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 אוקטובר 2012, 18:52

לפיד החליט שהוא לוקח את יעקב פרי בתור מספר 2 שלו. לדעתי זאת טעות שתעלה לו בכמה מנדטים. קצת מצחיק שמפלגה שרוצה למשוך קולות בתור כזו שדואגת למעמד הבינוני לוקחת מישהו כזה בתור מספר 2. רק מוכיח לדעתי את הצביעות של לפיד.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 20 אוקטובר 2012, 18:55

rc4991 כתב:אני לא רוצה את יחימוביץ' כמקבלת החלטות ביטחוניות/חשובות אבל לא כדאי שתהיה בממשלה מפלגה שדואגת למעמד הביניים ולשכבות החלשות?
הרי על זה מאות אלפי אנשים הפגינו בקיץ שעבר ונראה(תקנו אותי אם אני טועה)שזו התפיסה של העבודה עוד לא הפני שהתחילה המחאה(כך שהם לא מנסים לרכב על הגל ובאמת חושבים כך)
האם העבודה לא יכולה לשבת במששלה ולדאוג לרווחת וכלכלת הציבור ביחד עם נתניהו שיקבל את ההחלטות החשובות והביטחוניות?

זה יכול היה להיות טוב בתיאוריה (אם אתה נכנע לתפיסה לפיה ביבי הוא זה ששומר על בטחון ישראל יותר מכל אחד אחר) אבל יכול מאוד להיות שהפוליטיקה לא תאפשר את זה. הקיצוצים על גב מעמד הביניים והרווחה שלו זה משהו שביבי מעוניין בו ושלי רק תעמוד בדרכו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 20 אוקטובר 2012, 19:01

חביב אורנג'ד כתב:
Mta_atic כתב:רוי,
קודם כל לדעתי להזכיר את יחימוביץ' ולבני באותה נשימה זה עלבון גדול ליחימוביץ'.
לבני היא בובה חיוורת, קריקטורה לעומת האישה הערכית הזאת שנקראת שלי יחימוביץ'.

לאחר הבחירות הקודמות, ציפי לבני הציעה לחרדים הרבה יותר ממה שהליכוד הציע (ש"ס בעצמה הודתה בזה). כשהיא ראתה שזה מתאים לה היא התחילה להכות בחרדים כדי להשיג כוח אלקטורלי וקרדיט מהציבור.

זה חצי נכון. היא אמנם הציעה לש"ס להצטרף, אבל זה היה די בלית ברירה וכלל לא בטוח שבממשלה תחת רשותה, לש"ס היה את אותו משקל כמו שיש לה כיום.
כמו כן, ליבני לא רצתה את מפלגות הימין הקיצוני אצלה בממשלה, כך שבהחלט ניתן לומר שהיא לא רצתה את החרדים ואת הימין הקיצוני ביחד, דבר אליו ביבי ממש לא התנגד.
Mta_atic כתב:לגבי מה שכתבת בהמשך -
חשוב לדייק - ש"ס לא מקבלת מיליארדים מהמדינה עבור חינוך. מהפעם האחרונה שבדקתי מדובר בכמיליארד שקלים.
מי שיגיד שצריך לייבש את החינוך החרדי טועה ומטעה. מגיע להם תקצוב כמו כל מוסד חינוך אחר בארץ.
הבעיה לכאורה מתחילה בכך שאין שם לימודי ליבה, יש בלא מעט מוסדות הפליה ע"ב עדתי ועדיין התקציבים ממשיכים לזרום.

לכל הידוע לי, "אל המעיין" מקבלת מליארד וחצי שקל מדי שנה והסכום הזה נוטה לעלות.
אני מסכים שמגיע לכל סוג של חינוך בארץ תיקצוב, אבל אין שום סיבה שבעולם שרשת חינוך פרטית תממון ע"י משלם המיסים ובטח שלא בסכומים כאילו.

Mta_atic כתב:בנוגע לנושא מדיניות החוץ - אני שותף איתך לדאגות וחושב שהקדנציה של ליברמן במשרד החוץ לא הייתה מזהירה,
אבל שני הסעיפים האחרונים הם לא שיר הלל לציפי לבני אלא בדיוק ההיפך - אם היא הייתה טיפה יותר אחראית וממלכתית היא הייתה הולכת יד ביד עם נתניהו גם מבלי להיות ראש ממשלה, והייתה גורמת לו להשאיר את ישראל ביתינו/ש"ס בחוץ ובכך לקבל את תיק החוץ ולדעתי יכלה לקבל גם תיקים בכירים אחרים כמו הביטחון או האוצר.
ההתנייה הראשונית שלה לכניסה לממשלה הייתה קיום רוטציה עם נתניהו על כסא ראש הממשלה. אחרי שהיא ראתה שהיא לא מקבלת כלום היא החליטה לבדל עצמה בגסות מהממשלה וכל מה שהיא עשתה כראש אופוזיציה היא בעיקר להתנגח בממשלה על כל החלטה שלה.

בסופו של דבר מפלגת קדימה הרבה יותר קרובה אידיאולוגית לליכוד מאשר מפגלת העובדה, ועדיין שלי יחימוביץ, עם כל האיבה שיש לה כלפי נתניהו, לא שללה ישיבה משותפת בממשלה עם הליכוד מכיוון שהיא טיפה יותר חכמה, ורוצה באמת להשפיע על הציבור ולא רק לעשות הון פוליטי.

אם הרוב הדברים האילו אני נוטה להסכים, בעיקר עם הפיסקה השנייה.
בנוגע לליבני, היא לא אידיאליסט גדולה, אבל היא בכל זאת מסתמנת בעיניי כאדם אמין וחזק יותר מביבי.
בקשר למפלגת קדימה - אתה צודק בכל מילה. עם זאת, אם ציפי ליבני תעמוד בראש מפלגה אחרת, היא בהחלט תספק אלטרנטיבה שפויה והגיונית לביבי, למרות שכנראה לא אצביע לה.

קשה לי להאמין שרשת חינוך אחת מקבלת פי 1.5 מכל תקציב החינוך שש"ס מקבלת. מדובר בסכומים גבוהים שיכולים לכלכל את אל המעיין למשך דורות.
בגיגול זריז ראיתי כתבה מ-2010 שמדברת על איזור ה-17 מיליון שקלים. לא נראה לי שהסכום הזה יכול לתפוח למימדים שתיארת בשנתיים.
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%99%D ... %A8-1.html

אני יכול להסכים איתך על כך שתקצוב המוסדות החרדיים צריך להיות מפוקח יותר בהרבה היבטים (דיווחים כוזבים על תלמידים, אפליות ע"ב עדתי וכו'),

לגבי לבני - אם היא לא רצתה אותם בממשלה שלא תציע להם להצטרף ושלא תציע להם הצעות נדיבות, ואם היא הציעה להם לפחות שתשמור על ענווה ולא תמתג את עצמה כמי שלא נכנעה ל"סחטנות החרדית".
ברגע שלבני ראתה שהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה היא התחילה להשתמש בטקטיקה של יחצנו"ת, אבל האמת שהיא בדיוק כמו כל השאר.
אם רק הייתה לה הזדמנות היא הייתה מפטמת את המפלגות החרדיות עד בלי די.

ציפי לבני היא כרגע כוח אלקטורלי לא מבוטל בדיוק בגלל העובדה שהיא שיחקה בטקטיקה נכונה מבחינה אישית במקום לחשוב על טובת הציבור.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אוקטובר 2012, 20:29

yiffy כתב:
rc4991 כתב:אני לא רוצה את יחימוביץ' כמקבלת החלטות ביטחוניות/חשובות אבל לא כדאי שתהיה בממשלה מפלגה שדואגת למעמד הביניים ולשכבות החלשות?

זה יכול היה להיות טוב בתיאוריה (אם אתה נכנע לתפיסה לפיה ביבי הוא זה ששומר על בטחון ישראל יותר מכל אחד אחר) אבל יכול מאוד להיות שהפוליטיקה לא תאפשר את זה. הקיצוצים על גב מעמד הביניים והרווחה שלו זה משהו שביבי מעוניין בו ושלי רק תעמוד בדרכו.

חבל,כנראה שאלה שני הדברים שבאים אחד על חשבון השני-או ביטחון או רווחה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2012, 20:53

yiffy כתב:מאות אלפי אנשים הופכים למובטלים? יוני, בחייך, אלו אמירות פופוליסטיות וזולות של ביבי ושטייניץ שאין מאחוריהן תוכן.

הרי בצרפת נבחר הולנד הסוציאליסט והודיע שצנע הוא לא גזירת שמיים. הוא גם מעלה מס על עשירים. אתה רואה שם מאות אלפי מובטלים? יש שם לכל היותר את אותה כמות לעומת זאת שהייתה כשסרקוזי היה הנשיא.

לעומת זאת. בבריטניה, בה קמרון השמרן ביצע בדיוק את הקיצוצים ששטייניץ רוצה לבצע דווקא יש מאות אלפי מובטלים וצמיחה של 0.2% ובדיוק כתוצאה מכך.

לאט לאט, זה עוד יגיע.
חוץ מזה, אם שלי מתכננת לפגוע בטייקונים, אז נראה לך שזה יפגע רק בהם?? הרי ברור שכולנו ניפגע מזה.

אפילו בעקבות הפעולות המצויינות של כחלון בשוק התקשורת, עשרות ומאות אנשים איבדו את עבודתם. שלי תרצה לעשות דברים הרבה יותר קיצוניים מכך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2012, 21:36

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:ביבי הוא האדם הכי מתאים לעמוד בראש המדינה. אין מה לעשות. אפילו אם נניח לרגע ששלי, יאיר ומופז היו ראשי ממשלה בפוטנציה, ברור הרי שלאף אחד מהם אין את הכישורים

מניין כל הקביעות הללו???
שלי יחימוביץ' לא כשרונית ולא מנוסה?? ח"כ יחימוביץ' היא חברת הכנסת הפורה ביותר כנראה אי-פעם, כאשר רק בכנסת הנוכחית היא חוקקה 16 חוקים (!!) שזה כנראה יותר ממה שביבי וליברמן חוקקו בכל הכנסות בהן היו חברים מאז ומעולם. בניגוד גמור לביבי אגב, היא גם לא מפחדת לומר את עמודתיה וגם לדבוק בהן, בזמן שביבי (כמעט כמו כל אדם שעמד בראש מפלגת הליכוד בעבר) שומר על מצע עמום וכבר הראה שהוא אינו מסוגל לקדם מהלכים ודברים שהוא בעצמו מאמין בהם (ע"ע חוק טל).
רוצה עוד מנהיגה מנוסה, בעלת רקע ביטחוני שלא נכנעה לסחטנות? ציפי ליבני. ליבני גם הצליחה להנהיג מפלגה שזכתה ליותר מנדטים מכל מפלגה אחרת (לרבות מפלגתו של ביבי) וגם כאשר היתה לה הזדמנות להיות ראש ממשלה, היא סירבה לשבת באותה ממשלה יחד עם החרדים והימין הקיצוני, דבר אותו ביבי עשה בחפץ לב.
באמת שלא חסרות אלטרנטיבות לביבי שכאמור, רק הוכיח שהוא אינו מסוגל לקדם שום דבר ונאלץ ללכת בחירות כי אפילו את התקציב הוא לא מצליח להעביר.
בכל אופן, כל מי שבוחר בביבי יודע שהוא יקבל בעסקת החבילה גם את החרדים וגם את המתנחלים, כאשר מעליו ינצח המליארדר החשוד בפלילים שלדון אדלסון - האם אנחנו רוצים שאילו יהיה האנשים המרכזיים בזמן שכזה???

אנחנו צפויים לעוד ארבע שנים בהן שוב מערכת החינוך הפרטית של ש"ס תמומן במליארדי שקלים ע"ח משלם המיסים, שוב האמרקאים וחלק מן האירופאיים לא ירצו לדבר עם שר החוץ שלנו, שוב עשרות (אם לא מאות) מליוני דולרים יועברים לשטחים הכבושים, לא תחוקק אלטרנטיבה לחוק טל, מחירי הדירות והשכירות רק יעלו ולא יתקיים שום מו"מ עם הפלסיטינים מה שיוביל לכך שרעיון "שתי מדינו לשני מאמין" יגנז, למרות שביבי וליברמן תומכים בו. כפי שכתבתי קודם ליפתח, כנראה שזה מה שהעם רוצה כעת ואת זה הוא גם יקבל.

אז עכשיו ביבי מפחיד אותנו שאנחנו נמצאים בזמן קריטי? אז חשוב להבין שלא הוא האיש הנכון לעמוד בראש המדינה בזמן כזה (מאותן סיבות שציינתי קודם) וחשוב שגם נבין שהצלחת מתקפה ישראלית תלויה הרבה יותר בגורמים צבאיים/בטחוניים ולא בראש הממשלה. כמו שזה נראה, גם ההחלטה אם לתקוף או לא, לא תלויה רק בראש הממשלה הישראלי, אלא דוקא בנשיא האמירקני. אנחנו גם צריכים לחשוב על היום של אחרי וכיצד מערך ההסברה של ישראל אם וכאשר ישראל תגונה בשל פעולה כזו (דבר שכנראה יקרה), אם המערך הדיפולמטי וההסברתי של ישראל ישאר בהינו, אז את המערכה הזו בטוח שנפסיד.

חוץ מזה, תמיד אפשר למנות שר בטחון מילטריסת שינצח על כל המבצע הזה. לא צריכים ראש ממשלה יוצא סיירת מטכ"ל בשביל לנהל את העניין האיראני בצורה הנכונה וזה גם לא שביבי, על אף נסינו כראש ממשלה וכאיש צבא, עושה עבודה כ"כ טובה גם עכשיו.

להיות חברת כנסת, זה שונה מאוד מלהיות שרה, ובטח ובטח שונה מאוד מלהיות ראש ממשלה. שלי עוד לא עשתה שום דבר שמכשיר אותה לתפקיד הזה.
אני לא אמרתי על שלי שהיא לא מוכשרת (זה היה מכוון למופז). היא מוכשרת בהחלט, אבל בתחום אחד בלבד - התחום החברתי כלכלי. אין ספק שיש לה הבנה עמוקה בנושא, עמדות
ברורות (שאני לא מסכים איתן, אבל זה לא משנה) ואינטגריטי ואלה דברים שחסרים בנוף הפוליטי.

אבל תשים לב, גם היא שומרת על עמימות בדברים מסויימים. היא לא מדברת על הנושאים שהיא חלשה בהם, היא לא מתבטאת לגבי עניינים פוליטיים כמו האם היא תהיה מוכנה לשבת
עם החרדים, עם ליברמן וכו'. מה זה אומר? זה אומר שהיא רוצה לשמור על המעמד שלה בציבור כאדם ישר, ולא להתחייב, וזה בדיוק גם אומר שהיא תהיה מוכנה לשבת עם ש"ס ועם ליברמן
אם תצטרך (זה לא יקרה לדעתי אבל העיקרון הוא אותו עיקרון).

ציפי מנגד זה סיפור אחר. מדובר באישה מוכשרת מאוד, שהיתה יכולה להצליח בגדול לדעתי. הבעיה שלה שבמקום לקחת את התפקיד שהיה מונח לה ביד, ולנסות להשפיע
בצורה רצינית ואמיתית מהתפקיד הכי חשוב שיש במדינה, היא בחרה להיות "ישרה" ו"לא לתת יד לסחטנות". תכלס, לא היה מדובר שם בדברים ובסחיטות קיצוניות, או במשהו שהיה
פוגע בה אנושות.
על טעויות כאלה משלמים בריבית, ועובדה שמאוד מהר היא מצאה את עצמה מחוץ למערכת הפוליטית וזה חבל, כי היא כאמור אישה מוכשרת ומתאימה לתפקידים הכי בכירים וגבוהים
שיש לנו.

ביבי הצליח לקדם הרבה מאוד דברים והוא גם הצליח כמעט לסיים קדנציה שלמה, מה שלא קרה כבר הרבה הרבה שנים, אז הטענה שלך שהוא "אפילו לא הצליח להעביר תקציב" היא
לא עניינית.
לביבי באמת לא קיימת אלטרנטיבה, כי בעת הזאת, זה לא מספיק לדבר גבוה רק על כלכלה או כמו ששלי קוראת לזה "ביטחון אישי". אני גם רוצה ביטחון אישי, אבל אני גם רוצה
שיגנו עליי מפני טילים, שלא יהיו כאן מלחמות ושיהיה אדם אחראי ורציני שייקבל את ההחלטות בנושא אירן.
בכל הדברים האלה, אני לא סומך על אף מועמד אחר למעט ביבי.

האם ביבי הוא עסקת חבילה עם החרדים ועם המתנחלים? עובדתית לא. המתנחלים לא יושבים בקואליציה (לפחות לא כולם). החרדים כן, אבל ישנן גם אופציות אחרות.
אם לפיד יחליט שהוא רוצה לנסות לעזור לביבי להקים קואליציה ללא חרדים, ובהתפלגות מסויימת של מנדטים, ומצבו של ביבי בתוך מפלגתו, זה בהחלט תסריט שיכול לקרות.
חוץ מזה, כבר היתה לנו ממשלה ללא חרדים. לא זכור לי שיצאו מזה הרבה דברים כאלה טובים...
החרדים, פרט להיותם חרדים, יכולים לתפקד גם טוב בתפקידים שלהם, כמו שאריאל אטיאס מוכיח לנו בקדנציה הזאת.

אהבתי מאוד את הפיסקה שכתבת לאחר הדברים האלה.
4 שנים נוספות של מימון החינוך החרדי, לא ירצו לדבר עם שר החוץ שלנו, מליונים שיועברו לשטחים הכבושים, אלטרנטיבה לחוק טל, מחירי דירות ומו"מ עם הפלסטינאים...
אני מזכיר לך שב-20 השנים האחרונות, היו כאן ממשלות מכל מיני סוגים - ימין, שמאל ומרכז. מה שמעניין הוא שכל מה שציינת קרה גם בזמן כהונת כל הממשלות האלה (פרט לנושא
של שר החוץ, שזה כמובן לא קשור לביבי, וכמובן גם לא האמת).
נראה לך באמת שממשלת שלי-לפיד תפסיק לממן את מערכת החינוך החרדית ככה פתאום? נראה לך שהם יעבירו ככה בקלות אלטרנטיבה לחוק טל?
שהם פתאום יפרקו את ההתנחלויות, ושפתאום יהיה כאן מו"מ מואץ ותהליך מדיני שיבשיל להסכם??
בעיניי הסיכוי שתהיה כאן מלחמה כנסיון לבחון את האנשים הצעירים והלא מנוסים בתפקידי מפתח, גבוה יותר משאחד מהנ"ל יקרה.

המשפט האחרון שלך הוא הכי בעייתי בעיני.
ראש ממשלה לא צריך להיות בוגר סיירת מטכ"ל, זה נכון. אבל ראש ממשלה צריך להיות אדם שיכול להחליט בעניינים ביטחוניים.
אין סרט כזה ששר ביטחון מנהל את העיניינים במקום ראש הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2012, 21:46

yiffy כתב:

RC, שאלת איך היא יכולה לפגוע בכלכלה? בכך שהיא תוביל חקיקה סוציאליסטית, תפגע במעסיקים הגדולים (הנקראים טייקונים), תעודד ועדי עובדים ותתנגד להפרטה.
כל הדברים האלה יגרמו לכמה דברים:
- משקיעים פוטנציאליים (בעיקר בתחומי ההייטק) ייאלצו לחפש מקומות אחרים להשקיע בהם (למה שקברניטי גוגל ואינטל ירצו להתעסק עם ועדי עובדים?),
- טייקונים יאלצו לקצץ ולפטר אלפי עובדים ולהעביר את עסקיהם לחו"ל
- נמשיך לקבל שירות גרוע, היעדר תחרות, ומשכורות מנופחות מכל השירותים המולאמים ע"י המדינה כיום

יפתח, ביבי לא מחפש לפגוע במעמד הביניים. למעשה ביבי בכל השנים שלו ליד ההגה הכלכלי (כראש ממשלה וכשר אוצר) העביר לא מעט דברים שהקל על המעמד הנ"ל
ופינו כמה שקלים נוספים.
ביבי חסיד של הורדת מיסים (ובעיקר מס ההכנסה) והוא עשה זאת לא מעט. הוא גם העביר את כל הרפורמות האחרונות עם הסלולר, נקודות זיכוי לאבות לילדים קטנים, חוק חינוך
חובה מגיל שלוש וכו', אשר מפנים הכנסה נוספת.

יוקר המחייה זאת הבעיה הכי גדולה שיש כאן היום, ואני בטוח שכל ממשלה שתקום, תחרוט על דגלה להתמודד עם העניין הזה, הן ע"י הכנסת תחרות לשוק והן ע"י הורדת מיסים.
אני מאמין שדווקא ביבי יוכל לעשות זאת טוב יותר מהאחרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 21 אוקטובר 2012, 09:16

jol9 כתב:הטענה שלך שהוא "אפילו לא הצליח להעביר תקציב" היא
לא עניינית.

לא עניינית??!?!? אז למה אנחנו הולכים עכשיו לבחירות??
וד"א, אילו "הרבה דברים" ביבי הצליחה לקדם?

jol9 כתב: אני גם רוצה ביטחון אישי, אבל אני גם רוצה
שיגנו עליי מפני טילים, שלא יהיו כאן מלחמות ושיהיה אדם אחראי ורציני שייקבל את ההחלטות בנושא אירן.

אז מבין שעם ביבי אין טילים ולא יהיו מלחמות... בטח גם אחרי שנתקוף באירן.
ירדה לי אבן מהלב.... :unsure
jol9 כתב:האם ביבי הוא עסקת חבילה עם החרדים ועם המתנחלים? עובדתית לא. המתנחלים לא יושבים בקואליציה (לפחות לא כולם).

:eek
במדינתינו הקטנה יש שתי מפלגות חרדים (יהדות התורה וש"ס) ושתי מפלגות ימין המייצגות את המתנחלים ואת ה"מחנה הלאומי" (הבית היהודי והאיחוד הלאומי), רק אחת מתוך ארבעת המפלגות הללו (האיחוד הלאומי) לא יושבת בקואליציה. רק לפני שלושה ימים, הודיעו שתי מפלגות המתנחלים על איחוד, מה שאומר בפועל שכל המתנחלים יושבים בקואליציה הנוכחית וכנראה ישבו גם בבאה.

jol9 כתב:נראה לך באמת שממשלת שלי-לפיד תפסיק לממן את מערכת החינוך החרדית ככה פתאום? נראה לך שהם יעבירו ככה בקלות אלטרנטיבה לחוק טל?
שהם פתאום יפרקו את ההתנחלויות, ושפתאום יהיה כאן מו"מ מואץ ותהליך מדיני שיבשיל להסכם??.

קודם כל, זה קצית מביך ומציק שאתה קושר ביחד עם שלי יחימוביץ' את יאיר לפיד. אין בינהם שום קשר וזה מעליב להזכיר את שניהם באותה נשימה.
ולשאולתיך, אין לי שום צל של ספק ששלי יחימוביץ' לא תכנע לסחטנות של החרדים והמתנחלים. ייתכן והיא כן תסכים לשבת עם ש"ס ולהמשיך לממן את רשת החינוך שלהם, אבל על נושאים כמו חוק טל וחלוקה שווה בנטל היא לא תתפשר ותעדיף לותר על כסא ראש הממשלה לפני שתסכים לדברים כאלו. אין לי בכך שום צל של ספק ואני אומר זאת בתור אחד שכנראה לא יצביע לה.

jol9 כתב:ראש ממשלה לא צריך להיות בוגר סיירת מטכ"ל, זה נכון. אבל ראש ממשלה צריך להיות אדם שיכול להחליט בעניינים ביטחוניים.

אז בוא רגע נזכר מי עמד בראש המדינה בפעם האחרונה שישראל הפציצה כור אטומי (ע"פ פירסומים זרים כמובן).
ראש הממשלה היה כתב "במחנה" לשעבר ושר הביטחון היה בכלל חימושניק. הפלא ופלא, המבצע הוכתר כהצלחה כבירה הן ברמה המדינית והן ברמה הצבאית.
כנראה שבשביל להחליט בעיניינים בטחוניים לא צריכים להיות מצביאים דגולים.
אגב, אותו שר בטחון הוא כיום חבר במפלגתה של שלי יחימוביץ', מה שמקנה את יתרון הנסיון (או לפחות, את הנסיון בהפצצת כורים גרעניים) למפלגתה וממש לא לביבי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 21 אוקטובר 2012, 09:36

Mta_atic כתב:קשה לי להאמין שרשת חינוך אחת מקבלת פי 1.5 מכל תקציב החינוך שש"ס מקבלת. מדובר בסכומים גבוהים שיכולים לכלכל את אל המעיין למשך דורות.
בגיגול זריז ראיתי כתבה מ-2010 שמדברת על איזור ה-17 מיליון שקלים. לא נראה לי שהסכום הזה יכול לתפוח למימדים שתיארת בשנתיים.
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%99%D ... %A8-1.html

אני יכול להסכים איתך על כך שתקצוב המוסדות החרדיים צריך להיות מפוקח יותר בהרבה היבטים (דיווחים כוזבים על תלמידים, אפליות ע"ב עדתי וכו'),

לגבי לבני - אם היא לא רצתה אותם בממשלה שלא תציע להם להצטרף ושלא תציע להם הצעות נדיבות, ואם היא הציעה להם לפחות שתשמור על ענווה ולא תמתג את עצמה כמי שלא נכנעה ל"סחטנות החרדית".
ברגע שלבני ראתה שהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה היא התחילה להשתמש בטקטיקה של יחצנו"ת, אבל האמת שהיא בדיוק כמו כל השאר.
אם רק הייתה לה הזדמנות היא הייתה מפטמת את המפלגות החרדיות עד בלי די.

ציפי לבני היא כרגע כוח אלקטורלי לא מבוטל בדיוק בגלל העובדה שהיא שיחקה בטקטיקה נכונה מבחינה אישית במקום לחשוב על טובת הציבור.

מלינק שאני מצאתי, תקציב החינוך החרדי (אמנם, לא רק של ש"ס) נאמד בכ1.6 מליארד שקלים והגידול בו הוא משמעותי יותר מאשר הגידולים שהיו בחינוך הממלכתי-דתי http://hiddush.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9 ... D7%99.aspx

בכל אופן, מה שלי יותר מפריע זה לא מימון החינוך החרדתי (על אף שאני לא רואה שום סיבה להשקיע בו כאלו סכומים), אלא פשוט הכניעה הגמורה של הממשלה למפלגות החרדיות.
ש"ס היא שותפה טבעית בכל קואליציה, אבל כאשר עולים נושאים כמו חוק טל או שילוב חרדים בשוק העבודה (דברים בהם ראש הממשלה בעצמו תומך), הממשלה מתקפלת ובורחת עם הזנב בין הרגליים.

בנוגע לליבני, שוב, אני לא מתומכיה ואני גם לא קונה את זה שהיא לא "נכנעה לסחטונות". עם זאת, וכפי שציינתי קודם, ש"ס היא שותפה טבעית בכמעט כל קואליציה שקמה כאן ב20 השנים האחרונות (אם כי אני די מצר על כך) ולכן אני מבין את שיקוליה של ליבני בכך שהיא פנתה לש"ס (וגם על כך אני מצר).
הנקודה שרציתי לציין היא לא שליבני היא דוגמא ומופת לעוצמה ואידיאולגיה, אלא שבדברים אילו היא פשוט עדיפה על ביבי. לביבי אין שום בעיה לשבת באותה ממשלה גם עם ליברמן, גם עם כל מפלגות החרדים וגם עם המתנחלים.
בליבני יש קצת יותר מזה. היא אמנם תתפשר קצת, אבל היא לא תרד עד כדי כך נמוך.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוקטובר 2012, 10:16

חביב אורנג'ד היקר,

אני מבטיח לך בבטחון של 100%, שכל מפלגה שלא תבחר, תקח את ש"ס לקואליציה שלה, ותתן לה את המימון שהיא מבקשת, לצערי. למה? כי לש"ס יש הרבה מנדטים מצד אחד, ומצד שני אין לה שום אג'נדה פוליטית. ש"ס מוכנה ללכת עם כל מפלגה שרק תבטיח לה את המימון. ככה שאף ראש ממשלה מימין או משמאל לא צריך לעשות ויתורים בתוכניות שלו על מנת לצרף את ש"ס, צריך רק לתת להם כסף. זה הכי קל.

אתה בטח זוכר את ממשלת אהוד ברק האחרונה. לפני הבחירות הוא נשבע באמ-אמ-אמא שלו וגם באחותו, שלא ילך עם ש"ס, וכך משך המון בוחרים, אבל כבר בבוקר למחרת הבחירות הוא חירבן על בוחריו וצירף את ש"ס לקואליציה. (פעולה שבמשך השנים הבאות עלתה למפלגת עבודה בעזיבה המונית של בוחריה).

אין מה לעשות עם זה. כל עוד מפלגה כל שהיא בישראל לא תזכה לבד ב 45-50 מנדטים לפחות (מה שלא יקרה בקרוב), ש"ס תהיה חברה בכל ממשלה. יותר מזה, עם חזרתו של דרעי למפלגה, זה נראה כאילו ש"ס תקבל בבחירות האלה יותר מנדטים מאשר היא קיבלה בבחירות האחרונות, מה שיהפוך אותה לעוד יותר משמעותית לגבי כל קואליציה שתהיה בעתיד.

לכן, ידידי, אני מציע לך לא להסתכל על ש"ס כשאתה מחליט למי להצביע. ש"ס תהיה שם בכל מקרה, והיא גם תקבל את המימון שלה.

:hi
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 21 אוקטובר 2012, 11:19

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:הטענה שלך שהוא "אפילו לא הצליח להעביר תקציב" היא
לא עניינית.

לא עניינית??!?!? אז למה אנחנו הולכים עכשיו לבחירות??
וד"א, אילו "הרבה דברים" ביבי הצליחה לקדם?

לא עניינית כי זה לא שכבר בשנה הראשונה להקמת הממשלה, הוא לא הצליח להעביר תקציב. זה קרה בסוף הקדנציה, כשהעברת תקציב פירושה, פריצת המסגרת.
ביבי העדיף לא להיכנס לסיפור הזה, והוא גם לא ממש ניסה.
סה"כ הבחירות הוקדמו במשהו כמו 6-8 חודשים. לא כזה ביג דיל.

מה ביבי הצליח לקדם? תשמע את הנאום שלו ביום פיזור הכנסת. הוא די מפרט שם את הכל. רוב הדברים גם מופיעים בשרשור זה ממש.

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב: אני גם רוצה ביטחון אישי, אבל אני גם רוצה

אז מבין שעם ביבי אין טילים ולא יהיו מלחמות... בטח גם אחרי שנתקוף באירן.
ירדה לי אבן מהלב.... :unsure

עובדתית, מלחמות לא היו. טילים יש, אבל הרבה פחות. כנ"ל פיגועים.

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:האם ביבי הוא עסקת חבילה עם החרדים ועם המתנחלים? עובדתית לא. המתנחלים לא יושבים בקואליציה (לפחות לא כולם).

:eek
במדינתינו הקטנה יש שתי מפלגות חרדים (יהדות התורה וש"ס) ושתי מפלגות ימין המייצגות את המתנחלים ואת ה"מחנה הלאומי" (הבית היהודי והאיחוד הלאומי), רק אחת מתוך ארבעת המפלגות הללו (האיחוד הלאומי) לא יושבת בקואליציה. רק לפני שלושה ימים, הודיעו שתי מפלגות המתנחלים על איחוד, מה שאומר בפועל שכל המתנחלים יושבים בקואליציה הנוכחית וכנראה ישבו גם בבאה.

לא כזה בטוח שבקואליציה הבאה המתנחלים יהיו.
מה שכן, כוחם של כל אלה היה יכול להיות נמוך בהרבה אם ציפי היתה הולכת עם ביבי לממשלת אחדות. היא העדיפה לשבת בחוץ, וביבי היה צריך לבנות קואליציה.
בכל אופן, אני מעדיף את ש"ס ואת המפד"ל מאשר את הסיעות הערביות ואת מר"צ, ולכולם ברור, שבשביל להרכיב ממשלה, שלי תהיה חייבת גם את אלה וגם את אלה (בהנחה
וליברמן, המפד"ל וביבי יישבו באופוזיציה).
האם אחמד טיבי כשר הפנים, זה מה שאנחנו רוצים?

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:נראה לך באמת שממשלת שלי-לפיד תפסיק לממן את מערכת החינוך החרדית ככה פתאום? נראה לך שהם יעבירו ככה בקלות אלטרנטיבה לחוק טל?
שהם פתאום יפרקו את ההתנחלויות, ושפתאום יהיה כאן מו"מ מואץ ותהליך מדיני שיבשיל להסכם??.

קודם כל, זה קצית מביך ומציק שאתה קושר ביחד עם שלי יחימוביץ' את יאיר לפיד. אין בינהם שום קשר וזה מעליב להזכיר את שניהם באותה נשימה.
ולשאולתיך, אין לי שום צל של ספק ששלי יחימוביץ' לא תכנע לסחטנות של החרדים והמתנחלים. ייתכן והיא כן תסכים לשבת עם ש"ס ולהמשיך לממן את רשת החינוך שלהם, אבל על נושאים כמו חוק טל וחלוקה שווה בנטל היא לא תתפשר ותעדיף לותר על כסא ראש הממשלה לפני שתסכים לדברים כאלו. אין לי בכך שום צל של ספק ואני אומר זאת בתור אחד שכנראה לא יצביע לה.

למה אתה אומר שזה מביך? עם מי אתה רוצה ששלי תקים ממשלה אם לא עם לפיד? הרי זה הכוח העיקרי שהיא מקווה לו. היא מקווה להוציא 25 מנדטים, ולקוות שלפיד יביא 20.
ככה הם יוכלו לייצר גוש חוסם עם מר"צ והערבים.
שלי יחימוביץ' תחליט אחד מהשניים - או שהיא רואה מצב שהיא יכולה להקים קואליציה, ואז היא בוודאות נסחטת ומשלמת לכל הבא ליד (חרדים, ערבים, קדימה וכו'), או שהיא
שומרת על העקרונות שלה, והולכת לאופוזיציה.

אבל אני דיברתי על משהו אחר. גם אם ש"ס מחוץ לממשלה, אתה לא פתאום בא ומפסיק את זה. זה לא עובד ככה (לצערי). לכן אמרתי שגם היא וגם לפיד או כל מי שלא יהיה, יצטרכו
להמשיך ולשלם.

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:ראש ממשלה לא צריך להיות בוגר סיירת מטכ"ל, זה נכון. אבל ראש ממשלה צריך להיות אדם שיכול להחליט בעניינים ביטחוניים.

אז בוא רגע נזכר מי עמד בראש המדינה בפעם האחרונה שישראל הפציצה כור אטומי (ע"פ פירסומים זרים כמובן).
ראש הממשלה היה כתב "במחנה" לשעבר ושר הביטחון היה בכלל חימושניק. הפלא ופלא, המבצע הוכתר כהצלחה כבירה הן ברמה המדינית והן ברמה הצבאית.
כנראה שבשביל להחליט בעיניינים בטחוניים לא צריכים להיות מצביאים דגולים.
אגב, אותו שר בטחון הוא כיום חבר במפלגתה של שלי יחימוביץ', מה שמקנה את יתרון הנסיון (או לפחות, את הנסיון בהפצצת כורים גרעניים) למפלגתה וממש לא לביבי.

כתב "במחנה" והחימושניק היו אחראים למלחמה הכי גרועה שנוהלה כאן אולי מקום המדינה, מול יריב נחות אבל נחוש וערמומי.
אז לשאלתך - זה נכון שראש ממשלה לא חייב להיות מצביא או אפילו איש צבא, אבל הוא חייב להבין בנושאים אלה, ולהיות מסוגל לקבל החלטות קשות במהירות גבוהה,
אחרת חיילים ואזרחים נהרגים.
אני אישית לא סומך על אדם שלא היה מעולם בשום מצב דומה לזה, שיעשה את זה ככה סתם, פתאום.

זה כמובן בנוסף לחוסר הנסיון של כל המועמדים הנ"ל, לנהל משהו בסדר גודל הזה. יש הבדל בין לנהל את מפלגת העבודה, כמפלגה מהפכנית, שמביאה את המהפכנים הצעירים לשורותיה,
לבין לנהל ממשלה, מדינה, משרדים ותקציב.
לא סתם אומרים, שזה מאוד בודד להיות בפסגה, כי כל האחריות וכל ההחלטות הם עליך בלבד, וזה לא משנה כמה ביטחוניסטים שלי תביא סביבה. זה פשוט לא מחזיק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 21 אוקטובר 2012, 20:29

רק תיקון טעות - שר הביטחון בתקיפת הכור הסורי לא היה חימושניק ( פרץ ), אלא החייל המעוטר ביותר בצה"ל. אהוד ברק.
פרץ התפטר באמצע יוני 2007, התקיפה הייתה בכלל בספטמבר 2007 .
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 22 אוקטובר 2012, 00:07

felix_r כתב:חביב אורנג'ד היקר,

אני מבטיח לך בבטחון של 100%, שכל מפלגה שלא תבחר, תקח את ש"ס לקואליציה שלה, ותתן לה את המימון שהיא מבקשת, לצערי. למה? כי לש"ס יש הרבה מנדטים מצד אחד, ומצד שני אין לה שום אג'נדה פוליטית. ש"ס מוכנה ללכת עם כל מפלגה שרק תבטיח לה את המימון. ככה שאף ראש ממשלה מימין או משמאל לא צריך לעשות ויתורים בתוכניות שלו על מנת לצרף את ש"ס, צריך רק לתת להם כסף. זה הכי קל.

אתה בטח זוכר את ממשלת אהוד ברק האחרונה. לפני הבחירות הוא נשבע באמ-אמ-אמא שלו וגם באחותו, שלא ילך עם ש"ס, וכך משך המון בוחרים, אבל כבר בבוקר למחרת הבחירות הוא חירבן על בוחריו וצירף את ש"ס לקואליציה. (פעולה שבמשך השנים הבאות עלתה למפלגת עבודה בעזיבה המונית של בוחריה).

אין מה לעשות עם זה. כל עוד מפלגה כל שהיא בישראל לא תזכה לבד ב 45-50 מנדטים לפחות (מה שלא יקרה בקרוב), ש"ס תהיה חברה בכל ממשלה. יותר מזה, עם חזרתו של דרעי למפלגה, זה נראה כאילו ש"ס תקבל בבחירות האלה יותר מנדטים מאשר היא קיבלה בבחירות האחרונות, מה שיהפוך אותה לעוד יותר משמעותית לגבי כל קואליציה שתהיה בעתיד.

לכן, ידידי, אני מציע לך לא להסתכל על ש"ס כשאתה מחליט למי להצביע. ש"ס תהיה שם בכל מקרה, והיא גם תקבל את המימון שלה.

:hi

פליקס היקר, בממשלתו של שמעון פרס, בזמנו יו"ר מפלגת העבודה (לאחר רצח רבין), לא היו לא מתנחלים ולא חרדים :hi

כשש"ס ישבו אצל רבין בממשלה, הם ידעו טוב מאוד להמנע או להעדר בהצבעה על הסכם אוסלו והשפעתם על החלטותיה של הממשלה היו מינוריות.
כנראה, שהכניעה לש"ס לא תלויה בנוכחותה בקואליציה, אלא יותר בזהות ראש הממשלה.

jol9 כתב:לא עניינית כי זה לא שכבר בשנה הראשונה להקמת הממשלה, הוא לא הצליח להעביר תקציב. זה קרה בסוף הקדנציה, כשהעברת תקציב פירושה, פריצת המסגרת.
ביבי העדיף לא להיכנס לסיפור הזה, והוא גם לא ממש ניסה.
סה"כ הבחירות הוקדמו במשהו כמו 6-8 חודשים. לא כזה ביג דיל.

מה???? אני באמת לא מבין. בגלל שביבי לא מצליח להעביר תקציב לקראת סוף הקדנציה ונאלץ ללכת לבחירות מוקדמות, אז אפשר לטאטא הכל מתחת לשולחן?
אז בוא רגע נחזור לעובדות, תפקידה של ממשלה (ובפרט של מי שעומד בראשה), הוא בין השאר להעביר תקציב. אי-העברת התקציב (דבר שנמרח כבר הרבה מאוד זמן) הוא כשלון, בטח ובטח בממשלה כה רחבה כמו שיש לביבי. אי-העברת התקציב והעובדה שביבי נאלץ ללכת לבחירות ולקטוע קדנציה בפעם השנייה ברציפות מעידות על חולשה. אי-אפשר לברוח מזה.
jol9 כתב:מה ביבי הצליח לקדם? תשמע את הנאום שלו ביום פיזור הכנסת. הוא די מפרט שם את הכל. רוב הדברים גם מופיעים בשרשור זה ממש.

אכן... ביבי קידם את הכלכלה ובגללו שקט גם בגבול הצפון וגם בגבול הדרום. מזל שיש את מפלגת הליכוד שלאחר כל יריה של צינור מאולתר מעזה מזכירים לנו ש"מליון וחצי אזרחים חיים בפחד".
jol9 כתב:
עובדתית, מלחמות לא היו. טילים יש, אבל הרבה פחות. כנ"ל פיגועים.

עובדתית, גם אצל ביבי היו גם פיגועים, גם טילים ונגבו קרבנות כתוצאה מקבלת החלטות בטחונית שגויה.
הדבר היחיד שלא היה אצל ביבי זה מלחמה (דבר שלא קרה אצל רוב ראשי הממשלות בישראל) וגם זה כנראה יקרה מתישהו אם נתקוף באירן.

jol9 כתב:לא כזה בטוח שבקואליציה הבאה המתנחלים יהיו.
מה שכן, כוחם של כל אלה היה יכול להיות נמוך בהרבה אם ציפי היתה הולכת עם ביבי לממשלת אחדות. היא העדיפה לשבת בחוץ, וביבי היה צריך לבנות קואליציה.
בכל אופן, אני מעדיף את ש"ס ואת המפד"ל מאשר את הסיעות הערביות ואת מר"צ, ולכולם ברור, שבשביל להרכיב ממשלה, שלי תהיה חייבת גם את אלה וגם את אלה (בהנחה
וליברמן, המפד"ל וביבי יישבו באופוזיציה).

זאת כבר ממש התממות. בכל ההממשלות של ביבי הוא ישב גם עם המתנחלים וגם עם חרדים כאשר הוא אפילו לא קרץ לכיוון המרכז או שמאלה אליו. בכלל, ש"ס, הבית היהודי ויהדות התורה אילו מפלגות המישרות קו יפה מאוד עם עמודתיו של ביבי. הסיבה היחדיה שאולי מתנחלים לא יהיו בקואלציה, היא בגלל שחלק מהם הוא כבר חלק אורגני ממפלגת השלטון. מי יודע, אולי הבית היהודי והליכוד יתאחדו מתישהו.

אתה מעדיף את ש"ס ואת האיחוד הלאומי על מרצ? אז כמו שכתבתי קודם, זאת היא כנראה הדעה של רוב העם ולכן אף אחד לא צריך להתפלא אם גם ממשלת ביבי הבאה תנוהג תחת הסחטנות של החרדים והמתנחלים. שוב, כל מי שמצביע לביבי, יודע היטב שהוא יקבל איתו ביחד את המתנחלים והחרדים. מה שגם מבדיל את ממשלתיו של ביבי מאילו של ברק ושל שרון זה שהוא שאפילו לא טורח לצרף מפלגות כמו מרצ או שינוי שיאזנו קצת את אותן מלפגות ימניות וחרדיות. אצל ביבי יש קו ימני מובהק שלא נותן ייצוג לזרמים שונים מן הקשת הפוליטית. ככה זה היה בכל ממשלותיו וכך זה יהיה גם עכשיו.
ולשאלתך, אני לוקח בשני ידיים את אחמד טיבי כשר פנים על פניו של אלי ישי.
jol9 כתב:למה אתה אומר שזה מביך? עם מי אתה רוצה ששלי תקים ממשלה אם לא עם לפיד? הרי זה הכוח העיקרי שהיא מקווה לו. היא מקווה להוציא 25 מנדטים, ולקוות שלפיד יביא 20.
ככה הם יוכלו לייצר גוש חוסם עם מר"צ והערבים.
שלי יחימוביץ' תחליט אחד מהשניים - או שהיא רואה מצב שהיא יכולה להקים קואליציה, ואז היא בוודאות נסחטת ומשלמת לכל הבא ליד (חרדים, ערבים, קדימה וכו'), או שהיא
שומרת על העקרונות שלה, והולכת לאופוזיציה.

למה זה מביך? כי שלי יחימוביץ' כבר 7 שנים בפוליטקה הישראלית, היא ח"כ פורה ובעלות אג'נדות ברורות וזכתה בראשת מפלגת העבודה לאחר קמפיין מעורר התשהות. בכדי להזכיר את יאיר לפיד ושלי יחימוביץ' באותה נשימה, רצוי קודם שהראשון בכלל יציג מצע ושתהיה לו מפלגה.
ולשאלותיך, אין לי שום ספק שאם שלי תבחר היא לא תכנע כמו ביבי לאילוצים קואליצוניים ואת תיק הבטחון היא לא תתן ליאיר לפיד או לאיזו קריקטורה אחרת. היא אולי (ואפילו כנראה) תכניס את ש"ס, אבל לא תכפוף כ"כ נמוך. אם היא תאלץ לעשות זאת, היא תעדיף לוותר על כסאה.

jol9 כתב:אז לשאלתך - זה נכון שראש ממשלה לא חייב להיות מצביא או אפילו איש צבא, אבל הוא חייב להבין בנושאים אלה, ולהיות מסוגל לקבל החלטות קשות במהירות גבוהה,
אחרת חיילים ואזרחים נהרגים.
אני אישית לא סומך על אדם שלא היה מעולם בשום מצב דומה לזה, שיעשה את זה ככה סתם, פתאום.
זה כמובן בנוסף לחוסר הנסיון של כל המועמדים הנ"ל, לנהל משהו בסדר גודל הזה. יש הבדל בין לנהל את מפלגת העבודה, כמפלגה מהפכנית, שמביאה את המהפכנים הצעירים לשורותיה,
לבין לנהל ממשלה, מדינה, משרדים ותקציב.
לא סתם אומרים, שזה מאוד בודד להיות בפסגה, כי כל האחריות וכל ההחלטות הם עליך בלבד, וזה לא משנה כמה ביטחוניסטים שלי תביא סביבה. זה פשוט לא מחזיק.

ואיך בדיוק ביבי הוכיח את עצמו כמקבל החלטות דגול ברמה הבטחונית? האם זה היה כאשר הוא פתח את מנהרת הכותל, בניגוד גמור להמלצותיהם של גורמי בטחון וכבר ביום שלמחרת נהרגו כאחד עשרה חיילים? האם זה היה כאשר הוא החל את הבניה בהר חומה אליה "התגעגענו 3000 שנה", דבר שהוביל למהומות ולהרג של כ80 אנשים, מהם 15 חיילי צה"ל? האם ביבי התנגד להתנתקות שהביאה לכך ש"מליון וחצי מתושבי הדרום חיים בפחד"? מתי ביבי נזכר לבנות גדר גבול בינינו לבין מצריים וכמה אנשים נהרגו עד שהוא קיבל את ההחלטה הזו? האם ביבי ניהל אי פעם מלחמה כראש ממשלה? האם ביבי הפציץ פעם כור גרעיני?

yarinsaky כתב:רק תיקון טעות - שר הביטחון בתקיפת הכור הסורי לא היה חימושניק ( פרץ ), אלא החייל המעוטר ביותר בצה"ל. אהוד ברק.
פרץ התפטר באמצע יוני 2007, התקיפה הייתה בכלל בספטמבר 2007 .

ברק היה בקושי שלושה חודשים בתפקיד. תהליך איסוף המודיעין, תכנון המבצע וההתנהלות המדינית, לרבות החשאיות והשקט שהיה סביב המבצע, קרו בעיקר תחת הקדנציה של פרץ.
כרגע, עם החייל המועטר ביותר בצה"ל כשר בטחון, אף אחד לא סותם את הפה על התקיפה באירן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 אוקטובר 2012, 05:00

איסוף המודיעין על הכור הסורי התקיים עוד לפני שפרץ ידע מה זה פלוטוניום בכלל( אני בספק אם הוא יודע מה זה היום), וגם לתכנון "המבצע" הוא לא היה קשור. שר הבטחון, ובטח חימושניק כמו פרץ, לא מתכנן מבצע אווירי, אלא מערכות נרחבות. ( וככה גם נראתה מלחמת לבנון השנייה).

מי "שלא סותם את הפה על התקיפה באיראן", משיג בדיוק את המטרה שלו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 22 אוקטובר 2012, 08:40

קרקע לכל משתחרר – תוכנית דיור ציונית(של נפתלי בנט)
http://www.israelim.org.il/%D7%A7%D7%A8 ... %99%D7%AA/

נקווה שיממשו את התכנית הזאת,הגיע הזמן להעניק הטבות ליוצאי צבא וגם לפתח את הנגב והגליל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2012, 12:32

חביב, אני חוזר לשיטת המספרים, כי אחרת אני הולך לאיבוד... :-)

1. זה לא עניין של לטאטא מתחת לשולחן. אף ממשלה ב-20 השנים האחרונות לא סיימה את הקדנציה בזמן.
ביבי לא נכשל בעניין התקציב, אלא העדיף לא להיכנס לסחרור פופוליסטי וסחטני של ש"ס וחברותיה, ולכן העדיף לפזר את הכנסת ולהעביר את התקציב
לאחר הבחירות. אם כבר אז זהו צעד שקול ואחראי, ובוודאי לא כשלון.

2. ביבי ושטייניץ אכן קידמו את הכלכלה ומספיק לשמוע את המחמאות להן זוכה ישראל בעולם בכל מה שקשור ביציבות הכלכלה שלה.
ביבי גם שמר על הביטחון, ובניגוד לקודמיו לא הפקיר את תושבי הדרום. הסבבים אמנם היו, והגראדים נזרקו, אבל גם התחושה של ההגנה
של כיפת ברזל, וגם הסבבים הקצרים, שיפרו בצורה משמעותית את תחושת הביטחון, ואני אומר לך את זה בתור תושב הדרום, שממש לא מזלזל ב"צינורות המאולתרים"
מה שקל מאוד לעשות מהבית בתל אביב.
אני לא אכנס לענייני החינוך שגם בהם ישנו שיפור משמעותי ותחומים נוספים, כי אנחנו לא בתעמולה.

3. נכון, גם אצל ביבי היו פיגועים וקורבנות, אבל ביחס משמעותי פחות מאצל ראשי ממשלה האחרים.
מלחמות לא היו? אולי לא מלחמות רשמיות, אבל אצל רבין ופרס היה את האינטיפדה הקשה עם הפיגועים שזה סוג של מלחמה, כנ"ל אצל ברק.
אצל שרון היו גם פיגועים וגם את חומת מגן, ועל אולמרט אין צורך להרחיב.

4. אני בהחלט מעדיף את ש"ס והאיחוד הלאומי על מר"צ וכמובן על ערבים. הבעיה היא ששלי לא תוכל להקים קואליציה עם הערבים,
אלא בתמיכה מבחוץ (הרי ערבים לא יושבים בממשלה בגלל אידיאולוגיה). אז מה זה אומר, שבמקרה הטוב ביותר, לשלי תהיה קואליציה
צרה מאוד, שתלויה באופן מוחלט בערבים... נשמע לי מאוד מבטיח.
שלי תשב עם ש"ס אם היא רוצה להיות ראש ממשלה. אין כאן שום סידור אחר.

5. לא רק ששלי תיכנע, היא גם תיכנע בגדול, כי אין לה שום נסיון ברמות האלה של הפוליטיקה. או שהיא תיכנע או שהיא תשב בחוץ.
שלא תחשוב שאפשר להיות כאן משהו חשוב, מבלי לוותר על חלק מהעקרונות. זה לא עובד, לפחות א בשיטת הממשל הנוכחית.

6. ביבי מתפקד כראש ממשלה זה 7 שנים, ובנוסף גם כ-3 שנים כיד ימינו של שרון. כלומר הוא נמצא בצומת המרכזית כבר למעלה מעשור.
בזמן הזה הוא היה חלק בכיר ומרכזי לקבלת החלטות מכל מיני סוגים. חלקן טובות וחלקן פחות טובות (אין מה לעשות, כולם טועים).
לביבי יש הבנה עמוקה של הנושא המדיני-ביטחוני, בניגוד לשלי, שאפילו לא ממש מתעניינת בזה.
נכון, היא תוכל לעטוף את עצמה בגנרלים, אבל בינתיים כל מה שאני רואה זה שהיא עוטפת את עצמה בעיתונאים ובצעירים מהפכנים, שלהן ולביטחון
אין שום דבר. גם אם היא תביא איזה גנרל בדימוס, זה לא יהיה רציני, להאמין שזה מספיק טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 22 אוקטובר 2012, 13:17

jol9,

כל מה שכתבת הוא מאוד נכון, אבל במקום לנסות ולהוכח משהו לאנשים שלא רוצים שתוכיח להם, אני מציע לך לדלג לאשכול החיזרים ולראות את ההרצאה ששמתי שם. הרבה, הרבה, הרבה, הרבה יותר מעניין! אני נשבע לך ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2012, 13:25

felix_r כתב:jol9,

כל מה שכתבת הוא מאוד נכון, אבל במקום לנסות ולהוכח משהו לאנשים שלא רוצים שתוכיח להם, אני מציע לך לדלג לאשכול החיזרים ולראות את ההרצאה ששמתי שם. הרבה, הרבה, הרבה, הרבה יותר מעניין! אני נשבע לך ;)

:bigsmile3
אני אעשה את זה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 25 אוקטובר 2012, 10:15

כנראה שלפחות דבר אחד טוב יאיר לפיד כבר מצליח לעשות עוד לפני שנבחר.
הוא פוטר אותנו סוף סוף מנוכחותו של עופר שלח במשחקי מכבי..... :clap2
http://news.walla.co.il/?w=/9/2579213
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים