מקובי כתב:אני חייב לחזור לדיון שהתנהל כאן בהתחלה ברשותכם.
אני אתחיל בזה שאני ממש אוהב כדורסל, אני מנוי למכבי סל כבר 8 שנים (עד המוות ב"ה) הייתי בקבוצה, אני משחק בליגה למקומות עבודה ועם חברים ועברתי קורס מדריכים (אני לא מאמן כי אני מעדיף להשקיע בעבודה כרגע... אבל גם זה יבוא)
כל מה שרשמתי כאן לא סותר את העובדה שמכבי זה מכבי בהכל.
אני מודה שאני פחות מתחבר לכדורגל מבחינת משחק ויש בו הרבה פחות "אקשן" אבל מבחינת אוירה אין שום דבר שמשתווה לזה (והייתי בהמון משחקים בשני הענפים).
בכל מקרה מכבי מבחינתי זה משפחה אחת גדולה ממש כמו שאומר השיר (שאגב נכתב בזמנו גם על קבוצת הכדורגל שזכתה בדאבל וגם על הסל שזכו בגביע אירופה).
אני מתרגש לראות את שחקני הכדורגל בהיכל, כמו שאני מתרגש לראות את שמעון מזרחי בא למשחקי כדורעף וכדוריד. זאת אגודה אחת גדולה.
אז טבעי שלא תתחברו למשחק, אני אפילו מזדהה אבל אני בהחלט לא יכול להבין אנשים שמאחלים לאחות מהכדורגל לקבל 5 מהפועל בדרבי.
אגב, דוגמא אחת למשפחה אחת גדולה- קבוצת הכדורעף במסר לקבוצת הכדורגל (שלצערי לא הצליחה לעמוד בבקשה)
תשמע, אסור לשכוח, שאחוז גדול מאוד מאוהדי מכבי ת"א בכדורסל, הם לא תושבי ת"א בכלל, ואפילו לא קרובים לאיזור המרכז. האנשים האלה גדלו להיות אוהדי מכבי ת"א בכדורסל תוך כדי צפיה במשחקי היורוליג בכל יום חמישי מאז שהיו ילדים. אבל, ויש אבל. האנשים האלה גם גדלו לתוך אהדה של קבוצות מקומיות מאותן הערים בהם הם חיים בעיקר בכדורגל.
אני, לדוגמא, כילד גרתי בבאר-שבע ולמרות שאהדתי את מכבי בכדורסל, בכדורגל אהדתי את הפועל באר-שבע. יותר מזה, עדיין בתור ילד (לפני 25-30 שנה) למרות היותי אוהד של הפועל באר-שבע , היו תקופות שאהבתי את צורת המשחק של מועדונים שונים אחרים כמו מכבי חיפה, נתניה, בית"ר ואפילו הפועל ת"א (בתקופות הזוהר שלהן). לצערי הרב אף פעם לא הצלחתי להתחבר לקבוצת הכדורגל של מכבי ת"א

אף פעם הקבוצה הזאת לא הרשימה אותי או גרמה לי להתלהב, גם כשלקחה אליפות.
כמובן שעם השנים התחלתי לשנוא את אוהדי הפועל, ולא רק בגלל היותי אוהד מכבי בכדורסל, אלא גם בגלל היציאות הזוועתיות של אוהדי הפועל בכדורגל, שכמעט בכל שנה מצליחים להוכיח מחדש, שהם לא ראוים להקרא "בני-אדם". לכן בכל דרבי אני מאחל הצלחה למכבי, גם אם אינני אוהד מכבי בכדורגל ובעשור האחרון בכלל התקררתי מאוד בקשר לכדורגל, בעיקר לכדורגל הישראלי העלוב, ואני בקושי רואה את משחקי הליגה.
עדיין, גם אם אני מאחל ללמכבי לנצח, הפסד בדרבי מאכזב אותי, אבל לא הורס לי את השבוע, וזה מהסיבות שכבר ציינתי למעלה.