קצת מספרים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

קצת מספרים

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2012, 12:40

בעקבות הכתבה של וואלה על סיכום סיבוב הבתים של היורוליג, הסתכלתי גם קצת על הנתונים הסטטיסטיים היבשים של השחקנים וראיתי כמה דברים מעניינים:

1. לאנדסברג קולע בסה"כ 2.5 נק' למשחק, אבל הוא עושה את זה ב-75% מהשדה. מה זה אומר לגבי ההמשך? זה צריך להיות תהליך טבעי של הכשרה של סילבן
לקראת היהפכו לשחקן סגל לגיטימי של מכבי ביורוליג. תהליך דומה עבר יותם הלפרין, אם כי בגיל צעיר יותר, אבל זה לא משנה.
אני מצפה להמשיך ולראות את סילבן משחק יותר דקות בעמדות 2-3, ומהווה כוח נוסף ואיכותי מהספסל בטופ 16.

2. אחוזי הקליעה של ליאור - ליאור נותן עונה טובה עד עכשיו. 10 נק', 4 רב', 3 אס' וחטיפה אחת, הם מספרים נאים, שמזמן לא ראינו מישראלי ביורוליג (שאיננו אליהו).
הדבר שבו הוא מזייף השנה הם אחוזי הקליעה מהשדה. חשוב מאוד שהוא יישפר את העניין הזה, כי הוא לוקח את כמות הזריקות הנכונה (כ-8 זריקות למשחק). עם השיפור
של אחוזי הקליעה למשהו סביר יותר מ50%, ויחד עם הנקודות מהקו, ליאור יכול וצריך לשים על הלוח 13-14 נק' לערב בטופ 16.

3. מכבי כרגע היא קבוצה של 7 שחקנים. פניני כרגע מחוץ לעניינים, ושחקן חדש בדרך להגיע אבל זה עדיין לא סופי.
זה לא יספיק בשביל להתמודד עם שלב טופ 16 ארוך ומתיש, כשעל הדרך יש גם משחקים בגביע.
בלאט לא סומך לחלוטין על רוט, מדלי ושרמדיני ואני לא מאמין שזה ישתנה.
שחקן חדש במקום שרמדיני, שילובו של סילבן ברוטציה הבכירה והחזרה של פניני אמורה לעלות את מספר השחקנים ברוטציה ל-10, שזהו כבר מספר
שאפשר לעבוד איתו.
אבל זה ידרוש מספר שינויים בציוות ובעמדות - תומאס יצטרך לשחק הרבה יותר כ-4, לאנסדברג יצטרך לשחק כ-2 בעיקר כי עמדה 3 תהיה סגורה עם סמית' ופניני.
מה שזה אומר הוא שצריכה להיבנות רוטציה קצת שונה, שזה דבר די בעייתי לשלב הזה של העונה, אבל אני לא בטוח שיש ברירה אחרת.

4. ג'יימס והיקמן - שני שחקנים מושמצים ע"י האוהדים בתחילת העונה (באופן יחסי) הם שני המצטיינים עד עכשיו גם במדד הכללי וגם בכלל.

- היקמן סוחט עבירות וקולע עונשין הכי טוב במכבי, ופרט לסופו צריך לחזור הרבה אחורה בשביל להיזכר בסוחט עבירות כ"כ טוב. הוא גם החוטף הכי
טוב במכבי. החולשה שלו כמנהל משחק לא באה לידי ביטוי סטטיסטית, והוא דווקא כן מצליח למסור 3.5 אס' למשחק.

- ג'יימס הוא השחקן הקבוצתי המושלם. סוג של באסטון, רק פחות אקספלוסיבי. קולע באחוזים נהדרים, חוסם נפלא, לוקח ריבאונדים ושומר מצויין. לאחרונה הוא גם מעז יותר
ועושה מהלכי פוסט עם הגב לסל.
השילוב בינו לבין ליאור הוא מצויין ואני צופה לראות עוד מזה בטופ 16.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: קצת מספרים

הודעהעל ידי שחף » 15 דצמבר 2012, 12:44

נו אז אחרי כל הסיפורים על העונה הטובה של אליהו, הוא מעמיד מספרים דומים לעונה שעברה. למה אתה חושב שמול ברצלונה הוא ישפר את המספרים שלו? הסטטיסטיקה שלו בשנתיים האחרונות די מוכיחה ההפך.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2012, 12:51

שחף כתב:נו אז אחרי כל הסיפורים על העונה הטובה של אליהו, הוא מעמיד מספרים דומים לעונה שעברה. למה אתה חושב שמול ברצלונה הוא ישפר את המספרים שלו? הסטטיסטיקה שלו בשנתיים האחרונות די מוכיחה ההפך.

חוץ מברצלונה יש עוד 6 קבוצות שמולן צריך להתמודד.
אליהו משחק טוב יותר מבעונה שעברה. הוא לוקח יותר רב' משתתף פעיל יותר בניהול המשחק וגם משחק טוב יותר בהגנה.

נחכה ונראה מה יהיה. אני מאמין שאליהו ימשיך לשחק טוב גם בטופ 16, ולו רק בגלל שלבלאט לא תהיה את האופציה לברוח לשחקנים אחרים כמו שהיה עם בלו בשנתיים האחרונות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 דצמבר 2012, 12:57

שחף כתב:נו אז אחרי כל הסיפורים על העונה הטובה של אליהו, הוא מעמיד מספרים דומים לעונה שעברה. למה אתה חושב שמול ברצלונה הוא ישפר את המספרים שלו? הסטטיסטיקה שלו בשנתיים האחרונות די מוכיחה ההפך.

בוא קודם נתן לו עוד צ'אנס, השנה נראה שהוא התבגר, פחות זורק זריקות קשות, יותר מוסר, חוטף לא רע בכלל ולפעמים מוריד ריבאונדים..
ניתן לו עוד הזדמנות להוכיח את עצמו..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 דצמבר 2012, 13:04

כשלוגאן ייעלם סופית בטופ 16, לנדסברג יהיה קריטי. הוא פחות או יותר השחקן היחיד שיכול לייצר לעצמו מצבי קליעה בצורה עקבית, וגם שאר הקבוצות לא ממש מכירות אותו. אני מקווה שבלאט ייצא מהקיבעון וייתן לו הרבה יותר דקות גם כשפניני וסמית' יחזרו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2012, 13:09

MTA2311 כתב:כשלוגאן ייעלם סופית בטופ 16, לנדסברג יהיה קריטי. הוא פחות או יותר השחקן היחיד שיכול לייצר לעצמו מצבי קליעה בצורה עקבית, וגם שאר הקבוצות לא ממש מכירות אותו. אני מקווה שבלאט ייצא מהקיבעון וייתן לו הרבה יותר דקות גם כשפניני וסמית' יחזרו.

כן.
דבר ראשון שיהפוך לשחקן רוטציה קבוע. דבר שני שייקבל את הדקות כשלוגאן משחק רע.
זה גם יוריד קצת את העומס מאוחיון שנכון לעכשיו הוא השחקן הכי חשוב של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי עידן » 15 דצמבר 2012, 13:31

סטטיסטית, היקמן הוא החוטף הכי טוב ביורוליג, ולא רק במכבי. הוא גם אחד מקלעי העונשין הטובים ביותר ביורוליג, וכאמור, אחד מסוחטי העבירות הטובים. ג'יימס בכלל נמצא בטופ 10 של היורוליג בלא מעט מדדים.

עם זאת, אני מניח שקשה להסיק מזה יותר מידי...צריך לחכות ולראות מה יקרה בטופ 16.
עידן

הודעהעל ידי roy1000 » 15 דצמבר 2012, 14:00

כל מה שהיה רלוונטי לבית המוקדם, לא בטוח רלוונטי לטופ 16. חוץ מאליהו, אין למכבי שחקנים שיכולים לייצר לעצמם מצבי קליעה מול הטופ של אירופה. אני לא יודע מה היקמן וג'יימס יהיו שווים בשלב הבא.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2012, 16:08

roy1000 כתב:כל מה שהיה רלוונטי לבית המוקדם, לא בטוח רלוונטי לטופ 16. חוץ מאליהו, אין למכבי שחקנים שיכולים לייצר לעצמם מצבי קליעה מול הטופ של אירופה. אני לא יודע מה היקמן וג'יימס יהיו שווים בשלב הבא.

בוא נחכה ונראה.
היקמן מאוד הפתיע ביכולת שלו להיות יציב ולשים נקודות על הלוח. אני לא אוהב כשהוא מנסה לרכז - זה בדר"כ גורם למשחק להיות תקוע ולא אסתטי, אבל צריך לתת לו קרדיט.

ג'יימס יהיה טוב, ולו רק כי אין
לנו מישהו אחר שיהיה טוב במקומו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 15 דצמבר 2012, 17:19

בנוגע ללאנדסברג, טענתי לא פעם העונה, ששילוב שלו בסגל יוכל להוות שדרוג למכבי, לאור היכולת של הקו האחורי העונה.
הוא אחד מהבודדים במכבי שיכול לקחת את הכדור עד הסל ויכול לא פעם ליצור מיס מץ' לטובתינו.

עם זאת, הסוגייה המרכזית בעניינו היא שדיוויד רואה בו כמספר 3 ותו לא. בניגוד לשנים הקודמות בחיפה, הוא לא מתופקד בעמדות הגארד. בעמדה 3, דיוויד העדיף עד כה את סמית' ופניני על פניו, באופן מובהק, עד כדי אי שיתופו לחלוטין.
כשהוא שותף באופן משמעותי, זה היה כברירת מחדל (סמית' חולה, פניני מושעה). ביתר המקרים, הוא שותף לדקות מועטות ושוליות.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 דצמבר 2012, 18:12

מה שאני אוהבת בהיקמן, זה שסוף סוף יש שחקן שאפשר לסמוך עליו מקו העונשין.
לפחות אנחנו יודעים שאם נגיע למשחק צמוד שיוכרע מהקו, זה ברור למי ילך הכדור במצב כזה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי גל גל » 15 דצמבר 2012, 18:13

חנו'ש כתב:מה שאני אוהבת בהיקמן, זה שסוף סוף יש שחקן שאפשר לסמוך עליו מקו העונשין.
לפחות אנחנו יודעים שאם נגיע למשחק צמוד שיוכרע מהקו, זה ברור למי ילך הכדור במצב כזה.

סמית?
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 דצמבר 2012, 18:36

גל גל כתב:
חנו'ש כתב:מה שאני אוהבת בהיקמן, זה שסוף סוף יש שחקן שאפשר לסמוך עליו מקו העונשין.

סמית?

קודם כל שיהיה בריא.... :rose
דבר שני, אני יודעת שסמית' הוא קלעי עונשין טוב, אבל קשה לי לשפוט אותו ביחס להיקמן כי הוא הולך מעט מאוד לקו ולכן השוואת האחוזים בינהם קצת בעייתית.
השנה סמית' היה רק 6 פעמים על הקו לעומת 43!! :eek זריקות של היקמן (ורק 5 החטאות). אגב, לשם השוואה, בכל השנה שעברה סמית' זרק 28 זריקות מהקו (באחוזים נאים).

לכן אני סומכת יותר על היקמן בזריקות מהקו, אבל גם סמית' יכול להיות בסדר....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מכביסט24 » 15 דצמבר 2012, 22:09

גל גל כתב:

סמית?

שארפ ::
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 דצמבר 2012, 22:16

מכביסט28 כתב:
גל גל כתב:

סמית?

שארפ ::

אני בטוחה שהוא ישמח ברגעים הללו לפשוט את החליפה (למרות שהוא נראה מה זה טוב עם חליפה... :heart ), ללבוש את הגופיה שלו ולקלוע את העונשין כשצריך.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 16 דצמבר 2012, 07:26

היקמן הוא אכן קלעי עונשין אמין ביותר. אולי הכי טוב מאז דרק
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 22 דצמבר 2012, 16:41

jol9 כתב:היקמן הוא אכן קלעי עונשין אמין ביותר. אולי הכי טוב מאז דרק

לדעתי הוא מחליף את המדים/חליפה עם היקמן בכל פעם ששולחים את היקמן לעונשין :bigsmile3
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 22 דצמבר 2012, 16:49

rc4991 כתב:

לדעתי הוא מחליף את המדים/חליפה עם היקמן בכל פעם ששולחים את היקמן לעונשין :bigsmile3

אחלה קונספירציה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 דצמבר 2012, 16:52

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:

אחלה קונספירציה..

דווקא יש מצב... יש לא מעט דמיון חיצוני בין השניים... :laugh2
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 22 דצמבר 2012, 18:30

1. מסכים בנושא לאנדסברג רק שאני חושב שצריך לחשוב עליו כפרוייקט לטווח ארוך ולא לנסות להפוך אותו לשחקן דומיננטי כבר העונה , בכל זאת מדובר בבחור צעיר .
2. במקרה של ליאור זה לא הסטט' אלא הגישה עצמה למשחק . הוא נראה רעב יותר ומשקיע יותר גם בהגנה . משהו השתנה אצלו בקיץ ואני מקווה שימשיך את זה .
3.ההחתמה של דארקו וההסטה של תומאס לעמדה 4 תשנה קצת את המצב ואני מאמין שנגיע לרוטאציה של לפחות 9 שחקנים שמשחקים מעל 10 למשחק . אם הם גם ישחקו טוב בדקות האלו זה יכול להספיק. אבל זה "?" גדול...
4.היקמן התחיל את העונה גרוע מבחינת אחוזי הקליע והשתפר מאוד אבל ה-3.5 אס' שלו לא מעידים על חוכמת משחק ויכולת ניהול משחק . דרון פרקינס שהושמץ פה אפילו יותר בנושא ניהול המשחק שלו עשה 3.6 אס' ופחות איבודים מהיקמן , ומול יריבות טובות בהרבה מהבזיון שהיה פה בשלב הראשון . הבעיה שלי עם היקמן שהרבה מהאסיסטים שלו הם מהלכים מאוד שקופים שאני בטוח שקבוצות קצת יותר טובות כבר יסגרו לו את המהלכים האלו .
לגבי ג'יימס , גם הוא מקרה קלאסי שנהנה מהסיטואציה שנפלה לו . שילום של מחסור בסנטרים טובים בקבוצה ובית חלש מאוד ביורוליג. אני בספק גדול אם יוכל לשחק באותה רמה בטופ 16 .
מה שכן ההצלחה של ג'יימס רק מחזקת את הדעה שלי לגבי הכישלון של מאצ'בן . מילאן לא נכשל כי הוא לא שחקן טוב או כי הוא לא מתאים לסגנון של מכבי , הוא נכשל בגלל האופי שלו ובגלל שבניגוד לג'יימס שישב בשקט שנה שעברה ולא רטן כל הזמן קיבל העונה את ההזדמנות . מילאן לעומת זאת התלונן כל הזמן והחמיץ פנים . גם הנדריקס שידרג את מעמדו בעונה השנייה בזכות האופי שלו ולכן קיבל צ'אנס ואני מאמין שאם דרקו יהיה סבלני (וכשרוני) הוא בהחלט יקבל הזדמנות וגם יצליח במכבי .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים