המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
מכביסט28 כתב:אני רואה את שני הבתים ואת סדר המשחקים של מכבי ואני פשוט מתמוגג. בחיים לא הייתה ביורוליג כזאת רמה.. כל משחק הולך להיות סוג של משחק המחזור!
עד עכשיו לפחות על פי מראית עין נראה ששינוי השיטה ביורוליג היה הדבר הכי ענק שהיו יכולים לעשות לליגה הזאת. הולך להיות שלב פשוט מרתק, מקווה שמכבי תגיע אליו בשיא הרצינות..
Holiday_Armadillo כתב:אותי הכי מדאיג שאנחנו צריכים לטוס פעמיים לטורקיה
רק לא מזמן אוהדי בשיקטאש נקנסו על כרזות אנטי-ישראליות
חנו'ש כתב:קצת בעייתי שאנחנו מסיימים בברצלונה.
זה עלול להיות משחק חשוב מאוד עבורינו.....
למרות שאין ספק שהולך להיות חם ומעניין סוף סוף, עדיין חסר לי קצת מיץ בבית הזה.
רוב הקבוצות שיש לנו איתם יריבות עתיקת ימים והיסטוריה יפה נמצאות בבית השני (כמו צסקא, ריאל או פאו), אתם קולטים כמה שנים כבר שלא שיחקנו מול צסקא? אני מתגעגעת...
שחף כתב:אנחנו בכלל ב- 6\0 מול ברצלונה מאז 2008. המאצ' אפ מול קבוצה ארוכה ופיזית כמוהם עשה לנו צרות פעם אחרי פעם. יש לי תחושה שהיכולת המרשימה של שון ג'יימס תיעלם מול ג'אוואי ולורבק.
שחף כתב:לורבק אוכל לארוחת בוקר קפיצים כמו ג'יימס. הוא השחקן הכי טכני באירופה. הטעיה אחת וג'יימס יכול לחפש את החברים שלו. או שהוא פשוט יכנס לבעיית עבירות.
felix_r כתב:שחף כתב:לורבק אוכל לארוחת בוקר קפיצים כמו ג'יימס. הוא השחקן הכי טכני באירופה. הטעיה אחת וג'יימס יכול לחפש את החברים שלו. או שהוא פשוט יכנס לבעיית עבירות.
כבר שכחת כנראה מה ג'יימס היה עושה לוויצ'יץ' - שחקן לא פחות טכני מלורבק
חנו'ש כתב:felix_r כתב:שחף כתב:לורבק אוכל לארוחת בוקר קפיצים כמו ג'יימס. הוא השחקן הכי טכני באירופה. הטעיה אחת וג'יימס יכול לחפש את החברים שלו. או שהוא פשוט יכנס לבעיית עבירות.
כבר שכחת כנראה מה ג'יימס היה עושה לוויצ'יץ' - שחקן לא פחות טכני מלורבק
מתי ג'יימס הספיק לשחק מול ניקולה??
aribari24 כתב:בואו נקווה שכשנגיע לפלאו בלאו גראנה, בארסה כבר יעלו והמשחק יהיה מבחינתם לפרוטוקול בלבד..
מצד שני.. אני חושש שהוא יהיה לפרוטוקול גם מבחינתנו
felix_r כתב:ראיתי היום את המשחק של ז'לגיריס ומאוד התרשמתי דווקא מההגנה שלהם (הדבר שאף פעם לא הצטיינו בו בשום עונה). יש להם הגנה פשוט נהדרת! (מקום שני בסופגות הכי פחות אחרי ברצלונה). מה שמדהים בכל העניין, זה שיש להם הרבה שחקנים שתמיד היו חלשים בהגנה (לברינוביצ'ים, יאנקונאס, מארקו פופוביץ'), ולמרות זאת ההגנה עובדת נהדר.
איך הם עושים את זה?
1) מניעת כדור! הרעיון הוא פשוט מאוד. אם אתה שחקן הגנה חלש, ולא מסוגל למנוע מהשחקן שלך לקלוע עליך או לחדור עליך, פשוט אל תתן לו לקבל את הכדור! זה הרי הגיוני, שאם השחקן שלך לא יקבל את הכדור, אז אתה לא תצטרך לעצור אותו. איך עושים את זה? פשוט מאוד. אתה כל הזמן קרוב מאוד לשחקן שלך ועומד בינו לבין הכדור, ככה שאתה סוגר את קו המסירה (ולא כמו שעושים במכבי: עומדים קילומטר מהשחקן, ואז כשהוא כבר קיבל את הכדור, רצים אליו בריצת אמוק, שבמילא לא מונעת מהשחקן לקלוע שלשה בחופשיות).
דרך אגב, מי שהיה עושה את זה במכבי זה דווקא דיוויד בלו בעונתו האחרונה. בלו היה שומר גרוע כל הקריירה, אבל בעונתו האחרונה הוא תפס את הפטנט, היה נעמד צמוד לשחקן שלו, מרים ידים, ומונע ממנו את הכדור. קיבל שכל עם הגיל...![]()
2) עזרות וחילופים בהגנה. אבל לא כמו במכבי, שאחרי חילוף או דאבל-טים אף אחד כבר לא זוכר את מי הוא צריך לשמור. העזרות בז'לגיריס נעשות בצורה חכמה ואחראית. כל מי שיוצא לעזור בחסימה, אחרי שניה טס בחזרה למקומו. מה שנקרא באנגלית "הלפ אנד רקובר". אם מישהו עושה חילוף, אז השחקן שלו לא נשאר חופשי, אלא מייד מקבל כיסוי משחקן אחר.
בקיצור, חואן פלאזה המושמץ (בגלל תקופתו הפחות מוצלחת בריאל) עושה שם עבודה פשוט נהדרת. אפילו אוהדי ז'לגיריס הותיקים ביותר לא זוכרים את קבוצתם שומרת הגנה טובה כזאת מתישהו בעשורים האחרונים.
לא מאמינם? תשאלו את ג'ורדן פארמר (3/11 מהשדה ו 5 איבודים) ואת סאשה וויאצ'יץ' (0 נקודות) - שני אלופי NBA לשעבר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־29 אורחים