המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
jol9 כתב:חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
אבל הנאצים זה בעצם הנציונל סוציאליסטים, שטווחו גם בפולנים, בצוענים, בהומואים, ובכלל אזרחי אירופה.
זה לאו דווקא קשור ישירות למונח שואה, אלא למלחמת העולם השניה.
על אותו אופן הייתי יכול להגיד למישהו שהוא חייל וורמאכט או טייס בלופטוואפה, והוא היה מקשר את זה ישירות לשואה.
חנו'ש כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
אבל הנאצים זה בעצם הנציונל סוציאליסטים, שטווחו גם בפולנים, בצוענים, בהומואים, ובכלל אזרחי אירופה.
על אותו אופן הייתי יכול להגיד למישהו שהוא חייל וורמאכט או טייס בלופטוואפה, והוא היה מקשר את זה ישירות לשואה.
אבל מה לעשות שאנחנו יהודים, ושכל מונח מהתקופה הזו מתקשר אצלינו באופן אוטומטי וטבעי למה שאנחנו (ובעיקר אבותינו) עברו.
אולי בכל מקום אחר בעולם מונחים מהתקופה ההיא לא חייבים להתקשר לשואה, אצלינו הטראומה עדיין חזקה מידי בשביל שנקשר את זה לדברים אחרים.
jol9 כתב:חנו'ש כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
אבל מה לעשות שאנחנו יהודים, ושכל מונח מהתקופה הזו מתקשר אצלינו באופן אוטומטי וטבעי למה שאנחנו (ובעיקר אבותינו) עברו.
אולי בכל מקום אחר בעולם מונחים מהתקופה ההיא לא חייבים להתקשר לשואה, אצלינו הטראומה עדיין חזקה מידי בשביל שנקשר את זה לדברים אחרים.
אולי מה שפניני אמר כן, אבל ליברמן בכלל דיבר על זה שהפקירו בזמנו את הצ'כוסלובקים... איזה קשר יש בין זה לבין השואה?
חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
felix_r כתב:חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
קודם כל יש נאצים גם בימינו.
אבל מה זה קשור?
איך זה פוגע בניצולי השואה? איך?
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:אתם מכירים תקופה אחרת בהיסטוריה בה פעלו הנאצים??
קודם כל יש נאצים גם בימינו.
אבל מה זה קשור?
איך זה פוגע בניצולי השואה? איך?
הייתי שואלת את הסבים והסבתות שלי איך זה גורם להם להררגיש לראות יהודי קורא ליהודי אחר "נאצי", אבל לצערי הם כבר אינם בחיים....
אבל יש לי הרגשה שזה ממש אבל ממש לא היה עושה להם טוב, לשמוע יהודי שלא עשה כלום מכונה כמו האנשים שרצחו להם כמעט את כל המשפחה, קעקעו להם מס' על היד, ודי הרסו להם את החיים עם השפעות עד לדור השלישי.....
חנו'ש כתב:http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.274.134290.html
זה היה מהיר....
מכבי ת"א פירסמה אתמול שהקנס על סך 100 אלף שקלים שניתן לגיא פניני (בעקבות התקרית בדרבי) יועבר לכמה מוסדות, ובהם האגודה למלחמה בסרטן, סאנרייז (קייטנות ופעילויות לילדים חולי סרטן), וראייטי ועלם (עמותה למען נוער בסיכון).
Holiday_Armadillo כתב:אני לא מתכוונת להגיב על הצביעות כי זה משהו שצפיתי כבר לפני שנתיים וחבל לי על הבריאות שלי
קראתם שפניני יהיה בסגל כבר נגד סיינה?
מה אתם חושבים על אורך ההשעייה?
להחזיר אותו לסגל עכשיו בלי סרט הקפטן+הקנס זה סביר?
Holiday_Armadillo כתב:אני לא מתכוונת להגיב על הצביעות כי זה משהו שצפיתי כבר לפני שנתיים וחבל לי על הבריאות שלי
קראתם שפניני יהיה בסגל כבר נגד סיינה?
מה אתם חושבים על אורך ההשעייה?
להחזיר אותו לסגל עכשיו בלי סרט הקפטן+הקנס זה סביר?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים