30 יוני 2019, 07:26
התנין 2 כתב:yellowaura כתב:בכל מקרה אנחנו צריכים להיות מאוד שמחים ששחקנים מוכשרים וביא היכולת שלהם כמו מירוטיץ מגיעים לאירופה...
היורוליג הפכה להיות פח אשפה מאז התרחבות הנ.ב.א והפערים הפכו להיות לא נורמאליים.
אני בעד שמועדונים כמו ריאל מדריד וברצלונה ינצלו את התקציב העצום שיש להם לקדם את הכדורסל.
אין שום סיבה שקבוצה כמו ריאל לא תביא שחקנים ב 20 מיליון יורו לעונה...בכדורגל זה סכום שהם משלמים לשחקן ה 16 בסגל..
אם היורוליג יאבד את כל נכסיו, כולל אירופאים בינוניים, אז גם אם נגיע רחוק זה פחות ילהיב כי הליגה חלשה.
אני לחלוטין רואה את ריאל מדריד מביאה לפחות עוד 2 שמות מפתיעים ומלהיבים.
לא רואה מצב של נוקאוט כזה של ברצלונה...ועוד שחקן ששיחק בריאל.
למדריד יש כבוד שהיא צריכה לשמור עליו..
אני שולח אותך לראות משחקי כדורסל ביורוליג מאז שנות התשעים ועד היום, ורק אז תגיד לי אם אי פעם נראתה ביבשת רמת כדורסל כמו היום.
להשוות את היורוליג של השנים האחרונות לעבר זה צחוק. בתור מי שעוקב באדיקות כבר מאז שנות התשעים, אני אומר זאת בבטחה - הרמה היום היא הגבוהה ביותר אי פעם. זה אולי לא נשמע רומנטי כשנזכרים במכבי הגדולה של האפמן, מקדונלד ושפר, אבל יש לזכור שגם הקבוצה ה"מענגת" ההיא קלעה בממוצע 72 נקודות למשחק, כשאפס פילזן מובילה את הרשימה עם 77 נקודות למשחק.
שלא לדבר על האווירה באולמות. היורוליג שומרת בעקביות על למעלה מ-8,000 צופים למשחק בשנים האחרונות (כולל בעונה האחרונה, חרף כניסתן של "תקלות" קשות כמו גראן קנאריה, בודצ'נוסט ובעיקר דרושפאקה). תציץ רגע לנתוני הקהל בתחילת שנות ה-2000 ותראה שהליגה גירדה את ה-3500 צופים בממוצע.
היום גם יש הרבה יותר שחקנים אמריקאים באירופה (בעבר עפ"י רוב ניתן היה להחתים עד שני אמריקאים בקבוצה, גם ביורוליג אגב), חלקם מגיעים ממקומות נמוכים ונראים טוב יותר מהמון אירופאים מוכשרים על הנייר. נראה לי שדווקא עם המעבר של הרבה שחקנים ל NBA (תופעה שממש לא החלה בשנים האחרונות), הקבוצות הבינו שניתן למצוא תחליפים לא פחות טובים בליגות המקומיות, אפילו בליגות כמו שלנו.
30 יוני 2019, 08:26
30 יוני 2019, 09:02
30 יוני 2019, 09:07
30 יוני 2019, 09:20
פסיכי.בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
מה הולך שם , זה כאילו הקבוצת כדורגל מממנת את העסקה.
30 יוני 2019, 09:21
בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
30 יוני 2019, 09:22
30 יוני 2019, 09:25
שמואל1 כתב:מדובר על יותר מ 13 מיליון דולר לעונה
30 יוני 2019, 09:30
הוא וויתר על 45 מיליון דולר ל 3 שנים ב NBA. אני אני חושב שהסכום הזה הגיוני.er79 כתב:שמואל1 כתב:מדובר על יותר מ 13 מיליון דולר לעונה
לפי אס. הייתה כתבה אחרת בספרד שדיברה על סכום אחר לגמרי. אולי זה איפשהו באמצע. לא יודע.
30 יוני 2019, 09:44
yellowaura כתב:אני התכוונתי להוצאות של הקבוצות האירופאיות על שחקני כדורגל לעומת כדורסל. לאו דווקא למשכורות.
שחקני רכש בקבוצות כמו ריאל מדריד מגיעים בסכומים של 50 מיליון יורו וצפונה.
מה זה משנה אם ההוצאות על שכר שחקן או קנייה מקבוצה אחרת.
אם בכדורגל הרכש בסביבות 50-200 מיליון יורו על שחקנים בקבוצות בכירות כמו ריאל , ברסה, פסז, מאנ יונייטד וכו.
רוב השחקנים הבכירים מגיעים לקבוצות הגדולות לא בהעברה חופשית אלא במחירים מטורפים.
עלות של 2 מיליון דולר זה כסף קטן מאוד במונחי נ.ב.א.
30 יוני 2019, 09:51
er79 כתב:שמואל1 כתב:מדובר על יותר מ 13 מיליון דולר לעונה
לפי אס. הייתה כתבה אחרת בספרד שדיברה על סכום אחר לגמרי. אולי זה איפשהו באמצע. לא יודע.
30 יוני 2019, 10:29
שמואל1 כתב:פסיכי.בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
הגיע הזמן לתקרת שכר ביורוליג. זה לא הוגן.
30 יוני 2019, 10:31
ankram כתב:שמואל1 כתב:פסיכי.בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
למה לא הוגן?
ואם זה לא הוגן ,לא הגיע זמן לתקרת שכר בישראל?
30 יוני 2019, 10:36
שמואל1 כתב:ankram כתב:שמואל1 כתב:פסיכי.בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
למה לא הוגן?
מירוטיץ' לבדו הולך להרוויח 3-4 מיליון דולר יותר מכל תקציב השחקנים של מכבי, ומכבי בערך במקום ה 10 מבחינת תקציב ביורוליג.
30 יוני 2019, 10:42
30 יוני 2019, 10:48
er79 כתב:אם השמועות נכונות וגם וונאמייקר יסגור שם במקום פנגוס אפשר כבר לסגור את הבסטה וללכת לים. זאת דרים טים מפלצתית שאף אחת לא תוכל עליה. תאורטית זה גביע אירופה קל. מבחינתי הם בחיסרון רק בעמדת המאמן אבל אם עתמאן הצליח להביא קבוצה מעולה לגמר לא רואה את פסיץ מזייף עם הרכב כזה.
30 יוני 2019, 10:55
Jack55 כתב:er79 כתב:אם השמועות נכונות וגם וונאמייקר יסגור שם במקום פנגוס אפשר כבר לסגור את הבסטה וללכת לים. זאת דרים טים מפלצתית שאף אחת לא תוכל עליה. תאורטית זה גביע אירופה קל. מבחינתי הם בחיסרון רק בעמדת המאמן אבל אם עתמאן הצליח להביא קבוצה מעולה לגמר לא רואה את פסיץ מזייף עם הרכב כזה.
קראתי גם, זה כבר יהיה בלתי ניתן לעצירה .
מקווה מאוד שזה לא נכון, זה כבר יהרוס עונה שלמה ביורוליג ולא "יעלה את הרמה" .
30 יוני 2019, 10:57
ankram כתב:שמואל1 כתב:ankram כתב:שמואל1 כתב:פסיכי.בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
למה לא הוגן?
מירוטיץ' לבדו הולך להרוויח 3-4 מיליון דולר יותר מכל תקציב השחקנים של מכבי, ומכבי בערך במקום ה 10 מבחינת תקציב ביורוליג.
בלאק לבד הולך להרוויח כמו כל תקציב השחקנים של גליל , ביחד עם ווילבקין , יותר מהתקציב של רוב הקבוצות בליגה , מה ההבדל?
30 יוני 2019, 10:57
30 יוני 2019, 11:00
ankram כתב:Jack55 כתב:er79 כתב:אם השמועות נכונות וגם וונאמייקר יסגור שם במקום פנגוס אפשר כבר לסגור את הבסטה וללכת לים. זאת דרים טים מפלצתית שאף אחת לא תוכל עליה. תאורטית זה גביע אירופה קל. מבחינתי הם בחיסרון רק בעמדת המאמן אבל אם עתמאן הצליח להביא קבוצה מעולה לגמר לא רואה את פסיץ מזייף עם הרכב כזה.
קראתי גם, זה כבר יהיה בלתי ניתן לעצירה .
מקווה מאוד שזה לא נכון, זה כבר יהרוס עונה שלמה ביורוליג ולא "יעלה את הרמה" .
הרמה ביורוליג עולה כל שנה (בטח ברמה של 6 הקבוצות הראשונות) , לפחות זה הרושם שיש לי , בטח גבוה יותר מהרמה של טרם השיטה החדשה , כבר אי אפשר לזייף בתחילת השנה , כל משחק הוא קריטי.
לגבי מירוטיץ' , רק להזכירכם , שהוא היה חלק מריאל מפלצתית , איתו , עם יול , עם צ'אצ'ו , בורוסיס , ועוד , פרוורד undepaid כמו בלו , עשה לו בית ספר עם כל ההייפ סביב מירוטיץ'.