כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V1

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V1 - מירוטיץ' בברצלונה

הודעהעל ידי Adam » 30 יוני 2019, 07:26

התנין 2 כתב:
yellowaura כתב:בכל מקרה אנחנו צריכים להיות מאוד שמחים ששחקנים מוכשרים וביא היכולת שלהם כמו מירוטיץ מגיעים לאירופה...
היורוליג הפכה להיות פח אשפה מאז התרחבות הנ.ב.א והפערים הפכו להיות לא נורמאליים.
אני בעד שמועדונים כמו ריאל מדריד וברצלונה ינצלו את התקציב העצום שיש להם לקדם את הכדורסל.
אין שום סיבה שקבוצה כמו ריאל לא תביא שחקנים ב 20 מיליון יורו לעונה...בכדורגל זה סכום שהם משלמים לשחקן ה 16 בסגל..

אם היורוליג יאבד את כל נכסיו, כולל אירופאים בינוניים, אז גם אם נגיע רחוק זה פחות ילהיב כי הליגה חלשה.

אני לחלוטין רואה את ריאל מדריד מביאה לפחות עוד 2 שמות מפתיעים ומלהיבים.
לא רואה מצב של נוקאוט כזה של ברצלונה...ועוד שחקן ששיחק בריאל.

למדריד יש כבוד שהיא צריכה לשמור עליו..

אני שולח אותך לראות משחקי כדורסל ביורוליג מאז שנות התשעים ועד היום, ורק אז תגיד לי אם אי פעם נראתה ביבשת רמת כדורסל כמו היום.
להשוות את היורוליג של השנים האחרונות לעבר זה צחוק. בתור מי שעוקב באדיקות כבר מאז שנות התשעים, אני אומר זאת בבטחה - הרמה היום היא הגבוהה ביותר אי פעם. זה אולי לא נשמע רומנטי כשנזכרים במכבי הגדולה של האפמן, מקדונלד ושפר, אבל יש לזכור שגם הקבוצה ה"מענגת" ההיא קלעה בממוצע 72 נקודות למשחק, כשאפס פילזן מובילה את הרשימה עם 77 נקודות למשחק.
שלא לדבר על האווירה באולמות. היורוליג שומרת בעקביות על למעלה מ-8,000 צופים למשחק בשנים האחרונות (כולל בעונה האחרונה, חרף כניסתן של "תקלות" קשות כמו גראן קנאריה, בודצ'נוסט ובעיקר דרושפאקה). תציץ רגע לנתוני הקהל בתחילת שנות ה-2000 ותראה שהליגה גירדה את ה-3500 צופים בממוצע.

היום גם יש הרבה יותר שחקנים אמריקאים באירופה (בעבר עפ"י רוב ניתן היה להחתים עד שני אמריקאים בקבוצה, גם ביורוליג אגב), חלקם מגיעים ממקומות נמוכים ונראים טוב יותר מהמון אירופאים מוכשרים על הנייר. נראה לי שדווקא עם המעבר של הרבה שחקנים ל NBA (תופעה שממש לא החלה בשנים האחרונות), הקבוצות הבינו שניתן למצוא תחליפים לא פחות טובים בליגות המקומיות, אפילו בליגות כמו שלנו.

אני רק רוצה לדייק אותך ולציין שמאז שנות ה90 ותחילת שנות האלפיים, המון אולמות עברו שיפוץ (או שבנו אולמות חדשים) ונוספו להם אלפי כיסאות חדשים (יד אליהו לדוגמה) כך שזה לא פרמטר מדויק להשוואה.
גם ההשוואה של ממוצע הנקודות שגוי כאן. הכדורסל המודרני מאוד השתנה, והפך להיות הכדורסל של הגארדים. המון שלשות נזרקות ויותר קבוצות מעדיפות את הקליעה מבחוץ על פני החדירה פנימה/משחק פנים של גבוהים. שינוי כזה מגביר את הקצב של המשחק וכמות השלשות גדולה יותר משמעותית - כך שהגיוני שגם ממוצע הנקודות יגדל.
לגבי הפסקה האחרונה, אני מסכים. אכן יש יותר אמריקאים שמגיעים לאירופה. בעבר הייתה תפיסה אצל אמריקאים שמי שלא ב-NBA אז עדיף שישחק בD-LEAGUE מאשר באירופה, כי לשחק באירופה זאת "בושה". היום הכדורסל האירופי מקבל הרבה יותר כבוד באמריקה וניתן לראות את זה גם לפי כמות השחקנים האירופאים שנבחרים מדי שנה בדראפט.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי yellowaura » 30 יוני 2019, 08:26

אני התכוונתי להוצאות של הקבוצות האירופאיות על שחקני כדורגל לעומת כדורסל. לאו דווקא למשכורות.

שחקני רכש בקבוצות כמו ריאל מדריד מגיעים בסכומים של 50 מיליון יורו וצפונה.
מה זה משנה אם ההוצאות על שכר שחקן או קנייה מקבוצה אחרת.
אם בכדורגל הרכש בסביבות 50-200 מיליון יורו על שחקנים בקבוצות בכירות כמו ריאל , ברסה, פסז, מאנ יונייטד וכו.

רוב השחקנים הבכירים מגיעים לקבוצות הגדולות לא בהעברה חופשית אלא במחירים מטורפים.

עלות של 2 מיליון דולר זה כסף קטן מאוד במונחי נ.ב.א.

לגבי איכות השחקנים ביורוליג...
לא הוגן להשוות את שנות ה 90. בזמנו גם ב.נ.ב.א וגם ביורוליג הרמה הייתה יותר נמוכה וגם באופן כללי המשחק היה שונה ויותר הגנתי.

גם אני עוקב משנות ה 90 אחרי כדורסל וכיום אין לי שום ספק שאירופאי בינוני שפעם היה משחק באירופה מוצא את עצמו בנ.ב.א.

האם בשנת 2000 היה סיכוי שנראה שחקן כמו גל מקל זוכה לצאנס ב נ.ב.א?

עם הלוז של הנ.ב.א וההתרחבות והעמקת הגלובליזציה וסקאוטינג עולמי מוצאים כל אירופאי חצי מוכשר באירופה.

יש ספק בכלל שכמות הזרים בנ.ב.א כיום לעומת 20 שנה אחורה מוקפצת פי כמה וכמה??

במקום אירופאים סבירים אנחנו מקבלים אמריקאים שלא השתלבו לכן כמות האמריקאים עלתה אך לא האיכות.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי התנין 2 » 30 יוני 2019, 09:02

לא חושב שהרמה ב NBA של פעם היתה נמוכה יותר, בטח אם משווים לשיעמומון שמתפרש ל-80 משחקים ויותר שאנו רואים היום, ללא הגנות ומשחק סוליסטי לחלוטין.
העניין הוא שהרבה אירופאים עוזבים ל NBA כשהם אפילו באירופה לא כאלה שחקנים טובים (ברטאנס הלאטבי למשל). אני מניח שזה בגלל שחוזי מינימום שמציעים להם שם יותר קורצים מאשר פה. נכון, אין ספק שאלמלא העזיבה של שחקנים רבים היתה פה ליגה יותר טובה, אבל היא רחוקה מלהיות פח אשפה, ורמת המשחק בהחלט טובה יותר ממה שראיתי אי פעם בכדורסל האירופי. הרי כשאתה אומר "פח אשפה" אתה מתכוון לכך שבעבר ראית רמה גבוהה יותר, לא?

ובכל זאת, בואו נזכור שעם כל הביקורת היורוליג היא עדיין ליגתה כדורסל השניה בטיבה בעולם. לא לזלזל בזה.
התנין 2

הודעהעל ידי בשלות » 30 יוני 2019, 09:07

הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
מה הולך שם , זה כאילו הקבוצת כדורגל מממנת את העסקה.
בשלות

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2019, 09:20

בשלות כתב:הוא הולך להרוויח *70 מיליון אירו* לשש שנים .
פסיכי.
הגיע הזמן לתקרת שכר ביורוליג. זה לא הוגן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 30 יוני 2019, 09:21

לא נשמע לי נכוון. הייתה כתבה בספרד בה דובר על 20 מליון ל 5 שנים. נשמע לי יותר ריאלי
er79

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2019, 09:22

מדובר על יותר מ 13 מיליון דולר לעונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 30 יוני 2019, 09:25

שמואל1 כתב:מדובר על יותר מ 13 מיליון דולר לעונה

לפי אס. הייתה כתבה אחרת בספרד שדיברה על סכום אחר לגמרי. אולי זה איפשהו באמצע. לא יודע.
er79

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2019, 09:30

er79 כתב:

לפי אס. הייתה כתבה אחרת בספרד שדיברה על סכום אחר לגמרי. אולי זה איפשהו באמצע. לא יודע.
הוא וויתר על 45 מיליון דולר ל 3 שנים ב NBA. אני אני חושב שהסכום הזה הגיוני.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יוני 2019, 09:44

yellowaura כתב:אני התכוונתי להוצאות של הקבוצות האירופאיות על שחקני כדורגל לעומת כדורסל. לאו דווקא למשכורות.

שחקני רכש בקבוצות כמו ריאל מדריד מגיעים בסכומים של 50 מיליון יורו וצפונה.
מה זה משנה אם ההוצאות על שכר שחקן או קנייה מקבוצה אחרת.
אם בכדורגל הרכש בסביבות 50-200 מיליון יורו על שחקנים בקבוצות בכירות כמו ריאל , ברסה, פסז, מאנ יונייטד וכו.

רוב השחקנים הבכירים מגיעים לקבוצות הגדולות לא בהעברה חופשית אלא במחירים מטורפים.

עלות של 2 מיליון דולר זה כסף קטן מאוד במונחי נ.ב.א.

מה אתה רוצה להגיד פה? שהסכומים שרצים בכדורסל האירופי הם כלום ושום דבר לעומת הכדורגל באירופי? זה ברור מאליו.
מפה ועד הטענה ש-"אין שום סיבה שקבוצה כמו ריאל לא תביא שחקנים ב 20 מיליון יורו לעונה"... זה עוד רחוק משם (לבטח כשאין שום סיבה לעשות זאת). אם קבוצת כדורגל בכירה מכניסה X, היא תרצה להשקיע את מרבית הכסף בחזרה ברכש/החתמת שחקנים/השלמת חובות. השאריות (הגם שמדובר בסכומי כסף מכובדים, עדיין אלו שאריות תקציב) הן אלו שהולכות לכדורסל.

לגבי איכות ה-NBA בהשוואה לאירופה - צר לי, אבל אני לא רואה את מה שאתה רואה. יחסי הכוחות, גם אם מעט גדלו, לא השתנו באופן משמעותי. אין ואקום. שחקנים אירופאים בינוניים נוטשים את אירופה? אחרים תופסים את מקומם (אם מארה"ב ואם מאירופה עצמה, שנחשפה יותר ויותר לכדורסל). מאז היווסדה, ה-NBA התפתחה לאורך השנים באופן הדרגתי, ולא באופן חד. כך שגם אם רוצים, אי אפשר להצביע על זמן שבו יחסי הכוחות גדלו בצורה ניכרת (בטח לא בשנים האחרונות).
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יוני 2019, 09:51

er79 כתב:

בספרד אכן קשה לדעת. בייחוד שה-"אס" הוא עיתון מדרידאי.

בכל אופן, בכתבה ב-"אס" דובר על סכום בברוטו. בברצלונה יש מס של 52% אאל"ט.
אחדשיודע

הודעהעל ידי ankram » 30 יוני 2019, 10:29

שמואל1 כתב:
פסיכי.

למה לא הוגן?
ואם זה לא הוגן ,לא הגיע זמן לתקרת שכר בישראל?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2019, 10:31

ankram כתב:
שמואל1 כתב:
פסיכי.

למה לא הוגן?

מירוטיץ' לבדו הולך להרוויח 3-4 מיליון דולר יותר מכל תקציב השחקנים של מכבי, ומכבי בערך במקום ה 10 מבחינת תקציב ביורוליג.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 30 יוני 2019, 10:36

שמואל1 כתב:
ankram כתב:
שמואל1 כתב:
פסיכי.

למה לא הוגן?

מירוטיץ' לבדו הולך להרוויח 3-4 מיליון דולר יותר מכל תקציב השחקנים של מכבי, ומכבי בערך במקום ה 10 מבחינת תקציב ביורוליג.

בלאק לבד הולך להרוויח כמו כל תקציב השחקנים של גליל , ביחד עם ווילבקין , יותר מהתקציב של רוב הקבוצות בליגה , מה ההבדל?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי er79 » 30 יוני 2019, 10:42

אם השמועות נכונות וגם וונאמייקר יסגור שם במקום פנגוס אפשר כבר לסגור את הבסטה וללכת לים. זאת דרים טים מפלצתית שאף אחת לא תוכל עליה. תאורטית זה גביע אירופה קל. מבחינתי הם בחיסרון רק בעמדת המאמן אבל אם עתמאן הצליח להביא קבוצה מעולה לגמר לא רואה את פסיץ מזייף עם הרכב כזה.
er79

הודעהעל ידי Jack55 » 30 יוני 2019, 10:48

er79 כתב:אם השמועות נכונות וגם וונאמייקר יסגור שם במקום פנגוס אפשר כבר לסגור את הבסטה וללכת לים. זאת דרים טים מפלצתית שאף אחת לא תוכל עליה. תאורטית זה גביע אירופה קל. מבחינתי הם בחיסרון רק בעמדת המאמן אבל אם עתמאן הצליח להביא קבוצה מעולה לגמר לא רואה את פסיץ מזייף עם הרכב כזה.

קראתי גם, זה כבר יהיה בלתי ניתן לעצירה .
מקווה מאוד שזה לא נכון, זה כבר יהרוס עונה שלמה ביורוליג ולא "יעלה את הרמה" .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי ankram » 30 יוני 2019, 10:55

Jack55 כתב:
er79 כתב:אם השמועות נכונות וגם וונאמייקר יסגור שם במקום פנגוס אפשר כבר לסגור את הבסטה וללכת לים. זאת דרים טים מפלצתית שאף אחת לא תוכל עליה. תאורטית זה גביע אירופה קל. מבחינתי הם בחיסרון רק בעמדת המאמן אבל אם עתמאן הצליח להביא קבוצה מעולה לגמר לא רואה את פסיץ מזייף עם הרכב כזה.

הרמה ביורוליג עולה כל שנה (בטח ברמה של 6 הקבוצות הראשונות) , לפחות זה הרושם שיש לי , בטח גבוה יותר מהרמה של טרם השיטה החדשה , כבר אי אפשר לזייף בתחילת השנה , כל משחק הוא קריטי.
לגבי מירוטיץ' , רק להזכירכם , שהוא היה חלק מריאל מפלצתית , איתו , עם יול , עם צ'אצ'ו , בורוסיס , ועוד , פרוורד undepaid כמו בלו , עשה לו בית ספר עם כל ההייפ סביב מירוטיץ'.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2019, 10:57

ankram כתב:
שמואל1 כתב:
ankram כתב:
שמואל1 כתב:
פסיכי.

למה לא הוגן?

בלאק לבד הולך להרוויח כמו כל תקציב השחקנים של גליל , ביחד עם ווילבקין , יותר מהתקציב של רוב הקבוצות בליגה , מה ההבדל?

יש הבדל. תקרת שכר בליגה לא תאפשר למכבי להצליח ביורוליג. אין שום סיבה שבליגות האירופאיות תהיה תקרת שכר. יורוליג זה סיפור אחר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 30 יוני 2019, 10:57

לא הבנתי, הוא חותם על חוזה ארוך טווח?? נראה שהוא ממש רציני לגבי המעבר
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 30 יוני 2019, 11:00

ankram כתב:
Jack55 כתב:

הרמה ביורוליג עולה כל שנה (בטח ברמה של 6 הקבוצות הראשונות) , לפחות זה הרושם שיש לי , בטח גבוה יותר מהרמה של טרם השיטה החדשה , כבר אי אפשר לזייף בתחילת השנה , כל משחק הוא קריטי.
לגבי מירוטיץ' , רק להזכירכם , שהוא היה חלק מריאל מפלצתית , איתו , עם יול , עם צ'אצ'ו , בורוסיס , ועוד , פרוורד undepaid כמו בלו , עשה לו בית ספר עם כל ההייפ סביב מירוטיץ'.

מסכים מאוד עם המשפט הראשון, הרמה עולה משמעותית כל שנה, אבל סתם לצורך העניין אם וונאמייקר ואברינס גם יחתמו בברצלונה, זה יהרוס עונה שלמה, כמו שכל הרוסטר של גולדן סטייט היה בריא כל השנה בלי פציעות, למישהו יש ספק אם הם היו זוכים באליפות?
בנוגע למירוטיץ', אני אישית חושב שהוא עבר כל כך הרבה מאז והוא כבר שחקן אחר הרבה יותר טוב עם הרבה יותר ניסיון, הוא גם בדיוק מתאים לסגנון המשחק שמשחקים, סטרץ' פור ברמה שלו זה מדהים לכל קבוצה .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים