התנין 2 כתב:yellowaura כתב:בכל מקרה אנחנו צריכים להיות מאוד שמחים ששחקנים מוכשרים וביא היכולת שלהם כמו מירוטיץ מגיעים לאירופה...
היורוליג הפכה להיות פח אשפה מאז התרחבות הנ.ב.א והפערים הפכו להיות לא נורמאליים.
אני בעד שמועדונים כמו ריאל מדריד וברצלונה ינצלו את התקציב העצום שיש להם לקדם את הכדורסל.
אין שום סיבה שקבוצה כמו ריאל לא תביא שחקנים ב 20 מיליון יורו לעונה...בכדורגל זה סכום שהם משלמים לשחקן ה 16 בסגל..
אם היורוליג יאבד את כל נכסיו, כולל אירופאים בינוניים, אז גם אם נגיע רחוק זה פחות ילהיב כי הליגה חלשה.
אני לחלוטין רואה את ריאל מדריד מביאה לפחות עוד 2 שמות מפתיעים ומלהיבים.
לא רואה מצב של נוקאוט כזה של ברצלונה...ועוד שחקן ששיחק בריאל.
למדריד יש כבוד שהיא צריכה לשמור עליו..
אני שולח אותך לראות משחקי כדורסל ביורוליג מאז שנות התשעים ועד היום, ורק אז תגיד לי אם אי פעם נראתה ביבשת רמת כדורסל כמו היום.
להשוות את היורוליג של השנים האחרונות לעבר זה צחוק. בתור מי שעוקב באדיקות כבר מאז שנות התשעים, אני אומר זאת בבטחה - הרמה היום היא הגבוהה ביותר אי פעם. זה אולי לא נשמע רומנטי כשנזכרים במכבי הגדולה של האפמן, מקדונלד ושפר, אבל יש לזכור שגם הקבוצה ה"מענגת" ההיא קלעה בממוצע 72 נקודות למשחק, כשאפס פילזן מובילה את הרשימה עם 77 נקודות למשחק.
שלא לדבר על האווירה באולמות. היורוליג שומרת בעקביות על למעלה מ-8,000 צופים למשחק בשנים האחרונות (כולל בעונה האחרונה, חרף כניסתן של "תקלות" קשות כמו גראן קנאריה, בודצ'נוסט ובעיקר דרושפאקה). תציץ רגע לנתוני הקהל בתחילת שנות ה-2000 ותראה שהליגה גירדה את ה-3500 צופים בממוצע.
היום גם יש הרבה יותר שחקנים אמריקאים באירופה (בעבר עפ"י רוב ניתן היה להחתים עד שני אמריקאים בקבוצה, גם ביורוליג אגב), חלקם מגיעים ממקומות נמוכים ונראים טוב יותר מהמון אירופאים מוכשרים על הנייר. נראה לי שדווקא עם המעבר של הרבה שחקנים ל NBA (תופעה שממש לא החלה בשנים האחרונות), הקבוצות הבינו שניתן למצוא תחליפים לא פחות טובים בליגות המקומיות, אפילו בליגות כמו שלנו.
אני רק רוצה לדייק אותך ולציין שמאז שנות ה90 ותחילת שנות האלפיים, המון אולמות עברו שיפוץ (או שבנו אולמות חדשים) ונוספו להם אלפי כיסאות חדשים (יד אליהו לדוגמה) כך שזה לא פרמטר מדויק להשוואה.
גם ההשוואה של ממוצע הנקודות שגוי כאן. הכדורסל המודרני מאוד השתנה, והפך להיות הכדורסל של הגארדים. המון שלשות נזרקות ויותר קבוצות מעדיפות את הקליעה מבחוץ על פני החדירה פנימה/משחק פנים של גבוהים. שינוי כזה מגביר את הקצב של המשחק וכמות השלשות גדולה יותר משמעותית - כך שהגיוני שגם ממוצע הנקודות יגדל.
לגבי הפסקה האחרונה, אני מסכים. אכן יש יותר אמריקאים שמגיעים לאירופה. בעבר הייתה תפיסה אצל אמריקאים שמי שלא ב-NBA אז עדיף שישחק בD-LEAGUE מאשר באירופה, כי לשחק באירופה זאת "בושה". היום הכדורסל האירופי מקבל הרבה יותר כבוד באמריקה וניתן לראות את זה גם לפי כמות השחקנים האירופאים שנבחרים מדי שנה בדראפט.