יש לי הצעה לסגל חלופי, עדיין לא הסגל שאני רוצה שיהיה, אבל לא אתנגד:
1. פארגו, מקל/אוחיון, בר טימור
2. פרידזון/קירק פני, הלפרין
3. סמית', אידסון
4. קאנגור/קלאתיס, טיוס
5. ג'יימס, באראץ'/דיוויס, ג'ייק כהן
מדובר בסגל חסכוני יותר מהסגל שאני רוצה בקבוצה, בעיקר בגלל הויתור על לנגפורד ועל אליהו, ולמרות שצירפתי אליו את אידסון. מה שטוב בסגל הזה, זה קודם כל יכולת טובה בהרבה יותר מחוץ לקשת. דבר שני, במידה והשחקן בעמדה 2 יהיה פרידזון, קבוצה טובה יותר לחוק הרוסי. על בלו ויתרתי, קראתי ציוץ שלו בטוויטר מתחילת אפריל שהוא פונה לאפיק קריירת האימון, אז למרות שפנטזתי, לכדורסל הוא יחזור רק מאחורי הקווים, לא על הפרקט. קודם כל בעמדה 1 העדפתי להמשיך ללכת על פארגו. יש שיאמרו שהוא מנהל משחק פחות טוב מזוראן, אני חושב שהוא מספיק מוכשר, וגיביתי אותו גם במובילי כדור טובים כפיצוי. לכן השארתי את אוחיון כאלטרנטיבה, אבל אני עדיין מעדיף את מקל, וצירפתי במקום רוט כגארד שלישי את בר טימור, שהוא לדעתי היום הפרוספקט הכי מעניין בליגה, בתקווה שלבלאט תהיה סבלנות אליו. את המהפך הגדול ביותר עשיתי בעמדה 2: יש פה אפשרות או ללכת על פיור שחקני חוק רוסי, דהיינו פרידזון ויותם, או ללכת על פני ויותם. למה יותם? שיהיה ברור, אני לא כל כך רוצה אותו, אבל הוא יכול לעזור למקל/אוחיון ולטימור עם הובלת הכדור ולהקל על פארגו. בנוסף, על הנייר יותם אמור להיות קלעי טוב יותר מסילבן, לא סגור על איך הוא בהשוואה לנעימי. פרידזון ישדרג אותנו באחוזים מצויינים בקליעה. פני, לעומת זאת, יהיה זול יותר מפרידזון, וייתכן וייצור לנו עמדה 2 לא הכי חזקה, וגם די מבוגרת (למרות שסגנון המשחק שלו לא תלוי בגילו ה"מופלג") אבל גם השנה לא הייתה לנו עמדה 2 מהמוצלחות. ופני כזכור לכולם הוא קלעי שלשות אדיר, ואני מאמין שחייב להיות אחד כזה לפחות במכבי כדי שנדבר חזק. פני גם מראה שעוד לא נס ליחו, תראו את המספרים שלו השנה בליגה הטורקית, כולל מספרים אדירים נגד הגדולות:
http://www.tblstat.net/pd.asp?p=2349כמובן שעם פרידזון, בגלל היכולות הנוספות שלו וההיכרות שלו עם בלאט, זה יהיה עדיף. אגב, אפשר לשלב את שניהם ולוותר על יותם, זו גם אפשרות. בכל מקרה, איתם ועם סמית', טימור, מקל, קאנגור/קלאתיס, יותם וג'ייק כהן, מכבי הופכת לקבוצת שלשות אדירה, כשגם הסנטרים, כהן כמובן, אבל גם ג'יימס, דיוויס ובאראץ, יכולים לעשות צרות מחצי מרחק עם יד רכה.
עמדה 3 חוזרת להיות בקונסטלציה הזאת עמדה יקרה, לא מה שתכננתי בפועל (אני עדיין דוגל בהשקעה בעמדות 1, 2 ו-5 קודם כל, אבל הקונספט הזה מקובל עליי מכל מיני סיבות שמיד אציין) אבל היא משדרגת את משחק ההגנה והחטיפות של הקבוצה. אידסון גם יכול לנהל משחק לפרקים. לעבוד עם פארגו הוא כבר הראה שהוא יודע. בכלל, מחשבה נוספת שלי בבניית הסגל הזה הייתה לנסות להחזיר שחקנים ששיחקו בקבוצה ומכירים את המועדון או את בלאט+כמה תוספות יהודיות/ישראליות. בעמדה 5 הוספתי כגיבוי את ג'ייק כהן.
השערה שלי:
פארגו - השחקן היקר בסגל, בין 1.5 ל-2 מליון דולר. אוחיון או מקל- סביבות 300-400 אלף. טימור - לא יותר מ-200 אלף.
פרידזון - בין 800000 למליון דולר (אל תתפסו אותי במילה). פני - בין 300 ל-400 אלף. יותם - כנ"ל (ובשום אופן לא יותר).
סמית' - בין 800 אלף למליון. אידסון - כנ"ל.
קאנגור - סביבות החצי מליון + עוד כמה אקסטרות של פיצוי לסיינה. קלאתיס - בין 200 ל-300. טיוס - חצי מליון דולר.
באראץ/דיוויס - בין מליון למליון וחצי. ג'יימס - בין 800 אלף למליון. ג'ייק כהן - לא יותר מ-200 אלף.
סה"כ תקציב משוער ברוטו: סביבות 9 מליון דולר ברוטו (חישבתי את התסריט היקר ביותר), וזה אם מכניסים גם את פני וגם את פרידזון. אם לא מכניסים את פני ומחתימים את קלאתיס ולא את קאנגור - אפילו פחות.
יש חסרונות לסגל הזה, אבל כבר אמרתי בעבר שבשביל שמכבי תחזור לדבר חזק היא צריכה שיהיו לה 5 אלמנטים שהם מרכיבי מפתח להצלחה:
ריבאונד הגנה, שלא היה לה השנה (וראינו את החולי הזה במיוחד מול ריאל). את זה היא תשפר מאוד, שלג'יימס יעזרו באראץ/דיוויס, קלאתיס/קאנגור (קאנגור יעזור כנראה פחות אם יוחתם) וטיוס;
קלעי שלשות טוב מאוד ומעלה (יש לה פה כמה כאלה, שהג'וקר הפעם יהיה במיוחד פרידזון/פני או שניהם, כשגם קאנגור, אם זה יהיה הוא, קלעי מצויין);
מנהל משחק טוב מאוד (אני כן רואה את פארגו ככזה, ויסלחו לי המפקפקים);
שחקן יוצר, גו טו גאי (שוב - פארגו, חבילה של שניים במחיר אחד);
ושחקן פיזי ללואו פוסט (דיוויס או באראץ). כל המפתחות האלו קיימים בסגל הזה, ויותר בזול, כי למרות שהוספנו את אידסון, וויתרנו על עליהו ועל לנגפורד, בורות כלכליים גדולים.