11 יולי 2013, 16:07
אלמוג כתב:כל טמבל שחותם משווים לפארגו. החתמה מזעזעת.
שמואל1 כתב:חנו'ש כתב:האמת שגם אני ממש לא מתה על האפשרות של בובי בראון, כך שאני יכולה להבין למה בלאט לא רצה אותו.
הבעיה היא כשהביאו גרסה קצת פחות טובה של בובי בראון....
בובי בראון לפחות סקורר יורוליג מוכח ברמה גבוהה. טייריס רייס הוא כלום ושום דבר.
11 יולי 2013, 16:08
חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:אסף, תסלח לי שאני לא מקבלת את זה.
מכבי שמה לה מטרה להחתים שם גדול לעמדת הגארד, אבל אחרי כישלון אחד עם פארגו היא כבר מתייאשת??
השחקנים האחרים יקרים לה מידי?? באמת??
מה חשבו? שיביאו שם גדול בשקל וחצי?? ברור שהשחקנים הטובים הם יקרים!!
אז לא הלך לכם עם פארגו אז זהו?? ה-NEXT BEST THING זה רייס?
יש שם גדול ויש שם גדול. אם מכבי היתה זורקת 2 מליון דולר על פלניניץ', אז הקהל וגם ה"מבינים בכדורסל" אולי היו מאוד מתלהבים, אבל ספק כמה ההחתמה הזו באמת היתה מהווה איזשהו שידרוג מהותי ברמה המקצועית. הפערים במחיר ובגודל השם לאו דוקא מעידים על פערים באיכות וביכלות.
מכבי כבר נפלה נפלה בעבר לא מעט פעמים עם שמות גדולים.
וזהו? רק פלאניניץ' (שגם אני מסכימה שלא שווה בהכרח 2 מיליון) קיים בטווח שבין פארגו ורייס??
11 יולי 2013, 16:12
11 יולי 2013, 16:17
11 יולי 2013, 16:21
חנו'ש כתב:אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
עכשיו תסביר לי בבקשה איך האורז מתאים בדיוק מבחינה מקצועית לקבוצה שנבנית פה ואיזה ערך מוסף הוא יכול לתת לנו ולשאיפות של האוהדים (כי ברור שלהנהלה כבר אין יותר מידי שאיפות..)?
11 יולי 2013, 16:26
חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
עכשיו תסביר לי בבקשה איך האורז מתאים בדיוק מבחינה מקצועית לקבוצה שנבנית פה ואיזה ערך מוסף הוא יכול לתת לנו ולשאיפות של האוהדים (כי ברור שלהנהלה כבר אין יותר מידי שאיפות..)?
הדעה שלי, ואני כידוע לא מבין גדול בכדורסל, היא שמכבי רצתה לחזק את העמדה מס' 1 מבחינה התקפית ולאו דוקא לחפש "רכז טהור" כמו שכ"כ הרבה מפמפמים כאן.
בעיניי, אחת האכזבות מן הקו האחורי בעונה החולפת היתה מספר הנקודות הנמוך שסיפק יוגב אוחיון (לצד חוסר יציבות בקליעה שלו וחוסר יציבות כללית מצדו של לוגאן). אני חושב שהבאת שחקן כמו רייס תייצר מצב שבו מכבי תוכל לקבל נקודות משתי עמדות הגארד. מצב כזה גם ישחרר יותר את היקמן, יגרום לו לשחק פחות בעמדת הרכז ויצור לא מעט בעיות בהגנת היריבה. אגב, אני אישית לא חושב שבקו האחורי של מכבי היו בעיות כאלו חמורות כפי שהוצג כאן ורוב הבעיות היו לטעמי בעמדות 4-5.
בכל מקרה, קו אחורי של שחקנים התקפיים כמו היקמן ורייס בגיבוי מן הספסל של שחקנים כמו הלפרין ואוחיון, הוא קו אחורי די מגוון שמעניק למכבי כל מיני כלים שונים.
לא יודע כמה זה יעבוד, אבל אני חושב שהכיוון הוא חיובי.
11 יולי 2013, 16:27
11 יולי 2013, 16:32
jol9 כתב:חביב,
הבעיה היא שמשקרים לך ואתה קונה את זה ואפילו משכנע אחרים.
jol9 כתב:מה עם שחקנים מהנבא? מה עם שחקני קו אחורי אחרים כמו תאודוסיץ' למשל?
.
11 יולי 2013, 16:32
מכביסט28 כתב:איך בא לי שרייס יתן עונה חלומית סטייל פארגו (לאו דווקא ביכולת אלא באימפקט שהיה לו על הקבוצה ועל אירופה) ואז יהיה כבר מישהו שידאג להעלות מהאוב את הת'רד הלא מפרגן הזה בלשון המעטה וכולנו נצחק ונגחך על מה שנאמר כאן..
אני לא מכיר את השחקן הזה ואני מעדיף שלא "להתרשם" מהעובדה שממשיכים להנחית כאן שחקנים זולים ולא מוכחים. אני באמת מאחל לו בהצלחה ומקווה שהוא יתן לבלאט את מה שהוא מצפה ממנו. אם בלאט אמר שהוא רוצה אותו אלו כבר חדשות טובות כי מה שמתאים למאמן מתאים גם לי.
11 יולי 2013, 16:36
חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
הדעה שלי, ואני כידוע לא מבין גדול בכדורסל, היא שמכבי רצתה לחזק את העמדה מס' 1 מבחינה התקפית ולאו דוקא לחפש "רכז טהור" כמו שכ"כ הרבה מפמפמים כאן.
בעיניי, אחת האכזבות מן הקו האחורי בעונה החולפת היתה מספר הנקודות הנמוך שסיפק יוגב אוחיון (לצד חוסר יציבות בקליעה שלו וחוסר יציבות כללית מצדו של לוגאן). אני חושב שהבאת שחקן כמו רייס תייצר מצב שבו מכבי תוכל לקבל נקודות משתי עמדות הגארד. מצב כזה גם ישחרר יותר את היקמן, יגרום לו לשחק פחות בעמדת הרכז ויצור לא מעט בעיות בהגנת היריבה. אגב, אני אישית לא חושב שבקו האחורי של מכבי היו בעיות כאלו חמורות כפי שהוצג כאן ורוב הבעיות היו לטעמי בעמדות 4-5.
בכל מקרה, קו אחורי של שחקנים התקפיים כמו היקמן ורייס בגיבוי מן הספסל של שחקנים כמו הלפרין ואוחיון, הוא קו אחורי די מגוון שמעניק למכבי כל מיני כלים שונים.
אז אני מבינה שאתה לא חסיד של הכדורסל הקבוצתי החכם והיפה...
אני חוששת שגם בלאט הוא כזה....
11 יולי 2013, 16:40
חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
אני ממש לא חושב שהכדורסל של פלניניץ' הוא חכם ויפה ואני גם לא מוצא שום יופי ואסטיטיקה בהשגים כמו איבוד ההשתפות ביורוליג וסיום עונת יורוליג כבר בשלב הראשון.
חוץ מזה, רכז הוא לא שחקן שרק מנהל משחק ורק אחד שאחראי על אסיסטים ויצירית מצבים עבור שחקנים אחרים. היום לכל גארד באשר הוא אמורות להיות יכולות התקפיות טובות ומגוונות לצד יכולת ניהול משחק.
יכול ניהול המשחק של רייס היא ממש לא רעה ויחד עם שאר היכולות שלו, הוא בסה"כ שחקן טוב עבור העמדה מס' 1.
11 יולי 2013, 16:51
חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
אני ממש לא חושב שהכדורסל של פלניניץ' הוא חכם ויפה ואני גם לא מוצא שום יופי ואסטיטיקה בהשגים כמו איבוד ההשתפות ביורוליג וסיום עונת יורוליג כבר בשלב הראשון.
חוץ מזה, רכז הוא לא שחקן שרק מנהל משחק ורק אחד שאחראי על אסיסטים ויצירית מצבים עבור שחקנים אחרים. היום לכל גארד באשר הוא אמורות להיות יכולות התקפיות טובות ומגוונות לצד יכולת ניהול משחק.
יכול ניהול המשחק של רייס היא ממש לא רעה ויחד עם שאר היכולות שלו, הוא בסה"כ שחקן טוב עבור העמדה מס' 1.
למה אתה נדבק כל הזמן לפלאניניץ??
מי מדבר עליו?
ומהמעט שראיתי, יכולות ניהול המשחק של רייס גם ממש לא טובות, וכן לטעמי זו צריכה להיות התכונה מס' אחת של רכז (כמו שפוסט אפ ומשחק פנים צריך להיות התכונה הבולטת של סנטר), אבל כנראה שזה רק אני...
11 יולי 2013, 16:52
11 יולי 2013, 16:54
11 יולי 2013, 16:57
חביב אורנג'ד כתב:נוו אז לא פלניניץ' - פאפאלוקאס הביא אותנו למקומות יותר טובים מאשר שחקנים כמו פארגו, ביינום או סולומון? הוא באמת תרם משהו לצסקא הגדולה שהיתה צריכה "מנהל משחק טהור"? שאראס הגדול הביא איזו קבוצה לגמר היורוליג בשנים האחרונות? את פלניניץ' של השנים האחרונות אנחנו בכלל לא יכולים להזכיר אפילו עם הישג כמו טופ 8, שאפילו מכבי ה"אפרורית" של היקמן ה"בינוני מאוד" הצליחה להעפיל. נראה בכלל שהשחקנים האילו היו יותר קרובים לשחקנים שמפסידים תארים מאשר לכאלו שמצעידים קבוצות להשגים.
מן הצד השני אפשר גם גם לציין כאן שחקן כמו בו מקקאלב שלקח שתי קבוצות שונות לפיינל פור וזאת כאשר הוא ממש אינו רכז טהור.
בקיצור, בשביל להצליח ולשחק יפה לא חייבים רכזים טהורים בדיוק כמו שלא צריך לפחד כ"כ משחקן שהוא לא באמת רכז אמיתי. כמובן שהיה נחמד ואפילו מומלץ מאוד שהרכז שינחת כאן יהיה מנהל משחק ברמה הגבוהה ביותר, אבל לא תמיד זה אפשרי וגם כשזה אפשרי זה לא תמיד כדאי. יש הרבה פרמטרים שקשורים לאיכויות של רכז לא צריכים להיטפל רק לניהול משחק.
11 יולי 2013, 16:58
MTA2311 כתב:רייס, היקמן, סמית, מדלי ושון ג'יימס.
זאת החמישייה שלנו כרגע.
11 יולי 2013, 17:02
אדגר פו כתב:MTA2311 כתב:רייס, היקמן, סמית, מדלי ושון ג'יימס.
זאת החמישייה שלנו כרגע.
זה בטח לא יבוא טוב למכבי חמישייה של אמריקאים, לכן אני לא פוסל שאוחיון יפתח כרכז פותח .
מממ.. רק רגע, זו אותה חמישייה של שנה שעברה, לא ?
11 יולי 2013, 17:21
11 יולי 2013, 17:31
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב,
הבעיה היא שמשקרים לך ואתה קונה את זה ואפילו משכנע אחרים.
לא יודע מי משקר. לא קיבלתי משום מקום רשמי הבטחה או מחויבות או חוזה כלשהו שגורס שאני אקבל כאן "שם גדול" בעמדת הרכז. אותי אישית, שמות גדולים גם לא מרגשים וזה גם למה לא התלהבתי מפאפאלוקאס וגם לא משרמדיני שהיה כאן מאוד אהוד.jol9 כתב:מה עם שחקנים מהנבא? מה עם שחקני קו אחורי אחרים כמו תאודוסיץ' למשל?
.
את זה גם אני שואל.
מה שכן, נראה לי שיש כאן בחירה מקצועית.
מדוע בלאט העדיף את רייס על אי.ג'יי. פרייס ואחרים? לא יודע. אבל שוב, אני חושב שכאן את החצים צריכים להפנות לבלאט.
חוץ מזה, צריכים לזכור שזו לא הפעם הראשונה שבלאט מעדיף מתוך בחירה מקצועית ולאו דוקא כלכלית לבחור בשחקן זול יותר.
תראה למשל את הבאתו של דווין סמית' בזמנו; בלאט רצה אידסון והוצע לו חוזה מרשים מאוד. בד בבד, נזרקו הרבה שמות של מועמדים כאן, בינהם בוסתיאן נאכבר הגדול וגם שחקנים הרבה פחות יקרים (שבפירוש היו בהישג יד) כמו קייל וויבר ומאט וולש. בלאט בחר בסמית' באופן מאוד בלתי צפוי אך מאוד מודע. בסופו של יום, על אף שאני ממש לא משתגע על סמית', הבחירה הזו שגרמה אז להרבה אנשים להרים גבה, היתה בחירה נבונה ומקצועית ולא באה מקמצנות וכל מיני תאוריות קונספירציה על התקציב. תראה איפה נמצא סמית' היום ואיפה נמצאים אותם שחקנים שציינתי קודם.
אם מכבי עושה בחירה שכזו והדבר מתבצע לאחר עבודה מושכלת של מעקב, לא הייתי פוסל אותה על הסף, למרות שגם לי יש את אותן תהיות שאתה מעלה כאן.
11 יולי 2013, 17:38
חביב אורנג'ד כתב:נוו אז לא פלניניץ' - פאפאלוקאס הביא אותנו למקומות יותר טובים מאשר שחקנים כמו פארגו, ביינום או סולומון? הוא באמת תרם משהו לצסקא הגדולה שהיתה צריכה "מנהל משחק טהור"? שאראס הגדול הביא איזו קבוצה לגמר היורוליג בשנים האחרונות? את פלניניץ' של השנים האחרונות אנחנו בכלל לא יכולים להזכיר אפילו עם הישג כמו טופ 8, שאפילו מכבי ה"אפרורית" של היקמן ה"בינוני מאוד" הצליחה להעפיל. נראה בכלל שהשחקנים האילו היו יותר קרובים לשחקנים שמפסידים תארים מאשר לכאלו שמצעידים קבוצות להשגים.
מן הצד השני אפשר גם גם לציין כאן שחקן כמו בו מקקאלב שלקח שתי קבוצות שונות לפיינל פור וזאת כאשר הוא ממש אינו רכז טהור.
בקיצור, בשביל להצליח ולשחק יפה לא חייבים רכזים טהורים בדיוק כמו שלא צריך לפחד כ"כ משחקן שהוא לא באמת רכז אמיתי. כמובן שהיה נחמד ואפילו מומלץ מאוד שהרכז שינחת כאן יהיה מנהל משחק ברמה הגבוהה ביותר, אבל לא תמיד זה אפשרי וגם כשזה אפשרי זה לא תמיד כדאי. יש הרבה פרמטרים שקשורים לאיכויות של רכז לא צריכים להיטפל רק לניהול משחק.