טייריס רייס חתם לשנתיים במכבי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טייריס רייס חתם לשנתיים במכבי

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2013, 16:07

]
אלמוג כתב:כל טמבל שחותם משווים לפארגו. החתמה מזעזעת.

פעם היו משווים לפארקר... התקדמנו מאז.... ;)

שמואל1 כתב:
חנו'ש כתב:האמת שגם אני ממש לא מתה על האפשרות של בובי בראון, כך שאני יכולה להבין למה בלאט לא רצה אותו.
הבעיה היא כשהביאו גרסה קצת פחות טובה של בובי בראון....

בובי בראון לפחות סקורר יורוליג מוכח ברמה גבוהה. טייריס רייס הוא כלום ושום דבר.

בגלל זה אמרתי "הגרסה הפחות טובה של בובי בראון"...
תקרא שוב על מה אתה מגיב לפני שאתה מגיב, יחסוך לך הרבה פדיחות.... :rose
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 יולי 2013, 16:08

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:אסף, תסלח לי שאני לא מקבלת את זה.
מכבי שמה לה מטרה להחתים שם גדול לעמדת הגארד, אבל אחרי כישלון אחד עם פארגו היא כבר מתייאשת??
השחקנים האחרים יקרים לה מידי?? באמת??
מה חשבו? שיביאו שם גדול בשקל וחצי?? ברור שהשחקנים הטובים הם יקרים!!
אז לא הלך לכם עם פארגו אז זהו?? ה-NEXT BEST THING זה רייס?

יש שם גדול ויש שם גדול. אם מכבי היתה זורקת 2 מליון דולר על פלניניץ', אז הקהל וגם ה"מבינים בכדורסל" אולי היו מאוד מתלהבים, אבל ספק כמה ההחתמה הזו באמת היתה מהווה איזשהו שידרוג מהותי ברמה המקצועית. הפערים במחיר ובגודל השם לאו דוקא מעידים על פערים באיכות וביכלות.
מכבי כבר נפלה נפלה בעבר לא מעט פעמים עם שמות גדולים.

וזהו? רק פלאניניץ' (שגם אני מסכימה שלא שווה בהכרח 2 מיליון) קיים בטווח שבין פארגו ורייס??

קודם כל, שמות גדולים באמת אין הרבה. שמות גדולים שהם גם באמת שחקנים טובים ודומננטיים שבאמת יכולים להביא קבוצה להשיגים משמעותיים (והם לא שחקנים בירידה שחוץ מהשם אין להם הרבה מה להציע) יש אפילו פחות.

דבר שני, יש הרבה הגיון בדברים שאסף כתב. פארגו באמת היה מחוץ לטווח המחירים, את פלניניץ' לא נראה לי שבכלל היה כדאי להביא, ספנוליס הרבה מעבר לטווח המחירים וגם ככה רצה להשאר באולימפיאקוס, פארמר רצה לחזור לNBA (וגם הוא הרבה הרבה מעבר לטווח המחירים) וגם דיאמנטידיס/DD/"הרכז מספר 1 באירופה" או איך שלא קוראים לו כאן רוצה להשאר במקום בו הוא נמצא עכשיו (לדעתי אגב, הוא כיום הרבה יותר שם גדול משחקן גדול).
הדבר הזה השאיר אותנו רק עם שחקנים כמו בובי בראון ובו מקקאלב. למה הם לא באו? באמת לא יודע. אבל העובדה שאף אחד מהם לא הוזכר כלל כמועמד מרמזת על כך שכנראה הם לא היו בתוכניות של בלאט והדברים של אסף די מחזקים את זה.

דבר שלישי ואחרון, בלי שום קשר ליכולות, מוכחות, תקציב וכיוצ"ב, רייס הוא מועמד לגיטימי וטבעי עבור מכבי. הוא הוזכר כמועמד למכבי לפני כיותר משנתיים, הוא נמצא במעקב מאוד צמוד ומובקר ע"י הקבוצה ומחלקת הסקואטינג והוא בסה"כ שם יחסית מוכר שהיה צפוי להשתלב ביורוליג במקודם או במאוחר. אם מסתכלים היום על שוק הרכזים באירופה ובפרט על אילו המרווחים (או עשויים להרוויח) עד מליון יורו, אז רייס הוא אחד הבולטים והטובים ביותר שבהם.
זה כמובן לא אומר שהוא יהיה טוב ושהוא צפוי להצליח, אלא שבסה"כ יש כאן החתמה אופיינית ודי צפויה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2013, 16:12

אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
עכשיו תסביר לי בבקשה איך האורז מתאים בדיוק מבחינה מקצועית לקבוצה שנבנית פה ואיזה ערך מוסף הוא יכול לתת לנו ולשאיפות של האוהדים (כי ברור שלהנהלה כבר אין יותר מידי שאיפות..)?
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2013, 16:17

חביב,
הבעיה היא שמשקרים לך ואתה קונה את זה ואפילו משכנע אחרים.

אם אתה מנסה להביא מנכ"ל לחברה ואתה חושב על מנכלים מצליחים של כל מיני ענקיות בתעשיות השונות אתה לא תסתפק בסוף במנכל של פיצוחי יוסי...
אתה לא יכול לכוון לשחקן של שני מליון ולהביא בסוף שחקן של רבע מהסכום.
מה עם שחקנים מהנבא? מה עם שחקני קו אחורי אחרים כמו תאודוסיץ' למשל?

זה שרייס הוא החתמה אופיינית זה רק מראה עד כמה מכבי הלכה אחורה. זה שחקן שיחד עם היקמן לא יהווה יתרון על קווים אחוריים טובים בליגה שלנו ולכן יש סיכוי לא נמוך לעונה נוספת עם אכזבות בזירה המקומית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 יולי 2013, 16:21

חנו'ש כתב:אוקיי, חביב, נניח שאני מקבלת את דבריך.
עכשיו תסביר לי בבקשה איך האורז מתאים בדיוק מבחינה מקצועית לקבוצה שנבנית פה ואיזה ערך מוסף הוא יכול לתת לנו ולשאיפות של האוהדים (כי ברור שלהנהלה כבר אין יותר מידי שאיפות..)?

הדעה שלי, ואני כידוע לא מבין גדול בכדורסל, היא שמכבי רצתה לחזק את העמדה מס' 1 מבחינה התקפית ולאו דוקא לחפש "רכז טהור" כמו שכ"כ הרבה מפמפמים כאן.
בעיניי, אחת האכזבות מן הקו האחורי בעונה החולפת היתה מספר הנקודות הנמוך שסיפק יוגב אוחיון (לצד חוסר יציבות בקליעה שלו וחוסר יציבות כללית מצדו של לוגאן). אני חושב שהבאת שחקן כמו רייס תייצר מצב שבו מכבי תוכל לקבל נקודות משתי עמדות הגארד. מצב כזה גם ישחרר יותר את היקמן, יגרום לו לשחק פחות בעמדת הרכז ויצור לא מעט בעיות בהגנת היריבה. אגב, אני אישית לא חושב שבקו האחורי של מכבי היו בעיות כאלו חמורות כפי שהוצג כאן ורוב הבעיות היו לטעמי בעמדות 4-5.
בכל מקרה, קו אחורי של שחקנים התקפיים כמו היקמן ורייס בגיבוי מן הספסל של שחקנים כמו הלפרין ואוחיון, הוא קו אחורי די מגוון שמעניק למכבי כל מיני כלים שונים.
לא יודע כמה זה יעבוד, אבל אני חושב שהכיוון הוא חיובי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2013, 16:26

חביב אורנג'ד כתב:

הדעה שלי, ואני כידוע לא מבין גדול בכדורסל, היא שמכבי רצתה לחזק את העמדה מס' 1 מבחינה התקפית ולאו דוקא לחפש "רכז טהור" כמו שכ"כ הרבה מפמפמים כאן.
בעיניי, אחת האכזבות מן הקו האחורי בעונה החולפת היתה מספר הנקודות הנמוך שסיפק יוגב אוחיון (לצד חוסר יציבות בקליעה שלו וחוסר יציבות כללית מצדו של לוגאן). אני חושב שהבאת שחקן כמו רייס תייצר מצב שבו מכבי תוכל לקבל נקודות משתי עמדות הגארד. מצב כזה גם ישחרר יותר את היקמן, יגרום לו לשחק פחות בעמדת הרכז ויצור לא מעט בעיות בהגנת היריבה. אגב, אני אישית לא חושב שבקו האחורי של מכבי היו בעיות כאלו חמורות כפי שהוצג כאן ורוב הבעיות היו לטעמי בעמדות 4-5.
בכל מקרה, קו אחורי של שחקנים התקפיים כמו היקמן ורייס בגיבוי מן הספסל של שחקנים כמו הלפרין ואוחיון, הוא קו אחורי די מגוון שמעניק למכבי כל מיני כלים שונים.

אז אני מבינה שאתה לא חסיד של הכדורסל הקבוצתי החכם והיפה...
אני חוששת שגם בלאט הוא כזה....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מכביסט24 » 11 יולי 2013, 16:27

איך בא לי שרייס יתן עונה חלומית סטייל פארגו (לאו דווקא ביכולת אלא באימפקט שהיה לו על הקבוצה ועל אירופה) ואז יהיה כבר מישהו שידאג להעלות מהאוב את הת'רד הלא מפרגן הזה בלשון המעטה וכולנו נצחק ונגחך על מה שנאמר כאן..
אני לא מכיר את השחקן הזה ואני מעדיף שלא "להתרשם" מהעובדה שממשיכים להנחית כאן שחקנים זולים ולא מוכחים. אני באמת מאחל לו בהצלחה ומקווה שהוא יתן לבלאט את מה שהוא מצפה ממנו. אם בלאט אמר שהוא רוצה אותו אלו כבר חדשות טובות כי מה שמתאים למאמן מתאים גם לי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 יולי 2013, 16:32

jol9 כתב:חביב,

לא יודע מי משקר. לא קיבלתי משום מקום רשמי הבטחה או מחויבות או חוזה כלשהו שגורס שאני אקבל כאן "שם גדול" בעמדת הרכז. אותי אישית, שמות גדולים גם לא מרגשים וזה גם למה לא התלהבתי מפאפאלוקאס וגם לא משרמדיני שהיה כאן מאוד אהוד.

jol9 כתב:מה עם שחקנים מהנבא? מה עם שחקני קו אחורי אחרים כמו תאודוסיץ' למשל?
.

את זה גם אני שואל.
מה שכן, נראה לי שיש כאן בחירה מקצועית.
מדוע בלאט העדיף את רייס על אי.ג'יי. פרייס ואחרים? לא יודע. אבל שוב, אני חושב שכאן את החצים צריכים להפנות לבלאט.
חוץ מזה, צריכים לזכור שזו לא הפעם הראשונה שבלאט מעדיף מתוך בחירה מקצועית ולאו דוקא כלכלית לבחור בשחקן זול יותר.
תראה למשל את הבאתו של דווין סמית' בזמנו; בלאט רצה אידסון והוצע לו חוזה מרשים מאוד. בד בבד, נזרקו הרבה שמות של מועמדים כאן, בינהם בוסתיאן נאכבר הגדול וגם שחקנים הרבה פחות יקרים (שבפירוש היו בהישג יד) כמו קייל וויבר ומאט וולש. בלאט בחר בסמית' באופן מאוד בלתי צפוי אך מאוד מודע. בסופו של יום, על אף שאני ממש לא משתגע על סמית', הבחירה הזו שגרמה אז להרבה אנשים להרים גבה, היתה בחירה נבונה ומקצועית ולא באה מקמצנות וכל מיני תאוריות קונספירציה על התקציב. תראה איפה נמצא סמית' היום ואיפה נמצאים אותם שחקנים שציינתי קודם.
אם מכבי עושה בחירה שכזו והדבר מתבצע לאחר עבודה מושכלת של מעקב, לא הייתי פוסל אותה על הסף, למרות שגם לי יש את אותן תהיות שאתה מעלה כאן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 יולי 2013, 16:32

מכביסט28 כתב:איך בא לי שרייס יתן עונה חלומית סטייל פארגו (לאו דווקא ביכולת אלא באימפקט שהיה לו על הקבוצה ועל אירופה) ואז יהיה כבר מישהו שידאג להעלות מהאוב את הת'רד הלא מפרגן הזה בלשון המעטה וכולנו נצחק ונגחך על מה שנאמר כאן..
אני לא מכיר את השחקן הזה ואני מעדיף שלא "להתרשם" מהעובדה שממשיכים להנחית כאן שחקנים זולים ולא מוכחים. אני באמת מאחל לו בהצלחה ומקווה שהוא יתן לבלאט את מה שהוא מצפה ממנו. אם בלאט אמר שהוא רוצה אותו אלו כבר חדשות טובות כי מה שמתאים למאמן מתאים גם לי.

תהיה בטוח שרייס היה האופציה השישית של בלאט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 יולי 2013, 16:36

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

אני ממש לא חושב שהכדורסל של פלניניץ' הוא חכם ויפה ואני גם לא מוצא שום יופי ואסטיטיקה בהשגים כמו איבוד ההשתפות ביורוליג וסיום עונת יורוליג כבר בשלב הראשון.
חוץ מזה, רכז הוא לא שחקן שרק מנהל משחק ורק אחד שאחראי על אסיסטים ויצירית מצבים עבור שחקנים אחרים. היום לכל גארד באשר הוא אמורות להיות יכולות התקפיות טובות ומגוונות לצד יכולת ניהול משחק.
יכול ניהול המשחק של רייס היא ממש לא רעה ויחד עם שאר היכולות שלו, הוא בסה"כ שחקן טוב עבור העמדה מס' 1.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2013, 16:40

חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

אני ממש לא חושב שהכדורסל של פלניניץ' הוא חכם ויפה ואני גם לא מוצא שום יופי ואסטיטיקה בהשגים כמו איבוד ההשתפות ביורוליג וסיום עונת יורוליג כבר בשלב הראשון.
חוץ מזה, רכז הוא לא שחקן שרק מנהל משחק ורק אחד שאחראי על אסיסטים ויצירית מצבים עבור שחקנים אחרים. היום לכל גארד באשר הוא אמורות להיות יכולות התקפיות טובות ומגוונות לצד יכולת ניהול משחק.
יכול ניהול המשחק של רייס היא ממש לא רעה ויחד עם שאר היכולות שלו, הוא בסה"כ שחקן טוב עבור העמדה מס' 1.

למה אתה נדבק כל הזמן לפלאניניץ??
מי מדבר עליו?
ומהמעט שראיתי, יכולות ניהול המשחק של רייס גם ממש לא טובות, וכן לטעמי זו צריכה להיות התכונה מס' אחת של רכז (כמו שפוסט אפ ומשחק פנים צריך להיות התכונה הבולטת של סנטר), אבל כנראה שזה רק אני...
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 יולי 2013, 16:51

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

למה אתה נדבק כל הזמן לפלאניניץ??
מי מדבר עליו?
ומהמעט שראיתי, יכולות ניהול המשחק של רייס גם ממש לא טובות, וכן לטעמי זו צריכה להיות התכונה מס' אחת של רכז (כמו שפוסט אפ ומשחק פנים צריך להיות התכונה הבולטת של סנטר), אבל כנראה שזה רק אני...

נוו אז לא פלניניץ' - פאפאלוקאס הביא אותנו למקומות יותר טובים מאשר שחקנים כמו פארגו, ביינום או סולומון? הוא באמת תרם משהו לצסקא הגדולה שהיתה צריכה "מנהל משחק טהור"? שאראס הגדול הביא איזו קבוצה לגמר היורוליג בשנים האחרונות? את פלניניץ' של השנים האחרונות אנחנו בכלל לא יכולים להזכיר אפילו עם הישג כמו טופ 8, שאפילו מכבי ה"אפרורית" של היקמן ה"בינוני מאוד" הצליחה להעפיל. נראה בכלל שהשחקנים האילו היו יותר קרובים לשחקנים שמפסידים תארים מאשר לכאלו שמצעידים קבוצות להשגים.
מן הצד השני אפשר גם גם לציין כאן שחקן כמו בו מקקאלב שלקח שתי קבוצות שונות לפיינל פור וזאת כאשר הוא ממש אינו רכז טהור.

בקיצור, בשביל להצליח ולשחק יפה לא חייבים רכזים טהורים בדיוק כמו שלא צריך לפחד כ"כ משחקן שהוא לא באמת רכז אמיתי. כמובן שהיה נחמד ואפילו מומלץ מאוד שהרכז שינחת כאן יהיה מנהל משחק ברמה הגבוהה ביותר, אבל לא תמיד זה אפשרי וגם כשזה אפשרי זה לא תמיד כדאי. יש הרבה פרמטרים שקשורים לאיכויות של רכז לא צריכים להיטפל רק לניהול משחק.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי אדגר פו » 11 יולי 2013, 16:52

אני גם לא מבין מדוע מכבי מיהרה עם ההחתמה הזאת, השוק האמריקאי החופשי התחיל רק לא מזמן ויש לא מעט שחקנים חופשיים וטובים בעמדות הגארד הקיץ, צריך רק לפתות אותם בכסף שיהיה משמעותית גבוה יותר ממה שהם מרוויחים בארה"ב.

זו גם הסיבה שאני לא מאמין שמכבי באמת רצתה להשקיע כסף גדול מלכתחילה בעמדה הזאת כמו שהיא הצהירה אחרי התבוסות מול ריאל.

צפיתי בשני משחקים של הבחור וממש לא התרשמתי ממנו כבעל מאפיינים פיזיים - אתלטיים יוצאי דופן שוברי שיוויון, יכול להיות שהוא יהיה עוד שחקן נחמד ברוטציה נחמדה של שחקנים, לא חושב שזה ישנה הרבה לגבי איך שהקבוצה תצליח מול קבוצות חזקות יותר.

בכל אופן אני מאחל לכל שחקן חדש בהצלחה, אני אבחן אותו על פי היכולת לשפר את הקבוצה ואת המשחק שלה ולא על פי הסטטיסטיקה האישית שלו
בהכרח.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 יולי 2013, 16:54

רייס, היקמן, סמית, מדלי ושון ג'יימס.

זאת החמישייה שלנו כרגע.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2013, 16:57

חביב אורנג'ד כתב:נוו אז לא פלניניץ' - פאפאלוקאס הביא אותנו למקומות יותר טובים מאשר שחקנים כמו פארגו, ביינום או סולומון? הוא באמת תרם משהו לצסקא הגדולה שהיתה צריכה "מנהל משחק טהור"? שאראס הגדול הביא איזו קבוצה לגמר היורוליג בשנים האחרונות? את פלניניץ' של השנים האחרונות אנחנו בכלל לא יכולים להזכיר אפילו עם הישג כמו טופ 8, שאפילו מכבי ה"אפרורית" של היקמן ה"בינוני מאוד" הצליחה להעפיל. נראה בכלל שהשחקנים האילו היו יותר קרובים לשחקנים שמפסידים תארים מאשר לכאלו שמצעידים קבוצות להשגים.
מן הצד השני אפשר גם גם לציין כאן שחקן כמו בו מקקאלב שלקח שתי קבוצות שונות לפיינל פור וזאת כאשר הוא ממש אינו רכז טהור.

בקיצור, בשביל להצליח ולשחק יפה לא חייבים רכזים טהורים בדיוק כמו שלא צריך לפחד כ"כ משחקן שהוא לא באמת רכז אמיתי. כמובן שהיה נחמד ואפילו מומלץ מאוד שהרכז שינחת כאן יהיה מנהל משחק ברמה הגבוהה ביותר, אבל לא תמיד זה אפשרי וגם כשזה אפשרי זה לא תמיד כדאי. יש הרבה פרמטרים שקשורים לאיכויות של רכז לא צריכים להיטפל רק לניהול משחק.

אתה מדבר על פאפא ושאראס הזקנים או על פאפא ושאראס בשיאם??
כי בשיאם השניים הללו זכו במס' "קטן" של אליפויות יורוליג.....
אפשר להוסיף אליהם כמובן את ספאנוליס ואת DD בשיאו שגם זכו ב"מעט" תארים....
נערך לאחרונה על ידי חנו'ש בתאריך 11 יולי 2013, 17:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי אדגר פו » 11 יולי 2013, 16:58

MTA2311 כתב:רייס, היקמן, סמית, מדלי ושון ג'יימס.

זאת החמישייה שלנו כרגע.

זה בטח לא יבוא טוב למכבי חמישייה של אמריקאים, לכן אני לא פוסל שאוחיון יפתח כרכז פותח .

מממ.. רק רגע, זו אותה חמישייה של שנה שעברה, לא ? :)
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 יולי 2013, 17:02

אדגר פו כתב:
MTA2311 כתב:רייס, היקמן, סמית, מדלי ושון ג'יימס.

זאת החמישייה שלנו כרגע.

זה בטח לא יבוא טוב למכבי חמישייה של אמריקאים, לכן אני לא פוסל שאוחיון יפתח כרכז פותח .

מממ.. רק רגע, זו אותה חמישייה של שנה שעברה, לא ? :)

זה כבר סתם סמנטיקה. בפועל השתדרגנו משמעותית. לא מבין איך אתה לא רואה את זה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אדגר פו » 11 יולי 2013, 17:21

אני רואה שהספסל הפך לכבד יותר, זה משהוא.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2013, 17:31

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:חביב,

לא יודע מי משקר. לא קיבלתי משום מקום רשמי הבטחה או מחויבות או חוזה כלשהו שגורס שאני אקבל כאן "שם גדול" בעמדת הרכז. אותי אישית, שמות גדולים גם לא מרגשים וזה גם למה לא התלהבתי מפאפאלוקאס וגם לא משרמדיני שהיה כאן מאוד אהוד.

jol9 כתב:מה עם שחקנים מהנבא? מה עם שחקני קו אחורי אחרים כמו תאודוסיץ' למשל?
.

את זה גם אני שואל.
מה שכן, נראה לי שיש כאן בחירה מקצועית.
מדוע בלאט העדיף את רייס על אי.ג'יי. פרייס ואחרים? לא יודע. אבל שוב, אני חושב שכאן את החצים צריכים להפנות לבלאט.
חוץ מזה, צריכים לזכור שזו לא הפעם הראשונה שבלאט מעדיף מתוך בחירה מקצועית ולאו דוקא כלכלית לבחור בשחקן זול יותר.
תראה למשל את הבאתו של דווין סמית' בזמנו; בלאט רצה אידסון והוצע לו חוזה מרשים מאוד. בד בבד, נזרקו הרבה שמות של מועמדים כאן, בינהם בוסתיאן נאכבר הגדול וגם שחקנים הרבה פחות יקרים (שבפירוש היו בהישג יד) כמו קייל וויבר ומאט וולש. בלאט בחר בסמית' באופן מאוד בלתי צפוי אך מאוד מודע. בסופו של יום, על אף שאני ממש לא משתגע על סמית', הבחירה הזו שגרמה אז להרבה אנשים להרים גבה, היתה בחירה נבונה ומקצועית ולא באה מקמצנות וכל מיני תאוריות קונספירציה על התקציב. תראה איפה נמצא סמית' היום ואיפה נמצאים אותם שחקנים שציינתי קודם.
אם מכבי עושה בחירה שכזו והדבר מתבצע לאחר עבודה מושכלת של מעקב, לא הייתי פוסל אותה על הסף, למרות שגם לי יש את אותן תהיות שאתה מעלה כאן.

רייס לא יכול לבוא כבחירה מקצועית אחרי פארגו. זה פשוט לא מסתדר.
ישנו מדרג כלשהו, ולא יכול להיות שאותו תפקיד מיועד לשני שחקנים ברמות שכר כ"כ שונות, פשוט לא יכול להיות.

יכול להיות שרייס הוא בחירה מקצועית, אבל לא יכול להיות שגם פארגו היה מועמד לאותה המשבצת. אחד מהדברים הוא שקר. לא יודע איזה, אבל אני מניח שהשקר הוא שמכבי הציעה חוזה של 2 מליון לפארגו.
זה השקר שהתכוונתי אליו.

בכל אופן, זה די נוח וקל להגן על ההנהלה ולהפיל הכל על בלאט. בלאט זה שרצה את תומאס ואת פלאניניץ' ואת היקמן ואת לוגאן ואת כולם בעצם. בעצם מאמן שכבר אימן בקריירה
שלו כמה שמות גדולים וראה את האימפקט שלהם על הקבוצות שלו (למשל קירילנקו והולדן), מעדיף באופן מודע לבחור בשחקנים שיכולים להצליח או ליפול בערך באותה רמת וודאות.
לא נשמע לי סביר.
בכלל, ממתי ההעדפות של בלאט אמורות להיות מושפעות מעניינים כלכליים? מאמן לא אמור להתעסק בצד הכלכלי, ולכן ברור לחלוטין שהרשימות שהוא יכול לבחור מהן כוללות בעיקר שחקנים
כמו רייס. אני לרגע לא מאמין שבלאט סירב לקחת את בראון והעדיף עליו את רייס, כי זאת בחירה כלכלית ולא מקצועית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2013, 17:38

חביב אורנג'ד כתב:נוו אז לא פלניניץ' - פאפאלוקאס הביא אותנו למקומות יותר טובים מאשר שחקנים כמו פארגו, ביינום או סולומון? הוא באמת תרם משהו לצסקא הגדולה שהיתה צריכה "מנהל משחק טהור"? שאראס הגדול הביא איזו קבוצה לגמר היורוליג בשנים האחרונות? את פלניניץ' של השנים האחרונות אנחנו בכלל לא יכולים להזכיר אפילו עם הישג כמו טופ 8, שאפילו מכבי ה"אפרורית" של היקמן ה"בינוני מאוד" הצליחה להעפיל. נראה בכלל שהשחקנים האילו היו יותר קרובים לשחקנים שמפסידים תארים מאשר לכאלו שמצעידים קבוצות להשגים.

זאת באמת חוכמה לדבר על שאראס בן ה-37, ולהתעלם ממה שעשה אותו שאראס כשהיה בן 27...

תסתכל על אלופות אירופה בעשור האחרון נניח:
מכבי עם שאראס (וגם פארקר וניקולה), צסקא עם פאפאלוקאס והולדן מבויית ואח"כ גם שישקאוסקס, פאו עם דיאמנטידיס (שלמרות שאתה לא אוהב אותו, אכן הרכז הכי טוב מאז הירידה
ביכולת של שאראס בגלל הגיל), בארסה עם רוביו ונבארו ואול' שהונהגה ע"י כוכב על שבעצם עושה הכל - קולע, מוסר ומנהל משחק ברמה מאוד גבוהה.

איזה קבוצות הצליחו לזכות בתואר, או להגיע לגמר, או להצליח באופן רציף ויציב עם שחקנים כמו היקמן ורייס?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים