30 אפריל 2013, 11:41
yzafrir כתב:felix_r כתב:yzafrir כתב:felix_r כתב:אישית, אני אולי הייתי מהמר על קזלאוסקס, גם אם הפסיד בגמר עם צסקא בעונה שעברה. צסקא של קזלאוסקס שיחקה בסגנון הכי מהנה ואטרקטיבי מזה עשור לפחות. אני רוצה שמכבי תחזור לשחק בסגנון מהנה לעין. נמאס כבר מסגנון "דם, יזע, ציפורניים ושיניים". רוצה לראות בכל משחק מהלכים יפים של כדורסל. כואב הלב לראות את הקבוצות האחרות באירופה עושות בכל משחק אליי-הופים בתרגילים שפיני גרשון הביא לראשונה עם פארקר, וכשבמכבי יש אולי שני אליי-הופים בעונה. אם ארצה לראות כדורסל מכוער של מכללות, אפנה למקור - NCAA
קודם כל , כל הכבוד שסוף סוף נתת שם .
אתה באמת מאמין שהוא מסוגל להצליח בתנאים שדיויד קיבל ויקבל במכבי ? אני בספק גדול .
לגבי האליהופים , בעונה של פארגו מכבי שיחקה כדורסל התקפי מרהים עם שחקנים אתלטים תחת דיויד כך שאני מאמין שהוא יכול לעשות את זה שוב . תלוי בשחקנים שיקבל...כשפיני "הביא" את התרגיל עם פארקר הזה אז בלאט היה העוזר שלו....
לגבי אוברדוביץ' ב-800K , אתה באמת מאמין שהוא יסכים לבוא בשכר כזה כשהתקציב שהוא יקבל לזר הכי טוב שלו הוא פחות מהסכום הזה ? נו באמת....
לא יעזור כלום , כמה שאתה לא אוהב את בלאט , הוא המאמן הכי טוב והכי מתאים כרגע למכבי .
אז אוברדוביץ' אולי לא יבוא. לא בגלל המשכורת, אלא בגלל תקציב השחקנים הנמוך, אבל מאמנים טובים אחרים כן יכולים לבוא. בדיוק כמו שבלאט הגיע.
לא ראיתי מצידך שום הוכחה לקביעה הזאת שלך כי בלאט הוא המאמן היחיד שמתאים. אפשר קצת טיעונים?
בעיקר בגלל היכולת של בלאט לקחת שחקנים שהם פחות מוכשרים ולהוציא מהם 150% מהיכולת שלהם . ובתקציב השחקנים של מכבי , זה השחקנים שאתה יכול להביא .
בעונה הראשונה הוא עשה את זה עם סופו , פארגו ....עונה אחרי זה הוא עשה את זה עם יוגב ואפילו אם לאנגפורד שנזרק מהקבוצה שלו והיה בירידה...והעונה הוא בכלל לקח חבורה של אפסים והצליח להביא אותם להצלבה שזה הרבה מעבר לפוטנציאל שלהם .
אני לא רואה מאמן אחר שיכול לבנות פה סגל בתקציב של מכבי שיוכל להגיע למה שבלאט הצליח . מאמן אירופאי יביא שחקנים אירופאים צעירים וזולים שסביר שנראה כמו פרטיזן/לובליאנה/ציבונה ...במקרה הרע כמו שירוקי/בונדנצנוסט...
בלאט יודע לזהות כשרונות אמריקאים וגם להסתדר איתם כשבדרך כלל היחס עלות מול תועלת איתם יותר גבוהה בגלל כמות הכשרונות שיש בארה"ב לעומת אירופה .
30 אפריל 2013, 12:08
30 אפריל 2013, 12:47
חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי
30 אפריל 2013, 12:48
חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי
30 אפריל 2013, 12:51
jol9 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי
לא רק זה.
אפשר להגיד שזה בהכרח לא מתאים למכבי.
ברור שיכול להיות בינגו, אבל לדעתי סיכוי גבוה בהרבה הוא שזה יגרום להנהלה להשקיע פחות, המאמן ייקרוס תחת הלחץ ומכבי תפסיד תארים מקומיים
ותיתן עונה אירופאית חלשה.
דבר אחד זה להצליח בפרטיזן ודבר אחר לגמרי זה להצליח במכבי.
30 אפריל 2013, 12:55
30 אפריל 2013, 13:04
gliuk כתב:נראה לי, הרומן שלנו עם בלאט בא לקץ....
הוא לא יודעלעבוד עם סגלים מוגבלים, ועםההנהלה שלנו - אלה הסגלים שאנו נקבל גם בעונה הבאה...
אז עדיף לנסות מאמן אחר...
30 אפריל 2013, 13:10
jol9 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי
לא רק זה.
אפשר להגיד שזה בהכרח לא מתאים למכבי.
ברור שיכול להיות בינגו, אבל לדעתי סיכוי גבוה בהרבה הוא שזה יגרום להנהלה להשקיע פחות, המאמן ייקרוס תחת הלחץ ומכבי תפסיד תארים מקומיים
ותיתן עונה אירופאית חלשה.
דבר אחד זה להצליח בפרטיזן ודבר אחר לגמרי זה להצליח במכבי.
30 אפריל 2013, 13:21
30 אפריל 2013, 13:23
30 אפריל 2013, 13:28
30 אפריל 2013, 13:29
עפר כתב:לגבי הסכום שנקבו לגבי העלות של בלאט. - אם יתנו לאוברדובי"ץ סכום כזה הוא יבוא למכבי.
(הוא גם ידרוש תקציב אחר לשחקנים בתור תנאי הגעה)
בכל זאת מכבי זה שם שאוברדובי"ץ ירצה לאמן.
אם זה יקרה ניתן לעלות את מחירי המינויים ב 20% וגם אז הכל יהיה מלא.
תהייה הסטריה מטורפת של מינויים, חסויות ועוד.
30 אפריל 2013, 13:32
felix_r כתב:עפר כתב:לגבי הסכום שנקבו לגבי העלות של בלאט. - אם יתנו לאוברדובי"ץ סכום כזה הוא יבוא למכבי.
(הוא גם ידרוש תקציב אחר לשחקנים בתור תנאי הגעה)
בכל זאת מכבי זה שם שאוברדובי"ץ ירצה לאמן.
אם זה יקרה ניתן לעלות את מחירי המינויים ב 20% וגם אז הכל יהיה מלא.
תהייה הסטריה מטורפת של מינויים, חסויות ועוד.
אוברדוביץ' הוא רמה אחת לפחות מעל בלאט, ספק אם יבוא. אבל זה לא אומר שאם אוברדוביץ' לא בא, אז מייד אחריו יש את אפי או דן שמיר. יש עוד עשרות (אם לא מאות) מאמנים ביניהם ברמה כזאת או אחרת
30 אפריל 2013, 13:36
חנו'ש כתב:מאיפה זה בא?
מזה שמר פדרמן הוא הבעלים שלנו....
עוד לא למדת איך הראש שלו עובד??
30 אפריל 2013, 13:45
30 אפריל 2013, 14:08
30 אפריל 2013, 14:20
yzafrir כתב:בשלב הזה של עונת המלפפונים (שהתחילה מאוד מקודם) עוד מותר לנו לפנטז על שחקנים יותר יקרים...בספטמבר בערך אני מניח שנשמע קולות אחרים...אבל בגזרת המאמן אנחנו כבר עכשיו אם מאמן יקר כך שלא סביר שיביאו יקר ממנו...
בלאט הוא אולי לא גניבה , אבל היחס עלות תמורה אצלו הוא מצויין .
אגב לתת דוגמא את מה שהיה כשפיני הגיע זה ממש לא רלוונטי כי היורוליג היה במתקונת אחרת וקלה יותר , וגם מכבי הייתה נחשבת קבוצה עשירה יותר. אבל אתה כל הזמן שוכח שכשפיני הגיע , גם בלאט היה שם , ואם אתה שואל היום את הזרים של מכבי אז בלאט היה הרבה יותר מסתם עוד עוזר מאמן והם שיחקו הרבה יותר בשבילו מאשר בשביל פיני...הרבה זרים לא אהבו את העזיבה של בלאט וזה גם היה אחד הטריגרים להתפרקות השושלת...
30 אפריל 2013, 14:31
30 אפריל 2013, 15:15
עפר כתב:אני חושב שאפשר לסכם את בלאט ככה:
מאמן טוב, לא מדהים, לא זול ,לא גניבה ולא חסר תחליף.
להערכתי הוא לא יהיה שנה הבאה.
את מי יביאו במקומו והאם זה טוב למכבי או לא - כל זה נראה בעתיד.
30 אפריל 2013, 15:18
אדגר פו כתב:עפר כתב:אני חושב שאפשר לסכם את בלאט ככה:
מאמן טוב, לא מדהים, לא זול ,לא גניבה ולא חסר תחליף.
להערכתי הוא לא יהיה שנה הבאה.
את מי יביאו במקומו והאם זה טוב למכבי או לא - כל זה נראה בעתיד.
אני חושב שדבר אחד די ברור לגביו - לא היה אף מאמן במכבי שזכה ליחסי ציבור טובים מבלאט ולסוג של טפלניות יוצאת דופן, פשוט שום דבר לא נדבק אליו.
אני לא יודע אם הוא יהיה בשנה הבאה במכבי אול לא, אבל אנשים עושים מזה היסטריה גדולה מדי, מדוע ? השנה הבאה היא במילא השנה האחרונה שלו לפי החוזה ( כן , יש לו אופציה או לקבוצה יש אופציה עליו , אבל זה לא אומר הרבה ), אז מה האסון הגדול אם הוא יעזוב הקיץ או בקיץ הבא ? זה עד כדי כך חשוב בהיסטוריה של מועדון כל כך גדול ?
אם מכבי באמת בונה קבוצה חדשה עם בעלים נוספים שמצטרפים עם עוד כסף פנוי ( לא בטוח, אבל נניח ), אולי כדאי כבר לבנות משהוא חדש מבחינה קונספוטאלית.
אולי יותר שחקנים אירופאיים על חשבון אמריקאיים , אולי יותר סגנון התקפי מאשר הגנתי, אולי גישה חדשה ומרעננת לבניית קבוצה ולניהול משחקים שאולי יביאו למשהוא מעניין ומענג יותר.
ברור שאפשר גם להיכשל, אבל זה היופי במכבי, אין שום דבר בטוח. אתה יכול ליפול עם מאמן לא טוב או להבריק עם מאמן שמגלה ניצוץ גאוני.