yzafrir כתב:felix_r כתב:yzafrir כתב:felix_r כתב:אישית, אני אולי הייתי מהמר על קזלאוסקס, גם אם הפסיד בגמר עם צסקא בעונה שעברה. צסקא של קזלאוסקס שיחקה בסגנון הכי מהנה ואטרקטיבי מזה עשור לפחות. אני רוצה שמכבי תחזור לשחק בסגנון מהנה לעין. נמאס כבר מסגנון "דם, יזע, ציפורניים ושיניים". רוצה לראות בכל משחק מהלכים יפים של כדורסל. כואב הלב לראות את הקבוצות האחרות באירופה עושות בכל משחק אליי-הופים בתרגילים שפיני גרשון הביא לראשונה עם פארקר, וכשבמכבי יש אולי שני אליי-הופים בעונה. אם ארצה לראות כדורסל מכוער של מכללות, אפנה למקור - NCAA
קודם כל , כל הכבוד שסוף סוף נתת שם .
אתה באמת מאמין שהוא מסוגל להצליח בתנאים שדיויד קיבל ויקבל במכבי ? אני בספק גדול .
לגבי האליהופים , בעונה של פארגו מכבי שיחקה כדורסל התקפי מרהים עם שחקנים אתלטים תחת דיויד כך שאני מאמין שהוא יכול לעשות את זה שוב . תלוי בשחקנים שיקבל...כשפיני "הביא" את התרגיל עם פארקר הזה אז בלאט היה העוזר שלו....
לגבי אוברדוביץ' ב-800K , אתה באמת מאמין שהוא יסכים לבוא בשכר כזה כשהתקציב שהוא יקבל לזר הכי טוב שלו הוא פחות מהסכום הזה ? נו באמת....
לא יעזור כלום , כמה שאתה לא אוהב את בלאט , הוא המאמן הכי טוב והכי מתאים כרגע למכבי .
אז אוברדוביץ' אולי לא יבוא. לא בגלל המשכורת, אלא בגלל תקציב השחקנים הנמוך, אבל מאמנים טובים אחרים כן יכולים לבוא. בדיוק כמו שבלאט הגיע.
לא ראיתי מצידך שום הוכחה לקביעה הזאת שלך כי בלאט הוא המאמן היחיד שמתאים. אפשר קצת טיעונים?
בעיקר בגלל היכולת של בלאט לקחת שחקנים שהם פחות מוכשרים ולהוציא מהם 150% מהיכולת שלהם . ובתקציב השחקנים של מכבי , זה השחקנים שאתה יכול להביא .
בעונה הראשונה הוא עשה את זה עם סופו , פארגו ....עונה אחרי זה הוא עשה את זה עם יוגב ואפילו אם לאנגפורד שנזרק מהקבוצה שלו והיה בירידה...והעונה הוא בכלל לקח חבורה של אפסים והצליח להביא אותם להצלבה שזה הרבה מעבר לפוטנציאל שלהם .
אני לא רואה מאמן אחר שיכול לבנות פה סגל בתקציב של מכבי שיוכל להגיע למה שבלאט הצליח . מאמן אירופאי יביא שחקנים אירופאים צעירים וזולים שסביר שנראה כמו פרטיזן/לובליאנה/ציבונה ...במקרה הרע כמו שירוקי/בונדנצנוסט...
בלאט יודע לזהות כשרונות אמריקאים וגם להסתדר איתם כשבדרך כלל היחס עלות מול תועלת איתם יותר גבוהה בגלל כמות הכשרונות שיש בארה"ב לעומת אירופה .
יש מאמנים עם שמות קטנים בהרבה מבלאט, שגם כן הצליחו עם סגל זול להגיע להישגים לא מבוטלים, כמו לדוגמא המאמן של בילבאו בעונה שעברה, שהגיע להצלבה עם סגל די חלש, או המאמן של קאנטו גם כן בעונה שעברה, או המאמן של פרטיזן שלפני מספר עונות הגיע לפיינל-פור, או המאמן של אולימפיאקוס העונה. או המאמן של קאחה העונה, שבא בשיא השפל והביא את הקבוצה שלו להצלבה. כל עוד מדובר על הצלחה יחסית (יחסית לסגל הקבוצה) כמו הגעה לשלב מסוים ביורוליג ולא על הצלחה חדמשמעית כמו הזכיה ביורוליג, אפשר להביא רשימה של שמות. ככה אני לא יכול לקבל את הטענה הזאת שלך כעובדה.
הטענה שמאמן אירופי יביא בהכרח שחקנים אירופים צעירים ולא מתאימים, לא מבוססת על כלום, מה גם שהינה יש לנו את פלניניץ' ולפניו היה את מאצ'בן, שאותם לא הביא מאמן אירופי, אלא בלאט.
לגבי הטענה שבלאט יודע לזהות כשרונות... נגיד והוא כן יודע (למרות שגם פה אפשר להתווכח). מי אמר שמאמנים אחרים לא יודעים לזהות כשרונות? נו באמת. איך בכלל הקבוצות האחרות, שבלאט לא מאמן אותן, שורדות את החיים?