felix_r כתב:jol9 כתב:תראה, לגמד הישגים זה קל.
בסופו של דבר לאמן במכבי ולאמן במקום אחר, כמו טורקיה או איטליה זה בכלל לא אותו דבר.
אפילו לאמן את קאחה/טאו, זה קל יותר מבחינת רמת הציפיות והלחץ.
ספאחיה היה כאן, היה לו תקציב טוב, שהוא בנה ממנו קבוצה די בינונית. הצליח לסחוט הצלבה, ולקח אליפות עם הרבה מזל. אילולא אותו הסל של ארנולד ומשחק הירואי של בורשטיין,
מגדל היתה סופרת דאבל באותה העונה...
התארים שבלאט לקח עם מכבי בזירה המקומית, בכלל לא מובנים מאליהם, כי עובדה, שגם ספאחיה, גם פיני וגם צביקה לא הצליחו לקחת את כל התארים המקומיים בשנים האחרונות,
ובלאט עשה את זה שנתיים ברציפות.
אני לא יודע אם בלאט וספאחיה נמצאים באותו לבל. אולי כן ואולי לא, מה שבטוח זה שספאחיה לא יכול לאמן במועדון לחוץ וקשה כמו מכבי, בעוד דייויד יכול גם יכול.
לדעתי אם דייויד יעזוב בתום העונה (ולדעתי יש סיכוי סביר שזה יקרה), אנחנו שוב ניכנס לסחרור של החלפות מאמנים סיטונאיות, פיטורים באמצע העונה, וכשלונות מקצועיים.
מסכים איתך לחלוטין, זה קל לגמד הישגים. וזה בדיוק מה שאתה עושה!
לדוגמא צביקה שרף הביא את מכבי ל 3 גמרים ביורוליג, אבל לו זוכרים בעיקר את זה שהוא הפסיד אותם.
לעומת זאת לדיוויד בלאט ההגעה לגמר יורוליג נחשבת כהישג. אבסורד.
אתה חושב שלזכות באליפות ספרד עם קבוצה שלא קוראים לה ברצלונה או ריאל מדריד, זה אותו דבר כמו לזכות באליפות עם מכבי בקופליג? נו באמת. סלח לי, אבל זה פשוט קישקוש.
אתה ממש מעוות את המציאות, כשאתה מתאר את עונת ספאחיה במכבי. מתעלם לחלוטין מהעובדה שהיתה מלחמה בקייץ ואף שחקן רציני לא רצה לבוא לפה. אתה מתעלם לחלוטין שהיורוליג באותו הזמן היה ברמה הרבה יותר גבוהה, ואפילו הליגה המקומית היתה חזקה בהרבה מהקישקוש של היום. להזכירך רק לא מזמן בראיון טלויזיוני סיפר דני קליין שבאותן השנים תקציבה של ירושלים התקרב לזה של מכבי.
איפה ראית אותי מגמד את ההישגים של צביקה? אני אחד התומכים הגדולים שלו. למרות זאת, הוא איבד אליפות וגביע באותה העונה, ואי אפשר להתעלם מזה.
לזכות באליפות ספרד עם כל קבוצה זה הישג גדול ויפה, אבל עדיין פחות מאשר להגיע לגמר היורוליג (עם קבוצה שתקציבית נמצאת באיזור ה8-10).
אני ד"א לא מתעלם מהמציאות בכלל. אני גם מאוד מחבב את ספאחיה.
אבל א - לא הייתי רוצה לראות אותו מחליף כאן את בלאט. ב - אני יכול לחשוב אולי על 2-3 מאמנים שנכון לעכשיו יכולים לתפקד במכבי בערך כמו בלאט.
אלה מאמנים שגם עולים בהתאם.
מכבי כמובן יכולה להמר גם כאן ולמצוא את הפיל ג'קסון הבא, אבל אני לא בטוח שאנחנו רוצים להיות שפני הנסיונות של משפחת פדרמן גם בגזרה הזאת. עדיף בהרבה שבלאט ימשיך, ויעשה לעצמו קצת פיין טיונינג
והתאמה לסגל השחקנים שיש לו העונה ושיהיה לו בשנים הבאות.