דייויד בלאט

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלאט

הודעהעל ידי jol9 » 08 ינואר 2013, 12:37

felix_r כתב:
jol9 כתב:תראה, לגמד הישגים זה קל.
בסופו של דבר לאמן במכבי ולאמן במקום אחר, כמו טורקיה או איטליה זה בכלל לא אותו דבר.
אפילו לאמן את קאחה/טאו, זה קל יותר מבחינת רמת הציפיות והלחץ.

ספאחיה היה כאן, היה לו תקציב טוב, שהוא בנה ממנו קבוצה די בינונית. הצליח לסחוט הצלבה, ולקח אליפות עם הרבה מזל. אילולא אותו הסל של ארנולד ומשחק הירואי של בורשטיין,
מגדל היתה סופרת דאבל באותה העונה...

התארים שבלאט לקח עם מכבי בזירה המקומית, בכלל לא מובנים מאליהם, כי עובדה, שגם ספאחיה, גם פיני וגם צביקה לא הצליחו לקחת את כל התארים המקומיים בשנים האחרונות,
ובלאט עשה את זה שנתיים ברציפות.

אני לא יודע אם בלאט וספאחיה נמצאים באותו לבל. אולי כן ואולי לא, מה שבטוח זה שספאחיה לא יכול לאמן במועדון לחוץ וקשה כמו מכבי, בעוד דייויד יכול גם יכול.

לדעתי אם דייויד יעזוב בתום העונה (ולדעתי יש סיכוי סביר שזה יקרה), אנחנו שוב ניכנס לסחרור של החלפות מאמנים סיטונאיות, פיטורים באמצע העונה, וכשלונות מקצועיים.

מסכים איתך לחלוטין, זה קל לגמד הישגים. וזה בדיוק מה שאתה עושה!
לדוגמא צביקה שרף הביא את מכבי ל 3 גמרים ביורוליג, אבל לו זוכרים בעיקר את זה שהוא הפסיד אותם.
לעומת זאת לדיוויד בלאט ההגעה לגמר יורוליג נחשבת כהישג. אבסורד.

אתה חושב שלזכות באליפות ספרד עם קבוצה שלא קוראים לה ברצלונה או ריאל מדריד, זה אותו דבר כמו לזכות באליפות עם מכבי בקופליג? נו באמת. סלח לי, אבל זה פשוט קישקוש.

אתה ממש מעוות את המציאות, כשאתה מתאר את עונת ספאחיה במכבי. מתעלם לחלוטין מהעובדה שהיתה מלחמה בקייץ ואף שחקן רציני לא רצה לבוא לפה. אתה מתעלם לחלוטין שהיורוליג באותו הזמן היה ברמה הרבה יותר גבוהה, ואפילו הליגה המקומית היתה חזקה בהרבה מהקישקוש של היום. להזכירך רק לא מזמן בראיון טלויזיוני סיפר דני קליין שבאותן השנים תקציבה של ירושלים התקרב לזה של מכבי.

איפה ראית אותי מגמד את ההישגים של צביקה? אני אחד התומכים הגדולים שלו. למרות זאת, הוא איבד אליפות וגביע באותה העונה, ואי אפשר להתעלם מזה.
לזכות באליפות ספרד עם כל קבוצה זה הישג גדול ויפה, אבל עדיין פחות מאשר להגיע לגמר היורוליג (עם קבוצה שתקציבית נמצאת באיזור ה8-10).

אני ד"א לא מתעלם מהמציאות בכלל. אני גם מאוד מחבב את ספאחיה.
אבל א - לא הייתי רוצה לראות אותו מחליף כאן את בלאט. ב - אני יכול לחשוב אולי על 2-3 מאמנים שנכון לעכשיו יכולים לתפקד במכבי בערך כמו בלאט.
אלה מאמנים שגם עולים בהתאם.

מכבי כמובן יכולה להמר גם כאן ולמצוא את הפיל ג'קסון הבא, אבל אני לא בטוח שאנחנו רוצים להיות שפני הנסיונות של משפחת פדרמן גם בגזרה הזאת. עדיף בהרבה שבלאט ימשיך, ויעשה לעצמו קצת פיין טיונינג
והתאמה לסגל השחקנים שיש לו העונה ושיהיה לו בשנים הבאות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 12:45

בשלוש השנים האחרונות בלאט נתן כאן עונה אחת מצויינת, עונה אחת ממוצעת מבחינת הישגים, וגרועה מבחינת יכולת ועוד עונה נוראית. הקונצנזוס סביבו מוגזם קצת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 ינואר 2013, 13:06

MTA2311 כתב:בשלוש השנים האחרונות בלאט נתן כאן עונה אחת מצויינת, עונה אחת ממוצעת מבחינת הישגים, וגרועה מבחינת יכולת ועוד עונה נוראית. הקונצנזוס סביבו מוגזם קצת.

מבחינת סגנון המשחק ואיכות הכדורסל אני מסכים.
מבחינת ההישגים אי אפשר להגיד שאתה צודק.

אם מנרמלים את ההישגים לתקציב, ואח"כ גם לאיכות השחקנים, אז הוא נתן 2 עונות מדהימות, ועונה שלישית בינתיים עוד מוקדם להגיד כי עדיין העונה לא הוכרעה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 08 ינואר 2013, 13:14

MTA2311 כתב:בשלוש השנים האחרונות בלאט נתן כאן עונה אחת מצויינת, עונה אחת ממוצעת מבחינת הישגים, וגרועה מבחינת יכולת ועוד עונה נוראית. הקונצנזוס סביבו מוגזם קצת.

אני לא חושב שהעונה הקודמת היתה "ממוצעת מבחינת הישגים" , אלא אם אתה מחשיב אליפות ו 2 גביעים (ליגה ואדריאטית) והצלבה ביורוליג כ"ממוצע"...., אם אלו הסטנדרטים שלך , אתה כנראה בספורט הלא נכון.
להגיד שהעונה שעברה היתה גרועה מבחינת יכולת זה פשוט קשקוש מקושקש. גם במשחקים בשלב הבתים היו משחקים טובים מאד (ריאל בבית, אפס פילזן בשני המשחקים ועוד) , בטח בסדרה נגד פאו , אני לא יודע כמה הפסדים היו לנו בליגה , אבל מעט. וזאת אחרי עונה ארוכה להחריד.
העונה הזאת עדיין לא הסתיימה להזכירך.

יש לך אופצייה טובה יתר? רק תגיד.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 13:19

ankram כתב:

אני לא חושב שהעונה הקודמת היתה "ממוצעת מבחינת הישגים" , אלא אם אתה מחשיב אליפות ו 2 גביעים (ליגה ואדריאטית) והצלבה ביורוליג כ"ממוצע"...., אם אלו הסטנדרטים שלך , אתה כנראה בספורט הלא נכון.
להגיד שהעונה שעברה היתה גרועה מבחינת יכולת זה פשוט קשקוש מקושקש. גם במשחקים בשלב הבתים היו משחקים טובים מאד (ריאל בבית, אפס פילזן בשני המשחקים ועוד) , בטח בסדרה נגד פאו , אני לא יודע כמה הפסדים היו לנו בליגה , אבל מעט. וזאת אחרי עונה ארוכה להחריד.
העונה הזאת עדיין לא הסתיימה להזכירך.

יש לך אופצייה טובה יתר? רק תגיד.

כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא הגענו להצלבה? כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא לקחנו אליפות? מדובר בעונה ממוצעת לחלוטין. מכבי שנה שעברה שיחקה כדורסל בנאלי ואפור. זה שניצחנו את אפס פעמיים זה הישג יפה( למרות שהם לא הגיעו לשום דבר), אבל לא מעיד בשיט על היכולת. בלאט מעולם לא נחשב למאמן התקפה טוב, ובשנה וחצי האחרונות מקבלים הוכחה לכך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי ankram » 08 ינואר 2013, 13:24

אם ניקח את השושלת הרגע הצידה אפשר לסקור את השגי המאמנים שהיו פה.

ספחיה - עונת יורוליג בינונית , עונת ליגה ישראלית נוראית , אליפות בארץ בשנייה האחרונה , איבוד גביע , רוב הזמן רמת כדורסל בינונית.
קטש\שרף - מאז שרף עונת יורוליג טובה מאד , עד גמר הורוליג , עונת ליגה ישראלית מזעזעת , הפסד בכל גמר אליו הקבוצה הגיעה.
אפי\פיני - על אפי אין מה להכביר , פיני קצת יישר את השורות , עונת יורוליג נוראית , לא הגענו להצלבה , עונת ליגה ישראלית בינונית , איבוד גביע , אליפות.
פיני - עונת יורוליג בינונית\סבירה , כדורסל רע מאד לפרקים , איבוד אליפות , גביע.
בלאט - עונה מצויינת לכל הדיעות , ליגה גביע וגמר יורוליג.
בלאט - עונת יורוליג בינונית למעט ההצלבה מול פאו , גביע , אליפות , גביע אדריאטית.
בלאט - SO FAR SO BAD

בשורה התחתונה , מאז פירוק השושלת , דיויד הביא לפה הכי הרבה קבלות (תארים) בתקציב הכי נמוך (לפחות ממה שאני יודע) מששאר המאמנים קיבלו.

מושלם? הכי גדול? ממש לא , אבל גם העובדות מספרות את אותו הסיפור , מאז פירוק השושלת , בלאט הוא המאמן שהבי הכי הרבה תארים למכבי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 13:40

דיברתי על היכולת.
מבחינת תארים בארץ אתה צודק, אבל ביורוליג מבחינה סטטסטית הוא לא עשה שום דבר מיוחד שנה שעברה, ועל השנה אין מה לדבר בכלל( כן כן, העונה עוד לא נגמרה).
אלטרנטיבה? גם כשפיטרו את ספאחיה ואת צביקה לא בהכרח הייתה אלטרנטיבה ראויה.
הסגידה של חלק מהאנשים פה בפורום לא חופפת להישגים שלו בקבוצה, ובטח שלא ליכולת שהקבוצה מציגה תחתיו.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 08 ינואר 2013, 13:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 ינואר 2013, 13:41

MTA2311 כתב:דיברתי על היכולת.
מבחינת תארים בארץ אתה צודק, אבל ביורוליג מבחינה סטטסטית הוא לא עשה שום דבר ניוחד שנה שעברה, ועל השנה אין מה לדבר בכלל( כן כן, העונה עוד לא נגמרה).

אור מה קרה לחתימה שלך? אני מבקשת תיקון מיידי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 ינואר 2013, 13:44

מבחינת תארים בארץ אתה צודק, אבל ביורוליג מבחינה סטטסטית הוא לא עשה שום דבר ניוחד שנה שעברה, ועל השנה אין מה לדבר בכלל( כן כן, העונה עוד לא נגמרה).

לא נכון. תמיד היה את השם של בלאט באויר וגם את פיני ואת צביקה.
בלי אף אחד מהם, אין לך באמת אלטרנטיבה ראוייה שגם מתאימה לתפקיד.

יהיה לך את גיא גודס שייקבל הזדמנות, או דן שמיר, אולי שניהם יחד. אולי איזה מאמן אירופאי חביב מהדרג הבינוני (כמו המאמן של סיינה למשל).
זהו בערך

לכל אחד מאלה, פחות מ-50% להצליח במכבי.

ושוב, האם אתה רוצה שוב שמכבי תהיה שפן נסיון בידי מאמן כזה שרוב הסיכויים שלא יצליח כאן?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 13:44

Holiday_Armadillo כתב:

נשבע שלא נגעתי בה. מישהו פרץ כנראה...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 ינואר 2013, 13:45

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

חחחחחחחח לא פרצו לך
הקישור פשוט שבור זה הכל
תחליף תמונה ואז זה יסתדר
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 13:55

jol9 כתב:

לא נכון. תמיד היה את השם של בלאט באויר וגם את פיני ואת צביקה.
בלי אף אחד מהם, אין לך באמת אלטרנטיבה ראוייה שגם מתאימה לתפקיד.

יהיה לך את גיא גודס שייקבל הזדמנות, או דן שמיר, אולי שניהם יחד. אולי איזה מאמן אירופאי חביב מהדרג הבינוני (כמו המאמן של סיינה למשל).
זהו בערך

לכל אחד מאלה, פחות מ-50% להצליח במכבי.

ושוב, האם אתה רוצה שוב שמכבי תהיה שפן נסיון בידי מאמן כזה שרוב הסיכויים שלא יצליח כאן?

השם של פיני וצביקה יכול להיות באוויר גם היום. מעט מאוד האמינו שזה ריאלי להחזיר את פיני לפני שהוא חתם. (ואני ממש לא אומר שאני רוצה לראות אותם במכבי)
כמו שפליקס אמר, יש לא מעט מאמנים אירופאיים שאפשר לקחת בחשבון, ובכסף שבלאט מרוויח אפשר לכוון גבוה.
קודם כל צריך להכיר בזה שהעונה הזאת פשוט נוראית מכל הבחינות, ומשם להתקדם. אם זה היה תלוי בי, העונה הבאה צריכה להיות שנת מבחן בשביל בלאט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 13:55

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

חחחחחחחח לא פרצו לך
הקישור פשוט שבור זה הכל
תחליף תמונה ואז זה יסתדר

אני במשרד, ואצלי זה נראה כאילו הורידו את החתימה לגמרי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 ינואר 2013, 13:58

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

חחחחחחחח לא פרצו לך
הקישור פשוט שבור זה הכל
תחליף תמונה ואז זה יסתדר

אני במשרד, ואצלי זה נראה כאילו הורידו את החתימה לגמרי.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 14:26

ידעתי שהמחשבים אצלנו בלאי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ינואר 2013, 17:28

MTA2311 כתב:כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא הגענו להצלבה? כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא לקחנו אליפות? מדובר בעונה ממוצעת לחלוטין. מכבי שנה שעברה שיחקה כדורסל בנאלי ואפור. זה שניצחנו את אפס פעמיים זה הישג יפה( למרות שהם לא הגיעו לשום דבר), אבל לא מעיד בשיט על היכולת. בלאט מעולם לא נחשב למאמן התקפה טוב, ובשנה וחצי האחרונות מקבלים הוכחה לכך.

כמה פעמים ב- 15 השנה האחרונות הייתה למכבי קבוצה בלי אפילו זר אחד ברמת יורוליג? הסגלים שבלאט מקבל לעבוד איתם הם בדיחה. אי אפשר להשוות את זה לקבוצות קודמות של מכבי.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 ינואר 2013, 17:53

ankram כתב:ספחיה - עונת יורוליג בינונית , עונת ליגה ישראלית נוראית , אליפות בארץ בשנייה האחרונה , איבוד גביע , רוב הזמן רמת כדורסל בינונית.

למה עונת ליגה נוראית?? אם אני זוכרת נכון, היה לו בסה"כ 2 הפסדים לאורך כל העונה.
זה שהם שיחקו רע במשחק הגמר וניצחו אותו בפוקס לא מעיד כלום על העונה כולה (שהיתה סטנדרטית לחלוטין)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2013, 18:00

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא הגענו להצלבה? כמה פעמים ב15 שנים האחרונות לא לקחנו אליפות? מדובר בעונה ממוצעת לחלוטין. מכבי שנה שעברה שיחקה כדורסל בנאלי ואפור. זה שניצחנו את אפס פעמיים זה הישג יפה( למרות שהם לא הגיעו לשום דבר), אבל לא מעיד בשיט על היכולת. בלאט מעולם לא נחשב למאמן התקפה טוב, ובשנה וחצי האחרונות מקבלים הוכחה לכך.

כמה פעמים ב- 15 השנה האחרונות הייתה למכבי קבוצה בלי אפילו זר אחד ברמת יורוליג? הסגלים שבלאט מקבל לעבוד איתם הם בדיחה. אי אפשר להשוות את זה לקבוצות קודמות של מכבי.

שנה שעברה לא היה אף זר ברמת יורוליג?
לא דרשתי פיינל פור, או אפילו הצלבה, אבל גם קבוצות הרבה פחות מוכשרות מאיתנו מציגות כדורסל הרבה יותר טוב.
בלאט לא אשם בקמצנות של פדרמן, אבל להיראות ככה? גם עם הסגל של אשקלון אנחנו לא אמורים להיראות כל כך גרוע. כל כך כואב לך להודות שבלאט מציג השנה רמת אימון נמוכה? כשליאור לא מקבל בדיוק את מספר הדקות שאתה חושב שמגיע לו, או כשעברו שתי התקפות ולא מסרו לו איפה שהוא אוהב לקבל את הכדור, אתה כבר קופץ, אבל מעבר לזה? נאדה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ינואר 2013, 19:38

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

שנה שעברה לא היה אף זר ברמת יורוליג?
לא דרשתי פיינל פור, או אפילו הצלבה, אבל גם קבוצות הרבה פחות מוכשרות מאיתנו מציגות כדורסל הרבה יותר טוב.
בלאט לא אשם בקמצנות של פדרמן, אבל להיראות ככה? גם עם הסגל של אשקלון אנחנו לא אמורים להיראות כל כך גרוע. כל כך כואב לך להודות שבלאט מציג השנה רמת אימון נמוכה? כשליאור לא מקבל בדיוק את מספר הדקות שאתה חושב שמגיע לו, או כשעברו שתי התקפות ולא מסרו לו איפה שהוא אוהב לקבל את הכדור, אתה כבר קופץ, אבל מעבר לזה? נאדה.

מה שבלאט מציג העונה זה סגל עלוב שהוא מוציא ממנו 100% מהפוטנציאל שלו . זה נכון שיחסית לזה שבשנים קודמות בלאט ידע להוציא 120% מהפוטנציאל של הסגל שלו ועכשיו לא .
אבל בו נגיד את האמת , רמת התקציב של מכבי נימצאת בירידה מתמדת כבר כמה שנים ובלאט הוא לא קוסם אבל אין מאמן אחר שיצליח להוציא מסגל כזה יותר מבלאט , אפילו לא אוברדוביץ' .
קצת פרופורציות , ביחס לרמת הסגל של מכבי , עוד לפני ששיחקו משחק יורוליג אחד כבר היה ברור פה לכולם שהסגל הזה לא שווה הצלבה . מה , כבר אז ידעתם שבלאט יכשל כמאמן ?
לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה , ולא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאין היום אלטרנטיבה לבלאט אם ניקח את כל המשתנים (רמת תקציב נמוכה , ישראלים לא ברמה שהיינו רגילים לה....) שיכול לעשות יותר מבלאט או אפילו את מה שבלאט משיג במכבי .
למה בקיץ לא זעקתם לשמים להחליפו ?
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי ניצן » 08 ינואר 2013, 22:19

בלאט העונה די מקובע בדרך החשיבה שלו, הולך עם שחקנים שלא הולך להם, חילופים לא ברורים(רוט נכנס במחצית הראשונה לכמה דקות לא רעות ולא רואה מגרש עד הסוף?), תומאס חושך תקופה ארוכה והולך איתו הרבה זמן בלי להשתמש בו בחוכמה(כי הוא לא יודע לשחק עם הגב), תן ללאנדסברג דקות משחק אחרי שהיה מעולה בחמישי ותן לו ביטחון- כי הפוטנציאל שלו ענק.
כבר עונה שנייה שאין לו פתרון לפיקנ'רול של קבוצות(לא בהתקפה ובטח ובטח שלא בהגנה).
כנראה שהוא רואה דברים אחרים שאני לא רואה
ניצן

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים