עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2013, 14:40

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:
misha כתב:לא נשאר לפדרר דלק למערכה האחרונה אבל למארי הגיע לנצח פה בכל מקרה. תצוגה סופר מרשימה שלו.

אמת. עדיין זה הרגיש בשוליים שפדרר יותר חזק בראש. בכל פעם שהיה רגע מכריע ושמארי היה צריך לעמוד בלחץ, הוא נשבר. אם פדרר לא היה נגמר פיזית, זה יכול היה להיראות אחרת. בניגוד לנדאל או נולה, הוא לא באמת יכול לשחק 5 מערכות ברבע ואז להתמודד ב-100% עם השחקנים הטובים ביותר בחצי.

בכל מקרה אין מה להתבאס. רוג'ר צריך לנוח כמה שרק אפשר, לנסות לצבור ביטחון ברוטרדם ואולי גם בדובאי ובעיקר לשמור על הגב.

אם הייתי אוהד פדרר הייתי מקווה שהוא לא יופיע לתחרויות זניחות כמו דובאי ורוטרדם, ויחלק את הכוחות נכון יותר.
אין ספק שיש לו את היכולת לנצח עוד תחרויות גדולות, אז בשביל מה להתעסק עם הקטנות? את השיא של השבועות הוא כבר שבר. איזה אתגר יש לו עוד בדיוק, חוץ מלהמשיך
לאיים על הטורנירים הגדולים?

לדעתי אתה טועה. בעונה הקודמת פדרר שיחק טניס מדהים והגיע להישגים גבוהים בהרבה ממש שהרבה מאוד אוהדים (וביניהם גם אני) ציפינו. הדעה האישית שלי היא שאחרי ההפסד לנדאל באוסטרליה, אלה היו בדיוק שני הטורנירים הללו שעזרו לו לצבור ביטחון. בעקבותיהם באה הזכייה ב-IW ומאז הוא נותר בטוח בעצמו עד ניו יורק (ושם זה התחיל להידלדל). אם הוא יוכל להגן על חלק מתארי תחילת שנה שעברה, או לפחות לשחק טניס מרשים בהם, יהיה לזה אימפקט.

חוץ מזה, פדרר לא הולך לשחק במיאמי וגם לא ב-MC, אז זה לא שתהיה חסרה לו יותר מדי מנוחה.

הבנתי אותך - זה עושה שכל.
מצד שני, אל תשכח שלפדרר לפני שנה, היתה מטרה לחזור למקום הראשון, בשביל השיא. הוא כבר עשה את זה. לכן, מכאן המטרות שלו הן שונות.
אם כי, מי יודע מה הוא רוצה. סה"כ זה נראה שאם לא מול אחד מהחברים שלו לרביעייה, הוא יכול לנצח כל משחק מול כל אחד ולפעמים גם בלי הרבה קושי.

אולי בעצם הוא רוצה לשמור על המקום השני, בשביל הסיכוי לקבל את פרר בחצי בטורנירים הגדולים הקרובים... לא יודע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 26 ינואר 2013, 14:09

ויקה אלופה פעם שנייה ברצף. מזל טוב! לא ראיתי את המשחק.

באשר לגברים, נראה לי שאני מעודד את מארי. זה כמובן לא לטובת פדרר (שרצוי שישמור על המקום השני בעולם לפחות עד ה-RG), אבל כל צעד שיערער הגמוניה של שחקן אחד (במקרה הזה, נולה) על המשטחים הקשים הוא מבורך. חוץ מזה, הטניס של מארי הרבה יותר יפה בעיני.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 27 ינואר 2013, 13:51

מארי הפסיד את המשחק במערכה השנייה כשהחמיץ הרבה הזדמנויות לשבור ולעלות ל-2-0 במערכות (הפסיד אותה בטייברייק בסופו של דבר). משם נובאק השתלט על המשחק ולא השאיר לו שום סיכוי.
תואר אוסטרלי שלישי רצף לסרבי (שיא חדש) ורביעי סה"כ.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2013, 13:55

שתי המערכות הראשונות היו מצויינות, אבל מה שהכריע את המשחק זה הפציעה של מארי, והיכולת הפיזית הלא אנושית של נובאק.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 27 ינואר 2013, 14:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 14:42

מזל טוב לנולה, שממשיך לבסס את הדומיננטיות שלו. כנראה שהשילוב של משטח קשה (שבו הוא נע בצורה החלקה ביותר) ואיטי (שמאפשר לו להגן בצורה מדהימה ולהגיע לכל השפגטים שלו) עובד לטובתו. תואר 6 סה"כ ו-4 באוסטרליה.

מארי הציג במערכה הראשונה והשנייה טניס ששווה תואר, אבל כשל לקראת הסוף. מעניין כמה מזה היה קשור למשחק של לפני יומיים וכמה לחולשה מנטלית.

התקופה נטולת נדאל בצמרת העולמי הגיעה לסיומה. יהיה מרתק לראות איך הוא ישתלב ואיזו דינמיקה תיווצר בין הארבעה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 27 ינואר 2013, 15:51

ברכות לנובאק (הרבה יותר קל לפרגן לו כשזה לא בא על חשבון רפא...)
באמת טניסאי מושלם.

כמעט ואכל אותה מול וורינקה, אבל הוא כל כך חזק מנטלית, ופשוט לא נשבר לעולם.

הטורניר הבא הולך להיות הטורניר של העונה לטעמי. רפא ינסה להוכיח שהוא עדיין רלוונטי במגרש הביתי שלו ונובאק ינסה
להביא את עצמו למצב של גראנד סלאם היסטורי ובלתי אפשרי.
גם לפדרר ולמארי יהיה מה להגיד.

בקיצור אני כבר מחכה לשבוע הבא... :-)
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 16:31

jol9 כתב:ברכות לנובאק (הרבה יותר קל לפרגן לו כשזה לא בא על חשבון רפא...)
באמת טניסאי מושלם.

כמעט ואכל אותה מול וורינקה, אבל הוא כל כך חזק מנטלית, ופשוט לא נשבר לעולם.

הטורניר הבא הולך להיות הטורניר של העונה לטעמי. רפא ינסה להוכיח שהוא עדיין רלוונטי במגרש הביתי שלו ונובאק ינסה
להביא את עצמו למצב של גראנד סלאם היסטורי ובלתי אפשרי.
גם לפדרר ולמארי יהיה מה להגיד.

בקיצור אני כבר מחכה לשבוע הבא... :-)

בהצלחה לרפא. מחכים לו יריבים אימתניים כמו חואן מונקו ופאבלו אנדוחר :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2013, 16:32

חבל שאי אפשר לדלג על עונת החימר ולהגיע ישירות לווימבלדון. פחות מעניין לי כשלרוג'ר אין סיכוי לקחת תארים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 16:34

MTA2311 כתב:חבל שאי אפשר לדלג על עונת החימר ולהגיע ישירות לווימבלדון. פחות מעניין לי כשלרוג'ר אין סיכוי לקחת תארים.

תשמע, שנה שעברה הוא לקח את המאסטרס במדריד. אם הוא יהיה חלקלק גם השנה אולי ייקח שוב.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2013, 16:56

לא יודע עד כמה זה ריאלי בשבילו לקחת טורניר על חימר. מבחינה פיזית זה כבר גדול עליו לדעתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 17:33

MTA2311 כתב:לא יודע עד כמה זה ריאלי בשבילו לקחת טורניר על חימר. מבחינה פיזית זה כבר גדול עליו לדעתי.

שוב, במדריד שנה שעברה הנקודות דווקא היו קצרות מאוד בגלל שהיה חלקלק (הם אמרו שיתקנו את זה, אני מחכה לראות). חוץ מזה, במשחקי 3 מערכות (ששלושתן מוכרעות בשובר שיוויון לכל היותר), לא אמורה להיות לו בעיה. צבירה של יותר מדי משחקי 5 מערכות בכל טורניר, ולבטח ב-RG, זה סיפור אחר.

אני אישית מאוכזב שהוא בחר לשחק דווקא ברומא ולא ב-MC. לדעתי בשני הוא מציג לרוב טניס טוב יותר (וזה גם לוקיישן יפה הרבה יותר), ואילו דווקא הטורניר ברומא נראה לי מעייף קצת לקראת ה-RG, והחימר שם מגעיל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ינואר 2013, 18:28

יש מצב.. מדריד זה באמת טורניר חריג. מעניין אם יעשו משהו עם המשטח.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 27 ינואר 2013, 18:30

אם הייתי אוהד של פדרר הייתי מקווה שהוא יוותר על הרולאן גארוס. מה הסיכוי שלו כבר לקחת את התואר? בוודאי אם רפא חוזר לכושר, אבל לא נראה לי כל כך שקרבות התשה על חימר מול מארי או נובאק זה משהו שהוא יכול לנצח בשלב הזה של הקריירה שלו. במקרה הטוב הוא ייתן פייט, במקרה הרע הוא סתם יושפל כמו מול נובאק בשנה שעברה או כמו מול מארי בגמר באולימפיאדה.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 18:35

שחף כתב:אם הייתי אוהד של פדרר הייתי מקווה שהוא יוותר על הרולאן גארוס. מה הסיכוי שלו כבר לקחת את התואר? בוודאי אם רפא חוזר לכושר, אבל לא נראה לי כל כך שקרבות התשה על חימר מול מארי או נובאק זה משהו שהוא יכול לנצח בשלב הזה של הקריירה שלו. במקרה הטוב הוא ייתן פייט, במקרה הרע הוא סתם יושפל כמו מול נובאק בשנה שעברה או כמו מול מארי בגמר באולימפיאדה.

מול מארי באולימפיאדה הוא היה פצוע (פציעה בגב שסחב עוד מווימבי והחמירה בחצי של האולימפיאדה מול דלפו). מול נולה באמת נוצרה לו בעייה על חימר (למרות ששנה לפני הוא פוצץ אותו שם דווקא כשנולה היה בשיא הכושר), אבל בשביל זה יש את רפא שיוכל לקבל את נולה כבר ברבע ולעשות לו ת'מוות.

אני משתדל אף פעם לא להגיד נואש, גם כשהמצב נראה קשה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 27 ינואר 2013, 20:41

יפתח טניסאי שלא שיחק למעלה מחצי שנה יתקשה מאוד גם מול טניסאים מדרג ב.
אני קודם רוצה לראות אותו משחק ומזכיר את רפא של לפני הפציעה.

לגבי פדרר והרולאן, ברור שהוא צריך להמשיך ולנסות. מי יודע מה יכול להיות.

החימר היא.עונת הטניס היפה ביותר. אמנם לפעמים טניס מעט מתיש אבל לפחות יש קצת
גיוון ולא רק הפגזות של סרבים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 21:09

jol9 כתב:יפתח טניסאי שלא שיחק למעלה מחצי שנה יתקשה מאוד גם מול טניסאים מדרג ב.

הוא כבר מתאמן לא מעט זמן, אז אני בטוח שהוא כבר בנה לעצמו כושר פיזי וגם כושר משחק. עכשיו נותר רק להשתפשף טיפה. גמרים בטורנירים אקזוטיים מול מונאקו זו בהחלט הזדמנות נהדרת בשביל זה ;)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 27 ינואר 2013, 21:16

yiffy כתב:
jol9 כתב:יפתח טניסאי שלא שיחק למעלה מחצי שנה יתקשה מאוד גם מול טניסאים מדרג ב.

הוא כבר מתאמן לא מעט זמן, אז אני בטוח שהוא כבר בנה לעצמו כושר פיזי וגם כושר משחק. עכשיו נותר רק להשתפשף טיפה. גמרים בטורנירים אקזוטיים מול מונאקו זו בהחלט הזדמנות נהדרת בשביל זה ;)

גם אני מתאמן לא מעט זמן... אתה חושב ששווה לי לנסות מול רפא?? (סתם אני לא באמת מתאמן כבר די הרבה זמן... כנראה
שאני עדיין לא ברמה הזאת).

אם רפא ייקח את הטורניר הזה, אני אהיה מאוד מופתע. בכל זאת, חצי שנה לא שיחק ברמה המקצוענית...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 22:02

בזמנו הוא חזר מפציעה (קצרה יותר אמנם) אבל הגיע לחצי גמר ה-US Open והפסיד לדלפו שהיה בכושר שיא של קריירה. אני מעריך שהוא יוכל להתמודד עם מונאקו ועם אנדוחר (שההגרלה עשויה אפילו לחסוך לו אותו). השאר שם זה באמת דודי סלעים למיניהם. ביום טוב גם אני יכול עליהם (אם אני מגיש טוב) :D
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 27 ינואר 2013, 22:35

לא תאמינו במה נתקלתי.
קראתי על הטורניר שרפא הולך להשתתף בו בויניה דל מר והגעתי לפרטים מרתקים:

א. ניקולאס מאסו (קשישה) קיבל ווילד קארד להשתתף בטורניר. לא היה לי מושג שהוא עדיין משחק בכלל!
ב. מאסו הוא בן לאמא יהודיה ואבא פלסטינאי (!!!!). הוא השתתף במכביה בשנת 01' ומגדיר את עצמו יהודי.
ג. מאסו הוא היחיד שזכה במדליית הזהב האולימפית גם ביחידים וגם בזוגות באותה אולימפיאדה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 27 ינואר 2013, 22:45

וואי איזו פדיחה... מאסו לקח את התואר האולימפי.... המדליה של רפא והטריה של מארי מתהפכות על מדפיהן...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד