מכבי ת''א - מודל 2013/14 נחשף

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ת''א - מודל 2013/14 נחשף

הודעהעל ידי or163 » 01 פברואר 2013, 14:11

בכל מקרה, שתי העמדות הכי חשובות לעונה הבאה זה רכז וסנטר, אם לא יביאו שם שני שחקנים בכירים, אז מכבי תהיה בבעיה גדולה,
גם אם ייצטרכו לשחרר את ג'יימס ואולי אף לקבל סכום נחמד מביי אאוט שקבוצה תשלם עליו.
עמדה 2 צריכה להיות בעדיפות הרביעית של מכבי אחרי רכז, סנטר ופאוור פורוורד.
כי אם מכבי לא תתחזק בעמדת הרכז והסנטר, גם שנה הבאה היא תתקע בטופ 16.
אבל בכל מקרה, זה בגדר חלומות באספמיה,
כידוע, ספורט5 זה השופר של ההנהלה, וגלדסטון לא כתב אמין במיוחד,
ככה שלדעתי ההנהלה מנסה לרצות את האוהדים, עם המושג שחקן בכיר, שבסופו של דבר אני לא מאמין שיינחת כאן,
ההנהלה מנסה להראות שהם מנסים לתקן, אך עד שאני לא אראה פה באמת שחקן בעל שם, אני לא מאמין לכל הכתבות הללו.
נערך לאחרונה על ידי or163 בתאריך 01 פברואר 2013, 14:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי חנו'ש » 01 פברואר 2013, 14:20

LIAV10 כתב:
חנו'ש כתב:
jol9 כתב:
חנו'ש כתב:עם ג'יימס אין לי בעיה שיישאר, אני גם לא חושבת שאפשר להביא משהו טוב יותר.
אבל מהמשכורת של סמית' ופניני ביחד אולי כן אפשר להשיג משהו קצת יותר מהבינוניות החביבה של סמית'.

אולי...
הייתי מוסיף את הימן לפול הזה. שלושתם ביחד שווים אי אילו מליון וחצי דולר. בהחלט בסכום הזה אפשר להביא שחקן טוב.

בכיף....
אני לא בטוחה שהיקמן שחקן הרבה יותר טוב מנעימי למשל (אולי רק פחות פסיכופת ויותר נוח באופי).
או שהלפרין לא יתרום מספיק מהספסל במקומו (למרות שמדובר בשחקנים מאוד שונים)
אבל שיישאר גם מספיק כסף לצמד גארדים מהרמה הגבוהה ביותר

ההשוואות שלך בכלל לא במקום..
את רואה מישהו מהם נותן 13, 3, 3 ביורוליג?
אם יביאו גארד מרכז טוב הוא יעבור לשוטינג גארד וימשיך להיות זולביחס לשחקן חמישייה..

ממש לא.
אבל אני גם לא חושבת שכשחקן חמישייה הוא יוביל אותנו למשהו (ועובדה שלפי גלדסטון מכבי רוצה לשים את רוב הכסף על עמדה 2), וכשחקן ספסל הוא די מיותר לדעתי כי אפשר שים שם ישראלי זול במקום.

אני לא רוצה שחקן זול לחמישייה שייתן יותר ממה שהוא מרוויח.
אני רוצה שחקן טוב שיהיה שווה ערך לשחקנים מהטופ האירופי!
וכמה שהוא ירוויח בפועל?? זה לא בעיה שלי ולא מעניין אותי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי NY boy » 01 פברואר 2013, 14:47

MTA2311 כתב:אני לא חושב שפלניניץ' יוכל להישאר כסנטר השני שנה הבאה. בלאט לא עובד איתו, ולא נותן לו הזדמנות אמיתית להתפתח כשחקן. אי אפשר סתם לזרוק אותו למגרש, לשלוח אותו לחסום להיקמן ואוחיון, ולצפות ששנה הבאה, הוא כבר יהיה שחקן יורוליג לגיטימי.

אמרו את זה גם בשנה שעברה על ג'יימס. קצת סבלנות, קצת אורך רוח, לא יזיק. להשתלב במכבי זה משהו לא קל, גם לבלאט להאמין ולדחוף שחקנים לוקח זמן (מה בדיוק הוא עשה עם ג'יימס שנה שעברה? כלום...). יכול להיות שפלאניניץ' יעשה את הפריצה ויכול להיות שלא, אבל ראינו כבר כמה שנה שנייה במכבי לפעמים עושה את ההבדל אצל השחקן, בטח שחקן שהגיע באמצע העונה. ודווקא יחסית לשחקן שהגיע באמצע העונה כן נראה שבלאט סומך עליו במידה נמוכה אולי אבל כן.
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 פברואר 2013, 14:55

NY boy כתב:
MTA2311 כתב:אני לא חושב שפלניניץ' יוכל להישאר כסנטר השני שנה הבאה. בלאט לא עובד איתו, ולא נותן לו הזדמנות אמיתית להתפתח כשחקן. אי אפשר סתם לזרוק אותו למגרש, לשלוח אותו לחסום להיקמן ואוחיון, ולצפות ששנה הבאה, הוא כבר יהיה שחקן יורוליג לגיטימי.

אמרו את זה גם בשנה שעברה על ג'יימס. קצת סבלנות, קצת אורך רוח, לא יזיק. להשתלב במכבי זה משהו לא קל, גם לבלאט להאמין ולדחוף שחקנים לוקח זמן (מה בדיוק הוא עשה עם ג'יימס שנה שעברה? כלום...). יכול להיות שפלאניניץ' יעשה את הפריצה ויכול להיות שלא, אבל ראינו כבר כמה שנה שנייה במכבי לפעמים עושה את ההבדל אצל השחקן, בטח שחקן שהגיע באמצע העונה. ודווקא יחסית לשחקן שהגיע באמצע העונה כן נראה שבלאט סומך עליו במידה נמוכה אולי אבל כן.

מה אמרו שנה שעברה על ג'יימס? אין שום קשר בין שני השחקנים, או בין הסיטואציות.
פלניניץ' שחקן מוכשר, עם נתונים פזיים מצויינים, אבל לבד הוא לא יעשה את הפריצה. יכול להיות שבלאט רצה שהוא יגיע לפה, אבל לא נראה שהוא יודע לפתח שחקנים מהסוג הזה. אני מקווה שהוא יוכיח שאני טועה, כי יהיה חבל לאבד עוד כישרון אירופאי בשביל קפיץ אמריקאי מהדי ליג.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 01 פברואר 2013, 15:06

כרמל, גלדסטון שנתיים מסקר את מכבי ולא פוגע בכלום. יותר מהכל זה נראה כמו גבב של שטויות וקישקושים שאין לו לדעתי קשר למציאות.
סמית' יהיה ה-4 המחליף? מה זה בדיוק "פורוורד ברמת ביניים"? מדלי משופר? זה נשמע כמו חירטוט אחת גדול. על סמך מה בדיוק הוא החליט שבלאט נשאר?
אם מכבי לא תזכה באליפות ובגביע בלאט גם יישאר? די נו בחייאת. למשתמשים פה בפורום יש כבר מקורות יותר אמינים ממנו.
שחף

הודעהעל ידי שחף » 01 פברואר 2013, 15:09

אגב, אם זה הסגל, חבל על הזמן גם בעונה הבאה. במקרה הטוב מכבי תשקיע באיזה זר נורמלי בעמדה 2, אבל שוב נראה פה כדורסל משמים, עם שחקני יורוקאפ כמו דווין סמית' והיקמן ורכז בינוני כמו אוחיון. זה זבל של קבוצה, גם אם דני פדרמן יחליט להביא לפה את דיאמנטידיס.
שחף

הודעהעל ידי Assaf M » 01 פברואר 2013, 15:44

שטויות במיץ עגבניות.
העונה עוד לא נגמרה, דברים רבים יכולים להשתנות. הרי אם מכבי תאבד את האליפות דברים ישתנו עוד יותר.
אין לאף אחד במכבי מקום בטוח בעונה הבאה, כולל בלאט היקמן וסמית'.
יש עוד זמן.
Assaf M

הודעהעל ידי rc4991 » 01 פברואר 2013, 15:52

Assaf M כתב:שטויות במיץ עגבניות.
העונה עוד לא נגמרה, דברים רבים יכולים להשתנות. הרי אם מכבי תאבד את האליפות דברים ישתנו עוד יותר.
אין לאף אחד במכבי מקום בטוח בעונה הבאה, כולל בלאט היקמן וסמית'.
יש עוד זמן.

יש לך איזשהו מידע פנימי בשבילנו?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Allan Turing » 01 פברואר 2013, 16:03

or163 כתב:מה שמדאיג אותי זה שדיברו רק על שחקן בכיר לעמדה 2,
ככה שהם בונים על אוחיון כרכז פותח שנה הבאה,
ובמתכון הזה כמעט ולא משנה את מי יביאו,
מכבי לא יגיעו רחוק.

בינגו. העמדה הכי חשובה לנו היא עמדה מס' 1, יוגב לא יכול להיות הרכז הפותח שלנו.
משהו כמו ארון גקסון (שלא משחק בצסקא), מקלב (שיגורש בוודאי מטורקיה) או זוראן פלאניניץ שימאס לו לשבות בשביל לקבל משכורת, או פארמר שיהיה מוכן לחזור לכאן.
אם פחות מזה, הכל קשקוש. חוצמזה, 10 M$ תקציב שחקנים זה בערך שליש מהתקציב של הגדולות (תקנו אותי עם אני טועה), זה פשוט לא מספיק.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי מני » 01 פברואר 2013, 16:09

שיביאו את לאנגפורד ל-2 ,ופארמר ל-1.

מדלי לא כל כך מהר יעזוב יש לו חוזה לשנתיים עם שכר גבוהה.
ולוגן כמחליף יכול להיות די טוב.
סמל אישי של המשתמש
מני

הודעהעל ידי jol9 » 01 פברואר 2013, 16:19

מני כתב:שיביאו את לאנגפורד ל-2 ,ופארמר ל-1.

מדלי לא יישאר פה. לא אחרי עונה כזאת. אחרת אפשר לקרוא למכבי לובליאנה ואף אחד לא ישים לב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 פברואר 2013, 16:24

jol9 כתב:
מני כתב:שיביאו את לאנגפורד ל-2 ,ופארמר ל-1.

מדלי לא יישאר פה. לא אחרי עונה כזאת. אחרת אפשר לקרוא למכבי לובליאנה ואף אחד לא ישים לב.

גם החוזה הגדול שלו הוא לא פאקטור. לא מדובר פה באיזה תומאס, שלא יצליח למצוא חוזה גם באשקלון. מדלי בהחלט יוכל לקבל חוזה נחמד בספרד...
אין סיכוי שהוא ישאר פה.

כרגע יש לנו קבוצה של שחקנים משלימים. אין אף שחקן חמישייה היום, שראוי להישאר כזה גם בעונה הבאה. אפילו לא שון ג'יימס שנותן סטטיסטיקה מצויינת. "שחקן בעל שם"( או שקר כלשהו אחר) לא יגרום לסגל הזה להיראות כמו קבוצת כדורסל ראויה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 01 פברואר 2013, 16:40

אני לא לגמרי מסכים. אני כן רואה את ג'יימס בקונסטלציה מסויימת ליד מספר 5. בעיקר כזה שגם קולע מבחוץ, כמו בורוסיס. זה יהפוך את מכבי גם לקבוצת הגנה הרבה יותר טובה מאשר היום. במצב הנוכחי הגג שמכבי יכולה להביא בעמדה 4 זה איזה מישהו כמו פאט קאלאטיס שאף אחד לא יודע אם הוא בכלל טוב יותר ממדלי, או את ת'יוס שלא ממש נותן קליעה מבחוץ ועושה דברים די דומים למה ששון ג'יימס עושה. אני חושב שהיחיד שישאר כמעט בוודאות בשנה הבאה זה ג'יימס, כי יש לו חוזה זול והוא כן מספק את הסחורה. אבל אני לא מתלהב מהרעיון שהוא סנטר מוביל.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 פברואר 2013, 16:51

שחף כתב:אני לא לגמרי מסכים. אני כן רואה את ג'יימס בקונסטלציה מסויימת ליד מספר 5. בעיקר כזה שגם קולע מבחוץ, כמו בורוסיס. זה יהפוך את מכבי גם לקבוצת הגנה הרבה יותר טובה מאשר היום. במצב הנוכחי הגג שמכבי יכולה להביא בעמדה 4 זה איזה מישהו כמו פאט קאלאטיס שאף אחד לא יודע אם הוא בכלל טוב יותר ממדלי, או את ת'יוס שלא ממש נותן קליעה מבחוץ ועושה דברים די דומים למה ששון ג'יימס עושה. אני חושב שהיחיד שישאר כמעט בוודאות בשנה הבאה זה ג'יימס, כי יש לו חוזה זול והוא כן מספק את הסחורה. אבל אני לא מתלהב מהרעיון שהוא סנטר מוביל.

זאת יכולה להיות אופציה מעניינת, אבל קשה לי לראות שמכבי תלך על זה, משתי סיבות: 1. בשביל שזה יצליח, באמת צריך למצוא סנטר שקולע טוב מבחוץ, וממש לא פשוט למצוא אחד כזה, שהוא גם לא רכיכה. 2. בשנים האחרונות היו לנו פה לא מעט שחקנים שיכלו להיות יותר אפקטיביים ב4( הנדריקס, פישר, לאזמה) ואף מאמן לא השתמש בהם בעמדה הזאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Allan Turing » 01 פברואר 2013, 16:54

הדיון הזה מחטיא את המטרה. תעלו את תקציב השחקנים שיתחרה עם התקציב של המובילות, או שתפסיקו למכור לנו לוקשים.
אי-אפשר להתחרות בעקביות עם שליש התקציב. יקר מדי? תעברו ליורופקאפ, שם הקבוצה שלנו יכולה להצליח.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי קובי » 01 פברואר 2013, 18:47

על קונספט של סגל קצר אני ואחרים מדברים פה כבר שנים.
אני הייתי הולך על משהו בסגנון הזה:

1-2: הלפרין, יוגב, נעימי, רכז זר
3: סווינגמן זר, לאנדסברג
4: אליהו, פאוור זר
5: סנטר זר, ג'יימס

כלומר, לוגאן, היקמן, מדלי, שרמדיני, תומאס, פלאניניץ', רות ופניני תמורת נעימי, הלפרין ו-4 זרים לעמדות 1, 3, 4 ו-5.
מה יוצא לנו מזה ? א) סגל מאוזן של זרים\ישראלים: 5 זרים ו-5 ישראלים, שהוא גם מתאים לחוק הרוסי המוכתב בליגה. ב) סגל מאוזן מבחינת עמדות: שני שחקנים על כל עמדה. ג) שינוי כלכלי: 8 שחקנים, מהם 6 זרים, תמורת 4 זרים + שני ישראלים.

נפרט קצת:
למה נעימי ? פשוט, כי הוא שחקן טוב יותר מרות. הישראלים הטובים ביותר צריכים להיות כאן. בלי פשרות.
למה הלפרין ? כי אני סבור שהוא טוב מפניני. וגם כי לאנדסברג עדיף על פניני מעמדה 3 ושני שחקנים לעמדת הסמול (הוא + זר) זה דיי והותר וזה הוכח בעונה הזאת.
למה מדלי, תומאס ושרמדיני בחוץ ? אין צורך להוסיף.
מה עם הזר בעמדה 3 שבא כמחליף לסמית' ? רצוי שיהיה סווינגמן. כלומר, עם אוריינטציית משחק בעמדה 2 ועזרה בהובלת הכדור. שיהווה תוספת כח התקפית גדולה יותר מסמית' הפרווה.
מה הקונספט של הזר בעמדה 4 ? צריך להיות בעיניי קונטרה לאליהו. כלומר, שיביא דברים אחרים. סטופר הגנתי קודם כל ואולי גם קלעי מ-3.
מה לגבי פלאניניץ' ? בעיניי, צריך להישאר כזר השישי וכשחקן ה-11. יחד עם זאת, נרצה למקסם את הסגל הזה. כלומר ההנחייה לראות עיניי היא, למקסם את התקציב תמורת 4 הזרים המובילים בעמדות 1, 3, 4 ו-5 ואח"כ לבדוק אם יש "אקסטרה" לכל השאר.
פלאניניץ' נראה לי כפוטנציאל מצויין, אבל אני לא יודע אם למכבי יש את הלוקסוס להחזיק אותו במצב של היום. הייתי מרחיק לכת ואומר, שאולי עדיף להשקיע בו, מאשר בג'יימס המזדקן, אבל על פני השטח העונה, הדברים נראים אחרת, גם מצד הקרדיט שבלאט מעניק לכל אחד מהם.
בשורה התחתונה: כדי שהסגל של מכבי יוכל להתחרות בעשירות של אירופה, הוא יהיה חייב להתכווץ ומירב ההשקעה תהיה חייבת להתרכז ב-3-4 זרים.
ההשקעה הכלכלית בזרים, צריכה להיות עפ"י הסדר הבא: זר בעמדה 1, זר בעמדה 5, סווינגמן וזר בעמדה 4.
נערך לאחרונה על ידי קובי בתאריך 02 פברואר 2013, 12:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 01 פברואר 2013, 20:18

בקיצור, רוצים להשאיר את שחקני היורוקאפ היקמן וסמית׳ ולהוסיף עוד שחקן בקו האחורי. ברור שהתוצאות יישארו אותו הדבר.
roy1000

הודעהעל ידי Allan Turing » 01 פברואר 2013, 20:37

roy1000 כתב:בקיצור, רוצים להשאיר את שחקני היורוקאפ היקמן וסמית׳ ולהוסיף עוד שחקן בקו האחורי. ברור שהתוצאות יישארו אותו הדבר.

למה אותו הדבר? אולי נצליח להפסיד בפחות מ-20 הפרש לחימקי.
אלוהים, לאיזה שפל הגענו.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי felix_r » 01 פברואר 2013, 23:30

קובי כתב:על קונספט של סגל קצר אני ואחרים מדברים פה כבר שנים.

כלומר, לוגאן, היקמן, מדלי, שרמדיני, תומאס, פלאניניץ', רות ופניני תמורת נעימי, הלפרין ו-4 זרים לעמדות 1, 3, 4 ו-5.
מה יוצא לנו מזה ? א) סגל מאוזן של זרים\ישראלים: 5 זרים ו-5 ישראלים, שהוא גם מתאים לחוק הרוסי המוכתב בליגה. ב) סגל מאוזן מבחינת עמדות: שני שחקנים על כל עמדה. ג) שינוי כלכלי: 8 שחקנים, מהם 6 זרים, תמורת 4 זרים + שני ישראלים.

נפרט קצת:
למה נעימי ? פשוט, כי הוא שחקן טוב יותר מרות. הישראלים הטובים ביותר צריכים להיות כאן. בלי פשרות.
למה הלפרין ? כי אני סבור שהוא טוב מפניני. וגם כי לאנדסברג עדיף על פניני מעמדה 3 ושני שחקנים לעמדת הסמול (הוא + זר) זה דיי והותר וזה הוכח בעונה הזאת.
מה עם הזר בעמדה 3 שבא כמחליף לסמית' ? רצוי שיהיה סווינגמן. כלומר, עם אוריינטציית משחק בעמדה 2 ועזרה בהובלת הכדור. שיהווה תוספת כח התקפית גדולה יותר מסמית' הפרווה.
מה הקונספט של הזר בעמדה 4 ? צריך להיות בעיניי קונטרה לאליהו. כלומר, שיביא דברים אחרים. סטופר הגנתי קודם כל ואולי גם קלעי מ-3.
מה לגבי פלאניניץ' ? בעיניי, צריך להישאר כזר השישי וכשחקן ה-11. יחד עם זאת, נרצה למקסם את הסגל הזה. כלומר ההנחייה לראות עיניי היא, למקסם את התקציב תמורת 4 הזרים המובילים בעמדות 1, 3, 4 ו-5 ואח"כ לבדוק אם יש "אקסטרה" לכל השאר.
פלאניניץ' נראה לי כפוטנציאל מצויין, אבל אני לא יודע אם למכבי יש את הלוקסוס להחזיק אותו במצב של היום. הייתי מרחיק לכת ואומר, שאולי עדיף להשקיע בו, מאשר בג'יימס המזדקן, אבל על פני השטח העונה, הדברים נראים אחרת, גם מצד הקרדיט שבלאט מעניק לכל אחד מהם.
בשורה התחתונה: כדי שהסגל של מכבי יוכל להתחרות בעשירות של אירופה, הוא יהיה חייב להתכווץ ומירב ההשקעה תהיה חייבת להתרכז ב-3-4 זרים.
ההשקעה הכלכלית בזרים, צריכה להיות עפ"י הסדר הבא: זר בעמדה 1, זר בעמדה 5, סווינגמן וזר בעמדה 4.

נעימי והלפרין לא שווים כלום ברמת היורוליג
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 02 פברואר 2013, 00:04

felix_r כתב:
קובי כתב:על קונספט של סגל קצר אני ואחרים מדברים פה כבר שנים.

נפרט קצת:

נעימי והלפרין לא שווים כלום ברמת היורוליג

לגבי הלפרין, זה די תלוי במה עומד מאחורי הדעיכה הזאת שלו.
אם מדובר על עניינים מנטליים בלבד, אז הרי שאפשר להניח שהוא יכול לשחזר את היכולת הטובה שלו מהעונה האחרונה במדי מכבי (10 נק', 4 אס').

אם מדובר בדעיכה שקשורה למשהו אמיתי ומקצועי, אז באמת שאין סיבה להיכנס לזה.

לגבי נעימי אני מסכים, אם כי סביר להניח שיש לו לפחות את הפוטנציאל להצליח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot], JarJarBinx, גל גל, עידן ו־42 אורחים