המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:toja27 כתב:jol9 כתב:אבל בלאט עוד כשהגיע היה מאמן מצויין וראוי. כולם ידעו את זה.
בוא נניח עכשיו שבלאט עוזב. מה אתה חושב שיקרה? אוברדוביץ' ומסינה לא יגיעו. גם מאמני אירופאים מהדרג השני לא יגיעו.
יגיע לכאן או הימור זר - מאמן סביר, אבל לא מהטופ, או מאמן ישראלי צעיר (אין אף ותיק שיכול לעשות את זה עכשיו).
אני לא אומר שאין סיכוי שזה יצליח, אלא שהסיכוי שזה יהיה כשלון גדול יותר.
אתה צודק. באמת קשה לראות מי יבוא להחליף אותו. אבל אני אומר שזו לא סיבה מספיק טובה כדאי להשאיר מאמן אם לא מרוצים ממנו(בהנחה שהם לא מרוצים ממנו). תסתכל לדוגמא על בראד גרינברג שאף אחד לא הכיר אותו לפני כן אבל עושה עבודה טובה. פתאום קיים מאמן משום מקום.או אפילו מיקי דורסמן שעשה עבודה נהדרת עם חולון. כלומר קיימים מאמנים רק צריך למצוא אותם.
תוז'ה, בחייאת תוז'ה...
יש מליוני מאמנים בעולם שהצליחו עם קבוצות קטנות וכשלו באופן מוחלט עם קבוצות גדולות.
אנחנו לא צריכים אפילו להזכיר את המאמנים שהזכרת, כי אתה מדבר על יורוליג. אפילו אפי, שהוא מאמן טוב לדעתי, כשל באופן מוחלט כי הוא חסר נסיון ביורוליג, ומעולם לא
אימן ברמה האירופאית הבינונית-גבוהה. כנ"ל קטש שהיה מאוד מצליח בגליל.
מי כמונו חווה את הדברים האלה?
אלא אם אתה רוצה שוב לחזור לחילופי מאמנים באמצע העונה, משכורות שמשולמות לאנשים שכבר לא נמצאים במועדון, החלפות שחקנים והפסדים של תארים מקומיים, אני הייתי נזהר מאוד מהעניין
של ההחלפה של בלאט.
toja27 כתב:אהה ודרך אגב, אם לבלאט היה את הסגל של פנאתנייקוס, עם לאזמה "הנגר" (נהדר לדעתי),גיסט הבעייתי,בראמוס האנונימי וצרצריס ודימאנטידיס המזדקנים והוא נופל בהצלבה נגד ברצלונה ומפסיד להם 3:0, היה אומר "אין לנו סגל לפיינל פור". איזה כיף שאפשר להאשים את הכישלונות שלך בסגל.ודרך אגב מי המאמן של פנאתיינקוס? "איזה" פדולאקיס שמעטים שמעו עליו לפני ועכשיו רחוק ניצחון אחד להעיף את ברצלונה "הבלתי מנוצחת" מהמפעל. העיקר שאין מאמנים חוץ מבלאט.
toja27 כתב:הביקורת העיקרית שלי כלפי בלאט היא פחות בקטע המקצועי, למרות שגם כאן אני יכול להתווכח. אמרתי את זה כבר קודם ואני אומר זאת שוב, ההתרשמות שלי מדיוויד בלאט היא שהוא תמיד יעמיד קבוצות לוחמות וסטביליות,שלא קל יהיה לנצח אותן(למרוד שהסדרה נגד ריאל מערערת טענה זו) אבל לפי דעתי חסר לו את מה שאני קורא "ברק של גאוניות".הקבוצות שלו תמיד יציבות כי הוא שם דגש על הצד ההגנתי,על הפרטים הקטנים ומעריך שחקנים לוחמים חזקים ואתלטיים. אבל חסר לו את הראיה לטווח הרחוק ולפי דעתי הוא לא שם דגש על תכונות אחרות כמו אינטלגנציית משחק והוא לא מסוגל לזהות את השחקנים העשויים "מהחומר הנכון" כדי ללכת עד הסוף.
הביקורת שלי כלפיו היא שהוא בורח מאחריות. מצד אחד הוא מאשים את ההנהלה בסגל הקיים ומצד שני הוא נשאר בתפקיד. הדבר יוצר מצב שאי אפשר לדעת מה קורה, קשה להבין איזה שחקנים הוא רוצה ואיזה לא. איכשהו במובן מסויים הוא משתף פעולה עם הברדאק הזה שקורה בהתנהלות הקבוצה כי הוא משאיר את הדברים עמומים.אני גם לא אוהב את האמירות שלו על ההצלבה או טופ 16 כמטרה.זאת עוד דרך שלו לברוח מאחריות אם הוא יכשל להגיע רחוק יותר.
יוני, מה הפריע לבלאט להביא את לאזמה,גיסט,בראמוס ועוד שחקני פנאתנייקוס אחרים(לא שאני רוצה אותם) הרי הוא בוחר את הסגל.ואתה יודע מה אני לא נביא, אבל יש לי הרגשה שבלאט לא היה מצליח לעשות את מה שפנא' עושים עכשיו.ושלא יספרו לי על הבדלי הרמות בין ריאל למכבי. הסדרה הזאת נגד ריאל היא כשלון מקצועי ענק שלו.גם עם הסגל הנוכחי אפשר היה להוציא יותר ולהיראות יותר טוב.
חנוש', לא שאני לא מסכים איתך, אני חושב שאי אפשר להימנע מהנקודה שבלי תקציב יותר גבוה, ולתת מקום מרווח גדול יותר להחלטות המאמן יהיה קשה להגיע להישגים, אבל זה לא אומר שבלאט חסין מביקורת רק בגלל כשלונות של מאמנים מהעבר. חוץ מהעונה הראשונה של בלאט בקדנציה הנוכחית(שאת חלק מהשחקנים הוא קיבל מפיני) הכדורסל שמכבי מציגה הוא לא להיט ואת יודעת מה אפילו משעמם. זה נחמד שהוא לקח את האליפות ואת הגביע, אבל לפניו עשו את זה גם מאמנים אחרים איזה חמישים פעם.
בכל מקרה אני בעצמי לא בטוח שלהחיף אותו זה הדבר הנכון, רק שלא יצטייר איזה מצב שבכל אשמה ההנהלה ובלאט חסין מביקורת.
felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
אז כן, יש מאמנים שנולדים לגאונות. אוברדוביץ' לקח את היורוליג עם פרטיזן בעונתו הראשונה כמאמן
toja27 כתב:ועוד דבר יוני, המשפט הזה שאמרת על זה שבלאט כמעט ולא יכול לוותר על התפקיד הכי נחשק בספורט הישראלי כי לא הוא קובע את מי מביאים. אני נזכר בדיון\ויכוח שלנו לגבי לאנגפורד, ואז אתה (ועוד כמה) אמרתם שאיך זה שלאנגפורד יוותר על הכסף הגדול של מילאנו ויסתפק בפחות כשאני אמרתי שלפי דעתי זה הדבר הנכון מבחינתו לעשות. אני שם לב שכל החלטה שחורגת מהבנאליות מעוררת אצלך בסימן שאלה וספק. אז הנה לפי השמועות לאנגפורד רוצה לחזור כמעט באותו סכום שמכבי הציעו לו לפני כן, ומסתבר שזה לא היה כזה בשמים. אני מאמין שמאמן גדול חייב להיות עם סמכות.אני לא חושב שאוברדוביץ' או מסינה ואפילו פיני היו מסכימים שיקבעו להם את מי להביא.ואם היו מנסים אז הם היו עוזבים לפני שהעונה התחילה. זאת הסיבה שכנראה אוברדביץ' לעולם לא יגיע כאן, כי אף אחד לא יכול להגיד לו מי צריך להיות הרכז שלו. ולא הבנתי על סמך מה אמרת שבמקום בלאט לא הייתי מתנהג אחרת, מילא היית מכיר אותי אבל אתה לא.
felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
אז כן, יש מאמנים שנולדים לגאונות. אוברדוביץ' לקח את היורוליג עם פרטיזן בעונתו הראשונה כמאמן
yzafrir כתב:אני יגיד משהו שאולי חלק לא יסכימו איתי :
תן לבלאט את התקציבים של מסינה או אוברדוביץ' בקבוצות שלהם בזמנו והוא יזכה גם כן בתארים
אבל תן למסינה או אוברדוביץ' את התקציב שבלאט מקבל במכבי ואני לא בטוח שהם יוציאו מהסגל הזה יותר ממה שבלאט הוציא...
אם מסתכלים על הסגל שהיה למסינה בבנטון או לאוברדוביץ' בפרטיזן אז מבינים שזה מקרה נדיר ודי חד פעמי...
דווקא אני חושב שהיסטורית ההישג היותר מדהים שייך ללימוז' של מליקוביץ' ב-1993
יותר מיזה , באותם שנתיים שלוש הייתה חולשה כללית של הגדולות מה שגרם לשתי זכיות רצופות של קבוצות מפתיעות פרטיזן ולימוז'...
jol9 כתב:felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
אוברדוביץ' הוא גאון יחיד במינו, וגם לו, כמו לגאונים אחרים היו כשלונות (פעמיים לא עבר את הטופ 16 עם פאו שהייתה בשיא יכולותיה הכלכליות).
אם נכוון על איתורו של אוברדוביץ' גרסה 2013 באיזשהו מאמן צעיר, לא מן הנמנע שנמצא את עצמנו עם גרסה 2013 של יעקב אדלר, אפי בירנבוים או עודד קטש.
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
אוברדוביץ' הוא גאון יחיד במינו, וגם לו, כמו לגאונים אחרים היו כשלונות (פעמיים לא עבר את הטופ 16 עם פאו שהייתה בשיא יכולותיה הכלכליות).
אם נכוון על איתורו של אוברדוביץ' גרסה 2013 באיזשהו מאמן צעיר, לא מן הנמנע שנמצא את עצמנו עם גרסה 2013 של יעקב אדלר, אפי בירנבוים או עודד קטש.
דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.
מצד שני, מאמן שלא מפגין ניצוצות של גאונות כבר בשנים הראשונות שלו (זה לא חייב להיות לקחת יורוליג בשנה הראשונה), גם לא ישתפר בהרבה בהמשך. עם השנים המוח מתחיל לעבוד לאט יותר, הניסיון מונע ממך לקחת סיכונים במהלכים מפתיעים (אתה לא מרבה להפתיע את היריב).
כך לדוגמא את בלאט, ותיזכר לרגע בקדנציה הראשונה שלו במכבי. אתה נזכר בכל מיני חילופים מיותרים שנגד מהלך המשחק, שכל כך עיצבנו את רוב אוהדי מכבי? אני בטוח, שאתה זוכר. עכשיו תראה אותו היום. האם הוא השתפר בתחום הזה? לדעתי, ממש לא או לא ממש... אז נכון, עכשיו יש לו ניסיון, אבל מה שהוא לא ידע לעשות פעם, הוא לא יודע לעשות גם היום.
ברוסית יש אמרה כזאת: אי אפשר ללמד כלב זקן לעשות טריקים חדשים.
אז נכון, אפשר לקחת את היורוליג גם ללא טריקים והפתעות, אבל זה יכול לקרות רק למסינה עם צסקא, או למאמן של בארסה. כי יש להם סגלים כל כך חזקים, שאין צורך בהרבה הפתעות, פשוט עושים את מה שהם עושים לאורך כל העונה. אבל אתה לא יכול לזכות ביורוליג עם תקציב של מכבי מבלי שתפתיע את הגדולים במהלכים גאוניים.
זאת בדיוק הסיבה למה אוברדוביץ' כל כך כיבד את פיני גרשון. פיני גרשון (לפני שנהיה שבע ועצלן) היה מכין לך הפתעות בכל משחק. פיני היה חושב מהר ולא סטנדרטי, והיה מאלץ את המאמן היריב לחפש פתרונות תוך כדי משחק, ולא בבית בכורסא. זאת גם הסיבה שלגרשון היה את הרקורד הטוב ביותר נגד אוברדוביץ' מכל המאמנים באירופה.
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.
מצד שני, מאמן שלא מפגין ניצוצות של גאונות כבר בשנים הראשונות שלו (זה לא חייב להיות לקחת יורוליג בשנה הראשונה), גם לא ישתפר בהרבה בהמשך. עם השנים המוח מתחיל לעבוד לאט יותר, הניסיון מונע ממך לקחת סיכונים במהלכים מפתיעים (אתה לא מרבה להפתיע את היריב).
כך לדוגמא את בלאט, ותיזכר לרגע בקדנציה הראשונה שלו במכבי. אתה נזכר בכל מיני חילופים מיותרים שנגד מהלך המשחק, שכל כך עיצבנו את רוב אוהדי מכבי? אני בטוח, שאתה זוכר. עכשיו תראה אותו היום. האם הוא השתפר בתחום הזה? לדעתי, ממש לא או לא ממש... אז נכון, עכשיו יש לו ניסיון, אבל מה שהוא לא ידע לעשות פעם, הוא לא יודע לעשות גם היום.
אז נכון, אפשר לקחת את היורוליג גם ללא טריקים והפתעות, אבל זה יכול לקרות רק למסינה עם צסקא, או למאמן של בארסה. כי יש להם סגלים כל כך חזקים, שאין צורך בהרבה הפתעות, פשוט עושים את מה שהם עושים לאורך כל העונה. אבל אתה לא יכול לזכות ביורוליג עם תקציב של מכבי מבלי שתפתיע את הגדולים במהלכים גאוניים.
זאת בדיוק הסיבה למה אוברדוביץ' כל כך כיבד את פיני גרשון. פיני גרשון (לפני שנהיה שבע ועצלן) היה מכין לך הפתעות בכל משחק. פיני היה חושב מהר ולא סטנדרטי, והיה מאלץ את המאמן היריב לחפש פתרונות תוך כדי משחק, ולא בבית בכורסא. זאת גם הסיבה שלגרשון היה את הרקורד הטוב ביותר נגד אוברדוביץ' מכל המאמנים באירופה.
yzafrir כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.
אני לא מסכים איתך . אני חושב שבלאט מאוד שיפר את קבלת ההחלטות ויותר חשוב מכך הוא גיבש את פילוספיית המשחק שלו . פעם החילופים שלו היו מבולבלים ולא קשורים למהלך המשחק , היום הוא עושה אותם במטרה מסויימת . למשל אם שחקן קולע כמה נק' רצופות או עושה מהלך או שניים טובים בתחילת המשחק אז בלאט מוריד אותו לספסל כי הוא יודע שהשחקן ניכנס טוב למשחק ואם יצטרך אותו אחר כך אז הוא יהיה שם . המטרה של זה היא להכניס שחקנים נוספים למשחק כדי שיהיה לו עוד אופציות להמשך המשחק .
אבל תמיד לקראת סוף המשחק הוא כבר גיבש לעצמו את הסגל שהכי חם באותו יום .
הגאונות של בלאט באה לידי ביטוי בעיקר בהכנת הקבוצה והרמת המוראל כשהמצב קשה . ובבניית הסגל והפיכת שחקנים לטובים יותר . פיני במצב שמכבי הייתה בתחילת הטופ 16 כבר מזמן היה מוותר והולך לים .
אגב בגלל זה השילוב בין פיני לדיויד היה קטלני , דיויד היה מכין את הקבוצה למשחקים בזמן שפיני היה אוכל בייגלה עם מוני ( ממקור ראשון) ובמשחקים עצמם פיני היה מביא את יכולות ניהול המשחק שלו ....
אבל פליקס , אתה לא מגיע לנקודה . איזה מאמן אתה חושב שהוא ריאלי מבחינת מכבי שיעשה עבודה טובה יותר בתנאים האלו . ? והפעם תיתן שמות , שלא כמו בסגל שלך שכתבת שמות רק של שני שחקנים....
משתמשים הגולשים בפורום זה: A.Parker, Google Adsense [Bot] ו־11 אורחים