דייויד בלאט

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלאט

הודעהעל ידי יוסי22 » 16 אפריל 2013, 23:32

לאנדסברג לצערי לא ברמה הזו מבחינה הגנתית , בדיוק כמו רוט ולכן שניהם נמחקו.
יוסי22

Re: הקבוצה שלכם - הת'רד הרשמי

הודעהעל ידי toja27 » 17 אפריל 2013, 23:46

jol9 כתב:
toja27 כתב:
jol9 כתב:אבל בלאט עוד כשהגיע היה מאמן מצויין וראוי. כולם ידעו את זה.

בוא נניח עכשיו שבלאט עוזב. מה אתה חושב שיקרה? אוברדוביץ' ומסינה לא יגיעו. גם מאמני אירופאים מהדרג השני לא יגיעו.
יגיע לכאן או הימור זר - מאמן סביר, אבל לא מהטופ, או מאמן ישראלי צעיר (אין אף ותיק שיכול לעשות את זה עכשיו).
אני לא אומר שאין סיכוי שזה יצליח, אלא שהסיכוי שזה יהיה כשלון גדול יותר.

אתה צודק. באמת קשה לראות מי יבוא להחליף אותו. אבל אני אומר שזו לא סיבה מספיק טובה כדאי להשאיר מאמן אם לא מרוצים ממנו(בהנחה שהם לא מרוצים ממנו). תסתכל לדוגמא על בראד גרינברג שאף אחד לא הכיר אותו לפני כן אבל עושה עבודה טובה. פתאום קיים מאמן משום מקום.או אפילו מיקי דורסמן שעשה עבודה נהדרת עם חולון. כלומר קיימים מאמנים רק צריך למצוא אותם.

תוז'ה, בחייאת תוז'ה...
יש מליוני מאמנים בעולם שהצליחו עם קבוצות קטנות וכשלו באופן מוחלט עם קבוצות גדולות.
אנחנו לא צריכים אפילו להזכיר את המאמנים שהזכרת, כי אתה מדבר על יורוליג. אפילו אפי, שהוא מאמן טוב לדעתי, כשל באופן מוחלט כי הוא חסר נסיון ביורוליג, ומעולם לא
אימן ברמה האירופאית הבינונית-גבוהה. כנ"ל קטש שהיה מאוד מצליח בגליל.

מי כמונו חווה את הדברים האלה?

אלא אם אתה רוצה שוב לחזור לחילופי מאמנים באמצע העונה, משכורות שמשולמות לאנשים שכבר לא נמצאים במועדון, החלפות שחקנים והפסדים של תארים מקומיים, אני הייתי נזהר מאוד מהעניין
של ההחלפה של בלאט.

קודם כל אל תגזים,לא היו מיליוני מאמנים ואני אף ספק אם היו אלפים שהצליחו עם קבוצות קטנות ואז נכשלו עם קבוצות גדולות, אבל הנקודה שלך ברורה. אבל סתם נקודה למחשבה בשבילך, האם כמסינה\אוברדוביץ'\פיל ג'קסון\פופוביץ' וכל מאמן גדול אחר נולדו כמאמנים גדולים? האם הם לא התחילו את דרכם כמאמנים קטנים ואז עם הזמן נהפכו למאמנים גדולים? כלומר הנקודה שאין מסלול אחר מאשר המסלול הזה, לפעמים המאמן שהצליח בקבוצות הקטנות ומראה פוטנציאל מצליח בקבוצה גדולה ומשם אף הופך לאגדה ולפעמים הוא נכשל ולא מקבל הזדמנות נוספת.דרך אגב, גם פיני גרשון לא אימן אף קבוצת יורוליג לפני שהגיעה למכבי..אבל השאר כבר היסטוריה..
אני לא אוהב את נקודת המוצא שלך.אתה נאחז בבלאט כאילו בלעדיו מכבי אבודה. לטעמי זאת גישה לא בריאה, והיא מונעת שינוי אם וכאשר השינוי אמור לבוא. השאלה היא אם השינוי דרוש או לא וכאן אפשר להתווכח.
אני לא אכנס כאן לעניינים הטקטיים של המשחק,גם כי אני לא רואה את התמונה השלמה(אימונים וכו),גם עליהם אפשר להתווכח וגם כי אני לא מרגיש שיש לי סמכות מספקת בשביל לקבוע איך לשחק,לנהל התקפות והגנות, לבצע חילופים והעדפת שחקן אחד על פני שני בזמן המשחק וזאת למרות שיש לי דעה משלי על הנושא. אבל אני כן רוצה להתייחס ברמה האסטרטגית אם אפשר לקרוא לזה כך.
מאוד לא אהבתי את האמירה של בלאט בסוף המשחק אתמול על כך "שכל הכבוד לקבוצה שהגיעו להצלבה, ושהסגל הנוכחי לא שווה פיינל פור" מה זאת אומרת לא שווה פיינל פור? אם הוא לא שווה פיינל פור אז מה אתה עושה כאן? האם אתה לא יודע מה רוצה כל אוהד מכבי בליבו? הוא רוצה לזכות ביורוליג ולא פחות, ואם לא אז לפחות לראות קבוצה אטרקטיבית שמראה כדורסל שכיף לראות, שנותנת את כל כולה. ואם הסגל לא שווה פיינל פור אז למה בחרת את השחקנים האלה? ואם אתה לא בחרת את השחקנים האלה וההנהלה קבעה לך אז מה אתה עושה כאן בתור מאמן? האם אתה לא הסמכות המקצועית? אם אתה לא מרוצה מהתנהלות ההנהלה(ובהחלט אפשר להבין את זה) תגיד להם אני שם את המפתחות על השולחן ואני לא רוצה לעבוד ככה, ואל תתחיל לעקוץ את ההנהלה אחרי משחקים כושלים כמו " אם שון ג'יימס בלבד אי אפשר לנצח" זה ברור שאי אפשר לנצח אבל למה שחררת את שרמדיני והבאת צעיר לא בשל כמו פלאניניץ'? רגע גם כאן ההנהלה כפתה עליך? אז אני שואל שוב מה אתה עושה כאן בתור מאמן כסמכות העליונה שקובעת בנושאים האלה.תהיה גבר עם ביצים, או ככה או ככה. נמאס לי מההצהרות המעצבנות שלו בתחילת העונה שהמטרה של מכבי זה להגיע לטופ16 או לההצלבה. מכבי צריכה להגיעה רחוק יותר ואם אפשר להראות כדורסל טוב ומהנה לצפייה. אם הוא עושה את זה רק כדי להוריד ציפיות אז משיהו צריך להגיד לו שאנשים הם לא טיפשים והם לא מקבלים את האמירות הטיפשיות האלה שלו כאמת.
במצב שנוצר אף אחד לא לוקח אחריות. אף אחד לא ממש יודע מי החליט להביא את השחקן הזה או השחקן הזה. ולי יש הרגשה שזה נוח לבלאט,ככה הוא יכול להתחבא מאחורי התנהלות ההנהלה אם הקבוצה נכשלת.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 17 אפריל 2013, 23:59

אהה ודרך אגב, אם לבלאט היה את הסגל של פנאתנייקוס, עם לאזמה "הנגר" (נהדר לדעתי),גיסט הבעייתי,בראמוס האנונימי וצרצריס ודימאנטידיס המזדקנים והוא נופל בהצלבה נגד ברצלונה ומפסיד להם 3:0, היה אומר "אין לנו סגל לפיינל פור". איזה כיף שאפשר להאשים את הכישלונות שלך בסגל.ודרך אגב מי המאמן של פנאתיינקוס? "איזה" פדולאקיס שמעטים שמעו עליו לפני ועכשיו רחוק ניצחון אחד להעיף את ברצלונה "הבלתי מנוצחת" מהמפעל. העיקר שאין מאמנים חוץ מבלאט.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 00:08

ברור שהגזמתי בכוונה.
ברור שמאמן גדול לא נולד כזה.
אין ויכוח.

עכשיו תחשוב רגע כמה מאמנים גדולים באירופה אתה מכיר, ותחשוב מה הסיכוי שתמצא אחד כזה מבין המאמנים הצעירים.
תראה איזו דרך עבר כל מאמן עד שהגיע לא שהגיע - פיני היה מאמן מצויין בליגה, ולקח למכבי אליפות, בלאט התבשל שנים כעוזר מאמן, אימן במכבי ובעוד קבוצות באירופה וגם את נבחרת רוסיה,
אוברדוביץ' התחיל במועדונים לא גדולים (פרטיזן וחובנטוד) ורק אחרי הצלחות בלתי רגילות שם, קפץ לגדולות (ריאל ופאו) וכו'...

לגבי נק' המוצא - אתה צודק. אני נאחז בבלאט, כי אני זוכר מה היה כאן, כשלא היה סדר, וכשכל שנה התחלף מאמן. אני גם זוכר איך הזעיקו את פיני, ושילמו לו סכומי עתק.
האם קיים סיכוי שהמאמן המחליף את בלאט ייכשל, ופתאום כולם יזעקו - תחזירו את בלאט? לטעמי כן.
בלאט לא מיצא את עצמו במכבי. הוא טרם קיבל הזדמנות עם קבוצה באמת טובה שרצה שנתיים-שלוש ביחד. עד שלא ייקבל הזדמנות כזאת, לא ימצא את עצמו במכבי לטעמי.

לגבי החלק השני של הפוסט שלך - בעולם אוטופי אתה צודק. כל אחד הולך עם העקרונות שלו, ואם לא אז הוא הולך הביתה ומחפש את הג'וב הבא.
אני בטוח שגם לביבי, לשרון, לאובמה, למרקל ולאחרים יש את העקרונות שלהם, אבל הם מבינים שלא הכל אפשר לקבל (בכוונה לא הזכרתי כאן את פוטין...).
בלאט לא יכול לבוא סתם כך ולהגיד, לא מתאים לי וללכת לפני פתיחת העונה (ותזכיר לי מאמן שעשה דבר כזה איפשהו). הוא אמר במפורש שלא הוא מחליט על הכל ואפילו לא על הרוב,
זה המצב וצריך לחיות איתו.
האם אתה היית כ"כ בקלות מוותר על הג'וב הספורטיבי הכי נחשק בספורט הישראלי, רק כי הביאו לך את לוגאן במקום לאנגפורד? אני מניח שלא. אז אין מה לדרוש את זה מבלאט.

אנחנו כן יכולים לצפות ולקוות שבלאט יהיה חלק דומיננטי יותר בהרכבת הסגל, ושהוא ייקבל לידיו תקציב גבוה יותר להחתמת השחקנים, אבל זאת כבר לא האחריות של דייויד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 00:11

toja27 כתב:אהה ודרך אגב, אם לבלאט היה את הסגל של פנאתנייקוס, עם לאזמה "הנגר" (נהדר לדעתי),גיסט הבעייתי,בראמוס האנונימי וצרצריס ודימאנטידיס המזדקנים והוא נופל בהצלבה נגד ברצלונה ומפסיד להם 3:0, היה אומר "אין לנו סגל לפיינל פור". איזה כיף שאפשר להאשים את הכישלונות שלך בסגל.ודרך אגב מי המאמן של פנאתיינקוס? "איזה" פדולאקיס שמעטים שמעו עליו לפני ועכשיו רחוק ניצחון אחד להעיף את ברצלונה "הבלתי מנוצחת" מהמפעל. העיקר שאין מאמנים חוץ מבלאט.

אתה לא יודע מה היה קורה אם לבלאט היה את הסגל של פאו, אז למה להתנבא?
פאו זה באמת סיפור מעניין, אבל רק לפני כמה עונות, היה את הסיפור הנהדר של פרטיזן ושל וויוצ'ביץ', שכשל כשלון קולוסאלי בצסקא ומאז נעלם...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 אפריל 2013, 00:23

toja27, בוא נעשה איזו סקירה קטנה של המאמנים שעברו במכבי מאז תום ימי השושלת ובימי צורת הניהול הנוכחית קרי: קמצנות מטורפת, התערבות בוטה בענייני המאמן, חוסר יכולת להביא שחקנים מוכחים ובעלי שם (למעט כמה מעטים), חוסר יכולת לשמור על שחקנים שהצליחו לפרוץ במכבי למספר שנים נוספות ועוד שטויות למיניהן.
אז מי היה לנו??
ספאחיה, קטש, שרף, אפי, פיני ובלאט.
הראשון נתן עונה בינונית, אפורה ומשעממת, הפסיד גביע, הגיע להצלבה חסרת סיכוי ולקח "אליפות" בנס.
השני הספיק להיות כאן חודשיים ולעוף.
השלישי הצליח לסיים עונה ללא אף תואר באמתחתו.
הרביעי בנה לנו סגל של בני השרון ועף אחרי חודש.
החמישי (שאת תאריו והצלחותיו הרבים אין צורך לפרט) הצליח להמאיס עליו רבים שרק שנים קודם לכן הניפו אותו על כפיים וראו בו משיח, לא הגיע אל מעבר להצלבה ואיבד גביע ו"אליפות".

ואז בא בלאט....
בינתיים יש לו 100% בתארים המקומיים (פלוס אדריאטית), גמר יורוליג ו-2 הצלבות.

עכשיו בוא נחשוב מי מבין כל הנ"ל השיג את התוצאות הטובות ביותר??
מבין הנ"ל היו מאמנים צעירים ווותיקים, ישראלים וזר, כאלו שלא אימנו ביורוליג מעודם וכאלו ששנות יורוליג רבות באמתחתם כולל תארים לרוב.
נראה לי שאפשר להגיד שבמכבי ניסו הכל, אז מי יצליח לשיטתך בצורת הניהול הנוכחית להשיג יותר ממה שבלאט השיג??

אין ספק שמשהו במועדון הזה צריך להשתנות, אבל לא מדובר על התפקיד שכבר ניסו בו הכל, אלא דווקא על מה שלא זז מאז תום השושלת ההיא.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי toja27 » 18 אפריל 2013, 01:16

הביקורת העיקרית שלי כלפי בלאט היא פחות בקטע המקצועי, למרות שגם כאן אני יכול להתווכח. אמרתי את זה כבר קודם ואני אומר זאת שוב, ההתרשמות שלי מדיוויד בלאט היא שהוא תמיד יעמיד קבוצות לוחמות וסטביליות,שלא קל יהיה לנצח אותן(למרוד שהסדרה נגד ריאל מערערת טענה זו) אבל לפי דעתי חסר לו את מה שאני קורא "ברק של גאוניות".הקבוצות שלו תמיד יציבות כי הוא שם דגש על הצד ההגנתי,על הפרטים הקטנים ומעריך שחקנים לוחמים חזקים ואתלטיים. אבל חסר לו את הראיה לטווח הרחוק ולפי דעתי הוא לא שם דגש על תכונות אחרות כמו אינטלגנציית משחק והוא לא מסוגל לזהות את השחקנים העשויים "מהחומר הנכון" כדי ללכת עד הסוף.
הביקורת שלי כלפיו היא שהוא בורח מאחריות. מצד אחד הוא מאשים את ההנהלה בסגל הקיים ומצד שני הוא נשאר בתפקיד. הדבר יוצר מצב שאי אפשר לדעת מה קורה, קשה להבין איזה שחקנים הוא רוצה ואיזה לא. איכשהו במובן מסויים הוא משתף פעולה עם הברדאק הזה שקורה בהתנהלות הקבוצה כי הוא משאיר את הדברים עמומים.אני גם לא אוהב את האמירות שלו על ההצלבה או טופ 16 כמטרה.זאת עוד דרך שלו לברוח מאחריות אם הוא יכשל להגיע רחוק יותר.
יוני, מה הפריע לבלאט להביא את לאזמה,גיסט,בראמוס ועוד שחקני פנאתנייקוס אחרים(לא שאני רוצה אותם) הרי הוא בוחר את הסגל.ואתה יודע מה אני לא נביא, אבל יש לי הרגשה שבלאט לא היה מצליח לעשות את מה שפנא' עושים עכשיו.ושלא יספרו לי על הבדלי הרמות בין ריאל למכבי. הסדרה הזאת נגד ריאל היא כשלון מקצועי ענק שלו.גם עם הסגל הנוכחי אפשר היה להוציא יותר ולהיראות יותר טוב.
חנוש', לא שאני לא מסכים איתך, אני חושב שאי אפשר להימנע מהנקודה שבלי תקציב יותר גבוה, ולתת מקום מרווח גדול יותר להחלטות המאמן יהיה קשה להגיע להישגים, אבל זה לא אומר שבלאט חסין מביקורת רק בגלל כשלונות של מאמנים מהעבר. חוץ מהעונה הראשונה של בלאט בקדנציה הנוכחית(שאת חלק מהשחקנים הוא קיבל מפיני) הכדורסל שמכבי מציגה הוא לא להיט ואת יודעת מה אפילו משעמם. זה נחמד שהוא לקח את האליפות ואת הגביע, אבל לפניו עשו את זה גם מאמנים אחרים איזה חמישים פעם.
בכל מקרה אני בעצמי לא בטוח שלהחיף אותו זה הדבר הנכון, רק שלא יצטייר איזה מצב שבכל אשמה ההנהלה ובלאט חסין מביקורת.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 18 אפריל 2013, 03:35

ועוד דבר יוני, המשפט הזה שאמרת על זה שבלאט כמעט ולא יכול לוותר על התפקיד הכי נחשק בספורט הישראלי כי לא הוא קובע את מי מביאים. אני נזכר בדיון\ויכוח שלנו לגבי לאנגפורד, ואז אתה (ועוד כמה) אמרתם שאיך זה שלאנגפורד יוותר על הכסף הגדול של מילאנו ויסתפק בפחות כשאני אמרתי שלפי דעתי זה הדבר הנכון מבחינתו לעשות. אני שם לב שכל החלטה שחורגת מהבנאליות מעוררת אצלך בסימן שאלה וספק. אז הנה לפי השמועות לאנגפורד רוצה לחזור כמעט באותו סכום שמכבי הציעו לו לפני כן, ומסתבר שזה לא היה כזה בשמים. אני מאמין שמאמן גדול חייב להיות עם סמכות.אני לא חושב שאוברדוביץ' או מסינה ואפילו פיני היו מסכימים שיקבעו להם את מי להביא.ואם היו מנסים אז הם היו עוזבים לפני שהעונה התחילה. זאת הסיבה שכנראה אוברדביץ' לעולם לא יגיע כאן, כי אף אחד לא יכול להגיד לו מי צריך להיות הרכז שלו. ולא הבנתי על סמך מה אמרת שבמקום בלאט לא הייתי מתנהג אחרת, מילא היית מכיר אותי אבל אתה לא.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי yzafrir » 18 אפריל 2013, 07:15

toja27 כתב:הביקורת העיקרית שלי כלפי בלאט היא פחות בקטע המקצועי, למרות שגם כאן אני יכול להתווכח. אמרתי את זה כבר קודם ואני אומר זאת שוב, ההתרשמות שלי מדיוויד בלאט היא שהוא תמיד יעמיד קבוצות לוחמות וסטביליות,שלא קל יהיה לנצח אותן(למרוד שהסדרה נגד ריאל מערערת טענה זו) אבל לפי דעתי חסר לו את מה שאני קורא "ברק של גאוניות".הקבוצות שלו תמיד יציבות כי הוא שם דגש על הצד ההגנתי,על הפרטים הקטנים ומעריך שחקנים לוחמים חזקים ואתלטיים. אבל חסר לו את הראיה לטווח הרחוק ולפי דעתי הוא לא שם דגש על תכונות אחרות כמו אינטלגנציית משחק והוא לא מסוגל לזהות את השחקנים העשויים "מהחומר הנכון" כדי ללכת עד הסוף.
הביקורת שלי כלפיו היא שהוא בורח מאחריות. מצד אחד הוא מאשים את ההנהלה בסגל הקיים ומצד שני הוא נשאר בתפקיד. הדבר יוצר מצב שאי אפשר לדעת מה קורה, קשה להבין איזה שחקנים הוא רוצה ואיזה לא. איכשהו במובן מסויים הוא משתף פעולה עם הברדאק הזה שקורה בהתנהלות הקבוצה כי הוא משאיר את הדברים עמומים.אני גם לא אוהב את האמירות שלו על ההצלבה או טופ 16 כמטרה.זאת עוד דרך שלו לברוח מאחריות אם הוא יכשל להגיע רחוק יותר.
יוני, מה הפריע לבלאט להביא את לאזמה,גיסט,בראמוס ועוד שחקני פנאתנייקוס אחרים(לא שאני רוצה אותם) הרי הוא בוחר את הסגל.ואתה יודע מה אני לא נביא, אבל יש לי הרגשה שבלאט לא היה מצליח לעשות את מה שפנא' עושים עכשיו.ושלא יספרו לי על הבדלי הרמות בין ריאל למכבי. הסדרה הזאת נגד ריאל היא כשלון מקצועי ענק שלו.גם עם הסגל הנוכחי אפשר היה להוציא יותר ולהיראות יותר טוב.
חנוש', לא שאני לא מסכים איתך, אני חושב שאי אפשר להימנע מהנקודה שבלי תקציב יותר גבוה, ולתת מקום מרווח גדול יותר להחלטות המאמן יהיה קשה להגיע להישגים, אבל זה לא אומר שבלאט חסין מביקורת רק בגלל כשלונות של מאמנים מהעבר. חוץ מהעונה הראשונה של בלאט בקדנציה הנוכחית(שאת חלק מהשחקנים הוא קיבל מפיני) הכדורסל שמכבי מציגה הוא לא להיט ואת יודעת מה אפילו משעמם. זה נחמד שהוא לקח את האליפות ואת הגביע, אבל לפניו עשו את זה גם מאמנים אחרים איזה חמישים פעם.
בכל מקרה אני בעצמי לא בטוח שלהחיף אותו זה הדבר הנכון, רק שלא יצטייר איזה מצב שבכל אשמה ההנהלה ובלאט חסין מביקורת.

אני לא מסכים איתך על כלום .
את הברק של הגאוניות שאתה מדבר עליה תקבל רק כאשר יהיו לך שחקנים עם ברק של גאוניות וכאלו לא קיימים ב-300K .
בלאט יודע למצוא את השחקנים האלו כשהם בדרך לרמה הזאת אבל ההמשכיות כבר תלוייה בהנהלה ופה הבעיה שפוגעת בבלאט . והאמת פגעה גם במאמנים לפניו...
אתה יודע למה בלאט פה עדיין ? בגלל שהמשפחה שלו אמרה לו שאם הוא רוצה לאמן בחול אז שיעשה את זה לבד כי הם נישארים פה . הוא מעדיף להרוויח פחות אבל להישאר עם המשפחה פה .
אתה שואל מה הפריע לבלאט להביא את גיסט לאזמה או בראמוס (שחקן בינוני ) ? כסף , כסף וגם קצת כסף ....גיסט חתם בתחילת העונה במאלגה תמורת סכום גבוהה במושגים של מכבי ועבר באמצע העונה לפאו .
ואם בלאט היה מביא את לאזמה אני לא רוצה לחשוב מה היו אומרים עליו...
כשבלאט מקבל את השחקנים שהוא באמת רוצה זה נראה אחרת לגמרי...
עם הסגל הנוכחי היה אפשר להוציא יותר ????? נו באמת זה השטות הכי גדולה ששמעתי . הסגל הזה לא היה שווה הצלבה ובמצב מסויים עם בית ראשון יותר קשה אולי אפילו היה נלחם על העלייה לטופ 16 .
הביקורת שלי על הבלאט זה שהוא מוותר על העקרונות שלו בבחירת שחקנים יותר מידי בקלות ולא מספיק עומד על שלו בהחתמת שחקנים . אם היה מאיים בעזיבה אולי היה פה סגל טוב יותר...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 18 אפריל 2013, 10:37

אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
אז כן, יש מאמנים שנולדים לגאונות. אוברדוביץ' לקח את היורוליג עם פרטיזן בעונתו הראשונה כמאמן
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 18 אפריל 2013, 10:56

felix_r כתב:אני לא בא להיכנס לוויכוח שלכם, רק רוצה להתייחס לשאלה שנשאלה כאן.
אז כן, יש מאמנים שנולדים לגאונות. אוברדוביץ' לקח את היורוליג עם פרטיזן בעונתו הראשונה כמאמן

ואתה רואה עוד מאמנים שמסוגלים לעשות את זה עכשיו גם כן ?
זה היה בתקופה אחרת לגמרי בכדורסל , אני לא יודע אם אוברדוביץ' מסוגל לעשות את זה היום עם קבוצה קטנה ולדעתי גם הוא יודע את זה ולכן לא אימן השנה אף קבוצה...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 10:57

toja27 כתב:ועוד דבר יוני, המשפט הזה שאמרת על זה שבלאט כמעט ולא יכול לוותר על התפקיד הכי נחשק בספורט הישראלי כי לא הוא קובע את מי מביאים. אני נזכר בדיון\ויכוח שלנו לגבי לאנגפורד, ואז אתה (ועוד כמה) אמרתם שאיך זה שלאנגפורד יוותר על הכסף הגדול של מילאנו ויסתפק בפחות כשאני אמרתי שלפי דעתי זה הדבר הנכון מבחינתו לעשות. אני שם לב שכל החלטה שחורגת מהבנאליות מעוררת אצלך בסימן שאלה וספק. אז הנה לפי השמועות לאנגפורד רוצה לחזור כמעט באותו סכום שמכבי הציעו לו לפני כן, ומסתבר שזה לא היה כזה בשמים. אני מאמין שמאמן גדול חייב להיות עם סמכות.אני לא חושב שאוברדוביץ' או מסינה ואפילו פיני היו מסכימים שיקבעו להם את מי להביא.ואם היו מנסים אז הם היו עוזבים לפני שהעונה התחילה. זאת הסיבה שכנראה אוברדביץ' לעולם לא יגיע כאן, כי אף אחד לא יכול להגיד לו מי צריך להיות הרכז שלו. ולא הבנתי על סמך מה אמרת שבמקום בלאט לא הייתי מתנהג אחרת, מילא היית מכיר אותי אבל אתה לא.

אני באמת לא מכיר אותך, אבל אני יכול להגיד שרוב האנשים שאני כן מכיר, יודעים להתאים את עצמם למציאות (במיוחד אם המציאות היא בסה"כ די טובה), גם אם חלק מהעקרונות שלהם לא מתקיימים.
מי שלא עושה את זה הוא אחד מהשניים: עילוי מטורף שיכול להכתיב לכולם את הדרך שלו (למשל אוברדוביץ') או מישהו שלא מחזיק מעמד יותר מדי בכל מקום אליו מגיע ולא מצליח למצות
את היכולות שלו בגלל אגו וחוסר יכולת להתפשר.

אין לי בעיה בכלל עם החלטות לא בנאליות. בזמנו, כשהלפרין עבר לאול', אמרתי שהוא עושה טעות גדולה. אמנם חשבון הבנק שלו יתמלא, אבל מקצועית הוא יילך אחורה. זה גם מה שקרה.
בהקשר ללאנגפורד, זה לא היה המצב. הוא בסה"כ שיחק עונה אחת במכבי, והתקדם לפרוייקט השאפתני של מילאנו שנכשל, בשביל הרבה יותר כסף - החלטה נכונה מבחינתו.
עכשיו, אחרי שיש לו פרספקטיבה רחבה יותר, הוא יכול לקבל החלטה מושכלת יותר ולוותר על מעט כסף, בשביל דברים אחרים.

אתה צודק. מאמן גדול חייב להיות עם סמכות. אבל בשביל להגיע למצב כזה, לבלאט יש עוד עבודה. הוא עדיין לא בליגה של מאמנים (כדורסל או כדורגל) שמגיעים למועדון ענק כמו מכבי ועושים בו כבשלהם,
כמו פרגי במניונייטד, ונגר בארסנל, מוריניו בכל קבוצה אליה הוא מגיע, אוברדוביץ' ומסינה.
הבעיה היא שזה לא מסתדר לי עם העניין של המאמנים הצעירים שאתה כ"כ רוצה שיגיעו. איזו סמכות בדיוק אתה מצפה שתהיה להם, אם אפילו מאמן כמו בלאט לא מקבל 100% סמכות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 11:02

אוברדוביץ' הוא גאון יחיד במינו, וגם לו, כמו לגאונים אחרים היו כשלונות (פעמיים לא עבר את הטופ 16 עם פאו שהייתה בשיא יכולותיה הכלכליות).
אם נכוון על איתורו של אוברדוביץ' גרסה 2013 באיזשהו מאמן צעיר, לא מן הנמנע שנמצא את עצמנו עם גרסה 2013 של יעקב אדלר, אפי בירנבוים או עודד קטש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 18 אפריל 2013, 11:49

אני יגיד משהו שאולי חלק לא יסכימו איתי :
תן לבלאט את התקציבים של מסינה או אוברדוביץ' בקבוצות שלהם בזמנו והוא יזכה גם כן בתארים
אבל תן למסינה או אוברדוביץ' את התקציב שבלאט מקבל במכבי ואני לא בטוח שהם יוציאו מהסגל הזה יותר ממה שבלאט הוציא...

אם מסתכלים על הסגל שהיה למסינה בבנטון או לאוברדוביץ' בפרטיזן אז מבינים שזה מקרה נדיר ודי חד פעמי...
דווקא אני חושב שהיסטורית ההישג היותר מדהים שייך ללימוז' של מליקוביץ' ב-1993

יותר מיזה , באותם שנתיים שלוש הייתה חולשה כללית של הגדולות מה שגרם לשתי זכיות רצופות של קבוצות מפתיעות פרטיזן ולימוז'...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 11:53

yzafrir כתב:אני יגיד משהו שאולי חלק לא יסכימו איתי :
תן לבלאט את התקציבים של מסינה או אוברדוביץ' בקבוצות שלהם בזמנו והוא יזכה גם כן בתארים
אבל תן למסינה או אוברדוביץ' את התקציב שבלאט מקבל במכבי ואני לא בטוח שהם יוציאו מהסגל הזה יותר ממה שבלאט הוציא...

אם מסתכלים על הסגל שהיה למסינה בבנטון או לאוברדוביץ' בפרטיזן אז מבינים שזה מקרה נדיר ודי חד פעמי...
דווקא אני חושב שהיסטורית ההישג היותר מדהים שייך ללימוז' של מליקוביץ' ב-1993

יותר מיזה , באותם שנתיים שלוש הייתה חולשה כללית של הגדולות מה שגרם לשתי זכיות רצופות של קבוצות מפתיעות פרטיזן ולימוז'...

אני נוטה להסכים למרות שזה מאוד קשה לנחש מה היה יכול להיות אם...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 אפריל 2013, 11:55

jol9 כתב:

אוברדוביץ' הוא גאון יחיד במינו, וגם לו, כמו לגאונים אחרים היו כשלונות (פעמיים לא עבר את הטופ 16 עם פאו שהייתה בשיא יכולותיה הכלכליות).
אם נכוון על איתורו של אוברדוביץ' גרסה 2013 באיזשהו מאמן צעיר, לא מן הנמנע שנמצא את עצמנו עם גרסה 2013 של יעקב אדלר, אפי בירנבוים או עודד קטש.

דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.
מצד שני, מאמן שלא מפגין ניצוצות של גאונות כבר בשנים הראשונות שלו (זה לא חייב להיות לקחת יורוליג בשנה הראשונה), גם לא ישתפר בהרבה בהמשך. עם השנים המוח מתחיל לעבוד לאט יותר, הניסיון מונע ממך לקחת סיכונים במהלכים מפתיעים (אתה לא מרבה להפתיע את היריב).

כך לדוגמא את בלאט, ותיזכר לרגע בקדנציה הראשונה שלו במכבי. אתה נזכר בכל מיני חילופים מיותרים שנגד מהלך המשחק, שכל כך עיצבנו את רוב אוהדי מכבי? אני בטוח, שאתה זוכר. עכשיו תראה אותו היום. האם הוא השתפר בתחום הזה? לדעתי, ממש לא או לא ממש... אז נכון, עכשיו יש לו ניסיון, אבל מה שהוא לא ידע לעשות פעם, הוא לא יודע לעשות גם היום.

ברוסית יש אמרה כזאת: אי אפשר ללמד כלב זקן לעשות טריקים חדשים.

אז נכון, אפשר לקחת את היורוליג גם ללא טריקים והפתעות, אבל זה יכול לקרות רק למסינה עם צסקא, או למאמן של בארסה. כי יש להם סגלים כל כך חזקים, שאין צורך בהרבה הפתעות, פשוט עושים את מה שהם עושים לאורך כל העונה. אבל אתה לא יכול לזכות ביורוליג עם תקציב של מכבי מבלי שתפתיע את הגדולים במהלכים גאוניים.

זאת בדיוק הסיבה למה אוברדוביץ' כל כך כיבד את פיני גרשון. פיני גרשון (לפני שנהיה שבע ועצלן) היה מכין לך הפתעות בכל משחק. פיני היה חושב מהר ולא סטנדרטי, והיה מאלץ את המאמן היריב לחפש פתרונות תוך כדי משחק, ולא בבית בכורסא. זאת גם הסיבה שלגרשון היה את הרקורד הטוב ביותר נגד אוברדוביץ' מכל המאמנים באירופה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 18 אפריל 2013, 13:14

felix_r כתב:
jol9 כתב:

דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.
מצד שני, מאמן שלא מפגין ניצוצות של גאונות כבר בשנים הראשונות שלו (זה לא חייב להיות לקחת יורוליג בשנה הראשונה), גם לא ישתפר בהרבה בהמשך. עם השנים המוח מתחיל לעבוד לאט יותר, הניסיון מונע ממך לקחת סיכונים במהלכים מפתיעים (אתה לא מרבה להפתיע את היריב).

כך לדוגמא את בלאט, ותיזכר לרגע בקדנציה הראשונה שלו במכבי. אתה נזכר בכל מיני חילופים מיותרים שנגד מהלך המשחק, שכל כך עיצבנו את רוב אוהדי מכבי? אני בטוח, שאתה זוכר. עכשיו תראה אותו היום. האם הוא השתפר בתחום הזה? לדעתי, ממש לא או לא ממש... אז נכון, עכשיו יש לו ניסיון, אבל מה שהוא לא ידע לעשות פעם, הוא לא יודע לעשות גם היום.

אז נכון, אפשר לקחת את היורוליג גם ללא טריקים והפתעות, אבל זה יכול לקרות רק למסינה עם צסקא, או למאמן של בארסה. כי יש להם סגלים כל כך חזקים, שאין צורך בהרבה הפתעות, פשוט עושים את מה שהם עושים לאורך כל העונה. אבל אתה לא יכול לזכות ביורוליג עם תקציב של מכבי מבלי שתפתיע את הגדולים במהלכים גאוניים.

זאת בדיוק הסיבה למה אוברדוביץ' כל כך כיבד את פיני גרשון. פיני גרשון (לפני שנהיה שבע ועצלן) היה מכין לך הפתעות בכל משחק. פיני היה חושב מהר ולא סטנדרטי, והיה מאלץ את המאמן היריב לחפש פתרונות תוך כדי משחק, ולא בבית בכורסא. זאת גם הסיבה שלגרשון היה את הרקורד הטוב ביותר נגד אוברדוביץ' מכל המאמנים באירופה.

אני לא מסכים איתך . אני חושב שבלאט מאוד שיפר את קבלת ההחלטות ויותר חשוב מכך הוא גיבש את פילוספיית המשחק שלו . פעם החילופים שלו היו מבולבלים ולא קשורים למהלך המשחק , היום הוא עושה אותם במטרה מסויימת . למשל אם שחקן קולע כמה נק' רצופות או עושה מהלך או שניים טובים בתחילת המשחק אז בלאט מוריד אותו לספסל כי הוא יודע שהשחקן ניכנס טוב למשחק ואם יצטרך אותו אחר כך אז הוא יהיה שם . המטרה של זה היא להכניס שחקנים נוספים למשחק כדי שיהיה לו עוד אופציות להמשך המשחק .
אבל תמיד לקראת סוף המשחק הוא כבר גיבש לעצמו את הסגל שהכי חם באותו יום .
הגאונות של בלאט באה לידי ביטוי בעיקר בהכנת הקבוצה והרמת המוראל כשהמצב קשה . ובבניית הסגל והפיכת שחקנים לטובים יותר . פיני במצב שמכבי הייתה בתחילת הטופ 16 כבר מזמן היה מוותר והולך לים .
אגב בגלל זה השילוב בין פיני לדיויד היה קטלני , דיויד היה מכין את הקבוצה למשחקים בזמן שפיני היה אוכל בייגלה עם מוני ( ממקור ראשון) ובמשחקים עצמם פיני היה מביא את יכולות ניהול המשחק שלו ....

אבל פליקס , אתה לא מגיע לנקודה . איזה מאמן אתה חושב שהוא ריאלי מבחינת מכבי שיעשה עבודה טובה יותר בתנאים האלו . ? והפעם תיתן שמות , שלא כמו בסגל שלך שכתבת שמות רק של שני שחקנים....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2013, 15:48

felix_r כתב:
jol9 כתב:

דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.

אני מסכים עם זה לגמרי.
אבל יש כאן 2 בעיות:
1 - פיני הצליח אבל אסור לשכוח שהיו לו שחקנים מבריקים - האפמן, מקדונלד, הנפלד ופארקר בקדנציה הראשונה, שאראס, פארקר, ניקו ובאסטון בשניה ושארפ בשתיהן.
הרבה יותר קל להיות יצירתי וחכם, כשיש לך את חומר השחקנים, אבל כמובן על זה מגיע קרדיט גם לפיני עצמו שבנה את הסגלים וגם להנהלה, שיידעה להשאיר את אותם השחקנים המצויינים
בקבוצה ככל שניתן.
2 - מכבי נמצאת במצב שבו אולי מה שהיא צריכה זה דווקא היציבות והמטודיות, ופחות ההברקות והיופי. היא צריכה לחזור לטופ של אירופה, ואני מאמין שהפעם יהיה הרבה יותר
קשה לעשות את זה בבום אחד, כמו שקרה עם פיני בזמנו.

דבר נוסף - האם אתה רואה מאמנים מבריקים כמו פיני מסתובבים באיזור? שמיר? הוא הרבה יותר דומה לבלאט מאשר לפיני. גודס? הוא לא מאמן מבריק. אולי מישהו זר,
אבל הסיכויים של זה לעבוד ולעבוד לאורך זמן הם קלושים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי גיא » 18 אפריל 2013, 15:59

היי לכולם, מזמן לא כתבתי כאן אבל אני קורא :)

טוב, לדעתי - ואני אומר את זה ישר, בלאט הוא לא מאמן של אליפות.
לדעתי הוא הוא מעדיף קבוצות קולג' שהוא יכול לשלוט עליהם. הוא לא אוהב שאראסים, ולא פפלוקסים, כי הוא חסר ביטחון מול אנשים כאלה דומיננטיים.
ואליפות אפשר לקחת רק עם אנשים כאלה.

לדעתי בלאט הוא מורה בנשמה, ובזה הוא אוהב להשקיע. הוא מאוד יסודי, ומקצועי. אבל גביע לא לוקחים עם תלמידים, אלא עם שחקנים בוגרים בעלי אישיות חזקה,
ווינרים, עצמאיים.
נכון, בלאט עבד יפה עם השושלת בזמן שהוא היה פה, אבל זה היה לצד פיני.
פיני לעומתו תמיד הסתדר יפה עם העדי גורדונים, הקטשים, והשארסים. אני זוכר אותו מתבדח עוד ב-2003 בקיץ שהוא ישלח לשאראס את התרגילים בפקס ולא יבוא לאימונים.
אמירה כזאת לא תשמעו לעולם מבלאט.

לדעתי מעל בלאט יש תקרת זכוכית שהוא לא יכול לעבור. אלא אם כן ימאס לו, והוא יתחיל לשחרר ולהיות מסוגל לאמן שחקני על.

אני חושב שגם אם יביאו לפה שחקנים עם תקציב, בלאט ירצה בסופו של דבר שהקבוצה תראה בדמותו - שזה אומר קבוצת הצלבה - ואולי פיינל פור, אבל לא אליפות.
גיא

הודעהעל ידי felix_r » 18 אפריל 2013, 16:36

yzafrir כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:

דעתי בנושא חלוקה.
מצד אחד חייבים נסיון.

אני לא מסכים איתך . אני חושב שבלאט מאוד שיפר את קבלת ההחלטות ויותר חשוב מכך הוא גיבש את פילוספיית המשחק שלו . פעם החילופים שלו היו מבולבלים ולא קשורים למהלך המשחק , היום הוא עושה אותם במטרה מסויימת . למשל אם שחקן קולע כמה נק' רצופות או עושה מהלך או שניים טובים בתחילת המשחק אז בלאט מוריד אותו לספסל כי הוא יודע שהשחקן ניכנס טוב למשחק ואם יצטרך אותו אחר כך אז הוא יהיה שם . המטרה של זה היא להכניס שחקנים נוספים למשחק כדי שיהיה לו עוד אופציות להמשך המשחק .
אבל תמיד לקראת סוף המשחק הוא כבר גיבש לעצמו את הסגל שהכי חם באותו יום .
הגאונות של בלאט באה לידי ביטוי בעיקר בהכנת הקבוצה והרמת המוראל כשהמצב קשה . ובבניית הסגל והפיכת שחקנים לטובים יותר . פיני במצב שמכבי הייתה בתחילת הטופ 16 כבר מזמן היה מוותר והולך לים .
אגב בגלל זה השילוב בין פיני לדיויד היה קטלני , דיויד היה מכין את הקבוצה למשחקים בזמן שפיני היה אוכל בייגלה עם מוני ( ממקור ראשון) ובמשחקים עצמם פיני היה מביא את יכולות ניהול המשחק שלו ....

אבל פליקס , אתה לא מגיע לנקודה . איזה מאמן אתה חושב שהוא ריאלי מבחינת מכבי שיעשה עבודה טובה יותר בתנאים האלו . ? והפעם תיתן שמות , שלא כמו בסגל שלך שכתבת שמות רק של שני שחקנים....

א) אני לא מסכים שבלאט נרפא ממחלת החילופים הטיפשיים. אז נכון, הוא עושה פחות חילופים, כי כולם יורדים עליו בגלל זה כבר שנים רבות, אבל עדיין הוא לחלוטין לא הבין את הבעיה של שבירת המומנטום. המשחק הראשון נגד ריאל הוא דוגמא מצוינת לכך. זוכר את הפתיחה הנהדרת, כשמכבי רצה וקולעת שלשות כמו משוגעת, ואז בלאט מחליף פתאום כמעט את כל החמישייה, הורג את המומנטום שלנו ונותן לריאל הזדמנות נוחה להתאושש? זה היה הרגע שהפסדנו את הסדרה כולה, ודיוויד בלאט יצר את הרגע הזה במו ידיו.

ב) לצערי אני לא מוכן לקבל את המילה "גאונות" ובלאט באותו המשפט. כן, בלאט מאמן יסודי מאוד, פדנט, שמכין את הקבוצה בצורה יסודית מאוד. גאונות לא ראיתי ממנו.

ג) אנחנו לא יכול לדעת מה פיני היה עושה במקומו של בלאט, כי בקדנציה האחרונה הוא כבר היה שבע ועצלן, פעם הוא היה משקיע פי 10. ככה שאני מעדיף לא להתווכח.

ד) לגבי שמות. אני לא רואה בעיה גדולה עם שמות. זה תלוי במטרה שהנהלת מכבי שמה לפניה בתחילת העונה. אם מבחינת ההנהלה ההצלבה זה סבבה, אז יש לא מעט מאמנים אירופאים שאפשר לתת להם הזדמנות. הינה תראה את טבק בקאחה. עד לפני מספר חודשים הוא אימן רק באיזו קבוצה שולית בליגה הפולנית. הנהלת קאחה הימרה עליו, והוא הציל להם את העונה. להזכירך, שהוא הגיע, קאחה לא הייתה אמורה להעפיל אפילו לטופ-16, והינה היא בהצלבה ואפילו נותנת בראש לצסקא (מה שמזכיר לי מאוד את מכבי בעונת ספאחיה, אז גם לנו היה נצחון יפה בהצלבה על צסקא, כשליאור אליהו, שנוא הפורום, עושה פורפרות לסמודיש האיום ודאנקים על ראשו של דיוויד אנדרסן).

[*** דרך אגב, ספאחיה. אני לא אומר שהוא עדיף על בלאט (קשה לדעת), אבל כשנזכרים בעונתו היחידה במכבי, עושים לו עוול. קודם כל זאת הייתה עונתו הראשונה בקבוצה בסדר גודל של מכבי, ואולי אפילו ביורוליג (אין לי כוח לבדוק), וגם הסגל שלו היה חלש, והתבסס הרבה על ישראלים וזרים צעירים. היום, אחרי מספר שנים בליגה הספרדית החזקה, כולל אליפות ספרד, הוא הרבה יותר מנוסה ומוכן ללחץ של קבוצות גדולות]

גם שני המאמנים של שתי היווניות, ש 99% מהפורום שלנו לא יודעים להגיד את שמם מבלי לבדוק קודם באתר היורוליג, עושים עבודה נהדרת העונה. שניהם ללא ניסיון יורוליג כמאמנים ראשיים, אבל מובילים בסדרות שלהם ונמצאים רק נצחון 1 מהנסיעה ללונדון. שאפו!

מי שמאוד נהנתי ממנו בעונת היורוליג הזאת הוא חואן פלאזה המושמץ. עד אותה הנקודה שלבעלים של ז'לגיריס נגמר הכסף, והשחקנים התחילו לברוח, הקבוצה שיחקה כדורסל פשוט נהדר. מה שמפתיע, זה שהיא הצטיינה דווקא בהגנה (לא משהו שקבוצות ליטאיות מצטיינות בו בדרך כלל). זה היה תענוג לראות שחקנים כמו האחים לברינוביץ', שלא עשו הגנה בחיים שלהם, פתאום משחקים הגנה נהדרת, מניעת כדור, הלפ-אנד-רקובר וכו'. הבעיה היא, שבדומה לבלאט, גם פלאזה נשאר עם אותן הבעיות, שאפיינו אותו בעבר, ושאנחנו זוכרים לו מעונת צביקה - הוא לא יודע איך משחקים את הדקה האחרונה של המשחק! הוא הפסיד את כל המשחקים שהסתיימו בסיומת צמודה בסל לפה או לשם. פשוט אין לו את זה. לכן, עם כל הסימפטיה לצורת המשחק הנהדרת, אני לא יכול להמליץ עליו, כי אני לא רוצה שלמכבי יצא שם של לוזרים :)

שוב, עדיין לא הבאתי שמות תכל'ס . זה נכון. אני לא יכול לזרוק שמות באוויר. אני לא דני פדרמן, שיש לו מחסנית שלמה של שחקנים, מאמנים ומה לא. זאת שאלה שצריך לחשוב עליה בכובד ראש.

נ.ב. אם הפחד ליפול עם מאמן לא מנוסה הוא גדול מדי, אולי אפשר לנסות את איבקוביץ' המנוסה מכולם? :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: A.Parker, Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־13 אורחים