גל מקל כתב:
למכבי ת"א יש תקציב סביר , עם תקציב דומה היא הגיעה להצלחות עם גרשון, ושרף.
כסף הוא רק חלק מהענין ומסכומים מכובדים (והתקציב של מכבי מכובד) הוא הופך פחות קובע.
ראינו היום קבוצה עם תקציב של שחקן וחצי במכבי לוקחת אליפות, ואת הטורקיות מתרסקות עם מיליוני היורו שנשפכו שם.
אבל עם אתה רוצה דווקא להתמקד בזווית הפיננסית,
תעריך את פדרמן על השקעה יציבה לאורך שנים. עם כל הכבוד לאוליגרך סטייל ארקדי שבא לשנתיים ובורח, אני מעדיף פיננסר ש-20 שנה שופך כסף ומקנה יציבות.
תמדוד את ההשקעה המצטברת שלו.
אבל כמו שכתבתי, הכבוד של העולם לפדרמן\מזרחי הוא לא על ההשקעה הכספית אלא דווקא על הניהול המקצועי, חבל שדווקא פה לא מעריכים את זה,
אבל כנראה שזה מה שהולך היום, ואני מתאר לעצמי שם סוסה יפשל בבלומפילד, אז נתחיל לראות אשכולות נגד גולדהאר, הזכרון של האוהדים הוא קטן יותר מהזיכרון של הכלב שלי.
בלי לפגוע . (באוהדים או בכלב)
אתה טועה במספר דברים:
1 - אנחנו לא צריכים להודות לפדרמן. הוא היה במקום הנכון, בזמן הנכון ועם כסף, והוא השתלט על הקבוצה. מאז עשה כן, הוא הנהיג שיטת ניהול שונה במכבי, ששמה פחות
דגש על הצלחה בלתי מתפשרת, ומעדיף להשקיע מזמנו בשביל להתחבב על עיתונאים ולתת ראיונות כנים בתקשורת.
2 - מאז שפדרמן השתלט על המועדון, הוא העיף מעמדות המפתח את כל האנשים שאינם המקורבים שלו. אני יכול להבין את זה, כשמדובר בתפקיד אחד או שניים, אבל תפקידים
מקצועיים כמו עו"ד, דובר, רו"ח וכו', הם תפקידים לאנשי מקצוע ולא למקורבים.
3 - הבן של פדרמן אף הרחיק לכת, והחליט להריץ פרוייקטים מגלומניים על חשבון התקציב של הקבוצה. פרוייקט מגידו, פרוייקט מחלקת הסקאוטינג וכמובן גם השיטות החדשות
שבטח למד בקולג' בלונדון, כמו דף החתימות המפורסם עליו כולם צריכים לחתום לפני שמחתימים שחקן...
4 - ניהול מקצועי?? אולי ניהול פיננסי. כולם מסכימים על זה. הניהול המקצועי של מכבי צריך להימדד בהצלחות המקצועיות שלה, ולפי התוצאות הללו, הניהול הוא כושל למדי.
מה שעשה פדרמן בעבר לא משנה. אני שוב נותן את דוגמת הכדורגל, אבל ארקדי עשה עבור ביתר המון, והשקיע שם המון המון כסף. זה לא מפריע להם לתקוף אותו, ברגע שהם מרגישים שהמועדון
כבר לא מעניין אותו, ושהוא אינו מוכן להשקיע בו.
יש כאן תשתית פיננסית נהדרת, אבל בשביל ליישר קו עם הקבוצות באירופה, התקציב שבנוי על ההכנסות בלבד, איננו מספיק.
אז או שמהדקים חגורה ומשקיעים בשחקנים איכותיים שיחזירו את המועדון למעלה, או שמוותרים על אחוזי שליטה ומאפשרים לאנשים אחרים לנסות ולנהל את העסק טוב יותר.