על ידי קובי » 12 יולי 2013, 01:20
הדיון\ויכוח פה ברובו לא ממש ברור לי. הרי רובינו לא ממש מכירים את רייס ולא ראו אותו יותר מדיי, אם בכלל. זה סה"כ ויכוח על הקונספט בו נבנית הקבוצה.
יבואו האופטימיים ויגידו - רייס יכול להצליח, כמו שפארגו הצליח. אבל בוא נסתכל על זה "טיפה" יותר ריאלית - יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
עכשיו יבואו האופטימיים שוב ויגידו - בוא תיתן לי שחקן אחד ששווה היה להחתים, אחרי שמכבי "נפלה" עם פארגו. ואני אומר, אל תתיימרו לתת שמות. לאף אחד פה אין מושג באמת, לגבי שוק השחקנים על בוריו. יש כ"כ הרבה אופציות לשחקנים בעמדות הגארד, שאני בטוח שאם בלאט היה רוצה, הוא היה ממלא 50 כאלה תוך חצי שעה.
נניח ומכבי כיוונה מתחת לפנס והלכה על פארגו... זה לא אומר שהגארד הבא, מבחינה מקצועית, ברשימה אחרי פארגו, הוא רייס. זה פשוט אומר שכנראה ביחס של עלות-תועלת ותפיסה מקצועית, הוא היה גבוה מאוד ברשימה, ואני אסביר למה:
ישנם פליטי NBA רבים, שחקנים שמדשדשים בליגה הטובה בעולם, שחקנים של שכר מינימום וכו'... שחקנים שעשו קריירות נהדרות בקולג'ים ולא הצליחו להשתלב בליגה, בחירות סיבוב ראשון דראפט משנים עברו וכו'. כדוגמאות, אפשר להזכיר את אנטוני פארקר, טראג'ן לאנגדון, רנדי ווייט ואחרים.
כנראה שמכבי, כהרגלה, העדיפה לכוון מתחת לפנס. כלומר, שחקן שהוא "ידוע" באירופה, שמביא נסיון אירופאי, שהוא פוטנציאל להצלחה ביבשת ושהוא זול.
כנראה גם שלא רצו "לשים" בלטה על שחקן "מוטל בספק" כמו פלאניניץ', או בראון ויכול להיות שבצדק. ייתכן גם, שבגלל הנפילה בהחתמת פארגו, רוצים לשים את הביצים בסל אחר ויכול להיות שפשוט ישימו את הביצים בכיס בסופו של דבר.
בשורה התחתונה, להערכתי, כל התשובות נכונות:
מכבי הייתה מוכנה להכניס את היד יותר עמוק לכיס תמורת שחקן 'מוכח' כפארגו ולא היתה מוכנה לעשות זאת תמורת שחקנים עם קליבר מופחת, כבובי בראון. מכאן, הדרך לרייס כנראה הייתה קצרה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט