er79 כתב:אני לא מסכים עם דבריך. אין לי ידע על גובה החוזים, אלא רק בהתאם למה שפורסם בכלי התקשורת. אני מניח שהפער ממה שפורסם הוא לא משמעותי. סמית, למשל, לא שווה יותר מ-400 אלף דולר, אין סרט כזה, זה לא שחקן עם כאלו קבלות. השארת פרקינס היא הימור, לא הכחשתי, אבל היא הימור בטוח יותר מהישענות על שני גארדים מובילים ושלושה גארדים חסרי נסיון או נערי מגבות בהתאמה (ובל נשכח שכלל לא ברור אם מי שיבוא לפה לעמדה 2 הוא אכן קליבר כמו שאנשים מקווים שיהיה). לגבי דבריך על הכסף הרב שהוציאו מכבי העונה, סופו יקבל שכר בהתאם לחוזה שנחתם איתו שנה שעברה, כך שתקציבית מכבי לא הפסידה עליו. מכבי הפסידה על פארגו משהו כמו 400-500 אלף דולר, שזו התוספת שהם נתנו לו, ובנוסף הם הוציאו את הסכומים המשוערכים שציינתי קודם לכן, מדובר בהחתמות חדשות שלא עוברות את שני מליון הדולר (ואני מתייחס לפארגו, שייר, ג'יימס, אוחיון וסמית'). מצד שני, אידסון ירד מהמצבה, שארפ לא יקבל שכר של שחקן, הלפרין, שאני מניח שייעדו לו כחצי מליון דולר, לא יבוא, נפטרנו מהחוזה של כדיר, ולצערי עדיין לא משל פוט. אני לא רואה פה פיזור כספים נרחב של ההנהלה, להפך, אם בשנה שעברה פדרמן הודיע שלא יבוא שחקן של מעל מליון דולר, העונה המצב עוד יותר גרוע, החוזה של פארגו, אליהו וסופו הוא הכי יקר, והוא לא מגיע למליון דולר. אז אני לא רואה פה הוצאות גבוהות של ההנהלה, על אחת כמה וכמה שהאדריאטית חילקה להם 2 מליון יורו. אם יבוא קומבו שעולה מליון דולר, אני אשתוק, אבל הדפוס הזה לא נפוץ העונה. אתה מדבר על רוטציית גארדים רחבה שתספיק ליורוליג מבחינת הכמות, ייתכן והם יספיקו מבחינה כמותית, אך לא מבחינה איכותית. אני לא אשתכנע שאין מקום להשאיר את פרקינס, גם אם הוא סוג של הימור, לאור היחלשות הקו האחורי שלנו. שלא יהיה ספק, הקו האחורי שלנו נחלש. אין לי שום בעיה עם הקו הקדמי שלנו, שהוא מהטובים באירופה והוא יהיה יותר טוב העונה, אבל אתה באמת ובתמים מאמין שקו אחורי של פארגן-שייר-אוחיון-סמית-קומבו זר-בורשטיין, יותר טוב מהקו האחורי של העונה שעברה, שהיו בו גם פרקינס ואידסון? אני לא.
קודם כל, כמה מהדברים שציינת הם פשוט לא נכונים ברמה העובדתית.
מכבי פתחה לסופו את החוזה והוסיפה לו משהו כמו 200 אלף דולר נטו (ואולי יותר), תמורת השגת אופציה עליו גם בעונה הבאה. מכבי בפירוש תשלם יותר לסופו מבעונה שעברה ואפילו באופן משמעותי.
כמו כן, מכבי שידרגה באופן משמעותי את החוזה של גיא פניני (שירוויח כמעט פי שתיים) ונתנה גם שידרוג מסויים לבלו. מכיוון שמודבר בשחקנים הישראלים, סכום השידרוג הוא כפול בעלות המעביד ועלה למכבי בכמה מאות אלפי דולרים.
שוב, אני לא יודע מניין מגיעים כל החישובים והידע לגבי התקציב, אבל כל עוד לא הוחתם כאן הגארד הנוסף, לא הייתי יוצא בהצהרות וקביעות כאלו.
בכלל, אם כולם רוצים לראות כאן שחקן אנ.בי.אי בכיר, מכבי תצטרך למקסמם את היכולת הכלכלית שלה ולחסוך בכל מקום שניתן.
דבר נוסף, אני לא מבין מניין מגיעה ההתעשקות על פרקינס וכיצד בכלל ניתן לכנותו "מניה בטוחה" בכל הקשר שהוא.
אם מצבת הגארדים היא באמת כל-כך קצרה ומכבי זקוקה לעוד גארד, אני ממש לא חושב שהחתמתו של פרקינס תעזור בנושא זה.
פרקינס באופן ודאי לא יפתח את העונה וצפוי שגם לא להיות כשיר בשלבים העמוסים ביותר שלה. בסוף העונה מכבי בכל מקרה תשחק רק פעמיים בשבוע ובכל מצב שלא יהיה, מכבי תצטרך להושיב עוד זר על הספסל במידה שפרקינס יצטרף (דבר שממש לא יועיל למכבי בשלב כזה של העונה). אני מתקשה לראות את מכבי מעמידה סגל של 14 שחקנים, שמתוכם 8 זרים וסה"כ ששה גארדים. אני גם די בטוח שזה לא יקרה.
אם העומס הוא כ"כ משמעותי, אז בפירוש עדיף להביא שחקן שיוכל להקל על העומס כבר מן השלבים הראשונים של העונה ולא להסתמך על שחקן פצוע שבאופן ודאי לא יהיה שם כאשר העונה תתחיל.
רצוי יהיה להביא גארד שנמצא בכושר, שמסוגל לשחק בכל משחק נתון ואולי גם שיהיה ישראלי ולא יפגע ממגבלת הזרים.
במצב כזה, עדיף למכבי ללכת על לאנדסברג, או על עוד גארד זר (או אפילו ישראלי) שיוכל להקל על העומס.
לשלם סכום גבוה לשחקן פצוע, רק בכדי שיעזור בחלוקת העומס, נראת בעייניי כצעד שגוי על גבול הטעות.
לדעתי, הסגל הנוכחי הוא מספיק טוב.
ולשאלתך, אני בטוח שעם שחקן טוב בעמדה מספר 2, הקו האחורי של מכבי יראה טוב יותר ואפילו הרבה יותר טוב מאשר בעונה שעברה.
פרקינס גם ככה לא שיחק היטב בעמדה מס' 2 ואני די משוכנע שלא יהיה קשה למצוא שחקן שיותר יתאים לעמדה הזאת ממנו (גם אם הוא יהיה פחות איכותי).
סימן השאלה היחיד שיש לי הוא בעמדה מס' 3. אני לא יודע איך סמית' יתפקד והאם הוא יהיה טוב יותר מאידסון. להחתשב בעובדה שאידסון הוא לא ילד, מעונה לעונה ממוצעיו רק הולכים ויורדים ולעיתים קרובות הוא נטה לאנמיות, אני משער שהויתור עליו עשוי עוד להתגלות כצעד נכון.
לגבי תפקודו של סמית', בהחלט יש הרבה סימני שאלה והמצב לא ברור, אבל באופן כללי, כפי שאני רואה את הדברים, הקו האחורי של מכבי רק התעבה והתחזק.