פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

25 יולי 2011, 09:19

er79 כתב:צר לי אבל לדעתי אתה מדבר שטויות על פרקינס, ואל תיעלב. אני לא אכנס לויכוח הישן והנושן איך מכבי נראתה יותר טוב: אם פרקינס או בלעדיו? כי כבר טחנו את זה ולעסנו את זה מכל כיוון. פרקינס היה מעמודי התווך של מכבי העונה, וחבל שאנשים כמוך כנראה לא ראו מספיק טוב משחקים של מכבי העונה. אני מציע לך לראות בלופ שידורים חוזרים של המשחקים של מכבי. לגבי אוחיון, שוב אני אומר - אתה אומר שהוא יקבל 6 דקות משחק בלבד, אני אומר שאין מצב שזב יקרה בסגל הנוכחי. אבל ימים יגידו מי צדק.

אוקיי, אז בוא ונניח שאני באמת מדבר שטויות; ההתקפה של מכבי לא נראתה יותר טוב בלי פרקינס, הוא היה אחד מעמודי התווך של הקבוצה, חסרונו הורגש מאוד והיה אחד אחד הסיבות להפסד בגמר היורוליג.
נקודת הנחה זאת, לא משנה ולא בנקל את העובדה שפרקינס הוא הימור עצום לגבי העונה הקרוב וכרגע, החתמתו אינה מסתמנת כצעד נכון.
אוחיון הוא מניה בטוחה יותר מפרקינס וזאת עובדה שלא ניתן להתווכח עליה, לפחות לא כרגע.

בכל מקרה, אני עדיין מתקשה להבין כיצד החתמתו של אוחיון תשפיעה לרעה על מכבי.
אני שוב מזכיר שבעונה שעברה למכבי היה רק את בורשטיין כגארד העולה מהספסל. בעונה הבאה יהיה גם את שייר, גם את אוחיון וגם את בורשטיין שהיה כאן גם בעונה שעברה. כיצד הוספתו של עוד גארד יכולה להחליש כ"כ את מכבי? גם אם איכשהו הדבר "יפגע באיזון", תמיד אפשר לקצר את הרטוציה ולהחזירה לאותה מצב שהיה בעונה שעברה.
נכון לעכשיו, מכבי בכלל עוד לא החתימה מחליף לפרקינס ובכלל לא ניתן להעריך איך יראה הקו הקדמי בעונה הבאה. במידה ומכבי תביא שחקן טוב ומתאים יותר מפרקינס לעמדה מס' 2 (ולא מן הנמנע שהיא תעשה זאת), לא רק שהקו האחורי של מכבי לא יחלש, אלא שהוא צפוי להתחזק באופן משמעותי ביותר בעונה הבאה (הן ברמה הכמותית והן ברמה האיכותית).
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 25 יולי 2011, 11:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.

25 יולי 2011, 09:49

קודם כל, בכדי שיוגב אוחיון יחשב מניה בטוחה, הוא צריך לעבור עוד הרבה קילומטראז'. אפילו בצחוק לא הייתי מגדיר אותו מניה בטוחה. השארת פרקינס היא הימור, כי אתה לא יודע מה תקבל בדצמבר, ואם זה אני מסכים. מצד שני, לפי דעתי ההימור גדול יותר כשאתה בונה על פארגו ועל גארד נוסף עונה שלמה (עונה קשה ומייגעת, להזכירך), כשבקאדר הספסל יש לך את שייר שעדיין חסר נסיון במעמדים האלו, את אוחיון שהוא רכז סולידי לליגה ותו לא לטעמי, ואת בורשטיין שתפקד כנעל בית בעונה שעברה. אם חלילה פארגו או הגארד שיבוא ייפצעו, במקום להסיט את סמית לעמדה שלא שלו (לא משהו מומלץ לדעתי), לא עדיף שיהיה לך את פרקינס כבק אפ מאמצע העונה? מכבי לא פיזרה כספים העונה: פארגו עלה לה לפי ההערכות 700 עד 800 אלף דולר. יוגב אוחיון אמור להשתכר 200 אלף לעונה. ג'יימס 300-350 אלף. סמית 400-450 אלף. שייר בין 250-300 אלף. ואלו רק השמות של המוחתמים החדשים (התייחסתי לפארגו כמוחתם חדש). לא נכנס לכיס של ההנהלה, אבל לאיפה הולך כל הכסף? למה לא לנסות להגיע לפשרה עם פרקינס? שוב, אולי השיקום שלו לא יצלח, אבל מה יקרה אם הוא כן יצלח ותאבד אותו? ראינו מה שווים שחקנים שאתה מביא באמצע העונה. כל עוד פרקינס טרם שוחרר באופן רשמי, אני רק מקווה שזה סימן לטובה, כי לא הייתי רוצה להגיע למצב שאוחיון ושייר הם מנהלי המשחק הדומיננטיים של מכבי, בעונה שעל פניה היריבות של מכבי יהיו חזקות, ורמת היורוליג תעלה.

25 יולי 2011, 09:50

כמה שיותר שחקנים בכירים, ככה יותר טוב. אנחנו משחקים בשלוש! מסגרות. זה כמעט עומס של קבוצת נבא.
עד 13 שחקנים בכירים לדעתי חובה.

25 יולי 2011, 10:48

er79 כתב:קודם כל, בכדי שיוגב אוחיון יחשב מניה בטוחה, הוא צריך לעבור עוד הרבה קילומטראז'. אפילו בצחוק לא הייתי מגדיר אותו מניה בטוחה. השארת פרקינס היא הימור, כי אתה לא יודע מה תקבל בדצמבר, ואם זה אני מסכים. מצד שני, לפי דעתי ההימור גדול יותר כשאתה בונה על פארגו ועל גארד נוסף עונה שלמה (עונה קשה ומייגעת, להזכירך), כשבקאדר הספסל יש לך את שייר שעדיין חסר נסיון במעמדים האלו, את אוחיון שהוא רכז סולידי לליגה ותו לא לטעמי, ואת בורשטיין שתפקד כנעל בית בעונה שעברה. אם חלילה פארגו או הגארד שיבוא ייפצעו, במקום להסיט את סמית לעמדה שלא שלו (לא משהו מומלץ לדעתי), לא עדיף שיהיה לך את פרקינס כבק אפ מאמצע העונה? מכבי לא פיזרה כספים העונה: פארגו עלה לה לפי ההערכות 700 עד 800 אלף דולר. יוגב אוחיון אמור להשתכר 200 אלף לעונה. ג'יימס 300-350 אלף. סמית 400-450 אלף. שייר בין 250-300 אלף. ואלו רק השמות של המוחתמים החדשים (התייחסתי לפארגו כמוחתם חדש). לא נכנס לכיס של ההנהלה, אבל לאיפה הולך כל הכסף? למה לא לנסות להגיע לפשרה עם פרקינס? שוב, אולי השיקום שלו לא יצלח, אבל מה יקרה אם הוא כן יצלח ותאבד אותו? ראינו מה שווים שחקנים שאתה מביא באמצע העונה. כל עוד פרקינס טרם שוחרר באופן רשמי, אני רק מקווה שזה סימן לטובה, כי לא הייתי רוצה להגיע למצב שאוחיון ושייר הם מנהלי המשחק הדומיננטיים של מכבי, בעונה שעל פניה היריבות של מכבי יהיו חזקות, ורמת היורוליג תעלה.

ומי אמר שפרקינס בכלל יחזור עד אמצע העונה? למה לרוץ ולהחתים אותו לפני שהחתמת את אוחיון (או כל גארד ישראלי אחר) ואת הגארד הזר המוביל?

דבר שני, אם חלילה גארד כלשהו יפצע, למכבי יהיו מספיק שחקנים (סה"כ חמישה גארדים) שיוכלו להחליף אותו. נכון, שייר הוא סימן שאלה, אוחיון עוד לא מנוסה ובורשטיין די נגר, אבל זוהי מצוות הגארדים של מכבי ובשחקנים האילו בלאט בחר. לדעתי, מדובר ברוטציית גארדים רחבה מאוד שתוכל להעניק מנוחה לשחקנים המובילים ביורוליג ובטח שגם בליגה הישראלית. כזכור, בעונה שעברה (למרות שהיתה פחות עמוסה), מכבי העפילה לגמר היורוליג ולקחה בהליכה את ליגת העל, כאשר אידסון מוסת לעמדות 1-2 וגיא פניני עולה בחימישה. לדעתי, מכבי אפילו נראה טוב מאוד עם אותו הרכב ומיותר להזכיר כיצד היא נראתה בעונה שלפני כאשר כל הגארדים היו בכושר משחק.
ברם, כל סגל נבנה עם חולשות מסויימת ועם הימורים מובנים (למרות שאני לא רואה כל חולשה במצבת הגארדים של מכבי בנתיים). לדרוש ממכבי שתחתים גם את פרקינס, גם את אוחיון וגם תביא לכאן גארד ברמה, זאת דרישה מוגזמת, שספק אם מכבי בכלל יכולה לעמוד בה. לא ניתן לדרוש מההנהלה והמאמן שיכסו את כל החורים (למרות ששוב, אני לא רואה כאן חור) וכנראה שנצטרך לחיות עם מה שיש, שזה כבר הרבה יותר ממה שהיה. גם ככה מדובר על קצה הספסל ולא על שחקנים מובילים, ובכדי ששייר ואוחיון יהפכו למובילי הכדור המובילים של מכבי, צריך לקרות משהו מאוד מאוד חריג (אגב, בתור מובילי כדור, אני לא בטוח שאוחיון ושייר יורדים מפרקינס, אבל זה כבר נושא אחר).

צריכים גם לזכור שבכל שבוע יהיו לפחות 3-5 שחקנים שישחקו רק פעמיים באותו שבוע נתון. בליגה המקומית מכבי לא תלביש שלושה זרים וביורוליג, לא יתלבשו שני שחקנים (או שחקן אחד) שככל הנראה יהיו ישראלים.
בכלל, התיאור של העומס כאן מאוד מופרז. למכבי יהיו לא מעט שבועות בהן היא תשחק רק פעמיים ואחרי אפריל מכבי כבר בטוח לא תשחק בליגה האדריאטית.
סגל הגארדים הרחב, מגבלת הזרים בליגה והפריסה הנוחה של משחקי הליגה האדריאטית, יקלו על מכבי ולא יגרמו למצב בו שחקני הקבוצה יושפעו באופן כ"כ משמעותי מהעומס, בטח לא כפי שמתואר כאן.

מכבי בכל זאת תסבול חלילה ממכת פציעות? שוב, אני מאמין שהסגל מספיק עמוק בכדי לחפות על בעיה זו. במקרה הכי גרוע, כנראה שיהיה עדיף יהיה להביא גארד מחליף באמצע העונה, מאשר להוציא עכשיו סכומים גבוהים על שחקן שבכלל לא בטוח אם, מתי ואיך הוא יחזור.
אגב, יכול להווצר מצב בו פרקינס יכנס לכושר משחק, כאשר מכבי כבר לא תשחק באדריאטית (קרי, רק פעמיים בשבוע) ולחזרתו לא תהיה שום ערך לחלוקת העומס ולמעשה, רק תוסיף לעומס בעמדות הגארד.

אני לא יודע מניין מגיע כל המידע לגבי התקציב של מכבי (למרות שלאור הנתונים שאתה מציג, אתה כנראה יודע יותר טוב ממני).
לכל הידוע לי, מכבי לא הולכים להתפרע יותר מדי עם החתמות וכבר הוציאו לא מעט כסף על השארתו של הסגל וגם על הרכש שכבר נעשה (למעשה, מכבי הצהירה שההצטרפות לאדריאטית נועדה בכדי לאפשר יכולת כלכלית שתוביל להשארת הסגל ולא להרחבתו).
בעיניי זה נראה גם די תמוה לצאת מנקודת הנחה שלמכבי יש את היכולות הכלכליות להשארת פרקינס, במיוחד כאשר מכבי טרם השלימה את הסגל ועדיין לא החתימה גארד מוביל, שעשוי ואף צפוי להיות החתמה יקרה מאוד.

25 יולי 2011, 11:33

אני לא מסכים עם דבריך. אין לי ידע על גובה החוזים, אלא רק בהתאם למה שפורסם בכלי התקשורת. אני מניח שהפער ממה שפורסם הוא לא משמעותי. סמית, למשל, לא שווה יותר מ-400 אלף דולר, אין סרט כזה, זה לא שחקן עם כאלו קבלות. השארת פרקינס היא הימור, לא הכחשתי, אבל היא הימור בטוח יותר מהישענות על שני גארדים מובילים ושלושה גארדים חסרי נסיון או נערי מגבות בהתאמה (ובל נשכח שכלל לא ברור אם מי שיבוא לפה לעמדה 2 הוא אכן קליבר כמו שאנשים מקווים שיהיה). לגבי דבריך על הכסף הרב שהוציאו מכבי העונה, סופו יקבל שכר בהתאם לחוזה שנחתם איתו שנה שעברה, כך שתקציבית מכבי לא הפסידה עליו. מכבי הפסידה על פארגו משהו כמו 400-500 אלף דולר, שזו התוספת שהם נתנו לו, ובנוסף הם הוציאו את הסכומים המשוערכים שציינתי קודם לכן, מדובר בהחתמות חדשות שלא עוברות את שני מליון הדולר (ואני מתייחס לפארגו, שייר, ג'יימס, אוחיון וסמית'). מצד שני, אידסון ירד מהמצבה, שארפ לא יקבל שכר של שחקן, הלפרין, שאני מניח שייעדו לו כחצי מליון דולר, לא יבוא, נפטרנו מהחוזה של כדיר, ולצערי עדיין לא משל פוט. אני לא רואה פה פיזור כספים נרחב של ההנהלה, להפך, אם בשנה שעברה פדרמן הודיע שלא יבוא שחקן של מעל מליון דולר, העונה המצב עוד יותר גרוע, החוזה של פארגו, אליהו וסופו הוא הכי יקר, והוא לא מגיע למליון דולר. אז אני לא רואה פה הוצאות גבוהות של ההנהלה, על אחת כמה וכמה שהאדריאטית חילקה להם 2 מליון יורו. אם יבוא קומבו שעולה מליון דולר, אני אשתוק, אבל הדפוס הזה לא נפוץ העונה. אתה מדבר על רוטציית גארדים רחבה שתספיק ליורוליג מבחינת הכמות, ייתכן והם יספיקו מבחינה כמותית, אך לא מבחינה איכותית. אני לא אשתכנע שאין מקום להשאיר את פרקינס, גם אם הוא סוג של הימור, לאור היחלשות הקו האחורי שלנו. שלא יהיה ספק, הקו האחורי שלנו נחלש. אין לי שום בעיה עם הקו הקדמי שלנו, שהוא מהטובים באירופה והוא יהיה יותר טוב העונה, אבל אתה באמת ובתמים מאמין שקו אחורי של פארגן-שייר-אוחיון-סמית-קומבו זר-בורשטיין, יותר טוב מהקו האחורי של העונה שעברה, שהיו בו גם פרקינס ואידסון? אני לא.

25 יולי 2011, 12:00

er79 כתב:אני לא מסכים עם דבריך. אין לי ידע על גובה החוזים, אלא רק בהתאם למה שפורסם בכלי התקשורת. אני מניח שהפער ממה שפורסם הוא לא משמעותי. סמית, למשל, לא שווה יותר מ-400 אלף דולר, אין סרט כזה, זה לא שחקן עם כאלו קבלות. השארת פרקינס היא הימור, לא הכחשתי, אבל היא הימור בטוח יותר מהישענות על שני גארדים מובילים ושלושה גארדים חסרי נסיון או נערי מגבות בהתאמה (ובל נשכח שכלל לא ברור אם מי שיבוא לפה לעמדה 2 הוא אכן קליבר כמו שאנשים מקווים שיהיה). לגבי דבריך על הכסף הרב שהוציאו מכבי העונה, סופו יקבל שכר בהתאם לחוזה שנחתם איתו שנה שעברה, כך שתקציבית מכבי לא הפסידה עליו. מכבי הפסידה על פארגו משהו כמו 400-500 אלף דולר, שזו התוספת שהם נתנו לו, ובנוסף הם הוציאו את הסכומים המשוערכים שציינתי קודם לכן, מדובר בהחתמות חדשות שלא עוברות את שני מליון הדולר (ואני מתייחס לפארגו, שייר, ג'יימס, אוחיון וסמית'). מצד שני, אידסון ירד מהמצבה, שארפ לא יקבל שכר של שחקן, הלפרין, שאני מניח שייעדו לו כחצי מליון דולר, לא יבוא, נפטרנו מהחוזה של כדיר, ולצערי עדיין לא משל פוט. אני לא רואה פה פיזור כספים נרחב של ההנהלה, להפך, אם בשנה שעברה פדרמן הודיע שלא יבוא שחקן של מעל מליון דולר, העונה המצב עוד יותר גרוע, החוזה של פארגו, אליהו וסופו הוא הכי יקר, והוא לא מגיע למליון דולר. אז אני לא רואה פה הוצאות גבוהות של ההנהלה, על אחת כמה וכמה שהאדריאטית חילקה להם 2 מליון יורו. אם יבוא קומבו שעולה מליון דולר, אני אשתוק, אבל הדפוס הזה לא נפוץ העונה. אתה מדבר על רוטציית גארדים רחבה שתספיק ליורוליג מבחינת הכמות, ייתכן והם יספיקו מבחינה כמותית, אך לא מבחינה איכותית. אני לא אשתכנע שאין מקום להשאיר את פרקינס, גם אם הוא סוג של הימור, לאור היחלשות הקו האחורי שלנו. שלא יהיה ספק, הקו האחורי שלנו נחלש. אין לי שום בעיה עם הקו הקדמי שלנו, שהוא מהטובים באירופה והוא יהיה יותר טוב העונה, אבל אתה באמת ובתמים מאמין שקו אחורי של פארגן-שייר-אוחיון-סמית-קומבו זר-בורשטיין, יותר טוב מהקו האחורי של העונה שעברה, שהיו בו גם פרקינס ואידסון? אני לא.

קודם כל, כמה מהדברים שציינת הם פשוט לא נכונים ברמה העובדתית.
מכבי פתחה לסופו את החוזה והוסיפה לו משהו כמו 200 אלף דולר נטו (ואולי יותר), תמורת השגת אופציה עליו גם בעונה הבאה. מכבי בפירוש תשלם יותר לסופו מבעונה שעברה ואפילו באופן משמעותי.
כמו כן, מכבי שידרגה באופן משמעותי את החוזה של גיא פניני (שירוויח כמעט פי שתיים) ונתנה גם שידרוג מסויים לבלו. מכיוון שמודבר בשחקנים הישראלים, סכום השידרוג הוא כפול בעלות המעביד ועלה למכבי בכמה מאות אלפי דולרים.
שוב, אני לא יודע מניין מגיעים כל החישובים והידע לגבי התקציב, אבל כל עוד לא הוחתם כאן הגארד הנוסף, לא הייתי יוצא בהצהרות וקביעות כאלו.
בכלל, אם כולם רוצים לראות כאן שחקן אנ.בי.אי בכיר, מכבי תצטרך למקסמם את היכולת הכלכלית שלה ולחסוך בכל מקום שניתן.

דבר נוסף, אני לא מבין מניין מגיעה ההתעשקות על פרקינס וכיצד בכלל ניתן לכנותו "מניה בטוחה" בכל הקשר שהוא.
אם מצבת הגארדים היא באמת כל-כך קצרה ומכבי זקוקה לעוד גארד, אני ממש לא חושב שהחתמתו של פרקינס תעזור בנושא זה.
פרקינס באופן ודאי לא יפתח את העונה וצפוי שגם לא להיות כשיר בשלבים העמוסים ביותר שלה. בסוף העונה מכבי בכל מקרה תשחק רק פעמיים בשבוע ובכל מצב שלא יהיה, מכבי תצטרך להושיב עוד זר על הספסל במידה שפרקינס יצטרף (דבר שממש לא יועיל למכבי בשלב כזה של העונה). אני מתקשה לראות את מכבי מעמידה סגל של 14 שחקנים, שמתוכם 8 זרים וסה"כ ששה גארדים. אני גם די בטוח שזה לא יקרה.

אם העומס הוא כ"כ משמעותי, אז בפירוש עדיף להביא שחקן שיוכל להקל על העומס כבר מן השלבים הראשונים של העונה ולא להסתמך על שחקן פצוע שבאופן ודאי לא יהיה שם כאשר העונה תתחיל.
רצוי יהיה להביא גארד שנמצא בכושר, שמסוגל לשחק בכל משחק נתון ואולי גם שיהיה ישראלי ולא יפגע ממגבלת הזרים.
במצב כזה, עדיף למכבי ללכת על לאנדסברג, או על עוד גארד זר (או אפילו ישראלי) שיוכל להקל על העומס.
לשלם סכום גבוה לשחקן פצוע, רק בכדי שיעזור בחלוקת העומס, נראת בעייניי כצעד שגוי על גבול הטעות.

לדעתי, הסגל הנוכחי הוא מספיק טוב.
ולשאלתך, אני בטוח שעם שחקן טוב בעמדה מספר 2, הקו האחורי של מכבי יראה טוב יותר ואפילו הרבה יותר טוב מאשר בעונה שעברה.
פרקינס גם ככה לא שיחק היטב בעמדה מס' 2 ואני די משוכנע שלא יהיה קשה למצוא שחקן שיותר יתאים לעמדה הזאת ממנו (גם אם הוא יהיה פחות איכותי).
סימן השאלה היחיד שיש לי הוא בעמדה מס' 3. אני לא יודע איך סמית' יתפקד והאם הוא יהיה טוב יותר מאידסון. להחתשב בעובדה שאידסון הוא לא ילד, מעונה לעונה ממוצעיו רק הולכים ויורדים ולעיתים קרובות הוא נטה לאנמיות, אני משער שהויתור עליו עשוי עוד להתגלות כצעד נכון.
לגבי תפקודו של סמית', בהחלט יש הרבה סימני שאלה והמצב לא ברור, אבל באופן כללי, כפי שאני רואה את הדברים, הקו האחורי של מכבי רק התעבה והתחזק.

25 יולי 2011, 12:30

קודם כל, כמה מהדברים שציינת הם פשוט לא נכונים ברמה העובדתית.
מכבי פתחה לסופו את החוזה והוסיפה לו משהו כמו 200 אלף דולר נטו (ואולי יותר), תמורת השגת אופציה עליו גם בעונה הבאה. מכבי בפירוש תשלם יותר לסופו מבעונה שעברה ואפילו באופן משמעותי.
כמו כן, מכבי שידרגה באופן משמעותי את החוזה של גיא פניני (שירוויח כמעט פי שתיים) ונתנה גם שידרוג מסויים לבלו. מכיוון שמודבר בשחקנים הישראלים, סכום השידרוג הוא כפול בעלות המעביד ועלה למכבי בכמה מאות אלפי דולרים.
שוב, אני לא יודע מניין מגיעים כל החישובים והידע לגבי התקציב, אבל כל עוד לא הוחתם כאן הגארד הנוסף, לא הייתי יוצא בהצהרות וקביעות כאלו.
בכלל, אם כולם רוצים לראות כאן שחקן אנ.בי.אי בכיר, מכבי תצטרך למקסמם את היכולת הכלכלית שלה ולחסוך בכל מקום שניתן.

אני לא ראיתי שום מידע שבו מוצג שהחוזה של סופו נפתח והוא שודרג בעוד 200 אלף. גם אם זה נכון, 200 אלף לא יכניסו את מכבי לגירעון. לא אמרתי שפניני ובלו לא שודרגו, אבל השדרוג לעניות דעתי לא היה משמעותי יתר על המידה. ובאיזה חלום את נמצא אם אתה כל כך בטוח שיבוא לפה שחקן אנ.בי.איי בכיר? במקרה הטוב אתה תראה פה את מרקו פופוביץ'. מכבי לא הראץה שום סימן העונה שהיא תביא שחקן יקר יותר מ-750 אלף דולר.

דבר נוסף, אני לא מבין מניין מגיעה ההתעשקות על פרקינס וכיצד בכלל ניתן לכנותו "מניה בטוחה" בכל הקשר שהוא.

מניין מגיעה ההתעקשות על אוחיון? אוחיון הוא כן מניה בטוחה? אתה מתייחס לאוחיון כאילו הוא דיאמנטידיס. קצת פרופורציות, ריבונו של עולם. את אשר היה לי להגיד על פרקינס כסר אמרתי.

לגבי תפקודו של סמית', בהחלט יש הרבה סימני שאלה והמצב לא ברור, אבל באופן כללי, כפי שאני רואה את הדברים, הקו האחורי של מכבי רק התעבה והתחזק.

בעניין הזה, לצערי אני לא רואה איתך באותם עיניים. לא רק שאני חושש שסמית' הוא פלופ והלוואי ואתבדה, הקו האחורי שלנו כרגע חלש יותר, ואת זה אני אומר למרות שיש לי תחושות טובות בעניין שייר. נראה מי יבוא לעמדה 2 ואז אולי אסיק אחרת, למרות שלא אשתכנע שאין טעם לשמור על פרקינס.

25 יולי 2011, 12:52

אתה מוזמן לעיין קצת בפורום ובלינקים שהועלו כאן ולהווכח בנתונים על סופו.
טיקי, שראה את אותו חוזה, טען שמדובר כאן בשדירוג די משמעותי שנאמד בסביבות ה300 (ולא ה200) אלף דולר והנה לך גם הלינק viewtopic.php?f=2&t=331&p=11981#p11981
כמו כן, מכבי משלמת חוזה משודרג לא רק לפארגו, פניני ובלו, אלא גם לבלאט ולמצ'באן וגם ממשיכה לשלם עבורו באיי-אווט. מכבי גם מכוונת להרחיב את סגל השחקנים הבכירים מ12 ל13 או אולי אפילו 14, מה שאומר שיהיו שחקן או שניים נוספים שלהם מכבי תשלם משכורת, שאותה אינה שילמה בעונה שעברה.
שוב, אני לא יודע מניין מגיעות הנחרצות, הבקיאות והידע לגבי התקציב של המכבי. ראשי מכבי ציינו בפירוש שהמטרה בהצטפרות לאדריאטית (מהלך שיהיו בו גם הוצאות ולא רק הכנסות) נועד על-מנת לנסות ולהשאיר את הסגל ולא להרחיבו, ואני חושב שהיה נכון להקשיב לדבריהם ולא להתסמך על הערכות שאינן מבוססות.
לגבי השאלה "לאן הולך הכסף?" אני לא חושב שמישהו כאן באמת יודע הכל, אבל אני בטוח שחלקו בכלל לא הולך לתקציב השחקנים. למכבי יש לא מעט הוצאות שוטפות (הוצאות שרק יגדלו העונה), חובות או גרעונות מן העבר וכאמור, גם על הסגל הנוכחי כבר הושקעו לא מעט כספים.

לגבי השחקן שאמור להצרטף, אני באמת לא יודע באיזה חלום אני נמצא (שהרי אני נוטה לשכוח את חלומתיי), אבל אני לא יודע איפה ראית שהצהרתי שמכבי הולכת להביא לכאן שחקן אנ.בי.אי גדול.
להפך, טענתי שאנשים פה מאוד רוצים לראות כזה שחקן ואם באמת הדבר יתאפשר, אז מכבי תצטרך לקצץ בלא מעט מקומות וכלל הנראה גם בפרקינס. לכן, אי-אפשר לדרוש ממכבי גם להחתים כבר עכשיו את פרקינס וגם לדרוש שם גדול מהאנ.בי.אי. אדברא, אם מכבי מראה שכרגע היא לא מתפרעת ולא מחלקת כסף חינם, אז צריכים להיות מעודדים שמכבי מתנהלת נכון ודבר זה רק אמור להגדיל את הסיכוי לממוש משאלות לבם של חלק מהכותבים כאן.

אני לא יודע איפה ראית שכתבתי שצריכים להתעקש על אוחיון ואני גם לא כיצד ההתעשקות פהיקטיבית על אוחיון מבטלת את ההתעקשות על פרקינס ומדוע הוא עדיף על כל גארד אחר במצב הנוכחי.
לא זכור שהתייחסתי לאוחיון כאילו הוא שחקן גדול (וגם לא זכור שהשם דיאמנטידיס הוזכר), אבל לכל הידוע, החתמת גארד ישראלי הוא אחד מהצעדים ההכרחיים להלשמת הסגל והוא בלתי נמנע.
אגב, גם פרקינס הוא לא שחקן ברמה של דיאמנטידיס, בטח שלא כרגע.
בניגוד לדברייך, לא ידוע לי על כך שמרקו פופביץ' או שחקן מסוגו נמצא בדרך למכבי (והייתי שמח שתצין מהיכן מגיע המידע הזה), אבל כל עוד לא הוחתם הגארד הנוסף, לא הייתי יוצא בהצהרות.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 25 יולי 2011, 13:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

25 יולי 2011, 13:01

את זה אתה כתבת, כמה הודעות מעליי. לעניינים תקציביים, מכבי שדרגה פה ושם שכר של שחקנים (אני לא יודע עד כמה מהימנה הידיעה של טיקי על סופו) אך גם קיבלה תקציב מהאדריאטית, נפטרה מכדיר, לא תשלם סכומים על אידסון או על הלפרין שלא המשיכו ואם אני לא טועה גם הפיצויים על פיני עומדים להסתיים בקרוב. תקציב השחקנים הוא לא בסדר גודל בומבסטי. לאור התחשות של כמב קבוצות שלא היו בסדר גודל בכיר עד לאחרונה, כמו מילאנו או אפילו ספרטק ובשיקטאש, מכבי אפילו לא ברשימת הטופ 10 התקציבית באירופה. עושה רושם שמתוך התקציב של המועדון, תקציב השחקנים אפילו קטן מחצי מהתקציב הכללי. לא אמרתי שהתייחסת לאוחיון כדיאמנטידיס, אבל כן ראית בו מניה בטוחה וחלק משמעותי גם מהרוטציה ביורוליג, ולכן היה לנכון להבהיר שדיאמנטידיס הוא לא, ואפילו לא קרוב.

25 יולי 2011, 13:03

ואם באוחיון עסקינן:

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 03925.html

25 יולי 2011, 13:12

er79 כתב:ואם באוחיון עסקינן:

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 03925.html

הסיבה היחידה שהוא לא חתם במכבי עדיין זה בגלל שהוא חושש שהוא לא יקבל מספיק דקות..
בלאט דיבר איתו וניסה להסביר לו שיש שלוש מסגרות ומספיק דקות לכולם..
אני חושבת שבכל עונה אחרת לא הייתי תופסת מההסבר של בלאט הרבה..אבל העונה הגבילו את מספר הזרים ל-4 בכל משחק..זאת אומרת שישראלים יקבלו ה-ר-ב-ה יותר דקות..

אי אפשר להאשים באמת את אוחיון על זה שהוא לא חותם ישר..לפי דעתי הוא עושה בשכל..
המון ישראלים חתמו במכבי בלי שבאמת יהיה להם איזשהו סיכוי להפוך לחלק משמעותי(או אפילו לא משמעותי)ברוטציה..לאוחיון חשוב לשחק ואנחנו כאוהדי מכבי צריכים להעריך את זה..הוא חושב על קריירת הכדורסל שלו לפני כסף(לא כמו הלפרין)..

25 יולי 2011, 13:21

er79 כתב:

את זה אתה כתבת, כמה הודעות מעליי. לעניינים תקציביים, מכבי שדרגה פה ושם שכר של שחקנים (אני לא יודע עד כמה מהימנה הידיעה של טיקי על סופו) אך גם קיבלה תקציב מהאדריאטית, נפטרה מכדיר, לא תשלם סכומים על אידסון או על הלפרין שלא המשיכו ואם אני לא טועה גם הפיצויים על פיני עומדים להסתיים בקרוב. תקציב השחקנים הוא לא בסדר גודל בומבסטי. לאור התחשות של כמב קבוצות שלא היו בסדר גודל בכיר עד לאחרונה, כמו מילאנו או אפילו ספרטק ובשיקטאש, מכבי אפילו לא ברשימת הטופ 10 התקציבית באירופה. עושה רושם שמתוך התקציב של המועדון, תקציב השחקנים אפילו קטן מחצי מהתקציב הכללי. לא אמרתי שהתייחסת לאוחיון כדיאמנטידיס, אבל כן ראית בו מניה בטוחה וחלק משמעותי גם מהרוטציה ביורוליג, ולכן היה לנכון להבהיר שדיאמנטידיס הוא לא, ואפילו לא קרוב.

נראה שאתה מבין בתקציבה של מכבי יותר ממני ויותר מאדם שראה את חוזהם של שחקני מכבי, ולכן אני לא מזלזל בדברייך .אני רק מציין את העבודות הידעותו לי.

לכל הידוע לי, מכבי שידרגה את החוזים של ארבעה משחקניה (וברוב המקרים מדובר בשידרוג משמעותי), שידרגה את משכורתו של המאמן, שידרגה את מעמדו ושכרו של עוזר המאמן השני מהעונה שעברה, צירפה עוזר מאמן שני שצפוי להיות די יקר ביחס לתפקידו, וכמו כן, מכבי תמשיך לשלם בעונה הבאה את הבאיי-אווט של מצ'באן ותרחיב את הסגל מ12 ל13 או 14 שחקנים.
אם אתה טוען שמבחינה תקציבית למכבי לא אמורים להיות קשיים וכל הצעדים שנעשו בקיץ אמורים להיות יחסית זניחים, אני משער שאתה מדבר מנקודה של ידע ואני מקווה מאוד שאתה צודק.
בכל מקרה, גם אם למכבי אין בעיה תקציבית והיא באמת רוצה להביא שם גדול מהאנ.בי.אי, היא תצטרך לחסוך כל אגורה. השמות שנזרקו כאן לאויר הם של שחקנים המקבלים לפחות 3 מיליון דולר לעונה ואם מכבי מכוונת לשחקן כזה (דבר שאני בספק גדול מאוד אם יקרה), היא חייבת להתנהל בצורה מאוד נכונה ומחושבת עם התקציב.לכן, לדרוש ממכבי גם להחתים כבר עכשיו את פרקינס וגם להביא כוכב מהאנ.בי.אי היא בגדר של אכילת העוגה והשארתה שלמה. איך שלא הופכים את זה, מכבי צריכה לסגור קודם עם גארד ישראלי, להתאמץ מאוד ולהחתים גארד זר ברמה גבוה ורק אז לראות אם יתפאשר להביא את פרקינס (וגם אז לא בטוח שמדובר בצעד נכון).
אני לא נוטה להאמין שמכבי תביא לכאן איזה סופרסטאר מהאנ.בי.אי, אבל לדעתי, גם עבור שחקן טוב אחר, יהיה צורך בהתנהלות תקציבית שפויה ובאי-זריקת כספים מיותרים.
בכל מקרה, כרגע מכבי מתנהלת נכון בכך שהיא מחתימה את אוחיון ואינה ממהרת להחתים את פרקינס.

לגבי אוחיון, הוא מניה בטוחה בכך שנכון להרגע, הוא בטוח יכול לשחק ובאופן ודאי (כל עוד חלילה לא יקרה משהו), יפתח את העונה (וזאת מבלי לציין שהחתמת עוד גארד ישראלי היא צעד הכרחי כרגע).
עם כל הצער שבדבר, את הדברים האילו אי-אפשר לומר על פרקינס.

25 יולי 2011, 13:35

שיביאו איזה שחקן מכללות טוב. גם ככה מכבי אוהבים סימני שאלה. ככה גם מוציאים קצת כסף. ואז יש עוד כסף להשאיר את פרקינס.

25 יולי 2011, 13:38

אני לא מבין כל כך גדול, פשוט פורסמו שכריהם של חלק מהשחקנים (במסגרת ההדלפות של החבר'ה של כץ לוואלה). עכשיו גם נזכרתי שחצי מליון דולר מבוזבזים ביותר יורדים על ברוך שפטרנו מר יניב גרין. אני לא בטוח בכלל ששכרו של בלאט שודרג לעומת שנה שעברה. אני לא יודע מאיפה הידיעה הזאת. שארפ אמנם יקבל שכר כעוזר מאמן, אבל הוא יהיה נמוך יותר מהשחקן שהרוויח כשחקן פעיל. אני מסכים איתך שחלק מהשחקנים קיבלו שדרוג בשכר (לא בטוח לגבי סופו, אבל פניני ובלו בוודאות קיבלו שדרוג) אך לא מדובר בשדרוג מהותי, ואמור להיות כסף לקומבו גארד: זה יכול להיות סכום שישולם כולו על קומבו גארד, או שזה יכול להיות סכום שישולם בחציו לקומבו פחות נוצץ על הנייר ובחציו להשארת פרקינס. אני לא יודע מה עדיף, אבל אני בהחלט חושב ששווה לשמור על פרקינס. ואיש באמונתו יחיה. בזאת מיציתי את הויכוחים איתך, ומקווה שלא פגעתי בך. הכל ברוח הפורום.

פארקר עושה קאמבק למכבי ?

25 יולי 2011, 13:56

http://www.one.co.il/Article/183781.html

אומנם ONE, אבל לכו תדעו...

:frightened

Re: פארקר עושה קאמבק למכבי ?

25 יולי 2011, 13:59

הלוואי אבל לא מאמין שיקרה.

Re: פארקר עושה קאמבק למכבי ?

25 יולי 2011, 14:00

לא חושבת שזה יקרה..
פארקר אמר שהוא לא רוצה להרוס את הזכרונות שהוא השאיר לכל אוהדי מכבי..אני מסכימה איתו..

25 יולי 2011, 14:06

כתבה שאין בה הרבה. אופירה סתם מחפשת סקופים.

25 יולי 2011, 14:07

לדעתי כל ספוקלציות פארקר הן ספין של ההנהלה כדי למכור את שארית המנויים שנותרו לעונה..

בדיוק אתמול פרסמו באתר הפייסבוק של הקבוצה שנותרו עדיין מנויים...

בערך בתקופה זו של הקיץ מתחילות לפרוח שמועות על שאראס, ניקולה, עכשו פארקר.... כל זה כדי למכור מנויים, לא שום דבר אחר!

25 יולי 2011, 14:14

מכבי לא צריכה ספינים כדי למכור מנויים. הם נמכרים מצויין גם בלעדיהם. אם כבר, ספין של אתר זול שבניגוד לספרט5, אין לו איזשהו קשר למכבי.
נושא נעול