25 יולי 2011, 09:19
er79 כתב:צר לי אבל לדעתי אתה מדבר שטויות על פרקינס, ואל תיעלב. אני לא אכנס לויכוח הישן והנושן איך מכבי נראתה יותר טוב: אם פרקינס או בלעדיו? כי כבר טחנו את זה ולעסנו את זה מכל כיוון. פרקינס היה מעמודי התווך של מכבי העונה, וחבל שאנשים כמוך כנראה לא ראו מספיק טוב משחקים של מכבי העונה. אני מציע לך לראות בלופ שידורים חוזרים של המשחקים של מכבי. לגבי אוחיון, שוב אני אומר - אתה אומר שהוא יקבל 6 דקות משחק בלבד, אני אומר שאין מצב שזב יקרה בסגל הנוכחי. אבל ימים יגידו מי צדק.
25 יולי 2011, 09:49
25 יולי 2011, 09:50
25 יולי 2011, 10:48
er79 כתב:קודם כל, בכדי שיוגב אוחיון יחשב מניה בטוחה, הוא צריך לעבור עוד הרבה קילומטראז'. אפילו בצחוק לא הייתי מגדיר אותו מניה בטוחה. השארת פרקינס היא הימור, כי אתה לא יודע מה תקבל בדצמבר, ואם זה אני מסכים. מצד שני, לפי דעתי ההימור גדול יותר כשאתה בונה על פארגו ועל גארד נוסף עונה שלמה (עונה קשה ומייגעת, להזכירך), כשבקאדר הספסל יש לך את שייר שעדיין חסר נסיון במעמדים האלו, את אוחיון שהוא רכז סולידי לליגה ותו לא לטעמי, ואת בורשטיין שתפקד כנעל בית בעונה שעברה. אם חלילה פארגו או הגארד שיבוא ייפצעו, במקום להסיט את סמית לעמדה שלא שלו (לא משהו מומלץ לדעתי), לא עדיף שיהיה לך את פרקינס כבק אפ מאמצע העונה? מכבי לא פיזרה כספים העונה: פארגו עלה לה לפי ההערכות 700 עד 800 אלף דולר. יוגב אוחיון אמור להשתכר 200 אלף לעונה. ג'יימס 300-350 אלף. סמית 400-450 אלף. שייר בין 250-300 אלף. ואלו רק השמות של המוחתמים החדשים (התייחסתי לפארגו כמוחתם חדש). לא נכנס לכיס של ההנהלה, אבל לאיפה הולך כל הכסף? למה לא לנסות להגיע לפשרה עם פרקינס? שוב, אולי השיקום שלו לא יצלח, אבל מה יקרה אם הוא כן יצלח ותאבד אותו? ראינו מה שווים שחקנים שאתה מביא באמצע העונה. כל עוד פרקינס טרם שוחרר באופן רשמי, אני רק מקווה שזה סימן לטובה, כי לא הייתי רוצה להגיע למצב שאוחיון ושייר הם מנהלי המשחק הדומיננטיים של מכבי, בעונה שעל פניה היריבות של מכבי יהיו חזקות, ורמת היורוליג תעלה.
25 יולי 2011, 11:33
25 יולי 2011, 12:00
er79 כתב:אני לא מסכים עם דבריך. אין לי ידע על גובה החוזים, אלא רק בהתאם למה שפורסם בכלי התקשורת. אני מניח שהפער ממה שפורסם הוא לא משמעותי. סמית, למשל, לא שווה יותר מ-400 אלף דולר, אין סרט כזה, זה לא שחקן עם כאלו קבלות. השארת פרקינס היא הימור, לא הכחשתי, אבל היא הימור בטוח יותר מהישענות על שני גארדים מובילים ושלושה גארדים חסרי נסיון או נערי מגבות בהתאמה (ובל נשכח שכלל לא ברור אם מי שיבוא לפה לעמדה 2 הוא אכן קליבר כמו שאנשים מקווים שיהיה). לגבי דבריך על הכסף הרב שהוציאו מכבי העונה, סופו יקבל שכר בהתאם לחוזה שנחתם איתו שנה שעברה, כך שתקציבית מכבי לא הפסידה עליו. מכבי הפסידה על פארגו משהו כמו 400-500 אלף דולר, שזו התוספת שהם נתנו לו, ובנוסף הם הוציאו את הסכומים המשוערכים שציינתי קודם לכן, מדובר בהחתמות חדשות שלא עוברות את שני מליון הדולר (ואני מתייחס לפארגו, שייר, ג'יימס, אוחיון וסמית'). מצד שני, אידסון ירד מהמצבה, שארפ לא יקבל שכר של שחקן, הלפרין, שאני מניח שייעדו לו כחצי מליון דולר, לא יבוא, נפטרנו מהחוזה של כדיר, ולצערי עדיין לא משל פוט. אני לא רואה פה פיזור כספים נרחב של ההנהלה, להפך, אם בשנה שעברה פדרמן הודיע שלא יבוא שחקן של מעל מליון דולר, העונה המצב עוד יותר גרוע, החוזה של פארגו, אליהו וסופו הוא הכי יקר, והוא לא מגיע למליון דולר. אז אני לא רואה פה הוצאות גבוהות של ההנהלה, על אחת כמה וכמה שהאדריאטית חילקה להם 2 מליון יורו. אם יבוא קומבו שעולה מליון דולר, אני אשתוק, אבל הדפוס הזה לא נפוץ העונה. אתה מדבר על רוטציית גארדים רחבה שתספיק ליורוליג מבחינת הכמות, ייתכן והם יספיקו מבחינה כמותית, אך לא מבחינה איכותית. אני לא אשתכנע שאין מקום להשאיר את פרקינס, גם אם הוא סוג של הימור, לאור היחלשות הקו האחורי שלנו. שלא יהיה ספק, הקו האחורי שלנו נחלש. אין לי שום בעיה עם הקו הקדמי שלנו, שהוא מהטובים באירופה והוא יהיה יותר טוב העונה, אבל אתה באמת ובתמים מאמין שקו אחורי של פארגן-שייר-אוחיון-סמית-קומבו זר-בורשטיין, יותר טוב מהקו האחורי של העונה שעברה, שהיו בו גם פרקינס ואידסון? אני לא.
25 יולי 2011, 12:30
קודם כל, כמה מהדברים שציינת הם פשוט לא נכונים ברמה העובדתית.
מכבי פתחה לסופו את החוזה והוסיפה לו משהו כמו 200 אלף דולר נטו (ואולי יותר), תמורת השגת אופציה עליו גם בעונה הבאה. מכבי בפירוש תשלם יותר לסופו מבעונה שעברה ואפילו באופן משמעותי.
כמו כן, מכבי שידרגה באופן משמעותי את החוזה של גיא פניני (שירוויח כמעט פי שתיים) ונתנה גם שידרוג מסויים לבלו. מכיוון שמודבר בשחקנים הישראלים, סכום השידרוג הוא כפול בעלות המעביד ועלה למכבי בכמה מאות אלפי דולרים.
שוב, אני לא יודע מניין מגיעים כל החישובים והידע לגבי התקציב, אבל כל עוד לא הוחתם כאן הגארד הנוסף, לא הייתי יוצא בהצהרות וקביעות כאלו.
בכלל, אם כולם רוצים לראות כאן שחקן אנ.בי.אי בכיר, מכבי תצטרך למקסמם את היכולת הכלכלית שלה ולחסוך בכל מקום שניתן.
דבר נוסף, אני לא מבין מניין מגיעה ההתעשקות על פרקינס וכיצד בכלל ניתן לכנותו "מניה בטוחה" בכל הקשר שהוא.
לגבי תפקודו של סמית', בהחלט יש הרבה סימני שאלה והמצב לא ברור, אבל באופן כללי, כפי שאני רואה את הדברים, הקו האחורי של מכבי רק התעבה והתחזק.
25 יולי 2011, 12:52
25 יולי 2011, 13:01
בכלל, אם כולם רוצים לראות כאן שחקן אנ.בי.אי בכיר, מכבי תצטרך למקסמם את היכולת הכלכלית שלה ולחסוך בכל מקום שניתן.
25 יולי 2011, 13:03
25 יולי 2011, 13:12
25 יולי 2011, 13:21
er79 כתב:בכלל, אם כולם רוצים לראות כאן שחקן אנ.בי.אי בכיר, מכבי תצטרך למקסמם את היכולת הכלכלית שלה ולחסוך בכל מקום שניתן.
את זה אתה כתבת, כמה הודעות מעליי. לעניינים תקציביים, מכבי שדרגה פה ושם שכר של שחקנים (אני לא יודע עד כמה מהימנה הידיעה של טיקי על סופו) אך גם קיבלה תקציב מהאדריאטית, נפטרה מכדיר, לא תשלם סכומים על אידסון או על הלפרין שלא המשיכו ואם אני לא טועה גם הפיצויים על פיני עומדים להסתיים בקרוב. תקציב השחקנים הוא לא בסדר גודל בומבסטי. לאור התחשות של כמב קבוצות שלא היו בסדר גודל בכיר עד לאחרונה, כמו מילאנו או אפילו ספרטק ובשיקטאש, מכבי אפילו לא ברשימת הטופ 10 התקציבית באירופה. עושה רושם שמתוך התקציב של המועדון, תקציב השחקנים אפילו קטן מחצי מהתקציב הכללי. לא אמרתי שהתייחסת לאוחיון כדיאמנטידיס, אבל כן ראית בו מניה בטוחה וחלק משמעותי גם מהרוטציה ביורוליג, ולכן היה לנכון להבהיר שדיאמנטידיס הוא לא, ואפילו לא קרוב.
25 יולי 2011, 13:35
25 יולי 2011, 13:38
25 יולי 2011, 13:56
25 יולי 2011, 13:59
25 יולי 2011, 14:00
25 יולי 2011, 14:06
25 יולי 2011, 14:07
25 יולי 2011, 14:14