משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי אבי » 05 אוגוסט 2011, 13:56

עלות דרישותיהם הראשוניות של יושבי האוהלים ממריאה, על-פי חישובי האוצר, עד לכ-57 מיליארד שקל. כסף קטן. פיצי. עלות חוק חינוך חובה חינם מגיל אפס - 12 מיליארד שקל; עלות בינוי חד פעמית של גנים - 10 מיליארד שקל; תוספת תקני שוטרים וכבאים - מיליארד שקל; חידוש מאגר הדיור הציבורי - 24 מיליארד שקל; הקטנת מספר התלמידים בכיתה ל-21 - 7.5 מיליארד שקל; קבלת כל דרישותיה של ההסתדרות הרפואית - 2.5 מיליארד שקל. אבל רגע אחד לפני יישום ההצעות הנבונות והיצירתיות האלו, כדאי להתעכב על שני שני כשלים מהותיים.

הראשון: המדינה, זה אנחנו. במילים אחרות, כדי לממן את ההוצאות הכבדות יש צורך בהכבדה משמעותית מאוד של עול המיסים. משק הבית הממוצע הנהנה כיום מהכנסת נטו של 95,324 שקל. הוא ייאלץ לשאת בהכבדת מסים בגובה של כ-27,142 שקלים למשק בית לשנה - "ביס" עצום, שיגרע לא פחות מ-28 אחוז מהנטו שהותירה בידיו המדינה. השני: משמעותי לא פחות, אך סמוי מעין, הוא האופן בו מנוהלים אותם כספים - אותו פער בלתי נתפס בין יעדיו המוצהרים של המגזר הציבורי, למטרה האמיתית שלו: ייצור ושימור מקומות עבודה מיותרים.

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=b ... b1&id=2709

תמונה
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 05 אוגוסט 2011, 16:38

אבי כתב:עלות דרישותיהם הראשוניות של יושבי האוהלים ממריאה, על-פי חישובי האוצר, עד לכ-57 מיליארד שקל. כסף קטן. פיצי. עלות חוק חינוך חובה חינם מגיל אפס - 12 מיליארד שקל; עלות בינוי חד פעמית של גנים - 10 מיליארד שקל; תוספת תקני שוטרים וכבאים - מיליארד שקל; חידוש מאגר הדיור הציבורי - 24 מיליארד שקל; הקטנת מספר התלמידים בכיתה ל-21 - 7.5 מיליארד שקל; קבלת כל דרישותיה של ההסתדרות הרפואית - 2.5 מיליארד שקל. אבל רגע אחד לפני יישום ההצעות הנבונות והיצירתיות האלו, כדאי להתעכב על שני שני כשלים מהותיים.

הראשון: המדינה, זה אנחנו. במילים אחרות, כדי לממן את ההוצאות הכבדות יש צורך בהכבדה משמעותית מאוד של עול המיסים. משק הבית הממוצע הנהנה כיום מהכנסת נטו של 95,324 שקל. הוא ייאלץ לשאת בהכבדת מסים בגובה של כ-27,142 שקלים למשק בית לשנה - "ביס" עצום, שיגרע לא פחות מ-28 אחוז מהנטו שהותירה בידיו המדינה. השני: משמעותי לא פחות, אך סמוי מעין, הוא האופן בו מנוהלים אותם כספים - אותו פער בלתי נתפס בין יעדיו המוצהרים של המגזר הציבורי, למטרה האמיתית שלו: ייצור ושימור מקומות עבודה מיותרים.

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=b ... b1&id=2709

תמונה

או - סוף סוף! הנה האבי סגל שאני מכיר (באיחור של יותר משבועיים יש לציין) :D

אין ספק שדרישות המפגינים מוגזמות (למרות שהערכות כל המומחים הן שהאוצר הוסיף בערך שקל נוסף על כל שקל אמיתי ושהנתונים שהוא מציג הם שקריים בעליל ובמזיד). המפגינים לומדים מהגדול מכולם, בנימין נתניהו, איך מנהלים מו"מ. אם מציבים דרישות מוגזמות ובלתי אפשריות, יש סיכוי לא רע שהפשרה בעצם תהיה מה שיכלתה לו מלכתחילה.

הרבה מהדרישות הן מעבר חד מדי מהמערכת הניאו-ליברלית אכולת הטייקוניסטית שאנו חיים בה, אבל הדרישה לביטול חוק הווד"לים למשל הייתה הגיונית ולגיטימית. ביבי צפצף עליה והוא ישלם על זה בריבית דריבית החל ממוצ"ש. אני אישית מקווה שלא יהיה מו"מ אמיתי עד שהחוק הזה ייבעט מכל המדרגות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 05 אוגוסט 2011, 18:20

בודאי שהדרישה לביטול חוק הוד"לים היא הגיונית. החוק היחיד שיזרז את הליכי הבניה ויסלק בירוקרטיה מיותרת הוא בדיוק מה שצריך לבטל כדי לזרז "דיור בר השגה". כנראה שבמקום לפתור את בעיית הדיור חברי קומונת בומבמלה רוצים יותר בירוקרטיה, יותר מקלות בגלגלים, יותר האטה לתהליך הבנייה והעיקר - יותר כוח למתנגדים כרוניים (ירוקים) לעצור תהליכי בנייה. כי מה שחשוב באמת זה לא "דיור בר השגה" אלה דאגה לגורלם של איזדרכת הנחלים ונפלולית המדשאה המצויה...
זה מה שקורה כשעל הבעייה האמיתית של יוקר המחייה והבירוקרטיה המשתקת מתיישבים כמו עלוקות אלמנטיים שמאלניים ומרקסיסטים המבקשים עוד מאותו דבר מזיק... המעמד הבינוני מבקש הורדת מיסים ושחרור מבירוקרטיה חונקת והם דורשים בפועל העלאת מיסים ושיעבוד לאותה בירוקרטיה.

מי שמשתייך למעמד הבינוני והולך במוצ"ש לג'ימבורי שהם מארגנים מביא במו ידיו לחורבן שלו עצמו. שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם...

דרך אגב השבוע אנשי השמאל הלאומי (בחירת שם גרועה מאד לתנועה) פרצו באקט פשיסטי ומעורר חלחלה לבניין הבורסה. הם נימקו את הפריצה לבניין ברצון "להגן על כספי חוסכי הפנסיה של אזרחי מדינת ישראל." אמנם חברי תנועת המחאה דורשים, במקביל, להטיל מס של 50 אחוז על כספי חוסכי הפנסיה - אבל מציפיה לאיזו עקביות מהסטלנים האלה כבר נגמלתי.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 05 אוגוסט 2011, 20:51

האמת שפעם אחרונה שבדקתי, חוק הווד"לים נותן קרקע השייכת למדינה (כלומר, לכל מדינת ישראל) לקבלנים בחינם או במחירי רצפה על מנת שיוכלו לבנות בהם דירות יוקרה ולמכור אותם לבעלי הון בארץ ובעולם שישאירו אותם ריקות ב-50 השנים הקרובות. ממש שירות של מעמד הביניים פר אקסלנס.

אותה "רפורמה במנהל מקרקעי ישראל" היא עוד ניסיון עלוב של נתניהו להעביר (בחינם!!!) נכסים של מדינה שכולם אמורים להינות מהם לשכבה דקה של בעלי ההון שאף לא פירור מהעושר שלהם מחלחל למטה. "חסמי הבירוקרטיה" הם האיזונים ובלמים שאמורים למנוע ממנו לבצע שוד זה לאור יום, ולא מפתיע שהוא מנסה להיפטר מהם. הדבר המשמח הוא שהעם התפקח ורואה שקר כשהוא נעמד מול פניו. הם מבינים שכשביבי אומר "להגדיל את הצדק החברתי ע"י הגדלת התחרות" הוא בעצם רק פועל לקידום העברת נכסי כל המדינה לידיים פרטיות בודדות אשר מתאמות ביניהן מחירים וחיות על חשבון כולם.

אני לא תומך של בעלות ממשלתית נרחבת. היא מתכון לשחיתות, בזבזנות של משאבים וקומבינות מפה ועד הודעה חדשה. אבל, וזה אבל גדול, בעלות ממשלתית לפחות משאירה את הכוח בידי העם, ומאפשרת לו להגיד את דברו בבחירות. בעלות אוליגרכית, כפי שביבי התניע בשנות ה-90 והביא לשיא כיום, היא משהו שאי אפשר לחזור ממנו אלא אם משתמשים בכוח. ארה"ב, קנדה, גרמניה ועוד הם דוגמאות למדינות שהעבירו את עיקר הבעלות הממשלתית לחברות פרטיות באמצעות מכרזים מבוזרים ואחראיים וכתוצאה מכך הצרכנים במדינות הללו נהנים מתחרות אמיתית. אנחנו לעומתם, צריכים לראות 5 חבר'ה משחקים גולף עם סיגרים בזמן שאנחנו נחנקים. צר לי, אבל זה שביבי חייב ליותר מדי אנשים טובות לא אומר שמדינת ישראל צריכה לשלם על כך. הקרקע בשלה למהפיכה של ממש, הפיכת ישראל למדינת רווחה מערב אירופאית, עם מיסוי גדול יותר, בעיקר על האלפיון העליון, ועם פירוק של מפעלים שיושבים כמו אבן על הגחון של העם כמו ההתנחלויות והחרדים.

ב"ג'ימבורי" יהיו לצד צעירים (ואני בספק אם בבומבמלה היו 100,000 איש בכל השנים ביחד) בני 40 ו-50, מצביעי ליכוד ומתוסכלי קדימה, אשר יקראו בקול גדול שההפרטות ל-5 חבר'ה נגמרו. אזרחי מדינת ישראל נזכרים שהם אחראיים זה לזה ולא רק לעצמם כבודדים ושאיכות חיים לא נמדדת ברמת היחיד אלא גם ברמת הפערים במדינה. בעלי ההון והליברטריאניסטים נבלהים אז הם צועקים "קומוניסטים" או "סוציאליסטים". בתכל'ס, אין דבר שמפחיד אותם יותר ממדינה סוציאל דמוקרטית. בניגוד לשניים הקודמים היא עובדת, משגשגת, ובעיקר פוגעת בלגיטימציה שלהם לחיות במגדל השן שהם מטפחים לעצמם לאורך השנים.

זהו. נתראה במוצ"ש :hi
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 06 אוגוסט 2011, 18:04

יפתח היקר והמלא כוונות טובות.

חוק הוד"לים הוא חוק טוב, כמו כל חוק עוקף בירוקרטיה.
מה יוצא לאזרחי מדינת ישראל מכך שתוכניות בניה תקועות בועדות תכנון שנים על גבי שנים? מה יוצא לאזרחי ישראל מזה שבגלל בירוקרטיה חונקת ישראל מדורגת במקום ה-121 בעולם לפי דירוג הבנק העולמי ביעילות הליך קבלת אישורי בנייה, ובמקום ה-147 בעולם ביעילות הליכי קבלת זכויות על נכס לאחר רכישה? איך כל זה מקדם "דיור בר השגה"?
קרקע שהמדינה מחזיקה ולא בונה בה היא לא שלי ולא תהיה שלי אף פעם. אין לי שום בעיה עם זה שהמדינה תמכור קרקעות לקבלנים פרטיים בחינם או בחצי חינם. הקבלן הפרטי מפתח ומוכר קרקעות לפי הביקוש כדי להפיק רווח. "המדינה" מתעלמת מביקוש המוני הצרכנים ו"מקצה" קרקעות לפי לחצים פוליטיים.מאיזה סיבה אתה מתנגד למכירה בזול של קרקעות מדינה? אתה מעדיף שימכרו את הקרקע ביוקר לקבלנים ואז אותם קבלנים יגלגלו את עלויות הקניה אל רוכשי הדירות?

הרצון של קומונת רוטשילד לבטל את חוק הוד"לים, להתנגד להפרטת קרקעות לאום ולהטיל פיקוח על שכה"ד יהפוך את המחסור בדירות להרבה יותר גרוע.
דרך אגב, באופן מאד מוזר אותה קומונה דורשת מהממשלה להעניק מעמד חוקי לישובים הבדואים הלא חוקיים בנגב. זאת אומרת שהם נגד הפרטת אדמות מדינה ליזמים פרטיים תמורת תשלום , אבל הם בעד מתן אדמות לאום לערבים שפלשו אליהן. הם נגד קניית אדמות אבל בעד גניבת אדמות (זה שסוציאליסטים בעד גניבה זה לא חדש).

הקרקע בשלה למהפיכה של ממש, הפיכת ישראל למדינת רווחה מערב אירופאית.

איזה מדינת רווחה? אירלנד? איסלנד? או ספרד? אם זה המקרה אז כדאי שנתכונן לפשיטת רגל של המדינה, חוב לאומי ענק ואחוזי אבטלה מפלצתיים.
גם אם תמסה את האלפיון העליון ב-100% ותתלה אותם בככר העיר לכל מצהלות קומונת בומבמלה לא תצליח לגייס כספים שיממנו את הדרישות ההזויות למדינת הסעד, סליחה, רווחה שהציגה הנהגת הקומונה.

הליברטריאניסטים נבלהים אז הם צועקים "קומוניסטים" או "סוציאליסטים.

אני הייתי ביום ראשון בשבוע החולף במאהל ברוטשילד ע"מ לחלק מנשרים קפיטליסטים וראיתי את סוג האנשים שנמצאים
שם ואכן יש שם אנשים "מכל קצוות הקשת הפוליטית": סוציאליסטים, קומוניסטים ואנרכיסטים (אנרכיסטים מהסוג הרע).
למשל חומר קריאה פופולרי שמחולק במאהל: הרוצח כותב על זכרונותיו עם "הקצב".
תמונה

אין קשר בין מחאת עשרות האלפים של המעמד הבינוני כמו שראינו בהפגנות סוף השבוע הקודם לבין הסטלנים באוהלים ברוטשילד שמתיימרים לייצג ולהנהיג את מעמד הביינים. קומונת רוטשילד מורכבת מאנשים אחרים עם מטרות אחרות המנוגדות לאינטרסים של מעמד הביניים.
רוב האנשים (הלא רבים ) שמאכלסים את המאהל ברוטשילד הם או אידיוטים שימושיים שבאו לבלות בכייף במרכז תל אביב בחופשה או מהפכנים משועממים שמתרגשים מן ההצלחה של הסיסמאות והכרזות שלהם שקוראות לחלק את הרכוש מחדש וכי בעלי ההון ואנשי השלטון השנואים (במיוחד נתניהו) הם חזירים קפיטליסטיים.
יש גם סימביוזה בעייתית בין האלמנטים הרדיקליים במאהל לבין התקשורת שבוגדת ותוקעת סכין בגב של המעמד הבינוני - ערוצי התקשורת ממש העבירו את האולפנים למקום ומציעים מיקרופון לכל מי שיש לו איזו שהיא טענה הזוייה, אבל לא מסקרים את טבעו האמיתי של המאהל. הם רואים את התמונות של הרוצח ארנסטו גאוורה (על החולצות הכרזות והאוהלים ואפילו על אתר האינטרנט הרשמי של המחאה), הם רואים שחלק ניכר מהאוהלים מסומנים בצבעים אדומים עם וואריאציות על סמלי הפטיש והמגל והם מודעים לעובדה שחלק מהאנשים שם הם אנשי ההפגנות נגד הגדר שלקחו חופשה מבלעין. העיתונאים לא שואלים שאלות קשות ומסייעים לצבוע את המחאה באופן שיקלע יותר לטעמו של הציבור הרחב תוך זיוף האמת.
פירוק של מפעלים שיושבים כמו אבן על הגחון של העם כמו ההתנחלויות והחרדים.

צר לי אבל יישום של דרישות קומונת רוטשילד יניח אבן עוד יותר גדולה על גחונו של העם, ירסק את מעמד הביניים ויוביל את המדינה לפשיטת רגל ויועיל בעיקר לחרדים.
דיור ציבורי- מי יזכה לקבל דיור ציבורי? אלון- סטודנט בן 23, בלי ילדים שעובד או מוישה זוכמער אברך בן 23 עם שלושה ילדים שלא עובד? מי יותר 'נזקק' ו'חלש' כלכלית? ומי יאלץ לממן מכיסו את הבניה של אותן ערי מסכנות של דיור ציבורי? כמובן שמעמד הביניים.
חינוך "חינם" מגיל 0- מי יהנה יותר מחינוך "חינם"? זוג ממעמד הביניים עם 2 ילדים או זוג חרדי עם 8 ילדים? מי יתקע בסוף עם החשבון? מעמד הביניים כמובן. אני כבר לא מדבר על העובדה שפשוט אסור לתת למדינה להרוס גם את החינוך לגיל הרך אחרי שהיא הרסה את החנוך היסודי, החינוך העל יסודי ואת החינוך האוניברסיטאי.

אם חו"ח יתקבלו וייושמו דרישותיהם של מר"צ-חד"ש-קח"ל כולנו נאלץ לגור באוהלים.
נתראה אחרי מוצ"ש שהמדינה תפשוט רגל :hi
ולא לשכוח- יוון זה כאן. :sad1
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 06 אוגוסט 2011, 20:35

אבי היקר לא פחות,

אני הולך להשתמש בביטוי ששנוא עליך במיוחד, אז אני מתנצל מראש. בשוק הנדל"ן יש כשל שוק ברור. הוא נובע מכך שדירות הן לא רק מוצר צריכה אלא גם אפיק להשקעה. בעלי הון יכולים להשקיע חלקים ניכרים מההון שלהם בדירות ולנפח את המחיר שלהן, רק על מנת שיהיה להון שלהם גיבוי ריאלי. הם תמיד יכולים להציע יותר כסף מאלו שבאמת רוצים לגור בדירות, ולכן הפשרה של קרקעות ל"שוק החופשי" ולקבלנים מובילה להעברה ישירה שלהם לבעלי ההון ולניפוח של המחירים ושל שכר הדירה. בינתיים, אזרחי מדינת ישראל מאבדים קרקעות. על קרקעות אלו יכלו בתיאוריה להיבנות פרויקטים של דיור ציבורי או אפילו דיור שאסור בתכלית לבצע בהן השקעה וליצור דירות רפאים.

לכן, הפיתרון הוא אינו הגדלת ההיצע אלא פגיעה מכוונת בתמריץ לרכוש דירות כהשקעה. בהולנד יש חוק לפיו דירה אשר עומדת ריקה במשך שנה הופכת לרכוש הציבור ומותר לכל אחד לגור בה. מדינות מערביות אחרות מקיימות מדיניות פחות חריפה, לפיה מותר מס כבד על דירות אשר עומדות ריקות יותר ממספר חודשים ספור. זהו הכיוון האמיתי אליו צריכה המדיניות להיות מופנית.

מאיזה סיבה אתה מתנגד למכירה בזול של קרקעות מדינה? אתה מעדיף שימכרו את הקרקע ביוקר לקבלנים ואז אותם קבלנים יגלגלו את עלויות הקניה אל רוכשי הדירות?

אפשר לחשוב שהקבלנים לא מגלגלים עלויות גם ככה על רוכשי הדירות. המחירים שהם דורשים הם בכל מקרה מופקעים, כיוון שהאלפיון העליון מוכן לשלם אותם. הרי דירה היא נכס הרבה יותר בטוח מקרן נאמנות, בטח אחרי שמגזר הפיננסים ספג דה-רגולציה כל כך חריפה.

לגבי החרדים,
כמו שאתה בטח יודע, המגזר הזה חי על חשבון המדינה. חלק מכך נעשה באמצעות חוקים ישירים וחלק באמצעות עקיפים. דוגמא לחוק עקיף הוא שמשפחה עם יותר מ-4 ילדים כבר היום מקבלת סיוע בחינוך הפרה-יסודי, בעוד שמשפחות עם פחות מכך (ע"ע שלך ושלי) לא. חוק חינוך חינם או סיוע למטפלות ולבתי יום יתרום אך ורק למעמד הביניים והנמוך-חילוני. לדוסים כבר יש את זה. לגבי הדיור הציבורי, מיותר לציין בכלל שהקבלה לפרויקטים מסוג זה תהיה מותנית בדיווח על עבודה ועל תשלומי מיסים שוטפים. כפי שלמגזר החרדי יש חוקים ותקציבים שמסייעים אך ורק לו, חוק זה באופן מוגדר לא יהיה מיועד עבורם אלא עבור אזרחים מכל שכבות העם אשר תורמים לחברה ולכלכלה.

לגבי רוטשילד,
אין ספק שיש שם לא מעט משועממים וקיצוניים. יחד עם זאת, הרבה מהם הם צעירים עם כוונות וערכים נכונים, אך עם אידיאולוגיה קיצונית שמן הסתם תתמתן לאורך השנים. רוב האנשים בעלי העניין בפוליטיקה ובנושאי מדינה התחילו מכיוון קיצוני ואז נעו יותר לכיוון המרכז והפגמטיקה. האנרגיה של צעירי רוטשילד התניעה אנשים מבוגרים ופרגמטיים לבקש דרישות פרגמטיות. היום בי-ם עלתה אישה מבוגרת ממאהל גן סאקר וקראה לפיטורי ביבי, והקהל שרק בוז. המחאה הזו מקבלת פנים יותר ויותר קונקרטיות עם דרישות יותר ויותר ספציפיות, שאינן מדברות על חיסול הרכוש הפרטי וקביעת מכסות. אלו דרישות לקדם מדיניות רווחה שדומה לזו של צרפת, גרמניה, בריטניה ומדינות סקנדינביה (אשר דומות הרבה יותר לישראל מבחינת חוסנן הכלכלי מאשר ספרד, אירלנד ויוון) ולהעמיד נושאים חברתיים כיעדים לצד נושאים כלכליים או בטחוניים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 07 אוגוסט 2011, 13:32

תצ'מע

בכלכלה פתוחה כולם מוכרים וקונים, אין שום סיבה שחברה פרטית כלשהי תחזיק סתם דירות כשהשוק מוצף בדירות (והוא יהיה מוצף בדירות ברגע שקרקעות יועברו לקבלנים פרטיים). היום כשכמות הקרקעות הפרטיות קטנה והכמות הנסחרת קטנה עוד יותר, המחירים אכן גבוהים וגם במכרזים הממשלתיים המועטים נמכרים רק גושי קרקע גדולים. דווקא עכשיו שיש שליטה ממשלתית מוחלטת בקרקע – רק מספר קטן של חברות גדולות יכולות לקנות קרקעות לבניה ולבנות דירות ולתאם בינם לבין עצמן מחירים. היום כשיש שטחים נרחבים שאי אפשר לעשות בהם שום שימוש בגלל חוקים מגבילים – קרקעות נותרות שוממות למשך שנים רבות. בכזה מצב החברות הגדולות יכולות להחזיק דירות ריקות, לתת לביקוש לעלות (והוא יעלה) ורק אז למכור את הדירות במחירי מפלצתיים. מכירה של קרקעות במכיר זול לקבלנים תאפשר גם לחברות קבלנות קטנות ובינוניות לבנות דירות ליצור תחרות בין יותר חברות שרק תועיל לצרכן. וגם יכול להווצר מצב שבו חלקת קרקע קטנה יכולה להפוך להיות אחת מצורות ההשקעה החביבות של כל משפחה מהמעמד הבינוני.

אפשר לחשוב שהקבלנים לא מגלגלים עלויות גם ככה על רוכשי הדירות. המחירים שהם דורשים הם בכל מקרה מופקעים.

ברור שהדירות יקרות כי הישראלים משלמים כ-75% יותר מס על דירות מאשר עמיתיהם במדינות ה-OECD.
ביטול המיסוי על הדירות יוזיל את המחיר משמעותית. אני בעד.

בנוגע לחרדים.
לחרדים יש כבר את אותו מספר המנדטים כמו לגוש השמאל (עבודה+מר"צ). כוחם הפוליטי רק עולה ועולה. אין שום דרך שבה יעבור חוק דיור ציבורי ונציגיהם לא ידאגו לסדר למי ששלח אותם נתח עסיסי מהעוגה. פוליטיקאים דואגים תמיד למי שיכול לגרום להם יותר נזק וכרגע ובעתיד הקרוב והרחוק לחרדים יש כוח לגרום נזק רציני לכל מי שלא רוקד לפי החליל שלהם. בכל מקרה חוק שנותן עדיפות בדיור ציבורי לסטודנטים שעובדים, מגיעים מהמעמד הבינוני וללא ילדים על פני חרדים עניים עם ילדים לא יעבור מבחן של בית משפט. החרדים יטענו לאפליה ושדופקים אותם רק בגלל שהם חרדים וכל הקישקושים הרגילים שלהם...

חינוך "חינם" הוא מדיניות כלכלית גרועה ומדיניות מוסרית גרועה. החינוך לא יהיה "חינם"- אתה תאלץ לשלם כסף בצורת מיסים כדי לקבל אותו בחזרה מהמדינה (אני גם משער שהוא יהיה ברמה מאד נמוכה, כמוכל שירות שהמדינה נותנת). זאת גם מדיניות מוסרית גרועה- כל פעם שהמדינה נותנת לך שירות מסויים "חינם" היא צריכה לממן את אותו שירות באמצעות גניבה של כסף ממישהו אחר ולכן חינוך חינם הוא לא מוסרי מאחר והוא מבוסס על גניבה ממשלתית.

האמון שלך בחוסנה של הכלכלה הישראלית מוגזם. החוב הציבורי של ישראל עומד על 80% מהתמ"ג. קצת פחות מיוון, קצת יותר מארה"ב.

בנוגע לטענה שככל שמתבגרים נהפכים לפחות קיצוניים. אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שזה לא נכון... ;)
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 07 אוגוסט 2011, 15:44

תשמע אבי, אין ספק שאתה משהו מיוחד :D
ועדיין, לא חסרות דוגמאות של אנשים שעברו מעמדות קיצוניות לעמדות פרגמטיות יותר, רבים מהם מנהיגי מדינת ישראל. הדוגמאות שקופצות לי לראש הם רבין, שרון, בגין ואולמרט. חלק אפילו עוברים מצד קיצוני אחד לצד השני של הקשת כמו יובל שטייניץ שהיה פעיל שלום עכשיו אדוק במיוחד וחבר קרוב של אמיל גרינצווייג. הוא אפילו נפצע מהרימון שרצח אותו. מיותר לציין שאני לא מעוניין שנהפוך את זה לדיון של "הוא היה שמאלני/ימני מלכתחילה", אבל אתה מוזמן להתייחס לדוגמאות.

ההסבר שלך טוב ויפה, אבל הוא לא משנה את העובדה שדירה היא עדיין אפיק סולידי וטוב להשקעה לעשירי ישראל, והפשרה של אי אלו קרקעות רק תגרום לרכישה מיידית של דירות על ידיהם.
מעבר לכך, אני לא בטוח שהטענה שלך, לפיה גם קבלנים קטנים ובינוניים יוכלו לבנות את הדירות בגלל שהקרקע בחינם, נכונה במקרה זה. ביבי אמר במסיבת העיתונאים שהאדמות יחולקו בשיטת מכרז הפוך, לפיה מי שיקבל את האדמות יהיה מי שיציע את הדירות במחיר הנמוך ביותר למשתכן (כמובן שאני מדמיין איך תשובה ועופר "משתכנים רוחנית" בדירות אלו בזמן שהם מרחפים להם ברחבי העולם). מיותר לציין שמי שיכול להציע את המחיר הנמוך ביותר (שוב, בתיאוריה) הוא הקבלן הגדול ולא הקטן או הבינוני.

חרדים,
הפרשנות הפוליטית שלך מניחה את הדעת, אבל אני מרשה לעצמי להשתחרר משלשלאות הפוליטיקה העכשווית. אין לי ספק שהמחאה עכשיו משנה את כללי המשחק. בשלב כזה או אחר ביבי יצטרך להקריב קורבן. הוא לא יקריב את העשירים כי אחרת הם יקריבו אותו, ולכן לא יתחיל מלשרוף את בני הברית הלא טבעיים שלו, ע"ע החרדים. מעבר לכך, בהנחה שקדימה משתייכת לפחות באופן חלקי לגוש השמאל, לחרדים יש הרבה פחות מנדטים מלגוש זה.
אני גם לא חושב שלחרדים יהיה קייס לעתור איתו לעליון. אין בעייתיות שקביעה שמי שיהנה מפרויקט ממשלתי יהיה מישהו שתורם לכלכלת המדינה. הם יהיו מוזמנים לעבוד אם הם ירצו להיות חלק ממנו.

חינוך של מדינה בכלל לא חייב להיות גרוע. אתה מוזמן לעיין בתוצאות המבחנים בתחומי הקריאה, המתמטיקה והמדעים ולראות בעצמך:
http://www.guardian.co.uk/news/datablog ... ce-reading

כל המדינות המדורגות הן מדינות עם מעורבות ממשלתית נרחבת במיוחד במערכות החינוך של המדינה. מדורגת ראשונה היא דרום קוריאה, מדינה לכאורה קפיטליסטית במיוחד, אך גם בה ישנה השקעה וריכוז יוצאי דופן במערכת החינוך. כל השאר הן מדינות מערב אירופאיות עם רווחה וחינוך נרחבות במיוחד, ע"ע פינלנד, בלגיה,הולנד, נורווגיה וכו'.

כמובן שבנושא מוסר אנחנו חלוקים כתמיד. אני אזכיר שוב שלדעתי אי העברה של הון מאוכלוסיות חזקות במילא לאוכלוסיות חלשות הוא הדבר הכי לא מוסרי שניתן לעשות כיוון שהוא מזניח ביודעין את מושג החברה, מושג שהנחה את האנושות מאז ומתמיד והביא אותה להישגים ולשגשוג תרבותי, מדעי וכלכלי. תשלום מיסים הוא דרך של אדם להשקיע ולתרום מעצמו בחברה שלו ולכן הוא מעשה פטריוטי בדיוק כמו לשרת בצבא / לעשות שירות לאומי (עם הבדלים ברורים בכל הקשור להקרבה ולסיכון חיי אדם). כאן אני באמת לא חושב שיש לנו על מה להתווכח כי לא נראה לי שנסכים לעולם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2011, 07:56

מצידי שניכם יכולים להתווכח עוד שנה, אבל מי שיזם את כל המחאה הזאת פוגע בצורה חריפה מאוד בבטחון ישראל ובעתיד כולנו.
איך? פשוט מאוד. בספטמבר הפלסטינאים מתכננים להחריז על מדינה עצמאית, ובמקום שהממשלה תתכונן לזה ותפתח תוכנית פעולה, היא צריכה להתעסק בשטויות האלה. בושה וחרפה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 08 אוגוסט 2011, 09:30

felix_r כתב:מצידי שניכם יכולים להתווכח עוד שנה, אבל מי שיזם את כל המחאה הזאת פוגע בצורה חריפה מאוד בבטחון ישראל ובעתיד כולנו.
איך? פשוט מאוד. בספטמבר הפלסטינאים מתכננים להחריז על מדינה עצמאית, ובמקום שהממשלה תתכונן לזה ותפתח תוכנית פעולה, היא צריכה להתעסק בשטויות האלה. בושה וחרפה.

ומה בדיוק עניין שמיטה להר סיני?
מדינה אמורה להיות מסוגלת להתמודד עם מספר סוגיות במקביל. אפשר באותה מידה להגיד שיש פצצה איראנית בדרך אז בוא נעצור את החיים שלנו, או לחלופין להסביר בעדינות לחגורה הגעשית ליד קפריסין שממש לא מתאים לנו עכשיו רעידת אדמה.

משרדי הממשלה שיעסקו באירועי ספטמבר יותר מכולם הם החוץ והביטחון, ושניהם לא מושפעים יותר מדי מגל המחאה הנוכחי. אגב - לפעמים יש אירועים ביטחוניים ובמקביל התפרעויות ומחאה של פעילי ימין ויש"ע בשטחים עצמם. לא ראיתי אף אחד בא אליהם בטענות שהם מסכנים את ביטחון ישראל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2011, 10:11

yiffy כתב:
felix_r כתב:מצידי שניכם יכולים להתווכח עוד שנה, אבל מי שיזם את כל המחאה הזאת פוגע בצורה חריפה מאוד בבטחון ישראל ובעתיד כולנו.

ומה בדיוק עניין שמיטה להר סיני?
מדינה אמורה להיות מסוגלת להתמודד עם מספר סוגיות במקביל. אפשר באותה מידה להגיד שיש פצצה איראנית בדרך אז בוא נעצור את החיים שלנו, או לחלופין להסביר בעדינות לחגורה הגעשית ליד קפריסין שממש לא מתאים לנו עכשיו רעידת אדמה.

משרדי הממשלה שיעסקו באירועי ספטמבר יותר מכולם הם החוץ והביטחון, ושניהם לא מושפעים יותר מדי מגל המחאה הנוכחי. אגב - לפעמים יש אירועים ביטחוניים ובמקביל התפרעויות ומחאה של פעילי ימין ויש"ע בשטחים עצמם. לא ראיתי אף אחד בא אליהם בטענות שהם מסכנים את ביטחון ישראל.

די כבר, מה אתה ילד קטן?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי michael » 08 אוגוסט 2011, 12:41

אני דיי מסכים עם פליקס בעניין.
אנחנו סה"כ מדינה קטנה וכל כולנו בעניין האוהלים והדיור וגל המחאות.
לא לשכוח שיש מי שמחכה לנו בפינה ורוקם מזימות איך לפגוע בנו ולהתיש אותנו.
למען האמת העיתונות הזרה דיי המומה ממה שקורה כאן ומאי ההתמדקות ממה שעומד לקרות כאן בספט' לעומת הנושאים הכלכלים.
ויפתח - לציין שמי שעוסק בעניין ספטמ' זה רק משרד החוץ והבטחון בעיקר זה לא מדוייק. עניין המחאות גוזל זמן רב מראש הממשלה שצריך לקבל החלטות חשובות ומשרי הממשלה שצריכים להתרכז בנושא.

חוצמזה , המדינה עם כל הרצון הטוב לא יכולה להיענות לדרישות של כולם.
אסור לנו לפתוח את הקופה ולרוקן אותה ולהפוך להיות יוון מס' 2 או ספרד מס' 3.
מספיק הורדת דירוג האשראי של ארה"ב לרמה אחת פחות כדי לגרום לגל הדף עולמי שכדאי לנו מאוד להיות מוגנים ממנו עד כמה שאפשר.

וכן ואני מסכים לחלוטין שצריך לקיים דיון בעניין חלוקה צודקת יותר של הכספים , חלוקה שווה יותר של הנטל בין כולם,
וכן כדברי המשל הצבאי - יש עוד כאלה שצריכים להכנס מתחת לאלונקה.
נושאים מסויים כמו הרופאים (פיקוח נפש) ונושאי הדיור (קורת גג לאזרח) יהיו חייבים להיות מטופלים ללא דיחוי לעומת נושאים אחרים שיצטרכו לקבל סדר עדיפויות נמוך יותר.

אולי מפלגה חברתית חדשה שתעלה את העניין בצורה מסודרת ואחראית למרכז ההוויה הישראלית.
או שאני מאמין שבבחירות הקרובות בין כה העניין החברתי יהיה על סדר היום ויהיה מרכזי במצע של כל אחת מהמפלגות.

צריך איזון עדין ונכון בין הקיים לבין האפשרי לבין החובה, והכל תוך אחריות לאומית רבה ובלי התלהמות.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 08 אוגוסט 2011, 13:14

מיכאל ופליקס,
צר לי, האמירה שהמחאה אינה במקום על רקע אירועי ספטמבר היא קלושה לחלוטין. גם אם לא הייתה מחאה כיום, ראש הממשלה והשרים היו מקדישים חלק ניכר מהלו"ז שלהם לנושאים שאינם קשורים לספטמבר, וטוב מאוד שכעת הם נאלצים להשקיע אותם בדברים שהעם מדגיש שאינם סובלים דיחוי מבחינתו.

פליקס,
זאת דעה של ילד קטן? אתה יכול להיות שכל שר וח"כ בכנסת, יהיה באיזו מפלגה אשר יהיה, מנסה לקדם ביתר שאת את האג'נדה שלו בחקיקה/ראיונות בתקשורת/הצעות חוק וכו' תוך כדי ידיעה על ספטמבר. דוגמא לכך היא הצעת החוק שהזכיר מיכאל לגבי הפגיעה במעמד ערביי ישראל בחוק, או הניסיון של ישראל ביתינו להעביר חוקי אנטי-שמאל מתלהמים תוך כדי שהם אמורים "לסייע" להיערכות הלאומית (די ברור שכשאבו-מאזן הולך בספטמבר לאו"ם הדבר האחרון שהוא חושב עליו זה אם מותר לבצע חרם צרכנים בישראל או לא).

לקינוח: אני גם בדעת רוב בעניין הזה. מתוך הסקר של המכון לאחריות אזרחית:
גם הזיקה בין מצבה החברתי-כלכלי של ישראל לחוסנה הביטחוני נבדקה בסקר. חודש לפני ההכרזה הצפויה על מדינה פלסטינית ועל רקע אי-היציבות במזרח התיכון נשאלו הנסקרים "האם מצבה הביטחוני של ישראל ויכולת ההרתעה שלה נפגעו כתוצאה מהפגנות הענק נגד הממשלה?". רוב משמעותי ביותר (75%) חושב כי ההפגנות לא פגעו ביכולת ההרתעה של מדינת ישראל. 13% אף מאמינים כי הפגנות הענק שיפרו את מצבה הביטחוני של המדינה. רק 11% מהמשיבים חוששים כי המחאה העצומה פגעה ביכולת ההרתעה של ישראל מול מדינות ערב. תשובה חד משמעית זו ניתנת לפירוש כי הציבור המוחה רואה בדמוקרטיה ובזכותו להביע דעתו ערך חשוב שאינו עומד בסתירה לביטחון המדינה.

יתר הסקרים נמצאים כאן: http://news.walla.co.il/?w=/1/1848545

מיכאל,
התקשורת בעולם מסקרת בפאן די חיובי את הקריאות בישראל. בכלל, אני חושב שזה טוב שישראל מצליחה להגיע לכותרות בהקשרים נוספים מזה של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, בו אנחנו בד"כ לא משפרים את התדמית שלנו אלא להיפך. אנשים באירופה, אמריקה והעולם הערבי (שלעניות דעתי בפירוש לא מנסה להשמיד אותנו בכל רגע נתון) זוכים לראות צד אחד, רחום ומתקדם יותר בחברה הישראלית, וזה משפיע לטובה.

לגבי מה שאמרת על הצורך לפתור - אף אחד לא טוען שצריך לענות על כל הדרישות, אבל אתה צריך לשים לב שהרבה מהדיון הוא על האופן בו יש לטפל במצב. הדיון הניכר ביני לבין אבי עוסק בסוגיה זו בדיוק. אבי, בדומה לביבי ושטייניץ, תומך בפתרונות של ליברליזציה ושוק חופשי. אני, ברוח המחאה ההולכת וגוברת, תומך בפתרון של הרחבת הסיוע הממשלתי והחזרה של סממני מדינת רווחה שהחלו להיעלם מהמדינה אחרי עליית בגין לשלטון. חלק מהסיבה לכך שהמחאה תפסה תאוצה בשבוע וחצי האחרונים (ולדעתי עוד תמשיך) היא שביבי בכלל מסרב לתת התייחסות לאפשרות של מעורבות ממשלתית, ובמקרה הטוב מוכן לדבר על הפחתת מיסים עקיפים, שלא בהם מתמקדת המחאה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2011, 15:08

פליקס,
זאת דעה של ילד קטן? אתה יכול להיות שכל שר וח"כ בכנסת, יהיה באיזו מפלגה אשר יהיה, מנסה לקדם ביתר שאת את האג'נדה שלו בחקיקה/ראיונות בתקשורת/הצעות חוק וכו' תוך כדי ידיעה על ספטמבר. דוגמא לכך היא הצעת החוק שהזכיר מיכאל לגבי הפגיעה במעמד ערביי ישראל בחוק, או הניסיון של ישראל ביתינו להעביר חוקי אנטי-שמאל מתלהמים תוך כדי שהם אמורים "לסייע" להיערכות הלאומית (די ברור שכשאבו-מאזן הולך בספטמבר לאו"ם הדבר האחרון שהוא חושב עליו זה אם מותר לבצע חרם צרכנים בישראל או לא).

כן. אני חושב, שאתה מציג פה דעה של ילד קטן.

מה, אתה לא מבין, שכאשר כל התקשורת מתעסקת בזה כל היום (ד"א משקרת לגבי מספר המפגינים) ומחממת בכוונה תחילה את דעת הקהל במדינה נגד הממשלה, זה מפריע לממשלה לעסוק בעניינים חשובים יותר? הרי אצל השמאל הכל צריך לקרות עכשיו: שלום עכשיו, דירות עכשיו וכו. הרי אם נתניהו יתעסק באירועי ספטמבר הקרב ובא, התקשורת ישר תצעק שביבי מזלזל בעם ולא מביא למוחאים פתרונות קסם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 08 אוגוסט 2011, 15:43

felix_r כתב:
פליקס,

כן. אני חושב, שאתה מציג פה דעה של ילד קטן.

מה, אתה לא מבין, שכאשר כל התקשורת מתעסקת בזה כל היום (ד"א משקרת לגבי מספר המפגינים) ומחממת בכוונה תחילה את דעת הקהל במדינה נגד הממשלה, זה מפריע לממשלה לעסוק בעניינים חשובים יותר? הרי אצל השמאל הכל צריך לקרות עכשיו: שלום עכשיו, דירות עכשיו וכו. הרי אם נתניהו יתעסק באירועי ספטמבר הקרב ובא, התקשורת ישר תצעק שביבי מזלזל בעם ולא מביא למוחאים פתרונות קסם.

אני מבין שאתה יודע בדיוק מה היה מספר המפגינים, או שפשוט נוח לך להאמין שישראל היום יותר מהימן מידיעות וכו'. בהחלט גישה של אדם בוגר וחושב.

כנראה ש-88% מהעם הם ילדים קטנים וה-11% חסידי הביבי עלי אדמות הם המבוגרים האחראיים ששומרים על כולנו. לא משנה מה נעשה, כנראה שלא נוכל לברוח ממציאות זו.

אף אחד לא רוצה פתרונות קסם. רוצים שינוי מהותי והכנסה חזרה של מדינת הרווחה על חשבון הפרטה ללא חשבון וללא ביקורת. חוקי חינוך חינם ודיור בר השגה שאינו קשור לרפורמות מצחיקות במנהל מקרקעי ישראל זה מה שהמפגינים רוצים. אף אחד שם לא יבכה אם ההקלה עצמה תורגש גם בעוד שנתיים, העיקר לשנות כיוון.

בכל מקרה, אף אחד לא יבקר את ביבי על היערכות לנושאי ביטחון, חוץ מכמובן ביקורת עניינית על הניהול הרשלני שלו בתהליך המדיני והבריחה ממו"מ. הביקורת היא שהוא מצפצף על המפגינים כבר שלושה שבועות ובכלל לא מזכיר הליכה לכיוון שאליו כולם מכוונים. הכנסת תתכנס לדיון חירום בדיוק בגלל אטימות זו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2011, 16:41

סקר? נו באמת. ספר את זה לשמעון פרס. עד היום הוא מחכה להיות ראש הממשלה כפי שהובטח לו בסקר.
אם למדת כלכלה, אז בטוח גם למדת סטטיסטיקה, ואתה אמור להבין כמה שווה סקר כזה.

אז אתם רוצים את זה ואת זה, וגם את זה. יופי. אבל מה נעשה שיש סדרי עדיפויות אחרים למדינה. בגיל שלך צריך כבר להבין, שלא הכל בעולם מסתובב סביב "אני רוצה".

גם אני רוצה צדק חברתי. אני שואל למה הקיבוצים, שקיבלו אדמה בחינם מהמדינה מוכרים אותה עכשיו במחיר מלא לבניה פרטית? למה אני לא קיבלתי שטח בחינם מהמדינה? לא תרמתי מספיק למדינה? שירתתי 3 שנים סדיר ו 20 שנה במילואים (20 שנה, בלי להגזים). אבל אני לא קיבוצניק שמאלני אז לא מגיעה לי אדמה, ולא מגיע לי שימחקו לי מיליארדים של חובות.

גם אני רוצה צדק חברתי. שמישהו יסביר לי, למה בזמן שלמדתי לתואר ראשון לא קיבלתי אפילו שקל מילגה, אבל הערבי שלמד איתי בכיתה קיבל 14 אלף שקל מילגה מהמדינה! וזה לא שהוא היה עני יותר ממני. לאבא שלו היתה נגריה עם 20 פועלים. ואבא שלי עבד שכיר במפעל. איפה הצדק?
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 08 אוגוסט 2011, 17:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 08 אוגוסט 2011, 17:29

felix_r כתב:סקר? נו באמת. ספר את זה לשמעון פרס. עד היום הוא מחכה להיות ראש הממשלה כפי שהובטח לו בסקר.

אז אתם רוצים את זה ואת זה, וגם את זה. יופי. אבל מה נעשה שיש סדרי עדיפויות אחרים למדינה. בגיל שלך צריך כבר להבין, שלא הכל בעולם מסתובב סביב "אני רוצה".

אכן למדתי סטטיסטיקה. ה"ניצחון" שהסקרים הבטיחו לפרס היה בטווח הטעות של סקרים. לעומתם, בסקר זה ההסתברות לטעות צריכה להיות משהו כמו אחוז וחצי (באמת שאין לי כוח לשלוף את המחברת מסמסטר א' בשביל החישוב המדויק).

אני משתדל לנהל שיחה לפי "אני מאמין" ולא לפי "אני רוצה". ובכל מקרה, אם נלך לפי שיטתך אז זה יותר "אנחנו רוצים" מאשר "אני רוצה", ואין כל בעיה עם סדרי עדיפויות. יש כמה דברים שאפשר להפחית בהם על מנת לקבל את הדרישות של העם, וציינתי אותם בהתכתבות עם אבי (התנחלויות, חרדים, הקלות מס לעשירים ולחברות וכו'). עד כמה העם יחליט לשנות את סדרי העדיפויות הללו לטובת דרישות הצדק החברתי נדע רק בבחירות הקרובות, אבל בינתיים קל להבין לאן הרוח נושבת.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2011, 17:49

yiffy כתב:
felix_r כתב:סקר? נו באמת. ספר את זה לשמעון פרס. עד היום הוא מחכה להיות ראש הממשלה כפי שהובטח לו בסקר.

אכן למדתי סטטיסטיקה. ה"ניצחון" שהסקרים הבטיחו לפרס היה בטווח הטעות של סקרים. לעומתם, בסקר זה ההסתברות לטעות צריכה להיות משהו כמו אחוז וחצי (באמת שאין לי כוח לשלוף את המחברת מסמסטר א' בשביל החישוב המדויק).

אני משתדל לנהל שיחה לפי "אני מאמין" ולא לפי "אני רוצה". ובכל מקרה, אם נלך לפי שיטתך אז זה יותר "אנחנו רוצים" מאשר "אני רוצה", ואין כל בעיה עם סדרי עדיפויות. יש כמה דברים שאפשר להפחית בהם על מנת לקבל את הדרישות של העם, וציינתי אותם בהתכתבות עם אבי (התנחלויות, חרדים, הקלות מס לעשירים ולחברות וכו'). עד כמה העם יחליט לשנות את סדרי העדיפויות הללו לטובת דרישות הצדק החברתי נדע רק בבחירות הקרובות, אבל בינתיים קל להבין לאן הרוח נושבת.

אנחנו? מה שאני הכי אוהב אצל אנשי השמאל, שהם תמיד חושבים שהם הרוב. גם בטלויזיה הם תמיד מדברים כאילו הם מביאים את דעת הרוב, רק חבל שהם שוכחים לבדוק את תוצאות הבחירות. גם אנחנו רוצים דברים, והם דברים קצת אחרים משלכם, ואנחנו באמת הרוב. לא בסקרים, בתוצאות אמת של הבחירות. ד"א, בתגובה הקודמת שלי הוספתי קצת דברים שאני רוצה (זה קרה כבר לאחר שציטטת אותי).

אז אתה יכול להמשיך להאמין, שהמספרים (ושאר הדברים) שנאמרים בטלויזיה הם נכונים, אבל אם תנסה להזכר לפחות באדם אחד מהרחוב, שהתבטא נגד ההפגנות בטלויזיה, ולא תצליח לזכור אף אחד כזה, אתה כבר תבין לבד עד כמה הטלויזיה בישראל היא אובייקטיבית. אני רואה משאלים שעושים ברחוב במדינות דמוקרטיות שונות: ארה"ב, אנגליה, צרפת, גרמניה, איטליה. בחיים שלי לא ראיתי שכל האנשים הם בדעה אחת. תמיד מביאים את כל הקשת. רק בישראל (ובמדינות ערב) כל האנשים מהרחוב אומרים בטלויזיה את אותו הדבר (מה ש"צריך" להגיד לפי דעת העורך!).

הטלויזיה בישראל פשוט מחליאה בחוסר האובייקטיביות והבולשביקיות שלה. אני לא מסוגל לצפות בחדשות יותר מ 5 דקות מבלי שאני חש בחילה (ואני לא מגזים, זו אמת לאמיתה). אז אני מקווה, שתסלח לי, שאני לוקח את המספרים ואת שאר החדשות ממקורות אחרים, שנראים לי הרבה יותר אמינים מהפרופוגנדה, שאני מכיר אותה מנסיוני האישי במדינה אחרת ולכן אני מצליח לזהות אותה בקלות ובמהירות רבה יותר ממך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 08 אוגוסט 2011, 18:03

אמרתי "אנחנו" כי האירועים של השבועות האחרונים הוכיחו בפירוש שיש עוד אנשים שחושבים כמוני. לא אמרתי שאנחנו הרוב, רק אמרתי שיש אנחנו. הרושם האישי שלי הוא שמה שקורה עכשיו ברחובות יקבל ביטוי גם בבחירות הקרובות, אבל זו אמונה אישית שלי.

אבל אם תנסה להזכר לפחות באדם אחד מהרחוב, שהתבטא נגד ההפגנות בטלויזיה, ולא תצליח לזכור אף אחד כזה, אתה כבר תבין לבד עד כמה הטלויזיה בישראל היא אובייקטיבית

ראיתי אתמול בוואלה את הידיעה הבאה שדיברה על תומכי ביבי שבאו למחות נגד המחאה בתוך המאהל ברוטשילד: http://news.walla.co.il/?w=/9/1848259
לדעתי האישית הם נראים כאן כמו חבורה של ביריונים שמנסים לעורר פרובוקציות (מה גם שאחד מהחבר'ה שמופיע בקליפ הוא מכר שלי שהיה שם במקרה). יחד עם זאת, אני לוקח בחשבון שאולי שני קופיי ה"היידה ביבי" שצעקו במגאפון ברחבי האוהל לא מייצגים קבוצה גדולה יותר שהעבירה את המסרים בצורה נאותה, ושהתקשורת בחרה להציג את שני הביריונים הספציפיים על מנת לגרום למתנגדי המחאה להיראות רע.

בכל מקרה יש ייצוג בתקשורת למתנגדים, ובהחלט יש ייצוג לדעת ראש הממשלה ושר האוצר, אותו מראיינים בחדשות ערוץ שתיים פעם בשבוע מאז פרוץ המחאה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 09 אוגוסט 2011, 10:58

מעניין שהתקשורת ה "אובייקטיבית" שלנו הסתירה את העניין שאנשי ימין ספגו מכות באחת ההפגנות ליד רוטשילד, שכמה אוהלים של אנשי ימין הוצתו ע"י אנכריסטים מהשמאל ושביבי הוצג במדי ס.ס. באחד האתרים של אנשי שמאל קיצוני.

פליקס צודק פה ב 100 אחוז. יש כאן תקשורת בולשיביקית בתפיסה שלה. מספיק שתראו את ההתנפלות על כל מי שחושב קצת אחרת ( מרגול למשל ) ותראו שהפלורליזם וחופש הביטוי והמחשבה נעצרת בקרב השמאל כאשר הביקורת מופנית כלפי גורמים שקרובים לאידיאות שלהם.

אני כן חושב שהמאבק הוא נכון בעיקרון, בטח בנושא הדיור ומחירי המזון, אבל זה התפרס לכל כך הרבה כיוונים שאין סיכוי שיהיה אפשר להתמקד
בנושאים הבוערים באמת ולא לגלוש לכל מיני הטבות על פי דרישת צפונפוביות עם עגלות ילדים במחיר 10000 ש"ח רוצות לממן על חשבוני.

ובכלל, מי אומר שדווקא הדרישות של המוחים הן הדרישות הצודקות ? מי שם אותם לדבר בשם העם ?

אותי יותר מטריד פועלים במפעל מזון שמרוויחים 4000 ש"ח בחודש ומגדלים 4 ילדים מאשר עורכות דין שמרוויחות 15000 אלף ואין להן כסף לממן
מעונות לילדות שלהן באלפי שקלים.
מדוע אין דרישה לעלות שכר מינימום ב 50 אחוז ? מה עם קצבאות קשישים ? מה עם נכים ? מה עם חד הוריות ? דווקא המסכנים באמת הולכים להידפק כאן לדעתי.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים