אליהו חתם בהפועל ירושלים לשלוש עונות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אליהו בדרך למגדל?

הודעהעל ידי jol9 » 12 נובמבר 2013, 17:51

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:יכול להיות שאנחנו קצת מפריזים בכל הסיפור בנוגע לליאור.
אולי הוא רוצה קצת מנוחה מכדורסל וממכבי בכלל, והוא החליט לא להתפשר, ולחתום רק אם כל התנאים שלו יימולאו עד הסוף.
זה אמנם לא הדבר הכי נורמלי בספורט המקצועני, במיוחד בהתחשב בכך שהקריירות של השחקנים קצרות, ושאחרי שנה בחוץ, השכר שהוא ייקבל צפוי להיות נמוך עוד יותר, אבל זה גם לא כזה מופרך.

אפילו ג'ורדן הגדול לקח לעצמו שנת התרעננות בבייסבול (אמנם בשלב מאוחר יותר בקריירה). יכול להיות שליאור רוצה לנוח, וזאת ההזדמנות הראשונה בעשור האחרון שיש לו את האפשרות לעשות את זה, ואפילו
משלמים לו על כך - 100K דולר נטו עבור כלום, זה בערך 30K ש"ח נטו בחודש בשביל לא לעשות כלום. רובנו לא נגיע לשכר הזה גם תמורת עבודה קשה כל החיים... מה רע לו בסה"כ?

אין שום סיכוי שאתה באמת מאמין לזה.

"רצה לנוח"( בן 28) "אפילו ג'ורדן הגדול..."( שפרש אחרי 3 אליפויות רצופות, כשהוא היה במצב נפשי קשה), "מה רע לו עם 30 אלף בחודש"( אחרי שהוא התרגל להרוויח פי 10 בערך).

פשוט שום סיכוי שכתבת את זה ברצינות.

תראה. אנחנו מנסים לנתח את ליאור, את מה שהוא חושב ומה שעובר עליו, ומה הוא צריך לעשות, ומה נכון לו וכו'.
אני פשוט ניסיתי להראות זווית נוספת שיכולה להיות בסיפור הזה.
אתה עוד צעיר יחסית, אבל אני קצת יותר מבוגר ויש לי כבר אי אילו שנים רצופות של עבודה. האם לא הייתי שמח לאיזו שנת או חצי שנת הפסקה עכשיו? וואלה, בכלל לא בטוח שלא.
אז מה אם התרגל להרוויח פי 10? יש לו מספיק כסף כרגע והוא עוד בחור צעיר מאוד. לך תדע.

אני אומר שזאת אפשרות. לא סיכוי גבוה ולא סיכוי נמוך, אלא עוד אפשרות שיכולה להיות.

תקדים?
מכיר שחקן כדורסל שלקח שנת שבתון מבחירה בגיל 28?

בוודאי שהוא יכל למצוא קבוצה, פשוט לא קבוצה שנמצאת ברמה של מכבי.

מכיר את דורון שפר שהחליט לפרוש בערך בגיל הזה. אני מניח שהוא לא היחיד.
מכיר גם אחד ביורן בורג שהחליט שנמאס לו בגיל 25.
ספורטאים הם
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 12 נובמבר 2013, 17:55

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:Toja וקודי, איפה הייתם בחודשים האחרונים?
ליאור אליהו יושב בבית באמצע נובמבר. אין לו פה שום אפשרות לתמרון. אם הוא רוצה לשחק ברמות הגבוהות, מכבי היא הסיכוי היחיד שלו.

אתה מדבר בתור הסוכן שלו או מה? קובע עובדות חד משמעיות שמבוססות רק על דעתך ומשאלת לבך. חשבת אולי שהוא כן יכל למצוא קבוצה אבל הוא בחר שלא בגלל התנאים של החוזה וכו' כמו שקרה במכבי וכמו שקורה עד עכשיו עם ירושלים?
אליהו לא יכול למצוא קבוצת יורוליג חוץ ממכבי זה טיעון שאתה יכול לטעון אבל הסיכוי שזאת האמת הוא קלוש לאור העובדה שאליהו הוא שחקן יורוליג לגיטימי ששיחק כמעט כל הקריירה במפעל הזה ונבחר על ידי קבוצת NBA כשחקן עם פוטנציאל לשחק שם.
לא שילמו את המשכורת לאליהו כי הוא בחור נחמד.

הודעה מצחיקה :)

היחיד שמדבר על עובדות קונקטיות בת'רד הזה זה אני.
העובדה הרלוונטית היחידה, היא שהבחור יושב בבית. אני יכול להבין למה אתה מתעקש להתעלם מהעובדה הזאת( מדובר בשחקן שאתה מחזיק ממנו), אבל להגיד שאני קובע פה עובדות שמבוססות על משאלת ליבי, כשיש פה שני אנשים שמדברים על הפסד כלכלי יחסית נמוך, רצון לנוח ועל זה שגם ג'ורדן הגדול פרש לבייסבול, רק בשביל למצוא תירוצים לכך שהוא יושב היום בבית, זה מגוחך ופתטי.

גם איפה בדיוק אמרתי שהוא לא יכול למצוא קבוצת יורוליג? אני מבין שליקויים בהבנת הנקרא זאת תכונה שמאפיינת את מעריצי ליאור...
מה שאמרתי, זה שאף קבוצת טופ יורוליג לא הציעה לו חוזה, וזאת כבר עובדה. אם קבוצה בסדר גודל הזה הייתה מציעה לו חוזה, הוא לא היה בעיצומו של מו"מ על חוזה עם פאקינג הפועל ירושלים. מניח שעם זה יהיה לך מאוד קשה להתווכח.

גם לא חתכו את אליהו כי הוא בחור לא נחמד.

מי מאיתנו צריך להתאפס? מעבר לרמה הנמוכה של הביטויים שלך אתה אפילו שוכח מה אמרת לפני 5דק'.
אני נגעתי בעיקר.אתה זה שתמיד בורח בעזרת התחכמיות, עקיצות ובריחה(בצורה מוכשרת יש לומר) מהנושא העיקרי וזאת בטח לא הפעם הראשונה שלך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 נובמבר 2013, 17:56

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
ליאור אליהו יושב בבית באמצע נובמבר. אין לו פה שום אפשרות לתמרון. אם הוא רוצה לשחק ברמות הגבוהות, מכבי היא הסיכוי היחיד שלו.

אתה מדבר בתור הסוכן שלו או מה? קובע עובדות חד משמעיות שמבוססות רק על דעתך ומשאלת לבך. חשבת אולי שהוא כן יכל למצוא קבוצה אבל הוא בחר שלא בגלל התנאים של החוזה וכו' כמו שקרה במכבי וכמו שקורה עד עכשיו עם ירושלים?
אליהו לא יכול למצוא קבוצת יורוליג חוץ ממכבי זה טיעון שאתה יכול לטעון אבל הסיכוי שזאת האמת הוא קלוש לאור העובדה שאליהו הוא שחקן יורוליג לגיטימי ששיחק כמעט כל הקריירה במפעל הזה ונבחר על ידי קבוצת NBA כשחקן עם פוטנציאל לשחק שם.

העובדה הרלוונטית היחידה, היא שהבחור יושב בבית. אני יכול להבין למה אתה מתעקש להתעלם מהעובדה הזאת( מדובר בשחקן שאתה מחזיק ממנו), אבל להגיד שאני קובע פה עובדות שמבוססות על משאלת ליבי, כשיש פה שני אנשים שמדברים על הפסד כלכלי יחסית נמוך, רצון לנוח ועל זה שגם ג'ורדן הגדול פרש לבייסבול, רק בשביל למצוא תירוצים לכך שהוא יושב היום בבית, זה מגוחך ופתטי.

גם איפה בדיוק אמרתי שהוא לא יכול למצוא קבוצת יורוליג? אני מבין שליקויים בהבנת הנקרא זאת תכונה שמאפיינת את מעריצי ליאור...
מה שאמרתי, זה שאף קבוצת טופ יורוליג לא הציעה לו חוזה, וזאת כבר עובדה. אם קבוצה בסדר גודל הזה הייתה מציעה לו חוזה, הוא לא היה בעיצומו של מו"מ על חוזה עם פאקינג הפועל ירושלים. מניח שעם זה יהיה לך מאוד קשה להתווכח.

אור, זה שאתה מזלזל בדעות של אחרים וחושב שרק אתה צודק, לא הופך את זה לנכון.

זה שליאור יושב בבית זאת באמת עובדה. אבל מעבר לזה, אין לך ולאף אחד אחר שום מושג מה קורה. אתה יכול להגיד שסביר להניח ש... ואז לטעון את כל הטיעונים שלך.
או לחלופין להגיד שהטיעונים א', ב', ג' וק' לא נראים לך סבירים כי ...

אבל אתה פוסל את כל הטיעונים האחרים, כאילו יש לך בעלות על האמת.
ד"א, במה "התירוצים" שלי שונים מהתירוצים שלך לגבי טיוס? הרי גם כאן יש עובדה אחת ברורה ובהירה שטיוס לא מקבל דקות משחק ונראה כמו פח, כשהוא כן מקבל דקות.

איזה טיעונים? לא טענתי פה שום דבר. מי שהפציץ פה בטיעונים זה אתם, כי בסופו של דבר אתם אלה שצריכים להסביר למה הוא יושב היום בבית.

איך אתה רוצה שאני אגיב לאיזכור של ג'ורדן למשל? או לדוגמה שנתת לגבי החיים האישיים שלך, כאילו זה קשור למשהו( כמובן שהיה קריטי לציין שאני צעיר ממך)?
אלה כמובן תירוצים.

יאללה, בוא נסגור את הסיפור עם טיוס.
לציטוט: אלכס טיוס שחקן פח, למרות שהוא כבר נתן עונה יפה ביורוליג. ללא ספק ניתן להגיד את זה רק על סמך 7 הדקות במצטבר שהוא קיבל העונה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 נובמבר 2013, 18:01

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

מי מאיתנו צריך להתאפס? מעבר לרמה הנמוכה של הביטויים שלך אתה אפילו שוכח מה אמרת לפני 5דק'.
אני נגעתי בעיקר.אתה זה שתמיד בורח בעזרת התחכמיות, עקיצות ובריחה(בצורה מוכשרת יש לומר) מהנושא העיקרי וזאת בטח לא הפעם הראשונה שלך.

לא בטוח שליקויים בהבנת הנקרה זה ביטוי נמוך, אבל סבבה.
העיקר זה "רמות גבוהות", לעומת "טופ יורוליג"?אני בספק רב.

כתבתי פה פוסט די מפורט, על עובדות ותירוצים, ואתה פשוט התעלמת ממנו לחלוטין. זאת לא בריחה מהעיקר?

אשמח אם תתן דוגמאות לעוד מקרים שבהם אני ברחתי מהעיקר.
אני יכול למצוא כמה בריחות שלך בלי מאמץ בכלל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 נובמבר 2013, 18:07

MTA2311 כתב:

איזה טיעונים? לא טענתי פה שום דבר. מי שהפציץ פה בטיעונים זה אתם, כי בסופו של דבר אתם אלה שצריכים להסביר למה הוא יושב היום בבית.

איך אתה רוצה שאני אגיב לאיזכור של ג'ורדן למשל? או לדוגמה שנתת לגבי החיים האישיים שלך, כאילו זה קשור למשהו( כמובן שהיה קריטי לציין שאני צעיר ממך)?
אלה כמובן תירוצים.

לציטוט: אלכס טיוס שחקן פח, למרות שהוא כבר נתן עונה יפה ביורוליג. ללא ספק ניתן להגיד את זה רק על סמך 7 הדקות במצטבר שהוא קיבל העונה.

טיעונים שאתה טוען כל הזמן בגנות ליאור, כאילו מדובר באויב האומה מספר אחד.
העניין של הגיל ושל הדוגמא האישית קשורים מאוד, כי אני בהחלט יכול להבין מישהו שנמצא 10 שנים רצופות באותו המעגל, שהוא רוצה לנוח ממנו מעט.
זה שהסכומים שהוא מרוויח הם גבוהים מאוד, לא קשורים לעניין העייפות המנטלית, וזה שלא היו תקדימים ספיציפיים דומים, לא מצביעים בהכרח שזה לא המקרה כאן.

האיזכור של ג'ורדן הוא רק דוגמא רלוונטית. תן לי את הקרדיט שאני לא משווה בינהם מקצועית.

ולעניין טיוס - כמו שאתה מציג איזשהו טיעון לגיטימי בזכות טיוס, כך ם כל טיעון בזכות ליאור הוא לגיטימי לא פחות. תן לו קצת קרדיט. מדובר בבחור חיובי ובשחקן טוב, שגם עשה
רבות למכבי, ולא מגיע לו להיות איזה מוקצה שמדברים עליו כאילו הוא שמעון אמסלם או משהו כזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 12 נובמבר 2013, 18:13

jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:יכול להיות שאנחנו קצת מפריזים בכל הסיפור בנוגע לליאור.
אולי הוא רוצה קצת מנוחה מכדורסל וממכבי בכלל, והוא החליט לא להתפשר, ולחתום רק אם כל התנאים שלו יימולאו עד הסוף.
זה אמנם לא הדבר הכי נורמלי בספורט המקצועני, במיוחד בהתחשב בכך שהקריירות של השחקנים קצרות, ושאחרי שנה בחוץ, השכר שהוא ייקבל צפוי להיות נמוך עוד יותר, אבל זה גם לא כזה מופרך.

אפילו ג'ורדן הגדול לקח לעצמו שנת התרעננות בבייסבול (אמנם בשלב מאוחר יותר בקריירה). יכול להיות שליאור רוצה לנוח, וזאת ההזדמנות הראשונה בעשור האחרון שיש לו את האפשרות לעשות את זה, ואפילו
משלמים לו על כך - 100K דולר נטו עבור כלום, זה בערך 30K ש"ח נטו בחודש בשביל לא לעשות כלום. רובנו לא נגיע לשכר הזה גם תמורת עבודה קשה כל החיים... מה רע לו בסה"כ?

את שוכח לקחת בחשבון, שבגלל החודשים האלה שהוא לא עובד, המס שישלם אחר כך (כשיתחיל לעבוד שוב) יהיה נמוך בהרבה, ככה שהפסד הכספי שלו לא יהיה עד כדי כך גבוה

לא נכנס לשיקולי מס... פשוט מנסה לחשוב קצת אחרת. ליאור הוא עוף קצת מוזר בנוף של הספורטאים המקצוענים. יכול להיות שהשידוך עם בלאט עלה לו על העצבים עד כדי כך, שהוא העדיף לנוח פיזית ומנטלית.
נראה לי שאתה דווקא מסכים איתי שזאת יכולה להיות אופציה.
אם היה רוצה לשחק בכל מחיר, כבר היה מזמן עושה את זה.

כן, אני מסכים באופן כללי איתך פחות או יותר.

אני מהתחלה אמרתי, ששחקן יכול לוותר רק באחד מתוך השנים: או לוותר בשכר בשביל לקבל דקות משחק, או לוותר בדקות משחק בשביל להרוויח בשכר. אף פעם זה לא הולך ביחד. או זה או זה.

מה שמכבי דרשה מליאור זה גם לוותר על חלק גדול מהשכר, וגם להיות מיובש על ידי בלאט. זה לא מקובל על אף שחקן בעולם, וגם ליאור, באופן הגיוני ביותר יש לומר, לא הסכים לזה.

זה שליאור לא הצליח למצוא קבוצת יורוליג אחרת בשכר גבוה, לא בהכרח מוכיחה שהוא לא מספיק טוב. אנחנו יודעים שזה תלוי בהרבה דברים:

א) בסוכן. יש מספיק דוגמאות לכך. הסוכן של אוחיון הצליח לארגן לו חוזה של מיליון דולר בקובאן (ולא משנה עכשיו שאוחיון העדיף להשאר במכבי תמורת סכום נמוך בהרבה). או קח את גל מקל, שלדעתי האישית הוא רחוק מאוד מלהיות רכז ברמת NBA, והרבה יותר קרוב לרמתו של יוגב אוחיון, אבל הסוכן שלו (ואולי גם הקשרים של ג'ף רוזן/גרינברג בארה"ב) הצליח לארגן לו חוזה בדאלאס.

ב) תיזמון. בעונה האחרונה אליהו היה פצוע ולא עשה רושם טוב ביורוליג

ג) מצב השוק

וכו' וכו'...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 12 נובמבר 2013, 18:19

קבעת בביטחון רב(כהרגלך) שאם ליאור רוצה לשחק ברמות הגבוהות אז מכבי זה המקום היחידי שהוא יכול לשחק ובעצם שאין לו ברירה.
אני אמרתי שיש לו ברירה ושהוא כן יכול לשחק ברמות הגבוהות.
אמרת שהוא יושב בבית באמצע נובמבר אז זה בהכרח אומר שאין לו ברירה חוץ ממכבי.
אמרתי שיש אפשרות יותר מסבירה שהוא לא מרוצה ממה שהציעו לו ולכן הוא בחר לא לשחק בבמקום אחר.וזה לא בהכרח אומר שאין לו ברירה כי מדובר בליאור אליהו שהוא שחקן עם רזומה שיכול למצוא קבוצת יורוליג.
אמרת שאין סיכוי שהוא יכול לשחק בטופ של אירופה.
בזה אני הסכמתי שהסיכוי שלו לשחק באחת הקבוצות של טופ של אירופה הוא נמוך כשהטופ של אירופה הכוונה לקבוצות צמרת של יורוליג.

זאת הסיבה שהמילים שהשתמשת הן חשובות. תשים לב שלא היית עקבי במה אומר. שינית בעדינות את המינוח כדי לחזק את הטענה שלך.

להגיד כל שני וחמישי למשתמש כזה ואחר שיש לו בעיות בהבנת הנקרא זה ירוד וגסות רוח, מה גם שאתה אפילו לא חושד שאולי אתה מפספס פה דבר או שניים במהלך הדרך.שזה דרך אגב קורה לכולנו ואין צורך להעליב מישהו בגלל זה.

לי יש מספיק דוגמאות אבל לא באמת בא לי להמשיך את ויכוח הסרק הזה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 נובמבר 2013, 18:20

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

אלה כמובן תירוצים.

טיעונים שאתה טוען כל הזמן בגנות ליאור, כאילו מדובר באויב האומה מספר אחד.
העניין של הגיל ושל הדוגמא האישית קשורים מאוד, כי אני בהחלט יכול להבין מישהו שנמצא 10 שנים רצופות באותו המעגל, שהוא רוצה לנוח ממנו מעט.
זה שהסכומים שהוא מרוויח הם גבוהים מאוד, לא קשורים לעניין העייפות המנטלית, וזה שלא היו תקדימים ספיציפיים דומים, לא מצביעים בהכרח שזה לא המקרה כאן.

האיזכור של ג'ורדן הוא רק דוגמא רלוונטית. תן לי את הקרדיט שאני לא משווה בינהם מקצועית.

ולעניין טיוס - כמו שאתה מציג איזשהו טיעון לגיטימי בזכות טיוס, כך ם כל טיעון בזכות ליאור הוא לגיטימי לא פחות. תן לו קצת קרדיט . מדובר בבחור חיובי ובשחקן טוב, שגם עשה
רבות למכבי, ולא מגיע לו להיות איזה מוקצה שמדברים עליו כאילו הוא שמעון אמסלם או משהו כזה.

לא קשור בכלל.
עובדה, שכשביקשתי ממך לתת לי דוגמה לשחקן כדורסל שלקח הפסקה ממשחק בגיל הזה( aka שיא הקריירה), השחקן היחיד שהצלחת לחשוב עליו הוא דורון שפר, שנסע לעשן קצת סמים בהודו אחרי שגילו אצלו סרטן( ולא כי הוא היה צריך מנוחה), ולא בדיוק חזר לשחק ביורוליג. אז נכון, זה שלא היה תקדים לא בהכרח אומר שזה לא יכול לקרות, אבל להגיד שקיים סיכוי "לא נמוך ולא גבוה" שזה המצב, זאת קצת גניבת דעת לדעתי.
אם כבר בעלות על האמת, לא זכור לי שאתה הודית מתישהו בחודשים האחרונים שיכול להיות שהוא לא מקבל חוזה גבוה בקבוצת יורוליג מובילה כי הוא באמת שחקן פחות טוב ממה שחשבת.

לא חשבתי לרגע שהשווית בינו לבין ג'ורדן מקצועית. גם סיטואציית "הפרישה" שונה לחלוטין. ג'ורדן פרש ממשחק, מבלי כוונה לחזור. ליאור אפילו לא הכריז שהוא מעוניין בהפסקה.

ליאור הוא בחור נהדר, ושחקן טוב. הוא לא שווה את הסכומים שמכבי שילמה עליו, וגם לא סכומים שקרובים לזה. עכשיו זה כבר אמור להיות ברור לכולם.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 12 נובמבר 2013, 18:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 נובמבר 2013, 18:29

toja27 כתב:קבעת בביטחון רב(כהרגלך) שאם ליאור רוצה לשחק ברמות הגבוהות אז מכבי זה המקום היחידי שהוא יכול לשחק ובעצם שאין לו ברירה.
אני אמרתי שיש לו ברירה ושהוא כן יכול לשחק ברמות הגבוהות.
אמרת שהוא יושב בבית באמצע נובמבר אז זה בהכרח אומר שאין לו ברירה חוץ ממכבי.
אמרתי שיש אפשרות יותר מסבירה שהוא לא מרוצה ממה שהציעו לו ולכן הוא בחר לא לשחק בבמקום אחר.וזה לא בהכרח אומר שאין לו ברירה כי מדובר בליאור אליהו שהוא שחקן עם רזומה שיכול למצוא קבוצת יורוליג.
אמרת שאין סיכוי שהוא יכול לשחק בטופ של אירופה.
בזה אני הסכמתי שהסיכוי שלו לשחק באחת הקבוצות של טופ של אירופה הוא נמוך כשהטופ של אירופה הכוונה לקבוצות צמרת של יורוליג.

זאת הסיבה שהמילים שהשתמשת הן חשובות. תשים לב שלא היית עקבי במה אומר. שינית בעדינות את המינוח כדי לחזק את הטענה שלך.

להגיד כל שני וחמישי למשתמש כזה ואחר שיש לו בעיות בהבנת הנקרא זה ירוד וגסות רוח, מה גם שאתה אפילו לא חושד שאולי אתה מפספס פה דבר או שניים במהלך הדרך.שזה דרך אגב קורה לכולנו ואין צורך להעליב מישהו בגלל זה.

לי יש מספיק דוגמאות אבל לא באמת בא לי להמשיך את ויכוח הסרק הזה.

קבעתי, שכרגע, כלומר היום ושנה הבאה( אחרי שנה בחוץ, או בקבוצה קטנה), הוא לא יוכל לשחק בקבוצה ברמה של מכבי.
אמרתי שאם הוא יושב בבית בנובמבר, אין לו אפשרות למצוא חוזה בקבוצה בסדר גודל של מכבי.

שים לב ד"א, שבהודעה הראשונה שלי בנושא( עמוד 7) השתמשתי במונח "טופ יורוליג", ככה שזה קצת מופרך להגיד ששיניתי את המינוח בשביל לחזק את עמדתי. מה שגם, הויכוח בינינו התחיל בכלל בעקבות ההודעה הזאת, כלומר, כל מה שאמרת פה התבסס בכלל על אותה הודעה שבה כאמור השתמשתי במונח "טופ יורוליג".
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 נובמבר 2013, 19:01

אור, כל מה שכתבת בתגובה אליי מקובל עליי. זה פשוט נכתב בסגנון קצת שונה מהפוסטים האחרים ולכן גם הרבה יותר קל להסכים עם זה.

אני בהחלט הודתי ואמרתי באופן ברור שליאור כרגע לא שווה את הסכומים אותם הוא מקבל ושראוי יהיה שיחתום במכבי על חוזה חדש ונמוך יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 12 נובמבר 2013, 21:00

הדיון על אליהו צריך להיות הרבה יותר עתידי מאשר לגביי העונה הזאת.

איזה פאקינג ישראלים יחתמו פה בשנה הבאה אחרי שפניני, נעימי וג'ייק כהן יתפזרו לכל עבר כי ברור שהם לא יהיו פה. אוחיון אולי (יש לו יציאה, מי יודע מה יקרה אם תגיע הצעה מאיזה קבוצה הזויה), טיוס אולי (כי בינתיים לא נותן כלום), בלו אולי כי מי יודע האם מתחשק לו להמשיך לשחק וצעיר יותר הוא לא נראה. מקל וכספי בNBA. כל השחקנים הישראלים הסבירים האחרים חתומים בקבוצות אחרות גם לעונה הבאה. איזה ישראלים בדיוק ישחקו פה?

חתימה של אליהו היא שובר שיוויון ביג טיים לירושלים שתחזיק בסגל ישראלי יותר טוב מזה של מכבי לראשונה בהיסטוריה. להנהלה של מכבי פשוט אסור לתת לזה לקרות יהיה המחיר אשר יהיה.
NY boy

הודעהעל ידי שחף » 12 נובמבר 2013, 21:05

אולי הגיע הזמן להפסיק לחפש שוברי שיוויון ישראלים שלא קיימים. השוברי שיוויון של מכבי באמצע העשור היו שאראס, פארקר וניקולה. עם טל בורשטיין היא הפסידה אליפות וגביע אחרי ששניים מהחבר'ה האלה עזבו, ועוד אליפות אחרי שניקולה עזב.
שחף

הודעהעל ידי rc4991 » 12 נובמבר 2013, 21:22

אפרופו שחקנים שישבו בבית בלי קבוצה...
אז מה תגידו על מקל?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 12 נובמבר 2013, 21:24

שחף כתב:אולי הגיע הזמן להפסיק לחפש שוברי שיוויון ישראלים שלא קיימים. השוברי שיוויון של מכבי באמצע העשור היו שאראס, פארקר וניקולה. עם טל בורשטיין היא הפסידה אליפות וגביע אחרי ששניים מהחבר'ה האלה עזבו, ועוד אליפות אחרי שניקולה עזב.

מסכים לגמרי
מי שצריכים "לשבור שיוויון" בקבוצה הם זרים תותחים אבל לרוע המזל לא נראה שזה יקרה כל עוד פדרמן פה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 12 נובמבר 2013, 21:55

שחף כתב:אולי הגיע הזמן להפסיק לחפש שוברי שיוויון ישראלים שלא קיימים. השוברי שיוויון של מכבי באמצע העשור היו שאראס, פארקר וניקולה. עם טל בורשטיין היא הפסידה אליפות וגביע אחרי ששניים מהחבר'ה האלה עזבו, ועוד אליפות אחרי שניקולה עזב.

ההשוואה הזאת היא באמת שלא במקום. אתה משווה את החמישייה הכי טובה באירופה מול הסגל מהפנקס של דני פדרמן? נו באמת.

אתה גם מתעלם לחלוטין מהעובדה שחוץ מטל בורשטיין היו במכבי גם: דריק שארפ, גור שלף, יותם הלפרין, "ציון" תומאס ודיוויד בלו ב 2004. אותם האנשים גם שיחקו ב 2005 רק עם יניב גרין במקום בלו. אז זה לא שהיה רק בורשטיין. רחוק מאוד מזה.

בנוסף לכך, אתה גם לחלוטין מתעלם מהעובדה שהעונה החוקים בליגה שונים מאוד מאלה שהיו פעם. אבל פה אתה לא לבד. גם דני קשקשני לא התייחס בקיץ לחוקים החדשים, ובגלל זה יש לך עכשיו ספסל מלא ישראלים שלא שווים כלום, לא משותפים ולא מתלבשים, במקום ישראלי אחד שלפחות בשביל הליגה המקומית אין עוררין על כך שהוא שחקן מצוין.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי NY boy » 12 נובמבר 2013, 22:15

מה שפיליקס אמר.

אתה והנהלת מכבי מתעלמת לחלוטין מהמציאות. גם בחוקים בארץ וגם בשוק השחקנים ומצבו.

המחשבה הזאת הולכת להוביל את מכבי בקרוב מאד (במידה וליאור יחתום בירושלים בסוף) למצב שהם יתעוררו בוקר אחד ויבינו שאין להם יתרון בליגה אלא חיסרון. שאין להם את מי להחתים גם אם הם רוצים לשנות את זה כי כולם חתומים.

אתה חושב שזה יוביל אותם לאיזה השקעות פסיכיות בזרים תותחים? ממש לא. זה יוביל לסדרת החתמות מפגרות של סגל של 15 שחקנים עם שחקנים ברמה נמוכה שמקבלים מאות אלפי דולרים סתם כי אין ישראלי טוב להחתים אז במקום נחתים 5.

הרי זה בדיוק מה שקרה השנה. במקום ג'ייק כהן טיוס ונעימי היה אפשר להשאיר את אליהו בחוזה המקורי שלו. יש פה בנאדם אחד שחושב שעדיף את ה3 האלה בקבוצה מאשר את אליהו? שהקבוצה יותר טובה ככה? פחחחח
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 נובמבר 2013, 22:35

גם הזרים ה"בינוניים" שיש עכשיו, רמה אחת( לפחות) מעל הליגה.

האמת אני מקווה שליאור יחתום בהפועל רק בשביל לבדוק סופית אם מה שאתה אומר פה נכון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 נובמבר 2013, 22:39

האמת שבאמת הסיפור עם נעימי, כהן וטיוס הוא הזוי לחלוטין. 3 ישראלים מחוקים לחלוטין מהרוטציה, שיושבים על הפיירול של מכבי ומרוויחים ביחד קרוב למליון דולר נטו (אולי מעט פחות).
מה כאילו חשבו שם כשהביאו את השלישייה הזאת, ועל איזה תקציב שפוי מדברים שם כשבכל שנה מביאים עוד שחקנים באמצע העונה (העונה זה היה בינתיים רק בלו אבל יש עוד זמן),
ומשלמים לכמה פיגורות על זה שהם יושבים ביציע/בבית/משחקים בקבוצה אחרת.

דני הזה באמת גאון ייחודי כנראה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 12 נובמבר 2013, 23:27

MTA2311 כתב:גם הזרים ה"בינוניים" שיש עכשיו, רמה אחת( לפחות) מעל הליגה.

האמת אני מקווה שליאור יחתום בהפועל רק בשביל לבדוק סופית אם מה שאתה אומר פה נכון.

זה עובדתית שהם לא רמה מעל הליגה כי הם הפסידו אליפות והשנה בארץ נראה שיהיה להם לא פחות קשה לקחת עוד אליפות.

בשנים קודמות מכבי החזיקה ביתרון ברור בישראלים שהספיק גם בשנים לא טובות לטייל בליגה ברוב הזמן.

מעבר לזה, גם לדברים שפיני גרשון אמר בשבוע האחרון יש הרבה מהאמת. מכבי לא רק תאבד על הכוח המקצועי והיתרון של הישראלים, היא תאבד את הזהות. כשביריבה שלה ישחקו רוב נבחרת ישראל ובמכבי ישחקו שחקנים שוליים מתאזרחים וכו'.

זה יהיה תחילת הסוף של מכבי כמו שאנחנו מכירים ב50 השנה האחרונות וזה יהיה הרבה יותר מאיבוד אליפות מיקרית במשחק אחד.

זה בנוסף לזה שחוזרים לסדרות מעוד שנה, וכשירושלים למשל תקח אליפות בסדרה במהירות גם תקום הדרישה למקום של מכבי ביורוליג.

הנהלת מכבי מתנהלת בצורה חובבנית וטיפשית שהרסה הרבה עד עכשיו אבל מאיימת להרוס עוד הרבה יותר בקרוב.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 12 נובמבר 2013, 23:29

MTA2311 כתב:האמת אני מקווה שליאור יחתום בהפועל רק בשביל לבדוק סופית אם מה שאתה אומר פה נכון.

ומאד עצוב שזה מה שאתה רוצה. כי אם יתברר שאני צודק... הכי חמור שלתקן כבר אי אפשר יהיה. ירושלים תחזיק בכוח, תחזיק ביתרון, ומכבי היא תוכל להתפלל שדני ג'וניור יקבל איזה החלטה אחת נורמלית בחייו לפני שהוא יצטרך להסביר לאבא שלו איך הגענו למצב הזה
NY boy

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Tom1313, עידן ו־11 אורחים