שחף כתב:jol9 כתב:רפא עשה עבודה מעולה היום.
כל הזמן היה נראה לי שפדרר משייט בקלילות על משחקוני ההגשה שלו. אז רפא נתן לו לעבוד הרבה יותר קשה.
הוא לקח 40% מהנקודות על הסרב של פדרר וגרר אותו ל-14 נקודות שבירה (מתוכן ניצל 4).
הוא בכלל לא עלה לרשת (רק 10 עליות לרשת ב30% ניצול) כנראה כי זה לא התאים לטקטיקה שלו, מנגד פדרר עלה 42 פעמים לרשת עם 55% הצלחה.
רפא פשוט גרם לו לסבול בכל עליה לרשת.
כעת הגמר הגדול - רפא נגד סטאן. סטאן אמנם בנחיתות ברורה במצ'אפ, אבל לא יהיה חכם לזלזל בטניסאי שהדיח את דג'וקוביץ' ברבע הגמר.
לא יודע לא מסכים (למרות שאתה רואה יותר משחקים של רפא ממני). פדרר היה חלש מאוד. המון המון החטאות לא מחויבות. רפא לא ממש ניצל את אפשרויות השבירה שהיו לו ורק במערכה השלישית הוא קצת העלה את הרמה שלו.
לגבי העלייה לרשת- פדרר תמיד קיבל בראש מרפא כשהוא עלה לרשת. הטקטיקה מול רפא של רוב השחקנים זה להכריע אותו על עוצמה חזקה יותר ולעייף אותו(למעט נובאק, אולי היחיד בסבב שעומד מול רפא בנקודות ארוכות וגם מנצח אותן), בטח שלא לתת לא הזדמנות להעביר אותך פעם אחרי פעם. דווקא בהתחלה פדרר שיחק יחסית נכון גם אם זה לא הצליח לו כל כך וקיצר את הנקודות.
תראה, זה היה כנראה המשחק הכי טוב של רפא בטורניר. אל תזלזל בפדרר. זה שרפא משחק טוב לא אומר שהוא צריך לנצח 6-2 בכל מערכה.
פדרר רק שלשום ניפנף את מארי בקלות מפתיעה, עם אותן עליות לרשת בדיוק (ומארי מעביר לא פחות טוב מרפא ואם כן אז בקצת).
אני בהחלט חושב שרפא היה טוב. הגיש טוב, כמעט ולא איבד ריכוז, הבקהנד עבד מעולה וגם חבטות ההעברה.
לגבי שיטות לנצח את רפא - זאת שאלה טובה. אני יכול להגיד מה (ומי) מצליח להקשות על רפא.
טניסאים שמפגיזים כל כדור בלי חשבון, כמו גולביס, הם טניסאים מסוכנים לרפא. אבל לרוב טניסאים כאלה מצליחים לקחת מרפא מערכה אבל לא לנצח, כי מתישהו
הכדורים מתחילים ליפול החוצה. מי שעשה את זה יפה וניצח היה סודרלינג בRG 2009. שנה לאחר מכן, רפא חיסל אותו 3-0 בגמר, מה שמראה שהטקטיקה
הזאת היא באמת מאוד בעייתית לאורך משחק שלם, בטח בגראנד סלאם.
טניסאים נוספים שמקשים על רפא, הם טניסאי קו אחורי, שיודעים לרוץ ולהחזיר כדורים בלי סוף ובסבלנות וגם לתקוף אם מתאפשר.
דימיטרוב הוא דוגמא מצויינת, והקשה על רפא בכל מפגש בינהם.
להיכנס ראש בראש עם רפא לקרב חפירות זה דבר שהיום יכול רק טניסאי אחד, והוא אפילו מעט טוב יותר מרפא בזה.
דווקא וורינקה מציג את הארסנל שיכול פוטנציאלית לסכן את רפא, למרות המאזן העגום שלו מולו. נראה מה יהיה בראשון.