ההכנות לעונה הבאה - התחילה עונת המלפפונים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ההכנות לעונה הבאה

הודעהעל ידי חנו'ש » 31 מרץ 2014, 23:30

LIAV10 כתב:בכה או לא, היו לו שני שחקנים של מעל מיליון דולר.

אולי רק אם מחשבים פיצויי בייאאוט, כי אני לא זוכרת אף אחד כזה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 מרץ 2014, 23:32

חנו'ש כתב:

לאמפה ואם אני לא טועה אנדרסון.
גם ויזנייבסקי עקץ באיזה 700-800 K אם אני לא טועה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 31 מרץ 2014, 23:37

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:
מקאדו 3 כתב:
rc4991 כתב:
שמואל1 כתב:שמעון מזרחי: "לא מחפשים מאמן, מקווה שבלאט יישאר"
אחרי 3 הפסדים וכשהספקולציות על עתידו של מאמן מכבי ת"א כבר מופרחות לאוויר בהנהלה הביעו אמון: "אנחנו מעריכים אותו ורוצים שימשיך איתנו".

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 66412.html

אני מאוד מקווה שבלאט ישאר אבל קשה לי להאמין שזה יקרה
פדרמן ורקאנטי שונאים אותו יותר מדי

למה אתה כל כך רוצה שישאר ? בגלל פיינל פור אחד ? בלי הסיפורים על מוציא את המקסימום מהשחקנים ( אלה אם אתה חושב שמה שזה עתה ראית זה המקסימום מההרכב הזה ) וההצלחה בנבחרת רוסיה מה הוא עושה שהוא הפך פה לקדוש ? ההשפלות הגדולות בהיסטוריה ? העונה הכי בזיונית ? בחירת שחקנים מפגרים ?

אולי איזה צעיר עם ראש פתוח יביא רכז לבן ומוכשר במקום נוגחיי הקירות האלה שבלאט אוהב ? אולי 4 נורמלי ? או 2 ? או 3 ?

זה כמובן לא סוטר את העובדה שייש הנהלה צעירה ועלובה .

כן,בלאט מוציא יותר ממה שהתקציב מאפשר לו ועל זה קשה להתווכח
במסגרת הניהול של פדרמן קשה מאוד לבנות קבוצה כמו שאתה רוצה

קשה מאוד לבנות קבוצה כמו שרוצים, זה נכון.
ובכל זאת למעט עונתו הראשונה, באף עונה לא הרגיש לי כאילו הוא מיקסם את התקציב שהוא קיבל.
זה תמיד מרגיש כאילו בכסף של הבחירות השגויות וכל השחקנים הלא שייכים שבאים והולכים אפשר לעשות יותר.

הוא ללא ספק ממקסם את היכולת של הסגלים העלובים שנבנים, אבל הוא לא ממקסם מלכתחילה את התקציב שהוא מקבל עם סגל ששווה יותר ממה שהוא עולה

לדעתי הוא הוציא מהתקציב יותר ממה שהוא שווה למרות שאני לגמרי מסכים איתך בנוגע לבניית הקבוצה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 31 מרץ 2014, 23:40

toja27 כתב:
rc4991 כתב:
Maccabikid כתב:לכן אנחנו נראים ככ טוב בליגה? גם שם בלאט עם תקציב דפוק? לכן חטפנו 30 לפני שבןע?

לכל קבוצה יש נפילות וזה לא שאני בא להגן עליו כי תאמין לי שאני גם ממש מתעצבן מההפסדים האלה
בינתיים מה שקובע זה המצב שלנו בכללי ובמיוחד ביורוליג שם אנחנו במצב טוב עם סיכוי לפיינל פור

אני לא מסכים, מה שקובע זה איך הקבוצה נראית בכל המסגרות. אין באמת הפרדה בין איך שהקבוצה נראית בליגה ובין איך שהיא נראת ביורוליג. עונה שעברה הגענו בסוף בקושי להצלבה ואז פגשנו את ריאל מדריד וחטפנו תבוסה. באותו זמן בליגה איבדנו את האליפות. זה לא צירוף מקרים. צריכים להסתכל על החוזק של הקבוצה באופן כללי ומשם לקבוע.

ברור שצריך להסתכל על הכל אבל מבחינה כללית המצב שלנו טוב מאוד ביורוליג וגם בליגה הוא סביר
אנחנו גם שוכחים שמכבי של השנה מסתמכת בעיקר על שלשות ועם הנשק הזה אפשר לנצח כל קבוצה ואפשר גם להפסיד לכל קבוצה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 31 מרץ 2014, 23:41

חנו'ש כתב:
toja27 כתב:האמת שעוד לא ראינו מאמן אחר על הקווים ב"עידן התקציבים המצומצמים" ככה שלהגיד שבלאט מוציא את המקסימום מהמצב זאת רק דעה והשערה ועוד לא הוכח בשום מקום.

התקציב אומנם הולך ומצטמצם אבל הצמצום התחיל לדעתי כבר אחרי עונת 2008, כך שגם פיני (ואפי, אבל זה לא נחשב) חי בעידן הזה גם אם התקציב שלו היה גבוה מהנוכחי.

אמל פיני התחילה הירידה אבל היה לו עדיין תקציב יפה לעומת השנים של בלאט
מה גם שפיני בנה קבוצה אחרי עונה עם הוצאות כלכליות גבוהות מאוד
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 01 אפריל 2014, 00:03

LIAV10 כתב:
חנו'ש כתב:

לאמפה ואם אני לא טועה אנדרסון.
גם ויזנייבסקי עקץ באיזה 700-800 K אם אני לא טועה.

אנדרסון הגיע למכבי מציבונה, כך שקשה לי להאמין שהחוזה שלו היה כזה גבוה.
לאמפה היה על הגבול של המיליון ואם עבר אז זה היה ממש בקצת.
והוויז אכן עקץ, אבל זה לא סכום רחוק ממה ששולם למדלי שנה שעברה או לאינגלס השנה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 אפריל 2014, 00:20

אנדרסון בא מציבונה, אבל דפק שם 15 נקודות, 5 ריב׳ ושניני אסיסטים וחטיפות.
עצוב שמכבי כבר לא מסוגלים להנחית שחקן שדופק כזאת סטט׳ ביורוליג.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אפריל 2014, 01:03

LIAV10 כתב:אנדרסון בא מציבונה, אבל דפק שם 15 נקודות, 5 ריב׳ ושניני אסיסטים וחטיפות.
עצוב שמכבי כבר לא מסוגלים להנחית שחקן שדופק כזאת סטט׳ ביורוליג.

ריקי היקמן?
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 אפריל 2014, 01:44

לא אותה סטט׳ ולא עשה את זה לפני מכבי.
אנדרסון שחקן פי 3 יותר איכותי והמשכורת בהתאם.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 01 אפריל 2014, 07:01

Maccabikid כתב:לכן אנחנו נראים ככ טוב בליגה? גם שם בלאט עם תקציב דפוק? לכן חטפנו 30 לפני שבןע?

אנחנו נראים ככה מכמה סיבת:
1 - מכבי קבוצה לא מספיק מוכשרת מה שמצמצם את הפערים. היתרון האמיתי של מכבי הוא העומק, אבל היתרון הזה מתבטל כשאין הרבה איכות.
2 - השופטים משפיעים ב-90% מהמקרים נגד מכבי
3 - המאמנים היריבים מגיעים מוכנים יותר למשחקים מול מכבי ויודעים איך לפגוע בה
4 - המוטיבציה של השחקנים במשחקי הליגה נמוכה יותר

בגדול, למכבי כמועדון יש שליטה על חלק מהדברים, וצריך לדאוג כבר בקיץ שסיבות כמו 1 ו-4 לא יקרו.
כל עוד זה לא קורה, אנחנו נקבל הפסדים בזירה המקומית ונאכל את הלב.

אני רק מקווה שאם מכבי כן תפסיד אליפות, שתהיה הפקת לקחים אמיתית ולא כמו שעשו בעונה האחרונה, שהשאירו כמעט את כל הסגל שהושפל ביורוליג והפסיד אליפות בליגה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אפריל 2014, 07:59

למכבי יש תקציב שחקנים של סביב ה- 8 מליון דולר. לירושלים יש תקציב של כ- 4 מליון (ששווה בת'כלס 7 מליון) ולחיפה סביב ה- 3.5 מליון+ (ששווה גם יותר).
לפני כמה שנים למכבי היו תקציבים של פי 3-5 מהיריבות. בפערים היום, אין למכבי ייתרון איכותי משמעותי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 אפריל 2014, 08:55

roy1000 כתב:

למכבי יש תקציב שחקנים של סביב ה- 8 מליון דולר. לירושלים יש תקציב של כ- 4 מליון (ששווה בת'כלס 7 מליון) ולחיפה סביב ה- 3.5 מליון+ (ששווה גם יותר).
לפני כמה שנים למכבי היו תקציבים של פי 3-5 מהיריבות. בפערים היום, אין למכבי ייתרון איכותי משמעותי.

לא הבנתי איך 4 מליון שווה ל-7...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 01 אפריל 2014, 09:11

טוב, אז אני עושה קצת שינויים בסגל שבחתימה שלי. טיוס פשוט מעצבן אותי. גם דיווה עם דרישות, גם חסר מחוייבות, וגם אסון קולוסאלי בזריקות מהעונשין. אפשר להגיד עובדתית שבשני המשחקים האחרונים, אמש ונגד ריאל, יש לו חלק גדול ואחריות גדולה בלדפוק לנו ניצחון וודאי. הוא מופיע בחתימה שלי, במקומו הייתי שם את פישר. ייתכן ופישר פחות טוב ממנו הגנתית, אבל הוא בוודאות חוסם טוב יותר ועם קליעה רכה יותר, וגם יכול לשחק כישראלי. פישר ודאנקן לצד סופו זה בסך הכל קו קדמי די טוב לדעתי. בעמדה 3 הייתי משאיר את פניני ויורד מרייס, לאור כושרו המעולה. הבעיה היא שהחוזה של פניני יוצר פלונטר ברכש איכותי, ויביא לוויתור על שחקן איכותי אחד, לפחות בתרחיש הפנטזיה שלי, של בניית קבוצה קצרה וזולה יחסית למעט שתי עמדות (בתרחיש הזה מלכתחילה לא ציינתי את בלאט כמאמן). אז להלן סגל שהייתי מוכן לקנות. אני מוותר על לנגפורד (גם ככה אין סיכוי לקבל אותו), לטובת פניני ורצון שלי לראות פה את פארגו. גם ציוות של סקוטי הופסון וקרלון בראון יהיה בעייתי, כי לצד פארגו עדיף שיהיה קלעי. אני עדיין חושב שעמדה 2 צריכה להיות מבוססת על זרים (בתוספת של לנדסברג, שהוא נע על עמדות 2-3).
1. פארגו, אוחיון/מקל (אחד מהם, כדאי למכבי לרחרח מה יהיה עם מקל בקיץ. כנראה שאוחיון יהיה אבל זול יותר וריאלי יותר.
2. זר עם קליעה ברמה גבוהה+, קרלון בראון.
3. דונטה סמית', גיא פניני.
4. בלו, בלייזר, דאנקן.
5. סופו, פישר.

צריך לקחת בחשבון שללנדסברג יש חוזה, עם הזר הקלעי שיגיע יהיה זול יותר אין מניעה שהוא יהיה השחקן ה-11. אגב, ויתור על לנגפורד יכול אולי ליצור מצב שעדיף יהיה לשקול במקום דאנקן גבוה עם מסה, כמו המילטון, אבל לא נראה לי שתקציבית זה אפשרי.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אפריל 2014, 09:16

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

כי הם מחזיקים שחקן כמו ברייסי רייט שהוא שחקן של חצי מליון דולר פלוס ב- 100 אלף (אחרי שסמארה התפרקה), ואת דאנקן שהוא שחקן של חצי מליון פלוס ב- 200 אלף. גם אליהו במחיר נמוך וגם פרחובסקי. שהאיכות של הסגל שווה בערך לקבוצה של 7 מליון. גם חיפה שווים יותר מהתקציב שלהם עם דונטה סמית', יבזורי ורנדל במחירים נמוכים.

זו הסיבה שאנחנו מפסידים - הפערים בתקציב מאוד הצטמצמו. בתקופת השושלת הפערים היו פי 4-5 מהמתחרות. היום זה אולי 30% וגם זה בספק.
roy1000

הודעהעל ידי er79 » 01 אפריל 2014, 09:19

לא הייתי מגדיר את רייט ודאנקן כשחקנים שהשווי שלהם מעל חצי מליון דולר. עדיין לא, בכל אופן.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אפריל 2014, 09:20

ER79 - לא יהיה דאנקן בגלל המיסוי הישראלי.
סקוטי הופסון קיבל חוזה של 2.5 מליון בקליבלנד.
חוץ מפארגו, לא ברור לי מה השדרוג הגדול בסגל הזה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אפריל 2014, 09:21

er79 כתב:לא הייתי מגדיר את רייט ודאנקן כשחקנים שהשווי שלהם מעל חצי מליון דולר. עדיין לא, בכל אופן.

לרייט היה חוזה של 600 אלף יורו בסמארה, אז ההגדרות לא ממש משנות, זה יותר עובדות.
דאנקן הוא שחקן של חצי מליון לפחות. חימקי כבר שמה עליו עין לעונה הבאה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 אפריל 2014, 09:49

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

כי הם מחזיקים שחקן כמו ברייסי רייט שהוא שחקן של חצי מליון דולר פלוס ב- 100 אלף (אחרי שסמארה התפרקה), ואת דאנקן שהוא שחקן של חצי מליון פלוס ב- 200 אלף. גם אליהו במחיר נמוך וגם פרחובסקי. שהאיכות של הסגל שווה בערך לקבוצה של 7 מליון. גם חיפה שווים יותר מהתקציב שלהם עם דונטה סמית', יבזורי ורנדל במחירים נמוכים.

זו הסיבה שאנחנו מפסידים - הפערים בתקציב מאוד הצטמצמו. בתקופת השושלת הפערים היו פי 4-5 מהמתחרות. היום זה אולי 30% וגם זה בספק.

אוקיי. הבנתי.

בהקשר לסגלים ולהצעות לעונה הבאה של ER
אני חושב שקל לבוא ולהגיד קלע ברמה גבוהה לעמדה 2. זה חתיכת סיפור להביא אחד כזה. היה לנו את לוגאן שהיה קלעי נפלא, אבל אנשים כאן לא התלהבו. אני עוד בקיץ חשבתי
שלוגאן הוא שחקן שמתאים הרבה יותר לקבוצה כמו מכבי מאשר היקמן. הוא היה יכול להיות נפלא לצד סופו ושני פורוורדים קלעים.
אבל אני גם זוכר את המגרעות של לוגאן, ואת חוסר היציבות.

בדר"כ קלעים טהורים הם שחקנים די חד מימדיים, שטובים בקליעה אבל חלשים בדברים אחרים. אלה שטובים בכמה דברים, נחטפים מאוד מהר.
בגלל זה אני קצת חוזר להצעה שלי לחפש שחקנים בNBA. אולי אפשר למצוא שם גם קלעי ברמה טובה במחיר סביר.

אני חושב שכל הדיונים הולכים להיות תלויים בקו האחורי שייבנה כאן. אי אפשר להשקיע הרבה כסף בקו הקדמי ובקו הפורוורדים, ולהזניח לחלוטין את הקו האחורי.
אני אומר שוב - היקמן הוא שחקן שיכל בקלות להגיע לראשון או לגליל ולא למכבי, וגם רייס. מכבי צריכה להשקיע יותר באיכות ולהתאים את השחקנים לצרכים שלה כקבוצה גדולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 01 אפריל 2014, 10:43

אוקיי, אני אגיב לשניכם. לגבי הופסון, לא ידעתי שהוא סגור בקאבס, אבל בכל מקרה ירדתי ממנו כפי שציינתי בפוסט האחרון שלי. מכיוון שאין סיכוי להביא את לנגפורד (הלוואי והיה), ומכיוון שאני מאוד רוצה את פארגו, לדעתי צריך ציוות של קלעי איכותי לידו. יוני, לא אמרתי שיהיה קל למצוא שחקן כזה, בשביל זה צריך מחלקת סקאוטינג שתמצא כאלה ושלא תתמוגג מפחונים אמריקנים ששיחקו בליגה הגרמנית. אני בטוח שיש אי שם ביבשת אירופה, אמריקה, וכיו"ב, שחקן עם יד נפץ כמו קארול. צריך למצוא. לוגאן לא היה יציב, כמו כל הקריירה שלו בערך.
לגבי עלויות שחקנים, אני די בספק עם חימקי תוכל לשלם על דאנקן חצי מליון דולר. השמועות אומרות שהם במשבר כלכלי חמור. בינתיים הוא לא שחקן של חצי מליון. לגבי רייט, מה היה שווה פחות מעניין אותי, אם אני אומד כיום את הערך שלו הוא גם לא שווה מחיר כזה. את רייט הייתי מתמחר כמו היקמן בערך, אם כבר הערך של דאנקן יהיה מעט גבוה משלו לדעתי בעונה הבאה, אבל אני לא פוסל שהוא ישחק במכבי בפחות מחצי מליון, כי הוא רוצה להישאר בישראל. איתו הבעיה היא בעיקר מיסוי.
את דעתי על פארגו כבר אמרתי. תגיד מה שאתה רוצה, אבל להגיד שפארגו הוא לא שדרוג לקו האחורי הזוועתי הקיום, זו שגיאה. פארגו בהחלט יכול מבחינת פוטנציאל להיות הפארגו של מכבי ולא הפארגו של צסק"א.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 01 אפריל 2014, 11:34

רייט = היקמן = חצי מליון דולר.
המספרים של דאנקן בליגה וביורוקאפ שווים חצי מיליון דולר. הוא יקבל אותם איפושהוא (לא מכיר את הבעיות בחימקי). למכבי הוא יקר מדי לדעתי עם המיסוי.

לגבי פארגו - אין ספק שהוא שחקן מצויין, אבל פארגו אחד לא הופך את הקבוצה הזו למה שאנחנו רוצים.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], liran, משה ו־12 אורחים