Roni1 כתב:אתה בטוח שאתה אוהד מכבי?
״העדות של איש האבטחה״ מופיעה במדור ״סאטירי״ בהארץ. בעל הטור עירד צפריר הוא אוהד הפועל שכותב ברכות ש.ש.ל לחברים שלו אוהדי הפועל בימי הולדת. הטור מלא בהסתלבטויות על סופו ״אין לאבטחה חיצי הרדמה להרגיע דובים?״ עם ריח גזעני והמאבטח משתף איתם פעולה ומסתלבט גם הוא על סופו והמשקל שלו.
מזמינה אותך לצפות בסרטון שהוספתי באחת ההודעות הקודמות, סמית׳ מוציא לחוץ ו3 אוהדי הפועל יושבים לו הגב כמעט פיזית וצורחים לו באזניים, עומד לידם מאבטח ומחייך, מתאפק לא לצחוק.
לא מאמינה שאמרת שה״עדות״ הזאת בעיתון הארץ הורסת לסופו את הקייס, כנראה שהיית מאמין גם אם המאבטח היה אומר שהאוהד איחל לסופו בהצלחה מול צסק״א.
אני אוהד מכבי מאז שאני זוכר את עצמי, שזה למעלה מ- 30 שנה, ובאמת לפני קרוב ל- 30 שנה האמנתי בכל ליבי שאולסי פרי היה חולה בשפעת ולא מכור לסמים. מנקודת המבט שלי היום, מעניין אותי מה שבאמת קורה בקבוצה, ולא הנרטיב שמנסים למכור לנו. אני מבין את אלו שנמצאים במקום אחר ובטוחים שכל דבר ששמעון אומר הוא תורה מסיני ושכל דבר ששחקן של מכבי עושה הוא נכון וראוי. אני נמצא במקום אחר - מקום שבו אני יכול להסתכל למציאות בעיניים וגם להעביר ביקורת ולהבין שהקבוצה שאני אוהד והמנהלים והשחקנים שלה לא מושלמים.
ועכשיו אני הולך להגיד דברים מאוד לא פופולריים, אז מי שקשה לו לקבל את האמת, מוזמן לדלג.
לגבי העדויות על מה שנאמר במנהרה ע"י אותו אוהד - זה לא סאטירה. בעיתוני היום מצטטים יותר מעד אחד שטוען שהאוהד אמר לסופו "I will fuck your mother". לא קללות גזעניות ולא אונס של ילדים. לטענת אותו אוהד, הוא בכלל הפנה את המשפט לדווין סמית' ומה שאת מראה בסרטון די מחזק את גרסת האוהד. צר לי, אבל זו ככל הנראה המציאות.
הבעיות של סופו לא התחילו בהדר יוסף אתמול. זו לא הייתה התפרצות רגעית בעקבות איזה קללה גזענית או משהו חריג שנעשה ע"י האוהד. סופו עצבני כבר תקופה לא קצרה. בנס הוא לא הורחק במשחק מול ירושלים אחרי שאמר לשופט "I kill you". מהמעט שמדליפים בהנהלה, אפשר להבין שגם באימונים ומאחורי הקלעים יש איתו בעיות בתקופה האחרונה. סופו היה חלש מאוד במשחק ובלאט כמעט ולא נתן לו דקות. בכלל, הוא בירידה תלולה בחודש האחרון.
אני חושב שיש שני דברים להוציא מהסיפור הזה - דבר ראשון, צריך למנף את המקרה בשביל ללחוץ על הפועל שירגיעו את האוהדים שלהם ושיוציאו מהלקסיקון את השירים על רגב ועל שמעון ביחד עם שירי השואה. במכבי עושים את זה, ואני מאמין שזה בסופו של דבר יעבוד.
דבר שני - את סופו חייבים ליישר. הוא נמצא במקום מאוד לא טוב, ואם במכבי לא יצליחו לאפס אותו ולהחזיר אותו לעיסוק בכדורסל, הסיכויים בהצלבה ואפילו באליפות בארץ לא יהיו טובים במיוחד.