אפלייה, גזענות ומה שבינהם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אפלייה, גזענות ומה שבינהם

הודעהעל ידי התנין » 30 אפריל 2014, 01:35

חנו'ש כתב:
התנין כתב:כי לשבת מאחור או מאחורי פרגוד (מטעמי צניעות בלבד) אכן שקול למילת נשים. ברור לך שנשים אינן מחויבות ללכת לבית הכנסת, והעובדה שהן עושות זאת למרות אותה ''אפלייה'' כהגדרתך, די מעידה על כך שאין להן בעיה עם הנוהל הזה.
עכשיו אם תטען שיש לך בעיה עם עניין הצניעות ותגיד שהוא לכשעצמו מעיד על אפליה מינית אז יש לך בעיה עם עקרון מרכזי בדת, שהיא כמו שאמרתי לא ליברלית, לא פתוחה ולרוב גם לא רציונלית, אבל מי שמאמין בה מקבל את כל המרכיבים בה.

דווקא עניין מילת נשים כן יכול להתקשר.
ברור שזה לא באותה רמה, אבל העיקרון המרכזי דווקא דומה.
הדתות והתרבויות ה"פרימיטיביות" מאוד שונות וקשות לקבלה ע"י התרבות המערבית "המתקדמת".
כמו מה שנחשב אצלינו לאפלייה נגד נשים, כמו מילת נשים אצל המוסלמים, או רציחות על כבוד המשפחה או ריבוי נשים אצל הבדואים.
הרי כולם יגידו לך שזה חלק מהתרבות שלהם ואיך אתה יכול לשפוט? אפילו הנשים שלהם שקיבלו את התרבות הזו מלידה וכך חונכו.
ואגב, הדוגמאות הללו אפילו לא בהכרח נעשות במרחב הציבורי ולא מתנגשות בכלל עם אנשים אחרים או פוגעות שאנשים בעלי תרבות שונה באופן ישיר.

כמובן שברור שאף אחד לא מאיים ברצח על נשים חרדיות ויש להן כביכול "זכות" לא ללכת לבית כנסת, אבל זה לא ממש זכות בחירה במציאות שהרי הן מחויבות למה שהציבור מכתיב להן, אלא אם כן הן בעלות אומץ ממש גדול לעזוב את כל החיים שלהן וכל מה שהן מכירות ולחזור בשאלה (עסק רציני ולא קל בכלל שלא בהכרח מתאים לכל אחד)
וכמובן שרוב הנשים בציבור החרדי חונכו מגיל קטן לחשוב שזה בסדר כי זו תרבותם ודרך חייהם ות'כלס, אף אחד גם לא יכול להגיד מהכרח שזה לא בסדר, כי זו ראיית עולם.

זה לא בר השוואה, שכן מילת נשים גורמת להן לנזק פיזי מהותי שילווה אותן כל חייהן. בחורה שיושבת מאחור באוטובוס או מאחורי פרגוד בבית הכנסת לא מאבדת את האוטונומיה שלה על גופה, אלא מקסימום את חופש התנועה שלה במקום מאוד מוגדר (ולזמן קצוב), והדבר זהה לגביי גבר שגם חופש התנועה שלו מוגבל באותה מסגרת מוגדרת. ההבדל הוא עצום.
עכשיו יבואו המתחכמים וישוו זאת לבית מילה אצל הגברים - שוב, לא בר השוואה כלל, שכן ברית מילה לא גורמת לשום פגם פיזי (להוציא מקרים מאוד נדירים), יש מחקרים שמראים כי מדובר בהליך בריא לטווח הרחוק ואם תשאלו אותי, היא גם מוסיפה לאסתטיות ;)
אני חושב שיש דברים שמדינה מתוקנת לא יכולה, ולכן מילת נשים שהיא באמת מנהג ברברי שבאמת גורם לנזק בלתי הפיך לא יכולה להיות דבר מקובל, בדיוק כפי שלא צריכים לקבל בהבנה ''רצח על כבוד המשפחה'' (למרות שבפועל הפסיקה מוכיחה כי אכן מקרים כאלה מתקבלים בהבנה מסוימת והעונשים לרוב מגוחכים).

בנוסף, צריך להבין שאמנם יש נשים שמדוכאות ע"י החברה החרדית (אני ממש לא מתכחש לכך), בדיוק כפי שיש גזענות בחברה הזאת, פרזיטים ואנשים שהדת היא מהם והלאה, אך אין זה אומר שאשכרה יש בחורות שבאמת מאמינות באורח החיים הזה ואשכרה חיות באושר.
התנין

הודעהעל ידי rc4991 » 30 אפריל 2014, 08:48

עברתח עכשיו כל כל התרד (ממש חפרתם!!!) וזה הזמן ךענות...
יש אוטובוסים לחרדים ומי שעולה עליהם צריך לכבד את החוקים שם
באוטובוסים רגילים אין להם שום זכות להתערב ואם לא נוח להם אז שלא יעלו אבל באוטובוסים שלהם זו זכותם המלאה

כרמל,מספיק להפוך את כל הגברים לחולי מין שחושבים רק על סקס
דבר ראשון,גם הבנות לא צדיקות בנושא הזה וחרמניות לא פחןת
דבר שני,מה לעשות שעל מחשבות אי אפשר לשלוט ואתה ממש לא צריך להיות סוטה כדי לחשוב משהו כשאישה יפה עוברת לידך,וזה מה שהם מונעים מעצמם מלכתחילה בכך שהן לא ישבו לידם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 30 אפריל 2014, 08:57

rc4991 כתב:עברתח עכשיו כל כל התרד (ממש חפרתם!!!) וזה הזמן ךענות...
יש אוטובוסים לחרדים ומי שעולה עליהם צריך לכבד את החוקים שם
באוטובוסים רגילים אין להם שום זכות להתערב ואם לא נוח להם אז שלא יעלו אבל באוטובוסים שלהם זו זכותם המלאה

כרמל,מספיק להפוך את כל הגברים לחולי מין שחושבים רק על סקס
דבר ראשון,גם הבנות לא צדיקות בנושא הזה וחרמניות לא פחןת
דבר שני,מה לעשות שעל מחשבות אי אפשר לשלוט ואתה ממש לא צריך להיות סוטה כדי לחשוב משהו כשאישה יפה עוברת לידך,וזה מה שהם מונעים מעצמם מלכתחילה בכך שהן לא ישבו לידם

אני לא הפכתי אותם לחולי מין שחושבים רק על סקס, הם עשו את זה ברגע שהודו שהם לא יכולים לשלוט בעצמם
ואתה לא צריך לספר לי שבחורות חושבות על סקס וזה לא הופך אותן ל"לא צדיקות" כי זה טבעי לחלוטין לחשוב ולדבר על סקס

אין לי בעיה שלא יישבו ליד בחורות אבל אם זאת בעיה שלהם וזה מפריע להם אז שהם יעברו
אם היה משהו בקולנוע שהם מחשיבים לא צנוע, הם היו דורשים להחליף את הסרט או פשוט הולכים לראות משהו אחר?
לכל אחד יש אחריות על עצמו, לא על אנשים אחרים, ואם להם לא נוח משהו אז שיעבירו את עצמם למושב האחורי

אפשר לחשוב שביקשתי שיבהו בכל הנשים בניגוד לרצונם, לא! כולה אמרתי שאם הבעיה היא אצלם אז שיבודדו את עצמם בספסלים האחוריים ולא את הנשים, כן, יש בזה גם משהו סמלי
אם הנשים הדתיות רוצות את זה, שיעשו מה שבא להן, אבל לנשים חילוניות אין מה לציית להם והן לא צריכות לפחד שיגידו שהן עושות פרובוקציות כי הן רוצות לשבת בספסל הקדמי של האוטובוס בשנת 2014
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 30 אפריל 2014, 10:05

איך כל זה הגיע מת׳רד הפלייאוף? :o
ולנושא וה״פרובוקציות״, כשהייתי בתיכון נסעתי עם חברים לירושלים וביקרנו גם בכותל, בתחנה מחוץ לכותל כל הקווים הם קווי מהדרין. כל הנשים החרדיות עלו לאוטובוס מאחורה וניקבו לעצמן את הכרטיסייה עם מנקב שתלוי עם חוט על הדלת האחורית ואנחנו עלינו מקדימה כדי לשלם לנהג, אחרי כמה מלמולים של כמה מהחרדים ״נשים תעלו מאחורה וכו׳״ אחד מהם הוריד את השטריימל הענק שלו וניסה לדחוף אותנו באמצעותו אל מחוץ לאוטובוס כשהדלת הקדמית עדיין פתוחה, כמובן שאת כל זה הוא עשה עם הראש למטה ועיינים עצומות כדי לא לחטוא חס וחלילה.
אחת החוויות הכי דוחות אי פעם, לראות את הנשים, כולל אשה בהריון, עולות ועומדות בחלק האחורי הדחוס של האוטובוס כשיש כמה מקומות פנויים בחלק הקדמי. הזוי שכתבו פה שהן שמחות עם זה וחיות עם זה בשלום.
מיותר לציין שאני בחיים לא אעלה שוב על אוטובוס באזורים כאלה בירושלים.

מי שלא רוצה נשים באזור שלו מוזמן להדיר את עצמו לחלק האחורי של האוטובוס ולהסתובב עם כיסוי עיניים, כל הקטע הזה של לדרוש מנשים שיפנו לך את המרחב כדי שלא תחטא הוא מעוות.
Roni1

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 10:38

ושוב, מי החליט שהנשים שם נגד? מדובר בקווים יחודיים לציבור החרדי, הקווים האלו מיועדים במיוחד לו, והציבור החרדי החליט שתהיה הפרדה בין נשים לגברים באוטובוסים שלהם כי כך נוח לשני הצדדים.
Maccabikid

הודעהעל ידי Roni1 » 30 אפריל 2014, 10:42

אה? יש עוד קווים שעושים מסלולים דומים בירושלים וגם אנשים שאינם חרדים יכולים לנסוע בהם בלי שיאישמו אותם בפרובוקציות?
ככל הידוע לי אין, עד אז הקווים האלה מיועדים לכל מי שצריך אותם והציבור החרדי לא יכול להחליט על משהו ששייך לכולם.

״נח לשני הצדדים״, תעשה לי טובה, כאילו מישהו שואל אותן.
Roni1

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 11:33

Roni1 כתב:אה? יש עוד קווים שעושים מסלולים דומים בירושלים וגם אנשים שאינם חרדים יכולים לנסוע בהם בלי שיאישמו אותם בפרובוקציות?
ככל הידוע לי אין, עד אז הקווים האלה מיועדים לכל מי שצריך אותם והציבור החרדי לא יכול להחליט על משהו ששייך לכולם.

״נח לשני הצדדים״, תעשה לי טובה, כאילו מישהו שואל אותן.

אם אין עוד קווים זה בעיה אחרת, כעיקרון, כשפתחו את הקווי מהדרין הם נפתחו בשביל החרדים, כאשר אנשים אחרין יכולים ליסוע בתחבורה ציבורית רגילה. זה תוספת לקווים, לא במקום. אם ישנם מקומות בהם זה כבר לא רק תוספת זה בעיה אחרת.
Maccabikid

הודעהעל ידי jol9 » 30 אפריל 2014, 12:06

הדבר העצוב באמת מהדיון הזה הוא ההפרדה הברורה בין הטוענים בצד אחד לבין הטוענים בצד השני.

בצד אחד יש 3 בנות, שלשתיים מהן יש דוגמאות ספציפיות מנסיון אישי, בעוד בצד השני יש 2-3 חבר'ה דתיים לאומיים שטוענים שהנשים החרדיות בכלל שמחות
עם כל הסידור הזה, ושלא צריך להתערב להם בחיים.

אני באמת מנסה, ועדיין לא מצליח למצוא שום טיעון שיתמוך בצד של החרדים. אפילו לא אחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 12:18

זה כי אני קרוב יותר ממך לציבור החרדי, אני בניגוד אליך מכיר אנשים ונשים חרדיות (גם כאלו שנוסעים באוטובוס מעורב), אתם מבלבלים את המוח על רצונות הציבור החרדי כשאין לכם אינטרקציה אמיתית עם חרדים. ושוב - אני עצמי לא חושב שזה נכון, הרבנים שלנו (של הציבור הדתי לאומי) פירסמו והסבירו למה הם מתנגדים לקווי מהדרין, וכל זה לא סותר את העובדה שאני מבין את רצונות החרדים ומכבד אותם, מי שלא רוצה לשבת מאחור יכול ליסוע גם באוטובוס רגיל. קווי מהדרין זה תוספת שאגד הוסיפה כדי שגם הציבור החרדי ישתמש בשירותי ההסעות שלה.
Maccabikid

הודעהעל ידי Roni1 » 30 אפריל 2014, 12:31

אני גם מכירה לא מעט נשים חרדיות, באף שיחה על נושאים כאלה לא שמעתי אותן מרוצות או מרגישות שמכבדים אותן עם כל ההדרות האלה. בשבילן זה פשוט ״ככה זה״ והן אולי לא מתלוננות אבל להגיד שזה סידור נוח לשני הצדדים זה שקר.

וכמו שכתבתי למעלה, הקווים האלה הם לא תוספת לקווים רגילים. יש קווים רגילים בירושלים אבל בהרבה מקומות קווי המהדרין הם היחידים שיש.
Roni1

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 12:55

Roni1 כתב:אני גם מכירה לא מעט נשים חרדיות, באף שיחה על נושאים כאלה לא שמעתי אותן מרוצות או מרגישות שמכבדים אותן עם כל ההדרות האלה. בשבילן זה פשוט ״ככה זה״ והן אולי לא מתלוננות אבל להגיד שזה סידור נוח לשני הצדדים זה שקר.

וכמו שכתבתי למעלה, הקווים האלה הם לא תוספת לקווים רגילים. יש קווים רגילים בירושלים אבל בהרבה מקומות קווי המהדרין הם היחידים שיש.

כנראה שאנחנו מכירים נשים שונות, אבל שוב, זה לא קריטי באמת. החלק השני הוא הבעייתי, אם זה לא תוספת אלא במקום אז יש בעיה, אבל את זה צריך להפנות לגורמים אחרים, החרדים לא אשמים בזה..
Maccabikid

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 אפריל 2014, 13:23

אתם קצת משטיחים את הדיון עם הטענה שלנשים החרדיות אין בעיה עם זה.
זה לא שאין להם בעיה עם זה כמו שזה מה שהם חונכו לו וזה מה שהם חושבות שנכון וראוי.
הבניה תרבותית וחברתית זה הדבר העיקרי בנידון.

הערכים שמחנכים אותנו אינם אותם ערכים שמחנכים את החרדים כמו שהם אינם אותם ערכים שמחנכים את הערבים, או את הסינים לצורך העניין.
העסק הרבה יותר מורכב
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 13:58

חנו'ש כתב:אתם קצת משטיחים את הדיון עם הטענה שלנשים החרדיות אין בעיה עם זה.
זה לא שאין להם בעיה עם זה כמו שזה מה שהם חונכו לו וזה מה שהם חושבות שנכון וראוי.

הערכים שמחנכים אותנו אינם אותם ערכים שמחנכים את החרדים כמו שהם אינם אותם ערכים שמחנכים את הערבים, או את הסינים לצורך העניין.
העסק הרבה יותר מורכב

אז עכשיו לא בסדר שהם חושבות ככה, כי זה רק בגלל שככה הם חונכו, ואנחנו נחנך אותך מחדש שהפרדה בין נשים לגברים זה לא טוב, כי אנחנו יודעים טוב יותר מהם מה טוב להם. ושוב, אני נגד הפרדה בין נשים לגברים באוטובוסים, אני לא חושב שזה נכון, יש לזה גם נימוקים הלכתיים אפילו (למה לא), אבל כל אחד ומה שהוא מחליט לעצמו. אני לא הולך להחליט לאחרים מה טוב עבורם.
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 אפריל 2014, 14:03

אף אחד פה לא בא לקבוע להם איך לחיות. כל עוד יש קווים שנשים חילוניות צריכות להשתמש בהן ביחד עם האוכלוסייה החרדית, לא תהיה הפרדה בין גברים לנשים. למה? כי זה לא חוקי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 אפריל 2014, 14:23

Maccabikid כתב:

העסק הרבה יותר מורכב

אז עכשיו לא בסדר שהם חושבות ככה, כי זה רק בגלל שככה הם חונכו, ואנחנו נחנך אותך מחדש שהפרדה בין נשים לגברים זה לא טוב, כי אנחנו יודעים טוב יותר מהם מה טוב להם. ושוב, אני נגד הפרדה בין נשים לגברים באוטובוסים, אני לא חושב שזה נכון, יש לזה גם נימוקים הלכתיים אפילו (למה לא), אבל כל אחד ומה שהוא מחליט לעצמו. אני לא הולך להחליט לאחרים מה טוב עבורם.

ואיפה שמעת אותי אומרת את זה?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 30 אפריל 2014, 14:45

אז עכשיו הדיון הפך ללמה הם לא יושבים מאחורה במקום הנשים?
לא רואה הבדל מהותי בין המקומות וזה מרגיש שאתם סתם מחפשים אותם

ובנוגע לקווים שיש בהם רק מהדרין אז האצבע המאשימה אמורה להיות על חברת האוטובוסים כי כמו שכבר הסברנו,קווי המהדרין הם תוספת לקווים הקיימים ולא אמורים לבוא על חשבונם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 30 אפריל 2014, 14:46

כרמל,מה את לא מבינה בזה שהם לא סוטים?!?
אני בטוח שאת "זורקת מבט" בזמן שעובר לידך מישהו חתיך ואולי את גם עושה מעבר
החרדים מראש לא רוצים לחטאות בזה ובגלל זה עושים הפרדה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 15:52

MTA2311 כתב:אף אחד פה לא בא לקבוע להם איך לחיות. כל עוד יש קווים שנשים חילוניות צריכות להשתמש בהן ביחד עם האוכלוסייה החרדית, לא תהיה הפרדה בין גברים לנשים. למה? כי זה לא חוקי.

מה לא חוקי בזה? מדובר בקווי מהדרין, קווים מיוחדים שאותם אישרו להם, כדי שאגד תרוויח כסף גם עליהם, אחרת היו מקימים חברת שירותי הסעות לעצמם לבד. מי שלא רוצה לנסוע איתם, יכול לבחור לנסוע באוטובוס אחר.
Maccabikid

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 אפריל 2014, 15:52

חנו'ש כתב:
Maccabikid כתב:

העסק הרבה יותר מורכב

ואיפה שמעת אותי אומרת את זה?

אם לא אמרת אז אני מצטער, הבנתי שזה מה שאמרת כשדיברת על זה מה שהם חונכו לו ולכן הם חושבים שזה טוב וראוי. אם לא זו הייתה הכוונה שלך, מצטער, טעיתי.
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 אפריל 2014, 16:23

Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:אף אחד פה לא בא לקבוע להם איך לחיות. כל עוד יש קווים שנשים חילוניות צריכות להשתמש בהן ביחד עם האוכלוסייה החרדית, לא תהיה הפרדה בין גברים לנשים. למה? כי זה לא חוקי.

מה לא חוקי בזה? מדובר בקווי מהדרין, קווים מיוחדים שאותם אישרו להם, כדי שאגד תרוויח כסף גם עליהם, אחרת היו מקימים חברת שירותי הסעות לעצמם לבד. מי שלא רוצה לנסוע איתם, יכול לבחור לנסוע באוטובוס אחר.

אבל אין אוטובוס אחר, וכל עוד זה המצב בפועל, לא תהיה הפרדה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים