פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
13 יולי 2013, 23:27
פארגו היה רחוק מלהיות שחקן סופר אינטילגנט, למרות שהוא לא טיפש. בטח לא ברמה של DD או שאראס. הוא סקורר מוכשר, ומוסר לא רע. פרקינס לעומת זאת שחקן די טיפש. האיש השליך לבנים מהשלוש והמשיך לזרוק כמויות של זריקות למרות שזה בבירור לא היה הטווח שלו. גם תקע את משחק ההתקפה. אותו בוודאי שלא הייתי מביא בתור דוגמא לשחקן חכם.
13 יולי 2013, 23:41
שחף כתב:פארגו היה רחוק מלהיות שחקן סופר אינטילגנט, למרות שהוא לא טיפש. בטח לא ברמה של DD או שאראס. הוא סקורר מוכשר, ומוסר לא רע. פרקינס לעומת זאת שחקן די טיפש. האיש השליך לבנים מהשלוש והמשיך לזרוק כמויות של זריקות למרות שזה בבירור לא היה הטווח שלו. גם תקע את משחק ההתקפה. אותו בוודאי שלא הייתי מביא בתור דוגמא לשחקן חכם.
פרקינס תקע את משחק ההתקפה בלי ספק. זה לא קשור לטיפשות. הייתה לו מגבלה גדולה מאוד : א. הוא לא ידע לזרוק לשלוש. ב. הוא לא היה מספיק זריז לעבור שחקנים. למרות כל זה הוא הסתדר מצויין. הסיבה לכך היא שהיה לו משהו בראש. הוא גם ניהל משחק טוב והוא גם השתפר מהשלוש במהלך הזמן. הוא היה חייב להמשיך להשתפר מהשלוש ולזרוק כמו שאוחיון יהיה חייב כי אחרת הוא לא יהיה פקטור בהתקפה.
להזכירך גם אידסון בשנה הראשונה תקע את משחק ההתקפה בגלל אותם מגבלות ובאופן כללי היה יותר מוכשר בהגנה מבהתקפה בקדנציה שלו במכבי לדעתי.
לגבי פארגו אני רק יכול להתגעגע.
http://www.youtube.com/watch?v=mOEr6hgihOsשחקן שלדעתי יש לו IQ גבוה גם מחוץ למגרש. חכם, חרוץ, משפחתי, צנוע אבל יודע לדבר ולא עושה שטויות. הכין את עצמו כל כך טוב לנ.ב.א וחבל שלא קיבל צ'אנס ראוי.
מהטוויטר שלו אני לומד שהפעם הוא לא משקיע כמו שהוא השקיע לפני שהוא התחיל את המסע שלו בנ.ב.א וזה מצער. אני מקווה שהוא יגיע בכושר טוב לעונה עם צסק"א.
14 יולי 2013, 08:23
jol9 כתב:חנו'ש כתב:אומנם לא רכז, אבל גם פארקר היה שחקן סופר חכם וקבוצתי למרות שהיה שחום עור (אבל הוא היה מוקה...

)
ד"א כאן אפשר וצריך להזכיר שיש הבדל בין שחקן חכם וקבוצתי כמו פארקר (שהיה מדהים גם בתחום הזה) לבין מנהלי משחק אמיתיים כמו שאראס, דיאמנטידיס, פאפאס
ואחרים. אפשר גם להזכיר את שני הסנטרים המופלאים שעשו את זה באמנות של רכזים גדולים, רק בלי כדרור, אלא עם המון חוכמה וקבוצתיות (אני מדבר כמובן על סבוניס
וניקולה).
לנו היום אין לא זה לא זה ולא זה... קצת פניני, קצת אוחיון, אולי יותם אם יגיע... לליאור יש פוטנציאל אבל זה רחוק מאוד מאיפה שהוא היה יכול להיות.
תשים לב שאתה מזכיר רק שחקנים שפרשו או בסוף הקריירה שלהם . האמת שכבר לא גדל דור חדש של שחקנים כאלו וזה בגלל שההשפעה של ה-NBA גדולה היום שהרבה שחקנים כולל אירופאים לבנים מפתחים היום סגנון כדורסל דומה יותר לNBA מאשר לאירופה הישנה .
אגב , אני הרבה יותר מתחבר לסגנון המשחק הפחות חכם של פארגו (כולל כל האלמנטים האחרים ) או הולדן שמאוד אהבתי , מאשר של דימאנטידיס , פאפאס ....
כולם מדברים על זה שבשביל להכניס כדורים לסופו צריך להיות שחקן חכם , זה ממש שטויות , להכניס כדור לסנטר שכשהוא תופס עמדה מתחת לסל גם דחפור לא יזיז אותו זה לא חוכמה גדולה , ואפילו אני זוכר שהתלוננו על זה שזה מהלך שקוף מידי .
אבל המזל שהיה לנו סנטר כמו סופו שהמיקסם את מה שאפשר להוציא ממהלך כזה .
אני לא דואג , סופו יקבל את הכדורים שלו מתחת לסל גם מהיקמן ומרייס .
14 יולי 2013, 08:45
אני לא בטוח שלא גדל דור חדש של שחקנים כאלה, זה מוקדם לקבוע דברים כאלו לאורך ציר הזמן. גם בנ.ב.א מחפשים שחקנים שיודעים למסור, שיש להם ראיית מגרש ויכולת קבוצתית גבוהה ועוד תכונות שכאלו, עובדה שמקל שחקן שעשה את הרעש שלו הקיץ .
ללברון אין יכולת מסירה וראיית משחק גבוהה מהממוצע ? כריס פול ? רונדו ? נאש ? דאנקן ? יש לא מעט דוגמאות, לא בהכרח רכזים.
מה שיוני אומר זה נכון, אם אין לך רכז כזה, טוב שיהיה לך סקנד כזה או פוינט פורוורד כזה ( איידסון כדוגמא ).
בשתי השושלות היו לנו סקנד גארדים או סווינגמנים חכמים - פארקר או דורון שפר , צרף אותם לרכזים שהיו ותקבל יופי של שכל בקו האחורי. גם בקבוצה של פארגו - פרקינס הרכז האמיתי לדעתי היה איידסון בכלל.
אתה יכול להגיד שאפשר להצליח גם בלי שחקנים כאלו, יכול להיות, השאלה עד איזה גבול ועד כמה נהנה מהמשחק של הקבוצה הזאת. למכבי בשנה שעברה לא היה שחקן שידע להריץ אפילו מתפרצות של שניים על אחד.
אתה בעצמך רוצה את שאראס בחזרה, אני מניח שזה לא בגלל היכולות האתלטיות שלו .
14 יולי 2013, 09:21
אדגר פו כתב:אני לא בטוח שלא גדל דור חדש של שחקנים כאלה, זה מוקדם לקבוע דברים כאלו לאורך ציר הזמן. גם בנ.ב.א מחפשים שחקנים שיודעים למסור, שיש להם ראיית מגרש ויכולת קבוצתית גבוהה ועוד תכונות שכאלו, עובדה שמקל שחקן שעשה את הרעש שלו הקיץ .
ללברון אין יכולת מסירה וראיית משחק גבוהה מהממוצע ? כריס פול ? רונדו ? נאש ? דאנקן ? יש לא מעט דוגמאות, לא בהכרח רכזים.
מה שיוני אומר זה נכון, אם אין לך רכז כזה, טוב שיהיה לך סקנד כזה או פוינט פורוורד כזה ( איידסון כדוגמא ).
בשתי השושלות היו לנו סקנד גארדים או סווינגמנים חכמים - פארקר או דורון שפר , צרף אותם לרכזים שהיו ותקבל יופי של שכל בקו האחורי. גם בקבוצה של פארגו - פרקינס הרכז האמיתי לדעתי היה איידסון בכלל.
אתה יכול להגיד שאפשר להצליח גם בלי שחקנים כאלו, יכול להיות, השאלה עד איזה גבול ועד כמה נהנה מהמשחק של הקבוצה הזאת. למכבי בשנה שעברה לא היה שחקן שידע להריץ אפילו מתפרצות של שניים על אחד.
אתה בעצמך רוצה את שאראס בחזרה, אני מניח שזה לא בגלל היכולות האתלטיות שלו .
אני לא חולק על זה , אני התיחסתי ספציפית לעניין הרכז החכם .... אני חושב בדיוק כמוך שה"חוכמה" לא חייבת לבוא דווקא מהרכז והאמת שיותר זול להביא שחקנים בעמדות אחרות שהם קצת יותר חכמים מאשר רכז חכם .
רכז על לא חייב להיות חכם ומנהל משחק אדיר , למשל ספאנוליס שדווקא ניהול המשחק זה לא הצד הכי חזק שלו אבל הסיומת שלו והביצים שלו הם מה שהביאו לו ולקבוצה שלו את ההצלחה .
אגב , השמות שהבאת מה-NBA הם שחקני על שבהחלט לא מעידים על הכלל...שם שמים דגש גדול יותר על יכולת פיזית ואישית...
את שאראס אני רוצה מהסיבה שהוא גורם מאזן בתחום הזה ואני חושב שהוא יכול להשפיע גם על הרכזים האחרים כמו שקרה עם יוגב ופאפאס ....
17 מאי 2014, 01:05
פשוט התרד הכי מצחיק היום בפורום....קראו ותהנו
17 מאי 2014, 11:05
יש לי תחושה שאתה אוהד את רייס והאג׳נדות שלך יותר מאשר את מכבי.
17 מאי 2014, 16:05
החציל האצטקי כתב:לא הגבתי פה הרבה בזמן האחרון, אבל אני חושב שכאן שווה לתת התייחסות.
את השם של טייריס רייס הייתי הראשון שהעלה פה לפני שנתיים (תנו חיפוש בצד שמאל למעלה ותראו). בזמנו, הדעות עליו היו חיוביות ביותר.
משום מה, הציפייה לקבל כאן שם- "מילוש", "בו", "ג'רמי" או "זוראן" עיוורה את החבר'ה וכשקיבלו רכז מצויין על המגש, קצת היה קשה לאכול את המנה.
רייס רכז סקורר ברמות הכי גבוהות שיש. הוא חודר, קולע מבחוץ ומגיע לקו כמו כל רכז-על שאתם מכירים.
הוא מוסר טוב. יצירתי, לא מפחד ומן הסתם גם אחד שעושה טעויות פה ושם.
הוא לא מפחד לקחת על עצמו אחריות.
הוא מנהיג.
והוא חתיכת בנזונה קשוח, דבר שילך מצויין בDNA של הקבוצה החדשה שבונים פה.
אחלה החתמה.

17 מאי 2014, 16:48
בנזונה קשוח הכי מתאים לתיאור שלו.
הקליעה שלו מבחוץ והסיומת בצבע בעייתיים.
17 מאי 2014, 16:54
LIAV10 כתב:בנזונה קשוח הכי מתאים לתיאור שלו.
מסכים לגבי הקליעה מבחוץ אבל ממש לא לגבי הסיומת בצבע.
רייס הוא אחד החודרים הטובים ביותר שראיתי בשנים האחרונות באירופה, בעיקר בגלל צעד ראשון קטלני וטאץ' נהדר ליד הסל.
17 מאי 2014, 17:00
שמואל1 כתב:LIAV10 כתב:בנזונה קשוח הכי מתאים לתיאור שלו.
רייס הוא אחד החודרים הטובים ביותר שראיתי בשנים האחרונות באירופה, בעיקר בגלל צעד ראשון קטלני וטאץ' נהדר ליד הסל.
חודר מצויין וזריז, אבל הפלוטר לא הולך לו ואני בטוח בכמעט 100% שהוא השחקן שנחסם הכי הרבה העונה בכל היורוליג.
17 מאי 2014, 17:23
LIAV10 כתב:שמואל1 כתב:LIAV10 כתב:בנזונה קשוח הכי מתאים לתיאור שלו.
חודר מצויין וזריז, אבל הפלוטר לא הולך לו ואני בטוח בכמעט 100% שהוא השחקן שנחסם הכי הרבה העונה בכל היורוליג.
לגבי רייס צריך להפריד את חצי העונה הראשונה לעומת השנייה.
בחצי העונה הראשונה הפלוטר לא נכנס לו והוא חטף המון גגות בחדירות.
בחצי העונה השנייה הסיפור אחר לגמרי- הפלוטר שלו נכנס באחוזים מאוד גבוהים והוא לא מקבל הרבה גגות.
בכל מקרה, אין מה לעשות- שחקן שאין לו קליעה ומתבסס במשחק שלו בעיקר על חדירות יחטוף גם לא מעט גגות. יחסית לשחקן מסוגו- רייס חודר מצויין וקשה מאוד לעצור אותו.
17 מאי 2014, 17:28
עשיתי בדיקה ורייס אכן נחסם סטטיסטית די הרבה אבל זה בעיקר בגלל הסדרה נגד מילאנו שהייתה חריגה לעומת שאר העונה. חוץ מזה, הוא לקח על עצמו את הסדרה הזאת וזה מובן.
כמו כן, ממש לא אכפת לי אם על כל 5-6 חדירות מוצלחות הוא יחטוף גג.
דרך אגב- השחקן שמוביל את היורוליג בחסימות נגדו למשחק הוא לא אחר מאשר ריקי היקמן, שמקבל 0.83 חסימות למשחק כולל משחק אחד לפנתיאון שחטף בו לא פחות מ 5 בלוקים.
17 מאי 2014, 17:57
לא מסכים שהפלוטר נכנס באחוז גבוה.
17 מאי 2014, 18:04
LIAV10 כתב:לא מסכים שהפלוטר נכנס באחוז גבוה.
האחוזים שלו מ2 לא טובים.
מה שכן, אין ספק שהוא מעלה משמעותית את היכולת(והאחוזים) במאני טיים. לא מעט משחקים העונה הוא היה נון פאקטור, עד הרבע האחרון. אומר הרבה על האופי שלו.
17 מאי 2014, 18:22
תכל'ס זה בגלל ששניהם לא ממש בטוחים בקליעה שלהם לשלוש ומעדיפים בעיקר להכנס לסל. מי שנכנס הרבה לסל, טבעי שמדי פעם יקבל חסימה משחקן גבוה. המספרים האלה גם לא כל כך משמעותיים. בסך הכל גם רייס וגם היקמן מקבלים פחות מגג אחד למשחק בממוצע...
20 נובמבר 2022, 09:04
https://twitter.com/ReseRice4/status/15 ... 1591458816
הגארד, שהוביל את הצהובים לזכייה היסטורית באליפות אירופה, כתב ברשתות: "מעולם לא דיברתי על העניין של קיירי ברשתות החברתיות. אבל האיש לא טועה ומעולם לא טעה. ואם חשבתם שכן, אז כדאי שתשימו קצת יותר תשומת לב לא רק למה שהוא אמר, אלא למה שסביבכם ולמה שאתם בוחרים שלא לא להתייחס אליו. הוא לא זילזל באף אחד".
https://nba.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=420575
20 נובמבר 2022, 09:45
נשמע הזוי , על פניו היה מדובר בשחקן שהכי רחוק מהטמטום של קיירי.
כששיחק כאן היה אדם צנוע , איש של עבודה שחורה שמה שחשוב לו זה הדאגה לילד שלו.
נראה שהתפלפ עם השנים והירידה המהירה מהאולימפוס לא עשתה לו טוב.
20 נובמבר 2022, 11:23
כנראה אנחנו לא מודעים למימדי האנטישמיות בארה"ב.