felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:אני אגיד לך למה זה כן בא משינאה. כי אף אחד לא מדבר שם על גיוס המשתמטים השמאלנים. בתל-אביב מתגייסים רק 60% מהנוער. ה 40% שלא מתגייסים, הם בטוח לא חרידים, וזה מספר גדול מאוד של אנשים! למה אף אחד לא מקים צעקה גדולה בנושא? למה אם מישהו בכלל מזכיר את זה, ישר מנסים לגמד את המספר ומעלימים את הנושא מהשיחה?
זה משהו אחר לגמרי. אתה לא יכול להשוות משתמטים מכאלה שמקבלים פטור גורף בלי שום סיבה. אם מישהו רוצה ללכת להוציא פרופיל 21 אז שיהיה לו לבריאות עם כל המשמעויות שכרוכות בזה.
בלי קשר - אתה נוגע בנושא חשוב. לדעתי, מי ששירת בצבא (ואני מדבר על שירות סדיר בלבד) צריך לתת לו הטבות מפליגות כמו נקודות זיכוי במס לכל החיים, קצבאות ביטוח לאומי גודלות יותר, עדיפות מוחלטת בקבלה לעבודה בשירות המדינה, ועוד כל מיני. זה אולי קצת ישווה בין המשתמטים למשרתים.
אחר לגמרי? לפני שנה קראתי את נתוני הגיוס, ובכפר שמריהו התגייס בן אדם אחד בלבד.
אחד!זה לא שונה בהרבה מאחוז הגיוס בקרב החרידים, יכול להיות שאפילו נמוך יותר.
אז או שכפר שמריהו זה מקום רעיל ומסוכן מאוד לבריאות, וחייבים מייד לפנות משם את כל התושבים, או שכולם שם קנו בכסף פטורים רפואים/נפשיים כאלה או אחרים.
נשמע לי לא סביר. דווקא במקומות העשירים יותר בארץ יש את נתוני הגיוס הכי גבוהים בדר"כ.
בכל אופן כמו שרוי אמר בצדק, יש הבדל בין פטור גורף סתם כך, לבין פטור "חוקי" גם אם הוא נקנה בכסף או באופן אחר.
אני אישית לא חושב שיש בעיית השתמטות קשה בישראל, והאמת גם לא כזה מעניין אותי שהחרידים לא מתגייסים לצבא.
צריכים להיות ריאליים - הצבא שלנו גם ככה גדול, כבד ויקר. ממש אנחנו צריכים עוד כמה עשרות אלפי משגיחי כשרות על הראש שלנו...
השוויון האמיתי הוא שירות ציבורי - קהילתי או צבאי לכולם. כולל בנות חרדיות, שיכולות לשרת בשכונות שלהן, כולל הערבים והערביות שיכולות לשרת בשכונות ובערים שלהם,
כולל כל אחד בעצם, פרט לאנשים עם מוגבלות אמיתית. זה השוויון האמיתי, ואנחנו לא ממש בדרך לשם.