15 אפריל 2011, 11:41
15 אפריל 2011, 13:52
חוק רוסי ובלי פיינל פור
מכבי האדריאטית ת"א סימנה או ב- את VTB מטרותיה • גם לעונה דיוויד בלאט הבאה כועס • אחרת : "למה ישקלו כל ההחלטות הצהובים כאן לשחק הן נגדנו בליגה "?
ההחלטות שהתקבלו השבוע כאשר הוסר איום השביתה עלולות לפתוח חזית חדשה בתוך המינהלת כשבמוקד מכבי ת"א.
הדעות במינהלת על איזו הצעה ללכת - חוק רוסי או ארבעה זרים - יצרה חלוקות. במכבי זה שחור או לבן - רק חוק רוסי. מבחינת הצהובים ארבעה זרים זה אומר לשחק בליגה עם שתי קבוצות או עם רוטציית זרים וזה לא בא בחשבון.
זה בצירוף הפיינל פור בליגה שממשיך "להטריף" את מכבי מביא אותה לשקול צעדים קיצוניים כמו הצטרפות לאחת הליגות האזוריות במקום הליגה במקביל לליגה או אפשרות שלישית לשחק בליגה האזורית ולהצטרף לפלייאוף כפי שעושות לא מעט קבוצות בחלק המזרחי של אירופה.
במכבי עומדים לצאת למאבק עם מטרות ברורות: השארת החוק הרוסי (שיאפשר להם שישה זרים בסגל) וביטול הפיינל פור.
אם זה לא ילך "ישקלו שם צעדים." לטובת ביטול הפיינל פור תנסה מכבי לגייס את הפועל ירושלים שגם כן נגדו אבל בגלל האמוציות בין המועדונים - לא בטוח שירושלים תלך יד ביד עם מכבי למהלך.
"הגיע הזמן למעשים"
באירופה יש ארבע ליגות אזוריות: האדריאטית (שבה שיחקה מכבי ב(2002/3- הVTB- (ליגה של קבוצות בכירות מרוסיה ליטא ופולין) הבלטית והבלקנית.
שתי האחרונות לא רלוונטיות למכבי ת"א מבחינת הרמה. שתי הראשונות כן ולשתיהן יש למכבי הזמנה. כל ליגה אזורית תשמח שהשם מכבי ת"א יקשט אותה.
עכשיו יש שתי גרסאות: האחת שמדובר באיומים בלבד של מכבי וששמעון מזרחי לעולם לא יעזוב את הליגה הישראלית. גורמים במכבי אומרים: "זה רציני יותר ממה חושבים הגיע הזמן למעשים."
"לאיים בפרישה לVTB- זה לאיים באקדח מים כי זו ליגה של עשרה משחקים בלבד שעשויה לגדול ל"16- אמר אתמול גורם המעורה בליגות הללו והוסיף: "ללכת לאדריאטית שבה יש כמעט 30 משחקים זה כבר סיפור אבל אל תשכחו שגם הליגה שם מוכרעת בפיינל פור."
מאמן הצהובים דיוויד בלאט נשמע חד-משמעי: "אני אומר את דעתי וההנהלה היא זו שתקבע. מבחינתי זה רלוונטי מאוד ללכת לליגה אזורית לאור ההחלטות השונות והמשונות שמתקבלות כאן ופוגעות בעיקר במכבי ת"א. במיוחד נושא הזרים והמשך הפיינל פור. אם מכבי היא הסמל של הכדורסל הישראלי למה כל ההחלטות הן נגד מכבי ת"א? אנחנו מרגישים שלא לוקחים אותנו בחשבון ופועלים נגד האינטרסים שלנו." בנוסף אמר אתמול בלאט: "אני בטוח שהנהלת מכבי לא יושבת בעיניים סגורות למה שמתרחש והיא תגיב בהתאם. אני לא חושב שמכבי עשתה כל כך רע לליגה. בואו נראה איך מוכרים את הליגה לספונסרים ולגופי שידור בלי מכבי."
15 אפריל 2011, 15:09
15 אפריל 2011, 18:01
שחר.ג. כתב:הבעיה שמהלך כזה ינתק אותנו לחלוטין מהחברה הישראלית שלא האוהדת מכבי.
15 אפריל 2011, 18:38
24 אפריל 2011, 07:03
24 אפריל 2011, 07:24
24 אפריל 2011, 07:33
24 אפריל 2011, 08:18
אבי כתב::angry1
הדברים שקופל אמר ממחישים באופן הכי ברור שאין עם מי לדבר.
האיש לא מוכן לוותר על הפיינל 4 הלא ספורטיבי, שוב יוצאים לו מהפה אותם קישקושים בולשויקים על שיוויוניות. אבל הדבר שהכי מעצבן הוא התמיכה המדומה שלו בצמצום מספר הזרים ל-4. כל אחד יודע שהדבר האחרון שבעלי הקבוצות בליגה רוצים זה לצמצם את מספר הזרים- אין להם חשק לשלם סכומים מופקעים לישראלים פלגמטים שיובילו את הקבוצה שלהם לשום מקום. לכן הם פשוט יציגו את מכבי כזאת שמונעת את הורדת מספר הזרים וכך הם ירוויחו פעמים: אחרי דיונים ארוכים במנהלת הם "יבואו לקראת מכבי" ומספר הזרים לא ירד והם גם יצברו נקודות זכות חיוביות במדינה הלאומנית ושונאת הזרים שלנו על כך שהם "נאבקו למען השחקן הישראלי".
מכבי חייבת לעזוב את הליגה. אם ההנהלה של מכבי מחליטה לא לפרוש אז כל הנזק והחורבן שיבוא על מכבי הוא על אחריותה.
24 אפריל 2011, 08:35
בנימין נעמן כתב:אבי כתב::angry1
האיש לא מוכן לוותר על הפיינל 4 הלא ספורטיבי, שוב יוצאים לו מהפה אותם קישקושים בולשויקים על שיוויוניות. אבל הדבר שהכי מעצבן הוא התמיכה המדומה שלו בצמצום מספר הזרים ל-4. כל אחד יודע שהדבר האחרון שבעלי הקבוצות בליגה רוצים זה לצמצם את מספר הזרים- אין להם חשק לשלם סכומים מופקעים לישראלים פלגמטים שיובילו את הקבוצה שלהם לשום מקום. לכן הם פשוט יציגו את מכבי כזאת שמונעת את הורדת מספר הזרים וכך הם ירוויחו פעמים: אחרי דיונים ארוכים במנהלת הם "יבואו לקראת מכבי" ומספר הזרים לא ירד והם גם יצברו נקודות זכות חיוביות במדינה הלאומנית ושונאת הזרים שלנו על כך שהם "נאבקו למען השחקן הישראלי".
מכבי חייבת לעזוב את הליגה. אם ההנהלה של מכבי מחליטה לא לפרוש אז כל הנזק והחורבן שיבוא על מכבי הוא על אחריותה.
אתה ממש מגזים...
חורבן?!
אם אכן מספר הזרים ירד והפיינל פור ישאר ייתכן שמכבי תעשה את זה.
אבל במתכונת הנוכחית (פיינל פור+חוק רוסי) אני לא רואה את מכבי עושה מהלך קיצוני כזה.
זה מנוגד לממלכתיות, ליצוג ישראל באירופה, ולקפיין שיקום המותג בעייני "העם" שהיא מקדמת עכשיו.
אני לא מצדיק את זה, אני פשוט מנסה להסתכל על זה בצורה ריאלית...
לדעתי, אם מכבי רוצה לעשות את זה (שיקום המותג בעייני "העם") באמת עליה קודם כל להוזיל את מחירי המנויים והכרטיסים.
הרבה אנשים לא יכולים להרשות לעצמם את זה במחיר הזה ולכן נוצר מצב להיכל מגיעים אנשים יותר אנשים חנוטים בחליפות שלא יודעים את שם היריבה עד הכרוז אומר את זה, ויוצרים תחושה שהקהל של מכבי זה רק פרוות ורולקסים למרות שאם המחיר היה זול יותר זה לא היה ככה.
24 אפריל 2011, 08:43
אבי כתב:בנימין נעמן כתב:אבי כתב::angry1
אתה ממש מגזים...
חורבן?!
אם אכן מספר הזרים ירד והפיינל פור ישאר ייתכן שמכבי תעשה את זה.
אבל במתכונת הנוכחית (פיינל פור+חוק רוסי) אני לא רואה את מכבי עושה מהלך קיצוני כזה.
זה מנוגד לממלכתיות, ליצוג ישראל באירופה, ולקפיין שיקום המותג בעייני "העם" שהיא מקדמת עכשיו.
אני לא מצדיק את זה, אני פשוט מנסה להסתכל על זה בצורה ריאלית...
לדעתי, אם מכבי רוצה לעשות את זה (שיקום המותג בעייני "העם") באמת עליה קודם כל להוזיל את מחירי המנויים והכרטיסים.
הרבה אנשים לא יכולים להרשות לעצמם את זה במחיר הזה ולכן נוצר מצב להיכל מגיעים אנשים יותר אנשים חנוטים בחליפות שלא יודעים את שם היריבה עד הכרוז אומר את זה, ויוצרים תחושה שהקהל של מכבי זה רק פרוות ורולקסים למרות שאם המחיר היה זול יותר זה לא היה ככה.
מי שמייצג את ישראל באירופה זאת נבחרת ישראל ולא מכבי. אין מה לשקם את התדמית של מכבי בעיני ה"עם". היחידים שטוענים שצריך לשקם את התדמית של מכבי הם עיתונאים אדומים שהדבר האחרון שהם מייצגים זה את "העם". בכל מקרה מה שחשוב זה טובתה של מכבי, ה"עם" יכול ללכת לקיבינימאט.
בנוגע למחירי הכרטיסים לא הייתי מציע לך לדאוג. אם מכבי תישאר בליגה עם כל הגזרות שקופל + איגוד השחקנים מתכננים אז מחירי הכרטיסים ירדו פלאים. מי ירצה לבוא ולראות קבוצה עם 4 זרים או 5 זרים שלא עוברת את הטופ 16? מי ירצה לשלם על זכויות שידור לכזאת קבוצה? מי יודע אם בכלל ביורוליג ירצו את מכבי אצלם...
24 אפריל 2011, 08:59
24 אפריל 2011, 09:13
טיקי חוזר כתב:מסכים עם אבי בכל מילה , מי שלא שם לב - מתחיל קומפיין חדש : למכבי אין זכות לעזוב את הליגה כזאת קבוצה ישראלית .... מכבי בנתה את השמה ואת המסורת שלה באירופה ללא שום קשר להשגים שלה בליגה ישראלית אלא בזכות השגים בזירה אירופית . מכבי מאפשרת לליגה לגייס לפחות פי 3 כסף רק בזכות שמה שלה ולא משום סיבה אחרת . אני אשדודי , כאן מוכרים כל הכרטיס מראש רק כאשר מכבי באה , שמשחק טפירו מול גועל עולם היה מלא ב60 אחוז , נראה מה יהיה עכשיו בפלאי עוף.
שלא יבלבלו מוח לגבי השריון - יורוליג רוצה איך ורק מכבי ומכן לככת רחוק מאוד כדי לרצות אותה כולל הזזת שעות וכו'. אולי יש עוד 4-6 מועדנים בסטטוס כזה וזהו . אל קבוצה ישראלית אחרת יורוליג אפילו לא יורקת לכיוונה , הם יסתדרו בלי גועל או גלבוע גליל .
שיחשחו לבד , שיעלו קבוצות לליגה ראשונה בלי שום זכות ויהיה בסדר . לפי פרסומים גם פילזן תשחק בעונה הבא בארדיטית ככל הנראה בגלל איסור פרסום משקעות אלכהל שם .
אני מבטיח שבעלים של ערוץ 5 ישמחו לשדר מכבי נגד פרטיזן ולא איזה משחק נתניה נגד האלופה בעולם המתנסים . עובדה שארוץ 5 לא משדר ליגת נשים תחרותית העונה ולא קרה כלום . תהיה ליגה ברמת כדרעף וכדריד עם תחרות ו0 רמה , זה הכל .
24 אפריל 2011, 09:15
טיקי חוזר כתב:מסכים עם אבי בכל מילה , מי שלא שם לב - מתחיל קומפיין חדש : למכבי אין זכות לעזוב את הליגה כזאת קבוצה ישראלית .... מכבי בנתה את השמה ואת המסורת שלה באירופה ללא שום קשר להשגים שלה בליגה ישראלית אלא בזכות השגים בזירה אירופית . מכבי מאפשרת לליגה לגייס לפחות פי 3 כסף רק בזכות שמה שלה ולא משום סיבה אחרת . אני אשדודי , כאן מוכרים כל הכרטיס מראש רק כאשר מכבי באה , שמשחק טפירו מול גועל עולם היה מלא ב60 אחוז , נראה מה יהיה עכשיו בפלאי עוף.
שלא יבלבלו מוח לגבי השריון - יורוליג רוצה איך ורק מכבי ומכן לככת רחוק מאוד כדי לרצות אותה כולל הזזת שעות וכו'. אולי יש עוד 4-6 מועדנים בסטטוס כזה וזהו . אל קבוצה ישראלית אחרת יורוליג אפילו לא יורקת לכיוונה , הם יסתדרו בלי גועל או גלבוע גליל .
שיחשחו לבד , שיעלו קבוצות לליגה ראשונה בלי שום זכות ויהיה בסדר . לפי פרסומים גם פילזן תשחק בעונה הבא בארדיטית ככל הנראה בגלל איסור פרסום משקעות אלכהל שם .
אני מבטיח שבעלים של ערוץ 5 ישמחו לשדר מכבי נגד פרטיזן ולא איזה משחק נתניה נגד האלופה בעולם המתנסים . עובדה שארוץ 5 לא משדר ליגת נשים תחרותית העונה ולא קרה כלום . תהיה ליגה ברמת כדרעף וכדריד עם תחרות ו0 רמה , זה הכל .
24 אפריל 2011, 09:24
felix_r כתב:טיקי חוזר כתב:מסכים עם אבי בכל מילה , מי שלא שם לב - מתחיל קומפיין חדש : למכבי אין זכות לעזוב את הליגה כזאת קבוצה ישראלית .... מכבי בנתה את השמה ואת המסורת שלה באירופה ללא שום קשר להשגים שלה בליגה ישראלית אלא בזכות השגים בזירה אירופית . מכבי מאפשרת לליגה לגייס לפחות פי 3 כסף רק בזכות שמה שלה ולא משום סיבה אחרת . אני אשדודי , כאן מוכרים כל הכרטיס מראש רק כאשר מכבי באה , שמשחק טפירו מול גועל עולם היה מלא ב60 אחוז , נראה מה יהיה עכשיו בפלאי עוף.
גם אם לא היה שריון, אף קבוצה בליגה לא יכולה לשחק ביורוליג בשום אופן, כי פשוט לאף קבוצה אין אולם, שעומד בסטנדרטים של היורוליג.
24 אפריל 2011, 13:14
24 אפריל 2011, 13:45
24 אפריל 2011, 18:46
טיקי חוזר כתב:מבחינה כלכלית לארוץ הספורט לא היה משתלם לצם ליגת נשים וזה הכל . בדיוק כמו יהיה עם כדורסל ללא מכבי ועם התחרתיות בחצי שקל שלהם. מבחינת הזרים לא מתכוון על הדעת שתהיה הגבלה ל4 זרים במשחק כל עוד שבשער המקומות אין דבר כזה (יש הגבלה על זרים ואירופראים וכו , אבל יש קבוצות גם עם 9 זרים כמו סיינה ). קופל כרגע דיבר שטיות אצל פיני - מכבי מקבלת תמיחה ממשלתית וכו.... ואחרי זה עוד יאמינו לו.
24 אפריל 2011, 19:13
24 אפריל 2011, 19:15
Euro_Basket כתב:קראתי כאן תגובות שטוענות שבמידה ויצמצמו את מס' הזרים, מכבי לא תעפיל לטופ 16. לדעתי זו לא סיבה לפרוש מהליגה.
אני חושב שמכבי יכולה לשחזר את ההישג של העונה עם סגל שמורכב מ-4 זרים איכותיים (באמת מהטופ של אירופה) + אליהו, הלפרין, פניני, בלו, שייר, לנדסברג/גרונפלד ומקל.