האינתיפאדה "השקטה"

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה "השקטה"

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2014, 17:43

חנו'ש כתב:אני חושבת שכמות השקרים ועלילות הדם שהופצו ומופצות בעולם נגד ישראל הגיעה כבר לרמה כזו שאני כבר בספק גדול אם היא ברת תיקון.

הרי כשמפיצים ידיעה שקרית בתקשורת על מישהו ומראים אותו רע, אז גם אם ישימו מיליוני מודעות התנצלות בהמשך, הנזק כבר נעשה ולא ניתן לתקן, ואני חושבת שזה מה שנעשה לגבינו (רק שמודעות התיקון וההתנצלות היו מעטות מידי עד לא קיימות).

השקרים של הערבים ושאר שונאינו תפסו כבר כל כך חזק שאפילו מי שהפיץ את השקרים כבר מתחיל להאמין לשקרים של עצמו.
אני באמת לא חושבת שיש תקווה.... :(

אני חושב שאת צודקת. רק שניתן לומר גם שאין וכנראה גם לא היה ניתן לשנות את זה, ולא משנה מה היינו עושים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 נובמבר 2014, 19:04

rc4991 כתב:אני חושב שהם כבר כל כך בטוחים שאנחנו הרעים שגם כשהם רואים את הזוועות שאנחנו עוברים הם חושבים שזה מגיע לנו

אני חושבת שזה הרעיון....
ואני גם חושבת שהשמאל הקיצוני שכביכול מספר לכולם שהוא רוצה רק שלום עולמי ושקט על פני האדמה, גורם לבדיוק ההיפך ובעצם מעודד את הטרור.
כי הרי ככל שאתה מציג מישהו כמפלצת יותר רעה ואכזרית, ככה אתה נותן לגיטימציה לפגוע בה כמה שיותר.
הרי אם מבחינת כל מיני "עמותות לזכויות אדם" ישראל עושה את כל השקרים שהם מפיצים, אז היא הרי מפלצת שלא ברא השטן ואז מותר ואף רצוי לשלוח על אזרחיה טילים, ולדרוס אנשים ברחוב ולרצוח בדם קר מתפללים בבית כנסת (שלפי תיאוריה חדשה מסתבר שזה היה בכלל חמ"ל שבו תכננו איך לפגוע בערבים ולא בית כנסת, כי מה עשו שם אמריקאים ובריטים?? :duh ).

בסופו של דבר, הדבר האחרון שהפעולות הללו מביאות זה את השלום....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 20 נובמבר 2014, 19:21

אנשים מאמינים לשקרים כי הם רוצים להאמין בהם. אף אחד לא מאמין לכל מיני שטויות הזויות אם מראש הוא לא היה אנטישמי.

הפרוטוקולים של זקני ציון לא גרמו לאנטישמיות - הם בסה"כ היו כלי להצדיק אותה. אותו דבר לגבי ה"ביקורת" על מדינת ישראל. ה"פלשתינאים" לא מעניינים אף אחד ולא היו מעניינים אף אחד אלא אם כן היו בסכסוך עם יהודים. האנשים שתומכים ב"פלשיתינאים" בסה"כ רוצים לראות יהודים מתים ואת החיסול של מדינת ישראל כמדינה יהודית.

זו בעיה הרבה יותר עמוקה - ה"שמאלנים" של העולם רואים את ישראל כנציגה של האימפריאליזם והקפיטליזם העולמי של היהודים הבנקאים העשירים. אין שום הסברה שתשנה את זה.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 20 נובמבר 2014, 19:24

roy1000 כתב:אנשים מאמינים לשקרים כי הם רוצים להאמין בהם. אף אחד לא מאמין לכל מיני שטויות הזויות אם מראש הוא לא היה אנטישמי.

הפרוטוקולים של זקני ציון לא גרמו לאנטישמיות - הם בסה"כ היו כלי להצדיק אותה. אותו דבר לגבי ה"ביקורת" על מדינת ישראל. ה"פלשתינאים" לא מעניינים אף אחד ולא היו מעניינים אף אחד אלא אם כן היו בסכסוך עם יהודים. האנשים שתומכים ב"פלשיתינאים" בסה"כ רוצים לראות יהודים מתים ואת החיסול של מדינת ישראל כמדינה יהודית.

זו בעיה הרבה יותר עמוקה - ה"שמאלנים" של העולם רואים את ישראל כנציגה של האימפריאליזם והקפיטליזם העולמי של היהודים הבנקאים העשירים. אין שום הסברה שתשנה את זה.

1+
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Roni1 » 20 נובמבר 2014, 22:21

הסכסוך הישראלי-ערבי עומד במרכזה של אחת ההונאות הגדולות ביותר של העשורים האחרונים. כאשר כמחצית מהאירופים חושבים שישראל נוהגת בפלסטינים כפי שהנאצים נהגו ביהודים; כאשר אנשי אקדמיה מכובדים טוענים שבשנת 1948 ביצעה ישראל את אחד הפשעים החמורים בהיסטוריה המודרנית; כאשר מדינאי רציני כמו ביל קלינטון קובע שהסכסוך הישראלי-ערבי הוא הגורם העיקרי לטרור העולמי, וכאשר אנשי רוח בולטים חושבים שישראל היא מדינת אפרטהייד – המסקנה הבלתי-נמנעת היא שהשקרים מנצחים. תעשיית השקרים המכוונת נגד ישראל מורכבת מהטפה שיטתית, עקבית וחסרת מעצורים. יש לה אינספור גילויים וסוגים רבים ושונים של ביטויים המנסים להציג את מדינת ישראל כמפלצת, ובחוגים רבים כבר הצליחה להפוך את ישראל לשטן עלי אדמות.
תעשיית השקרים הוא כתב אישום חמור נגד שני גופי הידע החשובים ביותר – התקשורת והאקדמיה – שיצרו וטיפחו את השקרים הללו, ונתנו להם במה. בספר שקדני ומעמיק סוקר בן-דרור ימיני את הטענות הרווחות נגד ישראל בחוגים הולכים ומתרחבים, ומפריך אותן אחת לאחת תחת זכוכית מגדלת של מחקר השוואתי. הוא חושף את התהום הרובצת בין הטענות המושמעות לבין עובדות שקשה לערער עליהן, באופן שאינו משתמע לשתי פנים.

מתקציר הספר החדש של בן דרור ימיני, קניתי אבל עדיין לא קראתי.

אגב רוי, שאלת למה אנחנו באים בטענות לתקשורת ולארגוני השמאל. מהימים האחרונים נראה לי שדי ברור מה החלק שלה בתדלוק של הסכסוך הזה. על החלטה טיפשית של ראש עיריית אשקלון נשפכו מילים הרבה יותר קשות ובקצב הרבה יותר מהיר מאשר על הטבח.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 20 נובמבר 2014, 23:22

Roni1 כתב:
הסכסוך הישראלי-ערבי עומד במרכזה של אחת ההונאות הגדולות ביותר של העשורים האחרונים. כאשר כמחצית מהאירופים חושבים שישראל נוהגת בפלסטינים כפי שהנאצים נהגו ביהודים; כאשר אנשי אקדמיה מכובדים טוענים שבשנת 1948 ביצעה ישראל את אחד הפשעים החמורים בהיסטוריה המודרנית; כאשר מדינאי רציני כמו ביל קלינטון קובע שהסכסוך הישראלי-ערבי הוא הגורם העיקרי לטרור העולמי, וכאשר אנשי רוח בולטים חושבים שישראל היא מדינת אפרטהייד – המסקנה הבלתי-נמנעת היא שהשקרים מנצחים. תעשיית השקרים המכוונת נגד ישראל מורכבת מהטפה שיטתית, עקבית וחסרת מעצורים. יש לה אינספור גילויים וסוגים רבים ושונים של ביטויים המנסים להציג את מדינת ישראל כמפלצת, ובחוגים רבים כבר הצליחה להפוך את ישראל לשטן עלי אדמות.
תעשיית השקרים הוא כתב אישום חמור נגד שני גופי הידע החשובים ביותר – התקשורת והאקדמיה – שיצרו וטיפחו את השקרים הללו, ונתנו להם במה. בספר שקדני ומעמיק סוקר בן-דרור ימיני את הטענות הרווחות נגד ישראל בחוגים הולכים ומתרחבים, ומפריך אותן אחת לאחת תחת זכוכית מגדלת של מחקר השוואתי. הוא חושף את התהום הרובצת בין הטענות המושמעות לבין עובדות שקשה לערער עליהן, באופן שאינו משתמע לשתי פנים.

מתקציר הספר החדש של בן דרור ימיני, קניתי אבל עדיין לא קראתי.

אגב רוי, שאלת למה אנחנו באים בטענות לתקשורת ולארגוני השמאל. מהימים האחרונים נראה לי שדי ברור מה החלק שלה בתדלוק של הסכסוך הזה. על החלטה טיפשית של ראש עיריית אשקלון נשפכו מילים הרבה יותר קשות ובקצב הרבה יותר מהיר מאשר על הטבח.

קראתי את הספר של בן דרור ימיני. הוא לא מחדש הרבה, רק מסכם את המצב העגום שאנחנו נמצאים בו.

לבוא בטענות לאירגונים אנטישמיים (או כאלו שממומנים ע"י אותם ארגונים), ולאירגונים ששואפים לבטל את האופי היהודי של המדינה נראה לי חסר תועלת משהו. מה את מצפה מהם? דרך אגב - מי שהכי מפחד ממה שעשה ראש עריית אשקלון זה האדון בנט כי זה שופך קצת מים קרים על שאיפות הסיפוח והפנטזיות ה"אפרטהייד בהסכמה" שלו.

באופן אישי, אני די מסכים עם ראש עריית אשקלון - הוא אומר את מה שכולנו יודעים כבר לא מעט זמן - יהודים וערבים לא יכולים ולא רוצים לחיות ביחד במדינה אחת.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 20 נובמבר 2014, 23:47

אין לנו מה לעשות נגד ארגונים אנטישמים שפועלים באירופה. יש לנו מה לעשות נגד ארגונים כאלה שפועלים בתוך מדינת ישראל כסוכנים זרים של ממשלות זרות.
טוביה טננבאום (עוד ספר מעולה על המצב העגום שלנו) פרסם סרטון של פעיל שמאל ישראלי מספר לתיירים ביד ושם על ה״טבח״ בדיר יאסין ומעודד אותם להחרים מוצרים ישראלים כדי להפוך אותנו לדרום אפריקה, סרטון נוסף של תחקירן ״בצלם״ שטוען שהשואה היא המצאה יהודית. את הנזקים החמורים האלה אפשר וצריך לעצור.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 21 נובמבר 2014, 00:33

אפרופו כל הסיפור של שמעוני (ראש עיריית אשקלון)... מה אתם אומרים על זה?

לדעתי יש כאן צביעות עצומה של כל מי שעלה לדבר בשידור.
בערוץ 10 עשו סקר, ובסקר יוצא חד וחלק - העם מסכים עם הגישה הזאת.

אני הייתי אומר זאת אחרת - אני כאבא לילדה שהולכת לגן פרטי בלי אבטחה, חושב שכל פגיעה שבעולם בכל ציבור שבעולם שווה את זה שהפיגוע בגן ילדים כלשהו יימנע.
אתם יכולים לתאר לעצמכם רגע שקורה לנו כאן חס וחלילה מקרה דומה למה שהיה בקוניטיקט?
מי יגן על הילדים? הגננות?

אז כל יפי הנפש צריכים לדקה לסתום את הפה, ולתת לשמעוני ולראשי הערים האחרים, פתרונות אמיתיים, כמו להציב מיד שומר ליד כל מוסד שיש בו מעל ל X אנשים באופן קבוע.

באמת הערבים הביאו את זה על עצמם עם כל הפיגועים שהיו כאן, ואין שום מקום להתייפייפות והטיפשות הזאת ששטפה את התקשורת שלנו ביממה האחרונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 21 נובמבר 2014, 00:49

Roni1 כתב:אין לנו מה לעשות נגד ארגונים אנטישמים שפועלים באירופה. יש לנו מה לעשות נגד ארגונים כאלה שפועלים בתוך מדינת ישראל כסוכנים זרים של ממשלות זרות.
טוביה טננבאום (עוד ספר מעולה על המצב העגום שלנו) פרסם סרטון של פעיל שמאל ישראלי מספר לתיירים ביד ושם על ה״טבח״ בדיר יאסין ומעודד אותם להחרים מוצרים ישראלים כדי להפוך אותנו לדרום אפריקה, סרטון נוסף של תחקירן ״בצלם״ שטוען שהשואה היא המצאה יהודית. את הנזקים החמורים האלה אפשר וצריך לעצור.

לעצור אותם ברור שאפשר. שוב, אין מה לבוא בטענות לאנטישמיים או לאנטי-ציונים על מה שהם. לדעתי, מדינת ישראל צריכה לאסור על הבעת דעות אנטישמיות או כאלה ששוללות את הזכויות הלאומיות של העם היהודי בדיוק כמו שגרמניה אוסרת הכחשת שואה.

הבעיה היא שלמדינת ישראל אין דרך. אם הייתה דרך והיינו מאמינים בה אז היה אפשר לטפל בבעיות ולהיות קצת יותר נחושים, אבל אין לנו דרך, בטח שלא עם ההנהגה הנוכחית. חוסר הדרך הזו היא המקור לחולשה של המדינה כנגד האויבים שלה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 21 נובמבר 2014, 00:51

jol9 כתב:אפרופו כל הסיפור של שמעוני (ראש עיריית אשקלון)... מה אתם אומרים על זה?

אני הייתי אומר זאת אחרת - אני כאבא לילדה שהולכת לגן פרטי בלי אבטחה, חושב שכל פגיעה שבעולם בכל ציבור שבעולם שווה את זה שהפיגוע בגן ילדים כלשהו יימנע.
אתם יכולים לתאר לעצמכם רגע שקורה לנו כאן חס וחלילה מקרה דומה למה שהיה בקוניטיקט?

אז כל יפי הנפש צריכים לדקה לסתום את הפה, ולתת לשמעוני ולראשי הערים האחרים, פתרונות אמיתיים, כמו להציב מיד שומר ליד כל מוסד שיש בו מעל ל X אנשים באופן קבוע.

באמת הערבים הביאו את זה על עצמם עם כל הפיגועים שהיו כאן, ואין שום מקום להתייפייפות והטיפשות הזאת ששטפה את התקשורת שלנו ביממה האחרונה.

בנט הוא יפה נפש? העם מסכים ורוצה הרבה דברים, אבל מי ששולט זה לא העם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 21 נובמבר 2014, 01:20

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אפרופו כל הסיפור של שמעוני (ראש עיריית אשקלון)... מה אתם אומרים על זה?

בנט הוא יפה נפש? העם מסכים ורוצה הרבה דברים, אבל מי ששולט זה לא העם.

כנראה שכן.
מי ששולט זה נבחרי העם, ובכל מקרה דעת העם היא חשובה.

תשים לב שאני לא אומר שזאת החלטה טובה, פשוטה או אפילו חוקים. היא כנראה לא טובה וממש לא פשוטה וגם לא חוקית. אלא שיש כאן ביטול מוחלט של סיכון ביטחוני
לטובת מניעת אפלייה.
אבל אם חס וחלילה פיגוע שכזה יתרחש, מי יסתכל אז בעיניים של המשפחות? בנט? העיתונאים? לבני? לא.
כולם יילכו ויתחבאו, אותם עיתונאים שזעקו על אפלייה, עכשיו יזעקו שאין ביטחון ושהאזרחים מופקרים, וכו'.
אני מעדיף לתת פתרון אחר, אבל חייבים לתת איזשהו פתרון, כי אחרת זה עלול לקרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 21 נובמבר 2014, 02:04

roy1000 כתב:
Roni1 כתב:אין לנו מה לעשות נגד ארגונים אנטישמים שפועלים באירופה. יש לנו מה לעשות נגד ארגונים כאלה שפועלים בתוך מדינת ישראל כסוכנים זרים של ממשלות זרות.

לעצור אותם ברור שאפשר. שוב, אין מה לבוא בטענות לאנטישמיים או לאנטי-ציונים על מה שהם. לדעתי, מדינת ישראל צריכה לאסור על הבעת דעות אנטישמיות או כאלה ששוללות את הזכויות הלאומיות של העם היהודי בדיוק כמו שגרמניה אוסרת הכחשת שואה.

הבעיה היא שלמדינת ישראל אין דרך. אם הייתה דרך והיינו מאמינים בה אז היה אפשר לטפל בבעיות ולהיות קצת יותר נחושים, אבל אין לנו דרך, בטח שלא עם ההנהגה הנוכחית. חוסר הדרך הזו היא המקור לחולשה של המדינה כנגד האויבים שלה.

כל עוד שיטת המשילות הזאת תימשך כשכל צד מושך לכיוון שלו ואין הסכמה אפילו על רפורמות בבריאות, בלתי אפשרי להתוות דרך. לא חוק העמותות, חוק הלאום או חוק עוקף בג״ץ יעברו כשלבני ולפיד בממשלה. גם מפלגות הימין כאן חושבות שריבונות זה רק לבנות (או להכריז על בניה) כשהדבר הכי חשוב עכשיו זה לחזק את הריבונות בשטחים שבהם אנחנו כבר נמצאים ומפחדים להימצא. האופציות האחרות לא יותר טובות, החרדים שדואגים לעצמם או בוז׳י שעסוק בלתדלק את השנאה האישית שלו לנתניהו ואת החיבה שלו לפרטנר שטוען שיהודים מטמאים את ירושלים.
Roni1

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 נובמבר 2014, 02:08

יוני, אני לא מסכימה עם מה שאתה אומר כי אז איפה עובר הגבול?
כי אפשר באותה מידה גם להכניס לכלא את כל ערביי ישראל באשר הם בגלל שמתוכם יצאו כל המתפרעים והטרוריסטים אז בואו ננסה למנוע את הפיגוע הבא ע"י זה שנעצור את כולם ונזרוק אותם לכלא.
אני לא חשבתי שזה אפשרי, אבל יצא לי לשמוע את מירי רגב לפני כמה דקות בערוץ 10 ואשכרה הסכמתי עם רוב דבריה (עד שהגיעה להתבכיינות הקורבנית הטיפוסית על התקשורת...)
נגד העבריינים והטרוריסטים והמטיפים למיניהם צריך לנהוג ביד הכי קשה שיש, אבל מכאן ועד למנוע עבודה בצורה כוללנית מציבור שלם ונרחב באוכלוסייה? זה כבר לא ראוי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 21 נובמבר 2014, 09:19

חנו'ש כתב:יוני, אני לא מסכימה עם מה שאתה אומר כי אז איפה עובר הגבול?
כי אפשר באותה מידה גם להכניס לכלא את כל ערביי ישראל באשר הם בגלל שמתוכם יצאו כל המתפרעים והטרוריסטים אז בואו ננסה למנוע את הפיגוע הבא ע"י זה שנעצור את כולם ונזרוק אותם לכלא.
אני לא חשבתי שזה אפשרי, אבל יצא לי לשמוע את מירי רגב לפני כמה דקות בערוץ 10 ואשכרה הסכמתי עם רוב דבריה (עד שהגיעה להתבכיינות הקורבנית הטיפוסית על התקשורת...)
נגד העבריינים והטרוריסטים והמטיפים למיניהם צריך לנהוג ביד הכי קשה שיש, אבל מכאן ועד למנוע עבודה בצורה כוללנית מציבור שלם ונרחב באוכלוסייה? זה כבר לא ראוי.

בסדר גמור. אבל לא עושים את זה. אמרתי גם שזה לא הפתרון המועדף עליי....
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 21 נובמבר 2014, 12:00

jol9 כתב:כנראה שכן.

תשים לב שאני לא אומר שזאת החלטה טובה, פשוטה או אפילו חוקים. היא כנראה לא טובה וממש לא פשוטה וגם לא חוקית. אלא שיש כאן ביטול מוחלט של סיכון ביטחוני
לטובת מניעת אפלייה.
אבל אם חס וחלילה פיגוע שכזה יתרחש, מי יסתכל אז בעיניים של המשפחות? בנט? העיתונאים? לבני? לא.
כולם יילכו ויתחבאו, אותם עיתונאים שזעקו על אפלייה, עכשיו יזעקו שאין ביטחון ושהאזרחים מופקרים, וכו'.

דעת העם ממש לא חשובה. מי ששולט בממשלה זה בנט ומה שמעניין את בנט זה לא העם ולא בטחון ולא כלום. מה שמעניין את בנט זה להעביר כמה שיותר כסף לאנשים שלו (המתנחלים) ולמנוע הפרדה בין יהודים וערבים בכל מחיר.
ילדים הרוגים רק משרתים את המטרה של בנט כי ילדים הרוגים זה אומר עוד כסף להתנחלויות ועוד "רבנים" באלון מורה שמרוויחים 100 אלף שקל לחודש. ביטחון זה הסיוט הכי גדול של בנט.

אין פתרון קל, אבל דבר ראשון צקיך להפסיק ולחפור את הבור. דבר ראשון אנחנו צריכים להחליט איזו מדינה אנחנו רוצים - אם מדינת לאום יהודית או מדינה רב-לאומית עם רוב ערבי? אם בוחרים באופציה הראשונה, אז צריך לשרטט איזשהו קו גבול דמיוני (כולל בירושלים) שאליו אנחנו נשאף ושממערב לו תהיה מדינת ישראל. מה יהיה ממזרח לקו זו ואיך שומרים על בטחון זו כבר שאלה יותר מורכבת ומסובכת וייקח הרבה זמן לממש כל פתרון, אבל אם נחנו לא נתחיל בלקבל החלטה אסטרטגית שאומרת שאנחנו רוצים מדינת לאום יהודית, אז אין מה לדבר על שום פתרון. לא קצר טווח ולא ארוך טווח.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 21 נובמבר 2014, 12:12

Roni1 כתב:כל עוד שיטת המשילות הזאת תימשך כשכל צד מושך לכיוון שלו ואין הסכמה אפילו על רפורמות בבריאות, בלתי אפשרי להתוות דרך. לא חוק העמותות, חוק הלאום או חוק עוקף בג״ץ יעברו כשלבני ולפיד בממשלה. גם מפלגות הימין כאן חושבות שריבונות זה רק לבנות (או להכריז על בניה) כשהדבר הכי חשוב עכשיו זה לחזק את הריבונות בשטחים שבהם אנחנו כבר נמצאים ומפחדים להימצא. האופציות האחרות לא יותר טובות, החרדים שדואגים לעצמם או בוז׳י שעסוק בלתדלק את השנאה האישית שלו לנתניהו ואת החיבה שלו לפרטנר שטוען שיהודים מטמאים את ירושלים.

שיטת המשילות היא לא הבעיה. בוז'י הוא כלום ושםו דבר. אין לו בוחרים ואין לו שום השפעה על אף אחד.

כל עוד אין הבנה ברורה ומוחלטת בעם שאנחנו לא רוצים, לא יכולים ולא צריכים לחיות במדינה אחת עם ערבים שום דבר לא יקרה. עד שלא תגיע אותה הבנה שצריך הפרדה בין שני הלאומים, אנחנו נמשיך ללכת מפיגוע לפיגוע.
דווקא יאיר לפיד שאומר ועושה הרבה שטויות אמר את זה נכון - אנחנו מחפשים להתגרש מהפלשתינאים. לא רק מהפלשתינאים, אלא גם מאלו עם תעודת זהות כחולה. זו האמת.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 21 נובמבר 2014, 12:54

roy1000 כתב:
Roni1 כתב:כל עוד שיטת המשילות הזאת תימשך כשכל צד מושך לכיוון שלו ואין הסכמה אפילו על רפורמות בבריאות, בלתי אפשרי להתוות דרך. לא חוק העמותות, חוק הלאום או חוק עוקף בג״ץ יעברו כשלבני ולפיד בממשלה. גם מפלגות הימין כאן חושבות שריבונות זה רק לבנות (או להכריז על בניה) כשהדבר הכי חשוב עכשיו זה לחזק את הריבונות בשטחים שבהם אנחנו כבר נמצאים ומפחדים להימצא. האופציות האחרות לא יותר טובות, החרדים שדואגים לעצמם או בוז׳י שעסוק בלתדלק את השנאה האישית שלו לנתניהו ואת החיבה שלו לפרטנר שטוען שיהודים מטמאים את ירושלים.

שיטת המשילות היא לא הבעיה. בוז'י הוא כלום ושםו דבר. אין לו בוחרים ואין לו שום השפעה על אף אחד.

כל עוד אין הבנה ברורה ומוחלטת בעם שאנחנו לא רוצים, לא יכולים ולא צריכים לחיות במדינה אחת עם ערבים שום דבר לא יקרה. עד שלא תגיע אותה הבנה שצריך הפרדה בין שני הלאומים, אנחנו נמשיך ללכת מפיגוע לפיגוע.
דווקא יאיר לפיד שאומר ועושה הרבה שטויות אמר את זה נכון - אנחנו מחפשים להתגרש מהפלשתינאים. לא רק מהפלשתינאים, אלא גם מאלו עם תעודת זהות כחולה. זו האמת.

יאיר לפיד אומר את זה נכון, כל ישראלי יגיד לך את זה נכון כי זו השאיפה הבסיסית וזה מה שרצינו מההתחלה. אבל זה לא כזה פשוט, גם מעזה יצאנו והשארנו אותה בידי הרשות הפלשתינית.
בסופו של דבר יש שם את החמאס והוא לא מעוניין לחלוק איתנו את הארץ. כרגע הוא זוכה לתמיכה עצומה וישלוט גם דרך בחירות, אם הוא לא יהיה פופולרי הוא ישתלט במהפכה אלימה.
האשליות על היפרדות מוחלטת (גם מכל ערביי המשולש, שלזה הפלשתינים לא מוכנים משום מה) הן יפות, אבל זה יגמר בנפרד רק עם פצמרים ומנהרות, ומי שיפגע הן ערים גדולות ולא קיבוצים ושטחים פתוחים בנגב.
Roni1

הודעהעל ידי my man » 21 נובמבר 2014, 13:14

roy1000 כתב:דעת העם ממש לא חשובה. מי ששולט בממשלה זה בנט ומה שמעניין את בנט זה לא העם ולא בטחון ולא כלום. מה שמעניין את בנט זה להעביר כמה שיותר כסף לאנשים שלו (המתנחלים) ולמנוע הפרדה בין יהודים וערבים בכל מחיר.
ילדים הרוגים רק משרתים את המטרה של בנט כי ילדים הרוגים זה אומר עוד כסף להתנחלויות ועוד "רבנים" באלון מורה שמרוויחים 100 אלף שקל לחודש. ביטחון זה הסיוט הכי גדול של בנט.

אין פתרון קל, אבל דבר ראשון צקיך להפסיק ולחפור את הבור. דבר ראשון אנחנו צריכים להחליט איזו מדינה אנחנו רוצים - אם מדינת לאום יהודית או מדינה רב-לאומית עם רוב ערבי? אם בוחרים באופציה הראשונה, אז צריך לשרטט איזשהו קו גבול דמיוני (כולל בירושלים) שאליו אנחנו נשאף ושממערב לו תהיה מדינת ישראל. מה יהיה ממזרח לקו זו ואיך שומרים על בטחון זו כבר שאלה יותר מורכבת ומסובכת וייקח הרבה זמן לממש כל פתרון, אבל אם נחנו לא נתחיל בלקבל החלטה אסטרטגית שאומרת שאנחנו רוצים מדינת לאום יהודית, אז אין מה לדבר על שום פתרון. לא קצר טווח ולא ארוך טווח.

אהה...??
חזרנו לשם? המתנחלים הם שוב לא חלק מהעם? ובנט רק רוצה שימותו ילדים????קשה לי אפילו להתייחס לאמירה הזו שלך... לפעמים נראה שאנשים מאבדים פורפורציות בניתוחים הפוליטיים שלהם אבל וואלה הגזמת...
וחוץ מזה- לפיד מעניין אותו רק מעמד הביניים? ואת ביבי מעניין רק העשירון העליון? בנט מתפקד כשר הכלכלה ואת זה הוא עושה על הצד הטוב ביותר...
ברור שלכל אחד יש אינטרסים, וכן כל אחד מהם נוטה יותר לכיוון מסויים אבל מכאן ועד להגיד את מה שאמרת יש תהום עמוקה עמוקה...

לעניינו כל אחד רוצה שיהיה פה ביטחון הסיפור הוא הקונפליקט הזה שהפוליטיקאים הלא סגורים שלנו חיים בו- הזה שקוראים לו 2 מדינות ל2 עמים- בזמנו ביבי הכניס את עצמו לבור הזה והוא לא כ"כ מצליח לצאת ממנו. עזבו שנייה את הדיבורים שלהם באוויר, הערבים לא באמת רוצים/יכולים להקים פה מדינה מי ינהל אותה חמאס או אבו מאזן תשאלו אותם וגם הם לא יודעים. ועוד לא דיברנו שזו הארץ שלנו!
גם בנט חי בסרט שאפשר לעשות את ההפרדה הזו...דווקא בנקודה הזו אני מסכים איתך(נראה לי שהבנתי את הרעיון שלך) -ייקח הרבה הרבה זמן עד שפתרונות יוכלו להתממש כל צרכם אבל צריך להתחיל. צריך להחליט שזו מדינה יהודית ולהתחיל להחיל ריבונות על כל השטחים שהם שלנו. כן גם בירושלים. לא ייתכן שכל בנייה בבירה ובשטחי המדינה שלנו תגרור גל של תגובות נגד מהצד השמאלי של העם... זו מדינתנו ובה אנחנו חיים..ואם צריך עוד בתים אז אנחנו נבנה אותם!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 21 נובמבר 2014, 13:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כנראה שכן.

לטובת מניעת אפלייה.

דעת העם ממש לא חשובה. מי ששולט בממשלה זה בנט ומה שמעניין את בנט זה לא העם ולא בטחון ולא כלום. מה שמעניין את בנט זה להעביר כמה שיותר כסף לאנשים שלו (המתנחלים) ולמנוע הפרדה בין יהודים וערבים בכל מחיר.

מה שאתה אומר זאת הקצנה קיצונית (כן אפילו ההקצנה שלך היא קיצונית, כי אפשר גם לתת הקצנה סבירה... :bigsmile3 ).

בנט הוא עוד אחד מהשרים בממשלה, וההשפעה שלו לא גדולה יותר מזו של ליברמן, לפיד ואולי אפילו לבני. אני לא יודע מה מעניין אותו ומה לא, אבל הוא בטח לא זה שמקבל את ההחלטות.

אתה בורח לדיון הכללי יותר, של פתרון ומה צריך ומה לא, ואני מדבר על משהו נקודתי - אני רוצה שהילדה שלי תהיה מוגנת בגן, גם אם לא ע"י כיתת יס"מ, אז לפחות ע"י שומר בשער,
או בהרחקת הגורם המסכן מהאיזור. מבחינתי, הרגשות של אותו הגורם שיורחק פחות מעניינים בשלב הזה, ואני חושב שכמוני חושבים גם 100% מההורים שהילדים שלהם הולכים לגנים,
שאין להם שומר, ומדובר באוכלוסיה גדולה מאוד מן הסתם.
כל הפוליטיקאים קפצו על זה כי זה מצטלם יפה להיות ליברל ודמוקרט, וכל העיתונאים קפצו על זה ממש כמו להקת צבועיים שמצאה לה פגר שווה..
בפועל, גם האנשים הכי מתונים וליברלים, לא היו רוצים לסכן את הילד הפרטי שלהם גם אם חלק מהעקרונות יצטרכו להתעקם (וזה לא שאנחנו קוראים כאן להגליה והוצאות המוניות להורג,
אלא רק הרחקה עד יעבור זעם).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 21 נובמבר 2014, 14:09

my man כתב:אהה...??
חזרנו לשם? המתנחלים הם שוב לא חלק מהעם? ובנט רק רוצה שימותו ילדים????קשה לי אפילו להתייחס לאמירה הזו שלך... לפעמים נראה שאנשים מאבדים פורפורציות בניתוחים הפוליטיים שלהם אבל וואלה הגזמת...
וחוץ מזה- לפיד מעניין אותו רק מעמד הביניים? ואת ביבי מעניין רק העשירון העליון? בנט מתפקד כשר הכלכלה ואת זה הוא עושה על הצד הטוב ביותר...
ברור שלכל אחד יש אינטרסים, וכן כל אחד מהם נוטה יותר לכיוון מסויים אבל מכאן ועד להגיד את מה שאמרת יש תהום עמוקה עמוקה...

לעניינו כל אחד רוצה שיהיה פה ביטחון הסיפור הוא הקונפליקט הזה שהפוליטיקאים הלא סגורים שלנו חיים בו- הזה שקוראים לו 2 מדינות ל2 עמים- בזמנו ביבי הכניס את עצמו לבור הזה והוא לא כ"כ מצליח לצאת ממנו. עזבו שנייה את הדיבורים שלהם באוויר, הערבים לא באמת רוצים/יכולים להקים פה מדינה מי ינהל אותה חמאס או אבו מאזן תשאלו אותם וגם הם לא יודעים. ועוד לא דיברנו שזו הארץ שלנו!
גם בנט חי בסרט שאפשר לעשות את ההפרדה הזו...דווקא בנקודה הזו אני מסכים איתך(נראה לי שהבנתי את הרעיון שלך) -ייקח הרבה הרבה זמן עד שפתרונות יוכלו להתממש כל צרכם אבל צריך להתחיל. צריך להחליט שזו מדינה יהודית ולהתחיל להחיל ריבונות על כל השטחים שהם שלנו. כן גם בירושלים. לא ייתכן שכל בנייה בבירה ובשטחי המדינה שלנו תגרור גל של תגובות נגד מהצד השמאלי של העם... זו מדינתנו ובה אנחנו חיים..ואם צריך עוד בתים אז אנחנו נבנה אותם!

גם המתנחלים וגם החרדים הם חלק מהעם, אבל בדיוק כמו לחרדים, המתנחלים זו קבוצה סקטוריאלית ששואפת לקבל הטבות מפליגות על חשבון שאר האזרחים, בייחוד אלו שגרים בהנחלויות קטנות ומבודדות - שם ההטבות הן בסדרי גודל בלתי נתפסים. בנט מתפקד כשר הכלכלה בתור תחביב - הסיבה היחידה שהוא נמצא בכנסת זה לדאוג לציבור שלו שהוא ציבור המתנחלים, בדיוק כמו שיאיר לפיד נמצא שם בשביל לדאוג לבוחרים שלו (מעמד ביניים +, יוצאי צבא, חילוניים), ובדיוק כמו שהחרדים נמצאים שם בשביל לדאוג לבוחרים שלהם. (פאט לביבי שאין לו ציבור והאינטרס היחידי שלו זה לשרוד בבית ראש הממשלה).

האם זה אומר שבנט רוצה שימותו לילדים? ברור שלא, אבל מצד שני, אם הברירה היא לסבול פיגועים לבין הפרדה בין יהודים וערבים, הוא ללא ספק יבחר באופציה הראשונה, ואני לא חושב שזה מפתיע כל כך.

אין לי צל של ספק שיש לעם היהודי זכות הסטורית ומוסרית על כל שטח ארץ ישראל, אבל בין זה לבין לספח שטחים שחיים עליהם עוד כמה מליוני ערבים שעויינים אותנו יש פער גדול. אז אתה אומר להכיל ריבונות על כל הארץ ולתת תעודות זהות לעוד כמה מליוני ערבים? ואז מה יקרה לרעיון של בית לאומי לעם היהודי? איך אתה פותר את הבעיה הזו? הרעיון שאפשר לספח שטחים ולתת תעודות זהות כחולות לערבים זה הרעיון שכניס אותנו מראש לבוץ שבו אנחנו נמצאים.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים