roy1000 כתב:jol9 כתב:כנראה שכן.
מי ששולט זה נבחרי העם, ובכל מקרה דעת העם היא חשובה.
תשים לב שאני לא אומר שזאת החלטה טובה, פשוטה או אפילו חוקים. היא כנראה לא טובה וממש לא פשוטה וגם לא חוקית. אלא שיש כאן ביטול מוחלט של סיכון ביטחוני
לטובת מניעת אפלייה.
אבל אם חס וחלילה פיגוע שכזה יתרחש, מי יסתכל אז בעיניים של המשפחות? בנט? העיתונאים? לבני? לא.
כולם יילכו ויתחבאו, אותם עיתונאים שזעקו על אפלייה, עכשיו יזעקו שאין ביטחון ושהאזרחים מופקרים, וכו'.
אני מעדיף לתת פתרון אחר, אבל חייבים לתת איזשהו פתרון, כי אחרת זה עלול לקרות.
דעת העם ממש לא חשובה. מי ששולט בממשלה זה בנט ומה שמעניין את בנט זה לא העם ולא בטחון ולא כלום. מה שמעניין את בנט זה להעביר כמה שיותר כסף לאנשים שלו (המתנחלים) ולמנוע הפרדה בין יהודים וערבים בכל מחיר.
ילדים הרוגים רק משרתים את המטרה של בנט כי ילדים הרוגים זה אומר עוד כסף להתנחלויות ועוד "רבנים" באלון מורה שמרוויחים 100 אלף שקל לחודש. ביטחון זה הסיוט הכי גדול של בנט.
אין פתרון קל, אבל דבר ראשון צקיך להפסיק ולחפור את הבור. דבר ראשון אנחנו צריכים להחליט איזו מדינה אנחנו רוצים - אם מדינת לאום יהודית או מדינה רב-לאומית עם רוב ערבי? אם בוחרים באופציה הראשונה, אז צריך לשרטט איזשהו קו גבול דמיוני (כולל בירושלים) שאליו אנחנו נשאף ושממערב לו תהיה מדינת ישראל. מה יהיה ממזרח לקו זו ואיך שומרים על בטחון זו כבר שאלה יותר מורכבת ומסובכת וייקח הרבה זמן לממש כל פתרון, אבל אם נחנו לא נתחיל בלקבל החלטה אסטרטגית שאומרת שאנחנו רוצים מדינת לאום יהודית, אז אין מה לדבר על שום פתרון. לא קצר טווח ולא ארוך טווח.
מה שאתה אומר זאת הקצנה קיצונית (כן אפילו ההקצנה שלך היא קיצונית, כי אפשר גם לתת הקצנה סבירה...

).
בנט הוא עוד אחד מהשרים בממשלה, וההשפעה שלו לא גדולה יותר מזו של ליברמן, לפיד ואולי אפילו לבני. אני לא יודע מה מעניין אותו ומה לא, אבל הוא בטח לא זה שמקבל את ההחלטות.
אתה בורח לדיון הכללי יותר, של פתרון ומה צריך ומה לא, ואני מדבר על משהו נקודתי - אני רוצה שהילדה שלי תהיה מוגנת בגן, גם אם לא ע"י כיתת יס"מ, אז לפחות ע"י שומר בשער,
או בהרחקת הגורם המסכן מהאיזור. מבחינתי, הרגשות של אותו הגורם שיורחק פחות מעניינים בשלב הזה, ואני חושב שכמוני חושבים גם 100% מההורים שהילדים שלהם הולכים לגנים,
שאין להם שומר, ומדובר באוכלוסיה גדולה מאוד מן הסתם.
כל הפוליטיקאים קפצו על זה כי זה מצטלם יפה להיות ליברל ודמוקרט, וכל העיתונאים קפצו על זה ממש כמו להקת צבועיים שמצאה לה פגר שווה..
בפועל, גם האנשים הכי מתונים וליברלים, לא היו רוצים לסכן את הילד הפרטי שלהם גם אם חלק מהעקרונות יצטרכו להתעקם (וזה לא שאנחנו קוראים כאן להגליה והוצאות המוניות להורג,
אלא רק הרחקה עד יעבור זעם).