jol9 כתב:מה שאתה אומר זאת הקצנה קיצונית (כן אפילו ההקצנה שלך היא קיצונית, כי אפשר גם לתת הקצנה סבירה...).
בנט הוא עוד אחד מהשרים בממשלה, וההשפעה שלו לא גדולה יותר מזו של ליברמן, לפיד ואולי אפילו לבני. אני לא יודע מה מעניין אותו ומה לא, אבל הוא בטח לא זה שמקבל את ההחלטות.
אתה בורח לדיון הכללי יותר, של פתרון ומה צריך ומה לא, ואני מדבר על משהו נקודתי - אני רוצה שהילדה שלי תהיה מוגנת בגן, גם אם לא ע"י כיתת יס"מ, אז לפחות ע"י שומר בשער,
או בהרחקת הגורם המסכן מהאיזור. מבחינתי, הרגשות של אותו הגורם שיורחק פחות מעניינים בשלב הזה, ואני חושב שכמוני חושבים גם 100% מההורים שהילדים שלהם הולכים לגנים,
שאין להם שומר, ומדובר באוכלוסיה גדולה מאוד מן הסתם.
כל הפוליטיקאים קפצו על זה כי זה מצטלם יפה להיות ליברל ודמוקרט, וכל העיתונאים קפצו על זה ממש כמו להקת צבועיים שמצאה לה פגר שווה..
בפועל, גם האנשים הכי מתונים וליברלים, לא היו רוצים לסכן את הילד הפרטי שלהם גם אם חלק מהעקרונות יצטרכו להתעקם (וזה לא שאנחנו קוראים כאן להגליה והוצאות המוניות להורג,
אלא רק הרחקה עד יעבור זעם).
אין ספק שהלכתי לכיוון קיצוני בשביל להעביר את הנקודה. בשורה התחתונה, הממשלה הזו לא מייצגת את העם, אלא רק חלק קטן ממנו. זה כמובן לא רק בנט - בתוך הליכוד עצמו יש הרבה שמחזיקים בדיוק באותם דעות.
בלי כיוון כללי, אין שום סיכוי לפתרונות נקודתיים. בלי שאתה מגדיר את המדינה, המטרות שלה, וגם את הגבולות שלה (פחות או יותר), אתה לא יכול לעשות שום מהלך נקודתי כמו להרחיק את הפועלים הערבים לזמן קצוב. אם הולכים לכיוון של מדינה דו-לאומית כמו שמציע בנט אז לא ברור לי על בסיס מה אתה יכול לעשות מהלך כזה? אתה יכול לעשות מהלכים נקודתיים כאלו רק אם אתה מבהיר לכולם שהמטרה הסופית שלך היא הפרדה בין שני העמים. רק אז אתה יכול לפעול בנחישות נגד הטרור ולהפעיל כלים כבדים יותר כמו שלילית אזרחות וכו'. בממב הנוכחי זה בלתי אפשרי לעשות כלום כמו שאתה בוודאי רואה.