האינתיפאדה "השקטה"

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה "השקטה"

הודעהעל ידי roy1000 » 21 נובמבר 2014, 14:19

jol9 כתב:מה שאתה אומר זאת הקצנה קיצונית (כן אפילו ההקצנה שלך היא קיצונית, כי אפשר גם לתת הקצנה סבירה... :bigsmile3 ).

בנט הוא עוד אחד מהשרים בממשלה, וההשפעה שלו לא גדולה יותר מזו של ליברמן, לפיד ואולי אפילו לבני. אני לא יודע מה מעניין אותו ומה לא, אבל הוא בטח לא זה שמקבל את ההחלטות.

אתה בורח לדיון הכללי יותר, של פתרון ומה צריך ומה לא, ואני מדבר על משהו נקודתי - אני רוצה שהילדה שלי תהיה מוגנת בגן, גם אם לא ע"י כיתת יס"מ, אז לפחות ע"י שומר בשער,
או בהרחקת הגורם המסכן מהאיזור. מבחינתי, הרגשות של אותו הגורם שיורחק פחות מעניינים בשלב הזה, ואני חושב שכמוני חושבים גם 100% מההורים שהילדים שלהם הולכים לגנים,
שאין להם שומר, ומדובר באוכלוסיה גדולה מאוד מן הסתם.
כל הפוליטיקאים קפצו על זה כי זה מצטלם יפה להיות ליברל ודמוקרט, וכל העיתונאים קפצו על זה ממש כמו להקת צבועיים שמצאה לה פגר שווה..
בפועל, גם האנשים הכי מתונים וליברלים, לא היו רוצים לסכן את הילד הפרטי שלהם גם אם חלק מהעקרונות יצטרכו להתעקם (וזה לא שאנחנו קוראים כאן להגליה והוצאות המוניות להורג,
אלא רק הרחקה עד יעבור זעם).

אין ספק שהלכתי לכיוון קיצוני בשביל להעביר את הנקודה. בשורה התחתונה, הממשלה הזו לא מייצגת את העם, אלא רק חלק קטן ממנו. זה כמובן לא רק בנט - בתוך הליכוד עצמו יש הרבה שמחזיקים בדיוק באותם דעות.

בלי כיוון כללי, אין שום סיכוי לפתרונות נקודתיים. בלי שאתה מגדיר את המדינה, המטרות שלה, וגם את הגבולות שלה (פחות או יותר), אתה לא יכול לעשות שום מהלך נקודתי כמו להרחיק את הפועלים הערבים לזמן קצוב. אם הולכים לכיוון של מדינה דו-לאומית כמו שמציע בנט אז לא ברור לי על בסיס מה אתה יכול לעשות מהלך כזה? אתה יכול לעשות מהלכים נקודתיים כאלו רק אם אתה מבהיר לכולם שהמטרה הסופית שלך היא הפרדה בין שני העמים. רק אז אתה יכול לפעול בנחישות נגד הטרור ולהפעיל כלים כבדים יותר כמו שלילית אזרחות וכו'. בממב הנוכחי זה בלתי אפשרי לעשות כלום כמו שאתה בוודאי רואה.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 23 נובמבר 2014, 10:42

תקשורת ישראלית #1727290

פשעי שנאה שמככבים בענק בכותרות הראשיות בכל כלי התקשורת הישראלים ויפתחו הערב את המהדורה (לי אמרו שזה אזור שיהודים בכלל לא יכולים להיכנס לשם אבל נגיד שכן):
http://www.ynet.co.il/Iphone/Html/0,134 ... 94879.html

פשעי שנאה שלא זוכים אפילו לאזכור קטן באותיות הקטנות:
http://0404.co.il/post/21098

אמנם הנזק של האש קצת יותר גדול אבל ברצינות, מה ההבדל? למה רכוש פלסטיני שווה לחיי ישראלים ברמת הסיקור אבל רכוש ישראלי הוא סתם משהו שלא צריך לדווח עליו?
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2014, 12:44

זה הזוי. אני מבחינתי ברגע שאני שומע דיווחים על פשעי שנאה ברדיו, אני ישר מעביר תחנה. זה בכלל לא נושא שצריך להתעסק בו לדעתי, ואם כן, אז בשוליים.

נכנסתי לאתר של YNET וכל הסיפור הזה היה מרוח שם בכותרת ענקית ומרכזית. עכשיו זה ירד למטה לחדשות, שם זה היה צריך להיות מלכתחילה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2014, 14:16

jol9 כתב:זה הזוי. אני מבחינתי ברגע שאני שומע דיווחים על פשעי שנאה ברדיו, אני ישר מעביר תחנה. זה בכלל לא נושא שצריך להתעסק בו לדעתי, ואם כן, אז בשוליים.

נכנסתי לאתר של YNET וכל הסיפור הזה היה מרוח שם בכותרת ענקית ומרכזית. עכשיו זה ירד למטה לחדשות, שם זה היה צריך להיות מלכתחילה.

אין מקום לונדליזם. זה מפגר ולא תורם כלום. בלי קשר, ברור שפגיעה בגוף היא משהו חמור פי כמה מגרפיטי ורק מטומטם לא יבין את זה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2014, 15:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:זה הזוי. אני מבחינתי ברגע שאני שומע דיווחים על פשעי שנאה ברדיו, אני ישר מעביר תחנה. זה בכלל לא נושא שצריך להתעסק בו לדעתי, ואם כן, אז בשוליים.

אין מקום לונדליזם. זה מפגר ולא תורם כלום. בלי קשר, ברור שפגיעה בגוף היא משהו חמור פי כמה מגרפיטי ורק מטומטם לא יבין את זה.

בסדר גמור. אין לי ויכוח איתך. הויכוח הוא עם התקשורת שבוחרת לתת לונדליסטים מקום גבוה מדי ברשימת הדיווחים.
כאילו, למישהו באמת איכפת מהשטויות האלה? למישהו באמת מזיז שכרתו איזה עץ זית, או קישקשו במסגד? אפילו אם שרפו מסגד, זה לא כזאת דרמה, למרות שכאן עוד אפשר להבין
שמדווחים.

התקשורת מסיתה ומוסתת בעצמה, וזה באמת לא במקום בתקופה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 23 נובמבר 2014, 16:19

roy1000 כתב:

אבל כשאתה רוצה להוכיח שה״קיצוניים משני הצדדים״ מסוכנים באותה המידה ושמתנחלים שווים לג׳יהדיסטים, אז ונדליזם לפעמים אפילו יותר חמור מפגיעה בגוף (על כל הפצועים קל מהאבנים אף אחד לא כותב וכל גרפיטי של ״מוות לערבים״ הוא כותרת ראשית).
Roni1

הודעהעל ידי my man » 24 נובמבר 2014, 18:02

לדעתי זה שחוק הלאום לא עובר בקלות ובלי שום סייג זה לא פחות מבושה.
מה זאת לא מדינת הלאום היהודי??
הלאום שלנו לעד יהיה: " ******** " ?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 נובמבר 2014, 19:53

עריכה:
יודעים מה? לא, אני לא רוצה ולא יכולה להיכנס לויכוח כזה כי אין לי את הסיבולת כמו שלאנשים אחרים בפורום יש
גם הדעה שלי לא באמת משפיעה כי אני לא מצביעה על החוק אז..אני אגיד שאני נגד וזהו
אם מישהו רוצה לפקפק ב''ציונות'' שלי אז הוא לא מכיר אותי וממש לא אכפת לי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 24 נובמבר 2014, 21:17

Holiday_Armadillo כתב:עריכה:
יודעים מה? לא, אני לא רוצה ולא יכולה להיכנס לויכוח כזה כי אין לי את הסיבולת כמו שלאנשים אחרים בפורום יש

ובכל זאת מה הסיבה שאת נגד?
מבטיח שלא אתווכח...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 נובמבר 2014, 21:27

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:עריכה:

ובכל זאת מה הסיבה שאת נגד?
מבטיח שלא אתווכח...

אני חושבת שבבסיסו זה חוק פופוליסטי שלא מחדש כלום ומכוון לפריימריז
חוק שאם אתה לא בעדו אז אתה מקוטלג כששונא ישראלי אנטי-ציוני
חוק שמקרב בין הדת והמדינה (בתור בן אדם חילוני אין לי שום רצון בזה)
חוק שמתייחס לאנשים לא יהודיים וציונים כמו הדרוזים למשל כאזרחים סוג ב'

יש בעיה רצינית מאוד עם בג''צ ואירגוני שמאל קיצוניים במדינה אבל החוק הזה הוא לא הפיתרון
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2014, 22:15

האמת שאני לא ממש יודעת מה אומר החוק ומה ההשלכות שלו.
אבל בעיקרון, אני חושבת שאין סום סיבה לנסות לערער על האיזון הדק והמאוד שביר בין ה"יהודית" ל"דמוקרטית", וכל חוק שאמור לערער על האיזון הזה נראה לי מיותר ולא שייך.

אני לא רוצה שהמדינה שלי תהיה יותר יהודית מדמוקרטית כמו שאני לא רוצה שהיא תהיה יותר דמוקרטית מיהודית - שניהם חשובים לי באותה המידה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2014, 22:56

אני חושב שהממשלה שלנו מתעסקת בשטויות. באמת. זה הזמן עכשיו להתעסק עם החרא הזה?

דווקא רשימת ה"עונשים" ששמעתי שמריצים עכשיו למפגעים, זה דבר נחוץ ומצויין. בכלל, בכל הנוגע לתנאי מאסר, זה חשוב מאוד להיות קשים ונוקשים. יש מה ללמוד מהסינים
בהקשר הזה.

בכל אופן, התקציב, הביטחון האישי, יוקר המחייה - כ"כ הרבה דברים שצריך להתעסק בהם לפני השטויות האלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 25 נובמבר 2014, 00:05

Roni1

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 נובמבר 2014, 00:06

jol9 כתב:אני חושב שהממשלה שלנו מתעסקת בשטויות. באמת. זה הזמן עכשיו להתעסק עם החרא הזה?

דווקא רשימת ה"עונשים" ששמעתי שמריצים עכשיו למפגעים, זה דבר נחוץ ומצויין. בכלל, בכל הנוגע לתנאי מאסר, זה חשוב מאוד להיות קשים ונוקשים. יש מה ללמוד מהסינים
בהקשר הזה.

בכל אופן, התקציב, הביטחון האישי, יוקר המחייה - כ"כ הרבה דברים שצריך להתעסק בהם לפני השטויות האלה.

ביבי פשוט מחפש תירוץ לפרק את הקואליציה ולחזור לממשלה עם החברים החרדים שלו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 25 נובמבר 2014, 00:23

Roni1 כתב:גבלס חוגג בקברו
http://www.independent.co.uk/news/world ... 78424.html

האמת שזה כבר עבר לתחום ה"מצחיק"....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2014, 00:27

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:אני חושב שהממשלה שלנו מתעסקת בשטויות. באמת. זה הזמן עכשיו להתעסק עם החרא הזה?

בהקשר הזה.

פשוט בדיחה.

האמת שאם הקואליציה הזאת תתפרק אחרי פחות משנתיים, זאת תהיה בדיחה, וביבי לדעתי לא יהיה שוב ראש ממשלה.
אני לא מבין איך אי אפשר לנהל קואליציה שיש בה בסיס משותף גדול, בלי חרדים, עם מפלגה של 19 מנדטים שרוצה מאוד להוכיח את עצמה לציבור הבוחרים וכמעט בשום אופן
לא תרצה ללכת לבחירות...

בכל מקרה, קשה לי להאמין שאני אבחר ליכוד שוב. די נמאס לי מהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 25 נובמבר 2014, 00:33

הבעיה עם החרדים זה בעיקר הגיוס והתקציבים, לקחו מהם חלק מהתקציבים ומסתבר שהתשובה ל״איפה הכסף״ היא לא שם. העבירו את חוק הגיוס אבל בישיבה היום בכנסת התברר שהתוצאות מביכות, עוד לפני כבר פורסם שגיוס החרדים נמצא בירידה מאז החוק הכוחני של לפיד.
אתם באמת עוקבים אחרי 19 המנדטים של המפלגה הגדולה בכנסת וחושבים שהם הביאו איתם משהו חדש? מע״מ אפס? חוק השכירות? ככה פותרים בעיות?
בבחירות הבאות או שאצביע לכחלון(נראה את מי הוא יביא) או שאשאר בבית.

חנו'ש כתב:

הם כבר מתקדמים לעבר המצות מדם של נוצרים. איכשהו אנשים באמת מאמינים שמדינת ישראל שולחת חזירי בר לתקוף פלסטינים.
Roni1

הודעהעל ידי my man » 25 נובמבר 2014, 00:49

חנו'ש כתב:

לא יודע...לי זה עצוב..

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

בהקשר הזה.

פשוט בדיחה.

האמת שאם הקואליציה הזאת תתפרק אחרי פחות משנתיים, זאת תהיה בדיחה, וביבי לדעתי לא יהיה שוב ראש ממשלה.
אני לא מבין איך אי אפשר לנהל קואליציה שיש בה בסיס משותף גדול, בלי חרדים, עם מפלגה של 19 מנדטים שרוצה מאוד להוכיח את עצמה לציבור הבוחרים וכמעט בשום אופן
לא תרצה ללכת לבחירות...

אני לא מאמין שביבי ייתן לזה לקרות הוא רואה בדיוק מה שאתה ואני רואים והוא יילך אל החרדים הרבה לפני שהוא ילך אל הבוחרים.
מי שלא יהיה ראש ממשלה זה יהיה על הפנים...

לגבי חוק הלאום- אני ממש לא חושב שלהתעסק במי אנחנו ושל מי לעזאזל המדינה הזו זה שטויות וזוטות- אולי החוק הזה יעורר סוףסוף את העם הזה משינתו העמוקה. כמה זמן אנחנו בתור עם יכולים להתחמק מהשאלה הזו. היא מרחפת מעלינו מאז ומעולם ואף פעם לא באמת ענינו על זה. הגיע הזמן שנאמר לעצמנו קודם כל כי אנחנו העם היהודי ואנחנו שולטים פה במדינה ואם זה פוגע במישו הוא יכול להעלב. לא יכול להיות שיושב לו ג'אמל זחאלקה(ערבי ישראלי לצורך העניין) באולפן וואלה חדשות מול ינון מגל(יהודי ישראלי לצורך העניין) ואומר לו שהמדינה הזו היא שלהם ושההיסטוריה של עם ישראל זו פיקציה והוא יושב ואומר לו שזה שטויות בלי לענות לו על שום טענה באמת. זה היה מביך לראות את זה אך עם זאת מקומם ומאד מטריד.
זה הכה בי שאנחנו לא יודעים מי אנחנו ולמה לעזאזל שהמדינה הזו תהיה שלנו יותר משל הערבים שהרי אנחנו כבשנו אותה מידיהם.
אז כן בשביל לענות לו לערבי המזדמן של מי הארץ הזאת צריך לחזור הרחק הרחק אל התנ"ך הלא הוא ספר ההיסטוריה שלנו ושם נמצאות התשובות. ואם החוק הזה יחזיר אותנו אליו ויעורר אותנו לבדוק ולחפש תשובות לשאלות הרות הגורל הללו אז דיינו. אי אפשר להמשיך את המציאות ההזויה הזו בה אנחנו לא באמת מבינים למה אנחנו העם היהודי שקם בארץ ישראל והחלטנו לעצב את דמותנו הרוחנית המדינתית והלאומית דווקא כאן.
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 נובמבר 2014, 01:06

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

בהקשר הזה.

פשוט בדיחה.

לא תרצה ללכת לבחירות...

לא משנה מה יקרה בארה''ב לא ישימו הגבלות על נשק ולא משנה מה יקרה פה עדיין יבחרו בביבי

הבעיה עם החרדים זה בעיקר הגיוס והתקציבים, לקחו מהם חלק מהתקציבים ומסתבר שהתשובה ל״איפה הכסף״ היא לא שם.

היא שם, והיא בהתנחלויות, ובתקציב הביטחון המנופח, ובתספורות של הטייקונים, ובמכוניות של השרים שעולות חצי מליון כל אחת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2014, 01:11

Roni1 כתב:הבעיה עם החרדים זה בעיקר הגיוס והתקציבים, לקחו מהם חלק מהתקציבים ומסתבר שהתשובה ל״איפה הכסף״ היא לא שם. העבירו את חוק הגיוס אבל בישיבה היום בכנסת התברר שהתוצאות מביכות, עוד לפני כבר פורסם שגיוס החרדים נמצא בירידה מאז החוק הכוחני של לפיד.
אתם באמת עוקבים אחרי 19 המנדטים של המפלגה הגדולה בכנסת וחושבים שהם הביאו איתם משהו חדש? מע״מ אפס? חוק השכירות? ככה פותרים בעיות?
בבחירות הבאות או שאצביע לכחלון(נראה את מי הוא יביא) או שאשאר בבית.

חנו'ש כתב:

הם כבר מתקדמים לעבר המצות מדם של נוצרים. איכשהו אנשים באמת מאמינים שמדינת ישראל שולחת חזירי בר לתקוף פלסטינים.

תראי, אני חושב שזה טוב שהחרדים לא בממשלה, ואני גם מבין שהדברים לוקחים זמן. אי אפשר להמציא כסף, ואי אפשר לעצור את כל התקציבים במכה אחת.
זה שלכל מיני אנשים כ"כ בוער לפרק קואליציה שאמורה להיות טובה למעמד הביניים, רק מראה לי שזה לא באמת מעניין אותו, ומבחינתי זה די ברור כבר.

אני כן חושב שהגישה של המפלגה של לפיד היא טובה. אבל בשביל לממש משהו מההבטחות שלהם, הם צריכים עוד זמן, ונראה שהם לא יקבלו את זה, מה שבוודאי יגמור את
המפלגה הזאת.
מצד שני, להצביע לכחלון, זה בדיוק אותו הדבר. אבל אחד לאחד. לא ייתן שום דבר לדעתי.
לצערי הפתרון הכי נכון הוא להישאר בבית, אבל אני כנראה בכל זאת אלך, ואני פשוט לא רואה שום מועמד אחר פרט לליברמן.

בכל מקרה, יהיו בחירות, ותהיה קואליציה עוד יותר גרועה, כי שיטת הממשל פה מחורבנת, ולא מאפשרת למשול ולנהל את המדינה. פשוט עצוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד