jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אורי,
אני באמת חושב שהחוק הזה לא קשור עכשיו. על מה רצו כל המפלגות לבחירות? על מצע כלכלי. עם מה התעסקנו בקיץ? עם מלחמה וביטחון. מה
מעסיק את האזרח הסטנדרטי בימים אלה? ביטחון אישי ויוקר המחייה.
איך החוק הזה פותר לי איזשהי מהבעיות האלה, ואיך החוק הזה מתחבר להבטחות הבחירות?
אם ביבי יילך לחרידים, אז באמת אפשר לסגור את המדינה, כי הוא פשוט מצפצף על רצון הבוחרים. האמת, שבמקרה הזה, הייתי שמח אם יעשו לו פוטצ' ויחליפו את השלטון ללא בחירות.
(האמת שזאת אופציה גרועה גם כן).
כרמל,
אני לא חושב שביבי יהיה ראש ממשלה מעבר לקדנציה הזאת. אם היה כאן משטר נשיאותי, אז הוא היה מתאים. אבל אני לא רואה איך הוא מנהל את הממשלה בהצלחה עם 700 מפלגות,
עשרות אלפי אינרסנטים ואינטרסים שמושכים לכל כיוון, והתעסקות בנושאים שלא משפיעים ומשפרים את חיינו כאן בפועל (כמו האיום האיראני, חוק הלאום, בנייה בהתנחלויות וכו').
ד"א, כל מה שאני אומר כאן לא סותר את הויכוחים שהיו לי לא מזמן עם כל מיני אנשים לגבי הדברים שנתניהו עשה כראש ממשלה.
אני חושב שהוא עשה הרבה בעבר, אבל עכשיו זה נראה כאילו הוא באמת מתעסק בכל מיני פופוליסטיקות וקריצות לימין, שלא מוצאות חן בעיני (על אף היותי ימני פרגמטי קלאסי לדעתי).
כל הסימנים מראים שהמהלכים האחרונים של ביבי מכוונים לחרדים
ביבי יהיה ראש הממשלה כל עוד לא יהיה מחליף ראוי (ואבוי לנו אם בנט או ליברמן יהיו ראש ממשלה) או הגבלה על מספר הקדנציות
אלה שהצביעו ליכוד 30 שנה ימשיכו להצביע ליכוד ולא משנה להם אם ביבי עומד בראשו או לא
כרגע הוא עסוק אך ורק בהישרדות פוליטית ואני רואה כל מהלך ומהלך שלו ללא יוצא מן הכלל כמהלך פופוליסטי
בנט בחיים לא יהיה ראש ממשלה או משהו קרוב לזה, אבל אני באמת לא מבין למה את אומרת את זה על ליברמן. אמנם הוא לא המועמד הקלאסי כמו שהיו לנו כאן בעשורים האחרונים
(גיבורי מלחמה, צברים מלח הארץ, מצביעים גדולים וכו') אבל הוא מבחינתי מייצג היום את הימין השפוי, הפרגמטי והשקול.
אין לי כוח למתנחלים של בנט ולכל הפנאטים של הליכוד שנראה שהם השאירו את השכל בבית כמו דני דנון או מירי רגב שמדברים רק בסיסמאות.
מצד שני, די ברור שאין מספיק אנשים שיבחרו בליברמן במתכונת הנוכחית, בדיוק בגלל הסיבות שאמרת, ולכן אני באמת לא רואה למה לעשות בחירות, אם השינוי הצפוי היחיד
יהיה ירידה של יש עתיד ועליה של מפלגת אופנה אחרת. פשוט לא מבין.
תראה, אני מאלה חושבים שלא משנה מה ישראל תעשה תמיד ישנאו אותנו ותמיד נהיה לא בסדר
מצד שני, שריפת הגשרים של ביבי וליברמן היא לא מקובלת עליי לחלוטין
הפכנו לאיזה צ'יוואוואה שנובחת על כל שיירה שעוברת ואין אף אחד בעולם שמוכן לקחת אותנו ברצינות או להתנהג אלינו בנימוס כאילו הם מקשיבים
אם גרמניה לא הייתה טובעת ברגשות אשם גם הם מזמן היו נוטשים אותנו
ראש ממשלת קנדה מת על ישראל אבל זה ממש לא בגלל ביבי או בגלל ליברמן
לא יכול להיות שנהפוך לאיזה אי מוקצה במזרח התיכון בגלל השניים האלה
זה בסדר לא לעשות כל מה שמבקשים מאיתנו, זה בסדר לא תמיד להתחשב, אבל ההתנגחויות האלה שיש בין השרים שלנו (וראש הממשלה) לבין שאר מנהיגי העולם פשוט מביכים ולא נחוצים בלשון המעטה
ממש ממש לא בא לי תואם פוטין