האינתיפאדה "השקטה"

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה "השקטה"

הודעהעל ידי my man » 26 נובמבר 2014, 23:12

חנו'ש כתב:
Roni1 כתב:
גם בתל אביב ירושלים והשרון רוב האנשים חיים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בפריפריות, אבל תמיד ישוו את הפריפריה לשק החבטות של המדינה.

האמת שעיריית ירושלים היא העירייה אולי הכי עשירה במדינה שמקבלת הכי הרבה תקציבים מהמדינה, ומצד שני אומרים שזו העיר הכי ענייה בארץ מבחינת האוכלוסייה - כך שירושלים זו לא דוגמא טובה.

אין ספק שבתל אביב והשרון רמת החיים גבוה, השאלה היא איזה תקציבים הם מקבלים והאם זה תואם את מה שהם זקוקים לו? ואם גם הם מקבלים יותר ממה שראוי, אז גם זה שערוריה לא פחות.
העניין הוא שהצד הגאוגרפי והפוליטי לא צריך לשחק תפקיד בנושא הזה.
ההתנחלויות צריכות לקבל יחס של כל יישוב אחר, ולקבל תקציב כמו כל יישוב אחר בארץ - לפי המצב הסוציואקונומי שלו.
אם יש התנחלות של שרוב תושביו הם נזקקים ובמצב סוציואקונומי נמוך, אז ראוי שתקבל יותר כסף, אם לא אז אין סיבה שיקבלו רק כי הם "התנחלות".

הרי הם בעצמם רוצים שייתייחסו אליהם כמו לשאר הארץ לא? אז אולי הגיע הזמן שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים לפריפריה ולעיירות הפיתוח שלהם אין שום מפלגה שייצגת אותם.

האם מישהו פה יכול להודות שהם לא מקבלים הטבות מסוימות רק בזכות העובדה שיש להם מפלגות המייצגות אותם בממשלה ומסיבות פוליטיות כאלו ואחרות??

ואגב, זה לא שום דבר נגד התושבים, זה אך ורק נגד הממשלה שמורכבת ממפלגות שדואגות לציבור שלהם בלבד, ושלצערי יש יותר מידי אוכלוסיות נזקקות שאין מי שידאג להם.
רוצים לדאוג למתנחלים, כולל לאלה שלא זקוקים רק כי הם מתנחלים? בסדר, אבל אל תשכחו את אלה שיכול להיות שלא מצביעים בהכרח למפלגה שלכם, ולא שייכים למגזר מסוים (או במקרה של הליכוד - לרוב כן מצביעים לה ומקבלים בתמורה אצבע משולשת...)

על איזה הטבות מיוחדות את מדברת...הכל באוויר-
אני יודע למשל שהסכום שמושקע תקציבית במוסדות החינוך במועצות האיזוריות שומרון ובנימין פר תלמיד הוא נמוך בהרבה לעומת מועצות איזוריות אחרות בארץ.
לדוג': במועצה אזורית אשכול- המועצה מקבלת 13000 ש"ח פר תלמיד ובמועצה אזורית בני שמעון המועצה מקבלת 12000 ש"ח פר תלמיד.
במועצה אזורית שומרון המועצה מקבלת 5,500 פר תלמיד ובבנימין המועצה מקבלת 5900 פר תלמיד. כל זה לא מפריע ל"שלום עכשיו" להציג את הנתונים בצורה שקרית וכוללת ומעורפלת על מנת שזה יראה שהסכומים שמועברים לחינוך בהתנחלויות הם פי 2 משאר הארץ.

זו רק דוגמא אחת מני רבות שכל הרוצה יכול למוצאם ברחבי השקיפות ברשת.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Roni1 » 26 נובמבר 2014, 23:17

מה הם מקבלים אבל? בונוסים ותוספות לחשבון האישי בבנק בגלל שהם מתנחלים? תקראי את הכתבה שאורי הוסיף פה, הם לא חיים ברמה יותר גבוהה מאף אחד. גם שם יש ארגוני חסד ואנשים שנעזרים בארגזי מזון, כמו שיש שם רואי חשבון ועורכי דין שמרוויחים יותר. הרבה מהאנשים שם הם אנשים פשוטים שלא מוציאים כסף על אותם דברים שאנחנו מוציאים.
הרבה מהתקציבים שלהם זה גדר ההפרדה, כבישים וכו׳ (שיכולים בדרך מסויימת להתחלף בכיפות ברזל ופצצות) הם לא מקבלים שירותים ציבוריים טובים יותר משאר הציבור אז באמת אין לי מושג למה את מתכוונת.
Roni1

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 נובמבר 2014, 23:25

Roni1 כתב:מה הם מקבלים אבל? בונוסים ותוספות לחשבון האישי בבנק בגלל שהם מתנחלים? תקראי את הכתבה שאורי הוסיף פה, הם לא חיים ברמה יותר גבוהה מאף אחד. גם שם יש ארגוני חסד ואנשים שנעזרים בארגזי מזון, כמו שיש שם רואי חשבון ועורכי דין שמרוויחים יותר. הרבה מהאנשים שם הם אנשים פשוטים שלא מוציאים כסף על אותם דברים שאנחנו מוציאים.
הרבה מהתקציבים שלהם זה גדר ההפרדה, כבישים וכו׳ (שיכולים בדרך מסויימת להתחלף בכיפות ברזל ופצצות) הם לא מקבלים שירותים ציבוריים טובים יותר משאר הציבור אז באמת אין לי מושג למה את מתכוונת.

מי דיבר על החשבון האישי שלהם?
יש בממשלה כיום מפלגה אחת שמדובר בציבור הבוחרים שלה, ולמפלגה הזו יש גישה מאוד גבוהה לתקציבים והיא דואגת בעיקר למגזר שלה.
בדיוק באותה הדרך שהמפלגות החרדיות דאגו בעבר לציבור שלהם כשהם היו בממשלה, כי זה הציבור שבוחר בהם.

הבעיה היא שכמו שציינתי, יש אוכלוסיות שאין להם מפלגות שדואגות להם, ודווקא הם האוכלוסיות הכי חלשות.

רציני, יש איזו מפלגה שמייצגת את תושבי הפריפריה והאוכלוסיות החלשות? יש מפלגה שמחויבת להם כי הם ציבור הבוחרים שלה? כולם יודעים שלא!!

שוב, זה שום דבר אישי נגד המתנחלים. היום זה הם, קודם זה היו החרדים, בזכות ביבי גם יש הרבה דאגה לעשירון העליון ויאיר שדואג בעיקר לתושבי תל אביב והרצליה.
וכמו תמיד, מי שהכי נזקק לדאגה זה מי שהכי נשכח.
הדרך היחידה שניתן לשנות את זה, זה רק שינוי שיטת הבחירות ולהפוך אותה, לפחות חלקית, לשיטת בחירות איזוריות!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 26 נובמבר 2014, 23:51

חנו'ש כתב:אני לא יודעת לגבי ההתנחלויות המבודדות וכל הקרוואנים על אמצע הר בשום מקום, אני התכוונתי להתנחלויות הגדולות והמבוססות.
החיים של רוב התושבים הללו די טובים (חוץ מעניין הביטחון), יש להם בתים יפים וגדולים (וזולים), והם לא ממש מגרדים אוכל מהזבל - לא בדיוק ציבור נזקק כמו מספיק תושבים מיישובי הפריפריה בצפון ובדרום שנשכחו לחלוטין מהממשלות שלנו (לא רק הנוכחית)

את מדברת על גוש עציון ואריאל? שם זה לא הבעיה. אלו כבר יישובים מבוססים שההשקעה בהם כבר נעשתה. הכסף הגדול זורם להתנחלויות הקטנות - שם כל אחד מקבל משכורת מאוד גדולה על חשבון המדינה.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 26 נובמבר 2014, 23:53

roy1000 כתב:
חנו'ש כתב:אני לא יודעת לגבי ההתנחלויות המבודדות וכל הקרוואנים על אמצע הר בשום מקום, אני התכוונתי להתנחלויות הגדולות והמבוססות.
החיים של רוב התושבים הללו די טובים (חוץ מעניין הביטחון), יש להם בתים יפים וגדולים (וזולים), והם לא ממש מגרדים אוכל מהזבל - לא בדיוק ציבור נזקק כמו מספיק תושבים מיישובי הפריפריה בצפון ובדרום שנשכחו לחלוטין מהממשלות שלנו (לא רק הנוכחית)

את מדברת על גוש עציון ואריאל? שם זה לא הבעיה. אלו כבר יישובים מבוססים שההשקעה בהם כבר נעשתה. הכסף הגדול זורם להתנחלויות הקטנות - שם כל אחד מקבל משכורת מאוד גדולה על חשבון המדינה.

על מה אתה מדבר? נו אחת ולתמיד תגיד לי כי מסתבר שאני לא יודע איזה כסף גדול על חשבון המדינה עובר להתנחלויות המבודדות כמו אלון מורה למשל?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 26 נובמבר 2014, 23:58

my man כתב:טוב די אני ממש מרגיש שאתם מדברים באוויר איזה כסף בדיוק הולך למתנחלים???
תקראו את מה שאמילי עמרוסי כותבת פה ואולי תבינו קצת על מה שאתם מדברים. זו לא חכמה גדולה לומר יש מליונים אצל המתנחלים צריך לבדוק על מה אתם מדברים.
יותר מזה לפתוח עיניים על הבתים של ההתנחלויות? נו זה די נמוך...
http://www.israelhayom.co.il/opinion/155925
הטענות(השקריות) של השמאל מבוססות על חצאי אמיתות ועל נתונים שנשענים על דברים אחרים לגמרי ממה שזה יכול להתפס..

היא משקרת בצורה בוטה. לתושבי ההתנחלויות (גם הגדולות) יש הטבות מס מפליגות והם כמעט לא משלמים מיסים בכלל. יש להם גם הטבות בארנונה.
יש מיליארדים אצל המתנחלים, החל מבניית תשתיות ליישובים לא מוכרים, דרך מערכת חינוך מאוד יקרה ואבטחה עוד יותר יקרה ועד סבסוד "רשויות מקומיות" במיליארדים. לפחות לא נשקר על זה. אל תספר לי סיפורים על התקציב פר תלמיד כי תקציבי החינוך של ההתנחלויות באים לא רק ממשרד החינוך, אלא גם מהמון מקורות אחרים שאי אפשר לאתר אותם (רשויות מקומיות שמסובסדות ע"י הממשלה, החטיבה להתיישבות, משרד הפנים, משרד התשתיות ואפילו תקציב הבטחון).

אני לא ממש מ"השמאל", אבל אי אפשר לעבוד על כולם כאילו אנשים באלון מורה באמת עובדים במשהו. הייתי שם בחומת מגן ואני מכיר את מה שקורה בהתנחלויות האלה טוב מאוד. עבודה בעניים אחת גדולה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 27 נובמבר 2014, 00:00

my man כתב:
roy1000 כתב:

על מה אתה מדבר? נו אחת ולתמיד תגיד לי כי מסתבר שאני לא יודע איזה כסף גדול על חשבון המדינה עובר להתנחלויות המבודדות כמו אלון מורה למשל?

אז אני אגיד לך - במקומות כמו אלון מורה כמעט אין אנשים שעובדים בעבודה אמיתית - כולם עובדי ה"רשות המקומית" והם מרוויחים משכורות עתק בלי לעשות שום דבר. אותה "רשות מקומית" כמובן שלא גובה שום ארנונה ואין לה הכנסות פרט לסבסוד מטורף של המדינה. הכל בלוף אחד גדול על חשבון אזרחי מדינת ישראל. אה כן, ושכחתי - הם גם משלמים כמעט אפס מיסים על המשכורות המנופחות שהם "מרוויחים".
roy1000

הודעהעל ידי my man » 27 נובמבר 2014, 00:15

roy1000 כתב:
my man כתב:טוב די אני ממש מרגיש שאתם מדברים באוויר איזה כסף בדיוק הולך למתנחלים???
תקראו את מה שאמילי עמרוסי כותבת פה ואולי תבינו קצת על מה שאתם מדברים. זו לא חכמה גדולה לומר יש מליונים אצל המתנחלים צריך לבדוק על מה אתם מדברים.
יותר מזה לפתוח עיניים על הבתים של ההתנחלויות? נו זה די נמוך...
http://www.israelhayom.co.il/opinion/155925
הטענות(השקריות) של השמאל מבוססות על חצאי אמיתות ועל נתונים שנשענים על דברים אחרים לגמרי ממה שזה יכול להתפס..

היא משקרת בצורה בוטה. לתושבי ההתנחלויות (גם הגדולות) יש הטבות מס מפליגות והם כמעט לא משלמים מיסים בכלל. יש להם גם הטבות בארנונה.
יש מיליארדים אצל המתנחלים, החל מבניית תשתיות ליישובים לא מוכרים, דרך מערכת חינוך מאוד יקרה ואבטחה עוד יותר יקרה ועד סבסוד "רשויות מקומיות" במיליארדים. לפחות לא נשקר על זה. אל תספר לי סיפורים על התקציב פר תלמיד כי תקציבי החינוך של ההתנחלויות באים לא רק ממשרד החינוך, אלא גם מהמון מקורות אחרים שאי אפשר לאתר אותם (רשויות מקומיות שמסובסדות ע"י הממשלה, החטיבה להתיישבות, משרד הפנים, משרד התשתיות ואפילו תקציב הבטחון).

אני לא ממש מ"השמאל", אבל אי אפשר לעבוד על כולם כאילו אנשים באלון מורה באמת עובדים במשהו. הייתי שם בחומת מגן ואני מכיר את מה שקורה בהתנחלויות האלה טוב מאוד. עבודה בעניים אחת גדולה.

אני באמת ציפיתי שתביא לי דברים טיפה יותר מוכחים כמו חוק שמוכיח שיש להם הטבות מס או נתונים שמראים שהכספים באמת שם כמו שאתה טוען...כאילו איך אני אמור להתייחס לטענה שאומרת שהיית שם בחומת מגן(מלפני 12 שנה!!!) ואתה יודע מה קורה בהתנחלויות ? אתה מתאר מציאות שאני מכיר שהיא פשוט לא נכונה! כמעט אין אנשים באלון מורה שעובדים באמת? זה פשוט לא נכון אני מכיר לא מעט אנשים שגרים שם שעובדים מחוץ ליישוב בחקלאות בתעשייה, בהיי טק, וכן בחינוך.
שמע אני לא מתיימר לומר שאני יודע אם יש שם מליארדים או אין אבל עד שאני לא אבדוק את הנושא הזה לעומק אני לא אטען טענות כוללניות כאלה!!
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 27 נובמבר 2014, 12:55

my man כתב:אני באמת ציפיתי שתביא לי דברים טיפה יותר מוכחים כמו חוק שמוכיח שיש להם הטבות מס או נתונים שמראים שהכספים באמת שם כמו שאתה טוען...כאילו איך אני אמור להתייחס לטענה שאומרת שהיית שם בחומת מגן(מלפני 12 שנה!!!) ואתה יודע מה קורה בהתנחלויות ? אתה מתאר מציאות שאני מכיר שהיא פשוט לא נכונה! כמעט אין אנשים באלון מורה שעובדים באמת? זה פשוט לא נכון אני מכיר לא מעט אנשים שגרים שם שעובדים מחוץ ליישוב בחקלאות בתעשייה, בהיי טק, וכן בחינוך.
שמע אני לא מתיימר לומר שאני יודע אם יש שם מליארדים או אין אבל עד שאני לא אבדוק את הנושא הזה לעומק אני לא אטען טענות כוללניות כאלה!!

אני בספק אם העובדות במקומות כמו אלון מורה השתנו במהלך העשור האחרון. מהיכרותי עם המקום, רוב האוכלוסיה מועסקת "במגזר הציבורי" שמסובסד לחלוטין ע"י המדינה כי לא גובים שם שום ארנונה או מיסים אחרים. אז כן, חינוך זה בהחלט חלק גדול מזה ואתה מוזמן לבדוק ולראות שכמות המורים/מורות כחלק מהאוכלוסיה שם גדולה פי כמה מבכל מרום אחר בארץ.

לגבי מיסים -יש חוק אזורי עדיפות לאומית ו"אזור א'" שכולל הטבות מטורפות (למעשה כמעט לא משלמים מיסים) זה בעיקר ההתנחלויות.

המציאות שאני מתאר היא נכונה ועצובה. אין שום טעם, תוחלת או תועלת ביישובים האלה. העלות שלהם מטורפת והתמורה מהם היא שלילית.

בכל מקרה, זה עניין של השקפת עולם. אני מאמין בהפרדה בין יהודים לערבים (עד כמה שניתן), ובמדינת ישראל כבית הלאומי של העם היהודי (עם מיעוט ערבי קטן ככל האפשר), ואתה ככל הנראה מאמין בסיפוח. הדעה הזו היא לגיטימית, אלב לדעתי ללכת לכיוון של סיפוח הגדה (או כל פתרון אחר שיוביל לסיפוח בטווח הארוך) זה הסוף של חלום הבית הלאומי ליהודים.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 27 נובמבר 2014, 13:43

רוי, מצד אחד אתה מאמין בהפרדה וזה באמת מה שצריך לקרות, מצד שני הבנתי מההודעות שלך שאתה לא מאמין באבן מאזן או בשלום עם הפלשתינים. אתה רוצה להיפרד מהם כמו שנפרדנו בעזה? סיפוח מאות אלפי פלשתינים זה אסון לציונות, גם נסיגה מכל השטחים תסגור לנו בסופו של דבר את שדה התעופה וכולנו נהפוך לעוטף יו״ש, הטילים של עוד כמה כיפות ברזל יעלו כנראה יותר משכר המורים באלון מורה.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 27 נובמבר 2014, 14:30

Roni1 כתב:רוי, מצד אחד אתה מאמין בהפרדה וזה באמת מה שצריך לקרות, מצד שני הבנתי מההודעות שלך שאתה לא מאמין באבן מאזן או בשלום עם הפלשתינים. אתה רוצה להיפרד מהם כמו שנפרדנו בעזה? סיפוח מאות אלפי פלשתינים זה אסון לציונות, גם נסיגה מכל השטחים תסגור לנו בסופו של דבר את שדה התעופה וכולנו נהפוך לעוטף יו״ש, הטילים של עוד כמה כיפות ברזל יעלו כנראה יותר משכר המורים באלון מורה.

אני חושב שכל אדם רציונאלי שמסתכל על המצב יכול להסיק את המסקנות הבאות:

1. לא ניתן להגיע להסכם שלום כולל עם ההנהגה הפלשתינאית הנוכחית.
2. אחרי מה שקרה בעזה, ברור שצה"ל לא יכול לסגת מהגדה בלי סידורי בטחון מוחלטים (וזה משהו שקשה מאוד לעשות).

אני עדיין מאמין שלטווח הארוך, הדרך היחידה של מדינת ישראל לשרוד כבית הלאומי של העם היהודי הוא באמצעות הפרדה (מדינית) מהערבים. אז מה כן אפשר לעשות?

1. לקבל החלטה על איזשהו גבול תיאורטי שישראל שואפת אליו. הגבול הזה צריך לכלול את גושי ההתיישבות ולהוציא מתוך המדינה את הרוב המוחלט של תושבי הגדה.
2. להפסיק את כל ההטבות המיוחדות ליהודים שחיים מחוץ לגבול הזה (כולל סבסוד רשויות מקומיות, הטבות מס , תחבורה ציבורית וכו').
3. לאסור רישום של תושבים חדשים במרשם התושבים ביישובים מחוץ לגבול.
4. לעודד את תושבי היישובים שמחוץ לגבול לעזוב ולחזור לארץ.
5. לבנות תוכנית לשתי מדינות שתהיה מבוססת כל נסיגת צה"ל לאותו גבול במשך תקופה מאוד ארוכה ושתהיה מותנית בכך שלא תהיה הסתה ולא יהיה טרור. אם יהיה טרור, הנסיגה תדחה וצה"ל ימשיך להיות בגדה. התוכנית תהיה ארוכת טווח עם שורה של תנאים ובסופו של דבר תכלול גם חילופי שטחים ומעבר של המשולש והחלק הגדול משכונות מזרח ירושלים (שועפט, ג'אבל מוכבר, בית חנינה) לפלשתינים. כמובן שזה יהיה כרוך גם בביטול זכות השיבה.
6. את התוכנית הזו צריך להציג לעולם בתור העמדה הישראלית האחרונה שלא ניתן לסטוט ממנה. Take it or leave it. זה המקסימום שמדינת ישראל יכולה לעשות והפלשתינים צריכים להגיד כן או לא. אני משער שאם ישראל תנקוט בגישה כזו, בסופו של דבר יגיע מנהיג פלשתיני שיגיד "כן". או בעוד 5 שנים ואלי בעוד 10 שנים.

כמו שאמרתי - צריך לזום ולקבל החלטות פנימיות על מה אנינו רוצים. ברגע שנקבל את זה, נוכל להתמודד בלי קושי עם הערבים.
ללכת ולהציג באופן פומבי את התוכנית של ישראל בעולם. להסביר שזה המקסימום שישראל יכולה לתת
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 27 נובמבר 2014, 18:08

ככה נראה ארגון זכויות אדם אלים ולא מוסרי:
http://www.btselem.org/hebrew/jerusalem ... _innocents
בהודעה הראשונה שהם פרסמו בפייסבוק בנושא, הם קראו למחבלים ״ההרוגים״ ושינו את זה אחרי שקיללו אותם.

כמו כן, בג״ץ נענה לעתירה של 8 ארגוני זכויות אדם והוציא צו מניעת הריסת בתי המחבלים מהר נוף.

והנה עוד אחת: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... o.php&_rdr

האויבים שלנו הם בכלל לא פלסטינים או מוסלמים. כנראה שלכל דור בעם הזה יהיה את הקאפו שלו.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 27 נובמבר 2014, 21:20

Roni1 כתב:ככה נראה ארגון זכויות אדם אלים ולא מוסרי:
בהודעה הראשונה שהם פרסמו בפייסבוק בנושא, הם קראו למחבלים ״ההרוגים״ ושינו את זה אחרי שקיללו אותם.

כמו כן, בג״ץ נענה לעתירה של 8 ארגוני זכויות אדם והוציא צו מניעת הריסת בתי המחבלים מהר נוף.

האויבים שלנו הם בכלל לא פלסטינים או מוסלמים. כנראה שלכל דור בעם הזה יהיה את הקאפו שלו.

יש לך יכולות נדירות לדכא... :grin
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 27 נובמבר 2014, 21:58

jol9 כתב:

גם לי יש גנים פולניים
חוץ מזה, מה כבר יכול מעודד להיות בת׳רד שקוראים לו ״אינתיפאדה״?
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 27 נובמבר 2014, 23:56

Roni1 כתב:
jol9 כתב:

גם לי יש גנים פולניים

תכלס...

אני חושב שאין דבר יותר מבחיל בעולם מהחלאות האולטרה שמאלניות האלה. יש לי בחילה מהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 נובמבר 2014, 00:03

jol9 כתב:אני חושב שאין דבר יותר מבחיל בעולם מהחלאות האולטרה שמאלניות האלה. יש לי בחילה מהם.

כבר אמרתי בעבר שהם מעודדים טרור ומלחמה לא פחות ממטורפי הימין הקיצוני.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 נובמבר 2014, 00:08

jol9 כתב:
Roni1 כתב:
jol9 כתב:

גם לי יש גנים פולניים

תכלס...

אני חושב שאין דבר יותר מבחיל בעולם מהחלאות האולטרה שמאלניות האלה. יש לי בחילה מהם.

לכל האנטישמים בעולם יש את הקטע שהם אומרים ''אני לא אנטישמי! אני אנטי-ציוני!''
מאז צוק איתן יצא לי לתקשר איתם לא מעט וראיתי פעם אחת שהם מגחכים על זה ש''ידעתם שבשביל ציונים, יהודי שונא ישראל הוא יותר גרוע מגויים שונאי ישראל?''
כל מה שיכולתי לחשוב לעצמי זה ''נכון''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 28 נובמבר 2014, 00:16

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:אני חושב שאין דבר יותר מבחיל בעולם מהחלאות האולטרה שמאלניות האלה. יש לי בחילה מהם.

לא לא, מטורפי הימין הקיצוני שורפים עצים, מרססים גרפיטי ופעם ב15-20 שנה יוצא מהם טרוריסט אמיתי כמו ברוך גולדשטיין. לשב״כ ולמשטרה קל להשתלט עליהם.
כאן מדובר בארגונים שבאופן יומיומי מגינים על טרוריסטים ובני משפחותיהם, מסרבים להכיר בזכותה של ישראל להגן על עצמה כשהיא תחת מתקפה של אלפי רקטות, מסרבים לכנות את חמאס ארגון טרור, מפיצים שקרים ועלילות דם ובאופן כללי פועלים כמו סוכנים שמנצלים את הדמוקרטיה הישראלית כדי לממש אג׳נדות של ממשלות זרות בתוך שטחי ישראל. הם הרבה יותר מסוכנים.
Roni1

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 נובמבר 2014, 01:06

Roni1 כתב:
חנו'ש כתב:

לא לא, מטורפי הימין הקיצוני שורפים עצים, מרססים גרפיטי ופעם ב15-20 שנה יוצא מהם טרוריסט אמיתי כמו ברוך גולדשטיין. לשב״כ ולמשטרה קל להשתלט עליהם.
כאן מדובר בארגונים שבאופן יומיומי מגינים על טרוריסטים ובני משפחותיהם, מסרבים להכיר בזכותה של ישראל להגן על עצמה כשהיא תחת מתקפה של אלפי רקטות, מסרבים לכנות את חמאס ארגון טרור, מפיצים שקרים ועלילות דם ובאופן כללי פועלים כמו סוכנים שמנצלים את הדמוקרטיה הישראלית כדי לממש אג׳נדות של ממשלות זרות בתוך שטחי ישראל. הם הרבה יותר מסוכנים.

מבחינתי, כל אדם שהולך לקיצוניות הוא מסוכן.
אני אוהבת למקם את עצמי כמה שיותר קרוב למרכז ברוב הדברים כך שאני די רואה ברמה האובייקטיבית את הקיצוניים מ-2 הצדדים כמסוכנים (והאמת שבסוף נראה כאילו הם שואפים לאותה מטרה - מדינה אחת ל-2 עמים)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 28 נובמבר 2014, 01:29

חנו'ש כתב:

זה הרבה יותר גרוע מזה.
יש כאן סוג של שילוב נוראי של כמה מהתכונות האנושיות הגרועות ביותר כמו צדקנות, חוסר נאמנות (או שמה נאמר בוגדנות), התנשאות, טרחנות, יבבנות, שנאה והלקאה עצמית
ועוד.

אני באמת לא מצליח להבין איך התנועות האלה לא יוצאות מחוץ לחוק כמו כהנא למשל. בדיוק אותו הדבר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים