24 דצמבר 2014, 19:46
בדרום קוריאה חיים קרוב ל-50 מיליון איש, וכמעט כולם לומדים גמרא בבית. "ניסינו להבין מדוע היהודים כאלה גאונים, והגענו למסקנה שהם לומדים תלמוד", מסביר השגריר. כך הפך רב פפא לחכם מוכר יותר בקוריאה מאשר בישראל
24 דצמבר 2014, 20:03
24 דצמבר 2014, 20:47
24 דצמבר 2014, 21:04
MTA2311 כתב:למה כן?
אני לא נגד, אבל גם לא רואה צורך מיוחד בהכנסה של התכנים האלה לתכנית הלימודים הסטנדרטית. אולי בתור מקצוע בחירה.
24 דצמבר 2014, 21:11
rc4991 כתב:הרבה אנשים אומרים (גם מדתות אחרות) שלימוד גמרא מפתח את השכל
מה שכן זה "מקצוע" לא פשוט ללמידה
24 דצמבר 2014, 21:13
24 דצמבר 2014, 21:37
MTA2311 כתב:אני באמת לא אנטי, וברור לי שקיימים לא מעט יתרונות בלימוד התכנים האלה. אני פשוט חושב שצריך לחשוב על התצורה שבה הם יועברו. אולי שיעורי בחירה, אולי שעה\שעתיים שבועיות של העשרה, אבל אני לא בטוח שזה יוכל לעבוד בצורה יותר אינטנסיבית. לא חושב שהתכנים האלה מתאימים לכל תלמיד בכל כיתה בעולם המודרני.
25 דצמבר 2014, 11:12
25 דצמבר 2014, 18:07
25 דצמבר 2014, 19:27
התנין כתב:למה לא רוי? למדתי בזמנו את כל המקצועות הנ"ל, ולא הרגשתי לחץ עודף. לא חושב ששעתיים בשבוע ישנו הרבה.
אגב, לימודים כאלה חייבים שיתקיימו במתכונת של דיון, ולא בדרך של הכתבות ושינונים מיותרים. המבחן צריך להיות על בסיס תיאור אירוע מסויים, שעליו יש להשליך וליישם את מה שנלמד בשיעור, וזאת להבדיל משאלות "ידע" המבוסס על שינון וקריאה בלבד.
25 דצמבר 2014, 20:55
25 דצמבר 2014, 22:15
התנין כתב:זה העניין, שאין לי ספק שכל דבר בעל מאפיין דתי שיוכנס לתכנית הלימודים יגרור אנטי חריף ביותר בקרב אנשים רבים, בעיקר בשל טיפשותם המחרידה וחוסר יכולתם הבסיסית לראות משהו מעבר לאידאולוגיה המגוחכת שלהם (אין דבר גרוע יותר מאנשים שפועלים לפי אידאולוגיה בלבד).
25 דצמבר 2014, 23:48
26 דצמבר 2014, 00:47
התנין כתב:החרדים מפגינים נגד חילול השבת בדיוק כמו שהשמאלנים מפגינים נגד מבצע זה או אחר או שפעילי זכויות בע"ח מפגינים נגד פרוות וכבד אווז (אני אגב תומך בהם לחלוטין). בשורה התחתונה זו זכותם המלאה.
26 דצמבר 2014, 01:03
roy1000 כתב:התנין כתב:החרדים מפגינים נגד חילול השבת בדיוק כמו שהשמאלנים מפגינים נגד מבצע זה או אחר או שפעילי זכויות בע"ח מפגינים נגד פרוות וכבד אווז (אני אגב תומך בהם לחלוטין). בשורה התחתונה זו זכותם המלאה.
להבדיל מהצמחונים והשמאלנים, אני לא מבין למה החרדים מפגינים? למה הם רוצים לכפות את הדת והמנהגים שלהם על אחרים? זה הרי מנוגד לחלוטין למסורת ולדת היהודית לכפות מנהגים דתיים על אחרים. הם גם לא עושים את זה בשום מקום בעולם פרט לישראל. לגמרי מוזר.
26 דצמבר 2014, 13:36
התנין כתב:היהדות היא אכן דת שאינה מיסיונרית ואף כזו שלא מקבלת במהרה אנשים המעוניינים להתגייר. אבל היא כן גורסת ש''כולנו באותה סירה'' ולכן מעשיהם של יהודים כופרים משפיעים על כל העם. זו הסיבה שהם מנסים להחזיר בתשובה.
לגביי ההפגנות, אני מתאר לעצמי שהם לא רוצים שעיר קדושה כמו ירושלים תחולל בשבת, ושהם יצטרכו לראות חנויות פתוחות ומכוניות נוסעות מול העיניים שלהם ביום שבת. לך זה נראה לא ברור, אבל למי שמגיע מתוך העולם הזה מדובר בנושא מאוד רלוונטי. זה בדיוק כמו המפגינים נגד כבד האווז ותעשיית הפרוות - הם מבינים את העוולה שנעשית כלפיי בע"ח, אבל יש רבים שזה כלל לא מעניין אותם, הגם שהם מודעים למתרחש, ומבחינתם העיקר שלא תיכנס להם לצלחת\ארון הבגדים.
אמחיש לך את הנושא בדוגמה: אם היום מסעדה בישראל תתחיל לייבא מיפן בשר לווייתנים (או לחילופין תוסיף בתפריט נזיד כלבים), סביר להניח שתקום זעקה גדולה שאף תקבל תמיכה תקשורתית (שכן התקשורת לא מתיימרת להיות אובייקטיבית). לעומת זאת, כשהחרדים מפגינים נגד מכירת חזיר בישראל, כולם מאשימים אותם בכפייה דתית. מי קבע שערך של זכויות בע"ח (ערך שאני מאוד תומך בו אגב) גובר על ערך דתי? מאחר ומדובר בנושא שבלתי אפשרי למדוד בכלים אובייקטיביים, אין טעם כלל לנסות לענות על השאלה.
26 דצמבר 2014, 14:04
26 דצמבר 2014, 16:09
roy1000 כתב:שוב, אתה לא רואה הפגנות בברוקלין של לסגור את העיר (או את השכונות החרדיות) בשבת. משום מה, מחוץ לגבולות מדינת ישראל, אין להם שום בעיה לקבל תחבורה ועסקים פתוחים בשבת. אני ממש לא מבין את הבעיה שלהם לראות מכונית נוסעת בשבת - שהרי הם אינם נוהגים, נכון? אז מה הבעיה? הדיסוננס הזה בין האי-מסיונרית והסובלנות בדת היהודית לאורך ההסטוריה בגלות לבין האלימות והכפיה של הדתיים בארץ תמוהה בעיני. מן שינוי כיוון קיצוני שאני לא מבין מה הביא אותו.
אני מסכים שאי אפשר למדוד נושאים כאלה בצורה אובייקטיבית, פשוט שינוי התפיסה נראה לי מוזר.
26 דצמבר 2014, 16:14
rc4991 כתב:רוי, קודם כל תבדיל בין הדתיים לחרדים כי אלה שתי קבוצות שונות
אולי החרדים מתפרעים כל כך הרבה כי הם פשוט לא מכירים במדינה ולדעתם היא גם מרחיקה את הגאולה ולכן הם תוקפים כל החלטה שקצת פוגעת בהם כי הם כבר במילא אנטי
27 דצמבר 2014, 22:39