roy1000 כתב:jol9 כתב:חני, אני לא הדובר של מירי רגב, ואני לא ממש עסקתי בלעקוב אחרי הדברים שהיא עושה.
אני כן התייחסתי לזה שהסגנון שלה וההתבטאויות שלה, גורמים ללא מעט זעזועים, שמעלים נושאים לשיח הציבורי,
ולעיתים גם גורמים לדברים לזוז.
בנושא הפליטים, ממשלת ביבי תיקנה את מה שממשלת אולמרט התעלמה ממנו. ההישג אמנם רשום על נתניהו ושטייניץ שהקצה כספים,
אבל אני די בטוח שאפשר לתת גם למירי רגב את הקרדיט שהנושא הזה היה כל הזמן בכותרות ובווליום גבוה.
אם ממש מתעקשים, אז אפשר לחפש בגוגל. היא היתה יו"ר ועדת הפנים, והעבירה 1.5 מיליארד לדיור הציבורי. אני מניח שהועדה הזאת
עשתה עוד דברים, באמת שהכל צריך להיות ברשת.
שוב, התחושה שלי לגבי רגב היא סובייקטיבית. אני מתעלם מרעשי הרקע. היא טיפוס צבעוני, אין ספק, אבל אני חושב שהיא יכולה
להצליח בתור שרה. לדוגמא, אם כבר הזכרת את משרד התחבורה, שבטח קצת נמאס על כץ, זה יכול להיות משרד שרגב יכולה להצליח
בו, ובמיוחד בתחום שדיברת עליו - תח"צ.
אני חושב שמגיעה לה ההזדמנות. זה יהיה לא ראוי אם ביבי לא ימנה אותה אם ירכיב את הממשלה.
היא לא העבירה כלום לדיור הציבורי. זו הייתה יוזמה של יאיר לפיד. אני לא מבין על בסיס מה אתה אומר שהיא (רגב) יכולה להצליח במשהו. כלומר במשהו שלא כולל התלהמות וצעקות פופוליסטיות? תגיד לי משהו - יש מישהו ברשימה הזו שאתה חושב שהוא לא מוצלח? יש לך איזושהיא ביקורת על מישהו בחבורה הזו? על ביבי? הרי כשאנחנו מדברים על כדורסל יש לנו איסוף ביקורת על הקבוצה שאנחנו אוהדים, איך זה שבפוליטיקה פתאום אין שום ביקורת על הקבוצה לשך וכולם נהדרים ואף אחד לא נכשל ולא צריך להחליף אך אחד?
בהחלט יש לי ביקורת.
על ביבי אני לא חסכתי ביקורת בתקופה האחרונה, אתה מוזמן לבדוק בשרשור הזה ממש.
על ליברמן והמפלגה שלו כנ"ל.
דווקא על לפיד ועל יש עתיד אמרתי דברים טובים ולא מעט.
מעבר לזה, הביקורת שלי מתבססת על מעשים ולא על השערות. אתה מניח שבוגי מושחט ועל התבטאות אחת או שתיים מחליט שהוא אדם טיפש.
אני לא מאמין בגישה הזאת. זאת גישה מתנשאת ולא הגונה, כי השיפוט שלך נתון בעיקר למפלגות מסויימות והוא לא אובייקטיבי.
לא שמעתי אותך אומר שסתיו שפיר היא טיפשה, למרות שהמעשים וההתנהלות שלה מצביעים על זה הרבה יותר בבירור מאשר מעשיו והתנהלותו
של בוגי או של סילבן.
הביקורת שלי מגיעה במקומות שאני מבין אותם וחי אותם. אני לא כ"כ חי את היומיום הפוליטי, ולכן אני לא רואה שיש לי מספיק מידע בשביל
לבקר את האנשים ברזולוציות הגבוהות. רק ברמה הכללית והגבוהה יותר זה אפשרי.
אתה מבקר את כולם ועל הכל. משום מה אני לא שומע ביקורת על שרת הבריאות לשעבר, למרות שמצב המערכת הוא מהגרועים שהיו
אי פעם, וגם לא את שר הרווחה, למרות שמספר העניים הולך וגדל מיום ליום.
ובנוסף אתה גם לא נותן סיכוי. למה שמירי רגב לא תקבל הזדמנות אם הליכוד ירכיב את הממשלה? היא נבחרה בבחירות דמוקרטיות בליכוד,
ומגיעה לה ההזדמנות.
שוב, אני בטוח שבניגוד לכל מיני אנשים שישבו בשקט ולא שמעת אותם, כמו יאיר שמיר, גרמן, יעקב פרי ואחרים, שאין לי מושג מה הם עשו
במשרדים שלהם, אצלה לפחות נוכל לדעת, ואח"כ נוכל גם לשפוט אם היא עשתה עבודה טובה או לא.
לגבי העניינים הביטחוניים בפוסט השני - לדעתי אין לך באמת ידע על מה שאתה מדבר (וגם לי אין הרבה), והרוב מושטט על common sense.
אני לא בטוח שזה תופס במקרה הזה.
המאבק המיידי והיומיומי שלנו הוא מול החמאס ומול החיזבאללה, אבל המאבק הרחב יותר שלנו הוא מול כל עולם האיסלאם הקיצוני. אתה אומר שלא נוכל
לתקוף באיראן, ואני אומר לך שישראל עושה את מה שצריך בשביל שהיא כן תהיה מסוגלת לתקוף, ואם לא לתקוף אז לסייע בתקיפה.
אתה לא באמת תפקיד את החיים שלך ושל המדינה שלנו בידיים של האיחוד האירופי, נכון?
לגבי רפורמות - איזה רפורמות עשה ברק? ומופז? ואמיר פרץ? ופואד? ואיזה רמטכ"ל עשה דברים שונים ממה שבוגי עשה בתקופת הרמטכלות שלו?
הצבא הוא אירגון גדול וכבד. הרמטכלים אמנם מתחלפים, אבל עיקר העבודה שלהם הוא לדאוג שהצבא והמילואים יתאמנו. לפי כמות המילואים שאני עושה,
אין שום הבדל בין עכשיו לבין מה שהיה לפני עשור.
ההבדל היחיד שאני מרגיש הוא בנושא התגמולים למילואימניקים, וזה כבר די ישן. חוץ מזה, תמיד אותו הדבר.
אז אם אתה מחליט שזה לא טוב, אז כולם לא טובים, ואז בעצם הביקורת שלך היא ריקה מתוכן, ואם אתה מחליט שרק הוא לא טוב, אז תראה
לי מה האחרים עשו טוב ממנו.
ושוב לגבי החמקנים - אתה גם מקצין ומפריז בסכומים, גם מעלים מידע, וגם מתעלם ממה שאומרים אנשים אחרים.
אני מתבסס על כתבה בYNET. עלות כל מטוס היא 100 מיליון דולר (שרובם מגיעים מכספי המימון האמריקאים). ישראל רכשה 19 מטוסים כאלה.
בחישוב פשוט - כ-2 מיליארד דולר שהם כ-8 מיליארד ש"ח. נניח עוד עלויות נלוות, כמו מכשור, מיסים וכו' ותכפיל את זה ב-2. 15-16 מיליארד ש"ח,
שפרוסים ע"פ מספר שנים, ומגיעים ברובם מכספי הסיוע. רק אם תכפיל בעוד 3, תגיע לאיזור שאתה מדבר עליו.
אמנם, זה יקר, אמנם אפשר להשקיע בדברים אחרים, אבל זאת השקעה לגיטימית ל-20-30 שנה קדימה, שאמורה לדאוג לכך שישראל תמשיך לשלוט
באופן אבסולוטי בשטח. כל דבר פחות מזה, יעלה בחיי אדם.
ומילה אחרונה לגבי כיפת ברזל - אני לא אמרתי אם זה עולה הרבה או לא (ומן הסתם גם כאן אתה מעוות את המספרים לכיוון שנוח לך), אלא מה
היתה התחושה אז בציבור ובפי המומחים. גם אז אמרו, למה צריך להשקיע מיליארדים בפיתוח של מערכת, ועוד מיליארדים בתחזוקתה, בשביל להתמודד
מול צינורות מעופפים. אני בטוח ב100%, שגם אתה אמרת דברים דומים, אם כי אין לי דרך לדעת את זה כמובן. בדיעבד כולם טעו והמערכת הזאת,
משנה את כללי המשחק.
אף אד לא יודע, אם העליונות האווירית של ישראל, לא תציל מאות ואלפי חיי אדם בשנים הבאות.