הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 02:10

jol9 כתב:http://news.walla.co.il/item/2816998

האיש הזה מתחיל לעלות על העצבים. מה זה עניינו לעזאזל? הנורמות שפרס הכניס לתפקיד, הן לא לעניין. נשיא צריך להתעסק בדברים
אחרים, ובטח ובטח לא להעיר לממשלה לגבי מדיניות שקשורה אך ורק אליה.

גם עזר וייצמן היה מקשקש על פוליטיקה בבית הנשיא. ריבלין נהנה מהכותרות. אני לא מבין רק איך מאיש של התנחלויות וארץ ישראל השלמה הוא פתאום הופך לקול ההגיון והמתינות, אבל כנראה שיש משהו במעמד, או סתם כיף לנגח את ביבי בכל הזדמנות.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 02:19

התנין כתב:אמנם לא כ"כ קשור לבחירות עצמן, אבל בהחלט ניתן להבין מי הם אנשי הליכוד ''הימני''.
עכשיו הסמרטוט-אפס-מנוול-עילג, מר שר (אין) ביטחון, בוגי אפס יעלון, ''בוחן'' את האפשרות להכריז על ארגון להב"ה כ''ארגון טרור''. בושה שאין כדוגמתה. מעבר לכך שמדובר בארגון לגיטימי לחלוטין, שאינו קרוב אפילו להגדרה של ארגון טרור, אני עדיין מחכה ליום בו השמן הפחדן, הלקקן והבלתי ייצוגי הזה יכריז על התנועה האסלאמית ככזו, אבל להאשים תנועות ערביות בטרוריזם זה לא סקסי מספיק בשנים האחרונות והרבה יותר קל להתייחס ל''טרור הגרפיטי'' הנודע בשם תג מחיר ובשאר זוטות.
נמאס כבר מהפופוליזם השמאלני שבשנים האחרונות אנשי ימין רבים נסחפים לתוכו, בין היתר, נשיא המדינה המטונף המכהן, זיבי לבני ועכשיו שר הביטחון הכושל, אפס יעלון. רק טיל קטן יציל אותנו מסירחונם של אנשים אלה.

דבר נוסף שלא קשור למה שרשמתי קודם, הוא שהיום שמעתי את ביבי ברדיו מפקפק ביכולתם של לבני והרצוג להתמודד עם חמאס (!!!), חיזבאללה (!!!!), איראן (!!!!!!!!!!!!), ולהגן על ביטחון אזרחי ישראל. לא ידעתי איפה לקבור את עצמי מרוב צחוק. הבנאדם הפך להיות הזיה. אני מתעב את לבני, אבל ביבי הוא שנוא נפש הראשי. לא ייאמן שהוא בכלל מרשה לעצמו להעביר ביקורת על תפקודם הביטחוני של אחרים לנוכח האימפוטנציה שהפגין עוד מהקדנציה הראשונה שלו ועד ימינו אנו. חוצפן, אפס וגונב דעת.

חשבתי שביבי זנח את ה"חזק מול החמאס" אחרי מה שהיה בעזה. אני מופתע שהוא חוזר לזה. נגמר הכסף ליועצים האמריקאים הטובים?

אני חושב שסיפור ה"טרור" של ארגון להבה (שלא שמעתי עליו עד לפני כמה חודשים) בא מההצתה של הבי"ס בירושלים. אני לא חושב שהארגון הזה מסוכן במיוחד, אבל אני גם לא מסכים שהוא "לגיטימי". זה סתם ארגון חשוך וגזעני. ההפגנה נגד החתונה של הערבי והבחורה היהודית הייתה אחד הדברים ההזווים והמבישים שהיו במדינה הזו. לא רואה בזה שום דבר לגיטימי, רק מביש.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 02:30

יש פרסומים שביבי רוצה לקדם חוק שראש הממשלה יהיה רק מהמפלגה הגדולה בכנסת ושהכנסת לא תוכל להפיל ראש ממשלה מכהן. נראה לי שביבי מתחיל לאבד את זה. יש מצב שהוא באמת חושב שהוא מלך ישראל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 06 ינואר 2015, 03:02

roy1000 כתב:יש פרסומים שביבי רוצה לקדם חוק שראש הממשלה יהיה רק מהמפלגה הגדולה בכנסת ושהכנסת לא תוכל להפיל ראש ממשלה מכהן. נראה לי שביבי מתחיל לאבד את זה. יש מצב שהוא באמת חושב שהוא מלך ישראל.

שמעתי על זה בחדשות של ערוץ 1.
א) קודם כל הוא רוצה להגיש את הצעת החוק רק אחרי הבחירות.
ב) אף אחד לא ממש יודע מה בדיוק תהיה ההצעה, ככה שאין על מה להתווכח.
ג) בערוץ 1 גם כן מיהרו לצאת בביקורת, אבל כן הודו, שבשיטה הקיימת בישראל, הכי קל להפיל את הממשלה מכל מדינות המערב. דבר כזה לא קיים לא באירופה ולא בארה"ב. הקלות הזאת גורמת לבחירות כל שנתים, מה שלא ממש בריא למדינה לכל הדעות. הקלות הזאת גם מסרסת ממשלות.

אני מציע שנמתין לפרטים ואז נפתח דיון.
דווקא בתחילת האשכול הזה אני התלוננתי על כך שבשיטת הממשל הקיימת , אף ממשלה לא מצליחה לייסם את התכנית שלה (לא משנה אם זאת ממשלת ימין או שמאל). ככה שאולי ההצעה של נתניהו דווקא תהיה מועילה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 ינואר 2015, 09:27

ההבטחה הזו נוכרת לי מאיפה שהוא....
אה כן.... יאיר לפיד לפני הבחירות הקודמות.

בחיי שבמקום למחזר את עצמם הם מתחילים למחזר אחרים.....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 10:00

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הוא התבטא בעניין היום, וגם הס' שלו ובאופן מפורש.. נראה לי שאין מה להתעסק בזה יותר.

בתקופה שהייתי בצבא היו שתי פרשות "גדולות" - ההפגזה בכפר קנא שהייתי קרוב אליה (ועד עכשיו חשבתי שהסיפור ידוע), ואסון השייטת שחבר טוב שלי נהרג שם, אבל אף אחד עדיין לא מבין (או לא חושף) מה קרה שם. מסתבר שמכל האנשים בעולם דווקא נפתלי בנט היה המ"פ של אותו כוח שהסתבך בכפר קנא ונזקק לחילוץ ומסתבר שגם שם הסיפור יותר מורכב ממה שנראה ואף אחד מהמעורבים לא מעוניין לחשוף את הסיפור האמיתי ולהסביר מה הם עשו שם - אם הם הלכו לאיבוד בלילה או שרדפו אחרי מישהו ונקלעו למארב?

רלוונטי להיום או לא, אני לא הייתי הולך אחרי הבנאדם הזה לקנות קרטיב במכולת. לך תדע, הוא יכול לראות בדרך איזה הומלס ולנהל אחריו מרדף עד אילת. אז יאללה, שיהיה שר ביטחון. במילא מילואים אני כבר לא עושה הרבה זמן, והילדים שלי צעירים מדי. מי שרוצה להיות בצבא השאהידים של בנט שהיה לו בהצלחה.

רוי, האמת שכל ההתנהלות בשרשור הזה ובדיונים האחרונים, לא מתאימה לך בכלל.
אתה מקצין את העמדות שלך כאילו במיוחד בשביל להדגיש איזשהי נקודה, וגם כשמסתבר שאתה טועה (או לא מדייק), אתה מתחפר בעמדה שלך עוד יותר.

אני שמעתי, מאז אתמול, לפחות 2-3 אנשים שונים, פרט לבנט, שהיו שם, ואף אחד בשום צורה ואופן לא מטיל את האשמה על נפתלי, וזה כולל
הס' שלו שהוא פעיל שמאל קיצוני.
כולם אומרים דווקא בדיוק את ההיפך ממה שאתה אומר.

לקרוא לצהל "צבא שאהידים" זה אחד הדברים ההזויים ביותר ששמעתי בזמן האחרון, וזה עלול להיזכר כאחת מפנינות הפורום הבלתי נשכחות,
כמו דאנקן סוס מת של שמואל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 10:03

roy1000 כתב:
jol9 כתב:http://news.walla.co.il/item/2816998

האיש הזה מתחיל לעלות על העצבים. מה זה עניינו לעזאזל? הנורמות שפרס הכניס לתפקיד, הן לא לעניין. נשיא צריך להתעסק בדברים
אחרים, ובטח ובטח לא להעיר לממשלה לגבי מדיניות שקשורה אך ורק אליה.

גם עזר וייצמן היה מקשקש על פוליטיקה בבית הנשיא. ריבלין נהנה מהכותרות. אני לא מבין רק איך מאיש של התנחלויות וארץ ישראל השלמה הוא פתאום הופך לקול ההגיון והמתינות, אבל כנראה שיש משהו במעמד, או סתם כיף לנגח את ביבי בכל הזדמנות.

לא ראוי בעיניי...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 10:07

roy1000 כתב:
התנין כתב:אמנם לא כ"כ קשור לבחירות עצמן, אבל בהחלט ניתן להבין מי הם אנשי הליכוד ''הימני''.
עכשיו הסמרטוט-אפס-מנוול-עילג, מר שר (אין) ביטחון, בוגי אפס יעלון, ''בוחן'' את האפשרות להכריז על ארגון להב"ה כ''ארגון טרור''. בושה שאין כדוגמתה. מעבר לכך שמדובר בארגון לגיטימי לחלוטין, שאינו קרוב אפילו להגדרה של ארגון טרור, אני עדיין מחכה ליום בו השמן הפחדן, הלקקן והבלתי ייצוגי הזה יכריז על התנועה האסלאמית ככזו, אבל להאשים תנועות ערביות בטרוריזם זה לא סקסי מספיק בשנים האחרונות והרבה יותר קל להתייחס ל''טרור הגרפיטי'' הנודע בשם תג מחיר ובשאר זוטות.
נמאס כבר מהפופוליזם השמאלני שבשנים האחרונות אנשי ימין רבים נסחפים לתוכו, בין היתר, נשיא המדינה המטונף המכהן, זיבי לבני ועכשיו שר הביטחון הכושל, אפס יעלון. רק טיל קטן יציל אותנו מסירחונם של אנשים אלה.

דבר נוסף שלא קשור למה שרשמתי קודם, הוא שהיום שמעתי את ביבי ברדיו מפקפק ביכולתם של לבני והרצוג להתמודד עם חמאס (!!!), חיזבאללה (!!!!), איראן (!!!!!!!!!!!!), ולהגן על ביטחון אזרחי ישראל. לא ידעתי איפה לקבור את עצמי מרוב צחוק. הבנאדם הפך להיות הזיה. אני מתעב את לבני, אבל ביבי הוא שנוא נפש הראשי. לא ייאמן שהוא בכלל מרשה לעצמו להעביר ביקורת על תפקודם הביטחוני של אחרים לנוכח האימפוטנציה שהפגין עוד מהקדנציה הראשונה שלו ועד ימינו אנו. חוצפן, אפס וגונב דעת.

חשבתי שביבי זנח את ה"חזק מול החמאס" אחרי מה שהיה בעזה. אני מופתע שהוא חוזר לזה. נגמר הכסף ליועצים האמריקאים הטובים?

אני חושב שסיפור ה"טרור" של ארגון להבה (שלא שמעתי עליו עד לפני כמה חודשים) בא מההצתה של הבי"ס בירושלים. אני לא חושב שהארגון הזה מסוכן במיוחד, אבל אני גם לא מסכים שהוא "לגיטימי". זה סתם ארגון חשוך וגזעני. ההפגנה נגד החתונה של הערבי והבחורה היהודית הייתה אחד הדברים ההזווים והמבישים שהיו במדינה הזו. לא רואה בזה שום דבר לגיטימי, רק מביש.

ארגוני הימין הקיצוני גרועים באותההמידה כמו השמאל הקיצוני. כל עוד זה נשאר בגדר הפגנות והתבטאויות הזויות, אז פחות איכפת לי, אבל
ברגע שנעשים מעשי ונדליזם אז צריך לטפל בזה.
אני בדר"כ לא מסכים עם 99.9% ממה שהתנין אומר, וזה למרות שאני בצד הימני של המפה, אבל בהקשר להגדרתו של ארגון כזה או אחר
כארגון טרור, אני מסכים לגמרי.
זה קשקוש מהסוג הנמוך והמיותר. כמה ונדליסטים ומרססי גרפיטי ועוקרי עצים, הם לא טרוריסטים. אלה שחיסלו את הנער אבו חדיר צריכים
לקבל מאסרי עולם ולהיחשב למחבלים יהודים, אבל לא הונדליסטים. זה באמת מיותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 10:10

roy1000 כתב:

אני חושב שאתם ממשיכים בקו המביש שלכם שבו אתם מקניטים את הממשלה ואת ביבי בניהול מערכה כושלת מול החמאס.
אתה עוד לא אומר את זה באופן מפורש, אבל תנין חוצה כמובן את כל הגבולות הסבירים.

אנחנו נדע את המערכה הזאת היתה טובה או לא, רק בעוד כמה זמן, כשנוכל להביט בפרספקטיבה על הדברים.
אני מניח שאצל התנין כל דבר שאיננו מרחץ דמים, לא יכול להיחשב למוצלח, אבל אני דווקא חושב שהמערכה נוהלה באופן שקול ומאופק.
החמאס לא השיג שום הישג משמעותי, והדבר שבאמת באמת חבל זה החיילים שהלכו לנו, אבל אני לא יודע אם אפשר היה לעשות זאת אחרת.

בדיעבד גם המלחמה השניה בלבנון, שנחשבה בזמנו לכשלון גדול, ואפילו נפתחה בעינה ועדת חקירה, היום בפרספקטיבה של 8 שנים, נותנת לנו
שקט די יציב בגבול הצפוני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 10:13

felix_r כתב:
roy1000 כתב:יש פרסומים שביבי רוצה לקדם חוק שראש הממשלה יהיה רק מהמפלגה הגדולה בכנסת ושהכנסת לא תוכל להפיל ראש ממשלה מכהן. נראה לי שביבי מתחיל לאבד את זה. יש מצב שהוא באמת חושב שהוא מלך ישראל.

שמעתי על זה בחדשות של ערוץ 1.
א) קודם כל הוא רוצה להגיש את הצעת החוק רק אחרי הבחירות.
ב) אף אחד לא ממש יודע מה בדיוק תהיה ההצעה, ככה שאין על מה להתווכח.
ג) בערוץ 1 גם כן מיהרו לצאת בביקורת, אבל כן הודו, שבשיטה הקיימת בישראל, הכי קל להפיל את הממשלה מכל מדינות המערב. דבר כזה לא קיים לא באירופה ולא בארה"ב. הקלות הזאת גורמת לבחירות כל שנתים, מה שלא ממש בריא למדינה לכל הדעות. הקלות הזאת גם מסרסת ממשלות.

אני מציע שנמתין לפרטים ואז נפתח דיון.
דווקא בתחילת האשכול הזה אני התלוננתי על כך שבשיטת הממשל הקיימת , אף ממשלה לא מצליחה לייסם את התכנית שלה (לא משנה אם זאת ממשלת ימין או שמאל). ככה שאולי ההצעה של נתניהו דווקא תהיה מועילה.

אני חושב ששינוי חייב להיעשות, ואחד הכשלונות הגדולים של הממשלה הזאת, הוא שהשינוי לא נעשה, ואלוהים רק יודע למה (כל מרכיבי
הקואליציה רצו בשינוי שיטת הממשל).
ההצעה הזאת ממוחזרת, ונראית לי על פניו כסוג של גימיק. אני באמת לא מצליח להבין, למה אי אפשר לשים כמה אנשים חכמים בחדר ולצאת
משם עם הצעה טובה ורצינית לשינוי השיטה. יש היום פרופסורים, פוליטיקאים בדימוס או שלא בדימוס, וסתם כל מיני מומחים שמכירים את הנושא
לעומק, וברגע שיש נכונות לשינוי, צריך לקחת וליישם אותו, ובלי הצעות פוטיניסטיות, אלא פשוט שינוי אמיתי ומעמיק בשיטה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 10:38

jol9 כתב:רוי, האמת שכל ההתנהלות בשרשור הזה ובדיונים האחרונים, לא מתאימה לך בכלל.
אתה מקצין את העמדות שלך כאילו במיוחד בשביל להדגיש איזשהי נקודה, וגם כשמסתבר שאתה טועה (או לא מדייק), אתה מתחפר בעמדה שלך עוד יותר.

אני שמעתי, מאז אתמול, לפחות 2-3 אנשים שונים, פרט לבנט, שהיו שם, ואף אחד בשום צורה ואופן לא מטיל את האשמה על נפתלי, וזה כולל
הס' שלו שהוא פעיל שמאל קיצוני.
כולם אומרים דווקא בדיוק את ההיפך ממה שאתה אומר.

לקרוא לצהל "צבא שאהידים" זה אחד הדברים ההזויים ביותר ששמעתי בזמן האחרון, וזה עלול להיזכר כאחת מפנינות הפורום הבלתי נשכחות,
כמו דאנקן סוס מת של שמואל.

יוני, בוא נדייק. יגאל סרנה הוא זה שהטיל את העניין על בנט שלשום. שמעתי את הראיון עם הסגן של בנט, הוא אמר שסרנה לא דייק, אבל לא רצה לספר מה בדיוק קרה, גם אחרים לא מספרים מה בדיוק קרה, אלא יותר מדברים בססמאות שבנט היה צעיר ואי אפשר להאשים אותו וכו' וכו'. אני גם מבין למה הם לא ששים לדבר על זה - אף אחד לא אוהב לתייג את עצמו עם דבר כזה (בטח שלא אנשי שמאל). אני הוספתי דברים שאני מכיר מיד ראשונה על המקרה הזה. אם נעזוב שניה את שאלת ה"אשמה", הייתי מאוד רוצה לדעת מה בדיוק קרה שם ואני חושב שראוי שבנט יחשוף את זה בצורה ברורה, כמו שהוא חשף בשמחה דברים אחרים. שיגיד במילים שלו ויסביר איך הוא הגיע למארב, אם הוא הלך לאיבוד, רדף אחרי חוליה או שנפל למישהו עפרון והוא רץ לקחת אותו.

לגבי "צבא השאהידים" - כן, אני מאוד מודאג מקבלת ההחלטות של בנט. הנה הסיפור על ענבי זעם שבנט כן היה מוכן לחשוף:

נפתלי בנט כתב:האופי הבלתי מתפשר שלו, של אדם שלא מוכן לעשות הנחות לעצמו וגם לא לאנשיו, בא לידי ביטוי בסיפור הבא, שבנט מספר לראשונה: "במבצע 'ענבי זעם' לכל הכוחות היה ציר של לילה אחד, ציר קצר יחיד, ואילו לנו במגלן הציר היה ארוך מאוד, של שני לילות. לא הסכימו לתת לנו לצאת לפעולה לילה לפני, וזה היה יוצר מצב שאנחנו למעשה מגיעים לפעולה יום אחרי שהיא התחילה.

"אני ידעתי שזה ייצור מצב בעייתי, כי ברגע שנגיע לשטח שיש בו פעילות אז כל האזור לא יהיה מוגן, ויירו עלינו. אז קיבלתי החלטה, בלי תיאום עם הדרג מעליי. היה לי כוח ענק תחת פיקודי, של 67 חיילים, וכל אחד מהם נשא 45 קילו על הגב. אמרתי לחיילים שלי: 'בואו נהפוך עולמות ונעבור את הציר בלילה אחד במקום בשני לילות'. תכננתי את הלו"ז. נתנו ספרינט מטורף. היה לי חייל בשם בני, והתחלנו ללכת שם בלבנון בהרים מטורפים. פתאום העסק התחיל להאט, וראיתי את בני צולע. הוא אמר לי: 'תקשיב, נקעתי את הרגל ואני לא יכול ללכת מהר'.

"אמרתי לו: 'בני, יש לך שתי אפשרויות: או שאתה חוזר לארץ, או שאתה הולך איתנו בקצב שלנו ואני לא שומע ממך ציוץ. יש לך עשר שניות לחשוב'. הוא החליט להמשיך, ואנחנו עשינו את הציר הזה בלילה אחד במקום בשניים. במהלך הפעולה בני פונה במסוק. כשחזרנו לארץ הוא שכב עם גבס עד המותן, והתברר שהוא שבר את הרגל והלך על השבר במהירות שיא בהרים. זה מסמל את מה שאני דורש מעצמי ומאנשיי".

אני מאוד מקווה שאתה מבין שהאיש הזה עשה טעות בסיסית בשיקול דעת (לא לוקחים חייל פצוע לפעולה) והוא עוד גאה בזה. האיש הזה סיכן את הבריאות של החייל שלו בלי שום סיבה. הוא סיכן את כל הכוח שלו בזה שלקח איתו חייל פצוע והוא רואה בזה סוג של גאווה במקום להבין שהוא עשה טעות שקרוב לוודאי עלתה לחייל הזה בנכות לכל החיים ויכלה לעלות בחיים של עוד הרבה אנשים. חבל שהוא מסיים את הסיפור בלי להסביר מה קרה בסוף אותו הלילה - האם מרוב הריצות שלו הוא הלך לאיבוד ונקלע למארב, או שהוא נקלע למארב מסיבה אחרת.

תקרא את הקטע המוגדש, ועכשיו תגיד לי מי משקר, בנט, או הסגן שלו (ואחרים) שטענו שהכל היה בידיעת הפיקוד? כי לא יכול להיות ששתי הגרסאות נכונות.

כשאני אומר "צבא שאהידים" בדיוק לסיפור הזה של בנט אני מתכוון. זה אולי נשמע מגניב ורמבואי למישהו שלא יודע איך דבר כזה נראה מבפנים, אבל זה חוסר אחריות מוחלט לחיילים שתחתיו ולמדינה ששילמה מחיר כבר על החילוץ של בנט (בלי קשר לפרטים המדוייקים). אז לא, לא הייתי רוצה שהאיש הזה ישלח חיילים לקרב או יקבל החלטות בטחוניות בכלל. הוא מסוכן.

בסיפור של בנט תמיד יש את השאלה אם הוא שחקן שמשחק תפקיד בשביל לקבל קולות או שהוא באמת מאמין בשטויות שלו ובפתרונות הקסם המידיים שלו לכל הבעיות של המדינה. אני עד עכשיו האמנתי שהוא שייך לקבוצה הראשונה. עכשיו אני מתחיל לחשוב שהוא אולי בקבוצה השניה וזה הופך אותו למסוכן הרבה יותר.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 06 ינואר 2015, 11:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 10:44

jol9 כתב:אני חושב שאתם ממשיכים בקו המביש שלכם שבו אתם מקניטים את הממשלה ואת ביבי בניהול מערכה כושלת מול החמאס.
אתה עוד לא אומר את זה באופן מפורש, אבל תנין חוצה כמובן את כל הגבולות הסבירים.

אנחנו נדע את המערכה הזאת היתה טובה או לא, רק בעוד כמה זמן, כשנוכל להביט בפרספקטיבה על הדברים.
אני מניח שאצל התנין כל דבר שאיננו מרחץ דמים, לא יכול להיחשב למוצלח, אבל אני דווקא חושב שהמערכה נוהלה באופן שקול ומאופק.
החמאס לא השיג שום הישג משמעותי, והדבר שבאמת באמת חבל זה החיילים שהלכו לנו, אבל אני לא יודע אם אפשר היה לעשות זאת אחרת.

בדיעבד גם המלחמה השניה בלבנון, שנחשבה בזמנו לכשלון גדול, ואפילו נפתחה בעינה ועדת חקירה, היום בפרספקטיבה של 8 שנים, נותנת לנו
שקט די יציב בגבול הצפוני.

לי אין טענות גדולות נגד ביבי על ניהול המערכה. גם אני חושב שבגדול, היא נוהלה בצורה אחראית ושקולה. אבל "חזק מול החמאס" לא מדבר על להיות אחראי ושקול, נכון? ביבי לא היה "חזק מול החמאס". אני בטוח שאתה יכול להבין את זה. אם ביבי ינסה לרוץ עם "חזק מול החמאס" הוא יהפוך לבדיחה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 10:48

jol9 כתב:ארגוני הימין הקיצוני גרועים באותההמידה כמו השמאל הקיצוני. כל עוד זה נשאר בגדר הפגנות והתבטאויות הזויות, אז פחות איכפת לי, אבל
אני בדר"כ לא מסכים עם 99.9% ממה שהתנין אומר, וזה למרות שאני בצד הימני של המפה, אבל בהקשר להגדרתו של ארגון כזה או אחר
זה קשקוש מהסוג הנמוך והמיותר. כמה ונדליסטים ומרססי גרפיטי ועוקרי עצים, הם לא טרוריסטים. אלה שחיסלו את הנער אבו חדיר צריכים

מי שמצית בתי ספר על רקע לאומני הוא טרוריסט לכל דבר, בדיוק כמו מי שמחבל ברכבת הקלה. יש פער בין גרפיטי (שזה משהו ילדותי ומטופש בפני עצמו) לבין להצית בית ספר כי לומדים שם תלמידים ערבים.
הארגון הזה (להב"ה) הוא לא סתם ארגון ימין קיצוני, אלא ארגון שכל מהותו הוא גזענות ברמה הכי מגוכחת. ממש לא יורדות לי דמעות על זה ש(בתקווה) יפרקו את הארגון הזה ויאסרו על הפעילות שלו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 10:52

jol9 כתב:אני חושב ששינוי חייב להיעשות, ואחד הכשלונות הגדולים של הממשלה הזאת, הוא שהשינוי לא נעשה, ואלוהים רק יודע למה (כל מרכיבי
ההצעה הזאת ממוחזרת, ונראית לי על פניו כסוג של גימיק. אני באמת לא מצליח להבין, למה אי אפשר לשים כמה אנשים חכמים בחדר ולצאת
משם עם הצעה טובה ורצינית לשינוי השיטה. יש היום פרופסורים, פוליטיקאים בדימוס או שלא בדימוס, וסתם כל מיני מומחים שמכירים את הנושא
לעומק, וברגע שיש נכונות לשינוי, צריך לקחת וליישם אותו, ובלי הצעות פוטיניסטיות, אלא פשוט שינוי אמיתי ומעמיק בשיטה.

שינוי חייב להיעשות, אבל האיש שרוצה לעשות את השינוי, הוא לא בדיוק האיש הכי נייטרלי בעניין ואני לא בטוח שטובת הציבור והדמוקרטיה הם הדברים שעומדים לנגד עיניו כשהוא בא לעשות שינוי.

טוב. נקווה לכל הפחות שההצעה של ביבי לא כוללת גם את העברת המלכות בירושה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 10:55

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ארגוני הימין הקיצוני גרועים באותההמידה כמו השמאל הקיצוני. כל עוד זה נשאר בגדר הפגנות והתבטאויות הזויות, אז פחות איכפת לי, אבל

מי שמצית בתי ספר על רקע לאומני הוא טרוריסט לכל דבר, בדיוק כמו מי שמחבל ברכבת הקלה. יש פער בין גרפיטי (שזה משהו ילדותי ומטופש בפני עצמו) לבין להצית בית ספר כי לומדים שם תלמידים ערבים.
הארגון הזה (להב"ה) הוא לא סתם ארגון ימין קיצוני, אלא ארגון שכל מהותו הוא גזענות ברמה הכי מגוכחת. ממש לא יורדות לי דמעות על זה ש(בתקווה) יפרקו את הארגון הזה ויאסרו על הפעילות שלו.

אני מסכים לגבי הצתת בית הספר. לא בטוח שזה מתאים להגדרה הקלאסית של טרור, אבל אין לי בעיה מיוחדת אם כן.
לפרק? אם יפרקו את בצלם ואת WATCH ואת כל המגוחכים האלה, אז אני אשמח אם יפרקו גם את ארגוני הימין הקיצוני.

בכל מקרה, הטיפול צריך להיות אחיד גם בימין וגם בשמאל
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 11:00

jol9 כתב:אני מסכים לגבי הצתת בית הספר. לא בטוח שזה מתאים להגדרה הקלאסית של טרור, אבל אין לי בעיה מיוחדת אם כן.
לפרק? אם יפרקו את בצלם ואת WATCH ואת כל המגוחכים האלה, אז אני אשמח אם יפרקו גם את ארגוני הימין הקיצוני.

איזה פעולות אלימות עושים בבצלם או במחסום WATCH? מי כל מי שפועל באלימות על רקע לאומני הוא טרוריסט וצריך לטפל בו בהתאם.
לחתור למדינה דו-לאומית זו דעה שאני לא מסכים איתה, אבל לפחות כרגע, היא חוקית ולגיטימית.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 11:06

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב ששינוי חייב להיעשות, ואחד הכשלונות הגדולים של הממשלה הזאת, הוא שהשינוי לא נעשה, ואלוהים רק יודע למה (כל מרכיבי

שינוי חייב להיעשות, אבל האיש שרוצה לעשות את השינוי, הוא לא בדיוק האיש הכי נייטרלי בעניין ואני לא בטוח שטובת הציבור והדמוקרטיה הם הדברים שעומדים לנגד עיניו כשהוא בא לעשות שינוי.

טוב. נקווה לכל הפחות שההצעה של ביבי לא כוללת גם את העברת המלכות בירושה.

אני חושב שההצעות האלה הן מצוצות מן האצבע. זאת לא עבודה רצינית, בדיוק כמו שהעלאת אחוז החסימה לא. אז יהיו פחות מפלגות של 2 מנדטים,
אבל זה בכלל לא מה שמשפיע על היציבות. מישהו הרגיש את קדימה בכנסת האחרונה?
מה שמשפיע על היציבות זה מפלגות הביניים בעלי 7-13 מנדטים. אלה מצד אחד לא מחזיקות במספיק כח בשביל למשול, ומצד שני יש להן
מספיק כח בשביל לסחוט, לתקוע, לנהל מדיניות אינטרסנטית וסקטוריאלית.

שינוי השיטה מחייב לדעתי מתן של 4 שנות משילות לממשלה ולראש הממשלה הנבחר ללא שיקולים קואליציונים, ואפשרות להפלתה
רק במקרי קיצון וברוב גדול. כך, גם הממשלה הזאת אולי היתה ממשיכה לתפקד, כי הצדדים היו יודעים שחייבים להגיע להסכמות. יכול להיות
גם שבמקרה הזה ביבי היה מפטר את לפיד ומנהל ממשלה צרה או מכניס את החרדים וממשיכים לעבוד.
לדעתי גם הממשל צריך להיות מורכב מאנשים שראש הממשלה בוחר לעצמו.

הבעיה היא שכנראה שיש יותר מדי אינטרסים אחרים מכדי לאפשר לזה לקרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2015, 11:07

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני מסכים לגבי הצתת בית הספר. לא בטוח שזה מתאים להגדרה הקלאסית של טרור, אבל אין לי בעיה מיוחדת אם כן.

איזה פעולות אלימות עושים בבצלם או במחסום WATCH? מי כל מי שפועל באלימות על רקע לאומני הוא טרוריסט וצריך לטפל בו בהתאם.
לחתור למדינה דו-לאומית זו דעה שאני לא מסכים איתה, אבל לפחות כרגע, היא חוקית ולגיטימית.

אני זוכר שבהפגנות של פעם היו מפעילים כוח מול חיילים - מקללים, זורקים אבנים, פוגעים ברכוש ובציוד וכו'.
לא יודע מה קורה עם זה עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 11:12

jol9 כתב:אני זוכר שבהפגנות של פעם היו מפעילים כוח מול חיילים - מקללים, זורקים אבנים, פוגעים ברכוש ובציוד וכו'.
לא יודע מה קורה עם זה עכשיו.

גם בהפגנות של נכי צה"ל ובהפגנות של המחאה החברתית הייתה אלימות מוגבלת. בתור אזרח, אני לא מוכן לקבל אלימות על רקע לאומני. זה משהו שצריך לעצור בכל מחיר, בין אם מדובר באלימות של ערבים או יהודים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 ינואר 2015, 11:16

jol9 כתב:אני חושב שההצעות האלה הן מצוצות מן האצבע. זאת לא עבודה רצינית, בדיוק כמו שהעלאת אחוז החסימה לא. אז יהיו פחות מפלגות של 2 מנדטים,
אבל זה בכלל לא מה שמשפיע על היציבות. מישהו הרגיש את קדימה בכנסת האחרונה?
מה שמשפיע על היציבות זה מפלגות הביניים בעלי 7-13 מנדטים. אלה מצד אחד לא מחזיקות במספיק כח בשביל למשול, ומצד שני יש להן
מספיק כח בשביל לסחוט, לתקוע, לנהל מדיניות אינטרסנטית וסקטוריאלית.

שינוי השיטה מחייב לדעתי מתן של 4 שנות משילות לממשלה ולראש הממשלה הנבחר ללא שיקולים קואליציונים, ואפשרות להפלתה
רק במקרי קיצון וברוב גדול. כך, גם הממשלה הזאת אולי היתה ממשיכה לתפקד, כי הצדדים היו יודעים שחייבים להגיע להסכמות. יכול להיות
גם שבמקרה הזה ביבי היה מפטר את לפיד ומנהל ממשלה צרה או מכניס את החרדים וממשיכים לעבוד.
לדעתי גם הממשל צריך להיות מורכב מאנשים שראש הממשלה בוחר לעצמו.

הבעיה היא שכנראה שיש יותר מדי אינטרסים אחרים מכדי לאפשר לזה לקרות.

אני הייתי בעד לעבור לשיטה האמריקאית שהשרים הם שרים מקצועיים שממונים ע"י ראש הממשלה ולא חברי כנסת. כלומר, הפרדה בין הכנסת והממשלה. הבעיה שכבר היינו בסרט של הבחירה הישירה וגם זה לא עבד, ואפילו בארה"ב יש עם זה בעיות גדולות. לא יודע, מישהו צריך לעשות עבודה, להסתכל על העולם ולראות איזה שיטה הכי מתאימה לישראל.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים